2021-11-23 370 views
自從屯馬線開左之後,都冇搭過,今日就約朋友搭去土瓜灣覓食,順便體驗一下有左屯馬線,30 分鐘就由青衣出到去,真的好興奮朋友想食pizza, 就搵左間小店pizza monster黎得pizza 店,緊係要點返個千島海鮮,叫左個細批,係心型既,好特別,岩晒情侶食,個薄餅係厚身,即叫即整,熱辣辣好鬆脆,海鮮都好足料,有蝦、魷魚、蜆,比外面既連鎖pizza 店好食我鍾意食海鮮,所以又叫左個白汁海鮮闊條麵,材料同pizza 一樣,白汁好creamy, 唔錯另外叫左小食招牌炸雞,一碟有兩件,外脆內軟,好多肉汁飲品方面有餐湯奶茶汽水,我想飲熱飲就揀左熱檸水總括黎講,呢間小店價錢實惠,仲食到好飽,每人都唔駛一百蚊,如果係屋企開party, pizza 係最佳選擇,值得推介

有左屯馬線,30 分鐘就由青衣出到去,真的好興奮

另外叫左小食招牌炸雞,一碟有兩件,外脆內軟,好多肉汁

飲品方面有餐湯奶茶汽水,我想飲熱飲就揀左熱檸水

2021-11-19 372 views
繼續屯馬線覓食😋土瓜灣站一出行幾分鐘就到~Happy Friday 夜晚,基本上都full 晒,好彩6點幾就到,岩岩好唔洗等位😳建議大家要book 定位先😂一路食都好多街坊黎買外賣,係有口皆碑既高質Pizza 小店~ ❤️吞拿魚Pizza 批底係鬆厚既pizza~批邊批底都好脆,中間好鬆軟,非常高質既批底~吞拿魚+煙肉,甜甜地既千島醬,好好味rrrr🧡田園沙津 份量十足,好fresh 好爽好甜既沙津菜,撈埋胡麻醬,好清新健康💛BBQ 雞翼 半份雞翼4隻 2個人食岩岩好~

吞拿魚特色
吞拿魚特色

田園沙津

💛BBQ 雞翼 半份雞翼4隻 2個人食岩岩好~

BBQ 雞翼(半份)

2021-11-19
Type of Meal
Dinner
2021-11-17 297 views
原本諗住同男朋友食Pizza Hut 點知行行吓見到呢度都有得食pizza 喺門口睇餐牌價錢都唔貴 就諗住入去試吓 呢度嘅pizza出品好有驚喜 我覺得一定分享俾大家 等大家可以一齊支持下有質素嘅小店🍕加州風情薄餅(中批)$118Pizza上邊有洋蔥粟米菠蘿 料就好足又多芝士 但一拎上嚟望落去覺得個批底好厚 食落去一定成個麵包咁 點知一咬落去真係好驚喜 個批底係好鬆脆 口感類似酥皮咁好有層次 咁大個人第一次食pizza咁有驚喜 咁嘅批底配pizza竟然完全冇違和感好特別🥗田園沙律 $4747蚊一大盤沙律 叫嗰陣時完全冇expect到佢咁大碟 超級抵食 配上芝麻醬 雖然有少少肥但都好好食檸檬糖雞翼(4隻) $33雞翼食落去酸酸甜甜 惹味得黎感覺好清新我臨走前見到外賣自取pizza大批做緊$98 一個 價錢咁抵大家絕對可以買一個返屋企試一試

🍕加州風情薄餅(中批)$118

🥗田園沙律 $47

檸檬糖雞翼(4隻) $33
雞翼食落去酸酸甜甜 惹味得黎感覺好清新

2021-11-15 157 views
去開土瓜環打波,順便搵下食,看到街市對面有間薄餅怪獸,見到好多人推介佢哋嘅pizza,咁就去食一次啦.餐廳座位都闊落,整潔企理.2人點幾款招牌野.有心形的夏威夷細批 ,醬汁要多,再狂灑芝士粉,餅底夠脆,果然不負眾望.另外有個蒜蓉包沙律再配上芝麻醬, 沙拉好清新又爽口,yummy.此外,點少得招牌肉醬意粉,好香濃肉醬汁,份量夠多,味道不錯,都係要灑多點芝士粉,咁就好滿足啦.最後飲埋2杯凍檸檬茶,滿足了.下次可以再點埋少食,試下其他口味.
餐廳座位都闊落,整潔企理.2人點幾款招牌野.
最後飲埋2杯凍檸檬茶,滿足了.
下次可以再點埋少食,試下其他口味.
2021-11-13 186 views
喜歡食Pizza🍕, 更喜歡食小店,用心出品,必屬佳品❤️今次來到屋企附近小店 - 薄餅怪獸,晚飯時間都好熱鬧,門口等左陣位先有位入座!見Menu選擇都多,平民價錢,就算有限budget都食到好多種類❤️話就話做街坊生意,但室內裝修都可見心思,餐廳有做午市下午茶晚市等抵食套餐,價錢相宜都好吸引~今晚同老公試左餐廳招牌心型Pizza - 星級夏威夷,手工薄餅,入口鬆軟好味,記得必須要趁熱食先享受到個鬆厚脆脆地的口感,係手工Pizza先帶出到個質感!好足料,芝士味濃,推介👍🏻食Pizza當然要配個意粉,香蒜肉絲意粉夠穩陣,呢度D意粉粗身D,同平時連鎖店食開唔同,味道不過不失,唔算好好味,鑊氣都差小小,叫做Ok啦~然後食埋兩隻招牌台式炸雞🍗,即叫即炸,上枱熱辣辣,外皮炸到脆卜卜,內層雞肉嫩滑好味,好Juicy,鐘意食炸雞的我好滿足啊!下次帶埋小朋友要幫襯先!
喜歡食Pizza🍕, 更喜歡食小店,用心出品,必屬佳品❤️

下次帶埋小朋友要幫襯先!
2021-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$85 (Dinner)
2021-11-12 161 views
今日難得放假,男朋友話帶我嚟呢間薄餅食晚餐,以前成日食開pizza hut,宜家有得試下其他鋪頭嘅Pizza,好開心🥳入到嚟好感覺好似外國風嘅Pizza 鋪咁餐牌好豐富!佢仲有得嗌心形Pizza,成日食開圓形,好期待😆迷你心形加洲風情 嚟到第一個反應係!好!冧!呀!😻😻 哇,呢個極值係溝女一流,除左外形吸引好加分外,咬落去個口感香脆,個Pizza皮整得十分好,而呢個加洲風情pizza 配料都好夾!如果唔知點溝女,嚟呢度fit 曬哈哈!推介!!隻碟好得意,有隻怪獸仔😆第一次食有蟹柳嘅焗闊條麵,佢啲汁嘅調味唔會太濃/太淡,岩岩好,好岩口味👍🏻跟著叫左炸雞,嚟到炸到金黃色好靚個皮好脆,點啲蜜糖正到飛起,咬埋舊肉!!由舊肉嘅口感同色相可以得出,廚師好識炸野,係炸到舊雞肉岩岩好熟曬+脆,高招!!!好味到清曬!不得不讚呢間鋪頭由食物外形到食物本身嘅味道都有花過花思去設計同配搭!👍🏻👍🏻推介大家一試!兩個人食左$177,食Pizza嚟講好抵了!

入到嚟好感覺好似外國風嘅Pizza 鋪咁

心形加洲風情

迷你心形加洲風情

隻碟好得意,有隻怪獸仔😆
海洋闊條麵

炸雞

跟著叫左炸雞,嚟到炸到金黃色好靚

好味到清曬!

兩個人食左$177,食Pizza嚟講好抵了!
凍檸茶
$90 (Dinner)
心形加洲風情
海洋闊條麵
炸雞
凍檸茶
又想食🍕了 週二和友人共晉午餐某個星期五經過ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋᴇᴅ 果日眼見好多人 於是就早一日打去 不過ʟᴜɴᴄʜ ᴛɪᴍᴇ無得留枱ɢᴀ 我哋ᴡᴀʟᴋ ɪɴ有位 還可以坐卡位呢👏🏻應該ʜᴀᴘᴘʏ ғʀɪᴅᴀʏ先特別多人 ᴍᴇɴᴜ有好多選擇 ✨心形🧡怪獸多寶🍕(套餐) $68:點餐時店員話可能賣晒 未必有心形 我哋話有就有 無就普通 最後都食到😍外觀已經好吸引😆足料好味! ✨惹味烤雞 $21/件:友人同我分別揀咗檸檬🍋味&麻辣🌶味 我覺得辣味有ᴅ鹹 檸檬味還好 睇相以為係雞搥 上餐時原來不是 小失望👉🏻👈🏻 ✨田園沙律🥗配蒜茸包 (套餐) $52:本身考慮緊沙律/肉醬意粉好 因為都係餐廳人氣😻揀咗前者無咁滯!蒜茸包👍🏻芝麻醬配大量沙律菜ʀᴇғʀᴇsʜɪɴɢ💚 性價比高的小店☺️人均💲80
又想食🍕了 週二和友人共晉午餐

✨惹味烤雞 $21/件

✨田園沙律🥗配蒜茸包 (套餐) $52

性價比高的小店☺️人均💲80
2021-10-19
$80 (Lunch)
  • 香烤蒜蓉包沙律
屯馬線開通之後有機會踏足從未去過的地方,土瓜灣就是其中之一!今日約朋友去吃這間街坊平價西餐,薄餅意粉小食超多種類,最吸睛係有一個心型薄餅,又幾有heart幾有創意喎!土瓜灣站 B 出口轉個彎就見到,區區搵素食真係無難度!鋪頭唔算好大間,大概有十張四人檯,平日午餐時間坐滿晒好熱鬧。雖然話係街坊小店,但我覺得設計都幾有風格,灰色牆身工業風和小細節都有品味。角落處有個霓虹招牌幾前衛,難怪都幾多年青人學生仔幫襯。薄餅口味都幾多元化,而且係每日鮮製手工餅底咁犀利!當中仲有三款係素食口味。仲有意粉、焗飯、沙律和數不盡的小食,有青椒logo的都是素食,數量唔少。午市套餐五六十蚊好多野食,很受學生歡迎。下午茶仲更便宜!素食主義 HK$68 (6吋心形)估唔到街坊小店都有每日新鮮製造的手工薄餅,6吋心形每日限量供應,帶女仔來食一定要點啦!薄餅是厚厚的麵包風批底,咬起來很脆口,餡料亦多到滿出來,細細個已經好夠飽。海鮮闊條麵(白汁) HK$57朋友吃這個焗闊條麵,份量都幾多,白汁又很濃郁,海鮮的部分亦很豐富。蒜蓉包沙律 HK$53大大件的蒜蓉包意外地幾好食,麵包皮脆脆的,吃起來又夠蒜香。下面的沙律菜新鮮足料

土瓜灣站 B 出口轉個彎就見到,區區搵素食真係無難度!

角落處有個霓虹招牌幾前衛,難怪都幾多年青人學生仔幫襯。

午市套餐五六十蚊好多野食,很受學生歡迎。

下午茶仲更便宜!

素食主義 HK$68 (6吋心形)

海鮮闊條麵(白汁) HK$57

蒜蓉包沙律 HK$53
大大件的蒜蓉包意外地幾好食,麵包皮脆脆的,吃起來又夠蒜香。下面的沙律菜新鮮足料,芝麻醬亦很好吃。

兩個人食到咁豐富都只係二百蚊左右,最重要係環境舒服好坐好傾偈,食完仲可以過隔離九龍城浦Cafe。
2021-11-09
2021-11-08 66 views
自從屯馬線開通左之後,真係好方便!大家都真的很興奮😆!原來屯馬線附近都多野食架,其中一間位於土瓜灣站附近的薄餅怪獸👾,上網搵到佢係好評餐廳🍴十強其中之一!咁勁既餐廳就等我黎試下啦!一坐低見到呢家餐廳除左有pizza食之外原來都好多唔同既野食!仲有炸雞🍗、意粉等等。我地點左:香烤蒜蓉包沙律🥗加埋日式芝麻醬,沙律🥗菜又好新鮮!再配埋蒜蓉包!蒜🧄味勁香!包包又好脆!一齊食真係好夾!檸檬🍋蜜糖雞翼雞翼加了柚子檸檬🍋蜜糖醬,酸酸甜甜,好開胃!怪獸👾多寶pizza一咬落去pizza皮邊又香又好脆!餡料又多!有洋蔥🧅、青椒🫑、辣肉腸、蘑菇、火腿、牛肉、菠蘿🍍、豬肉,鋪滿成個pizza面😍非常豐富!香蒜大蝦🍤炒意炒蒜蓉好香,大蝦🍤真係好大隻😆!整體來說唔錯!
自從屯馬線開通左之後,真係好方便!
大家都真的很興奮😆!

我地點左:
香烤蒜蓉包沙律🥗

檸檬🍋蜜糖雞翼
雞翼加了柚子檸檬🍋蜜糖醬,酸酸甜甜,好開胃!

怪獸👾多寶pizza

香蒜大蝦🍤炒意炒
蒜蓉好香,大蝦🍤真係好大隻😆!

整體來說唔錯!
2021-11-07 105 views
土瓜灣本身並不多西餐廳,但薄餅怪獸可算是其中一間較吸引的。雖然舖頭位於為之間坐得定不算十分闊落,但卡位俾四個人坐就會十分舒服,長枱就比較迫。餐廳主要係做意粉同薄餅為主,我嗰日就叫咗一個星級夏威夷薄餅,味道以佢的價錢來講十分唔錯,啲菠蘿唔會太酸,而且都唔會太咸,夠fresh,已經個比較厚身嘅餅底嚟講食落都幾鬆化同脆。重點係每日有限量六吋心形Pizza,啱晒一pair pair情侶去食。我同朋友嗰日仲叫咗肉醬意粉同檸檬蜜糖雞翼。肉醬意粉就比較普通,但意粉硬度都OK ;雞翼就識落都好清新,唔會太重味,比較啱一開始食,會開胃啲。

2021-11-05 84 views
當日同男朋友經過土瓜灣好想食一食真正意大利風味的餐廳。我哋都一齊試咗一個千島海鮮心形pizza,這款薄餅非常特別而且是心型好適合情侶真係情濃深意。romantic,其實佢裏面配料是採用意大利一級乳牛cheese mozarella, 會想其他意大利recipes真係風味唔錯。其次女生重要love係吉列炸蝦沙律。.炸蝦非常特別而且新鮮好脆好有口感。配上男朋友最愛嘅海鮮焗飯簡直就係perfect match..😊😊
當日同男朋友經過土瓜灣好想食一食真正意大利風味的餐廳。
我哋都一齊試咗一個千島海鮮心形pizza,
這款薄餅非常特別而且是心型好適合情侶真係情濃深意。
romantic,
其次女生重要love係吉列炸蝦沙律。.
炸蝦非常特別而且新鮮好脆好有口感。
2021-11-04 90 views
一星期一次的家庭日又來了 上午非常充實 帶左小朋友去戲院睇完毒魔 就係時侯要食午餐了 通常家庭日我地都會盡量滿足小朋友想食咩 今日佢就話想食pizza炸雞 突然醒起附近有間薄餅怪獸 平平地吾洗食咁貴 野食好快就上枱 pizza叫左大人細路都岩食既夏威夷 有菠蘿既pizza真係好正 餅底好鬆軟有咬口 炸雞好香口 但食完都吾會成口油 好大隻食晒一隻都飽飽地 海鮮焗闊條麵 用左芝士焗的 有好多蜆同蟹柳等等 闊條麵都整得保持彈性 不過我地都一致認為最好食都係pizza 之後先發現原來餅底原來係每日新鮮自家手製既 吾怪得知咁好食
2021-11-03 76 views
星期五既返工時間一直個心已經飛走左不停諗緊星期六星期日去邊玩好今晚又同朋友食咩好呢 日本野西餐泰國野呢排都經常食突然間諗起好耐冇食過pizza 即刻係勁勁勁想食一收工就極速去到地鐵站 係土瓜灣站b出口上去行幾步路就會見到薄餅怪獸了今次好好彩安排左卡位比我地坐 好舒適 慢慢食慢慢傾計都冇問題話明想食pizza緊係要嗌返個 怪獸多寶pizza 係呢到先有的 材料有超多種類 可能因為有辣肉腸既關係 所以令我覺得有啲啲既辣味同朋友一人一件炸雞 咬落當然係脆la 個炸皮薄薄地咁 食落都仲有好多肉汁主食我地嗌左香濃鮮茄焗意粉 超級濃郁蕃茄味 最後我地傾到差啲吾捨得走
星期五既返工時間一直個心已經飛走左
不停諗緊星期六星期日去邊玩好
今晚又同朋友食咩好呢 日本野西餐泰國野呢排都經常食
突然間諗起好耐冇食過pizza 即刻係勁勁勁想食
主食我地嗌左香濃鮮茄焗意粉 超級濃郁蕃茄味
最後我地傾到差啲吾捨得走
2021-10-24 119 views
自從屯馬線先開咗之後經常去土瓜灣搵特色餐廳試吓上網見到間嘢叫Pizza Monster甘得意一於約朋友去試吓⚜️香烤蒜蓉包沙律 HK$52平時食沙律有時會遇到唔夠醬結果乾爭爭甘但呢個嘅芝麻醬份量適中沙律菜夠新鮮配埋2塊夠香濃嘅蒜蓉包呢個沙律真係不錯👍🏻⚜️肉丸拼香草腸 HK$58整體來講香草味夠濃配上菠蘿粒粒甜甜地都幾特別⚜️怪獸多寶細批 HK$68Pizza係細細個厚批食完都唔會有好大罪惡感材料豐富最鍾意佢芝士夠多😋⚜️焗肉醬意粉 HK$57呢個意粉有驚喜冇諗過佢嘅意粉咁有口感而且肉醬分量足夠沾滿每一條意粉所以食落去特別滋味餐廳雖然細細地但裝修睇得出花左心機加上老闆播放輕快音樂呢餐食得夠chill 🤗
自從屯馬線先開咗之後

但裝修睇得出花左心機
加上老闆播放輕快音樂
呢餐食得夠chill 🤗
2021-10-23 117 views
第一次去Pizza Monster食飯!以為只係食Pizza, 打開menu睇除咗Pizza原來仲有好多小食同埋意粉嘅選擇。千島海鮮細批 ($68) - 冇諗過會係心形形狀🤣Pizza餡料鋪滿批面,多到就嚟睇唔到個批底;批底夠脆,餡料又好食。香烤蒜蓉包沙律($52)-上碟好靚!蒜蓉包好rich,沙律尚算新鮮,咬口都脆嘅。肉丸拼香草腸($58)-比較清淡,要連埋個sauce一齊食。檸檬糖雞翼半份($33)-煎得剛剛好,味道酸酸甜甜幾好味。餐廳裝修有啲型格,舖頭logo霓虹燈燈牌勁靚,舖頭細細但格調唔錯。性價比嚟講係可以encore嘅餐廳。

檸檬糖雞翼半份($33)-煎得剛剛好,味道酸酸甜甜幾好味。