Restaurant: Poke Go (大南街)
Info:

2024-11-16 0 views
因為都接近結婚日子~唔敢食太多,所以簡咗D輕食又飽肚,又夠營養~808吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲新鮮的吞拿魚為主角,搭配壽司飯和沙律菜,形成豐富的口感層次。和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽和雜菌香菇的加入,增加了鮮味和口感的多樣性。山葵乳酪醬帶來了微辣與奶香的完美結合,而芝麻和木魚絲則為整道料理增添了香氣和風味。每一啖都能感受到多層次的味覺享受,既有海鮮的鮮美,又有蔬菜的清新。Ohana三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥未醬,芝麻,果仁鮮嫩的三文魚片,搭配沙律菜、櫻桃番茄和溫室青瓜,色彩鮮豔,視覺上令人食指大動。甜粟米的甜味和蜜糖芥未醬的微酸微甜相互輝映,讓整道沙律更加平衡。芝麻和果仁的加入,不僅增添了口感的脆度,還提供了豐富的營養。這道沙律清爽可口,適合作為一頓輕盈健康的午餐或晚餐

Ohana
2024-11-08 186 views
最近大魚大肉,今天想吃點低熱量又健康清爽的poke go。这间餐厅用料新鲜,配搭多样,還可以DIY自由选择,好个性化! #### ONO色彩繽紛用料之多令人好有食慾!食材非常豐富,包含了三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、皇帝蟹棒、果仁醬、芝麻,超大的size, 兩人吃都綽綽有餘!新鮮的三文魚與香滑的壽司飯,青瓜的清脆,雞蛋絲的滑嫩,皇帝蟹棒的鮮甜,全部相互交融,為整道菜增添了層次感。尤其是果仁醬的香醇與芝麻的香氣完美融合,讓人欲罷不能!#### 火山炸雞外皮淋上辣醬如同火山般熱辣,入口是香脆的口感,還有辣醬的刺激,瞬間點燃味蕾,辣的來好爽,令人停不下嘴!#### 冷壓鮮菠蘿汁清爽可口,不僅解渴,更是瞬間提升了整個用餐的愉悅感,帶來清新與活力!#### 和風炸雞淋上沙拉醬後令炸雞的風味更加豐富,香脆的外皮,鮮嫩的雞肉,搭配上鬆軟的魷魚絲,增添了獨特的海味!

#### ONO

#### 火山炸雞

#### 冷壓鮮菠蘿汁

#### 和風炸雞

2024-11-05 146 views
第一眼見到嘅就係佢簡樸嘅裝修,加埋輕鬆既音樂,成個環境都充滿大自然嘅氣息,令人好放鬆。我試咗NALU Signature bowl,入面有八爪魚、壽司飯、櫻桃蕃茄、和式青蔥、甜粟米、蟹棒沙律,加埋辛味蛋黃醬同芝麻辣椒。呢個碗真係好豐富,八爪魚好彈牙,壽司飯粒粒分明,甜粟米加埋微辣嘅蛋黃醬,食落去層次好豐富。櫻桃蕃茄同青蔥帶出新鮮感,成個碗味道好均衡。之後我朋友試咗ONO Signature bowl,呢個就係三文魚壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律,再加果仁芝麻醬。三文魚好新鮮,入口即溶,搭配嘅青瓜好脆口,雞蛋絲又滑溜,加上果仁芝麻醬嘅香氣,令到成個碗更加有獨特嘅風味。呢兩款Signature bowl都係超大盤,兩個女仔share一盤都夠食,份量十足,食完真係好滿足。呢間健康食店唔單止食物健康,連擺盤都好靚,俾人一種養眼又養胃嘅感覺。如果你鍾意食健康又有特色嘅料理,呢度一定要試吓!

2024-10-27 284 views
呢幾日胃口麻麻地,好想食啲清新開胃嘢,上openrice見到呢間poke bowl幾多好評 ,尖沙咀分店,近近地去深水埗分店try try ~ 大南街本身都好多文青小店,呢間都唔例外,門口有好多裝飾好特別,臨近萬聖節,仲有萬聖節裝飾🎃👻未入去已經覺得好fun~~ 入到去先發現牆身都好多塗鴉 ,枱面同埋周圍都有好多卡通裝飾, feel so young 🧡餐牌係上面有幾個預定嘅配搭,但係其實可以自選架,但係預訂咗嘅衝浪碗配搭就啱晒有選擇困難症嘅人啦👍🏻👍🏻因為我朋友揀嚟揀去到最尾都係揀返預設menu 個 808😂😂808份量十足,本身嘅配搭都已經好平衡,吞拿魚大大粒,山葵乳酪醬亦都十分開胃,壽司飯同餸嘅比例都唔錯,伴碟嘅牛蒡脆片都好脆好香自選配搭無選擇困難嘅我就自己配左呢個組合出來,份量質素都一樣夠。搞笑係本身懶健康order左醬汁另上,但係由於太好食最後都係全部撈哂,一滴不留總括嚟講 poke bowl嘅每個材料都好新鮮, 所有蔬菜類都係爽脆爆汁,加埋個特色醬汁真係好開胃好好味,坐位都算舒服,可以人少少傾下計食個light meal, 健康飽肚又冇罪疚感,下次會再試吓其他配搭😋

自選配搭

2024-10-13 446 views
有朋友介紹位於深水埗大南街Poke Go小店,主打清新、健康的大碗Bowl,仲可以 build your own bowl, 多款食材任你配搭,非常值得前來試吓!🌷 ALOHA ($108) 午餐包飲品:牛油果,雜菌香菇,甜粟米,豆腐,赤度紅海帶,主食可選壽司飯、珍珠糙飯或沙律菜,柚子醬油醋,非常清新美味!🌷 808 ($118):吞拿魚,壽司飯,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲。超大碗,山葵乳酪醬非常出色,多款材料口感一流,好好味👍🏻🌷 柚子薄荷沙冰:($38)味道清新,十分醒神,唯冰粒磨得不夠幼細,但也令人回味!大滿足啦!

大滿足啦!
2024-07-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
  • 808
2024-09-27 729 views
*人物設定:都已經九月尾還是很熱成日都想食啲涼浸浸嘅嘢*.去開深水埗買嘢經過見到呢間小店門口好多小裝飾 有種日式小店coffee shop嘅感覺.出面見到menu沙律碗啲配搭勁吸引🥺個個都好似好好食 自然就入左去😂鋪頭細細但都有唔少座位坐低咗就用QR code落單但係反而Poke bowl用電話落單清楚好多排版清楚易睇又齊相仲有選擇困難症人士menu 🤣(唔洗自選).最近減肥,所以自選可以知道自己食咗乜嘢同埋醬汁可以另上👍🏻可以控制沙律醬份量-Main Protein八爪魚粒-Base 壽司飯-Toppings 溫室青瓜|櫻桃蕃茄|芝麻海帶-Top up 追加雜菌香菇-Dressing 柚子沙律醋 另上-Seasoning 岩鹽|紫菜絲|辣椒碎一嚟到滿滿嘅一碗已經好開心推開啲紫菜碎見到每一個色彩鮮艷嘅食材食慾大開🤩 但要小心啲將啲食材稍為拌勻八爪魚份量好足夠 又大大粒底下的壽司飯 口感好好 又夠醋味 溫馨提示🔔如果真係唔食得辣嘅千祈唔好加辣椒碎🚨 (唔好配料全要)呢個份量應該足夠一個男仔食飽如果女仔想食少啲,應該要少飯或者轉沙律菜底(其實見到menu 仲有熱碗🤔)食物調味同埋質素都係值

*人物設定:都已經九月尾還是很熱

鋪頭細細但都有唔少座位
坐低咗就用QR code落單
但係反而Poke bowl用電話落單清楚好多
排版清楚易睇又齊相
仲有選擇困難症人士menu 🤣(唔洗自選)
1917 views

最近減肥,所以自選可以知道自己食咗乜嘢
同埋醬汁可以另上👍🏻可以控制沙律醬份量

食慾大開🤩 但要小心啲將啲食材稍為拌勻

八爪魚份量好足夠 又大大粒
底下的壽司飯 口感好好 又夠醋味
溫馨提示🔔如果真係唔食得辣嘅
千祈唔好加辣椒碎🚨 (唔好配料全要)

呢個份量應該足夠一個男仔食飽
如果女仔想食少啲,應該要少飯
或者轉沙律菜底(其實見到menu 仲有熱碗🤔)
食物調味同埋質素都係值得下次再嚟幫襯♥️
仲有Topping好好食嘅炸蓮藕片
得一片,原來係小食可以成兜咁嗌 🫨🫨🫨
Wait me !!
2024-09-26 683 views
一路都想試下Poke, 見到呢間店雖然係內街但都幾多人排,所以就黎試下🙋🏻‍♀️有好多選擇下,如果選擇困難症就可以揀特選😂 我地就揀左Nalu +三文魚 & Shoyu Ahi,自助落單最方便💁🏻‍♀️ 兩個飯既賣相都好靚,成幅畫甘,一見到就好有食欲🍽️Shoyu Ahi材料好豐富:吞拿魚/海帶/青蔥/紫洋蔥/鰹魚醬油/木魚絲/芝麻吞拿魚新鮮同切得幾大舊,好有口感,海帶清爽🍽️Nalu 再加三文魚想食八爪魚又想食三文魚,但特選係無呢個選項,所以唯有追加😆。 三文魚同八爪魚都好足料,大舊新鮮,所有配料既分量都好多,醬係可以分開上,我叫左多醬後覺得太多太漏,所以建議大家揀分開上登記會員有優惠🙋🏻‍♀️絕對係想健康又想豐富既選擇

💁🏻‍♀️ 兩個飯既賣相都好靚,成幅畫甘,一見到就好有食欲

🍽️Shoyu Ahi

吞拿魚新鮮同切得幾大舊,好有口感,海帶清爽

🍽️Nalu 再加三文魚

登記會員有優惠

🙋🏻‍♀️絕對係想健康又想豐富既選擇

2024-09-16 679 views
poke go聯乘the korner搞左d活動,今次有特定既tea set,見佢幾抵咁就叫左一個。食完覺得都唔錯,可以食到一個poke bowl,一份cake,一杯開心果椰奶,算幾抵。poke bowl係牛油果加雞蛋,好有營養又有蛋白質,仲有炸牛蒡,好香脆,底下仲有飯同埋salad,好多野食。cake就係咖啡味跟開心果碎,兩者都幾夾。而開心果蓉配椰奶原來都係唔錯既組合。開心食到開心果主題既野食。
2024-09-12
呢幾年大家都攰啦,試夏威夷蓋飯鋪試到攰… 有啲真係好伏,魚生唔靚;醬好奇怪。好彩俾我試到Poke Go,幾次嘗試都穩定發揮,魚生新鮮,調味認真。最近發覺飲品都好多選擇,每次食都可點不同配搭,最重要係夠哂健康,唔食碳水可以走飯,揀沙律;鍾意落藜麥又得,係一間食完都唔會覺得肥嘅餐廳。🍄木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油) HKD98配搭冇乜問題,八爪魚煙靭新鮮。不過佢用料太足,成個碗好多八爪魚,咬唔爛真係好傷胃。🍄木魚絲三文魚雞蛋絲甜粟米紅海帶壽司飯(鰹魚醬油)HKD138三文魚啲油脂Mix埋壽司飯同埋醬油,簡直就係絕配… 完美撈飯之選。加埋啲海帶,感覺人體所需元素都吸收哂。🍄夏威夷賓治 HKD38|菠蘿乾|熱情果籽|菠蘿汁|雜果賓治酸酸甜甜,唔係街飲嗰種雜果賓治味道,新鮮水果榨出嚟嘅果汁味👍🏻👍🏻🍄菠椰菠蘿ME HKD42|菠蘿乾|菠蘿汁|椰汁|呢個菠蘿汁base同夏威夷賓治差唔多,係多咗個椰汁,味道比賓治甜,唔係死甜,係清新嗰種🤞🏻唔夠豉油問佢再拎都好快俾到我哋,加分!

🍄木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油) HKD98

🍄夏威夷賓治 HKD38
|菠蘿乾|熱情果籽|菠蘿汁|雜果賓治

🍄菠椰菠蘿ME HKD42
|菠蘿乾|菠蘿汁|椰汁|

唔夠豉油問佢再拎都好快俾到我哋,加分!

木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油)
木魚絲三文魚雞蛋絲甜粟米紅海帶壽司飯(鰹魚醬油)
菠椰菠蘿ME
夏威夷賓治
木魚絲八爪魚枝豆芝麻海帶珍珠糙飯(鰹魚醬油)
木魚絲三文魚雞蛋絲甜粟米紅海帶壽司飯(鰹魚醬油)
菠椰菠蘿ME
夏威夷賓治
2024-09-01 815 views
# Poke Go 食評:健康高蛋白之選在現今追求健康飲食的潮流中,Poke Go 成為了不少食客的首選。這裡專注於提供新鮮、美味的 poke 碗,無論是想要低卡路里飲食的健身族還是喜愛日式風味的食客,都能在這裡找到滿足。## 推薦菜品### 808 ($118)這款 808 poke 碗是店內的一個明星產品,搭配了各種新鮮食材。吞拿魚作為主角,鮮嫩多汁,風味絕佳。配上壽司飯,讓整碗的口感更加圓潤。沙律菜的加入不僅增添了清脆的口感,還提供了豐富的纖維素,非常適合想要保持健康的人士。和式青蔥、枝仁豆和三文魚籽的搭配,讓這款 poke 碗的味道層次分明。雜菌香菇的香氣與山葵乳酪醬的微辣,讓每一口都充滿驚喜。最後,撒上芝麻和木魚絲,增添了獨特的風味與口感,讓人忍不住一口接一口。### ONO ($108)另一款值得推薦的是 ONO poke 碗,主角是新鮮的三文魚。這裡的三文魚質量上乘,肉質鮮嫩,搭配壽司飯,讓人感受到海洋的鮮味。溫室青瓜的清脆口感以及雞蛋絲的柔軟,為這道菜增添了不同的口感層次。蟹棒沙律和果仁醬的組合,使整碗的味道更加豐富,既有海鮮的鮮美,又有堅果的香脆。## 自由選擇底料在
# Poke Go 食評:健康高蛋白之選

## 推薦菜品

### 808 ($118)

### ONO ($108)

## 自由選擇底料

在 Poke Go,顧客可以自由選擇底料,這是他們的一大特色。想要不攝取過多碳水化合物的話,可以選擇沙律菜作為底料,這樣既不會感到肚餓,又能享受新鮮的蔬菜。而如果你是一個喜歡吃飯的人,可以選擇一半壽司飯和一半沙律菜的組合,這樣既能吃到美味,又不會過於沉重。

### 底料選擇

- **壽司飯**:經典選擇,口感香軟。
- **珍珠糙飯**:健康選擇,富含纖維和營養。
- **沙律菜**:清新爽口,適合低卡飲食。

## 總結

總的來說,Poke Go 是一個理想的健康餐選擇,無論是想要減肥還是保持健康,都能在這裡找到適合自己的美味。每一碗 poke 都是新鮮食材的結合,讓人感受到大海的鮮味和自然的清新。無論是忙碌的工作日還是悠閒的周末,Poke Go 都能為你帶來一頓健康又美味的餐點,值得一試!
2024-08-24 597 views
現在香港內多了很多夏威夷魚生飯的店舖,位於深水埗的poke go也很出名,今天和朋友慕名而來試了,味道果然很好。店內外有很多特別且可愛的擺設可以拍照,更有很多魚類的圖案,很符合店舖主題更很可愛。想不到點什麻便點了ONO bowl,餸菜有三文魚,溫室青瓜,雞蛋絲,蟹棒沙律,果仁芝麻醬,芝麻。一整個滿滿豐富的bowl呈現在眼前,把餸菜醬汁和米飯撈在一起,非常清新又好食。三文魚很大粒亦很新鮮,配凍食配料很夾。另外自選了三文魚,壽司飯,甜粟米,紫洋蔥,雞蛋絲加山葵乳酪醬。因為配料選擇了全都要,所以賣相非常豐富,滿滿的蛋絲和木魚絲,令口感和味道更有層次豐富。他的紫洋蔥味道剛剛好,不會有因為太生而出現的辣味,但仍然配有紫洋蔥的甜味和爽口。

三文魚很大粒亦很新鮮,配凍食配料很夾。

2024-08-17 506 views
夏日炎炎 ~ 行到身水身汗,來吃一大碗Poke Bowl 簡直大大滿足,第一次食便愛上,叫了OHANA 和SHOYU AHI ,特別偏愛OHANA,三文魚大大粒,飯量起級足夠,原認定三文魚一定要點壽司豉油,誰知與他們配搭的蜜糖芥末醬有驚喜好味🤩 午餐還可配椰青水👍🏻另外,其實SHOYU AHI 都好食,但相比OHANA之下,OHANA突出一些😚和朋友第一次試已愛上,再open rice 睇原來有唔同分店,連旺角都有,所以約定朋友下次去其他分店食🤭🤭

2024-08-05 716 views
時不時想食light d feesh d 就會食Poke Go.今次食自選,揀咗「Tuna, Sushi rice Brown rice, Cucumber, Seaweed, Quinoa @Dashi shoyu Nuts Pink salt, Bonito Crispy garlic, Nori Without Sesame」,呢個套餐嘅份量好足,觀感又極富層次感。首先有鮮美嘅吞拿魚,同嚟料理簡約又清新嘅什錦蔬菜如青瓜、海帶同藜麥,好配襯。佢哋用到特有嘅柴魚露汁以及香脆又唔油膩嘅蒜末調味,加上鰹魚醬汁帶嚟嘅酸甜滋味,真係令人一口接一口。雖然整體完全冇什麼肉質油膩感,但仲係好飽肚又健康呀!另外揀咗「Chicken Breasts, Brown rice & Green salad, Onion, Seaweed, Tofu No sauce, Crab meat @Dashi shovu, Sauce On Side *AIl Seasoning」。呢款雞胸肉加上green Salad,相信唔少顧客最鍾意呢個選擇。雞肉味道純正回彈, 完全唔鞋,零肉腥味,食到雞肉嘅原味,好好配襯上面

另外揀咗「Chicken Breasts, Brown rice & Green salad, Onion, Seaweed, Tofu No sauce, Crab meat @Dashi shovu, Sauce On Side *AIl Seasoning」。呢款雞胸肉加上green Salad,相信唔少顧客最鍾意呢個選擇。雞肉味道純正回彈, 完全唔鞋,零肉腥味,食到雞肉嘅原味,好好配襯上面嘅蟹肉同海帶絲。主菜選了Brown Rice and Green Salad,飽肚又健康。揀咗醬汁另上,所以上檯係完全冇醬汁調味,反而可以更清晰咁感受到每種食材自身嘅鮮甜滋味。醬汁可以自己倒落邊d 款,淨係倒落salad 唔倒落飯,推介大家都汁另上。

整體嚟講,Poke Go嘅食材新鮮優質,調味既簡單又到位,好適合追求健康輕食嘅朋友。另外,佢哋仲特別畀你可以自選配料同調味,好貼心呢!如果你鍾意吃有機蔬果又喜歡海鮮類嘅poke,我肯定推薦你一定要嚟Poke Go試吓!
2024-08-05 650 views
最愛自選Poke bowl❤️啖啖都係自己鍾意嘅味✌🏻雜菌香菇🍄沙律菜🥗酸蘿蔔 紫洋蔥🧅櫻桃番茄🍅蟹籽 配菜要有‼️辣椒碎🌶️紫菜絲😋呢個組合大概150卡路里❤️適合減重嘅朋友
最愛自選Poke bowl❤️啖啖都係自己鍾意嘅味✌🏻
雜菌香菇🍄沙律菜🥗酸蘿蔔 紫洋蔥🧅櫻桃番茄🍅蟹籽
配菜要有‼️辣椒碎🌶️紫菜絲😋
呢個組合大概150卡路里❤️適合減重嘅朋友
2024-07-31 576 views
Poke Go (深圳埗) @poke.go_hk 📍:深水埗大南街211號地舖🚗:深水埗地鐵A2出口 步行7分鐘📞:+852 3563-8137💲:~HKD108-118/head for lunchFood quality✔️:Ohana, Nalu👌🏼:Cold Pressed Pineapple Juice, Cold pressed Coconut Water 總結:😋夏威夷碗一直都係想食輕食健康少少🤏🏼朋友嘅選擇之一 暫時有三間分店 今次試咗深水埗 無論食物同環境 都值得嚟一試😋有6款主題碗 仲有得加錢加餸 如果唔想試佢嘅配搭 可以自行DIY 今次試咗Ohana同Nalu都好食 配搭都幾出色唔駛自己諗😋 Ohana有三文魚 沙律菜 櫻桃蕃茄 温室青瓜🥒甜粟米配蜜糖芥末醬 芝麻同果仁 加埋一齊足料又好食 三文魚切得大粒正方形狀 炸藕片又好食😋Nalu有八爪魚🐙壽司飯 櫻桃蕃茄 和式青葱 甜粟米 蟹棒沙律配辛味蛋黃醬 芝麻同辣椒碎 八爪魚真係我poke中最愛 蟹棒沙律好食😋環境走花草清新路線 門口一睇就知好有心機 坐得都幾舒服🤔午餐有免費飲品或加錢選特飲 免費有得揀橙汁同椰子🥥水
Poke Go (深圳埗) @poke.go_hk
📍:深水埗大南街211號地舖
🚗:深水埗地鐵A2出口 步行7分鐘
📞:+852 3563-8137
💲:~HKD108-118/head for lunch

Food quality
✔️:Ohana, Nalu

總結:

😋環境走花草清新路線 門口一睇就知好有心機 坐得都幾舒服