2016-08-21
前排周圍去搵好野食,食到荷包都開始縮水💸 ,係時候要去返間平價餐廳食晚餐「薩莉亞」👀 兩個人7點幾去到,要拎飛等位先,等左大約10個號碼,約20分鐘左右😗 由於食慣食熟入到去望一望餐牌,好快就簡到心水!地中海海鮮焗飯☺ 惹味得黎又好開胃,吾辣之餘仲有好多蕃茄鋪係面,海鮮方面有幾隻蜆,兩三隻蝦同青口都幾好味,我覺得份量岩岩好,女仔食完再加甜品就岩哂👍🏻飯底有飯焦,脆卜卜都幾有口感,岩哂平時鐘意係屋企搶食飯焦既我🙌野菌忌廉意大利粉,次次黎我的必點之選,本身已經有一堆芝士粉鋪係面,但如果覺得吾夠又好鐘意食芝士,就可以拎一樽樽免費的芝士粉倒落去😍 主要食忌廉汁配埋野菌同芝士粉撈埋食👍🏻恰到好處又吾會覺得好膩✌🏻 不過我覺得意粉既份量就有點少,如果多點就最好😀黑椒蜆肉鐵板煮,因為淨係叫兩個飯同意粉覺得有點單調,所以就嗌個小食😽 黑椒粉好多同好入味,蜆既數量都幾多, 一人可以食8,9粒,以$19哩個價錢黎講好抵😙最尾我地趁個優惠期,加咗兩杯$10杯dreyer's雪糕🍦 開心果味,用10蚊這個價錢好抵食👍 ! 但記得一黎到吾好即刻食,要攤一陣,因為係冰格拎出黎 , 雪糕好硬身😖 等10分鐘開始溶溶
等10分鐘開始溶溶地就可以食👅開心果味幾濃幾好味,有時吾需要餐餐都大魚大肉,平平地咁食一餐,簡單又開心☺☺