2022-06-28 383 views
因本人公司係呢間冰室附近,所以隔日都會幫襯買麵包同間中堂食。一直以黎都覺得食物質素唔錯,所以有長期幫襯。.但平時職員西口西面都算,當係戴口罩睇唔到你成個面既表情,扮睇唔到就算。.今朝途經時再買左個麵包,態度同樣都勁西,因為買麵包嘅窗口位置係無八達通payment,只收現金,所以好多時都要找贖,但今日直頭係掟錢俾我,咩事呀大姐??我哋係消費者,無得罪你架喎😡.第一次因為食店態度問題而決定唔再幫襯,仲要嬲到寫食評分享!
第一次因為食店態度問題而決定唔再幫襯,仲要嬲到寫食評分享!
2022-06-28
Waiting Time
1 Minutes (TakeAway)
  • 附送職員西口西面套餐
呢間飯堂,我每星期都食,係幾好食,又岩食,多數門口都排哂隊。勝在人流去得快,因為打工仔幫襯多,都冇哂遊客😂😂😚水準幾好,份量又夠,而且店二層夠大,坐位都算好坐,只係樓面伙計成日大聲講野,真係嘈到耳仔痛...🫥
香茅豬扒河粉
海南雞河粉
2022-06-24 216 views
基本上一諗唔到食乜…如果附近有紅茶就直接會去啦🤣🤣因為成日掛住杯回魂奶茶同埋冰火菠蘿油…但今次食正餐就叫其他嘢試吓先🙌🏻一如往常都係坐滿咗客人…就知佢哋幾好生意啦…同埋食得茶餐廳都唔好預咗服務質素太過出色🤭今次就試炒飯炒麵啦!叫咗✅日式鰻魚炒飯 同 ✅干炒牛河!應該係即叫即炒嘅!嚟到上枱都熱辣辣!炒飯炒到粒粒分明!而且鰻魚都份量充足!好味👍🏻👍🏻 而另外乾炒牛河都炒得好有鑊氣!牛肉又醃得夠腍身!只係略嫌有啲太過油!但都係好食嘅!! 最最最重要係杯奶茶! 好似叫咗杯✅茶走!正常高質發揮!!
野食一般 店員影響食慾 包括買包個位 無八達通已好唔方便 找錢時啲錢dum比客人 請再培訓下 冇要求笑騎騎 都知邊個逢工會開心 但服務業 用啲咁既面口對㒓黎幫襯既客人 好趕客 我買包 我唔會再幫襯 謝謝
2022-06-12 276 views
今日第一次叫尖沙咀紅茶。永遠打唔通電話。一係冇人聽。前前後後打左20個電話。最後變咗自己行過去買。之後員工嘅態度同語氣又唔好。你忙嘅話你叫多一個員工嚟幫手。唔使將自己嘅脾氣發洩喺我身上。我都係純粹叫外賣
2022-06-12
2022-06-07 286 views
好肚餓,路過經過呢一間餐廳就入去食個常餐。叫咗個沙嗲牛肉米粉配火腿奄列,個丹麥酥麵包好好食,好鬆化,配蛋食一流。不過個奄列偏鹹少少。沙嗲牛肉米粉就冇乜特別,同平時普通嘅差唔多。

沙嗲牛肉米粉就冇乜特別,同平時普通嘅差唔多。
2022-05-28 341 views
呢間都食過幾間第一次嚟呢間食早餐食物keep 住以住第一次叫牛扒早餐價錢上真係貴d 好彩件扒都有反咁大件呢間員工值得贊好合拍 👍🏻一個帶位一個執完枱個男員工即刻抺枱另一個女員工即刻過去落單個多士係好味如果可以任轉餐包更加好
呢間都食過幾間
另一個女員工即刻過去落單
個多士係好味
如果可以任轉餐包更加好
2022-04-18 671 views
初初開嗰陣時,經常都會喺呢度食早餐!依家啲夥計成日將啲迫埋一張枱坐!我差不多每次去到,就算周圍都係空枱!佢都要你同其他人坐埋同一張枱!今朝星期一公眾假期,又係咁樣!周圍都係空枱!個阿姐係都要帶我去同人地分枱坐!同咗佢講聲唔好意思,我唔喺度食啦,我想坐一張唔使對住人食嘅枱,但係佢冇理我,冇坐低最後離開,去咗樂天冰室!人哋一樣係咁嘅狀況!唔知紅茶係咪覺得自己出名得濟!佢去揀客,唯有我都揀餐廳😢😢😢
2022-04-18
$40 (Breakfast)
2022-04-14 485 views
尖沙咀見到呢間門口都多人,於是入去試下,望個餐牌,見到都價錢都比較貴,但睇裝修同環境都唔錯,叫左2個餐試下,特餐招牌沙爹牛肉米粉配奄列同丹麥酥,午餐鹹魚雞粒炒飯。個特餐沙爹牛肉米粉,啲牛肉都好大塊唔硬好淋,個米粉好有口感,奄列應該用日本或靚蛋,有蛋汁好難得,最出色係個丹麥酥,好香好翠,真係要試呢個,而個鹹魚雞粒炒飯都好好味,唔油,唔濕,有鹹魚香,又唔太重鹹魚味,炒飯底真係粒粒分明,餐飲凍檸茶同茶走,呢間嘢個茶底好靚,由其杯茶走,茶香味夠,唔會好苦澀。整體間環境唔錯,價錢有啲,有啲似翠華,有自己特色食物唔錯。
收工外賣左兩份晚餐返屋企食,打開袋發現餐廳比少左2個餐包,我地都算,一兩個包都好小事。但咬左啖臭既焗薯,即刻吐左出黎,用漱口水漱口。我地忍唔住都要打電話去餐廳講同佢地講返件事,點知餐廳聽電話果位竟然話唔關佢事,佢只係付責收錢。真心嬲左,佢地間餐廳食物有問題,分分鐘食左會肚痾唔舒服。竟然回答唔關佢事,一句道歉都無。然後我地要求同經理講,聽電話果位話經理唔得閑,亦無mark低我地既資料,問聽電話果位女生叫咩名,佢又拒絕透露。 我地真係好嬲,本身我地返完工都攰了唔想落樓投訴,結果我地都被逼樓落去餐廳投訴。去到餐廳果位聽電話既女仔見到我地都繼續傾緊私人電話,完全無唸住解決件事。而經理坐左係最入面,都要我地行入去搵佢先出黎。雖然有道歉,但都感受到佢想快啲打發我地走,退返餐錢比我地了事。相信經歷過今次,以後都唔會再幫襯。開餐廳既,連最基本既食物質素都保證唔到,實在不值得光顧。

2022-03-30
2022-03-25 320 views
下雨天,一大清中,天氣較寒,適合嘆個經典港式早餐。早餐款式好多,有各式麵食,又有扒餐&全日早餐感覺會最傳統既餐最安全,揀左沙嗲牛肉麵配炒蛋&TOP ONE 丹麥酥 $39沙嗲牛份量多,沙嗲味濃,配公仔麵真係色配,yummy炒蛋同樣大大份,成座山甘,炒得好滑,可惜偏咸丹麥酥賣相似多士但咬落鬆鬆,原來係一層層酥皮,不過唔夠鬆軟有d靱,同埋有d油個人口味飲齋朱古力,朱古力夠濃郁,可沖成兩杯餐廳上餐超快,落單後幾分鐘就上餐。卡位闊落,若搭枱加左塊厚隔板,抗疫….埋單只收現金好唔方便,搵錢包,拎完硬幣又要消毒

沙嗲牛份量多,沙嗲味濃,配公仔麵真係色配,yummy

炒蛋同樣大大份,成座山甘,炒得好滑,可惜偏咸

個人口味飲齋朱古力,朱古力夠濃郁,可沖成兩杯

埋單只收現金好唔方便,搵錢包,拎完硬幣又要消毒
2022-03-14 288 views
買外賣,前枱有2個人,左邊個個人已經問緊我食咩,我都已經答完佢。右邊個個人又問我野,之後問我飲咩,係超大聲囉,仲要問幾次,我企係你前面使唔使咁大聲呀!我唔係聾架!我點知係右手落完單又要係你度落呀小姐?真係相由心生好冇禮貌囉。之後仲要超冇禮貌,仲要嗔嗔聲,個樣又串⋯冇下次囉⋯唔明點解比錢買飯都咁難受😤員工質素好差其他員工都好好呀,但唔知點解呢位員工咁囉⋯唔該呢間老闆教下呢位員工做野,係呀,金色頭髮,平陰,帶color con個位。
2022-03-14
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$60 (Lunch)
2022-03-12 226 views
之前食過幾次其他分店,好食,只係坐得好迫。 今次試吓尖沙咀分店外賣,一打開個盒,有浸臭味,宿宿地。 試吓,原來係冬菇宿左,攪到成盒有宿味。 炸魚好咸,河粉係油浸河粉。 食左二啖成盒扔咗。 浪費金錢同時間
之前食過幾次其他分店,好食,只係坐得好迫。
今次試吓尖沙咀分店外賣,一打開個盒,有浸臭味,宿宿地。
浪費金錢同時間
時菜脆脆炒河
2022-01-27 627 views
自從我去過尖沙咀呢間新式港式茶餐廳- 紅茶後,一諗起尖沙咀要搵下午茶食,都諗起佢。因為之前食過佢地個好邪惡嘅爆漿芝士西多士後,一試就愛上! 今次我就試左佢地最平的下午茶餐: 兩個新鮮出爐嘅酥皮蛋撻再加一杯熱奶茶,都係$28。抵到爛! 酥皮蛋撻熱熱辣辣 但 可惜酥皮太厚,如果薄一點就prefect, 蛋香未夠需提升。 但賣相吸引。 杯熱奶茶值得encore, 超重茶味,非常濃郁,口腔內滿載茶香。尤其喺尖沙咀shopping完後,要搵到一個下午茶餐$30內,而又可以坐得舒適的茶餐廳,非常困難。 落去佢哋地庫嗰層好寬闊,感覺完全唔侷促。枱同枱之間亦都有寬闊嘅距離! 值得推介。

因為之前食過佢地個好邪惡嘅爆漿芝士西多士後,一試就愛上!

蛋撻+熱奶茶

2022-01-26
$28 (Tea)
蛋撻+熱奶茶
2022-01-05 577 views
平時中午經常要排隊,試過食物都可以又黎得好快。咁今次就試吓夜晚,見佢唔使排隊,點知門口姐姐態度好差,雖然嘢食正常,但都唔想再幫襯好耐冇遇過服務態度咁差嘅餐廳😭😭
平時中午經常要排隊,試過食物都可以又黎得好快。
咁今次就試吓夜晚,見佢唔使排隊,
點知門口姐姐態度好差,
雖然嘢食正常,但都唔想再幫襯
好耐冇遇過服務態度咁差嘅餐廳😭😭
2022-01-05