2008-05-18 12 views
早幾個星期前同男朋友再嚟呢度食嘢,見到多左個新嘢,意大利棒餃子加杯Smoothie,見都係26蚊唔係好貴,所以叫左個試下。點知我同男朋友都覺得好好味,食左一個之後再叫多個攞走返屋企俾阿妹,不過即刻食好味好多。覺得都幾有創意,因為個餃子餡有 risotto、煙肉、蘑菇同蕃茄。
意式棒餃子
$26 (Tea)
意式棒餃子
2008-05-14 1 views
今日黎呢度食LUNCH叫左個火雞白汁闊麵份量好少D汁幾好味但唔係好夠汁另外加左$17要個雲石芝士蛋糕同紐約芝士蛋糕差唔多好夠芝士味但食完好"漏"飲芒果狂熱唔錯午餐黎講$47算貴都係晚餐抵食D
今日黎呢度食LUNCH

午餐黎講
$47算貴
都係晚餐抵食D
2008-04-21 1 views
睇戲前搵fast food食, 就近近地去Riso。有個$39餐, 有小食、意粉、野飲同雪糕, 都好抵咁wor蒜蓉包: 好脆好香, 正蜜糖腸: 夠熱, 正常腸味芝士什菌燴飯: 好多芝士wor, 拉到一絲絲tim份量都夠ah, 加埋d菇菇, 好味道!忌廉煙肉闊條麵: 呢個好唔得, 份量好少又無餸一d忌廉汁仲好淡, 無味Strawberry雪糕: 牛奶公司出品, 好似太細球wor; 但加埋粟米片都好味芒果香蕉smoothie: d芒果好味artificial, 得個甜字蜜瓜青瓜smoothie: 有青瓜味, 但味道唔討好都係食燴飯有著數

蒜蓉包: 好脆好香, 正

蜜糖腸: 夠熱, 正常腸味

蜜瓜青瓜smoothie: 有青瓜味, 但味道唔討好

都係食燴飯有著數
2008-03-23 9 views
超級口渴去Riso買杯冰飲,基本飲品都要$20/杯.有二款, 衹限外賣小食套餐, 我選擇左~意式粟米雞烤包配柚子蘆薈健康果霜$15烤包內軟外脆, 有千島醬、粟米粒、雞粒, 面頭有芝士, 味道唔錯!飲品係好冰凍的柚子蜜味道, 內有少許沙冰, 冇乜特別!飲品連包$15, 以佢間店來計, 是十分底!收銀是高層人員, 我比錢時, 佢講左三次呢個餐唔可以係到食, 我都講左係外賣, 你咁驚我買完再係你店舖內食, 就唔好出呢啲餐或者再唔係我真係買完入去你店坐, 咪叫我走囉! 味道可以比笑服務要就比喊
超級口渴去Riso買杯冰飲,

基本飲品都要$20/杯.

有二款, 衹限外賣小食套餐, 我選擇左~

意式粟米雞烤包配柚子蘆薈健康果霜$15

飲品係好冰凍的柚子蜜味道, 內有少許沙冰, 冇乜特別!

飲品連包$15, 以佢間店來計, 是十分底!

收銀是高層人員,
我比錢時,
佢講左三次呢個餐唔可以係到食,
我都講左係外賣,
你咁驚我買完再係你店舖內食,
就唔好出呢啲餐
或者
再唔係我真係買完入去你店坐,
咪叫我走囉!

味道可以比笑
服務要就比喊
2008-03-18 8 views
之前已經試過呢度既cheese cake今日見到個套餐好抵食所以又試下套餐自由配,$39,我揀左前菜:蒜蓉包,幾好味主菜:豬柳腸pizza配著角,個pizza都幾好味,著角就 普通Smoothies:香蘋夏娃,好飲甜品:得雪糕揀,揀左士多啤梨味,普普通通另外加左$6要左個南瓜湯,好飲,但唔夠熱整體黎講食物幾好味,而且好抵,值得一試最緊要唔會太多人唔使點等
之前已經試過呢度既cheese cake
今日見到個套餐好抵食
所以又試下

套餐自由配,$39,我揀左
前菜:蒜蓉包,幾好味
主菜:豬柳腸pizza配著角,個pizza都幾好味,著角就
普通
Smoothies:香蘋夏娃,好飲
甜品:得雪糕揀,揀左士多啤梨味,普普通通
另外加左$6要左個南瓜湯,好飲,但唔夠熱

整體黎講
食物幾好味,而且好抵,值得一試
最緊要唔會太多人
唔使點等

豬柳腸pizza配著角
蒜蓉包
2008-02-28
原本捻住去Euro Go Go 但因太多人兼迫夾, 所以選擇了隔離的Riso.$39個dinner set 包前菜, main course, desert and smoothies, 真係好底.1. 前菜: 蒜蓉包, 薯角: 唔錯2. 主菜: 地中海雞飯(有好多cheese响面, 撈埋溶晒好正, 好味); 番茹大蝦闊條面(麻麻, 好microwave feel)3. 甜品: 沒有撰擇雪糕, 揀了菠蘿同西瓜, OK啦4. Smoothies: 菠蘿溝芒果, 萍菓溝桃, 兩款都唔錯- 唔好睇佢好似好細碟, 其實份量都唔少- 加$16可加一件cake, New York Cheese Cake都幾好味- 總括而言, $39 for dinner, 抵!

1. 前菜: 蒜蓉包, 薯角: 唔錯
3. 甜品: 沒有撰擇雪糕, 揀了菠蘿同西瓜, OK啦

- 唔好睇佢好似好細碟, 其實份量都唔少
- 總括而言, $39 for dinner, 抵!
2008-01-26 4 views
兩個沒吃早午餐的人打算食Tea,這裡居然沒有下午菜餐,唯有點一個餐($48連飲品)二人分。海鮮雜菌紅糙米燴飯--份量二人分剛好,換作是我一個人當午餐吃的話一定吃不完。飯面鋪滿了芝士條,為免吃得太膩,唯有撥掉它們。飯質地軟軟QQ的,白汁味道濃淡相宜,也不太膩。Mixed Berry Smoothie--胃不好的我不該飲凍飲,耐何男友不好此物,唯有我一人KO。感覺和Mix的Smoothie的相似,價錢當然是平多了。食物質素不錯,而且其他分店地點也就腳,二人餐才一百元不到,有機會一定要試。

飯面鋪滿了芝士條,為免吃得太膩,唯有撥掉它們。
飯質地軟軟QQ的,白汁味道濃淡相宜,也不太膩。

2007-12-20 16 views
Riso Cafe做的咖啡睇怕比Starbucks做得更香。小試一口後忍不住在數分鐘內喝光。不試不可。食物亦非常唔錯。南瓜湯都幾香,南瓜味剛好。意粉唔會煮得太冧,還有咬口,不會一咬即散。最好係價錢不會太貴,數十完便有一餐挺不錯的意式快餐。

最好係價錢不會太貴,數十完便有一餐挺不錯的意式快餐。
差不多每星期都會經過這裡,但每次都沒有意欲來吃飯,直到在開飯見到有這裡有讚賞的聲音,今日才試一試。還有15分鐘就到下午茶時間,但肚子的呼救比價錢平一半來的要緊,還是快快點餐。飯麵款式幾多,而且各有特式。要了鮮茄老虎蝦燴飯﹑配蒜蓉包﹑士多啤梨沙冰,再加果仁脆片雙球雪糕。蒜蓉包激讚,比必勝客的好吃N倍!薄薄的包但可以焗得很鬆化﹑脆口﹑牛油蒜蓉完全滲入包中,簡直想再加添!燴飯也很好吃,鮮茄撈飯﹑還有洋蔥粒﹑青椒粒粒陪著吃,蝦有3中1小,有少少腥,幾健康的一個飯。唯獨是份量太太太太少><;沙冰飲不出有士多啤梨味,像一杯味道甜甜+解渴的思樂冰,飲到最後那幾啖冰,幸好沒有掉,打開杯蓋直接吞下之際,才發現有4粒小小士多啤梨肉~;雪糕的樣子和menu很大分別啊,只用透明jelly杯裝;雪糕面有幾粒超迷你生果肉﹑底下有卜卜脆的果仁片(果仁片好食),但始終唔值$12。正價要成2x蚊,更加不值了。2點左右吃完此餐,4點多已肚餓了=0=“

2點左右吃完此餐,4點多已肚餓了=0=“
超捧的蒜蓉包
唔抵吃的雪糕杯
雖然是星期六下午,主人與奴隸獸很容易就找到坐位,買了下午茶餐:1. 香草汁西蘭花雜菌燴飯配即磨咖啡(HK$24.0):燴飯煮得有點兒爛,口感不太好,但味道還OK。咖啡就是一般快餐店咖啡。2. 另加–雲石芝士蛋糕(HK$16.0):好一件普通的芝士蛋糕。在一個平凡的週未,食了一餐平凡的下午茶。

在一個平凡的週未,食了一餐平凡的下午茶。
雲石芝士蛋糕
香草汁西蘭花雜菌燴飯
2007-11-08 3 views
前幾日下晝係朋友相約下去食飯,揀左三樓既riso店中唔多客人,相比euro gogo冷清但之前試過euro go go唔好食,所以去左riso我order左個白汁帶子面+蒜蓉包+蜜香蘋果一order完,杯smoothies就黎了之前未試過呢杯,十分清甜好味!難怪聽朋友講呢度既飲品真係好好!!之後黎蒜蓉包,有五件,夠熱夠香脆最後係白汁帶子面,最有驚喜,以為係普通白汁個汁好有特別,又夠又唔杰,有成五六隻帶子同西蘭花十分滿足!順便一提,d飯同闊面睇落唔大碟,但發覺食落係絕對夠一個人有餘!!!另外,上菜速度快,有禮貌亦有效率下次一定會再黎!
前幾日下晝係朋友相約下去食飯,揀左三樓既riso
店中唔多客人,相比euro gogo冷清
但之前試過euro go go唔好食,所以去左riso

我order左個白汁帶子面+蒜蓉包+蜜香蘋果[蜜瓜同蘋果]
一order完,杯smoothies就黎了
之前未試過呢杯,十分清甜好味!
難怪聽朋友講呢度既飲品真係好好!!

之後黎蒜蓉包,有五件,夠熱夠香脆

最後係白汁帶子面,最有驚喜,以為係普通白汁
個汁好有特別,又夠又唔杰,有成五六隻帶子同西蘭花
十分滿足!

另外,上菜速度快,有禮貌亦有效率
下次一定會再黎!

2007-10-25 1 views
因我之前去過鑽石山嗰間覺得唔錯,水準好好,諗住下次介紹家人嚟試,終於有機會今晚同媽,哥四人到來試試新野,點知唔同區分,唔同厨師,色香味差咁遠.蒜蓉包唔夠蒜蓉醬又唔脆,焗飯同意粉分量少之餘,海鮮焗飯竟得一隻蝦同一隻青口,連魷魚圈都冇,過份!哥哥的茄汁大蝦意粉,標榜大蝦,但都只得小蝦兩隻,多我一隻蝦咁大把,至於杯drink,成杯都係雪,冇黎味道,一點生果或果汁味都冇,太差了,最後件藍苺芝士餅,要提佢先識攞黎,仲要一吉落去D餅碎唒,都唔知雪咗幾多日.SO,整晚感覺都好差,日後如果想要食都出返鑽石山了!
2007-09-24
尋晚同老公在riso食dinner, 原本想去euro go go, 但已滿座, 見riso冷冷清清, 還擔心其食物質素, 睇過menu, 還是決定一試。叫了個2人套餐, 有一客蒜蓉包, 2碟意粉/飯, 2杯飲品+2份生果, $99。蒜蓉包幾好味, 拍得住pizza hut的水準。當日main dish係白汁腸仔意粉and虎蝦燴飯, 個意粉好夠汁同夠味, 反而個飯麻麻地, 無乜味。2杯drink揀左一個芒果+波羅(唔記得名), 幾好, 芒果味同波羅味好平均, 又唔會太甜, 又不會凍到入心入肺。另一杯係玫瑰蜜茶, 即玫瑰花茶+蜜糖, 蜜糖份量是自己落, 可迎合不同人口味。2份生果有西瓜, 蜜瓜, 哈蜜瓜同波羅4款任揀, 我們選了西瓜同哈蜜瓜。最好的係生果唔會有爛溶溶唔想入口的感覺之餘, 還加了沙冰上面, 令生果能保持冰凍, 值得一讚。環境雖細, 但格調ok, 感覺乾淨同舒服, 二人世界或三五知己談心都岩。

蒜蓉包幾好味, 拍得住pizza hut的水準。

2007-09-18 1 views
口渴買左杯士多啤梨x士多啤梨雪糕黎飲以為佢係d濃縮士多啤梨汁開架啦以為d味會好假/好甜但係一飲好清甜呀好好味同埋真係飲唔到有冰咁先好下次會再試其他味& 好似d下午茶好平
口渴買左杯士多啤梨x士多啤梨雪糕黎飲
以為佢係d濃縮士多啤梨汁開架啦以為d味會好假/好甜
但係一飲好清甜呀好好味
同埋真係飲唔到有冰咁先好
下次會再試其他味& 好似d下午茶好平
2007-08-14 3 views
個日去屯門市廣場諗住食LUNCH好多食肆都要排隊最後揀左RISO~唔使排隊~對上食左兩次~我地叫左番茄洋燴飯、忌廉磨菇扁意粉雲石芝士蛋糕、芒果蜜桃冰+藍梅蜜桃冰好滿足~樣樣都好好食~ D野食坐部都好濃味~最驚喜係件cheese cake~好濃~好膩,但好好食~ 杯野食好smooth~~好FRESH清晒~d野好食~ 兩個人$56 幾抵~又好食又食得飽
個日去屯門市廣場諗住食LUNCH
好多食肆都要排隊
最後揀左RISO~唔使排隊~對上食左兩次~
我地叫左番茄洋燴飯、忌廉磨菇扁意粉
雲石芝士蛋糕、芒果蜜桃冰+藍梅蜜桃冰
好滿足~樣樣都好好食~
D野食坐部都好濃味~
最驚喜係件cheese cake~好濃~好膩,但好好食~
杯野食好smooth~~好FRESH
清晒~d野好食~
兩個人$56 幾抵~
又好食又食得飽