Restaurant: sen-ryo (V City)
Info:

2025-01-11 90 views
星期日諗住去食餐好,去咗千両食lunch.叫咗個特選刺身.吉列豬扒飯同極尚刺身角切飯。每個套餐都有前菜同麵豉湯,非常開胃。吉列豬扒炸到好脆,入面又唔會太乾身。配合滑蛋一齊食非常飽肚。 另外極尚刺身角切飯刺身,10分新鮮。 最後每人一杯即磨咖啡,非常香濃提神。 星期日想食餐好的話,千兩都係一個唔錯ge 選擇。
星期日諗住去食餐好,去咗千両食lunch.

叫咗個特選刺身.吉列豬扒飯同極尚刺身角切飯。
每個套餐都有前菜同麵豉湯,非常開胃。

星期日想食餐好的話,千兩都係一個唔錯ge 選擇。
2025-01-05
$150 (Lunch)
2024-10-04 642 views
平日去開MOKO 千両,服務非常好,仲做埋會員今日去vcity 試下,問今日時令鲜鱼刺身套套餐係乜鱼,樓面竟然講吾出,搞左好耐返尼講話賣哂然後我點左個定食,前/左附近遲我叫order.D野食到,食埋,催左兩次,终於等左45 mins 一個普通牛肉烏冬套餐食物味道好,但服務差,又漏單樓面吾熟menu
平日去開MOKO 千両,服務非常好,仲做埋會員

然後我點左個定食,前/左附近遲我叫order.
D野食到,食埋,催左兩次,终於等左45 mins

一個普通牛肉烏冬套餐

食物味道好,但服務差,又漏單

樓面吾熟menu

2024-09-26 969 views
以前晚上食過千兩,單點的話每人食$200-$300都唔太飽肚,所以都覺得比較貴。最近突然有朋友介紹可以黎食午餐,話性價比高d,呢個餐$108加一,都幾多野食,有天婦羅、壽司、烏冬、湯同果茶。壽司佢應該即點即造所以等得比較耐。但感覺上呢個價位,份量都幾足夠,款式又豐富!而且壽司都新鮮、天婦羅炸得好香脆,環境又坐得幾舒適,係杯果茶好似太甜了,除左呢樣野都值得再encore!下次會再試下佢地其他set🥳

壽司佢應該即點即造所以等得比較耐。
但感覺上呢個價位,份量都幾足夠,款式又豐富!

下次會再試下佢地其他set🥳

2024-08-10 1320 views
百両定食$1️⃣0️⃣8️⃣定食包含前菜丶沙律丶麵豉湯丶炸物丶烏冬丶飲品煮南瓜🎃一粒沙律菜麵豉湯壽司🍣六件炸蝦🍤一隻芝士薯餅🧀🥔一件湯烏冬🍜冰果茶🥤炸物最好食,湯烏冬就煮得太淋身。壽司唔錯,話晒佢都係貴價版嘅元氣壽司。冰果茶太甜。整體我俾75分。有回頭,下次試吓其他午市定食。是日消費💰$118.8 (已加一)
百両定食$1️⃣0️⃣8️⃣

炸蝦🍤一隻
芝士薯餅🧀🥔一件
湯烏冬🍜
冰果茶🥤

是日消費💰$118.8 (已加一)
2023-11-27 1996 views
千両牛肉烏冬定食Set:包括4款壽司+炸蝦炸魚+牛肉烏冬+湯三文魚壽司好肥美,入口充滿油脂😋so yummy帶子壽司亦都好肥美新鮮,每件壽司都好新鮮。牛肉烏冬,牛味濃郁,烏冬有咬口👍🏻炸🍤鬆脆,放咗一陣食,都冇問題。滑🍳豬扒飯定食蛋滑溜配上炸豬扒一流,份量都好大份,配飯一流,另外都有湯同沙律🥗喜壽燒定食豆腐、大蔥、菜都好入味,牛肉都好味,配埋白飯,又係食唔停口😍樣樣都好好食😋,一定會再黎食!

千両牛肉烏冬定食

Set:
包括4款壽司+炸蝦炸魚+牛肉烏冬+湯

三文魚壽司好肥美,入口充滿油脂😋so yummy
帶子壽司亦都好肥美新鮮,每件壽司都好新鮮。

牛肉烏冬,牛味濃郁,烏冬有咬口👍🏻

炸🍤鬆脆,放咗一陣食,都冇問題。

滑🍳豬扒飯定食

喜壽燒定食

樣樣都好好食😋,一定會再黎食!

2023-08-02 1487 views
昨日去午餐,門口那位接待員真不知所謂,我表明一位,並等待帶位入去,但佢景然用stop我嘅手勢,都唔知咩意思及咩服務態度😏我根本沒有意圖進入去!本來打算即走,但因太肚餓就算😒入到去,另一位小姐不懂電腦落單,用人手落,又係落錯咗!好了,到我去埋單,張單又係錯的🤨,個接待員出咗三張單先至係我嗰張😏一句唔好意思都冇,如果唔check 單就俾多咗一份錢!之前好嘅一班服務員,好似已經唔見晒!雖然食物尚可,但我諗我會少去點!
2023-08-01
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
2023-06-21 1347 views
我朋友到屯門v city食晏,朋友介紹千兩日本料理,睇落門面唔錯!唯獨是接待員和收銀員是同一人,所以要等收銀完成所有收費後先至可以帶我們進餐廳!入到餐廳後感覺舒適寧靜,好有去咗日本嘅感覺!我和朋友都選擇了午餐!而我選擇的是角切魚生飯午餐,朋友選擇了炸豬扒飯和千両午餐!我的角切魚生飯,有湯、沙律菜和甜品,而份量都相當大!性價比高;湯內還有一個蝦頭,所以有好香嘅蝦味;沙律亦都感覺新鮮甜美,至於甜品有驚喜,燉蛋內有一隻小小嘅帶子和蝦!食落亦都香滑!而朋友的炸豬扒飯睇落去亦都唔錯,而千兩午餐嘅壽司亦都比較新鮮!值得一提嘅就係綠茶,飲落香醇美味,感覺係用唔錯嘅綠茶粉開成的!總括來說都係一個值得推介嘅午餐地方。
2023-06-20
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2023-06-19 1185 views
千兩不是第一次吃了,只不過第一次到屯門V city分店,平時我通常都到IFC的千兩。兩間格局都是優雅非常適合與朋友聚會閑談,不過V city這間地方更加寬敞,座位與座位之間留有空間,不會聽到旁邊其他食客的談話內容。今晚與朋友選取了A4黑毛和牛壽喜燒,味道不錯,湯汁濃厚,和牛就正常沒有太驚喜但可以添加和牛壽司方面我們選取了極上魚鮮壽司這個保持到水準,肉質解凍適中,非常新鮮還有不同魚肉的味道,不會有雪氣味。但我要重點講的是這個清酒蒸生蠔,簡直垃圾中垃圾,一開始只是一個煲蓋住上枱,完全不知是甚麼,沒有火爐在底,根據服務員指示要蓋著幾分鐘才可打開進食,因為會蠔身會帶酒香多些,打開後發現好像在煲生蠔昆布湯,完全沒有清酒香漂出來,打開兩隻蠔殼後,肉身又細又硬,沒有清酒味,好像白烚一樣,煲水就只有昆布味,很伏。極度不建議大家試食。

但可以添加和牛

壽司方面我們選取了極上魚鮮壽司

但我要重點講的是這個清酒蒸生蠔,簡直垃圾中垃圾,
打開後發現好像在煲生蠔昆布湯,完全沒有清酒香漂出來,
2023-06-14 841 views
服務員經驗明顯不足,服務差。想落單見到你,但係走咗去,反應慢、落錯單、連上菜都很笨拙,倒瀉嘢,就咁就走咗去。幾位服務員都好似發緊夢咁。未試過一間咁差嘅千良,對不起呢一個價錢同品牌。
2023-06-12 732 views
今日同朋友黎到屯門v city行街,又想食下日本野,見到個門面咁高級但野食唔算貴,就決定食呢間。平日中午1點左右,人流唔算多,2人枱大約等左5分鐘就入得,仲安排左卡位比我地坐。我叫左「百両定食」,朋友叫「千両刺身壽司便當」,叫完好快送上枱,賣相正常,感覺會食得飽~百両定食入邊包括沙律、7塊壽司、天婦羅同埋烏冬。所有野都好正常,$108加一價錢算係好合理。朋友個刺身壽司餐係$168,佢見到我個餐睇落同佢個份量差不多,覺得我個餐抵食好多

👩‍❤️‍💋‍👨哈囉! 二人世界嘗美食 之 日本松葉蟹+刺身TORO🦀松葉蟹出面買都要百幾,吾洗二百食到定食真係CP值up up,仲有專人拆好晒d肉,吾食就走寶啦!🐠刺身有TORO,幾百元食到幾款魚刺身真係好佛心,吾洗多講,食左先講啦!#千両 #senryo #japanesefood #japan #hk #hkkol #hongkong #salad #茶碗蒸し #松葉蟹 #丼 #tasty #oichiii #foodlover_sumqq Follow @foodlover_sumqq for more!

松葉蟹丼定食

刺身、TORO

松葉蟹丼定食
刺身、TORO
  • 刺身TORO
  • 松葉蟹丼
2023-04-20 461 views
外賣錯得好離譜,極上壽司便當幫我走壽司,貨不對版.屋企唔係住附近又返佐成日工,返到屋企先發現,已經冇力返去換,當買個教訓,大家以後攞外賣真係要睇清楚先攞走以免中伏.
2023-04-20
TakeAway
2023-04-15 408 views
今日下雨,喺屯門站下車搵野食,想吃壽司就來吃千兩午飯套餐,比元氣好味的壽司套餐1- 味增湯,不會太咸- 沙律- 9舊壽司套餐2-4舊壽司- 牛肉烏冬-3炸物整體美味,環境舒適

套餐1
- 味增湯,不會太咸
- 沙律
- 9舊壽司

套餐2
-4舊壽司
- 牛肉烏冬
-3炸物

整體美味,環境舒適
2023-03-27
$120 (Lunch)
2023-03-10 491 views
收得依個價錢,服務態度真係太差,差到無法接受,叫侍應佢哋當睇你唔到,就算過到黎都係木無表情!可能佢唔記得自己冇戴口罩,連基本禮貌都無!食物亦無特別,一定唔會再去!
2023-02-10 719 views
屯門新開千兩,全新裝修,果日去食咗個晚餐。要做member先可以遙距取票,做member要消費滿一個數。我唔係member,夜晚7點半等7張飛。不過唔算等得耐,幾個字就入得。叫咗烏冬、壽司、卷物。.牛肉烏冬,失望,肉好碎,一嚟到已經散開,賣相、味道都唔得,冇乜誠意.推介 炸蝦卷 炸物幾好食,新鮮現炸.推介 燒三文魚卷好香,新鮮.壽司比元氣、板長等好食、新鮮.Peak Hour冇其他同區壽司店要排咁耐,因為相比價格較貴.裝修有格調,坐得算舒服
屯門新開千兩,全新裝修,果日去食咗個晚餐。

叫咗烏冬、壽司、卷物。

.牛肉烏冬,失望,肉好碎,
一嚟到已經散開,賣相、味道都唔得,冇乜誠意

.推介 炸蝦卷 炸物幾好食,新鮮現炸

.推介 燒三文魚卷好香,新鮮
壽司比元氣、板長等好食、新鮮
.裝修有格調,坐得算舒服