晚餐叫左個五香肉丁炒公仔麵,可以改名做雞蛋絲伴五香肉丁炒麵食落口完全唔知自己食緊乜!太多雞蛋,公仔麵味又冇,得啲蛋味,食左半碟麵都冇就唔食!真係失望,原本以為會有啲香噴噴嘅五香肉丁味,但結果完全唔係咁。麵條煮得過熟,變得有啲糊,完全冇咬口。再加上啲肉丁份量少得可憐,根本唔夠飽肚。呢餐飯真係令我對呢間餐廳嘅印象大打折扣,下次真係唔敢再試呢度嘅公仔麵。希望下次可以搵到一間真係好食嘅餐廳,唔好再有咁失望嘅經歷。
2024-11-27
$70 (Dinner)
2024-02-25 287 views
劣食之冠,好似食隔夜飯的垃圾。態度差,好似求佢噤,寫完張單掟在枱面。價錢又唔係平,受氣。但依然坐滿,第一次食以為人多就等於野食ok,大失所望。成地垃圾都無人掃。第一次也是最後一次。
2024-02-25
$55 (Tea)
2023-10-20 427 views
之前星期日帶了小朋友去深水埗玩,午餐時間同小朋友一齊去了這間紅葉餐室食嘢,🤓最後叫了份常餐,味道還好的,炒蛋也炒得不錯,座位也舒適的🫶🏻但有點不太好的是門口長期有很多人食煙🚬
最後叫了份常餐,味道還好的,炒蛋也炒得不錯,
座位也舒適的🫶🏻
但有點不太好的是門口長期有很多人食煙🚬

2023-10-15
$50 (Lunch)
2023-07-21 376 views
7月21早上10點30去了這間餐廳食早餐同我朋友二人一同點了早餐沙嗲牛肉麵餐碗麵一黎到我食左兩啖我朋友一口食哂好彩我食得慢比我發現碗野原來係強仔牛肉面黎我叫左當時黑衫店員來望望佢第一時間就話咦隻蚊螆係唔係岩岩飛入去我話唔係蚊螆黎個喎,強仔黎個喎佢一啲歉意都沒有,唔好意思句都無講還想立即收走上強仔的碟我制止佢左,影返張相留念佢即刻就話駛唔駛換過個比我我話唔駛啦,我唔要喇之後我食都無食佢啲野或要求啲咩野 就埋單走人喇
7月21早上10點30去了這間餐廳食早餐
同我朋友二人一同點了早餐沙嗲牛肉麵餐
碗麵一黎到我食左兩啖
我朋友一口食哂
好彩我食得慢
比我發現碗野原來係強仔牛肉面黎
我叫左當時黑衫店員來望望
佢第一時間就話咦隻蚊螆係唔係岩岩飛入去
我話唔係蚊螆黎個喎,強仔黎個喎
佢一啲歉意都沒有,唔好意思句都無講
還想立即收走上強仔的碟
我制止佢左,影返張相留念
佢即刻就話駛唔駛換過個比我
我話唔駛啦,我唔要喇
之後我食都無食佢啲野或要求啲咩野
就埋單走人喇

強仔牛肉麵屍體
2023-07-21
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$37 (Breakfast)
2022-10-29 633 views
一間小小的餐室,想不到有點驚喜。座位較少,排得也較密。今天點了香辣蝦炒意粉。意粉有咬口,香辣中帶有番茄酸味,還夾雜陣陣芝士香味。另外,不得一提,大蝦非常彈牙,一份意粉有四隻掌心般大嘅蝦,值得一試。60蚊有意粉,有羅宋湯及咖啡餐飲。講起它的羅宋湯,又一個特別,它有我喜愛的豆類加入去烹煮 ,有點墨西哥濃湯嘅感覺👍🏻
意粉有咬口,香辣中帶有番茄酸味,還夾雜陣陣芝士香味。
60蚊有意粉,有羅宋湯及咖啡餐飲。

2022-07-24 521 views
我黎都係食野啫,唔同同你過世咩。啲態度好似佢先係老細。 啲樓面情緒控制係零,多野做態度開始差,諗兩秒野想叫野,係兩秒左右就走左做其他野。有位食客調左位,樓面圍內開始講佢壞話「唔好幫佢,老鳳架,佢調黎調咪好唔得閒,唔好幫佢轉枱」嘩我聽完嚇一跳,然後得啖笑。 成日將自己的壓力轉嫁比消費者,其實你有料咪同老闆講囉,何必將呢啲職責壓力轉嫁比消費者? 唔需要特別用心做好,但也不要太差,我也去了一段時間觀察到的問題食物3分服務-10分除左食食物之外,我諗深水埗大把選擇
我黎都係食野啫,唔同同你過世咩。啲態度好似佢先係老細。
食物3分

服務-10分

除左食食物之外,我諗深水埗大把選擇
2022-07-16 317 views
我老婆叫了一個麻婆蛋付,叫有點味道,但有點酸酸的,應該是正常的吧!暫時沒痛子痛最差就是干炒黑招牛柳意粉,意粉好淡味,,牛肉係完全無味,係我食過最差的,最後吃曬啲意粉算數,呢間野拉入黑名單唯有個中湯和冰檸茶好味,熱檸水都吾得
暫時沒痛子痛
唯有個中湯和冰檸茶好味,熱檸水都吾得
干炒黑招牛柳意粉
2022-07-02 258 views
餐室的內部裝環境清潔,梳化座位舒適。精選午市套餐有13款,價格介乎於47元至55元之間。中式例湯,材料是包括冬瓜、紅蘿蔔和豬肉,湯味正常。美極生炒牛肉飯,牛肉口感很硬,生菜絲口感正常,炒飯乾身,不算太油膩,也不算太咸。魚香茄子炆伊麵,咸魚味過淡,茄子美味但份量過少,伊麵份量很多,伊麵濕潤且軟硬適中。飲品熱奶茶香濃幼滑。熱菜蜜味道一般。熱飲膠杯過於陳舊,建議更換新的。總結:食物味道有待改善,熱飲膠杯過於陳舊。
餐室的內部裝環境清潔,梳化座位舒適。

精選午市套餐有13款,價格介乎於47元至55元之間。

中式例湯,材料是包括冬瓜、紅蘿蔔和豬肉,湯味正常。

飲品熱奶茶香濃幼滑。

熱菜蜜味道一般。熱飲膠杯過於陳舊,建議更換新的。

總結:食物味道有待改善,熱飲膠杯過於陳舊。
2022-07-01
$47 (Lunch)
2022-01-09 432 views
今次午餐到紅葉餐室, 位於深水埗汝州街208號地下。 平時好少到深水埗,發現原來都幾多冰室。店內環境光猛, 幸好有卡位坐唔洗搭枱。 兩個下午茶餐🥢 ~ 乾炒叉燒瀨粉$44、 揚州炒飯$44、 凍咖啡 $3、茶走。 🔸乾炒叉燒瀨粉 ~ 瀨粉質感偏硬, 叉燒大件但太乾太硬, 整體味道普通🙂。 🔸揚州炒飯 ~ 揚州炒飯以茶餐廳計配料都幾多, 有蛋、蝦、叉燒粒、火腿和生菜, 雖然炒得唔算乾身, 都可以接受啦😉! 🔸凍咖啡 ~ 凍咖啡味道太淡, 可能冰粒🧊太多。 🔸茶走 ~ 茶味濃郁,又夠煉奶。 整體味道普通, 經過都可以一試😙。

乾炒叉燒瀨粉$44、 揚州炒飯$44、 凍咖啡 $3、茶走

乾炒叉燒瀨粉

揚州炒飯

🔸凍咖啡 ~ 凍咖啡味道太淡, 可能冰粒🧊太多。

🔸茶走 ~ 茶味濃郁,又夠煉奶。
凍咖啡 $3、茶走

整體味道普通, 經過都可以一試😙。

2022-01-08
Type of Meal
Tea
2022-01-07 193 views
在住的附近,每次路過,今天決定去嘗試口味如何沒有等位,但與別人share一張園桌,服務生態度很好,今天是週五,我們點了生炒牛肉飯和古法蒸鯇魚飯加了一份最愛的椰汁紅豆冰,份量足,還有免費例湯,價格不貴,但吃的很飽肚
在住的附近,每次路過,今天決定去嘗試口味如何
沒有等位,但與別人share一張園桌,服務生態度很好,
2022-01-07
$50 (Lunch)
職員態度差,係平均每一個都好差。想反映冇得反映,每一個都話唔關佢事,職員唔知老細係邊個話唔會搵到佢,經理都冇個。成間餐廳好似冇人話事咁。Do not enter. You will be super regret regarding the services and stuffs attitudes.There is no one you ca make feedback for ask for why.Many local good food around go for another one!
職員態度差,係平均每一個都好差。

2021-12-03
2021-04-04 604 views
今日第一次去試深水埗分店,心諗之前食過其他分店都ok, 所以試一試,點知,食到好嬲。點咗個干炒牛河,上到黎,好乾,外邊涼,裏邊熱,又唔夠油咁....直頭令我覺得同食緊福華街與桂林街交界果檔標叔叔一樣,人地$15蚊一大碟,你收42蚊,對唔對得住d食客,侮辱咗個干炒牛河,直頭好似炒左好耐無人要就比我咁....最後食完問職員攞張紙巾都話要三蚊包(題外話)...個人感覺,無紙巾提供既茶記...都係唔識體食客...😂😂.....88....no next time...
2021-04-04
​今日遲了起身 , 行到​呢到 , 以為是一間出名的紅茶 , 見無咩人就入了來食.入來發現不是果間 , 已預計到結果 , 不過已經坐下無計. 叫了份早餐 , 賣相不俗 , 個心立刻放心好多 .... 但食落 , 味道好大改善的空間 .先講公仔麵 , 上檯時成pat野咁 , D麵完全黐到實一齊 , 好明顯是一早煮好了 , 放了在個碗上 , 有人叫 , 就放D湯上去 , 而果個公仔麵是凍的 , D 湯是熱的 , 出了來 , D 湯變了一個室溫 , 完全浪費了食材.至於個所謂自家制的回鍋肉 , 賣相是 Ok 的 , 但我食完2舊已經放棄 , D肉好膠 , 超級多油 , 同埋D肉黐到實一實 , 我唔知點解會咁 , 得個死咸和應該用了很多老抽去整 , 而應有的辣味又無! 如果有人試過 , 記得同我講聲呢個是咩味道 另外個抄蛋 , 勁多油 , 我懷疑是用油炸的 , 無理由會咁 , 無蛋味 , 我食早餐咁多年 , 未試過無食哂個蛋.午餐肉,和食橡膠一樣,痴痴地,咩來🥵個麵包是最好味的 , 可能是交來的關系 , 正正常常😐​凍奶茶 , 我可以說是得個顏色 , 無茶味 , 有少少奶味 , 好似一個有少少

入來發現不是果間 , 已預計到結果 , 不過已經坐下無計.

午餐肉,和食橡膠一樣,痴痴地,咩來🥵

個麵包是最好味的 , 可能是交來的關系 , 正正常常😐

​凍奶茶 , 我可以說是得個顏色 , 無茶味 , 有少少奶味 , 好似一個有少少甜味的清水一樣.
災難級早上
2021-01-14
$36 (Breakfast)
2020-10-14 544 views
早餐去買外賣,店內冇咩人,天氣幾熱,我企在收銀處等外賣想少一點出汗,突然一位女侍應叫我出門口企,話我阻住佢做生意,我說你俾個位我坐一會,好拒絕。其實店內還有很多位。查實要否做到咁呢?講返食物,叫左吉列魚柳煎雙蛋配油豬,魚柳唔脆,煎雙蛋還可以,但個脆油豬好難食,又凍又硬,未食過咁難食既飽,牛油少得很。仲要無餐具提供,叫人點食呢?支持環保都要問下個客架?呢餐真係好慘,貼錢買難受。現在經濟唔好,生意淡薄,想支持下但遭遇這經歷,唯有下次去第二間。

TakeAway
2020-04-27 792 views
今次想推介一下紅茶既特色下午茶, 瀨粉可能係好多朋友既兒時回憶, 而家好多集團茶餐廳都未必有得食。 再加上, 用我最喜歡食既义燒, 超正🤤⋯⋯, 但有少少失望就係太油啦⋯⋯意議大家order 時叫少油。 全日早餐: 用左好少見既法蘭克福腸, 又幾創新。 精選推介: 茶走尼間既茶走, 算唔錯, 因為茶唔會太濃, 煉奶又唔會落得太多。

义燒炒瀨粉(下午茶)

全日早餐: 用左好少見既法蘭克福腸, 又幾創新。

全日早餐

精選推介: 茶走

茶走(跟餐)
义燒炒瀨粉(下午茶)
全日早餐