Restaurant: Pudong Pub & Cafe
Info:

難得和女朋友一齊早早地收工,去完旺角行街之後去咗近太子ge"居盧"cafe食晚飯。入面ge環境都唔錯,幾有格調,復古ge吧臺同昏黃ge燈光都令人感覺幾舒服。睇完餐牌,落咗單就慢慢等食啦~蜜瓜巴馬火腿($98)頭盤系蜜瓜巴馬火腿,絕妙ge搭配,甜甜ge蜜瓜,配合巴馬火腿,令火腿ge味道更有層次,更加香,唔錯ge頭盤。香草雞胸忌簾汁意大利飯($88)意大利飯煮得唔錯,個忌簾汁幾好味,夠cream,而且飯粒唔會好硬,但個雞胸肉就有dd鞋,不過味道都幾好。法式牛角包($68)好正ge牛角包,入面配料豐富,火腿煙熏味香濃,仲有熱到半溶化狀態ge芝士鋪系上面,非常邪惡,而且牛角包烤得外表脆香。紫薯草莓鬆餅($88)第一次成個waffle食曬,幾好味ge紫薯草莓鬆餅,雖然紫薯唔會話真系好多,但都食得出有紫薯味ge,而且重點真係個鬆餅烤得好味,外表脆,裡面香軟,好香蛋味,而且雪糕雲呢拿味,一齊食,好唔錯ge甜點,清曬!!正。草莓香蕉沙冰($50)& 阿法奇朵($45)夏天最適合飲ge冰沙,草莓味香,但可能個人唔中意太甜,杯冰沙如果小甜會更加正!阿法奇朵系好正ge咖啡倒落球雪糕上面,然後等2者慢慢融化融
睇完餐牌,落咗單就慢慢等食啦~

蜜瓜巴馬火腿($98)

香草雞胸忌簾汁意大利飯($88)

法式牛角包($68)

紫薯草莓鬆餅($88)

草莓香蕉沙冰($50)& 阿法奇朵($45)
阿法奇朵系好正ge咖啡倒落球雪糕上面,然後等2者慢慢融化融合,味道都好唔錯!

唔錯ge cafe,食物味道都幾好,而且價錢都適中,環境都幾好,位置之間有足夠空間,坐得好舒服,唔錯!
2017-09-07 56 views
係外面睇裝飾仲以為係食中式菜 睇睇menu發覺竟然係食西式野 都幾surprise 香草蘑菇海鮮波菜闊條麵 HKD168一黎就聞到好香 第一次食波菜闊條麵 開頭仲以為會有好濃蔬菜味 但原來係同普通麵差唔多 但偏淡少少 重點係食落健康啲龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 HKD108忌廉汁份量岩岩好 唔會過多 唔會有好膩嘅感覺 意大利飯軟硬適中 白酒煮青口 HKD78青口新鮮 白酒味唔會好濃 香香地 聞落都開胃啲紫薯草莓鬆餅 HKD88鬆餅係我最愛嘅甜品之一 叫左近期大熱嘅紫薯口味 由於鬆餅係新鮮整出黎 所以要等耐少少 不過好野係要等😎 熱辣辣好香好好味 唔會好甜

香草蘑菇海鮮波菜闊條麵 HKD168

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 HKD108

白酒煮青口 HKD78

青口新鮮 白酒味唔會好濃 香香地 聞落都開胃啲

紫薯草莓鬆餅 HKD88

2017-08-30
$250 (Dinner)
2017-09-05 61 views
門外招牌'晉家門',一個別出心裁既名字,細看門外餐牌,店內主打係西餐。入到店內,看得出裝修亦花了一番心機,用中式為主題,空間感濶落,亦都坐得好舒適。芒果熱情果沙冰$50,首先點返杯飲品消暑,每啖都滲透出香濃既芒果味再配上熱情果香,正~田園沙律$68,新鮮蔬菜,大大碟,價錢划算,大熱天時,感覺好清新~珍寶帶子墨汁意粉$108,帶子超大粒!襯上墨汁意粉,加上白色既醬汁,整體賣相好靚,令人食慾大增。香辣腸薄餅$78,價錢實惠,味道唔錯~芝士洋蔥煙肉焗薯皮$68,濃濃既芝士香味,再加上洋蔥煙肉,焗既時間恰到好處,正!紫薯草莓窩夫$88,之前有朋友介紹過呢間既窩夫,今次黎到點可以錯過,賣相已經好吸引,好好味總結:價錢實惠,味道唔錯,坐得舒適,交通方便,亦適合相約朋友聚會。

香辣腸薄餅$78,價錢實惠,味道唔錯~

$200 (Dinner)
Modern Chinese decor restaurant serves Western dishes 中式裝潢西餐廳..My friend and I went to a restaurant called " Pudong pub and cafe" (浦東晉家門) located in G/F, 420 Portland Street, Prince Edward(太子砵蘭街420號地下). Just1-min walk from Exit D, Prince Edward.The restaurants decor is in modern Chinese style with lantern chandeliers, carved wooden panel hanging in the walls, wooden folding screens and chinese calligraphy wooden sign...etc.Seafood Pizza (漁人海鮮薄餅) HKD$108Shrimps, squid, scallops are topped thin cr
(太子砵蘭街420號地下). Just
, wooden folding screens
Shrimps, squid, scallops are topped thin crispy golden crust.
Loveeeeeeeeee the rich, flavourful sauce.Yummmmmm
Smoked salmon pizza (煙三文魚薄餅) HKD$88
Loads of smoked salmon on top.
Value for money. Extremely affordable!!
Latte (Hot) 拿鐵鮮奶咖啡 (熱) HKD$34
Incredibly smooth, rich and creamy.
Loveeeeee the thick, silky foam on top and the delicate, dreamy pattern on the tea cup.
Chocolate and banana waffle (巧克力香蕉鬆餅) HKD$78
The waffle is very light, airy, fluffy and bouncy.
With icy chocolate ice cream and banana aside.
Rich, sweet chocolate sauce and condensed milk laced on top of the banana. Sooooooo Satisfying!!
Shrimp risotto (意式鮮蝦意大利飯) HKD$88
Mussels, cuttlefish and shrimps are cooked with the risotto.
Love the large size deshelled shrimps. Quite springy.
Foods are tasty with very affordable prices.
It will be better if the loos can be cleaned more frequently.
Dinner
  • Seafood Pizza (漁人海鮮薄餅)
  • Chocolate and banana waffle (巧克力香蕉鬆餅)
  • Smoked salmon pizza (煙三文魚薄餅)
2017-09-04 506 views
今天星期日放假,可惜又打風,8號風球悶在家裡,好在中午個風走了,改發3號,想出去,但雨勢很大,黃色暴雨生效,忽然接到舊同學電話,原來佢由美國回港已多天,因為風暴關係,也悶在酒店,今天見8號風球落左,約我去她酒店附近聚一聚,佢話知我住近地鐵站,就找到一間位於砵蘭街的浦東晉家門,好近太子站,一出轉灣就到,大雨都不怕濕身,舊同學甘细心,我當然要應約!漁人海鮮薄餅:餅底薄,好香脆,海鮮餡料加入芝士和茄汁,非常惹味,還有香草味,真的是色香味俱全!牛油大蝦天使麵:大蝦爽口彈牙,天使麵幼滑,配特製醬汁,十分美味!蒜香三文魚蜆肉天使麵:煙三文魚都不少,而且砌成美麗的花朵,三文魚和蜆肉鮮味,天使麵幼滑,特製醬汁加入蒜香味,份外惹味,令人回味不已!焗意式芝士煙肉蘑菇吐司配欖油什菜沙律:芝士、煙肉、蘑菇經過焗烤至金黃色澤,令人唾涎欲滴!,而且配香脆的吐司食,特別美味!沙律菜也很新鮮可口!朱古力香蕉鬆餅:飯後甜品,香蕉香甜,2球朱古力雪糕,加上少許朱古力醬汁更好味,鬆餅有點似格仔餅,但鬆餅比較厚身,也是加入朱古力製作,香脆美味!

焗意式芝士煙肉蘑菇吐司配欖油什菜沙律:

2017-08-27
  • 朱古力香蕉鬆餅
  • 漁人海鮮薄餅
2017-09-01 131 views
無意中發現一間適合一群人聚會的地方!地點方便,太子站D出口右轉直行就到。坐得舒服,6-8人可以有個小空間暢所欲言。擺設用心,無論牆上或餐碟都走中國風。雖然餐廳是中國風設計,但食物是西式,真的出乎意料水牛城雞翼 $68水牛城雞翼即叫即焗,焗到外脆內嫩滑!雞翼帶點微辣,配上濃香芝士醬汁,十分惹味!珍寶帶子墨汁意粉 $108帶子微微煎香兩邊,肉質比較豐厚,口感較軟。我以為意粉是食完會嘴黑的墨汁意粉,可現實是加墨汁製成的意粉,墨汁味淡反而意粉感覺像手工製的,麵質彈牙而且有麵粉的味道,整個意粉比較清淡口味,不過超驚喜的!!龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 $108如剛剛的意粉是清淡口味,這個便是重口味!海鮮分別有大蝦,青口,墨魚仔,十分豐富。龍蝦忌廉汁煮意大利飯燉到濃稠綿糯,意大利飯有加入芝士所以會比較膩。不過對於重口味的我,每一口都十分滿足紫薯草莓鬆餅 $88如果只是食主菜是不夠飽的,所以甜品是必須的!鬆餅烘得外脆內軟,而且夾心是紫薯!草莓十分甜,奶油十分滑,整體好味手工啤酒 $78值得一講,這間餐廳有10幾種手工啤酒,超乎意料HAPPY HOUR嘆一杯放鬆一下
無意中發現一間適合一群人聚會的地方!

地點方便,太子站D出口右轉直行就到。
坐得舒服,6-8人可以有個小空間暢所欲言。
擺設用心,無論牆上或餐碟都走中國風。
雖然餐廳是中國風設計,但食物是西式,真的出乎意料

水牛城雞翼 $68
水牛城雞翼即叫即焗,焗到外脆內嫩滑!
雞翼帶點微辣,配上濃香芝士醬汁,十分惹味!

珍寶帶子墨汁意粉 $108

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 $108
如剛剛的意粉是清淡口味,這個便是重口味!

紫薯草莓鬆餅 $88
如果只是食主菜是不夠飽的,所以甜品是必須的!

手工啤酒

手工啤酒 $78
值得一講,這間餐廳有10幾種手工啤酒,超乎意料
HAPPY HOUR嘆一杯放鬆一下

2017-08-25
手工啤酒
2017-08-30 38 views
約左friend係旺角買野,去到夜晚見到依間鋪既menu幾吸引就入左去試下。唔好睇間餐廳係中式裝潢就以為係食中菜,其實係食西式野架!玫瑰拿鐡:玫瑰乾花配埋拉花好靚!杯拿鐡淨係個賣相都已經攞哂分,一飲落去有淡淡既玫瑰花香,同咖啡味融合左一齊好夾。白菌巴拿馬火腿意大利飯:個意大利飯好creamy,食落同平時食開既意大利飯冇乜大分別,反而係個巴拿馬火腿幾突出,少少咸香味令到個飯既層次豐富左。蘑菇汁配烤黑毛豬扒:個黑毛豬食落沒平時食豬個種豬騷味,而且好嫩滑,即使唔沾蘑菇汁都已經好好食,好值得一試。整體既用餐感覺唔錯,野食有水準,有機會會試下其他野食。

玫瑰拿鐡:

白菌巴拿馬火腿意大利飯:

蘑菇汁配烤黑毛豬扒:

整體既用餐感覺唔錯,野食有水準,有機會會試下其他野食。
2017-08-30 421 views
成日經過這店,都無入過去,今晚朋友過來揾我,想揾返間好坐啲既餐廳傾吓計飲吓野。 原來裹面裝修係中西合璧的, 有很多中國特色,例如中式窗框,燈,牌匾等,西式的就有其他裝修,牆身,梳化等。估唔到這小店都可以整得咁靚,而且都夠空間感,坐滿左都唔係好嘈呢。 龍蝦忌廉意大利飯$108 很重忌廉的!所以很香滑,每粒意大利飯都包圍著忌廉,反而龍蝦味唔重,連埋面上的大蝦食,感覺會良好一啲,大蝦夠矖爽,另外個有青口作配料。 蜜瓜巴馬火腿 $98 依度既巴馬火腿唔會太重咸味,一味食鹽味,亦可包住勁甜的哈蜜瓜食,咁就會再無咁咸,食到火腿嗰種香。 中間有啲沙律係大家中和肥膩感。 Pina Colada $68 我點了Pina Colada, 係由兩種酒 (Bacardi, Malibu)加菠蘿汁混合而成的,但係依度就落少左cream. 係就係清新啲,係就唔太忠於原本的版本吧! 芒果熱情果沙冰$50 充滿香噴噴的熱情果味,都蓋過芒果味,不過就唔太單調的味道,夠矖涼快,適合依個天氣飲。 朱古力香蕉鬆餅 $78 鬆餅其實就係waffle既厚版,真係外脆內軟,個面夠矖烘既時間,喜歡佢可以自由落朱

朱古力香蕉鬆餅 $78 鬆餅其實就係waffle既厚版,真係外脆內軟,個面夠矖烘既時間,喜歡佢可以自由落朱古力醬同香蕉去襯個鬆餅,例如我勁唔鍾意食香蕉,連掂到都唔想又或者朋友飲完芒果熱情果沙冰好甜唔想再落咁多糖漿, 隨你歡喜.

無揀錯, 依度係一個好啱傾計既地方, 但如果服務好啲就更好la!
2017-08-26
$220 (Dinner)
中學同學去完旅行,又有人生日,就諗住約出黎食餐飯,打算聚下舊,順便派下手信,慶祝生日。本身約咗食打冷,可惜冇開,所以轉去附近既呢間。到咗呢間野,由門口睇,到入面既裝潢,都會令你覺得呢間野係食中國菜,真係完全唔知其實係食西菜。入到去又唔多人,最入面個卡位已經有人,我地五個女仔坐卡位出面一張大枱。就咁睇MENU,都仲係覺得好中國風。開頭見MENU話每人最低消費一杯飲品,仲以為一定要叫野飲,後尾知道係唔駛既。我地叫咗幾樣野,每樣都要等一段時間,我諗真係即叫即預備,係要一段時間,我覺得等得唔係好耐,係接受到既。最先上既一定係 炭燒雞胸凱撒沙律 ($78),雞胸唔鞋,配搭生菜,啱啱好。跟住上呢碟 龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 ($108),我覺得D汁唔錯,海鮮就有蝦、青口等,D risotto軟硬適中,幾好味!再黎呢碟 意式野菌海蜆意粉 ($88),一望,點解D色水咁似之前個碟既?有少量野菌同埋蜆肉既,意粉都彈牙,都唔錯!我地想叫碟小食,所以就叫咗呢碟 水牛城雞翼 ($68),一上枱見到有5件,一人有一件,即刻放心哂XD望見D雞翼煎得金黃,上面仲有芝士醬淋係面,香味撲鼻,忍唔住即刻夾一件,朋友一咬,

就咁睇MENU,都仲係覺得好中國風。

炭燒雞胸凱撒沙律
意式野菌海蜆意粉
水牛城雞翼
望見D雞翼煎得金黃,上面仲有芝士醬淋係面,香味撲鼻,忍唔住即刻夾一件,朋友一咬,即刻淥親個嘴,證明D雞翼應該係即刻整好!我等咗一陣先敢咬落去,嘩!好有肉汁,味道雖然唔係好夠,但有芝士汁襯搭,雞肉夠嫩,好味!
白汁香菇雞柳天使麵
其實大家都唔夠食,所以叫多碟 白汁香菇雞柳天使麵($88)。D白汁唔錯,D麵軟硬適中,香菇好味,雞柳就普通。
開頭唔為意係天使麵,仲問︰「咦?D麵幼身架喎!」朋友︰「因為呢D係天使麵lor~」……em...睇黎我放工有D攰……^^"

整體黎講,我地都覺得野食D汁其實味道都幾似,唔係太食到分別,不過係好味既。我鍾意呢到唔多人,張大枱好啱一班人約埋一齊Gathering,我地食完都坐低傾咗一陣計,update下彼此既近況,D員工都冇嫌我地阻住哂,趕我地走,可能我地都好乖咁十點前埋單走人啦(因為相約係平日,第二日仲要返工呢)~XP
2017-07-03
$95 (Dinner)
意式野菌海蜆意粉
白汁香菇雞柳天使麵
2017-06-26 1198 views
每次經過門口都覺得裝潢好有中國風,而恰巧又食過附近既居廬晉家門感覺好好,所以又帶肥仔去試下呢間先。入面既裝潢都好有強烈中國風的特色,但係門口有bar 台就好中西合璧。珍寶帶子墨汁意粉 $108珍寶帶子真係超超超大,喜歡食帶子一定要叫!帶子既肉好滑,可以有一絲絲的肉,墨汁麵就係本身d麵係墨汁麵,並非用墨汁炒成的,所以唔會食到成咀都係黑色架!墨汁麵既墨汁味冇咁重,但係因為用左忌廉炒,所以都creamy。真係超超超超超大架!龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 $108飯身比較濕,同時意大利飯本身係硬硬地,所以都算正宗。海鮮有去殼既蝦、魷魚、青口,小小蜆肉,龍蝦忌廉汁比較多,所以食落口會好cream,龍蝦味較淡身,所以可以食出海鮮既味道,唔會cover左。焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律$68肥仔想食芝士,意式芝士即係蓄茄醬做底,食落酸酸甜甜好開胃,面頭既芝士都可以拉絲,加上大量既蘑菇,呢個算唔錯!oreo 曲奇沙冰 $48Oreo比較多,亦有加上朱古力一同打碎,成杯都朱古力色,好肥仔!Honey latte 蜂蜜拿鐵 $40見到每杯咖啡都有用心拉花,讚。Latte奶沬好滑,而honey味當然出,但

珍寶帶子墨汁意粉 $108

珍寶帶子真係超超超大,喜歡食帶子一定要叫!

帶子既肉好滑,

珍寶帶子墨汁意粉
真係超超超超超大架!

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯 $108
飯身比較濕,同時意大利飯本身係硬硬地,所以都算正宗。

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯
龍蝦味較淡身,所以可以食出海鮮既味道,唔會cover左。

焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律$68
肥仔想食芝士
焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律

焗意式芝士煙肉蘑菇頭是配欖油雜菜沙律

oreo 曲奇沙冰 $48

oreo 曲奇沙冰

Honey latte 蜂蜜拿鐵 $40
見到每杯咖啡都有用心拉花,讚。
Latte奶沬好滑,而honey味當然出,但又唔會太甜。
honey latte

環境方面,餐廳一直播住tv係外國歌手唱英文歌,但係我地食中式裝潢既餐廳食飯,就係中西合璧的感覺。
2017-06-25
honey latte
2017-06-20 198 views
揾到兩間响九龍區既西餐想試,叫朋友二揀一,佢話覺得呢間吸引d,所以今次來咗呢度星期日晏晝先訂枱居然仲book到當日晚飯既位,我哋六點半來到,只有我哋一枱客,坐响卡位,非常舒適响我同朋友開始研究餐牌期間,侍應話有15位來緊,提醒我哋快d落單,非常貼心我哋叫咗個田園沙律,焗薯皮,大蝦牛油螺絲粉同香蕉朱古力窩夫,原本想叫多個湯,估唔到餐牌上居然無湯沙律個醬汁好特別,薯皮有好多餡料,朋友仲話意粉d大蝦好新鮮,不過可能因為牛油煮既關係,食到底偏油,但個人認為味道絕對無問題既沙律,焗薯皮同大蝦牛油螺絲粉既份量唔算好大,正好留番d位食甜品,等咗一陣甜品送到,估唔到最有份量既係個甜品,窩夫比較厚身,有d似班戟,仲有兩球雪糕,食完非常滿足呢度有d大枱,非常適合一大班人食飯,不過只收現金,大家記得帶夠錢!

2017-06-18
$200 (Dinner)
2017-06-10 145 views
環境好食物好,侍應好👍🏻👍🏻👍🏻不枉我睇左幾粒鐘OpenRice ,終於在深夜比我搵到呢間好野,帶埋小孩子又唔怕嘈到人,因為呢度也是一間酒吧🤣短髮侍應好有禮貎,又喜歡小朋友野食飲品又好味最重要佢地唔會騒擾我們,大人小朋友都非常滿意,一定會再去😋不過薯皮份量太小,叫左2碟,同餐牌相片不付,有點不高興今次在OpenRice 訂枱,有9折,希望下次訂枱後能夠有人回覆確認有枱,不用自己致電詢問😅埋單$650👻價錢0K😉
環境好
食物好,
侍應
👍🏻👍🏻👍🏻
不枉我睇左幾粒鐘OpenRice ,
終於在深夜比我搵到呢間好野,
帶埋小孩子又唔怕嘈到人,因為呢度也是一間酒吧🤣
短髮侍應好有禮貎,
又喜歡小朋友
野食飲品又好味

最重要佢地唔會騒擾我們,大人小朋友都非常滿意,一定會再去😋
不過薯皮份量太小,叫左2碟,同餐牌相片不付,有點不高興

埋單$650👻價錢0K😉

2017-06-10
Celebration
Birthday
2017-06-06 109 views
一間裝修得好中國風既餐廳,但食物卻是以西式為主,環境令感覺都幾好, 幾舒適。先點左份小食焗薯皮,薯皮焗得好香好脆,當中加入了芝士, 煙肉同洋蔥粒,不過食落都幾油膩, 好邪惡。之後水牛城雞翼都上了,外皮炸得夠哂香脆, 食落好有肉汁, 唔會好乾,不過食左啖, 不停出血水,相信好唔熟, 所以同侍應講了,佢話幫我地換,咁佢除左拎走有血果件,仲有未食果兩隻,之後佢再拎返兩隻俾我地…等等先, 點解得兩隻既?唉,我地都唔想再問喇,只係我地覺得俾人呃。蒜香三文魚蜆肉螺絲粉幾特別,完成冇蒜香味, 醬汁比較多,螺絲粉質感有點韌,不過算係唔錯,而且三文魚份量都算足又砌成朵花, 賣相唔錯。明明點了一壼玫瑰花茶,卻給我呈上一杯,而唔問下點解, 都唔話我知因為冇茶壺,其實冇茶壺我都可以理解,不過係咪應該一早講聲,又或者放低時謂下呢?另外不得不提, 其服務真係唔多好,全場得一個女侍應不是問題,而係當我地有問題叫佢黎,佢好Hea咁講完, 就自己走開,根本都未問完, 好無禮貌。相信我會Black list 呢間餐廳。

一間裝修得好中國風既餐廳,
但食物卻是以西式為主,
環境令感覺都幾好, 幾舒適。

先點左份小食焗薯皮,
薯皮焗得好香好脆,
當中加入了芝士, 煙肉同洋蔥粒,
不過食落都幾油膩, 好邪惡。

之後水牛城雞翼都上了,
外皮炸得夠哂香脆,
食落好有肉汁, 唔會好乾,
不過食左啖, 不停出血水,
相信好唔熟, 所以同侍應講了,
佢話幫我地換,
咁佢除左拎走有血果件,
仲有未食果兩隻,
之後佢再拎返兩隻俾我地…
等等先, 點解得兩隻既?
唉,我地都唔想再問喇,
只係我地覺得俾人呃。

蒜香三文魚蜆肉螺絲粉幾特別,
完成冇蒜香味, 醬汁比較多,
螺絲粉質感有點韌,
不過算係唔錯,
而且三文魚份量都算足
又砌成朵花, 賣相唔錯。

明明點了一壼玫瑰花茶,
卻給我呈上一杯,
而唔問下點解, 都唔話我知因為冇茶壺,
其實冇茶壺我都可以理解,
不過係咪應該一早講聲,
又或者放低時謂下呢?

另外不得不提, 其服務真係唔多好,
全場得一個女侍應不是問題,
而係當我地有問題叫佢黎,
佢好Hea咁講完, 就自己走開,
根本都未問完, 好無禮貌。
相信我會Black list 呢間餐廳。
2017-05-30 185 views
第一次食呢間,因為見佢食品多元化,想飲咖啡嘅朋友又得,想吹水Happy Hour飲cocktail 又得,而且環境舒適,坐得好舒服!叫左杯熱情果沙冰,只係杯好淡有甜味嘅凍飲,飲唔到熱情果味,不過好大杯,飲足成晚。打開餐牌樣樣都想試,頭盤叫左水牛城雞翼同三文魚沙律,雞翼有微微辣,好惹味,外皮仲好脆,脆得嚟又唔會好乾,飲酒的話,一碟真係唔夠😆。三文魚沙律就無乜特別,正常啦!主菜牛油大蝦螺絲粉,啲蝦好大隻,時間控制得剛剛好,好彈牙,不過覺得螺絲粉太太咸。反而另一個意式海鮮意粉好好味,好重蕃茄同芝士味。個蜜桃鴨胸Pizza真係有驚喜,Pizza係薄批,超脆,加埋蜜桃酸酸甜甜,食兩、三件都唔覺膩,令我有啲興趣下次再去試其他味嘅Pizza。甜品揀左好多人叫嘅紫薯士多啤梨窩夫,見到賣相已經好開心,窩夫又熱又脆,連埋士多啤梨味雪糕一齊食已經不得了,加上內裡有紫薯蓉,食嘅時候有多重口感同味道,好滿足!

2017-05-26
2017-05-29 566 views
上次係太子附近食完水餃已經覺得呢鋪幾特別,好想試,所以星期日約左朋友黎左呢度食野╮(╯◇╰)╭ 食食下途中有一隻黑貓係咁鬼鬼祟祟咁行黎行去,加上食店環境偏暗,更加覺得貓貓好神秘!!走個時見貓貓訓係面口位置,好似好悶咁,原來等緊隔離鋪貓貓過黎陪佢玩(〃∀〃)~♡水牛城雞翼($68+10%) 很喜歡這碟雞翼,炸得脆身又唔會太乾,外皮仲有小小芝士醬 不過,要挑剔既一點係雞翼醃得不夠耐,醃耐小小會更好(◕‿◕)龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯($108+10%) 飯粒有咬口,不會太軟呢!海鮮則有青口、蝦等…但我覺得醬汁有點偏膩,龍蝦味不太特出,食多少少會覺得濟(>﹏<)珍寶帶子墨汁意粉($108+10%) 兩粒大大粒嫩滑既帶子,係一款食完個嘴都唔會變黑色既墨汁意粉唔怕食完會嚇親人! 餐單上食住各種粉類都可轉做墨汁意粉/長通粉/天使麵~~ 意粉伴著蒜蓉香同咸香既芝士調味,調味得宜,多吃也不會膩呀~~個人認為比龍蝦汁飯更好!紫薯草莓鬆餅($88+10%) 黎之前已經bookmark左呢款甜品!窩夫賣相有驚喜,顏色鮮艷,食落薄脆,帶蛋香,士多啤莉都好甜,配著雪糕食,整體唔會太乾身。如果有得

水牛城雞翼($68+10%)
水牛城雞翼
很喜歡這碟雞翼,炸得脆身又唔會太乾,外皮仲有小小芝士醬

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯($108+10%)

龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯

珍寶帶子墨汁意粉($108+10%)
珍寶帶子墨汁意粉
兩粒大大粒嫩滑既帶子,係一款食完個嘴都唔會變黑色既墨汁意粉

珍寶帶子墨汁意粉

紫薯草莓鬆餅($88+10%)
紫薯草莓鬆餅
黎之前已經bookmark左呢款甜品!窩夫賣相有驚喜,顏色鮮艷,食落薄脆,帶蛋香,士多啤莉都好甜,配著雪糕食,整體唔會太乾身。如果有得自選雪糕味道就好!我一定會揀士多啤莉雪糕(づ¯ ³ ¯)づ!

紫薯草莓鬆餅
紫薯藏在每一件窩夫的一角中,份量不多,如果紫薯份量再多點,我會很滿足

唔記得左呢杯叫咩朱古力,但就幾好飲,朱古力味濃郁,奶味也很特出呢~

餐廳設計很中國風呢,但就唔係食中菜~~紅色牆身設計,掛著大紅吊燈,還有一塊牌匾掛著懸樑的位置。

餐牌