2021-12-06 53 views
I met up with one of my good friends for dinner tonight and we suggested Poseidon Restaurant & Bar as it was centrally located. It was located at Ashley Road, few minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR.They served a wide range of Western cuisine such as bar snacks, pizza, mains, pasta, risotto, seafood, soup, salad, desserts and drinks etc. Seafood cruiser - This was their new dish in the menu, which was displayed like a cruise ship. It consisted of 12 fresh oysters, 4 Thai pomelo spicy crab & cavi

Seafood cruiser - This was their new dish in the menu, which was displayed like a cruise ship. It consisted of 12 fresh oysters, 4 Thai pomelo spicy crab & caviar, 4 bloody Mary cocktail shrimps and 4 abalone & crab roe ponzu. The ship was brightly lit up, which was a piece of art. Yuzu champagne, sake wasabi and whisky shot were provided to dip onto the fresh oysters to enhance the freshness, which were juicy and smooth. The other 3 seafood shot glass were juicy and chewy, flavourful as well.

Lobster bisque - The serving was huge and gravy was smooth and thick in texture. It was very flavourful, with strong lobster taste.

Poseidon seafood pizza - It was 12 inch in size and of thin crust, which was crispy. It contained fresh tomato sauce, pearl scallops, prawns, baby octopus, basil, parmesan and cheese. Those seafood were juicy and chewy, with the tomato sauce base making it sweet and appetizing.

Chocolate mousse cake - Mousse cake was creamy and thick in texture, rich in cocoa and have strong chocolate taste. Macaron was very sweet and sticky too.
2021-12-05 2742 views
慶祝完sem食餐海鮮餐,補充營養😂。入到去好多畫掛在牆上,任你睇任你買,紅磚牆打卡一流,環境幾有氣氛!我們在海鮮拼盤還是斧頭扒猶豫了10分鐘,最後決定海鮮到尾🤪😋.海神海鮮船極建議必叫!有一打蠔,兩款半打,有來自南非和愛爾蘭蠔。店員細心講解要由頭食到尾,船左食到船右,由淡到濃,並附上三款含有酒精的醬料分別是香檳、威士忌、清酒,好特別呀!愛爾蘭蠔海水味淡但鮮味,南非蠔厚肉creamy,多汁清甜!正呀!船身有黑松露柚子蟹肉他他,好開胃,加了芫荽有種泰國風情、無酒精血腥瑪莉大蝦,醬汁可以飲,廚師特別調製,飲了一杯,倫酸甜味道,還有蟹子鮑魚,鮑魚彈牙爽口!.海鮮拼盤利害,食完冷盤,食番個熱盤,眼見有大蝦、龍蝦、帶子、魷魚、青口、大蜆、三文魚、德國腸、粟米、椰菜花、西蘭花、蒜蓉多士,適合二至四人,我們兩個食晒🤣海鮮好新鮮、特別青口好甜,醬汁偏西班牙風,微辣好野味!.1664啤酒是必需!.最後加個朱古力慕絲蛋糕就滿足了!
慶祝完sem
食餐海鮮餐,補充營養😂。
海神海鮮船
極建議必叫!有一打蠔,兩款半打,有來自南非和愛爾蘭蠔。
海鮮拼盤
海鮮好新鮮、特別青口好甜,醬汁偏西班牙風,微辣好野味!
啤酒是必需!
最後加個朱古力慕絲蛋糕就滿足了!

2021-12-05
2021-12-03 67 views
放假同老公去了尖沙咀食晚餐,兩個人食了個海鮮拼盤、pizza及腸拼盤。這裏座位夠闊,坐得舒適。海神海鮮船:海鮮船全部以小玻璃杯盛載,加上閃閃發光的燈,又睇得又食得,打卡一流。生蠔配搭whisky/sake可減輕鐵銹味。鮑魚爽彈。魚子醬蟹肉沙律鮮甜。番茄大蝦酸甜開胃。德國豬肉腸拼盤配薯蓉及酸椰菜:有三款香腸,分別是豬肉腸、辣肉腸等,腸衣香脆,肉腸比較咸,配上酸菜更惹味,下面還有些薯蓉,薯蓉有粒粒咬口。巴馬火腿火箭菜pizza:pizza舖滿芝士;焗至新鮮熱辣,餅底香脆,而且不是麵包底,食完都唔滯,巴馬火腿咸味跟火箭菜特有的苦澀味很夾。

生蠔配搭whisky/sake可減輕鐵銹味。

鮑魚爽彈。

魚子醬蟹肉沙律鮮甜。

番茄大蝦酸甜開胃。

2021-12-02 56 views
這間位於尖沙咀的Poseidon Restaurant & Bar,晚市除了有pizza、意粉及扒外,還有海鮮拼盤,喜歡食海鮮及西餐的朋友,可以一試。海神海鮮船有生蠔、蟹肉魚子醬沙律、大蝦cocktail soup、磯煮鮑魚,4款最好味是大蝦cocktail,酸甜辣都齊,十分開胃。生蠔可以配sake或whisky汁,生蠔鐵銹味重。香烤薯條薯條是粗薯,炸至金黃香脆,配上黑松露醬更添風味。巴馬火腿、火箭菜比薩Pizza用了餅乾底,厚薄適中又香脆,表面舖滿了芝士,Parma ham的咸味充斥味蕾。西西里蟹肉扁意粉意粉味道較濃,蟹肉咸味較重,意粉爽口。
海神海鮮船

生蠔可以配sake或whisky汁,生蠔鐵銹味重。
香烤薯條

薯條是粗薯,炸至金黃香脆,配上黑松露醬更添風味。

巴馬火腿、火箭菜比薩

西西里蟹肉扁意粉
意粉味道較濃,蟹肉咸味較重,意粉爽口。
2021-12-01 65 views
喺亞士厘道出名多酒吧 估唔到都一樣搵到高質西餐呢間西餐有outdoor 呢啲天氣坐區多啊真係一種享受叫左個seafood boat 打卡無得輸 睇得出花咗好多心思 海鮮包括有魚子鮑魚 生蠔一打 茄汁蝦 吞拿魚牛油果 佢仲有三個汁俾你選擇 因為海鮮真係非常之新鮮 所以其實唔點任何嘢都已經好好味另外叫咗一個蟹餅 充滿牛油香好厚實好足料 好好食另外叫咗一個凱撒沙律配煙三文魚 份量一樣唔細叫左杯mocktail Tropical priness 果然真係充滿熱帶風情 果香十足 有菠蘿橙passion fruit 非常之解渴 食完呢餐真係非常之滿足
喺亞士厘道出名多酒吧 估唔到都一樣搵到高質西餐
呢間西餐有outdoor 呢啲天氣坐區多啊真係一種享受
另外叫咗一個蟹餅 充滿牛油香好厚實好足料 好好食
另外叫咗一個凱撒沙律配煙三文魚 份量一樣唔細
2021-11-27 94 views
在openrice看了很久心心念念很想來Poseidon食海神海鮮船終於有時間約了男朋友過來試試了!我們一早就預訂了位,而且要坐在室外,氣氛很好登登登~浪漫的海神海鮮船來了!真的很不錯!見到好多人來食,今次終於輪到我了海鮮船$588雖然感覺少貴,但食落才知道性價比非常高!最上是生蠔,有8隻,很鮮甜又爽口而且生蠔有配搭Wasabi汁,whisky汁和清酒汁一起吃,非常有創意!whisky汁我還是第一次試的!右邊是魚子醬蟹肉沙律配牛油果,我還真是第一次吃這個配搭,男朋友讚不絕口,一口氣食了三杯!還有大蝦,都有4隻,兩個人吃的話每個人都有2份,其實是很滿足!最下面的是醬油鮑魚,也是很濃味,上面還有一朵很可愛的小花飲品叫了一杯拍照感很足的cocktail-Poseidon‘s Treasure,酒base是Rum,加上Lemon,Sprite和Fresh Fruit,口感清新,而且一打開是會冒煙的Main Course我們叫了炭烤10安士美國肉眼扒烤雜菜,10安士完全夠兩個人食,而且擺盤也是非常好看,牛肉多汁而且Medium煮得剛剛好。坐著在浪漫的室外食到心心念念的海神海鮮船,實在太滿足了

海鮮船$588雖然感覺少貴,但食落才知道性價比非常高!
最上是生蠔,有8隻,很鮮甜又爽口
最下面的是醬油鮑魚,也是很濃味,上面還有一朵很可愛的小花

坐著在浪漫的室外食到心心念念的海神海鮮船,實在太滿足了
2021-11-26
  • 美國肉眼扒
  • 海神海鮮船
2021-11-17 301 views
近排食得日本菜多,所以今次食下西餐,餐廳係尖沙咀亞士厘道,交通都算方便,而裝修主要係用紅磚同水泥既簡約工業風格,加上唔同既掛飾,別具心思。而且梳化位位置都夠闊,坐落都幾舒服。最緊要係店員服務態度好好,食都食得開心d😂海鮮船就咁睇都知打卡呃like一流。但除左外型討好之外,其實食物質素一d都唔差。船上掛住一杯杯既分別係生蠔、大蝦Cocktail、牛油果蟹肉同磯煮鮑魚。生蠔鮮甜爽口帶海水味,最特別既係會有wasabi汁、威士忌汁同清酒汁配塔一齊食,非常有心思。Wasabi 汁酸酸甜甜,威士忌汁酒香味濃,清酒汁帶甜味。可以食到好多唔同配塔~大蝦Cocktail既大蝦幾新鮮,肉質爽彈帶鮮甜味,Cocktail 汁酸酸甜甜蕃茄味濃郁,食完好開胃牛油蟹肉沙律上面有魚子醬同金箔,略顯奢華。而且蟹肉份量都幾多,加埋牛油果一齊食,都幾飽肚😂磯煮鮑魚煮得好淋而且好入味,可以夾埋飛魚子一齊食,口感脆卜卜,幾得意Pulled Pork Nachos ($128)好大碟份量好多,烤豬肉絲、芝士、酸忌廉、莎莎醬、牛油果醬、橄欖同我最鍾意既墨西哥辣椒樣樣齊,基本上淨係食佢都飽西西里蟹肉扁意粉($178)意粉做到Al

海鮮船

Pulled Pork Nachos ($128)

西西里蟹肉扁意粉($178)

意粉做到Al dente,食落爽口唔會過淋,醬汁蕃茄味濃略帶酸味,蟹肉份量都唔少,整體黎講唔錯

海神比薩($188)

成12寸,而且上面有好多海鮮,幾個人食都夠,最後要打包😂

布朗尼配雲呢拿雪糕($108)

呢度連甜品既份量都有返咁上下,布朗尼新鮮焗起熱焫焫,外層做到鬆脆,朱古力味好濃,配埋鮮忌廉同雲呢拿雪糕一齊食真係肥死😂,好彩仲有d士多啤梨同藍莓食下,除左清一清口腔之外,仲好似減左少少罪惡感😂

Poseidon's Treasure($108)

又係打卡一流,用個寶箱裝住,一打開會有陣薄霧升起,仲有好多生果伴碟。本身係用碟豆花、檸檬同雪碧,飲既時候再倒d Rum酒溝埋一齊飲,入口酸甜帶d酒味,幾易入口

Tropical Princess ($88)

由菠蘿、熱情果、檸檬、橙同紅茶溝成,甜甜地果味幾香,入口清新

2021-11-15 176 views
這間位於尖沙咀的樓上酒吧餐廳,以海神做主題,地方寬敞,特大卡位坐得非常闊落,主打各款海鮮菜式,人氣十足,想吃記得提前訂座。🌸鱘魚黑魚子煙三文魚他他 $138粒粒晶瑩的鱘魚黑魚子上,放上閃閃矜貴的食用金箔,添上幾分高貴,賣相滿分💯。一層一層的紅菜頭蓉跟煙三文魚蓉,加上藜麥及甜甜酸酸的醬汁,口感跟味蕾層次非常豐富。🌸西西里蟹肉扁意粉 $178用上傳統的鯷魚,加上乾蕃茄、酸豆、芝士和不同的香草等來烹調西西里醬汁,粗身的扁意粉吸收了濃郁的醬汁,味道酸甜開胃。🌸布朗尼配雲尼拿雪糕 $108外脆內軟的布朗尼蛋糕,朱古力香味好濃,配上雲尼拿雪糕,一冷一熱的口感交集。🌸Tropical Princess $88🌸Amazon Forest $88兩杯特飲清新可口

🌸鱘魚黑魚子煙三文魚他他 $138

🌸西西里蟹肉扁意粉 $178

🌸布朗尼配雲尼拿雪糕 $108

🌸Tropical Princess $88

🌸Amazon Forest $88

兩杯特飲清新可口

2021-11-13 148 views
呢間餐廳係朋友推介,環境幾舒適,還有室內位置,真的很適合朋友聚餐。雖然天氣轉涼,不過還是比較熱,所以我們還是選擇坐在室內吧。餐牌選擇也很多,除了一般西餐,還有提供海鮮拼盤。我們被炸蝦拼盤吸引了,$ 228份量很多呢,一共4款蝦的食法,每款6件,還提供了很多醬汁,沙律醬,甜酸醬,泰式醬等。最喜歡以黃金蝦,脆炸的外皮裏面全是鹹蛋黃醬汁和蝦,每隻蝦都是啖啖肉,連蝦殼也可以吃進肚呢,不過這個份量就適合三至四人,兩人的話真的吃不完。

雖然天氣轉涼,不過還是比較熱,所以我們還是選擇坐在室內吧。

2021-11-02 159 views
呢間餐廳係一直想食嘅其中一間餐廳,終於今日有機會可以嚟呢度試吓啦,適逢其會而家係萬聖節期間,所以有裝飾同埋設計呢都好有萬聖節特色!入口坐咗個骷髏骨,我行過嘅時候仲以為係有個人坐喺度🤣🤣🤣呢間餐廳我覺得最有特色嘅係飲品,好多飲品都可以用嚟打卡,飲品簡直可以用色香味美來形容!首先飲品很吸睛,好多都好靚,其次有啲特色飲品你仲會聞到好香嘅味道,大大增加你品嚐飲品時候嘅滋味同埋樂趣!有一啲飲品仲可以自己調配酒精嘅濃度及自己加生果!▫️打開個盒香味就會散發出來😍😍😍▫️呢個諗住同佢自拍,點知啱啱轉mode,佢就爆咗啦,又係好甜好香嘅氣味散發出嚟▫️梳打水,好味▫️另外我朋友就嗌左杯熱茶,但唔記得咗幫佢影食品方面呢就有啲食物就言過其實啦,有部份食物係好好味嘅,但有部份由真係出乎意料,可能今日個食材唔夠新鮮,最令我失望嘅係白酒煮青口,其實味道好好洋蔥都好好味,唯一失色嘅地方就係佢好多青口都未能開口(有5粒,講緊一碟),而另一個失望嘅地方,就係佢嘅意大利飯,網上所看到嘅評價都係幾好嘅,但係點了以後可能我哋會比較鍾意熟一點嘅意大利飯,所有意大利飯入口都係好生起碼有五成生,咁細碟嘅意大利飯,竟然食唔晒!最好食嘅要講

▫️打開個盒香味就會散發出來😍😍😍

▫️梳打水,好味
▫️另外我朋友就嗌左杯熱茶,但唔記得咗幫佢影

食品方面呢就有啲食物就言過其實啦,有部份食物係好好味嘅,但有部份由真係出乎意料,可能今日個食材唔夠新鮮,最令我失望嘅係白酒煮青口,其實味道好好洋蔥都好好味,唯一失色嘅地方就係佢好多青口都未能開口(有5粒,講緊一碟),而另一個失望嘅地方,就係佢嘅意大利飯,網上所看到嘅評價都係幾好嘅,但係點了以後可能我哋會比較鍾意熟一點嘅意大利飯,所有意大利飯入口都係好生起碼有五成生,咁細碟嘅意大利飯,竟然食唔晒!最好食嘅要講到係豬手!

炸洋蔥圈

▫️炸洋蔥圈 👍🏻

炸波波雞

▫️炸雞:炸得很香脆,肉嫩

麵包蟹意大利粉飯

▫️麵包蟹意大利飯:飯太生

白酒煮青口

▫️青口:味道ok,不過多未開口既青口,汁點麵包好好味

豬手

▫️豬手:又大份又美味,皮炸得香脆,肉嫩👍🏻
炸洋蔥圈
豬手
2021-10-25 197 views
海神位於尖沙咀區!對我呢啲出省城食飯只有一個海港城!係呢個位置開餐廳,重要上樓都係幾大膽嘗試!餐廳環境有分室內及室外!今次因為怕大風,所以選擇室內,但室外環境會更好,更舒服,更開心😂😂!(如果想坐室外,記得Book定位😉)食品墨西哥脆片 佢味道有點似熱浪薯片,但再厚一點,好有口感!熱熱的脆片配上醬汁食味道層次又有所不同!如果可以配上墨西哥啤酒,就更一絕海鮮拼盤(4人份) 生蠔🦪甜美,大蝦🍤爽口,螺肉爽口,重有帶子,青口,蜆新鮮美味黑松露芝士簿餅 原來黑松露配芝士,可以禁美味!芝士味道不會蓋過黑松露,需黑松露又可以帶出芝士鹹香味!豐富了味蕾感覺!相信店家在試芝士上,可花了不少時間,心機!在品嘗過幾道佳餚後!飲返杯mocktail 清清味蕾終於到主菜出場斧頭扒 買相,份量,也非常豐富!肉香飄逸,處理時間,非常恰當,切開後還可以看到粉紅色的肉質!入口鬆軟,極有口感!作為單一主菜也不會太過分總括之下,如不是疫情政策可以多幾位朋友一起品嚐,點多幾份食物分享!談談人生意議,講吓家庭事!一伙人談笑風生,不亦樂乎!但又如果一雙情侶,私密程度高!談心,人生大事!都是一個理想

海神

食品
墨西哥脆片

海鮮拼盤(4人份)

黑松露芝士簿餅

在品嘗過幾道佳餚後!
飲返杯mocktail
清清味蕾
終於到主菜出場

斧頭扒
買相,份量,也非常豐富!
作為單一主菜也不會太過分

總括之下,如不是疫情政策
可以多幾位朋友一起品嚐,點多幾份食物分享!
談談人生意議,講吓家庭事!
一伙人談笑風生,不亦樂乎!

但又如果一雙情侶,私密程度高!
談心,人生大事!都是一個理想地點

如果包場婚禮!唔知點收費呢🤣

2021-10-18 3629 views
今個月是雞仔大人一年一度的瓜瓜落地記念日子,當然要慶祝一下千挑萬選終於揀了這間餐廳,雞仔大人貪佢cocktail 賣相吸引我們在openrice 訂位,單點主餐牌有折。另有加一收費。訂位時還要求坐窗口位,慶幸也安排到窗口位給我倆。梳化卡位闊落坐得舒適,所以我們不知不覺吃了三個鐘餐廳牆身用紅磚裝潢,並有油畫佈置,好有歐式風格。我們點了:海鮮拼盤(2人份)$298 - 賣相非常吸引貝殼盤好吸睛海鮮有2隻生蠔(新鮮爽甜),4隻凍蝦(爽口),2隻螺(厚肉彈牙),一些青口及蜆仔(有少少沙,不過都肥美)。另外3款醬汁好正,提升了海鮮鮮味Parma ham火箭菜pizza $168 - pizza剛出爐香噴噴Parma ham同芝士食落有咸咸香香味道,餅底口感煙韌,食得出麵粉用料高質,好味Brownie overboard $108 - order時要求寫生日字句。甜品賣相吸引brownie有4條,每條都是暖暖的,外脆內軟,並夾了nuts,增加口感之餘,還令到朱古力香濃味更突出Olympic (cocktail )$98 - 成杯飲品呈現Tiffany blue好靚還灑了一些花瓣在飲品上做點綴,令人
今個月是雞仔大人一年一度的瓜瓜落地記念日子,當然要慶祝一下

餐廳牆身用紅磚裝潢,並有油畫佈置,好有歐式風格。

我們點了:
海鮮拼盤(2人份)$298 - 賣相非常吸引
貝殼盤好吸睛

還灑了一些花瓣在飲品上做點綴,令人賞心閱目
味道方面,荔枝味好突出,但蛋白泡帶點腥,不過整體上是好飲的

Tropical princess $88 - 似水果茶,不太甜,易入口,好飲

Tropical princess

seafood platter

Brownie overboard

Parma ham & arugula pizza
2021-10-11
$404 (Dinner)
Celebration
Birthday
2021-10-15 2608 views
難得掉低個囡去撐枱腳,梗係去啲平時少機會去既餐廳,今次就抽揀左尖沙咀樓上酒吧 Poseidon. 顧名思義,係海神餐廳,難怪周圍都有唔少神秘海洋風佈置,依度都幾大幾寬敞,卡位特別濶落,就算人多仲可以保持私密度。餐廳外仲有露天位置,比客人食shisha 同飲酒chill下,不過天氣仲係熱,都係坐室內比較好。食物以西餐為主,唔少得仲有特色cocktail。先來兩杯飲品降温❄️🗃Poseidon’s Treasure以寶盒盛載,打開是晶瑩冰粒和新鮮水果🍓🥝🫐,並有夢幻煙霧效果,忍唔住要勁打卡📸。以Rum酒、蝶豆花、檸檬、雪碧、新鮮果汁調製,透明色飲品總教人對味道份外好奇❓酒味不算太濃,味道也比較淡,不過預期的果味也相對淡。🍹Chocolate journey 其實是朱古力奶昔🍫,味道香濃,加上忌廉和綿花糖點綴🍭,童真返晒黎,真係好好味😋。原隻麵包蟹意大利飯🦀麵包蟹殼盛載雞湯煨煮的芝士磨菇意大利飯🍛,並混合蟹肉,夠creamy又食到啖啖蟹香,趁熱食仲有芝士拉絲🧀,真係好有水準。脆炸波版雞翼🍗可以用手拎住食既雞翼,難得又唔會搞到成手油立立,雞翼起肉捲成波版糖形,炸得香脆鬆化,好惹味。海神Pizz

先來兩杯飲品降温❄️

🗃Poseidon’s Treasure

🍹Chocolate journey

原隻麵包蟹意大利飯🦀

脆炸波版雞翼🍗

海神Pizza🍕
12吋厚批配海鮮茄醬,珍珠帶子,大蝦,小八爪魚、芝士,份量大到夠4-5人食。足料又夠豐富,雖然唔算有驚喜,都係穩陣之選。

樓上餐廳7點零已full house, 今時今日係有啲料到既🤩 個人認為依度食物幾有特色,仲可以飲返杯特色cocktail,幾岩朋友聚會,都幾減壓架!
2021-10-13 401 views
10月10號係我老公生日,兼朋友結婚週年慶我哋5個大人1個2歲小朋友,食左差唔多4000蚊,環境昏暗非常一般,菜單單一,選擇性非常少,來來去去就係網上幾樣,服務態度又非常一般,價錢又貴,總之一句講曬唔值得!!!而且過日電梯又壞左,抱著BB上四樓,樓梯又窄點海鮮拼盤588蚊,聯蝦都唔新鮮,份量又小,披薩上來又唔熱,叫工作人員幫忙熱番啲,既然態度極差咁又大大聲講野,心不甘情不願咁,我哋來消費唔係來受氣,紀念日氣氛都破壞曬
2021-10-10
$900 (Dinner)
Celebration
Birthday
2021-10-05 308 views
一年一度又到九月💚又係小妹最愛嘅月份朋友問我生日想食邊間哩間我一早book Mark咗 今日就嚟呢度食啦🍴1. Salmon Tartare & Caviar $138上碟嘅時候已經哇聲四起😂賣相幾得魚子醬鹹鹹地但係中間有一層係紅菜頭食落味道幾有層次🍴2. 生蠔半打 $288蠔新鮮,肥美,不過唔重海水味小小檸檬汁已經搞掂 😋個盤真係打卡一流🤣🤣🍴3. 巴馬火腿、火箭菜pizza $168呢個組合係我叫Pizza必點嘅其中一款😂火箭菜同Parma ham真係好鬼夾底脆 充滿芝士得黎 唔會太膩 正👻🍴4. 烤脆豬手配薯蓉 $248而呢度既豬手幾乎係台台必點食落又真係幾好喎 皮脆 肉雖然唔係舊舊都好嫩 但八成既肉質都好淋已經唔錯😛薯蓉俾我食晒,相反佢啲配菜就一般般🍴5. 龍蝦扁意粉配香草龍蝦汁 $ 238意粉正常 反而龍蝦就煮耐左少少 呢個冇乜特別另外叫咗兩支紅酒幾杯cocktail 佢10點之後可以坐喺岀面慢慢吹水鍾意嘅又可以shisha 全晚侍應哥哥都好幫得手 又介紹 收碟又快幾推介! 😬
一年一度又到九月💚又係小妹最愛嘅月份
朋友問我生日想食邊間
哩間我一早book Mark咗 今日就嚟呢度食啦

上碟嘅時候已經哇聲四起😂
賣相幾得
魚子醬鹹鹹地但係中間有一層係紅菜頭
食落味道幾有層次

🍴2. 生蠔半打 $288
蠔新鮮,肥美,不過唔重海水味
小小檸檬汁已經搞掂 😋

🍴4. 烤脆豬手配薯蓉 $248
而呢度既豬手幾乎係台台必點
食落又真係幾好喎 皮脆
肉雖然唔係舊舊都好嫩 但八成既肉質都好淋已經唔錯😛
薯蓉俾我食晒,相反佢啲配菜就一般般

🍴5. 龍蝦扁意粉配香草龍蝦汁 $ 238

巴馬火腿火箭菜pizza
烤脆豬手配薯蓉
龍蝦扁意粉配香草龍蝦汁
2021-09-20
$500 (Dinner)
Salmon  Tartare  &  Caviar
salmon  Tartare  &  Caviar