Restaurant: Poke Go (漆咸道南)
Info:

5 day(s) ago 0 views
聖誕節一丁友行完海邊就嚟食我覺得最抵食嘅poke bowl店Poke Go菠蘿魚,食咁多次都係份量好夠又好好食😋由最初嘅凍夏威夷碗,到依家仲出咗配料有啲唔同嘅熱食版同埋壽喜燒餐,啱晒唔想食咁多生冷嘢嘅女士雖然係熱碗不過都係偏室温,石頭鍋都係儀式感嚟姐🤣主要係三文魚會輕輕灸燒,微微暖暖地唔會太熟,面頭炸牛蒡應該係氣炸所以一啲都唔油膩,仲好脆口,滿滿嘅配料食完勁滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)Poke Go依家仲出咗個叫菠蘿魚嘅手機app,除咗儲分,新會然仲有$20現金卷同免費$38小食!另外佢哋仲做緊9點後堂食8折嘅優惠直至,我嗰日早咗少少所以冇得折,如果夜晚去食可以睇住個時間🫶

2024-12-25
$120 (Dinner)
2024-12-20 0 views
經過好多次,今次見無乜今排隊就去食,選擇都算多,而且可以揀要唔要醬,要唔要飯,好岩要減肥或低碳人士 。我朋友走飯就勁多菜,感覺好fresh,仲走埋醬,真係瘦身之選 。我就因為第一次食,食佢最original ,揀左壽司飯,覺得都非常出色 。三文魚比例都算多,青瓜新鮮爽口,飯都好夠,一個月仔真係食唔哂,最後打包分2餐食🤣環境都唔差,係枱與枱之間太近,聽到哂人地講咩,不過香港地方間間都差唔多,服務員都nice。可以再黎食嘅餐廳之一。
經過好多次,今次見無乜今排隊就去食,
選擇都算多,而且可以揀要唔要醬,
要唔要飯,好岩要減肥或低碳人士 。

2024-12-16
$100 (Dinner)
菠蘿魚一間聽起黎以為係泰菜既餐廳但原來係食日式健康飯估唔到會有壽喜燒套餐 1人份$138/2人份$238份量都幾足👍天氣凍就緊係食熱辣辣既野啦~安格斯肉眼就緊係重點啦~🤤配菜有豆腐,菇,皇帝菜,生菜,紅羅白, 獅子狗等...個醬汁除左有一般日式芝麻醬外估有個酸酸地既醬幾好食同酸羅白👍🤩全程都有店員幫手岩哂我地呢啲懶鬼店員會先問 要唔要先燒再打邊爐咁因為我同朋友叫左2人份就緊係2樣都試啦~燒肉再加埋蛋汁真係好正❤️最開心係等食就得啦店員幫手落菜同湯底仲會時不時黎問要唔要加湯tim講真我就好鐘意個豆腐啦~店面細細但坐滿哂人都有幾枱食壽喜燒下次要食埋健康飯見到人地個碗好多料好大碗😋Poke Go尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖#Foodie _aki #yum _yum #foodie _aki尖沙咀#尖沙咀美食 #壽喜燒 #菠蘿魚 #Pokego #日式餐廳 #打卡熱點 #安格斯牛 #日本菜
菠蘿魚一間聽起黎以為係泰菜既餐廳
但原來係食日式健康飯
估唔到會有壽喜燒套餐
1人份$138/2人份$238
份量都幾足👍
天氣凍就緊係食熱辣辣既野啦~

安格斯肉眼就緊係重點啦~🤤
配菜有豆腐,菇,皇帝菜,生菜,紅羅白, 獅子狗等...

個醬汁除左有一般日式芝麻醬外
估有個酸酸地既醬幾好食
同酸羅白👍🤩

全程都有店員幫手岩哂我地呢啲懶鬼
店員會先問 要唔要先燒再打邊爐
咁因為我同朋友叫左2人份
就緊係2樣都試啦~
燒肉再加埋蛋汁真係好正❤️
最開心係等食就得啦
店員幫手落菜同湯底
仲會時不時黎問要唔要加湯tim
講真我就好鐘意個豆腐啦~
店面細細但坐滿哂人
都有幾枱食壽喜燒
下次要食埋健康飯
見到人地個碗好多料好大碗😋

Poke Go
尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖
#打卡熱點 #安格斯牛 #日本菜
呢間餐廳可以話係香港Poke Bowl首選🤩,真係我食過最好食嘅健康Bowl😱質素好賣相靚,仲要打卡able💖食物量算幾大份,有機會食唔哂😂主要配料有八爪魚,吞拿魚同三文魚🐟🐠,非常之fresh🤪餐廳非常慷慨😭所有海鮮都大大粒🙌🏻海鮮愛好者一定唔可以錯過呀‼️另外可以揀做沙律菜底🥗,係減肥好選擇👍🏻-🔥必食Items ▫️ NALU HK$118 ★★★★☆配料:八爪魚、壽司飯、櫻桃番茄、和式青蔥、甜粟米、蟹棒沙律、辛味蛋黃醬、芝麻、辣椒碎推薦呢個比鍾意食辣嘅朋友!🔥有少少辣椒碎點綴多咗份開胃感😋不過唔好睇少佢都幾辣下🌶️有甜粟米、番茄仔同蟹棒沙律中和返少少🌽🍅。呢款八爪魚大大粒爽口彈牙🐙推薦呀!▫️ SHOYU AHI HK$118 ★★★★☆配料:吞拿魚、壽司飯、芝麻海帶、和式青蔥、紫洋蔥、鰹魚醬油、芝麻、木魚絲呢款以吞拿魚做主角🐟,魚生切得大大粒,肉質粉嫩🩷,口感柔軟冇筋🥰配上足料紫洋蔥同芝麻海帶增添層次🧄🌿,再以鏗魚醬油做醬汁令成碗都好fresh,健康好食完全唔會膩😆

🔥必食Items

▫️ NALU HK$118 ★★★★☆

▫️ SHOYU AHI HK$118 ★★★★☆

2024-11-02 832 views
尖沙咀Poke Go,店內擺放左好多綠色植物、水泡貼紙等裝飾,充滿夏威夷既夏日風情。餐廳全部都係原型食材,烹調方法簡單,熱量低、低油、低鹽、含蛋白質,營養均衡,給人健康、新鮮既感覺;食材除左以海鮮為主之外,仲有搭配唔同口味既蔬菜,醬汁既選擇亦多不勝數。朋友係素食者,揀左雜菌香茹配沙律菜,配料揀左麻醬豆腐、溫室青瓜、甜粟米,醬汁揀左柚子醬油醋;雜菌香茹煮得夠鮮味,口感紮實,沙律菜新鮮爽脆,令成個Bowl既層次感非常豐富。我就揀慢煮雞胸配壽司飯,配料有雞蛋絲、芝麻海帶、麻醬豆腐;慢煮雞胸肉切到大大粒,肉質煮得啱啱好,唔會太柴,撈埋鰹魚醬汁,提昇整碗飯既味道。總結,餐廳既食材款式多,配搭吸引,擺盤精美,啱晒要減肥又想追求健康既人嚟幫襯。

Type of Meal
Dinner
  • BuildYourOwnBowl
2024-10-12 1104 views
非常推薦呢間Poke Bowl🥇已經食過好多次 第一次係深水埗店食 後來尖沙咀開左分店就淨係去尖沙咀分店食當日食晚飯 排隊大約10-15分鐘~叫左自選BowlMain Protein: 三文魚 SalmonBase: 壽司飯 Sushi RiceToppings: 紫洋蔥 Onion + 豆腐 Tofu + 雞蛋絲 Egg ShredsDressings: 山葵乳酪醬 Wasabi Yogurt Seasoning: 木魚絲 Bonito三文魚除左平時食壽司點豉油之外 配其他醬亦都好好味 呢度我會推薦蜜糖芥末醬同山葵乳酪醬 加埋topping & dressing會有好fresh嘅感覺 而且完全冇違和感👍🏻分量方面亦都唔小 (如果食量細嘅人可能2人share一個bowl都夠食 不過留意有最低消費)另外仲叫左個小食Cocktail Shrimp 有6件 分別配呢3隻醬:蜜糖芥末醬山葵乳酪醬辛味蛋黃醬個人認為蜜糖芥末醬最夾如果想食poke bowl嘅話呢度絕對推薦~!
非常推薦呢間Poke Bowl🥇
已經食過好多次
第一次係深水埗店食 後來尖沙咀開左分店就淨係去尖沙咀分店食

當日食晚飯 排隊大約10-15分鐘~
叫左自選Bowl

蜜糖芥末醬
山葵乳酪醬
辛味蛋黃醬
個人認為蜜糖芥末醬最夾

如果想食poke bowl嘅話呢度絕對推薦~!
做完運動唔想食咁heavy 又想補充返蛋白質 同埋纖維、就約埋朋友黎尖咀食Poke Go🙌🏻自選衝浪Bowl 👉🏻慢煮雞胸 配沙律菜+ 酸蘿蔔 + 三色藜麥 + 豆腐(無醬) @鰹魚醬油Toppings果仁 + 木魚絲 + 紫菜絲其實呢佢嘅特選衝浪Bowl 都有好多款幾唔錯,但係今日都係想食少啲 澱粉質, 所以既然價錢差唔多都係揀自選🥳🥳🥳就算揀咗沙律菜同埋冇醬嘅豆腐 其實佢嘅醬油都好夠 唔會好乾👍🏻 成個Bowl 都好fresh, 各款toppings都增加咗口感同風味👍🏻👉🏻三文魚 配珍珠糙飯 + 溫室青瓜 + 麻醬豆腐 + 芝麻海帶 @蜜糖芥末醬Toppings果仁 + 木魚絲 +紫菜絲朋友食依款都好正,三文魚份量好足, 溫室青瓜 + 麻醬豆腐 + 芝麻海帶都好夾,果然自己點砌都好食🐰🐰🐰

自選衝浪Bowl

Toppings
果仁 + 木魚絲 + 紫菜絲

Toppings
果仁 + 木魚絲 +紫菜絲

2024-09-08 1089 views
去尖沙咀做facial因為未到食飯時間,平時好多人排隊嘅Poke Go完全唔使等,一於去試吓我叫咗ONO,有三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律、果仁芝麻醬、芝麻,份量好大,夏天食一流,不過個人有少少唔鍾意蟹棒沙律浸味,覺得唔係好夾成個飯,不過整體Ok~可惜嘅係已經過咗五點,冇咗lunch set,飲品要另外叫
去尖沙咀做facial

2024-08-30 977 views
📍 Poke Go (漆咸道南) (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖呢排食得好Heavy,有啲罪惡感,就食返清啲,諗起呢間夏威夷風味料理,環境又靚,啱晒我😋👉 自選風味碗(三文魚,沙律菜,豆腐,雞蛋絲,枝豆,山葵乳酪醬,紫菜絲,芝麻,木魚絲,海鹽,果仁,辣椒碎,脆蒜片)💰$118,蟹肉另+16😋😋😋😋.8/5呢個bowl超豐富😋😋三文魚的鮮美,加上豆腐柔軟和嫩滑的口感,真係減肥食都唔會有罪惡感!😆😆而山葵乳酪,辣椒碎和脆蒜片更為呢個bowl增添唔少味覺👅享受😋今次仲加咗鮮蟹肉😋😋個沙律🥗bowl就更加鮮甜👉 自選風味碗💰$118,另加三文魚籽24(吞拿魚,糙米飯x沙律菜,青瓜,蕃茄,芝麻海帶,辣椒碎和脆蒜片,柚子醬油醋)😋😋😋😋.8/5吞拿魚一樣好肥美,糙米飯x沙律菜,全部配料mix 埋飯食真係好滿足,而且份量十足,三文魚子撈飯真係好好食,勁滿足又唔會有罪惡感!回頭: yesyesyes,真係健康又好味😋食完好滿足😌peek-go風味碗絕對值得再黎👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼💞
📍 Poke Go (漆咸道南) (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖
👉 自選風味碗
💰$118,蟹肉另+16
😋😋😋😋.8/5
👉 自選風味碗
💰$118,另加三文魚籽24
😋😋😋😋.8/5
2024-08-28 1235 views
每次要食清啲嘅時候,一定有一兩餐係食Poke bowl🥗,滿滿一碗原型食物,有飽足感得嚟自我感覺又良好,減肥期間必食,Poke Go就係每次都食得我好滿足嘅其中一間💚!辣味嘅Poke bowl比較少見,多咗一份開胃感,不過唔好睇少佢都幾辣下🌶️。平時食開三文魚、呑拿魚嘅,可以試下呢款八爪魚🐙,不嬲都對佢擦紙膠咁嘅質地好反感,但呢度就驚喜地爽口彈牙,而且份量非常慷慨,每𢳂一啖都至少食到一粒!可惜今次汁醬方面重手咗,食到尾碗底有成攤醬,追求極致健康嘅人士見到可能會心理唔平衡😂
NALU

NALU
  • Nalu
今日同朋友再嚟嘗試呢一間上次覺得超好食嘅餐廳,雖然唔同嘅分店✅但係佢哋嘅質素都保持得好好😍😍我個人最鍾意嘅係佢哋舖裏面嘅裝飾,因為好有佢哋嘅風格,例如擺咗好多關於魚嘅擺設,實在令我哋嘅用餐體驗加了不少分🌟🌟去到餐點方面,今次都嗌咗最signatureeeeee嘅808,👍🏻總體而言我覺得幾好食。但係如果唔鍾意Wasabi嘅就真係唔好試!因為佢裏便溝咗啲Wasabi醬😼😼我朋友嗰一方面,都嗌咗三文魚嘅沙律bowl,啲嘢食或者佢哋嘅用料都好新鮮,可以食得出係即時製作。實在令到用餐十分愉快🥖另外今次都特別嗌着個甜品,係伯爵茶嘅蛋糕,呢一個蛋糕10分推薦大家試一試,⭐️雖然價錢或許有啲貴,但係佢裏便嘅伯爵茶味道真係十分之濃厚,如果你係一個鍾意伯爵茶嘅人,千祈唔好唔嗌唔嗌!!😖另外店員方面都好有禮貌,加分!!🫶🏻🫶🏻

另外店員方面都好有禮貌,加分!!🫶🏻🫶🏻
呢排天氣濕濕熱熱 想揾啲清新啲既野黎食下每次去到呢啲時候 都會諗起食Poke Bowl 呢間Poke Go之前已經幫襯過好幾次 每次食物質素都好好 今次就試下尖沙咀分店質素如何先~🤭餐廳大部分都係用落地大玻璃設計日頭黎到餐廳 外面陽光照射入餐廳成件事好舒服 放假黎呢到食晏一流啊☺️呢到既Menu有好多選擇 可以選擇佢地既Signature Poke Bowl 又或者 自己揀自己想食既食材 砌一個自己最滿意既Poke Bowl出黎又得😌今次黎到就叫左OHANA呢款Poke Bowl😋呢碗入面主要既蛋白質來源係三文魚配左一半沙律菜 一半糙米飯(可以自由選擇沙律菜、糙米飯、壽司飯份量既配搭)再配搭埋櫻桃番茄 溫室青瓜 同 甜粟米醬汁就揀左蜜糖芥末醬(另上)呢到除左可以揀醬汁之外 仲可以免費配搭唔同既調味料 分別有果仁 木魚絲 辣椒碎 脆蒜 岩鹽 紫菜絲呢到既食材好新鮮 而且份量比得好足今日食既蕃茄粟米 都好爽脆 好夠鮮甜😋醬汁另上左之後 可以按住自己嘅需要 需要幾多就落幾多成碗既食材都係按住自己既喜好黎選擇 食都食得開心啲🤭呢到每碗Poke Bowl都會附送一粒青檸坊間賣既Poke Bowl好
呢排天氣濕濕熱熱 想揾啲清新啲既野黎食下
每次去到呢啲時候 都會諗起食Poke Bowl

餐廳大部分都係用落地大玻璃設計
日頭黎到餐廳 外面陽光照射入餐廳
成件事好舒服 放假黎呢到食晏一流啊☺️

今次黎到就叫左OHANA呢款Poke Bowl😋
呢碗入面主要既蛋白質來源係三文魚
再配搭埋櫻桃番茄 溫室青瓜 同 甜粟米
醬汁就揀左蜜糖芥末醬(另上)
呢到既食材好新鮮 而且份量比得好足

呢到既青檸雖然細細粒 但落完就會發覺
成碗野的確清新左好多 醒胃左好多🤩
一路食仲會聞到 淡淡既青檸香味 出奇地配搭得好好
OHANA

今日黎到發現呢到平日既午餐好抵食 每個Signature Poke Bowl 都會免費配埋飲品 仲可以揀鮮果汁
營養咁豐富嘅一餐 呢個價錢非常合理👍🏻
2024-08-17
2024-08-17 685 views
再一次幫襯Poke Go上次試灣仔汕頭街果間,感覺唔錯今次就試吓尖沙咀百利附近嘅呢間今次就試吓order <Build your bowl>😊***Salmon, Green Salad, Cucumber, Edamame, Tofu with Nutty, with Wasabi yogurt sauce on side and Nuts, Bonito, Nori*** $118食材新鮮種類選擇都頗多上次order壽司飯做底對於我一個女仔嘅份量太多今次order 沙律菜做底份量啱啱好👍非常之適合重視健康嘅朋友🤗試咗呢杯***紅火龍果汁***$42賣相唔錯味道清新、不太甜餐廳環境都唔錯可以靜靜地同朋友傾下偈或好似我自己一個黎食飯都好合適
再一次幫襯Poke Go
上次試灣仔汕頭街果間,感覺唔錯
今次就試吓尖沙咀百利附近嘅呢間

味道清新、不太甜

餐廳環境都唔錯
可以靜靜地同朋友傾下偈或好似我自己一個黎食飯都好合適

2024-08-11 772 views
星期五晚上8:30去到,見到好多人排隊,於是即刻用OpenRice叫外賣,本身寫15分鐘。我見餐廳一直冇 click 已經ready 可以拎嘅掣,又見佢好多人一路出緊菜,以為真係未有⋯點知等等下等到遲過我來嘅人都入左去坐低兼野食來埋,我一問先知原來已經整好,但餐廳唔 click掣😓搞到我大熱天時係出邊企左超過半個鐘,即係堂食仲快,真係好唔理想👎🏻結果拎完發現仲要比少左個餸,漏左豆腐!比左近二百蚊,雖然poke bowl都係咁上下價錢,但咁嘅服務態度同質素真係唔推薦⋯就算冇發生以上事件,論味道同性價比,同其他同類餐廳比都唔OK😔

2024-08-04 824 views
講到健康又營養均衡嘅話,不得不提Poke Go。佢哋嘅食物唔單止健康好食,而且選擇豐富。你可以揀魚、菇、雞肉,然後再配搭自己鍾意嘅主食。我個人最鍾意壽司飯 ,醋味令人開胃十足,再加唔同嘅配菜,個人建議加粟米、蕃茄同青瓜,因為清新爽口又健康。如果想要更加營養豐富,你亦都可以額外添加其他食材。最後,你可以添加各種小調料,例如木魚、紫菜、果仁等等,真心勁豐富。而佢嘅撈醬汁都好正,無論係蜜糖芥末醬定係芥末乳酪醬,兩個嘅味道都好正,會有少少辣味,再配埋酸酸甜甜嘅口味,真係唔錯。不過要留意一下,假日5:00之後落單就會有加收+1服務費。

不過要留意一下,假日5:00之後落單就會有加收+1服務費。