2017-09-07
難得和女朋友一齊早早地收工,去完旺角行街之後去咗近太子ge"居盧"cafe食晚飯。入面ge環境都唔錯,幾有格調,復古ge吧臺同昏黃ge燈光都令人感覺幾舒服。睇完餐牌,落咗單就慢慢等食啦~蜜瓜巴馬火腿($98)頭盤系蜜瓜巴馬火腿,絕妙ge搭配,甜甜ge蜜瓜,配合巴馬火腿,令火腿ge味道更有層次,更加香,唔錯ge頭盤。香草雞胸忌簾汁意大利飯($88)意大利飯煮得唔錯,個忌簾汁幾好味,夠cream,而且飯粒唔會好硬,但個雞胸肉就有dd鞋,不過味道都幾好。法式牛角包($68)好正ge牛角包,入面配料豐富,火腿煙熏味香濃,仲有熱到半溶化狀態ge芝士鋪系上面,非常邪惡,而且牛角包烤得外表脆香。紫薯草莓鬆餅($88)第一次成個waffle食曬,幾好味ge紫薯草莓鬆餅,雖然紫薯唔會話真系好多,但都食得出有紫薯味ge,而且重點真係個鬆餅烤得好味,外表脆,裡面香軟,好香蛋味,而且雪糕雲呢拿味,一齊食,好唔錯ge甜點,清曬!!正。草莓香蕉沙冰($50)& 阿法奇朵($45)夏天最適合飲ge冰沙,草莓味香,但可能個人唔中意太甜,杯冰沙如果小甜會更加正!阿法奇朵系好正ge咖啡倒落球雪糕上面,然後等2者慢慢融化融
睇完餐牌,落咗單就慢慢等食啦~
蜜瓜巴馬火腿($98)
香草雞胸忌簾汁意大利飯($88)
法式牛角包($68)
紫薯草莓鬆餅($88)
草莓香蕉沙冰($50)& 阿法奇朵($45)
阿法奇朵系好正ge咖啡倒落球雪糕上面,然後等2者慢慢融化融合,味道都好唔錯!
唔錯ge cafe,食物味道都幾好,而且價錢都適中,環境都幾好,位置之間有足夠空間,坐得好舒服,唔錯!