2017-06-28
是咁的,小妹啱啱預著剛剛喺香港,上星期就同爸爸補祝爸爸節,諗去openrice下旺角有咩正雞煲,不過因為想慢慢食同傾下計就揀左間唔係任食嘅!!小妹嘅爸爸唔係好食得辣所以就叫左個香辣小辣雞煲,一嚟到好似有啲唔對路因為佢完全唔辣同好似比湯浸住咁,媽咪話好似勁淡咖哩汁浸住啲雞咁,不過,double chk左,侍應回答:係呀,呢個未係小辣囉😑之後要自己加辣再等佢啲水少番啲先開始食,爸爸已經開始唔開心(不過咁好評.....點解😭)之後叫左大概7樣嘢,最期待嘅係人人都話牛味好重嘅手切牛肉,有啲O咀,又碎又薄又黑黑地,呢道係一碟....喎!剩惠HKD188,我心都碎了(呢句要喊住用普通話講)其他料其實都係普通,再見到隔離枱個咩煎/炸墨魚滑入面唔熟,侍應拎走左再整過,再比2個侍應串左幾下之後我同自己講:我下次唔可以亂信食評,我下次唔可以亂信食評,我下次唔可以亂信食評(重要嘢要講3次)