Hiring
$16,000-$19,000
Monthly
Salary negotiable
19 days ago
Restaurant: sen-ryo (Gateway Arcade)
Info:

🤩 尖沙咀|千两 350HKD #丁丁香港探店 地址:廣東道3-27號海港城港威商場2樓2101-02號舖-之前朋友就有推荐说千两的午餐定食还不错趁着海港城的美食券过期前去吃一下单点的看看!总体还是很不错的推荐!-点的无论是寿司刺身还是锅都很不错「三文鱼腩」「寿司拼盘」「炙燒鰻魚壽司」「烤羊排」「蔬菜锅」就排排雷吧……「鹅肝」不好吃哦……我以为上来会是热的入口即化的口感谁知道很奇怪「烤羊排」我就说不要在日料店点烤羊排……一定不会好吃……
🤩 尖沙咀|千两 350HKD #丁丁香港探店
地址:廣東道3-27號海港城港威商場2樓2101-02號舖
之前朋友就有推荐说千两的午餐定食还不错
趁着海港城的美食券过期前
去吃一下单点的看看!
总体还是很不错的推荐!
点的无论是寿司刺身还是锅都很不错
就排排雷吧……
「鹅肝」不好吃哦……
我以为上来会是热的入口即化的口感
谁知道很奇怪
「烤羊排」我就说不要在日料店点烤羊排……
一定不会好吃……
2021-11-16
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)
Celebration
Anniversary
2021-12-17 468 views
登登登登 有海港城coupon 周圍搵嘢食終於捱到禮拜五啦😭好滾動呢排壓力好大 要食啲好嘢獎吓自己🍣極上壽司拼盤(11件) $278壽司整體都好新鮮 特別喜歡吞拿魚腩 👍🏻鵝肝壽司 $38煎得好香 配合少少油入口 回味🤤牛油果🥑軟殼蟹卷 $98野菜雪見鍋 $58蔬菜🥬鍋 豆腐 冬菇 蘿蔔 娃娃菜石狩鍋 $98海鮮鍋 😆 好豐富三文魚 蝦🦐 冬菇 豆腐 娃娃菜 粉三文魚煮熟咗岩晒母親大人雪糕糯米糍 (雲呢拿)雪糕 $38有驚喜嘅甜品🥰 本身我以為係平時食開圓圓包好嘅雪糕份量好多 出面有一片糯米糍皮服務費前滿$600,可以用3張$100現金券最後埋單$368
登登登登 有海港城coupon

雪糕份量好多 出面有一片糯米糍皮

服務費前滿$600,可以用3張$100現金券
最後埋單$368
2021-11-14 572 views
咁啱同太太行經海港城,諗唔到食咩好,又有海港城嘅 coupon,太太就話帶我去食千両(可能好難相信,但我真係未食過千両),就係咁,我地就 end-up去咗千両食 late lunch。可能因為時間關係(呢個late lunch都成 4點幾)唔洗等位,馬上員工就安排我地坐底,睇咗一陣menu,眼闊肚窄咁叫咗幾樣嘢(叫咗個鍋,叫咗 d 壽司,叫咗份蟹蓋,叫咗份茶壺湯,最後加份甜品)上菜好快,食物嘅質素高,環境唔錯,加上我地用餐時間唔多人,整體表現好滿意。當然,一分錢 一分貨。

牛肉豆腐鍋
牛肉豆腐鍋
特盛壽司拼盤
上林春松  -  抹茶卷蛋
2021-11-13 380 views
星期六 lunch 限時90 分鐘有消費卷關係 200 減100好抵食馬糞海膽鵝肝壽司原條海鰻帶子有驚喜叫左個特上壽司拼盤 唔駛諗 有20 件帶子 蝦 比目魚 印象最深刻 好味 串燒3盛 牛肉鍋一般牛舌 西京燒 三文魚餃nice 埋單 出面勁多人等位
2021-11-13
串燒3盛
刺身拼盤
西京燒  燒三文魚餃
2021-10-09 530 views
呢間千両就好似元氣壽司咁,壽司比較細件,服務又唔足夠,元氣壽司點餐都有ipad, 唔明白點解呢度冇?入到去已經感覺,成浸噏味,完全好似唔衞生,好心而家疫情期間,噴多啲消毒酒精。今次叫咗好幾款壽司🍣帆立貝壽司,鮮味十足,有海鮮味,不過比較細,因為餐牌聲稱珍寶帆立貝,完全唔覺得珍寶,要打俾海關查吓先。大拖羅,最好食😋,油分夠多,充滿魚油,齒頰留香,值得一食。吞拿魚赤身,切得比較薄,冇乜魚味⚠️海膽手卷,紫菜酥脆👍,但係海膽太少,好似叫海膽壽司多啲海膽,可以接受啦!另外海鮮清湯,千祈唔好嗌,好似飲水咁,冇乜鮮味,如果加啲昆布/柴魚可能會好啲

今次叫咗好幾款壽司🍣

壽司👌

大拖羅,最好食😋,油分夠多,充滿魚油,齒頰留香,值得一食。
柯拖羅👍🏻
呑拿魚
吞拿魚赤身,切得比較薄,冇乜魚味⚠️
海膽手卷

海鮮清湯

柯拖羅🍣
柯拖羅👍🏻
柯拖羅🍣
  • 假珍寶帆立貝壽司🍣
2021-10-07 380 views
來到尖沙咀海港城,當然又係來用消費卷的時候~今天 tea time 來千兩吃個下午茶我們點了:冰菜沙律🥗(喜歡吃冰菜,爽爽的口感)蒸旦豆腐海鮮壺湯中吞拿魚腩海鮮don飯整體來說不過不失保持水準又可以用coupon了😂評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
來到尖沙咀海港城,當然又係來用消費卷的時候~
今天 tea time 來千兩吃個下午茶
我們點了:

冰菜沙律🥗
(喜歡吃冰菜,爽爽的口感)
蒸旦

又可以用coupon了😂

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2021-10-07
2021-09-16 475 views
午飯時間海港城好多人揾食,突然想吃日本嘢,走去排千両,攞二人飛等咗半小時(算好彩),勁掛住名古屋的鰻魚,見到有鰻魚丼,唔使諗就落單,食物好快送上,整體食物是唔錯,欣賞一班年輕人服務幾好,手腳好快及主動加茶水。等位攞飛問題,個個去攞飛走人,製造垃圾,最慘唔知真係仲等位的有幾多人?在日本你只有乖乖坐住等...無得攞飛,希望可以參考下。加咗杯飲品,埋單忘記幾多$,總之滿意會再幫襯!
,欣賞一班年輕人服務幾好,手腳好快及主動加茶水

加咗杯飲品,埋單忘記幾多$,總之滿意會再幫襯!
2021-08-20 514 views
因為有海港城的禮券,所以就同老婆一齊去海港城食晚餐。去到海港城,見到其他餐廳都好多人 ,但千両就唔係太多人等,就決定食千両。 我同老婆分別點了,廣島蠔野菜味噌鍋,軟殼蟹生春卷伴日向夏 ,鵝肝壽司,江戶前日本甜蛋配柚子,海鮮蒸蛋配柚子皮,北海道馬糞海膽配松葉,北陸甜品盛。廣島蠔野菜味噌鍋:有香濃的味噌味,配料豐富 但廣島蠔偏小。鵝肝壽司: 煎得香脆,吾油膩,入口會食到鵝肝的香味。江戶前日本甜蛋配柚子:有很香的柚子味,不過冇咩蛋味。海鮮蒸蛋配柚子皮:打開碗蓋會有很香的柚子味,蒸蛋很滑及有蛋香味。北海道馬糞海膽配松葉:海膽很鮮甜,松葉蟹很有蟹味,2者雙加令人食過返尋味。軟殼蟹生春捲本日向夏:這個很普通。北陸甜品盛: 有士多啤梨忌廉大福,及黃豆粉味 羽二重餅。士多啤梨忌廉大福,外皮很溥及有很濃的士多啤梨味。黃豆粉味羽二重餅,口感煙韌。
廣島蠔野菜味噌鍋:有香濃的味噌味,配料豐富 但廣島蠔偏小。
鵝肝壽司: 煎得香脆,吾油膩,入口會食到鵝肝的香味。
江戶前日本甜蛋配柚子:有很香的柚子味,不過冇咩蛋味。
軟殼蟹生春捲本日向夏:這個很普通。
2021-08-15 2153 views
剛剛趕起了submission, 吃好少少的午餐獎勵自己。今日不吃午市套餐,選擇餐目的菜單。極上壽司拼盤$278這極上壽司拼盤有11件。牡丹蝦:蝦不是太大隻,蝦肉鮮甜,蝦肉黏口,幾ok.帶子是厚切的,口感不錯,帶有貝類的鮮甜囗味。海膽:顏色鮮明,口感滑,雖然海膽味不濃,但有少少鮮甜味,而紫菜也是脆的。三文魚子:三文魚籽十分鮮味,沒有醃得太咸,一咬爆汁,咸香的鮮味充滿口腔之中。玉子:這是冷的,玉子質地比較結實,甜甜地。三文魚:三文魚幾肥美,色澤鮮嫩,幾新鮮。大吞拿魚腩:這toro充滿油花,口感油潤,魚肉纖細又肥美。中吞拿魚腩:這chutoro 色澤鮮明,魚味鮮美,魚肉柔軟又滑溜,好吃。左口魚裙邊:由於這左口魚沒有炙過,所以左口魚偏向爽口,略帶魚脂,沒有火炙的甘香,但味道仍不錯。油甘魚的味道唔太突出,魚肉爽身,味道比較清淡。這一天用了會員迎新優惠減$100, 所以性價比是ok的,不然的話,其實吃午市套餐比較抵食。

極上壽司拼盤$278
這極上壽司拼盤有11件。

牡丹蝦:
蝦不是太大隻,蝦肉鮮甜,蝦肉黏口,幾ok.

帶子是厚切的,
口感不錯,帶有貝類的鮮甜囗味。

海膽:

玉子:這是冷的,玉子質地比較結實,甜甜地。

三文魚:三文魚幾肥美,色澤鮮嫩,幾新鮮。

大吞拿魚腩:
這toro充滿油花,口感油潤,魚肉纖細又肥美。

中吞拿魚腩:

左口魚裙邊:

油甘魚的味道唔太突出,魚肉爽身,味道比較清淡。

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Kam
2021-08-05 575 views
Bad service, waiting time too long, only two tables occupied at 4:30 in the afternoon, don’t know why I had to wait for 30 mins for the food! All waiters gathered together talking rather than serving customers. The worst Senyro I had even been.

TakeAway
2021-08-02 1758 views
朋友送了五張商場優惠劵,今晚收工與同事一齊向海港城「千両」出發。「千両」日式料理食物上盛故價錢都比較高一點,所以平日都好少會選擇,今日有優惠劵在手可以食個痛快,順便申請會員日後就有折扣了!🥢話明食個痛快先來一盤刺身大快朵頤。特選刺身拼盤 $590單睇賣相已流口水,鮮係新鮮件件刺身都非常新鮮所以爽口彈牙鮮甜過足癮。😋🥢馬糞海膽 $268幼滑Creamy配同日本米夾紫菜一同送進嘴裏幸福滿溢。😘🥢日式鮑魚茶壺湯 $68清香撲鼻入口香甜細膩。🥢千両特盛壽司拼盤 $360大飽口福,每一件都極上精鮮味美。🥢八爪魚唐揚 $48酥脆可口佐酒佳餚。🥢久保田千壽吟釀 $85佳餚美食當前燒酒點可以沒有,乾杯🍻🥢廣島蠔野菜味噌鍋 $78🥢高燒鏗魚壽司 $78🥢左口魚裙邊壽司 $76肥美甘香彈牙可口食都停不了🥢枝豆 $18都是佐酒佳餚抵食首選。🥢鹽燒三文魚鮫 $72🥢串燒豚肉 $26🥢串燒雞翼$30🥢串燒牛舌$32😋👏
🥢話明食個痛快先來一盤刺身大快朵頤。
特選刺身拼盤 $590
🥢馬糞海膽 $268
幼滑Creamy配同日本米夾紫菜一同送進嘴裏幸福滿溢。😘
🥢日式鮑魚茶壺湯 $68
清香撲鼻入口香甜細膩。
🥢千両特盛壽司拼盤 $360
大飽口福,每一件都極上精鮮味美。
🥢八爪魚唐揚 $48
酥脆可口佐酒佳餚。
🥢久保田千壽吟釀 $85
佳餚美食當前燒酒點可以沒有,乾杯🍻
🥢廣島蠔野菜味噌鍋 $78
🥢高燒鏗魚壽司 $78
🥢左口魚裙邊壽司 $76
肥美甘香彈牙可口食都停不了
🥢枝豆 $18
都是佐酒佳餚抵食首選。
🥢鹽燒三文魚鮫 $72
🥢串燒豚肉 $26
🥢串燒雞翼$30
🥢串燒牛舌$32
😋👏
2021-07-16
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
2021-07-30 596 views
適逢海港城有泊車優惠,過5:00pm後,電子消費滿$100/$200/$300免2/4/6小時泊車,加上又有優惠卷推廣,覺得幾抵食又方便,而且呢晚係星期一,又可以訂到位。所以就決定咗係到食啦。燒牛舌:正常厚道,食落唔太軟,有小小韌,比較油,覺得鹽放的唔太夠,味道比較淡味。燒豚肉:十級肥!完全就係肥豬肉!都係覺得鹽放得唔夠,同埋超!級!油!燒雞腎:雞腎吃得出係事先有調味或醃製過嘅,夠味同埋燒得都夠香,口感唔會話硬或韌,呢串估唔到有小小驚喜。松葉蟹肉蟹膏壽司:呢一碟壽司平均每件比元氣嘅要貴10幾蚊,但明顯係見到雪白嘅蟹肉,口感都係比較鮮甜。和牛鵝肝壽司:如圖所視,鵝肝只有一點😂但牛係夠味,火灸後牛香更出。另外叫咗兩個壽司拼盤,當中有幾樣壽司重複咗,因為之前已食過幾次$360嘅拼盤,所以想試下其他,就叫咗以下兩個。兩個壽司拼盤主要分別係,特選果個味道比較濃,火灸嘅多,但個人覺得從口感及味道上判斷,火灸嘅壽司似係輕輕過一過火,其他嘅都係正正常常。左口魚壽司兩個拼盤之間就係相差有火灸同冇火灸過,特選拼盤嘅火灸左口魚壽司雖然係火灸過程中少咗啲時間,未如理想迫出魚油去增加香味,但相比起未經火灸嘅,味

燒牛舌

燒豚肉

燒豚肉:十級肥!完全就係肥豬肉!
都係覺得鹽放得唔夠,同埋超!級!油!

燒雞腎

松葉蟹蟹膏壽司

和牛鵝肝壽司

千両壽司拼盤

千両特選壽司拼盤

左口魚壽司兩個拼盤之間就係相差有火灸同冇火灸過,特選拼盤嘅火灸左口魚壽司雖然係火灸過程中少咗啲時間,未如理想迫出魚油去增加香味,但相比起未經火灸嘅,味道稍為豐富。

帶子壽司係拼盤入面最多件數,有成4件!特選拼盤唯一不同果件就係加咗蔥😅。但帶子本身都唔錯,所以覺得還好。不過加咗蔥嘅個人不太喜歡。

千両都係行中高檔路線,都係呢個正常水平啦。而佢嘅壽司拼盤入面,$360拼盤中嘅拖羅壽司係個人比較喜歡嘅,雖然兩個拼盤中嘅蟹膏壽司及左口魚壽司都係個人比較喜歡嘅,但都唔係話太有驚喜。整體黎講都唔錯,加上用卷等各方面都好抵食,用卷係用唔加一嘅價錢去計算!平均每人$200有找。
2021-07-26
$200 (Dinner)
燒牛舌
燒雞腎
松葉蟹蟹膏壽司
千両壽司拼盤
千両特選壽司拼盤
2021-06-24 1036 views
/ 成日都聽到「千兩」呢間餐廳🍴,所以趁lunch time,朋友決定帶我去試下👀🥰!佢個午餐menu都好多野食,好豐富🤤⋯我地每人叫左一個餐,另外加多左個沙律🥗📍(H) 千兩特上刺身定食 ($128)💬賣相同味道一樣,好唔錯😋,仲有個麵豉湯配搭👍🏻!📍(I) 百兩定食 ($82)💬天婦羅蝦🍤好脆,另外烏冬分量都唔小,好夠食!壽司🍣好好食😋,特別係辣味三文魚軍艦!📍香草海鮮刺身沙律 ($88)💬個刺身沙律都好正,好出色😋👍🏻!呢個Lunch好完滿,下次會再Encore😆
/ 成日都聽到「千兩」呢間餐廳🍴,
所以趁lunch time,
朋友決定帶我去試下👀🥰!

佢個午餐menu都好多野食,好豐富🤤⋯
我地每人叫左一個餐,另外加多左個沙律🥗

📍(H) 千兩特上刺身定食 ($128)

💬賣相同味道一樣,好唔錯😋,
仲有個麵豉湯配搭👍🏻!

📍(I) 百兩定食 ($82)

💬天婦羅蝦🍤好脆,
另外烏冬分量都唔小,好夠食!
壽司🍣好好食😋,特別係辣味三文魚軍艦!

📍香草海鮮刺身沙律 ($88)

💬個刺身沙律都好正,好出色😋👍🏻!

呢個Lunch好完滿,下次會再Encore😆
2021-06-24
2021-06-15 872 views
千両會員的生日優惠,三人同行有六七折,選了海港城這家因泊車和交通方便。我們點了以下菜式:味醂魚干:這是我喜愛的小食,野味但份量較少。另一款小食魔鬼魚翅也同是我的喜愛。串燒牛舌:香、好味。串燒豚肉:香、嫰、好味。精選刺身6點:有拖羅、三文魚腩、海膽、油甘魚腩、牡丹蝦和帆立貝,新鮮不錯。汁煮喜知次:這個剛巧當天到貨,雖然價錢較高,但難得可以吃到,當然及不上在北海道吃的,但也不錯,肉嫰滑,汁煮味濃可撈飯。職人壽司:這個好吃,我們開頭點了一份,之後再點多一份,雖然價錢較高,但用料和質量符合正比,份量看似不多只有八件,但吃完有飽的感覺,當然材料也夠新鮮,帆立貝開了花也很大片。吉列廣島蠔:這個也好吃,外脆內嫰,蠔肉不會大靭,醬汁野味。稻庭手打烏冬:烏冬屬幼身、很滑,我們點了溫的連湯,不錯。梅子青檸梳打:消暑解渴。生日優惠折扣後很化算,好像自製了一個啊媽卡些。

我們點了以下菜式:

串燒牛舌:香、好味。

串燒豚肉:香、嫰、好味。

吉列廣島蠔:這個也好吃,外脆內嫰,蠔肉不會大靭,醬汁野味。

稻庭手打烏冬:烏冬屬幼身、很滑,我們點了溫的連湯,不錯。

梅子青檸梳打:消暑解渴。

生日優惠折扣後很化算,好像自製了一個啊媽卡些。
2021-06-11
$460 (Dinner)
Celebration
Birthday
2021-06-10 723 views
天氣好熱除左諗到食壽司涼下就諗唔到食其他野 咁岩行到海港城就try下刺身拼盆 夠厚多大塊好鮮甜珍寶帶子 左口魚 吞拿魚都好好食食得出係新鮮好似去左日本咁海鮮燉蛋 好大碗食唔哂😂好足料鵝肝壽司 煎得脆皮 入口即溶好食到要再點多個三文魚子 又係好食到停唔到
刺身拼盆 夠厚多大塊好鮮甜

珍寶帶子 左口魚 吞拿魚都好好食
食得出係新鮮好似去左日本咁

海鮮燉蛋 好大碗食唔哂😂好足料

鵝肝壽司 煎得脆皮 入口即溶好食到要再點多個

三文魚子 又係好食到停唔到

2021-06-09
$400 (Dinner)