2021-11-24 298 views
當天從餐廳外賣了魚意粉後發現整盒食物只有意粉和配菜,竟然完全沒有了主菜的魚,立即附上照片向餐廳線上投訴後,餐廳只回覆對我的用餐經驗表示抱歉,沒有提出任何補償安排,即是欠了顧客的過後就不處理,差劣的售後服務,在這方面毫無專業可言!對顧客已經失了信用在先,然後又不打算作任何補救!
2021-11-22
TakeAway
2021-11-19 383 views
Hea遊完ocean park之後,行出去大街就有好多餐廳⋯Sensory Zero第二次食,上一次係行完山食⋯不過今次晚餐好似冇得加錢轉set…⬇️澳洲M5.和牛肩肉溫泉蛋飯 $158粉紅色嘅牛肉,唔會太熟😋⬇️蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 $118細細碗 但鰻魚份量唔少,不過如果多啲汁會再好啲⬇️香港手工啤IPA Happy hour 會平$20

Sensory Zero第二次食,上一次係行完山食⋯
不過今次晚餐好似冇得加錢轉set…
⬇️
澳洲M5.和牛肩肉溫泉蛋飯 $158
粉紅色嘅牛肉,唔會太熟😋

⬇️
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 $118
細細碗 但鰻魚份量唔少,不過如果多啲汁會再好啲

⬇️香港手工啤IPA
Happy hour 會平$20
2021-11-08
Type of Meal
Dinner
2021-11-10 432 views
黃竹坑分店樓底高,佈置特別既餐廳,食物價錢中上,試了All Day Breakfast,因為當中有塊喵喵造型既多士,其中最出名既係邪惡朱古力,濃厚到好似係由一大舊朱古力融化咁,值得一去!
黃竹坑分店樓底高,佈置特別既餐廳,
食物價錢中上,
試了All Day Breakfast,
因為當中有塊喵喵造型既多士,
其中最出名既係邪惡朱古力,
濃厚到好似係由一大舊朱古力融化咁,
值得一去!
2021-11-09 297 views
似似入黎都係食呢間😂 就係為左食個”澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯”,啲牛真係幾高質! 是日Pasta-“帆立見意粉配南瓜忌廉汁”都唔錯; 如果唔想食太多嘅話,可以試吓佢哋嘅”芝麻雞翼"同"炸墨魚咀".🔻🍽 sensory ZERO📌 地址: 黃竹坑香葉街2號One Island South G01號舖
🔻
🍽 sensory ZERO
2021-10-29 490 views
沙漠中嘅餐廳,係黃竹坑附近有一間裝修似外國餐廳般,食物水準都相當高。澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯 - 呢間餐廳嘅特色係要自己拎餐同飲品,而我拎完個飯黎食嘅時候,溫度啱啱好,唔係凍唔係熱,而牛肩肉亦相當好食,唔會太熟或太生,雖然溫泉蛋散左,但無影響味道,將牛肩肉、溫泉蛋同飯加埋黎食,相當好食。而個法國朱古力牛奶,朱古力味重,同時,又唔會太甜,味道適中。成個餐$188,個價錢好似貴少少,但食物嘅質素都值回票價。

法國朱古力牛奶
澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯
澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯 +  法國朱古力牛奶

成個餐$188,個價錢好似貴少少,但食物嘅質素都值回票價。

法國朱古力牛奶
澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯
澳洲M5和牛肩肉溫泉蛋飯 +  法國朱古力牛奶
  • 澳洲M5和牛溫泉蛋飯
2021-10-17 552 views
去完海洋公園係附近搵野食見openrice呢間分數最高環境唔錯就walk in 試下 大失所望 饅魚飯有骨 爽口 唔係食評入面講到甘好味 All day breakfast 都無特別驚喜 薯角炸得唔靚 果醬味道ok 唔會想食多次
去完海洋公園係附近搵野食
大失所望 饅魚飯有骨 爽口 唔係食評入面講到甘好味
果醬味道ok 唔會想食多次
滑蛋鰻魚飯
2021-10-09 535 views
📍sensory ZERO ~ 黃竹坑香葉街2號One Island South G01號舖1)對自己好D大滿足早餐,個樣好靚,打卡一流,但係啲嘢就食🤯🤯🤯,M5和牛,根本就係全生牛肉,煎完個牛扒都冇rest就上碟,Salad 走醬,都唔想撈血汁🤬🤬🤬個scrabble eggs 冇嚟味道2) iced americano - 無咖啡嘅香味,好似飲緊水😅😅😅環境open Kitchen,比$280食垃圾,簡直係浪費quota💸💸💸

對自己好D大滿足早餐
Iced  Americano
2021-10-06
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$300 (Breakfast)
2021-10-03 387 views
sensory ZERO (One Island South )非常之大 同埋  悠閒  餐廳,香港本身 人多 睇貴,真係好少餐廳可以做到甘大,加上餐廳樓低好高 所以真係好舒服 完全冇壓逼感嘅餐廳 坐低張檯🪑🪑同埋位置 寬趟到可以張開手都掂唔到後面長台入到餐廳d 服務生🧑🏻‍🍳👨🏼‍🍳話俾我地知,自己攞餐牌 自己點去櫃台點餐 自己攞餐.講真呢種形式好似food court甘 自由🆓🆓🆓🆓, 唔使等服務員 企係隔離等我唸緊食咩野🔡🔠鰻魚好香 好肥美蛋🥚都唔係全熟,所以幾好味除左呢個 我朋友叫左唔係韓牛嘅牛🐂🐂原來呢間野都好主張素食🌳🌳無論早午餐 都總有幾個係for 素食者嘅今次我朋友叫左個素食韓牛沙律🥗🥗我試左佢嘅唔係韓牛嘅牛🐂🐂感覺都真係幾似牛肉嘅質感呢個都真係可以滿足到 唔食牛肉嘅朋友同埋滿足到一班素食者 對食肉嘅渴望邪惡朱古力🍫🍫🍫本身都好期待呢杯朱古力Crazy chocolate🍫🍫 🍫 ,睇落真係好邪惡之前小紅書📖📖📖睇過 既然力道 肯定要試下呢杯熱朱古力好好飲 好好味好濃 真係 勁  到滿瀉 由於要自己出去羅野飲 同埋野食 拎到杯野翻位 我一行 就一瀉出黎勁心痛啊 D朱古力

非常之大 同埋  悠閒  餐廳,
香港本身 人多 睇貴,真係好少餐廳可以做到甘大,

鰻魚好香 好肥美
蛋🥚都唔係全熟,所以幾好味

除左呢個 我朋友叫左唔係韓牛嘅牛🐂🐂

感覺都真係幾似牛肉嘅質感
呢個都真係可以滿足到 唔食牛肉嘅朋友
同埋滿足到一班素食者 對食肉嘅渴望

邪惡朱古力🍫🍫🍫
本身都好期待呢杯[痴線]朱古力Crazy chocolate🍫🍫 🍫 ,睇落真係好邪惡

之前小紅書📖📖📖睇過 既然力道 肯定要試下呢杯熱朱古力好好飲 好好味好濃 真係 勁  到滿瀉 由於要自己出去羅野飲 同埋野食 拎到杯野翻位 我一行 就一瀉出黎勁心痛啊 D朱古力瀉晒出黎啦 不過真係有d貴 5️⃣8️⃣蚊一杯  但因為唔係太甜,朱古力🍫🍫🍫都好足夠 賣相更加唔洗講 有時做野做到攰 或者頹廢嘅時候 真係要整翻杯 因為真係可以好滿足 不過真係熱辣辣❤️‍🔥個陣要快D飲
  • Crazy  chocolate
  • 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯
2021-09-27 421 views
記得有日小Sun☀️ 因工作經過附近,甘就帶大家來呢間cafe既總店潮拜下呢個 #邪惡豬古力🍫 啲朱客力流晒出來!IGable啊!雖然呢間Cafe有好多分店😜但總店係自助形式仲收免加一嫁!係咪好正呢?💓甘岩撞正食Lunch時間,又好似好多人甘wo!啦啦聲排隊叫個 #鰻魚滑蛋飯 食!嘩!一試碟滑啫啫甘!啲蛋汁流晒出來!個鰻魚又燒得好靚!食落都好正😋連我吾好鰻魚既人都要讚一讚👍🏻***酒店🏨及體驗均為自費活動☺️

***酒店🏨及體驗均為自費活動☺️

2021-09-19 362 views
首試新挑戰之前,搵左一個好重要既人陪我食lunch 打氣。附近完全唔熟路,見有位就入去。樓底勁高,空間寬敞lunch 黎講幾貴廚師發板意粉,伏,自己煮到。配料有辣肉腸,菇,茄,好普通,意粉又overcook.鰻魚蛋飯鰻魚極厚無噏味,超多滑蛋環保飲管味道黎講,鰻魚飯可以,意粉就,係個環境好舒服,岩晒傾野。最後,多謝陪伴

樓底勁高,空間寬敞

lunch 黎講幾貴

廚師發板意粉,伏,自己煮到。

配料有辣肉腸,菇,茄,好普通,意粉又overcook.

鰻魚蛋飯

鰻魚極厚無噏味,超多滑蛋

環保飲管

味道黎講,鰻魚飯可以,意粉就
,係個環境好舒服,岩晒傾野。

最後,多謝陪伴
2021-09-03 544 views
喺附近staycation又唔想喺酒店食飯,於是上網喺💛食肆唔多嘅黃竹坑搵倒呢間sensory ZERO,就諗住去食個奢侈少少嘅晚餐~我哋7點去到發現係last order,好彩嚟之前睇咗menu,嗱嗱臨衝入去嗌嘢食餐廳環境幾大幾悠閒,坐低見張枱都乾淨,時不時可以約friend子出嚟歎個靚tea首先試吓宮匠推介嘅澳洲M5+和牛藜麥沙律,和牛牛味好濃郁,幾嫩幾多汁,夾埋啲沙律菜同甜甜哋紅菜頭粒幾清新,量唔算好多都好滿足!跟住到大滿足早餐配自家製果醬(三選一),係正常發揮嘅All Day Breakfast ,IGable喵喵多士幾得意,加上個玫瑰士多啤梨果醬係全新可以拎走最後到鰻魚控必試嘅蒲燒三層鰻魚滑蛋飯~兩隻字:好食!整體都做得唔錯,個蛋炒得幾香滑,飯亦做倒粒粒分明。三層鰻魚梗係唔輸得,再濕潤少少就perfect池!今次冇嗌嘢飲未試倒最出名嘅Crazy Chocolate,有機會再嚟打卡!總括嚟講,呢度食物質素認真唔錯,係價錢稍為貴咗少少,不過環境清靜,Staff 亦幾有禮貌(係大頭蝦咗少少送咗隻羮嚟俾我哋食全日早餐),偶爾嚟支持吓良心食店啦~

澳洲 M5+ 和牛藜麥沙律 (不要橘子汁)

大滿足早餐配法國士多啤梨 + 玫瑰果醬

2021-09-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
澳洲 M5+ 和牛藜麥沙律 (不要橘子汁)
  • 大滿足早餐配自家製果醬
  • 澳洲M5+和牛藜麥沙律
2021-08-26 391 views
蒲燒三層鰻魚滑蛋飯鰻魚好香😊好肥美蛋都唔係全熟,所以幾好味😋本身都見黃竹坑好似得好少野食一見到openrice 介紹就俾佢杯邪惡朱古力吸引左食物味道都正常發揮係有少少貴Lunch hour $145 一碗飯特飲再加左$10 但整體都滿意邪惡朱古力❤️Crazy chocolate 🍫 好好味好濃唔係太甜,濃度都好足夠賣相更加唔洗講,好美好美飲完有一種滿滿嘅幸福感女人都係要愛自己間中同朋友飲杯野傾下計成個人都開心曬❤️💁🏻‍♀️

鰻魚好香😊好肥美
蛋都唔係全熟,所以幾好味😋

本身都見黃竹坑好似得好少野食
特飲再加左$10

但整體都滿意

邪惡朱古力

❤️Crazy chocolate 🍫 好好味好濃
唔係太甜,濃度都好足夠
賣相更加唔洗講,好美好美
飲完有一種滿滿嘅幸福感
女人都係要愛自己
間中同朋友飲杯野傾下計
成個人都開心曬❤️💁🏻‍♀️
價錢高,服務員心氣高,需要自我動手能力高同朋友Lunch,佢話想試吓呢一間餐廳一去到門口啲人填表格塞住晒後邊唔俾人入都冇人出嚟維持次序。仲未坐低俾服務員告知,自己攞餐牌/自己點去櫃台點餐/自己攞餐.講真呢種形式俾我覺得係food court食緊野,當然啲價錢係food court嘅兩三倍!如果全部自助形式,我之前見到服務生收餐,食完準備離開,d服務員話,請自己收返餐盤,請問老闆請你地來監視客人?每款限制嘢飲只限於$40以下,今次叫咗豬軟骨溫泉蛋飯同鰻魚飯size唔算大配菜份量都唔算多七$80就位正常一個餐收我$140真係試過一次就算.都唔知黃店有咩巴閉!crazy Chocolate講到幾好味,飲完之後成個阿華田味跟住手搖冰咖啡啲糖係甜到完全飲唔晒.唔該你收返呢個價錢都比啲質素出嚟.
價錢高,服務員心氣高,需要自我動手能力高

如果全部自助形式,

每款限制嘢飲只限於$40以下,
都唔知黃店有咩巴閉!

唔該你收返呢個價錢都比啲質素出嚟.
2021-08-12 725 views
之前聽朋友講呢間既熱朱古力好好飲,有啲就話麻麻地,咁岩出開黃竹坑見到呢到有間就入左去試試了(´∀`*)! 入面全自助形式,自己搵位坐、自己出去落單,然後睇返單既編號自己出去拎野食!佢地既空間都幾大幾舒服!咁岩下午茶時間, 叫左呢個牛角包餐。 佢有三個醬可以選擇:· 法國無花果有機伯爵茶果醬· 法國士多啤梨玫瑰果醬· 法國粒粒雜莓紅茶果醬 | 脆脆牛角包配自家製果醬 $55 |我簡左土多啤梨玫瑰醬,我初初以為係佢地搽定,原來係自己開蓋成樽比你自己玩!好多果肉,好香好甜!個牛角包食落外層好脆,入面好鬆軟!夾埋一齊食好好食(´・Д・)」然後跟價可以補差價 +$10 叫左杯久仰大名既CRAZY CHOCOLATE! | CRAZY CHOCOLATE |呢杯真係倒到勁滿勁滿!基於啲野食同野飲要出去櫃台到拎,然後再拎返入黎既緣故,我一到行佢一到瀉出黎(´༎ຶོρ༎ຶོ`) 好心痛啊!啲朱古力瀉晒出黎! 我覺得幾好飲既前半部分,一開始飲啲朱古力撈埋一齊飲好甜好正,但係之後面頭既朱古力溶/飲左,得返下半部都開始好快凍晒,變到常溫同埋淡左就無咁好飲了。我覺得未飲過既可以值得一試,不過就未至於黎到

佢有三個醬可以選擇:
· 法國無花果有機伯爵茶果醬
· 法國士多啤梨玫瑰果醬
· 法國粒粒雜莓紅茶果醬

| 脆脆牛角包配自家製果醬 $55 |

脆脆牛角包配自家製果醬

然後跟價可以補差價 +$10
叫左杯久仰大名既CRAZY CHOCOLATE!

| CRAZY CHOCOLATE |
呢杯真係倒到勁滿勁滿!

我覺得幾好飲既前半部分,一開始飲啲朱古力撈埋一齊飲好甜好正,但係之後面頭既朱古力溶/飲左,得返下半部都開始好快凍晒,變到常溫同埋淡左就無咁好飲了。我覺得未飲過既可以值得一試,不過就未至於黎到會再叫多一次黎試了,反而想試下其他唔同類型既飲品。

CRAZY  CHOCOLATE

個人建議: 襯佢熱辣辣個陣要快啲飲,同埋搵個近啲既坐位拎穩陣啲(嗚

另外,可能係平日下午茶時間,去既時候唔太多人,但見到好多張枱都未抹乾淨有啲痴立立,希望下次會注意多啲啦( ´ ▽ ` )ノ!
2021-07-15
$65 (Tea)
脆脆牛角包配自家製果醬
CRAZY  CHOCOLATE
2021-08-01 705 views
邪惡指數: 🐽🐽🐽🐽好食指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️同朋友行山之前約咗去呢間Sensory ZERO開餐補充體力先。首先我想講勁多人,淨係排隊叫嘢食都等咗幾耐😕⭕️ 本身都好期待佢杯痴_線朱古力,望落去真係勁邪惡,未飲已經先興奮😍不過其實飲囉好一般,叫做睇得咁囉,失望😕⭕️ 炸午餐肉- 另一邪惡之選,炸得幾乾,味道就正常午餐肉所以唔會太差。⭕️芝麻雞翼就幾香口嘅,不過又係炸得有啲乾。⭕️ Lemon Tart係我呢餐覺得最好食嘅🤣- 酸酸地幾refreshing👍🏻整體來講對呢一餐都幾失望,唔係平,味道又麻麻。
邪惡指數: 🐽🐽🐽🐽
好食指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

⭕️芝麻雞翼就幾香口嘅,不過又係炸得有啲乾。

整體來講對呢一餐都幾失望,唔係平,味道又麻麻。