2017-07-12
作為一個爲食鬼,捐窿捐罅去搵食其實都好基本。今晚我就同幾個老友去左大角咀。大角咀呢個地方都幾得意,係一個新舊交融既舊區,雖然地方細細,但係都有好多好野食,除左有已經出左名既火鍋,海南雞飯,車仔麵之外,其實都仲有好多隱世小店等你去發掘架。今晚我地就黎到大全街街頭呢間cafe。雖然佢比較的色,裝修簡約,但係環境都好舒服。Menu呢度係以西餐爲主,係menu上面既main course加$30都可以轉做餐,有餐湯同餐飲,如果加$38,仲可以升級配埋特飲tim。是日餐湯 - 龍蝦忌廉湯呢個龍蝦湯似乎多左d忌廉,龍蝦味超濃,不過我就唔太好,所以覺得一般芒果熱情果乳酪沙冰(左)士多啤梨乳酪沙冰(中)青蘋果蜜桃梳打(右)三杯飲品既賣相同味道都唔錯,不過乳酪沙冰飲完會飽肚d,所以我自己會鍾意fresh d既梳打,arm晒宜家咁熱需要降溫解渴既天氣黑松露芝士忌廉汁配美國炸薯條 $58呢個薯條係連皮炸既,所以好夠薯味,而且炸得好香脆,配埋個黑松露芝士忌廉汁,味道夾之餘,又芝味又惹味意式辣茄汁雞翼 $38呢個雞翼做到皮脆肉嫩,加埋個酸酸辣辣既意式辣茄汁,越食越想食真空慢煮西班牙栗飼豬肉眼扒 $158平時食既
Menu
是日餐湯 - 龍蝦忌廉湯
芒果熱情果乳酪沙冰(左)
士多啤梨乳酪沙冰(中)
青蘋果蜜桃梳打(右)
黑松露芝士忌廉汁配美國炸薯條 $58
意式辣茄汁雞翼 $38
真空慢煮西班牙栗飼豬肉眼扒 $158
平時食既豬扒一般都鞋既,但係呢個豬肉眼扒食落肉質嫩滑,肉味香濃又juicy,口感味道都唔錯
香燒葡萄牙豬肋排伴燒烤醬汁 $178
呢個味道其實唔錯,不過我略嫌佢個ribs太過淋,冇左個種肉連住骨既口感,覺得佢似豬軟骨多d。好彩佢有又脆又夠薯味既薯條咋,幫成個dish挽回番d分數
日本溫泉蛋風乾火腿卡邦尼意大利粉 $88
呢個意粉通常都實冇輸既,意粉口感適中,味道夠creamy,配埋隻半熟溫泉蛋,加埋蛋汁,yummy
牛肝菌什菇雞肉意大利燴飯 $148
呢個risotto賣相雖然好一般,不過味道香濃,而且個飯既質地好creamy,飯粒就軟中帶硬
總括黎講,食物質素唔錯,環境又舒服,價錢又公道