Restaurant: Poke Go (漆咸道南)
Info:

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥗️ 夏天最適合就係食夏威夷碗 @ 🌟 Poke Go 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:ALOHA HKD 118KORNER HKD 118.👽 Poke Bowl絕對係想健康又好味嘅好選擇!呢間專門店絕對係夏威夷魚生飯嘅進化版,餐牌好多選擇,想自由拼又得,揀已經配搭好嘅沙律碗亦得,份量仲要好足,絕對豐富飽肚好味道!.🥑 素食者好適合叫呢個「ALOHA」,壽司飯打底鋪滿牛油果、雜菌香菇、甜粟米、煎香豆腐同赤道紅海帶,淋上柚子醬油醋再撒芝麻,牛油果CREAMY到漏,豆腐外脆內嫩,柚子醋嘅酸甜平衡晒菇菌嘅 EARTHY味,脆口海帶仲增加層次感,食完成個口腔好似浸左個森林浴。.🐔 如果健身友就必食「KORNER」,慢煮雞胸肉嫩到不得了,仲要好多!溫泉蛋一篤穿流心撈埋藜麥沙律,炸牛蒡脆片,加山葵乳酪醬,沙律菜同牛油果中和返油膩感,明明係健康餐但真係好好味,食唔停口。 .🍍 飲品有「冷榨菠蘿汁」,新鮮菠蘿甜中帶微酸,「椰青水」清甜到不得了,夏天飲真係透心涼又剛好幫助消化。.🌴 今次去咗呢間空間感滿滿嘅Poke Bowl專門店,木系裝修仲可以望街
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🥗️ 夏天最適合就係食夏威夷碗 @ 🌟 Poke Go 🌟
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
ALOHA HKD 118
KORNER HKD 118

ALOHA

椰青水

冷榨菠蘿汁

🌴 今次去咗呢間空間感滿滿嘅Poke Bowl專門店,木系裝修仲可以望街景,成個環境好CHILL,重點係大份好抵食,好健康,自由度好大,真心好味。👅

📍 尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

$155 (Dinner)
ALOHA
椰青水
冷榨菠蘿汁
姊妹小聚愛健康?尖沙咀Poke Bowl實測大滿足💯!每碗份量足料到瀉,視覺味覺雙贏!超推薦🩷🔸 ONO夏威夷三文魚碗 $118 - 經典清爽!三文魚+🥑牛油果+蟹肉沙律堆成小山!壽司飯淋上**果仁芝麻醬**,比普通芝麻醬更清爽、堅果香濃。頂部仲有脆蓮藕片畫龍點睛!🔹 808吞拿魚山葵碗 $128 - 刺激過癮!Wasabi乳酪醬勁解膩又吾會辣到流眼水!配搭爆汁三文魚籽、木魚絲,加上冬菇粒、枝豆口感豐富,入口似「冷版海鮮丼飯」,夏天必試☀️!健康得來絕不「淡茂茂」,真心推薦畀追求美味又健康的吃貨!

健康得來絕不「淡茂茂」,真心推薦畀追求美味又健康的吃貨!

2025-05-28
$128 (Lunch)
  • ONO
2025-06-06 0 views
睇完史迪仔電影之後,對夏威夷產生咗濃厚興趣,想試試夏威夷風格嘅餐廳。香港人對夏威夷最熟悉嘅就係POKE,於是就決定睇完戲即刻去食。餐廳位置比較近尖東,但即使我九點先入座,座位都差唔多坐滿,證明佢有一定嘅口碑。一入到去,就見到啲植物迎接我,裝潢風格都幾有特色,例如其中一面牆上面畫有卡通圖案,但整體以水泥風為主,簡約又有型。餐廳採用QR Code點餐,不過都會提供實體餐牌,方便我哋唔需要睇得咁辛苦。喺食物方面,有自選材料嘅選擇,而且設計咗適合有選擇困難症朋友嘅套餐選擇。傳統嘅POKE係用刺身,但為咗照顧唔習慣食生嘢嘅朋友,佢哋亦有熟食版本,好貼心。我仲留意到有一個叫 “Ohana” 嘅選項,如果有睇史迪仔電影嘅都會知道「Ohana」原本就係夏威夷語,意思就係「家庭」或「大家庭」,除咗Ohana之外,仲有Aloha,係夏威夷人經常用作打招呼嘅你好咁解。原本我都想試個Ohana,但因為部份材料唔係幾吸引,最終就決定自己揀材料。我選咗壽司飯同沙律菜,再加上三文魚、青瓜、雞蛋絲、芝麻、海帶同鮮蟹肉。配料除咗辣粉外,全部都有放。餐點很快就上枱,雖然冇睇到沙律菜,但見到飯份量都幾足,所以就先食飯啦,如

我選咗壽司飯同沙律菜,再加上三文魚、青瓜、雞蛋絲、芝麻、海帶同鮮蟹肉。配料除咗辣粉外,全部都有放。餐點很快就上枱,雖然冇睇到沙律菜,但見到飯份量都幾足,所以就先食飯啦,如果唔係就冇空間俾我撈埋啲配料,。由於有木魚絲點綴,賣相更有層次;三文魚切得又大又厚,甚至比骰仔仲大粒,食落去又多又滿足。蟹肉完全冇腥味,雞蛋絲切得好幼細。海帶只輕微調味,食落微帶海水味,三文魚則保持咗應有嘅鮮味,咬落去大塊肉感十足。醬汁我選咗柚子醬油醋,拌勻之後味道唔會太重,飯粒唔會過於腍軟,保持一定嘅彈牙。想再開胃啲,可以擠青檸汁,令成個味道更清新。

我特別推薦佢哋嘅炸蓮藕,好好食!炸得好脆唔油膩,入口好似健康版嘅薯片。我仲有個另類食法,就係將炸蓮藕整碎,配埋飯同三文魚等配料一齊食,咁就可以得出脆同軟嘅層次感。下次大家可以試吓呢個方法!另外,餐廳嘅下午茶都幾抵食,下次再嚟試吓。
2025-06-03
$147 (Dinner)
2025-05-30 179 views
#食物體驗Main Protein 揀左八爪魚,彈牙爽口!Base 選咗沙律菜,配搭得幾好,令整碗Poke有清新感,同埋好似健康啲🤣至於Toppings方面,加咗麻醬豆腐、枝仁豆同埋櫻桃蕃茄。最推薦嘅係麻醬豆腐,真係好滑好香!最後,我選咗辛味蛋黃醬作為dressing,唔會太辣,但又有啲香味,增添咗整體嘅風味。#總結呢碗Poke真係低卡之選,食完之後有種健康嘅感覺,就算揀咗蛋黃醬都唔會覺得好heavy🤫適合想保持身形或者注重健康飲食嘅朋友!
#食物體驗

Main Protein 揀左八爪魚,彈牙爽口!

#總結
每碗都足料到溢出!環境時尚適合打卡,推薦給愛健康又重口味的吃貨 健康得嚟唔會淡茂茂▫️ ONO夏威夷三文魚碗 $118🍣👉🏻 經典之選!三文魚+酪梨+蟹肉沙律堆成小山⛰️ 壽司飯淋上果仁芝麻醬,比一般芝麻醬更清爽👉🏻 仲有塊蓮藕片on top▫️ 808吞拿魚山葵碗 $128 🐟👉🏻 wasabi乳酪醬勁夾!仲有爆汁三文魚籽同木魚絲,香菇粒和枝豆增加口感層次食落似「冷版丼飯」🍚 跟餐送冷壓蘋果汁同菠蘿汁Cold dressing tomato 🍅 話梅浸到超入味 好Juicy啊

▫️ ONO夏威夷三文魚碗 $118🍣
👉🏻 仲有塊蓮藕片on top

▫️ 808吞拿魚山葵碗 $128 🐟
食落似「冷版丼飯」🍚

跟餐送冷壓蘋果汁同菠蘿汁

Cold dressing tomato 🍅
話梅浸到超入味 好Juicy啊
2025-05-18 65 views
這次用餐的體驗相當愉快。首先,主菜是一碗ONO夏威夷魚生米飯,搭配新鮮的三文魚、酪梨和香脆的蓮藕片,色彩繽紛,讓人食欲大開。米飯的有三種選擇,我選了壽司飯,口感柔軟,搭配清新的芝麻醬汁,讓整道菜品更加豐富,三文魚及蟹肉沙律的鮮美也恰到好處。另外,配菜是一份清爽的冰菜沙拉,生菜淋上濃郁的芝麻醬汁,口感清脆,非常適合搭配主菜。飲品方面,冷榨橙汁清新可口,為這頓飯增添了不少清爽感。餐廳的環境舒適,裝潢時尚,適合聚餐或約會。服務人員熱情友好,讓人感到賓至如歸。總的來說,這是一頓美味又愉快的用餐體驗,值得推薦!
這次用餐的體驗相當愉快。

清新可口,為這頓飯增添了不少清爽感。

ONO
ONO
想健康啲 所以今日去左尖沙咀Poke Go~•Lunch Set with free drink•Bowl: Salmon, Salad, Corns, Cucumbers, Cherry Tomatoes, Sesame, w/ honey mustard sauce•Free drink: Coconut waterBase揀左沙律菜,sauce on side。因為係set lunch所以配料同醬汁係固定,鐘意嘅可以比錢加配料😗Bowl超級大碗,好colorful好igable。料好多同新鮮,成碗嘢超級健康🤎味道就係食材原來嘅味,全靠醬汁調味。車厘茄同粟米好甜👍🏼👍🏼Bowl重部都係原形食物,食完感覺fresh晒😂😂♪( ´▽`)
想健康啲 所以今日去左尖沙咀Poke Go~

•Lunch Set with free drink
•Free drink: Coconut water

Type of Meal
Lunch
2025-04-26 70 views
📍 Poke Go (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖差唔多夏天要開始keep fit啦,揀呢間沙律碗就冇負擔!👉 自選風味碗(三文魚,沙律菜,豆腐,蕃茄,青瓜,鰹魚醬油,紫菜絲,芝麻,木魚絲,海鹽,果仁,辣椒碎,脆蒜片)另加三文魚子💰$118+24😋😋😋😋.8/5呢個自選風味碗真係好正!三文魚新鮮,肉質滑腍,配搭沙律菜好清爽。豆腐吸收咗鰹魚醬油嘅味道,真係好入味。蕃茄同青瓜增添咗多層次嘅口感,而紫菜絲、芝麻同木魚絲更係提升咗整體風味。海鹽同果仁嘅搭配,令每一口都充滿驚喜,辣椒碎同脆蒜片仲添咗啲香脆感,真係一碗完美嘅享受!👉 自選沙律碗(慢煮雞胸肉,沙律菜底,枝仁豆,雞蛋絲,木魚絲,芝麻,木魚絲,海鹽,果仁,辣椒碎,脆蒜片)💰$108😋😋😋😋.8/5呢個自選沙律碗都好有水準!慢煮雞胸肉嫩滑多汁,搭配沙律菜底非常清新。枝仁豆增添咗口感,而雞蛋絲令整碗更加豐富。木魚絲同芝麻嘅香氣真係好吸引,海鹽同果仁帶出嘅味道平衡得幾好。辣椒碎同脆蒜片仲令整體更添層次,食落去好滿足,真係唔想停得落!回頭: yesyesyes,食完真係超級滿足邊個話減肥嘅嘢一定唔好食,想講食呢個真係滿足過食其
📍 Poke Go (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖

差唔多夏天要開始keep fit啦,揀呢間沙律碗就冇負擔!

👉 自選風味碗
另加三文魚子
💰$118+24
😋😋😋😋.8/5

👉 自選沙律碗
💰$108
😋😋😋😋.8/5

回頭: yesyesyes,食完真係超級滿足邊個話減肥嘅嘢一定唔好食,想講食呢個真係滿足過食其他邪惡食物🥘
🍣 Poke Bowl體驗 @ Poke Go₊✧˚﹕︶︶︶﹕૮₍ ⸝⸝´ ꒳ `⸝⸝ ₎ა﹕︶︶︶﹕ ˚✧₊🥗 自選配料今次試咗自選Poke Bowl,揀咗三文魚、青瓜、櫻桃蕃茄同豆腐做主角。三文魚新鮮肥美,青瓜同蕃茄清爽,豆腐就提供咗軟滑口感。面頭鋪滿木魚絲同紫菜,仲有辣椒碎增添風味! 🍚 飯底選擇要咗一半沙律菜一半飯底,沙律菜新鮮爽脆,飯就煮得啱啱好唔會太淋。呢個配搭健康得嚟又夠飽肚,仲可以平衡返啲辣味。 🌶️ 醬料驚喜山葵乳酪醬係亮點!微辣中帶山葵嘅清香,乳酪質地creamy得嚟又唔會太膩,同三文魚超夾。辣度剛好,食完成個口都仲有餘韻~ ₊✧˚﹕︶︶︶﹕૮₍ ⸝⸝´ ꒳ `⸝⸝ ₎ა﹕︶︶︶﹕ ˚✧₊💬 整體評價材料新鮮,配搭有心思,自選自由度大。辣味愛好者可以加多啲辣椒碎,怕辣嘅就要注意山葵醬都有少少kick㗎!
🍣 Poke Bowl體驗 @ Poke Go

🥗 自選配料

🍚 飯底選擇

🌶️ 醬料驚喜

💬 整體評價
  • 自選
喺Poke Go食夏威夷魚生飯 ,可以自選配搭或選佢已經set好的"套餐" , 已經set好餸 但可以自己揀飯 & 汁.... 試咗佢哋嘅ONO,真係超值又好味.... 呢個夏威夷魚生飯入面有三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、皇帝蟹棒,仲加埋果仁醬同芝麻,味道調教得啱啱好,唔會太重口味,唔會好漏~ 最特別係佢哋有超過8款醬汁可以選擇,飯上會跟埋炸藕片增加左口感,脆脆的,好味!重點係 三文魚份量好多. 配埋青瓜都好正~ 加錢可以叫埋飲品,我次次都飲菠蘿汁...起碼唔係罐頭水~~ 餐廳嘅裝修都幾別緻,乾淨。服務員有時係香港人,有時是外國妹妹... OK 有禮貌的. 整體來講,Poke Go想食得健康又好味,呢間都可以滿足到你!
重點係 三文魚份量好多. 配埋青瓜都好正~
加錢可以叫埋飲品,我次次都飲菠蘿汁...起碼唔係罐頭水~~
ONO + 壽司飯
2025-03-16
ONO + 壽司飯
Poke GO.📍 尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖📞3590 5059💰人均消費:$100-$200⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)📸打卡指數:📸 📸📸(3/5).位於尖沙咀的 Poke Go 🍣 簡直係我愛店 ❤️,餐廳的氛圍清新簡潔 🌿,餐廳的服務員友善有禮 😊。每次想得健康啲好味啲,但又要有滿足感 🍽️,就一定要嚟依間食,我直程做埋會員添儲積分啊 🏅!!.我今次就揀咗自選嘅 Poke Bowl 🥗,勝在可以揀我自己想食嘅嘢,有選擇困難症嘅朋友就可以揀佢哋 Set 好嘅 Poke Bowl 💡。.我碗 Poke Bowl 就揀咗八爪魚 🐙、沙律菜 🥬、雞蛋絲 🍳、酸蘿蔔 🥒、櫻桃蕃茄 🍅 同鮮蟹肉 🦀,搭配咗芥末乳酪醬汁 🌶️。八爪魚嘅新鮮彈牙,櫻桃蕃茄嘅甜味 🍭,酸蘿蔔嘅清新,雞蛋絲嘅口感,鮮蟹肉嘅鮮美,沙律菜嘅新鮮 🥗,芥末乳酪醬微辣刺激 🔥,獨特嘅醬汁同各種食材嘅搭配都非常協調,令每一啖都充滿驚喜 🎉,食唔停口,我成碗清晒 😋。..Poke Go 嘅價格係 HKD101-200 之間 💵,相對於份量同食材嘅新鮮度嚟講,算係合理,非常適合搵緊健康美食嘅朋友 🍏。
Poke GO
📍 尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖
📞3590 5059
💰人均消費:$100-$200
⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)
📸打卡指數:📸 📸📸(3/5)
自選Poke Bowl

2025-03-15
$150 (Dinner)
自選Poke Bowl
健康飽肚自由配搭嘅魚生碗🤩🤩可以自選配料 $118 起如果有選擇困難症 亦都有set好咗配搭嘅bowl俾你任君選擇🤤🤤三文魚/吞拿魚/雞胸都可以選擇 飯:壽司飯 珍珠糙米飯 仲有沙律菜 三選一或者有半半 可以一半壽司飯一半沙律菜 卡路里又少啲 又可以唔使食到咁飽🤩配料:我嗰日就加左雞蛋絲/麻醬豆腐/青瓜再加$要份蟹肉絲👀👀 醬汁:超過8款醬汁俾大家選擇😳😳推介芥末乳酪醬/蜜糖芥末醬👍👍如果想低卡啲可以選擇黑醋汁或者可以汁另上 😎😎 咁就攝取少啲卡路里 同埋整體食落冇咁滯😌😌每一個bowl上面都有一塊炸蓮藕片 酥脆好食🤤小食:雙併炸雞 8件 4件火山(辣)4件和風 (唔辣) 一口一件 肉質鮮嫩 火山炸雞真心辣 食唔到辣嘅朋友就食和風炸雞 好似食緊章魚燒咁😎😎
健康飽肚自由配搭嘅魚生碗🤩🤩

每一個bowl上面都有一塊炸蓮藕片 酥脆好食🤤

小食:
雙併炸雞 8件
4件火山(辣)
4件和風 (唔辣)
雙拼炸雞  (火山+和風)
自選三文魚bowl  配芥末乳酪醬
2025-03-13
$159 (Dinner)
雙拼炸雞  (火山+和風)
自選三文魚bowl  配芥末乳酪醬
高蛋白健康選擇Poke Go -ˋˏ ♡ ˎˊ-係Poke 界中算整到好靚,好多顏色搞到好有食慾♡幾中意佢哋獨特嘅炸藕片/炸牛蒡,增加口感私心覺得ONO最好食同最夾🤍Btw 三文魚都係油脂豐富嘅魚類汁另上&半飯半菜會無甘heavy~!想減脂可以揀吞拿魚、雞胸、八爪魚✨★ONO $118(三文魚、蛋絲、青瓜、蟹柳沙律、芝麻果仁醬)半飯半菜底~562 kcal38c 40p 25f★808$128(吞拿魚、枝豆、木魚花、菇、三文魚籽、鰹魚汁)低脂高蛋白之選⚡️⚡️最清新!減肥人士適用~432 kcal31c 50p 7f★Flaming bowl (忘記名字了) $128(三文魚、菠蘿、青瓜、炸牛蒡、辣mayo)有韓國石鍋飯感覺(多肉version)!不過私心中意凍食多啲✨全飯底~860 kcal83c 43p 36.5f
高蛋白健康選擇Poke Go -ˋˏ ♡ ˎˊ-
係Poke 界中算整到好靚,好多顏色搞到好有食慾♡
幾中意佢哋獨特嘅炸藕片/炸牛蒡,增加口感
私心覺得ONO最好食同最夾🤍
Btw 三文魚都係油脂豐富嘅魚類
汁另上&半飯半菜會無甘heavy~!
想減脂可以揀吞拿魚、雞胸、八爪魚✨

★ONO $118
(三文魚、蛋絲、青瓜、蟹柳沙律、芝麻果仁醬)

半飯半菜底
~562 kcal
38c 40p 25f

★808$128
(吞拿魚、枝豆、木魚花、菇、三文魚籽、鰹魚汁)
低脂高蛋白之選⚡️⚡️最清新!減肥人士適用

~432 kcal
31c 50p 7f

★Flaming bowl (忘記名字了) $128
(三文魚、菠蘿、青瓜、炸牛蒡、辣mayo)

全飯底
~860 kcal
83c 43p 36.5f
2025-01-26 635 views
已經到訪多次 最常食嘅poke bowl每次想食健康啲就會揀呢間poke bowl難得喺尖沙咀可以食健康啲自選揀咗三文魚,雞蛋絲豆腐同蕃茄 配埋少少辣椒碎 好惹味👍🏻座位坐得舒服,店員都成日refill水👍🏻
已經到訪多次 最常食嘅poke bowl
每次想食健康啲就會揀呢間poke bowl
難得喺尖沙咀可以食健康啲

自選揀咗三文魚,雞蛋絲豆腐同蕃茄
配埋少少辣椒碎 好惹味👍🏻
座位坐得舒服,店員都成日refill水👍🏻
2025-01-10 821 views
當日經過咗尖沙咀呢間有poke bowl 食嘅餐廳,就同同事入咗嚟食咗個dinner。以為剩係得凍嘅poke bowl, 呢間餐廳有得選擇用個石鍋裝住,有熱食版,非常適合冬天!我哋嗌咗一個凍,一個熱。ALOHA BOWL有牛油果,雜菌,甜粟米,豆腐,海帶等等。食物新鮮。OHANA BOWL就有三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米等等。個三文魚好好食,味道調教得啱啱好。間餐廳嘅裝修都幾別緻,同同事傾偈幾舒服。

我哋嗌咗一個凍,一個熱。

間餐廳嘅裝修都幾別緻,同同事傾偈幾舒服。
2024-12-19