2015-09-24 267 views
一家三口再次出動...今日帶埋BB接老公收工, 大家都未食野, 咁就閃左去附近GA PIZZA HUT 食少少野回家LA.真係好耐冇食過PIZZA HUT, 仲要係堂食就緊家少, 原來而家推出左D宵夜餐都唔知, (20:30後有售)咁我地就叫左兩個宵夜套餐,第一個, 一個薄批PIZZA + 兩個忌廉湯 $108初初睇個餐牌,諗左好耐,佢個PIZZA係咩SIZE呢, E個分成6件GA應該係中...個人覺得少少貴, 料唔多,唔知係咪因就黎收工LEI, 但係PIZZA HUT 食E個價係平常GA,第二個, 蘋果蘇配雪糕+柚子蜜 $49E個蘋果酥冇味, 得蘋果有少少味姐, 仲要好細件而杯柚子蜜, 我飲到水既味道多D, 大佬, 洗唔洗咁稀呀...加埋一埋單$172.7A..食完後, 老公話唔夠飽,要去MCD 買多左個餐
一家三口再次出動...
今日帶埋BB接老公收工, 大家都未食野,
咁就閃左去附近GA PIZZA HUT 食少少野回家LA.
真係好耐冇食過PIZZA HUT, 仲要係堂食就緊家少,
原來而家推出左D宵夜餐都唔知, (20:30後有售)
咁我地就叫左兩個宵夜套餐,

第一個, 一個薄批PIZZA + 兩個忌廉湯 $108
初初睇個餐牌,諗左好耐,佢個PIZZA係咩SIZE呢,
E個分成6件GA應該係中...

第二個, 蘋果蘇配雪糕+柚子蜜 $49
E個蘋果酥冇味, 得蘋果有少少味姐, 仲要好細件
而杯柚子蜜, 我飲到水既味道多D,
大佬, 洗唔洗咁稀呀...

加埋一埋單$172.7
A..食完後, 老公話唔夠飽,要去MCD 買多左個餐
2015-09-22
$86 (Last Night Supper)
2015-05-31 110 views
超級至尊唔錯,高水準,d肉有肉味,唔會太老,芝士都夠多。其他食材食落都幾新鮮。千層肉醬闊面:jeng!最搶手既一款,入面d醬香口,好多碎肉,足料的。闊面唔會太硬/太軟,同肉醬比例呢,如果肉醬再多番dd,就平均曬啦!吞拿魚意粉:not good。 味道好淡,吞拿魚凈系自己夠味,d醬汁同意粉都無咩味。意粉太硬,唔好食。原味雞翼:香口,不過都係過於乾同硬,偏乾口味既會喜歡。多分批:香草菠蘿肉腸,菠蘿新鮮,酸得來偏甜,幾好食,肉腸就好似無預期咁香口,有dd失望,似普通腸仔。Anyway,係叫外賣既,講好左夜晚7點半先上來,confirm多次之後都係5點送到上來,都唔知講咩好。服務麻麻地。
超級至尊
原味雞翼:香口,不過都係過於乾同硬,偏乾口味既會喜歡。
2015-03-04
Waiting Time
40 Minutes (TakeAway)
2015-04-14 390 views
假期的第一天,行經Pizza Hut,順道吃下午茶輕鬆一下。有少許餓意,與朋友選了公司三文治和俄羅斯沙律配煙肉菠蘿酥,分別配冷熱奶茶。飲品先到,奶茶夠滑,感覺茶與奶份量一半半,不苦澀。公司三文治的多士和薯條,外脆內軟不鹹,雞肉、火腿、蕃茄、青菜、雞蛋,餡料挺豐富的,亦配搭合適,不酸不濃,新鮮美味,令人感覺清新。俄羅斯沙律配煙肉菠蘿酥很有特色,蝦肉及蔬菜新鮮爽口,沙律的醬料有風格亦好吃,個人較難用言語或文字來形容,建議親嚐。煙肉菠蘿酥炸得較上火氣,雖有點硬但好吃,另菠蘿的濕潤配上煙肉的惹味,兩者相互平衡,味道不錯。雖然價錢稍貴,但仍是令人舒暢開懷的一餐!
俄羅斯沙律配煙肉菠蘿酥
雞肉公司三文治
2015-04-04
$100 (Tea)
2015-02-24 243 views
是夜拜完年都接近晚上十點,見有點肚餓逐與友人到來點了一個套餐,套餐包括兩碗羅宋湯,兩杯汽水,一個肉醬意粉,一個菠蘿火腿芝心批。可能臨近收舖羅宋湯材料少且淡,肉醬意粉肉碎不多,茄汁太單薄,唯芝心批則能保持水準菠蘿與火腿夠足。
2015-02-22
2014-11-29 284 views
由於收到信用卡的茶餐優惠,便趁假期到pizza hut享用下午茶。【葡汁雞皇飯】是我在pizza hut最喜歡的菜式之一,而今次亦沒令我失望。侍應端上焗飯的時候,焗飯仍然冒著煙雞肉嫩滑可口,配上香濃醬汁,十分美味!【卡邦尼意粉】味道中規中矩,意粉略為乾身,醬汁稠一點更好。【煙三文魚三文治】香脆的多士夾著微鹹的煙三文魚,還有碎蛋、蕃茄和青瓜點綴,層次豐富。【迷你至尊芝心批】小女子對芝心情有獨鍾,但材料稍缺,只嚐到很鹹的辣肉腸

雞肉嫩滑可口,配上香濃醬汁,十分美味!
葡汁雞皇飯

【卡邦尼意粉】味道中規中矩,意粉略為乾身,醬汁稠一點更好。
卡邦尼意粉

煙三文魚三文治

迷你至尊批(芝心批)
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
Dining Offer
Coupon
葡汁雞皇飯
煙三文魚三文治
諗起好耐冇食過pizza hut,今日專登去幫襯😀叫咗個香烤之星2人餐,話就話2人餐,其實都有好多嘢,3個人食就差5多。。。首先,嚟咗2杯飲品 + 2個湯,嗯!白湯尚算可以接受,個意大利菜湯簡直攞我命3000,飲咗1啖即刻打個冷震,難飲到呢。。。之後上咗沙律,好奇怪嘅汁,撈完食咗1啖就叫人拎走😧肉丸意粉,薯蓉陸續上埋,味道麻麻,D嘢食凍哂添!失望😵主角終於出場啦😍👏登登登登!講到明pizza hut就緊係食pizza啦!最好味亦都係pizza😂未食完就要埋單先😓超趕! 去嗰陣企咗成十幾分鐘都冇人理,明明成個場5多人,服務態度又差!下次請都5會再去😡😡
2014-10-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$168 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2014-04-26 329 views
平日也繁忙,難得嚐嚐此店的下午茶,點了兩客套餐,有煙肉菠蘿酥和茄醬沙律多士,香味不太濃,也不油膩,但吃下感到簡單寫意,味道很好但份量略少,不過下午茶意在休閒一下,實不宜大吃大喝,是值得回味的。
煙肉火腿卷
茄醬沙律多士
2014-04-12
煙肉火腿卷
茄醬沙律多士
2013-10-09 99 views
最近發現,原來有好多朋友關注自己寫嘅OpenRice食評,難得係唔介意一篇篇既簡單、又不太細膩描繪食物嘅文字,竟然有人肯睇喎◑△◐?甚至有食評被推介添?真係令我受寵若驚呀 多謝,多謝哂\^o^/仲記得由舊年開始寫食評,因一次去譚仔三哥食米線,但未食已成肚氣,激氣之下,就想藉住OpenRice話比人知,該店如何嘅惡劣服務質素。之後,就習慣喺餐廳用膳後,寫低食評比人參考,當然,有時遇到食物同服務都唔錯嘅食肆,會故意去讚揚一吓。事實上,真係好佩服有好多人,能夠將食評寫得好詳盡,同描繪食物時好細緻,咁當然有A+啦!自問就未到呢個水平,更何況自己都唔係食家,加上工作好多時都較繁忙,咁唯有多d欣賞人哋 d A+靚食評啦!話雖如此,此終簡單到題嘅食評係我鍾意嘅表達模式,加揷相片就更提高趣味性啦!買咗團購套餐,到期日係十月十曰,於是趕快訂位食咗佢先。好耐冇嚟Pizza Hut食嘢啦,仲記得以前佢嘅份量唔係好多,感覺上唔太抵食囉!今次一入到嚟,原來又裝修過,好靚好光猛,但d檯就稍窄,而且同隔離張檯太貼,完全冇哂私隱,基本上好似同搭檯冇分別咁囉!咁啱隔離檯個女人不停口不停口又大聲講嘢,成餐飯都比佢轟炸到死
買咗團購套餐,到期日係十月十曰,於是趕快訂位食咗佢先。

今次一入到嚟,原來又裝修過,好靚好光猛,但d檯就稍窄,而且同隔離張檯太貼,完全冇哂私隱,基本上好似同搭檯冇分別咁囉!咁啱隔離檯個女人不停口不停口又大聲講嘢,成餐飯都比佢轟炸到死咁滯!

幸好兩個團購餐都唔錯,而且份量仲好夠添!
1. 酥脆雞件伴瘋薯條($98)
2. 波爾多濃湯牛肉鍋($168)每個餐都包2個湯+2杯汽水。
粗薯條,好好味! 炸雞好熱,外皮好鬆好脆,入面d雞肉又juicy,好正!
凱撒沙津:羅馬生菜好嫩好新鮮,見唔到老菜葉,仲有煙肉粒同芝土粉伴香脆芝麻麵包條,太好味!(外面唔少嘅餐廳,都會加埋d深綠色老菜葉一齊㗎!)
肉醬意粉:水準冇變,好味!
蜆肉焗薯蓉:焗得好香好滑,好味!
意大利沙律:羅馬生菜+車厘茄+黃椒+靑瓜+紫椰菜等 ... 伴香脆芝麻麵包條配黑醋汁,好味!
牛肉鍋:份量真係唔少。牛肉鍋上檯時,本身已有唔少蔬菜喺煲入面,再煲一陣,等湯底稍為滾,就落埋杯紅酒,之後加埋其餘嘅蔬菜,等幾分鐘就可以食啦! 大大嚿牛肉,雖然唔係太淋,但絕唔係韌,都唔係嚡口喎,好正! 蔬菜有紅酒味,幾特別。 食到七七八八,最後就落埋杯芝士粉+珍珠米飯....嘩!真係好好食!

*今次嘅團購真係物超所值,仲冇加一! 下次再有,一定唔可以錯過。

*用餐途中,有幾個相信係Pizza Hut嘅推廣員,其中一個叫我哋做咗份簡單嘅問卷調查,之後就送咗一張coupon比我哋(免費Pizza Hut一個)^_-
Other Info. : 侍應經常微笑,服務態度好到不得了!超贊!
2013-10-08
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Group-buy
2013-05-26 75 views
好耐冇食過pizza hut,因為差唔多價有太多其他好ge選擇但因為突然心血來潮,就叫個夏威夷風光普通批薄批黎食熱辣辣~個pizza底好脆呀,尤其係個邊邊好脆d料都好足,個pizza邊邊唔會冇料好多mozarella cheese,好軟好香好好食,唔似某pizza店d cheese得個樣,咬落好似食緊d冇味ge膠質野咁有d肉同菠蘿咁,菠蘿酸酸甜甜又係好好食雖然唔正宗,但其實pizza hut d pizza都幾好食丫
但因為突然心血來潮,就叫個夏威夷風光普通批薄批黎食
熱辣辣~個pizza底好脆呀,尤其係個邊邊好脆
d料都好足,個pizza邊邊唔會冇料
有d肉同菠蘿咁,菠蘿酸酸甜甜又係好好食

• 夏威夷風光薄批
2012-11-21 60 views
十一月十九日 (星期一)是晚架架妹六時多回家,很早了,原來媽媽更早回到家呢不只,在回家的途中,還成了人肉速遞,帶了個薄餅回家,全家人都很雀躍架架妹與弟弟愛吃芝心批,尤其是這個超級夏威夷芝心批芝心批還是熱辣辣才好吃,凍了的,芝士會變得硬,難以入口幸好媽媽速遞回家的芝心批還是暖暖的,吃起來也頗滋味批面有菠蘿,火腿,辣肉腸及牛肉碎等,配料甚豐富辣肉腸較薄,質感香脆,又帶點鹹香老實說,Pizza Hut的薄餅,一點也不薄,怎樣也不可用薄來形容走的是美式的路線,實行以大堆頭,配料豐富來吸引食客以這價錢,無投訴了近期,Pizza Hut卻一改以往特色,首次推出意式手製薄餅今次賣的不再是大堆頭的貨色,款式分別有燒烤滋味,熱情貝拉及菲達之海三款未知味道如何呢?下次有機會來試試
十一月十九日 (星期一)

是晚架架妹六時多回家,很早了,原來媽媽更早回到家呢
媽媽的火熱速遞
超級夏威夷芝心批
架架妹與弟弟愛吃芝心批,尤其是這個超級夏威夷芝心批
芝心批還是熱辣辣才好吃,凍了的,芝士會變得硬,難以入口
幸好媽媽速遞回家的芝心批還是暖暖的,吃起來也頗滋味

批面有菠蘿,火腿,辣肉腸及牛肉碎等,配料甚豐富
辣肉腸較薄,質感香脆,又帶點鹹香
走的是美式的路線,實行以大堆頭,配料豐富來吸引食客
以這價錢,無投訴了

未知味道如何呢?下次有機會來試試
2012-11-19
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)
2012-09-28 45 views
係我中學年代,大埔 Pizza Hut 已紮根在此,細個時一個月總有一次幫襯。出到社會工作,見識多左、試既食物多左,就算對 Pizza Hut 抗拒,出品好難食。對上一次幫襯係 3 年前,再上一次都有十年前。但係 2012 年既 4 月另我刮目相看,某些出品令我讚不絕口 ﹗進步不少呢 ﹗女友好想食 Pizza,咁我就陪佢去 Pizza Hut 試吓啦,我一向都非常拒抗,以前食過真係好難食呀 ﹗由意粉、焗飯、小食到 Pizza 都好唔掂 ﹗已經 Black list 左,但見女友多次推介,試試無妨啦 ﹗門口接待既肥阿姐笑面迎人,好有熱誠地招待及帶位,連我都感受到,讚 ﹗其他男女侍應們服務態度都好好,滿意。細心睇左幾份 menu 之後,都有好多野想試試,不過我地只得兩個人,怕叫太多會浪費,咁就 order 住少少先啦,唔夠再加。依度客路都好街坊,踢拖、短褲、背心、波褲都唔出奇。好采隔離枱嘈喧巴閉既阿叔好快走左啫,咁就有餐安樂飯食吓喇,條友講每句說話大大聲,全餐廳都聽到,著到牛記笠記吹到生意有幾大得幾大 ﹗佢個細路仲係通道走上走落、著住鞋係梳化爬黎爬去,頂 ﹗ 熱情果蘆薈特飲,夠冰凍,淡淡既

熱情果蘆薈特飲,夠冰凍,淡淡既甜味,有點似水蜜桃,幾好飲。

香辣誘惑薄批,即辣椒牛肉蘑菇 pizza ﹗我細個時最喜歡食,因為佢辣又無洋蔥同青椒囉 ﹗放上枱熱辣辣、出晒煙 ﹗依啲先係叫薄餅麻,想當年只係暖暖地又出水,諗起都可怕呀。即刻拿件放入口先,熱到燙口,正呀 ﹗餅底乾爽香脆,半熔既芝士配上蕃茄醬、辣椒、蘑菇牛肉,味道非常地夾,好好味 ﹗連食幾件,但食到尾聲時,餅底已變得嚥靭唔脆喇,芝士變硬,口感同味道都即時大打拆扣,食慾大大減低 ﹗所以必須要趁熱食呀 ﹗

烤雞半隻,完全想像唔到,居然超水準 ﹗有驚喜 ﹗Pizza hut 可以有如此質數,真係好好味喎 ﹗熱辣辣皮脆肉嫩 ﹗雞髀雞翼嫩溜無窮,雞胸都十分軟棉,任何部份均肉汁豐富,唔洗點醬都好好食,推介 ﹗只食半隻真係唔多夠喉呀 ﹗

酥皮海鮮龍蝦湯,可能記錯左,唔知十幾年前我係飲龍蝦湯?還是酥皮龍蝦湯呢?海鮮有魷魚、蟹柳、蜆肉,印象中配料比以前少左好多,而味道較為平實,都合格既。

蜜糖辣雞中翼,表層肥美又黏黏的,帶甜亦帶辣,肉質滑而裡面仍保持肉汁,好 食 ﹗係我腦海裡依然留住當年凍冰冰又油又乾又細隻既雞中翼,始中揮之不去這種不開心經驗。

晚餐四舊有找,散叫細 pizza、焗雞、雞中翼、海鮮龍蝦湯,每位二百算中價啦,還可以。

menu
熱情果蘆薈特飲
香辣誘惑薄批
烤雞半隻
酥皮海鮮龍蝦湯
蜜糖辣雞中翼
bill
2012-05-05
$200 (Dinner)
menu
香辣誘惑薄批
烤雞半隻
蜜糖辣雞中翼
bill
  • 香辣誘惑薄批、烤雞半隻、蜜糖辣雞中翼
2012-08-21 19 views
為左唔想等位,就去食個early dinner喇~ 6:45pm去到居然連半疏化位都沒有了,暑假的pizza hut生意真好呢!叫左個歐陸二人晚餐B $162餐包括:1) 雜菜湯X 2湯夠熱,又多雜菜,GOOD~2) 大蝦鮮茄薄脆不夠熱的,但仍有少少脆口,有酸酸甜甜的車里茄+4隻蝦,都OK LA~3) 煙肉長通粉配松露忌廉醬夠哂熱辣辣,面頭有一片巨大的芝士片,要先吃,否則淋了就不好吃。煙肉大部份肥肉,對於最怕吃肥的我要把它愓走,有點麻煩。另外還有少量蘑菇,都幾好食~ 不過,我不知道松露廉醬有咩特別,我吃不出來啊!4) 卡邦尼雞肉蘑菇寛條麵太飽了,這個沒吃,外帶回家了。5) 餐飲凍檸水,平常的飲品,正正常常的。今次用了會員COUPON,星期一全單8折,兩人只是 $143,這個價錢沒有甚麼要求了。

叫左個歐陸二人晚餐B $162
餐包括:

1) 雜菜湯X 2
湯夠熱,又多雜菜,GOOD~

2) 大蝦鮮茄薄脆

3) 煙肉長通粉配松露忌廉醬

4) 卡邦尼雞肉蘑菇寛條麵

太飽了,這個沒吃,外帶回家了。

5) 餐飲
凍檸水,平常的飲品,正正常常的。

2012-08-20
$72 (Dinner)
  • 煙肉長通粉配松露忌廉醬
2012-06-04 41 views
下午茶在pizza hut ,因為唔餓,只是想飲下野,所以叫了兩個雪糕類下午茶。朱古力雪糕好明顯係牛奶公司出品,仲要溶左好多先上枱,失望。木槺oreo 雪糕,苦的oreo,又失望了。跟餐的兩杯飲品,一杯正正常常的凍檸檬茶,但另一杯凍朱古力就奇奇怪怪,苦苦的。
朱古力雪糕好明顯係牛奶公司出品,仲要溶左好多先上枱,失望。
木槺oreo 雪糕,苦的oreo,又失望了。

Other Info. : 食完野飲完野...正想走人時,男友發現有小強,仲要係識飛的小強,嚇得我地即時走人,自行出門口俾錢,但隻小強仲要飛起,坐後面的食客見到後都彈起,女職員叫了男職員來捉小強,但捉唔到..俾小強飛了去另一枱食客枱,人家的食物剛送到,嚇到起身避一避,我們就埋單走人,但全程沒有人跟我們道歉,經理行過都沒有表示,難為了正要開餐的食客。
2012-05-27
2012-02-11 27 views
2011年大除夕晚吃的一餐,是2011年的最後一餐,總不能太隨便,正所謂好頭好尾嘛! 跟E先生兩個人又不想去太遠的地方,所以就到了大埔廣場的Pizza Hut,話說回來我們兩人都有好幾年沒到Pizza Hut堂食了。 百事 $23當所有人都說Pizza Hut的特飲難喝的時候,還是喝汽水較好。意大利菜湯 $30比以往稀巴巴幾乎沒味道的進步了很多,不錯。 酥皮龍蝦湯 $44一貫水準,不過不失的味道。 俄羅斯沙律 $48以底層脆餅盛著大蝦薯仔沙律,吃起來較乾身,但整體味道不錯。 精選歐陸式小食拼盤 $58拼盤有蝦多士、酥脆雞棒、蝦春卷&薯格,小食脆口,油膩熱氣少不了,以蝦多士及蝦春卷最為好吃。海鮮意粉配蕃茄醬 $70蕃茄味香濃,餡料亦夠多,味道OK,唯賣相扣分。 金黃芝士批配鮮甜帶子 $266說是三重芝味誘惑,但其實芝味說不上是很重:扭紋批邊不香脆,批面車打 芝士不覺香濃,芝士粒是有的,但偏少,帶子亦偏細隻,且說不上鮮甜。整體只能說是合格,美味更談不上,收這個價錢,只能說是物非所值,以前那個芝士六重奏必勝批比這個要美味得多。

百事 $23
意大利菜湯 $30
比以往稀巴巴幾乎沒味道的進步了很多,不錯。
酥皮龍蝦湯 $44
一貫水準,不過不失的味道。
俄羅斯沙律 $48
以底層脆餅盛著大蝦薯仔沙律,吃起來較乾身,但整體味道不錯。
精選歐陸式小食拼盤 $58
海鮮意粉配蕃茄醬 $70
蕃茄味香濃,餡料亦夠多,味道OK,唯賣相扣分。
金黃芝士批配鮮甜帶子 $266
2011-12-31
$250 (Dinner)
2010-12-19 11 views
好耐冇食PIZZA HUT,因為印象中佢D野食麻麻地,想食PIZZA唔會諗起佢....成日響超級城搵食,食到悶,唯獨是冇食過PIZZA HUT...好,見你有新野,一於入去晚飯啦!雜菜湯︰咦?好濃喎,同我印象中GE"雜菜水"相差好遠,進步咗好多。帶子火山批︰呀!批邊D芝士好正,海鮮幾好味,蝦大大隻,魚唔腥!驚喜喎!豬仔骨配沙律︰OK,厚肉多汁。香蒜蜜糖焗薯條︰其實幾特別幾香口,可惜我唔鍾意蒜頭...特飲︰SORRY,唔記得你係乜,真係難飲到冇人有...友人一早提醒,話PIZZA HUT D野飲出名難飲...只係我見食物改善咗咁多,諗住野飲應該都OK....點知..... =_="特飲仲要加8蚊,早知叫可樂算數。好耐冇見,你進步咗。
好,見你有新野,一於入去晚飯啦!

豬仔骨配沙律︰OK,厚肉多汁。
香蒜蜜糖焗薯條︰其實幾特別幾香口,可惜我唔鍾意蒜頭...
特飲︰SORRY,唔記得你係乜,真係難飲到冇人有...

友人一早提醒,話PIZZA HUT D野飲出名難飲...
特飲仲要加8蚊,早知叫可樂算數。

好耐冇見,你進步咗。

千祈唔好試...

2010-12-05