2023-01-19 734 views
環境相當狹窄,遊玩地方只有一個小corner,只有一條上滑梯仔,嘢食唔特別而且偏貴,份量又少。職員態度唔好,基本上趕客。啲小朋友撞來撞,枱貼枱,其實都好危險下。
2022-12-08 589 views
Q Time Cafe 呢間係親子餐廳~入面有設施俾小朋友可以喺餐廳度周圍玩,食過幾次佢地嘅lunch set 湯/沙律 個人覺得湯唔夠熱 只係暖 所以多數叫沙律忌廉汁香菇松露菌炒意粉伴煙三文魚用切咗香菇,配合黑椒粒同煙文魚,好夾同好食抹茶紅豆蛋糕平時唔太鍾意食抹茶嘅我都覺得好好食!餅底、蛋糕同紅豆嘅味道好夾!📍 鰂魚涌英皇道1001號12樓01室
Q Time Cafe

湯/沙律
個人覺得湯唔夠熱 只係暖 所以多數叫沙律

忌廉汁香菇松露菌炒意粉伴煙三文魚
用切咗香菇,配合黑椒粒同煙文魚,好夾同好食

抹茶紅豆蛋糕
平時唔太鍾意食抹茶嘅我都覺得好好食!
餅底、蛋糕同紅豆嘅味道好夾!

📍 鰂魚涌英皇道1001號12樓01室
同朋友生日飯,因為佢有個小朋友,我地大人又想relax下,所以選擇左呢到,因為見佢有地方比小朋友玩😊雖然唔算大,但都夠玩講返野食,老實說本身無咩expectations 😂因為之前聽朋友說去xx先生D野食麻麻地又貴,但呢到D食物整體都好好味,我地四個大人叫左四個餐share,大家都非常滿意D食物。餐湯:蘑菇湯帶子粉意粉🍝好味豬胺煮得剛剛好,呢個係我最鍾意❤️牛扒+薯菜😍帶子燴飯都好味不過我最驚喜係佢個甜品🍮本身諗住佢係勁hea四方形一啖入口嗰D甜品,點知佢係一個正常 cake既size,仲要好好味唔太甜。朱古力蛋糕中間有少少雜莓🍓所以好醒胃。最後要講下D服務員質素😂雖然佢待應唔多得兩個同埋加一個老闆(我估),但佢地個個都好nice好好笑容。所以今晚食完好快已經介紹左比其他朋友😂另外我好欣賞係佢有私人房,裏面設備好齊全👍🏻有埋BB床同雪櫃。

雖然唔算大,但都夠玩

餐湯:蘑菇湯

帶子粉意粉🍝好味

豬胺

豬胺煮得剛剛好,呢個係我最鍾意❤️

牛扒+薯菜😍

帶子燴飯都好味

朱古力蛋糕🍰

朱古力蛋糕🍰
2022-10-16 301 views
一間有製作pizza 親子餐廳這家兒童餐很有趣 可以讓小朋友製作佈置pizza 和小蛋糕 材料也挺多材料選擇 小朋友很喜歡吃大人食物西式為主 大蝦意粉 全日早餐 大小朋友都很喜歡玩樂設施 較適合比較小的小朋友 藍色主題令人有一種很和諧的感覺 下次會再來玩🥰
一間有製作pizza 親子餐廳
大人食物西式為主 大蝦意粉 全日早餐 大小朋友都很喜歡
2022-10-07 192 views
食物品质比较一般,我叫的牛扒全部都系筋,儿童食物我尝试了一下偏咸。儿童游玩区太小了,同时最多三个小朋友已经感觉逼仄。优点是服务人员很热情友善,整体性价比不错。不过不失,个人不推荐。
2022-08-29 349 views
#chuchuinquarrybay—𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆🌿🍕Mushroom Risotto w/ ScallopsBlack Truffle Spaghetti w/ ScallopsChildren menu: DIY Pizza—碌社交平台睇到間藍調超光猛既親子餐廳🤭睇openrice竟然無額外收費😍只要每人叫一個餐就得💫💫帶埋啲豆丁黎試試—因為好中意帶子🤭所以朋友同我都叫左帶子覺得risotto同黑松露意粉陣味都好似🤣個汁應該一樣🤭係差在risotto無落黑松露帶子煎得夠香夠嫩😍😍呢個價錢係一間親子餐廳黎講唔錯喎🌸🌿♡小朋友就叫左diy pizza set🤭包埋diy cake🧁Diy pizza可以揀4款配料🍕🍕有齊手套🧤小朋友整完會拎去焗蛋糕係無蛋cupcake🍬都係揀4款料味道雖然的確無咩特別🙈但可以比小朋友自己動手整都幾特別🐵♡Extra覺得凍咖啡好好飲😍☕️咖啡味超濃 唔係得苦澀味👏🏻👏🏻—遊戲區雖然細細地 但都夠玩👏🏻👏🏻雖然好忙 但職員好nice👍🏼—💰hkd $580 w/ 10% service charge (2adults2kids💞)📍 Q T
#chuchuinquarrybay

咖啡味超濃 唔係得苦澀味👏🏻👏🏻

遊戲區雖然細細地 但都夠玩👏🏻👏🏻
雖然好忙 但職員好nice👍🏼

📍 Q Time Cafe
Room 1, 12/F, 1001 King's Road, Quarry Bay

Type of Meal
Lunch
親子餐廳就是有種魔力!可以令小朋友乖乖地食嘢媽媽首次挑戰單拖大偽韓仔出去食飯,仲要去到港島區😆去食野前仲要搵舊同事吹左陣水,佢都完全冇扭計👍🏻抵讚😘去到餐廳一見到個play area 佢已經忍唔住要衝出去玩😆呢度個play area唔大,一眼睇晒,最好既係,佢坐位安排,基本上每張枱都望到遊戲區😍家長可以安心食飯同傾計🥳呢度嘅食物都唔錯,我叫咗一個香煎豬胺酡菠蘿蕃茄醬,豬胺煎完仲好嫩,咬落完全唔柴!最吸引竟係我啲薯條,偽韓仔食過唔停口😛兒童餐就揀咗雞胸配南瓜意大利燴飯,我相信應該都係好美味嘅,因為係偽韓仔清左碟😆我都好後悔冇試下😅佢呢度成日都會有Cooking class🤩臨近中秋,佢哋仲有冰皮月餅製作班,我哋睇住video,都handle到!我覺得都整得幾靚😆
親子餐廳就是有種魔力!可以令小朋友乖乖地食嘢

2022-08-17 216 views
好想推介間好餐廳俾大家 呢間親子餐廳唔只適合親子👨‍👩‍👦都好適合情侶/girls talk👫👭佢啲座位好闊落坐得好舒服☺️而且成個環境好乾淨 畀小朋友去嘅地方 乾淨衛生真係超重要❗️嗰日見佢哋用漂白水抹乾淨個場地同玩具 呢樣令我好欣賞👍🏻食物質素都好好 個套餐好豐富🤤有湯、主食、飲品同甜品 我見兒童餐仲有得扭蛋 隔離枱個小朋友勁開心😂煎帶子意大利飯真心好好味 帶子大大粒 啲飯軟硬適中配埋個汁,味道一流😝燒豬鞍煎得啱啱好 唔會好乾身 調味都做得好好好香好好味😋蛋糕就正常發揮 雖然唔係驚為天人 但食完呢餐覺得好滿足🥳我見佢仲好貼心咁有哺乳室 真係超岩啲媽媽帶埋小朋友去🥰
好想推介間好餐廳俾大家

嗰日見佢哋用漂白水抹乾淨個場地同玩具
呢樣令我好欣賞👍🏻

食物質素都好好
個套餐好豐富🤤
有湯、主食、飲品同甜品
我見兒童餐仲有得扭蛋
隔離枱個小朋友勁開心😂

煎帶子意大利飯真心好好味
帶子大大粒
啲飯軟硬適中
配埋個汁,味道一流😝

燒豬鞍煎得啱啱好

雖然唔係驚為天人
但食完呢餐覺得好滿足🥳

我見佢仲好貼心咁有哺乳室
真係超岩啲媽媽帶埋小朋友去🥰
星期五放工同朋友食飯,佢喺Openrice買咗Coupon喺鰂魚涌食。本身以為餐廳喺商業區嗰邊,但原來位置比較近太古,亦即係怪獸大廈對面🌇。店舖名叫「Q Time Cafe」,第一眼望到就知係親子餐廳。餐廳環境唔錯,除咗有遊樂設施之外🎡,四周圍裝修都幾靚,格調活潑,色彩繽紛。另外,呢度有落地大玻璃窗,出面雖然係街景,但亦感覺開揚。我哋網上買嘅二人餐承惠$568🍽,已包加一服務費,屬中等價位啦。如果即場到訪嘅話,就可從晚市套餐中選擇。安格斯肉眼排,🥩牛扒造型比較普通,不過食落又幾有水準。牛扒煎至五成熟,肉身呈粉紅色,外層就散發住炭燒嘅香氣,而且唔使蘸汁食已經夠味。件扒本身嘅質素都唔差,肉味濃郁,肉質軟稔,但筋位就稍為多咗啲。🍟牛扒嘅伴菜有薯條同沙律菜,份量多,食晒一定夠飽。忌廉松露雜菌炒意大利粉伴香煎帶子,🍝菜式中嘅松露香氣四溢,忌廉汁較輕,油份控制得宜,所以整體唔會乾身。同時,麵質彈牙,富嚼勁,再加埋雜菇,更添口感🍄。香煎帶子亦係另一賣點,估計餐廳採用刺身級別嘅食材,每粒帶子大大隻又肥美,味道鮮甜。小食拼盤係一籃炸物,入面有炸薯條、炸蠔同炸蝦🍤,全部均炸至金黃香脆、冇油淋淋,小朋友至愛
小食拼盤
小食拼盤係一籃炸物,入面有炸薯條、炸蠔同炸蝦🍤,全部均炸至金黃香脆、冇油淋淋,小朋友至愛,大人就佐酒一流。不過由於牛扒都配有炸薯條,所以感覺有少少重覆,或許可以考慮將薯條改為蕃薯條或雞翼。
南瓜忌廉湯
是日餐湯係南瓜忌廉湯,🎃南瓜味道清甜自然,亦飲得到南瓜蓉。
田園沙律
田園沙律🥗,沙律味道一般都好少會被形容為好驚艷,呢個亦然。不過我想強調嘅係佢啲沙律菜特別新鮮,食落脆卜卜。
二人餐奉送兩杯餐酒🍷,紅酒或白酒,小朋友耍樂放電時,大人亦可摸摸酒杯底,放鬆一下。
相片中嘅滑梯令一班小朋友盡興而歸😝。
總括嚟講,👨‍👩‍👧‍👦呢間親子餐廳各方面都幾好,食物味道不俗,並關注到小朋友嘅健康着想,採用優質食材,調味上亦較為清淡👍。另一邊廂,呢度仲有精品同玩具賣添。
2022-08-05
$275 (Dinner)
田園沙律
2022-08-14 187 views
野食幾好食 價錢適中 但幼兒玩樂區太細 同時樂多台booking根本玩吾到 同埋係for幼bb. 3歲內 但場內大量 7-10歲都有 如果包場自己玩就會好玩啲 散場黎下野就算 小朋友玩吾到
2022-08-14
$200 (Dinner)
2022-08-11 899 views
一踏進店內就有種溫馨感,開揚的空間,配著舒適梳化~真的很不錯🥰 仲有獨立室👍🏻 兒童區雖不大,但絕對夠小孩子放一下電,而且從細節上可以看出店家的細心~不旦每張桌上都放了消毒噴霧,在窗台更放有座奶器,方便媽媽們座熱牛奶/糊仔給寶寶👍🏻👍🏻Set dinner從$148-$238不等,包有餐湯/沙律+主食+甜品+飲品~👉🏻蕃茄雜菜湯餐湯是每天不同~當晚是蕃茄湯,偏愛白湯的我,覺得這個雜菜湯也不錯,內裡有不少雜菜,但味道對我來說稍酸了一點😝👉🏻香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬 $218豬胺很厚~肉質厚實,切開時還有肉汁浸出來🥰 配著酸酸甜甜的醬汁,整體不錯👍🏻 👉🏻傳統意大利雜菌燴飯配香煎帶子 $188醬汁帶有香濃芝士香,勺上來時還會拉絲😍😍 飯粒吸滿醬汁不會過軟,還帶有口感👍🏻 帶子也煎得剛好,不韌~啖啖肉🥰👉🏻檸檬芝士蛋糕可以看到有檸檬皮在裡面~口感軟滑,甜度不高,個人覺得滿好吃😋👉🏻綠茶紅豆慕絲蛋糕綠茶味明顯~微甘苦,配著甜度稍明顯的紅豆得到中和,質感也夠軟滑,這件也不錯👍🏻 🎈總歸一句: 環境很好~食物也𣎴錯~是一家用心的親子餐廳💯 真心推薦🙌🏻 尤其適合媽媽們三五成群帶小孩來,放任小孩去玩,自

👉🏻蕃茄雜菜湯

👉🏻香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬 $218

👉🏻傳統意大利雜菌燴飯配香煎帶子 $188

👉🏻檸檬芝士蛋糕

👉🏻綠茶紅豆慕絲蛋糕

🎈總歸一句:
環境很好~食物也𣎴錯~是一家用心的親子餐廳💯 真心推薦🙌🏻 尤其適合媽媽們三五成群帶小孩來,放任小孩去玩,自己悠閑的聊天😊🙌🏻
$200 (Dinner)
2022-08-10 137 views
"Time is not only for your chasing. You can also savour it. Your own precious moment to savour - have you found it?”友人係太古溜冰,揾到附近呢間打卡cafe!環境好寬闊,有兒童遊樂設施,亦有好多可愛佈置,好適合一家大細!好中意呢間cafe嘅理念,Enjoy Quality Time!👉🏻炸魚柳及薯條伴招牌塔塔醬 $108兩塊炸魚柳外皮香脆,無雪味!薯條即炸但不油膩!👉🏻香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬 $178厚切豬胺肉質唔鞋,無筋,又有肉汁,好香口!田園沙律加左黑醋汁,好開胃!👉🏻OL set $118主食:忌廉汁松露什菌意粉伴巴馬火腿好Creamy,什菌爽口,醬汁濃郁,Parma Ham夠鹹香油潤!Special drink: 荔枝藍蝶花特飲紫色真的大愛!!荔枝味重,不會死甜!甜品: 抹茶紅豆homemade cake微甘的抹茶moose好好味,曲奇餅底好香脆,連埋紅豆,口感好豐富!整過黎講,環境好舒服,食物質素好,相信大人細路都會好喜歡!我找到了 最美好的時光!

友人係太古溜冰,揾到附近呢間打卡cafe!

👉🏻炸魚柳及薯條伴招牌塔塔醬 $108
兩塊炸魚柳外皮香脆,無雪味!薯條即炸但不油膩!

👉🏻香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬 $178

👉🏻OL set $118
主食:忌廉汁松露什菌意粉伴巴馬火腿

Special drink: 荔枝藍蝶花特飲
紫色真的大愛!!荔枝味重,不會死甜!

甜品: 抹茶紅豆homemade cake

整過黎講,環境好舒服,食物質素好,相信大人細路都會好喜歡!

我找到了 最美好的時光!
正值暑假☀️,但係天氣就陰陰濕濕☔️,最岩就系搵個室內場地幫小朋友放電⚡️!今次同阿女探朋友嘅BB女,就嚟咗哩間位於北角新開嘅親子cafe,裡面嘅設施貼心周到,BB們自己玩👶,媽媽們可以坐低吹水💃,輕輕鬆鬆就一日~首先講下環境,日間有超充足嘅自然光🌿,設計kids friendly。座位間隔適中,吾會有邊邊角角擔心撞親,最緊要系無論你坐邊個位都睇到小朋友玩,吾洗行嚟行去做監工👀。一入門系BB用品及食品購物區,如果一時吾記得帶BB食物出門,吾洗驚,可以即買即食,而且價格相宜,就算兩手fing fing出門都冇有怕🤷🏻‍♀️。如果想私隱度高D🗣,可以選擇坐半開放嘅獨立房,配套暖奶器、BB櫈、消毒噴霧、消毒櫃,配有透明趟門,想傾密計,又或者驚嘈親其他人都可以解決到~重中之重系玩樂區好精彩😍,有sir滑梯🛝、波波🎾、連BB鞦韆都有,想靜靜地坐低,可以拎本童書去閱讀📚,小朋友玩得吾肯走~除咗玩樂區,店鋪仲時不時提供親子工作坊🍪,我嚟到嘅哩日就可以整曲奇餅。Cafe好貼心已經整好麵團,大D嘅小朋友就算冇媽媽幫手都可以獨立完成,成品得意又好味,阿女好開心有紀念品拎返屋企同爸爸分享~據聞下一期系整月餅🥮tim

除咗玩樂區,店鋪仲時不時提供親子工作坊🍪,我嚟到嘅哩日就可以整曲奇餅。Cafe好貼心已經整好麵團,大D嘅小朋友就算冇媽媽幫手都可以獨立完成,成品得意又好味,阿女好開心有紀念品拎返屋企同爸爸分享~據聞下一期系整月餅🥮tim,想嚟嘅大家記得book定喇!

最後講講食物:
▶️香煎豬鞍配菠蘿番茄醬🐖🍍(伴田園沙律及薯條)($218)
大人食物$148起已經有交易,每個餐仲包餐湯、甜品及飲品,都真係幾抵食。我個豬鞍就煮得剛剛好吾會鞋口,上面塊菠蘿帶出酸甜滋味,配埋個“真.番茄醬”,系用原粒番茄製作,有心思!👍🏻

▶️肉醬意粉兒童餐🍝($98)
兒童餐真係超級抵,除咗主食外,仲有飲品、DIY cake同扭蛋一次,睇得出cafe真係好有心構思,令大小朋友都盡興而歸!其中特別可以提下嘅系DIY cake,可以自行揀選toppings嘅材料,包括棉花糖、新鮮水果🫐、糖粒、M&M朱古力🍫、可可米或者糖果🍬,全部系小朋友中意~

最後,我好欣賞cafe嘅創立理念,Q time,意思為quality time,只是在匆忙緊迫的生活裡,每分每秒都背負着不同的目標,quality time彷彿只是一個望而不及的願望。時間不只是分秒追趕,時間也可以細味感受,最美好的時光,你找到了嗎?
2022-08-08 225 views
姪仔生日,因為疫情關係,已經兩年冇開生日會,今年因為有堂食,所以我哋就決定搵間餐廳幫佢慶祝,阿女話鰂魚湧有間親子餐廳Q time cafe ,小朋友可以DIY Pizza同蛋糕仔,而且有免費的遊戲區玩,除了餐飲區及遊戲區之外,內裏更有獨立房間,有齊UV機、暖奶器、BB遊戲床等,亦有一個育嬰室可以餵奶、換片,設備十分完善!絕對是個好的親子活動!所以今日我哋嚟視察一下環境,再試吓食物味道如何!揀咗成人套餐,餐廳另外還有兒童餐。有得揀是日餐湯或田園沙律雜菜湯濃郁,酸酸甜甜好開胃。香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬伴田園沙律及薯條,豬鞍味較濃郁,帶有脂肪、油脂,煎出來不會太乾,鬆軟美味,上面加左件煎過嘅菠蘿又香又甜,仲有清新嘅沙律菜和香脆嘅薯條,相當豐富。魚柳漢堡,餡料用咗炸魚柳、碎蛋、粟米粒蛋黃醬、牛油果配招牌塔塔醬,魚柳漢堡炸至金黄酥脆既魚柳咬落啖啖肉, 內裡魚肉嫩滑可口,真正外脆內軟, 配以新鮮生菜減低油膩感,無論口感和味道都唔錯,薯條亦好香脆。自家製蛋糕:抹茶紅豆茶味清香,加入了紅豆粒,大大提升了味道和口感! 入口一點都不會太甜太油膩, 朱古力慕絲,朱古力味又濃又好味,不會太甜,整體質感軟滑。凍柚子

揀咗成人套餐,餐廳另外還有兒童餐。
有得揀是日餐湯或田園沙律
雜菜湯濃郁,酸酸甜甜好開胃。

香煎豬胺配菠蘿蕃茄醬

朱古力慕絲,朱古力味又濃又好味,不會太甜,整體質感軟滑。

凍柚子檸檬水,柚子和檸檬味酸甜,生津又止渴
凍奶茶
Type of Meal
Dinner
兩個姨甥最近開始放暑假,當然帶佢地去親子餐廳玩下啦!我都系第一次去,係openrice度book左個「親子廚房12吋薄餅DIY體驗及西式料理」,依家仲有85折優惠,超抵! ⦁超級薄餅果薄餅原來系可以俾小朋友DIY,佢地揀左兩款芝士、磨菇、粟米、煙肉、煙三文魚等。店員簡單講解擺材料的次序,餐廳提供埋手套俾小朋友,佢地親手放材料,放完就交俾店員拎去焗。焗完出黎食番自己既製成品,佢地好滿足。 ⦁頭盤(餐湯、沙律)⦁茄醬雞胸意大利面⦁炸薯條頭盤有碗南瓜粟米湯,配埋田園沙律,感覺好健康。岩晒一家大細食。意粉就大大份配埋唔乾的雞胸肉,每人食少少都好飽。平時現炸的薯條都已經夠好食,餐廳仲要撒左少少黑椒上面,𣊬間升左一level。 ⦁兒童套餐(迷你魚柳漢堡配薯條)果burger細細粒,好可愛!岩晒最細個姨甥食!佢話果魚柳脆卜卜,好食過M記果魚柳包。睇黎唔可以帶佢食咁多好野至得,唔係食窮我家姐!🙈 ⦁DIY cupcake尼個係兒童餐包埋,雖然係裝飾細細個cupcake,但有得俾細姨甥自己動手揀口味同裝飾,都夠開心。 順帶一提,除左打卡之外,無論系設備或者係玩的地方,都有為BB而設。最貼心仲有埋育嬰室、

⦁超級薄餅

⦁頭盤(餐湯、沙律)
⦁茄醬雞胸意大利面
⦁炸薯條

⦁兒童套餐(迷你魚柳漢堡配薯條)

⦁DIY cupcake

順帶一提,除左打卡之外,無論系設備或者係玩的地方,都有為BB而設。最貼心仲有埋育嬰室、獨立房間、BB床仔,BB用具消毒櫃,BB千秋。另外,每台都有消毒工具和保溫袋。岩晒媽媽們gathering。加上餐廳的職員時時刻刻都會關心所有小朋友,就連我都有種被照顧感覺!😍整體黎講,性價比好高!
DIY  pizza
兒童餐
茄醬雞胸肉意粉
2022-08-04
$388 (Tea)
DIY  pizza
兒童餐