2017-08-02 66 views
睇完minions勁肚餓,諗住去隔離牛陣打邊爐。行到牛陣,見到隔離有間有些格調的韓燒餐廳,便行去睇下個menu。價錢幾抵,見入面食客點的野食又大大盤,食客又有些樣子好似韓國人的人,連韓國人都來吃,味道都應該唔錯,於是入左去食了。我和朋友2個人,叫了一個牛肉盤和半份蜜糖炸雞,另加2碗白飯。野食來了,個牛肉盤大到冇朋友,見到都覺得食唔晒,仲要食蜜糖炸雞和白飯.... 望住牛肉盤發呆的時候,侍應過來問洗唔洗幫手燒,why not? 出街食飯最緊要有人serve。D牛肉幾好食,諗起前幾日捐完血,便吃多些,補充鐵質。吃吃下,蜜糖炸雞來了。食左啖,我決定唔吃牛,留肚食炸雞,因為,個雞勁好食!個醬唔能夠只用蜜糖來形容,唔知點形容,總之勁好味!吃到差唔多,侍應問我們洗唔洗叫甜品,話有個甜品叫可可控,好受歡迎架喎。原本唔想叫,因為太飽,但見到個甜品名叫all about coco,咁chanel,就叫左個試下。可可控來到,個樣沒有chanel的感覺,兩球green tea ice cream,兩塊窩夫,朱古力醬和脆脆,that's it。我叫朋友食晒個可可控,我不想吃。佢食食下,問我係咪真係唔試,唔好走
睇完minions勁肚餓,諗住去隔離牛陣打邊爐。
D牛肉幾好食,諗起前幾日捐完血,便吃多些,補充鐵質。
我叫朋友食晒個可可控,我不想吃。佢食食下,問我係咪真係唔試,唔好走寶。係咁咦切一小塊窩夫和不一點雪糕吃,gosh,真係比可可控個樣騙晒!呢個甜品好正,仲正過個蜜糖雞!
食完可可控,飽到上心口,枱上仲有半份牛肉盤,要了個外賣盒帶走牛肉,返屋企炒洋䓤牛肉吃。
餐飯食左5XX,可餵飽三個人,野食又好味,唔錯唔錯
可可控
2017-07-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
可可控
  • 蜜糖炸雞
喺Isquare睇完戲,同朋友黎試試呢間新開嘅韓食居酒屋,貪佢夠方便,唔使熱辣辣落去同人迫街舖!因為我地6點幾就到,食客唔係好多,所以唔使等位就可入座,不過七點後開始多人,都幾爆場,建議book定枱穩陣啲。入座後,我地迫不及待研究下menu有咩食。雖然話就話係居酒屋,食物選擇不限於下酒菜同酒,仲有好多唔同種類嘅韓食,包括炸雞、部隊鍋、韓燒、人參雞、芝士鍋飯⋯⋯你諗到嘅韓食都有!因為我地人多,所以可以試試佢嘅巨人併!巨人併$288叫得巨人併,份量一定有返咁巨型,而且你可以併選自己鍾意嘅(A)鐵板x1、(B)炸雞半隻、(C)主食x1 同 (D)伴食x3 。我地揀左芝士泡菜豚肋、黃金芝士炸雞、炸薯乜乜乜😂 佢份量真係好多!呢個價錢絕對超值。豚肋用似係甜甜地嘅燒烤醬煮得非常入味軟稔,卷住芝士黎食真係非常邪惡!炸雞大大件,皮脆肉嫩!我更愛佢嘅哈哈笑薯餅,外皮薄脆,入面食到軟滑薯蓉心,沾上茄汁食,滿分!在地部隊鍋$178食韓國野我地一定會食部隊鍋。呢個部隊鍋都份量十足,除左最基本嘅即食麵、餐肉、腸仔、泡菜、豆腐、豆卜、牙菜、年糕之外,仲加左肥牛,岩曬我地呢班食肉獸!湯底加左大量韓式辣醬同泡菜,非常

巨人併$288

在地部隊鍋$178
食韓國野我地一定會食部隊鍋。呢個部隊鍋都份量十足,除左最基本嘅即食麵、餐肉、腸仔、泡菜、豆腐、豆卜、牙菜、年糕之外,仲加左肥牛,岩曬我地呢班食肉獸!湯底加左大量韓式辣醬同泡菜,非常濃郁,但不算好辣,加入所有配菜mix埋一齊淆煮就變出地道韓式風味,我最愛食佢嘅韓國即食麵,吸收曬所有湯汁精華,正!

呢間居酒屋選擇多,份量足,價錢都算合理,可以encore!
2017-07-29 50 views
雨,不停落下來,早已約了幾位友人於尖沙咀區Dinner,唯有轉戰商場,更是於地鐵連接的商場 - iSquare。比起附近的海港城,iSquare的F&B整體還是失色。此浦和韓食屋的生意倒是不俗。價錢如市場上一般韓國餐廳差無幾,但考慮其位於商場的優勢,算是okay。韓式三小碟前菜及爐邊蛋/ 泡菜爐邊蛋免費無限refill。巨人併($288): 每款食品均是少許選擇的餘地,詳情可參考上述餐牌。簡單來說,包括芝士辣味豬肋骨、芥末炸雞、炸薯拼盤(薯條、薯角、薯餅、薯堡)及數款時蔬。併盤已預先製好,無須使用爐板再燒。炸雞也是皮脆肉嫩那些啦,但芥末醬汁香口得來亦不嗆,惹味而特別。豬肋骨微辛,富肉汁而軟腍。其他食物都是Standard野。燒肉可先選拼盤,但當然拼盤set好曬,部份想吃而沒包含的只好單點。上牛烤的那個$288拼盤整體來說也蠻不錯,性價比仍是有的。韓式米酒米味濃郁,香甜醇厚,味道溫和。

韓式三小碟前菜及爐邊蛋/ 泡菜爐邊蛋免費無限refill。

韓式米酒米味濃郁,香甜醇厚,味道溫和。
2017-07-17
Type of Meal
Dinner
2017-07-28 68 views
已經晚上9點,有人提議食韓國野,諗起錦成上咗去iSquare但完來無⋯倒發現一家現代化一點嘅韓燒將隨身物品放入自己張椅內(椅係一個吉桶)唔想食炸雞唔想食飯,所以決定燒!蛋漿可添加的睇menu見肉食拼盤好ok, 有全牛、牛豬、⋯無限任添生菜,燒烤始終熱氣,有生菜夾住熱氣度降低又可食得均衡啲呀!我地係牛魔王梗係揀全牛嘅上牛烤另單點五花腩肉, 相比上牛拼,五花腩就讓人有點失望⋯上牛烤實物同menu相付賣相很好!擺盤其實好重要,如果擺到亂七八糟真係會影響胃口略嫌牛舌太薄同淡而無味有肉有蔬最後就係一大粒嘅牛六面各燒一分鐘,店員再為地地切片食咗咁多肉其實都有啲罪惡感

將隨身物品放入自己張椅內(椅係一個吉桶)

唔想食炸雞唔想食飯,所以決定燒!蛋漿可添加的

睇menu見肉食拼盤好ok, 有全牛、牛豬、⋯

我地係牛魔王梗係揀全牛嘅上牛烤

另單點五花腩肉, 相比上牛拼,五花腩就讓人有點失望⋯

上牛烤實物同menu相付
賣相很好!

擺盤其實好重要,如果擺到亂七八糟真係會影響胃口

略嫌牛舌太薄同淡而無味

有肉有蔬

最後就係一大粒嘅牛

六面各燒一分鐘,店員再為地地切片

食咗咁多肉其實都有啲罪惡感

2017-07-14
2017-07-26 72 views
睇開我嘅人就知道我超級鍾意食韓國餐廳,尖沙咀又開一間新韓國餐廳!聽聞價錢合理,而且牛肉特別,所以今天走去試試!裝修得幾靚,有韓國feel! 兩個人點了一碟超級大碟的「上牛烤」,有五款不同的牛肉!最驚喜的是那件大大件而且四方形的肉眼扒! 價錢都真係非常之抵食,一疊大大碟的都只不過是$288 !我們點了地獄拉麵!其實都唔係好辣,湯底好味!我們點了芒果沙冰,超級好飲!我們點了兩杯! 食韓燒飲沙冰好正! 而且價錢比其他韓國餐廳較為合理! $38一杯,韓國餐廳來講真係算好抵!

裝修得幾靚,有韓國feel!

兩個人點了一碟超級大碟的「上牛烤」,有五款不同的牛肉!
最驚喜的是那件大大件而且四方形的肉眼扒!
價錢都真係非常之抵食,一疊大大碟的都只不過是$288 !

我們點了地獄拉麵!其實都唔係好辣,湯底好味!

2017-07-24 82 views
啱啱落8號風球就出去食飯,去咗isquare食我最愛既韓國野依度環景唔錯,乾淨企理,座位闊落,而且位於isquare7樓,望出去有風景睇下芝士蛋醬鐵鍋飯 $78 每次食韓國野我都必叫芝士飯,依間整得真係唔錯,值得一讚芝士味道濃郁,但又唔會太重味,飯既軟硬度亦啱啱好,飯上面再加上小小肥肉,跟埋芝士食,味道同口感一流深海盛 $298海鮮主要有三款,包括原隻八爪魚,蝦,藍青口配菜亦唔輸蝕,有韓國年糕,洋蔥,冬茹,豆卜等因為汁煮,味道唔算太濃,帶小小辣味,如果食唔到太辣可以叫小辣不過,材料新鮮,海蝦爽口彈牙,質素唔錯青檸沙冰&芒果沙冰 $38x2 兩杯味道都夠曬濃郁,份量又多而且既叫既做,新鮮又夠凍

芝士蛋醬鐵鍋飯 $78

每次食韓國野我都必叫芝士飯,依間整得真係唔錯,值得一讚

深海盛 $298

海鮮主要有三款,包括原隻八爪魚,蝦,藍青口
配菜亦唔輸蝕,有韓國年糕,洋蔥,冬茹,豆卜等
不過,材料新鮮,海蝦爽口彈牙,質素唔錯

青檸沙冰&芒果沙冰 $38x2

兩杯味道都夠曬濃郁,份量又多
而且既叫既做,新鮮又夠凍
2017-07-18 260 views
The combo for 2-3 at $338 was quite affordable. The portion is typically for 2 but for 3 for people with small stomach. Myeong-dong bimbimbapA colourful, yummy, and healthy dish made up of rice topped with egg, meat slices, and seasonal vegetables. Iced mui naengmyeon with beefSlurp the chewy, thin, and icy cold noodles served with tangy cold broth (mul-naengmyeon). Korean fried chicken (cheese) All about cocoFreshly served. Warm and buttery waffle accompanied by milky matcha ice-cream is a typi

Myeong-dong bimbimbap

Iced mui naengmyeon with beef

Korean fried chicken (cheese)

All about coco

Freshly served. Warm and buttery waffle accompanied by milky matcha ice-cream is a typical and wise match.

Snacks after the combo
Skewer
Grilled wings with yuzi dressing $42

Grilled mushroom with scallion $28

Freshly grilled but long waiting. Quality is above average.

p.s. Amazing servers who took care of customers carefully at every dishes, like changing plates, providing disposable plastic gloves and appropriate cutlery etc.
2017-07-04
$230 (Dinner)
2017-07-16 257 views
尖沙咀通常食韓國嘢都會去韓國街嗰邊今次比我發現咗喺iSquare入邊原來都有間幾好食嘅韓國嘢。同一般韓國菜一樣佢都會有前菜,有蘿蔔,芽菜同埋泡菜。我哋叫咗個鋪整沙律入邊有吞拿魚同埋蟹棒,配埋新鮮菜嘅感覺好鮮味, 而且醬汁都啱啱好成個感覺好開胃。另外我哋叫咗個上牛烤、入邊嘅肉類超多,一次入邊可食唔同嘅肉,而且仲有少少蔬菜可以燒。入邊有牛舌牛柳仲有唔同部份驚牛肉仲會解釋俾我哋聽燒法,而當中我就最鍾意食牛柳, 超嫩而且又有牛味。另外我哋食咗個芝士蛋醬鐵鍋飯,鐵鍋飯真係要早啲食如果唔係冇咗熱力就搞唔起,呢度菜嘅芝士同埋飯配合得啱啱好而且份量好足夠兩三個人食都冇問題。到炸雞,食韓國嘢點可以冇炸雞我哋叫咗一份全份嘅蜜糖炸雞,因為我哋都超鍾意食甜美嘅嘢所以呢一個,炸粉啱啱好唔會太口而且入口係唔會好油膩。外面嘅醬汁真係好香濃而且好好味。四個人每人都只係兩百幾蚊但係食到我哋超級爆真係好抵另外我哋叫咗兩杯嘢飲味都唔會太甜,一杯兩個人都夠。

同一般韓國菜一樣佢都會有前菜,有蘿蔔,芽菜同埋泡菜。

2017-07-16 209 views
出糧後,食餐好既獎勵自己。同同事happy friday 食好西。呢間餐廳非常多選擇,我地驚眼闊肚窄,每個種類簡一款。浦井沙律-menu 圖係一個一人份ge 大小,我地都係諗住過下口癮,上抬時原來好大份,係一盤,四個人分到一人一碗,好多料有蕃茄沙律菜等,飯前食呢個夠哂健康。上牛烤-上抬時以為份量唔太,因為佢d 肉擺得好集中,當我地睇下有咩種類時,發現夾極都有!本身切得適中,燒起來都好快熟而家有咬口 好軟滑好入味,每種肉都食到2-3件,絕對做到樣樣試到又唔會太飽。炸雞 原味 蜜糖醬-由於大家都想試多d 口味,決定叫mix, 個人推介蜜糖味,係honey mustard,勁惹味,同炸雞勁夾,加上炸得香脆,肉質好嫩滑,食唔停呀。Apple cider-呢款係平時超市個隻。芒果&蜜桃&菠蘿沙冰-好大杯,果香味濃,唔太甜,呢餐咁濃味都夠飲。梨大炸醬麵-韓式炸醬麵真係幾時都滿分,好濃味但唔會過咸,麵質剛好,食起上尼有咬口。可可控-係綠茶waffle,waffle 仲熱辣辣的,配雪糕好夾。雪糕牛角酥-好特別用牛角酥-但出奇地夾,大家一致好評!大家都決定下個月再來食,太多想食ge 野仲未食到。
Apple cider-呢款係平時超市個隻。

雪糕牛角酥-好特別用牛角酥-但出奇地夾,大家一致好評!
大家都決定下個月再來食,太多想食ge 野仲未食到。

2017-07-16 166 views
韓流嘅衝擊真係抵擋唔住,尤其係燒肉都炸雞都係我至愛,真係要緊貼潮流試下浦井呢類新派嘅韓式燒店!上牛烤$288,有五款牛部位,小牛排、肉眼、牛肩胛脊、腹胸肉同牛舌。成個拼盤賣相精美,味道都唔輸蝕,仲夾雜左幾款蔬菜。侍應姐姐好好人,會過嚟幫我地倒鐵板雞蛋,又幫我地燒肉,仲提我地啲肉唔好放咁邊邊,唔係好易俾啲油彈到。我就最鐘意小牛排,肉味濃薄切,輕輕一燒就食得,包住生菜食,仲可以去油膩感。方形肉眼真係考功夫同耐性,每面都要燒得均勻,切開睇睇,都汁多肉嫩,嫌生嘅我就放返落去燒多陣😜食燒肉當然唔少得配啤酒,整杯朝日生啤冰涼透心!鐵板雞蛋好食又好玩!等佢熟到一半先將佢反轉做流心蛋,有淨雞蛋又有惹味泡菜蛋,唔錯啊!高麗人蔘燉全雞,因為浦井啲嘢食都好大份,侍應姐姐就提議如果驚食唔晒,可以叫半隻雞,我地唔想食剩嘢浪費,有唔同份量揀係貼心嘅!兩個人分到一人一滿碗,個雞湯滲出淡淡嘅糯米味,材料有紅棗杞子大蔥金菇,半隻雞啖啖肉,以鐵板上個湯夠哂熱。

食燒肉當然唔少得配啤酒,整杯朝日生啤冰涼透心!

2017-07-07
$300 (Dinner)
2017-07-16 131 views
天氣太熱,連地面都懶得行上去。同媽咪黎到尖沙咀食晚飯,去左最近地鐵站的商場isquare裏面食韓燒!前菜泡菜夠辣; 醃芽菜咸咸地,唔辣的; 醃蘿蔔切得細細粒,入口唔太酸。三樣都爽脆開胃!Happy Hour Set A: 兩杯飲品加半份炸雞七點半前落單有set叫,炸雞連野飲呢個set幾抵。飲品叫左覆盆子同桃味沙冰,味道有啲甜但夠曬凍,送熱辣辣的炸雞好正。下次叫的話,會揀啤酒!除左飲品有得揀,炸雞既味道都有。而我係揀左蜜糖味。個sauce既蜜糖撈左沙律醬,令炸雞口感滑一點。不過就覺得脆漿有少少厚同乾呢。炸雞籃內仲唔單止有雞件,仲有薯角。燒味濃牛腹胸 ($98)牛腹胸的醃料好入味,甜甜地。本身牛味重,入口滑,多肉汁。而且重點係無根,非常非常鬆軟。加芝士粟米 ($20)食韓燒唔可以無芝士的,因為將啲肉捲住芝士食,口感豐富好多,零舍好味。芝士用左blue cheese,拉芝力強又特別香濃。燒薄片卷牛 ($78)薄片牛係鐵板上燒兩燒就好快熟,但牛味當然無牛腹胸咁濃。識食的話,將生菜包住辣醬同薄片牛一齊食,可以解油。覺得呢道既生菜都洗得好乾淨,有時怕外面食生菜好黑,唔敢食。芝士蛋醬鐵鍋飯 ($78

前菜
前菜

Happy Hour Set A: 兩杯飲品加半份炸雞
覆盆子沙冰,蜜桃沙冰

半份蜜糖炸雞

燒味濃牛腹胸 ($98)
味濃牛腹胸

加芝士粟米 ($20)
芝士粟米

燒薄片卷牛 ($78)
薄片卷牛

覺得呢道既生菜都洗得好乾淨,有時怕外面食生菜好黑,唔敢食。

芝士蛋醬鐵鍋飯 ($78)
店員提我地,鐵鍋飯要趁熱撈起芝士食,但我地一開始就叫左個飯,又燒肉又食飯,有點手忙腳亂。所以建議食到咁上下先點呢個飯!飯裏面有五花腩同青椒青蔥,不過如果飯底加啲辣就更惹味。
芝士蛋醬鐵鍋飯
芝士蛋醬鐵鍋飯

總結黎講,呢間韓燒夠闊落又通風,食得舒服。
2017-07-13
2017-07-15 125 views
這次來到isquare吃晚餐,我們表弟5:30便入座了。時間尚早,還能享有happy hour優惠我們二話不說的點了A set,半份炸雞加2杯飲品也只是$138,很划算!我們選了蜜糖醬炸雞和2杯特飲。雖然只是半份炸雞,籃內還配有薯角,相當有份量!炸雞的外皮酥脆,配上蜜糖醬,配搭得宜。Set A的飲品可選生啤/apple cider/特飲。店員推薦飲柚子沙冰,沙冰上現有磨碎的柚子皮,味道清新,好適合作為吃燒肉的飲料呢!表哥則點了芒果沙冰,味道偏甜,相比之下,前者的味道較為特別。爐邊有蛋漿和泡菜蛋漿,加了$20便可以有芝士栗米我們2人也點了一份上牛烤,包括了牛的不同部位,牛小排、肉眼、牛胛肩脊、牛胸腹和牛舌,no beef no life首先燒的是牛小排,除了因爲牛小排最多油脂,牛小排是我很愛吃的部位大大磚牛肉眼放在鐵板上燒烤每邊燒2-3分鐘後便可以切開再燒在燒牛肉眼的同時,爐邊的芝士栗米已經開始熱溶了,芝士拉絲店家很細心的提供了砧板,方便客人切開牛肉眼切開牛肉眼以後,再燒一陣子便可以,燒太久肉質會變得好韌,先沾燒肉汁和燒肉醬,再夾著蔬菜吃,味道一流平日我也不怎麼喜歡吃牛胸腹,總是覺得它口
這次來到isquare吃晚餐,我們表弟5:30便入座了。

時間尚早,還能享有happy hour優惠

爐邊有蛋漿和泡菜蛋漿,加了$20便可以有芝士栗米

大大磚牛肉眼放在鐵板上燒烤
每邊燒2-3分鐘後便可以切開再燒

在燒牛肉眼的同時,爐邊的芝士栗米已經開始熱溶了,芝士拉絲

店家很細心的提供了砧板,方便客人切開牛肉眼

平日我也不怎麼喜歡吃牛胸腹,總是覺得它口感不太鞋。可是這次吃到的牛胸腹的肉質卻是比較嫩滑,牛味較濃郁。牛舌和牛肩脊雖薄,但味道變是很不錯,富有彈性

店員還幫我們燒熟剩下來的蔬果,服務認真很好

2017-07-09
$245 (Dinner)
  • 上牛烤
2017-07-13 112 views
我相信每個人身邊都會有個朋友好鍾意嘢,而我都唔例外😂所以今次約食飯就特別搵間韓國餐廳食下,就揀左呢間韓國餐廳啦一入去就已經覺得好韓燒餐廳Feel, 因為有嗰啲由天花吊落嚟嘅抽油煙機,當然有好多韓國嘅decorations 同 韓國型男mv😌間餐廳係17:00-19:30會有happy hour, 咁就梗係叫返半份炸雞+兩杯啤酒醫下肚先啦!炸雞叫左蜜糖味,本身以為係透明嘅蜜糖,但原來係類似蜜糖芥末嘅味道,食落去幾match,而且好好食,啲雞唔會太油,脆口,正!嗰兩杯啤酒係Asahi😋係有Angel ring😆嘅啤酒另外仲叫左一份上牛烤,全份烤肉都係唔同部位嘅牛肉,啲牛燒完之後,唔點醬食都好食到啲牛肉原本嘅味,證明啲牛係高質嘅,而且唔同部位都真係會食到唔同濃度嘅手味,真係好OK餐廳同傳統韓國餐廳一樣會提供生嘅菜俾你包住肉食,而且仲會提供一舊白蘿蔔俾你清潔爐面。順帶一提,我地加左芝士係爐邊,雖然加$20,但係呢啲芝士真係拉到絲嘅,而且加埋啲牛食又唔同感覺😍嘢食嘅質素真心好ok, 重要嘅係店員嘅服務都好周到,不時加水唔在講,仲會好仔細咁教你點燒,特別係有舊大大嘅牛仔立方體😂,佢地會好仔細咁話你
我相信每個人身邊都會有個朋友好鍾意嘢,而我都唔例外😂
所以今次約食飯就特別搵間韓國餐廳食下,就揀左呢間韓國餐廳啦

嘢食嘅質素真心好ok, 重要嘅係店員嘅服務都好周到,不時加水唔在講,仲會好仔細咁教你點燒,特別係有舊大大嘅牛仔立方體😂,佢地會好仔細咁話你知燒幾耐,同埋如果唔同熟度燒幾耐,好細心

其實除左燒肉同炸雞,仲有其他韓國嘢食,下次要再試下另外嘅嘢食先得。
2017-07-11
Type of Meal
Dinner
2017-07-10 131 views
今晚同朋友去 iSquare 睇完戲,就搵飯食~見隔離間韓國野唔係好洗排隊,朋友話不如試下,於是就入左去!一去到,已經擺好哂前菜、醬料~ 坐後冇幾耐,職員就注入爐邊蛋,不過芝士粟米要額外比多 $20~ 我地點左個 "上牛烤",全部都係牛,當中包括:牛舌、牛小排、肉眼、腹胸肉、牛肩脊、蔬菜等。本人就中意牛肩脊,油花分佈平均,色澤鮮明,而且好鮮嫩~而朋友就中意牛小排,充滿濃濃既肉質,十分香口! 另外點左煙肉荔枝串,荔枝甜甜的,而且好多汁;而煙肉出奇地唔會太油/咸,唔錯~ 仲點左個浦井炸籃,入面咩都有D ~有炸秋葵、炸蟹柳、炸黃椒、炸芝士條、炸冬菇等。。。雖然好炸,不過佢比左個柚子汁醬料我地點,清清甜甜可以中和一下炸物既熱氣~ 最後仲點左杯青檸沙冰降降溫~
今晚同朋友去 iSquare 睇完戲,就搵飯食~
見隔離間韓國野唔係好洗排隊,朋友話不如試下,於是就入左去!

一去到,已經擺好哂前菜、醬料~

坐後冇幾耐,職員就注入爐邊蛋,
不過芝士粟米要額外比多 $20~

我地點左個 "上牛烤",全部都係牛,當中包括:
牛舌、牛小排、肉眼、腹胸肉、牛肩脊、蔬菜等。

本人就中意牛肩脊,油花分佈平均,色澤鮮明,而且好鮮嫩~
而朋友就中意牛小排,充滿濃濃既肉質,十分香口!

另外點左煙肉荔枝串,
荔枝甜甜的,而且好多汁;
而煙肉出奇地唔會太油/咸,唔錯~

仲點左個浦井炸籃,入面咩都有D ~
有炸秋葵、炸蟹柳、炸黃椒、炸芝士條、炸冬菇等。。。

最後仲點左杯青檸沙冰降降溫~

2017-07-09
$250 (Dinner)
於iSquare聚腳的一個最大的好處就是地鐵站上蓋,有戲院又有各式餐廳。就算雨天也不怕。姐跟友人看電影前先晚飯,友人提出食韓燒,找到浦井。正當還未想到前菜時,店員推介柚子蜜棧凍蕃茄。這個亦都是姐的推介!!凍蕃茄配上柚子汁,其香味及味道非常開胃, 是主菜前清清味蕾之選。主菜我們選了上牛烤,上菜見到後覺得無選錯,份量大物超所值。韓燒前會先烤蛋及泡菜蛋,質感有點像葡撻,泡菜味很好吃。店員會幫親自我們燒 又牛肩胛脊牛舌小牛排腹胸肉,到最後肉眼,味道由淡到濃。肉眼就像拳頭那麽大,但亦不需擔心變成食肉獸,因同時有金菇、冬菇、雞髀菇、翠玉瓜、青瓜、紅蘿蔔片及青椒等豐富蔬菜平衡一下。再配上一支熱情果味的手工啤,甜甜的跟烤肉就是完美的配搭。一餐好味道,環境佳及服務態度好而且價錢公道的韓國菜。

姐跟友人看電影前先晚飯,友人提出食韓燒,找到浦井。

柚子蜜棧凍蕃茄

主菜我們選了上牛烤,上菜見到後覺得無選錯,份量大物超所值。
上牛烤

韓燒前會先烤蛋及泡菜蛋,質感有點像葡撻,泡菜味很好吃。
烤蛋及泡菜蛋

肉眼就像拳頭那麽大,但亦不需擔心變成食肉獸,
上牛烤

再配上一支熱情果味的手工啤,甜甜的跟烤肉就是完美的配搭。
熱情果味手工啤

一餐好味道,環境佳及服務態度好而且價錢公道的韓國菜。
2017-07-01
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
柚子蜜棧凍蕃茄
熱情果味手工啤