#chuchuinshatin—𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝙥𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙥𝙖𝙧𝙖𝙙𝙞𝙨𝙚💚𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚 𝙎𝙝𝙖𝙘𝙠 最新推出左全新奶昔系列🥰🍼𝙋𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞 𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚💚濃厚既雲呢拿雪糕配上意大利開心果同鹽味蜜糖🍯表面再灑上開心果碎同薄脆片✨飲落好綿密☁️開心果味超重😚😚幸福感🆙𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧方面揀左‘𝙎𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧脆炸大啡菇夾住半融芝士🤤🤤配上秘製醬汁💕就算素食都好juicy!!!𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙎𝙝𝙖𝙘𝙠芝士漢堡帶有淡淡蘋果木燻煙肉➕櫻桃辣椒香氣🌶️層次豐富 經典漢堡之選🍔✅𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🥓🧀🍟太邪惡了熱辣辣粗薯疊加脆香口感💯💯—📍 Shake Shack Shop 153-154, 1/F, New Town Plaza Phase I, 18 Sha Tin Centre Street, Sha Tin.🌈🥨welcome to follow my foodie ig @eating.chuchu.
#chuchuinshatin

𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚 𝙎𝙝𝙖𝙘𝙠 最新推出左全新奶昔系列🥰
表面再灑上開心果碎同薄脆片✨
飲落好綿密☁️開心果味超重😚😚幸福感🆙

𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧方面揀左‘𝙎𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧
脆炸大啡菇夾住半融芝士🤤🤤
配上秘製醬汁💕就算素食都好juicy!!!
層次豐富 經典漢堡之選🍔✅
𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨🥓🧀🍟太邪惡了
熱辣辣粗薯疊加脆香口感💯💯

📍 Shake Shack
  • ShackBurger
  • Pistachi  shake
2023-07-12 391 views
呢排見到有開心果主題,就入左去試🍹ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ開心果奶昔自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,滿滿嘅開心果碎及薄脆片,望到都留口水啦😍勁ᴄʀᴇᴀᴍʏ邪惡感,layer口感好豐富,最開心係唔會太甜,但又充滿開心果嘅香味,勁正😋🍔sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ®️其實個人超鍾意佢個鬆軟薯仔麪包,咬感好軟熟,配搭100%全天然安格斯牛肉漢堡、🧀芝士、🥬生菜、🍅番茄及自家秘製sʜᴀᴄᴋ sᴀᴜᴄᴇ,juicy肉感,趁熱食真係特別好味,食過返尋味😋🍔SmokeShack®️鍾意食辣嘅朋友仔,呢個係必點口味!芝士漢堡配煙熏煙肉、櫻桃辣椒粒及自家秘製sʜᴀᴄᴋ sᴀᴜᴄᴇ,辣得黎超過癮,係無法抗拒的味道😋🍟ғʀɪᴇs 波浪紋薯條香脆鹽味薯條😍濃濃薯仔味,外脆內軟♡
呢排見到有開心果主題,就入左去試
🍹ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ開心果奶昔
自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,
滿滿嘅開心果碎及薄脆片,望到都留口水啦😍
但又充滿開心果嘅香味,勁正😋
🍔sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ®️
其實個人超鍾意佢個鬆軟薯仔麪包,咬感好軟熟,
juicy肉感,趁熱食真係特別好味,食過返尋味😋
🍔SmokeShack®️
鍾意食辣嘅朋友仔,呢個係必點口味!
辣得黎超過癮,係無法抗拒的味道😋
🍟ғʀɪᴇs 波浪紋薯條
香脆鹽味薯條😍
濃濃薯仔味,外脆內軟♡
2023-06-26 367 views
⍨🍔sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴄᴋ又出新產品喇 今次係開心果奶昔,作為開心果ғᴀɴs, 一定要嚟試下喇⇣⍣ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ開心果奶昔,用上自家製雲呢拿雪糕配搭意大利開心果及鹽味蜜糖,表面灑上滿滿嘅開心果碎及薄脆片,十分吸引呢😍口感香濃幼滑ᴄʀᴇᴀᴍʏ,每一啖都夾雜住粒粒果仁碎及薄脆片,口感豐富,唔會太甜,充滿開心果嘅香味,好好飲😋⍣ sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ 鬆軟嘅薯仔麪包,配搭100%全天然安格斯牛肉漢堡、生菜、蕃茄、芝士及自家秘製 sʜᴀᴄᴋ sᴀᴜᴄᴇ,食落肉味香濃又juicy,熱辣辣特別好味⍣ ғʀɪᴇs波浪紋薯條,每次必食😍新鮮即炸好香脆,好香薯仔味,外脆內糯,食到停唔到口🤤想邪惡啲加埋芝士仲正呀
⍨🍔sʜᴀᴋᴇ sʜᴀᴄᴋ又出新產品喇

今次係開心果奶昔,作為開心果ғᴀɴs, 一定要嚟試下喇⇣
Pistachio Shake

⍣ ᴘɪsᴛᴀᴄʜɪᴏ sʜᴀᴋᴇ

⍣ sʜᴀᴄᴋ ʙᴜʀɢᴇʀ

⍣ ғʀɪᴇs
Pistachio Shake
  • Pistachio shake
我好鍾意食開心果,今次係衝住杯Pistachio shake過嚟😂 杯面係自家製嘅雲呢拿雪糕,仲灑咗開心果醉,奶昔好厚身,開心果味好濃郁,飲到一半都飽飽哋🤣 裡面有啲薄脆片,咬落似啲燕麥,口感唔錯👍🏻 另一杯飲品Fifty fifty係我嘅最愛,即係一半lemonade一半紅茶,唔會好甜🥰牛堡比雞堡好食好多😂 牛堡裡面仲有煙肉,調味唔錯👍🏻 薯條係波浪粗薯條,炸得好脆,餐廳自助區可以自己唧茄汁、芥末同辣汁,想點食就點食👍🏻🔸Pistachio shake💚🔸Hot Chicken burger🐥🔸Smoke Shack burger🐮🔸Fifty fifty🔸Buffalo Spiced Cheese Fries📍#ShakeShack (#新城市廣場) (#沙田美食)沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖

牛堡比雞堡好食好多😂 牛堡裡面仲有煙肉,調味唔錯👍🏻

🔸Pistachio shake💚
🔸Hot Chicken burger🐥
🔸Smoke Shack burger🐮
🔸Fifty fifty
🔸Buffalo Spiced Cheese Fries

📍#ShakeShack (#新城市廣場) (#沙田美食)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓153-154號舖
一直都好想試佢新出左嗰個開心果奶昔,同朋友去到發現原來仲推出咗成個水牛城辣雞風味系列,見做到6月24號期間限定,即刻去試新野!水牛城辣雞堡 $63水牛城辣雞堡可以揀雞腿或者雞胸肉,我就喜歡滑滑既雞肉揀左雞腿!果然塊雞肉非常嫩滑,油脂也被控制得很好。水牛城雞漢堡的配料也非常豐富。裡面除了有雞肉之外,還有新鮮的生菜和醃青瓜。醃青瓜的酸味非常清爽,能夠舒緩整個漢堡的油膩感,而生菜的清爽口感也很好地平衡了整個漢堡的風味,加埋特制水牛城醬同秘製牧場醬,愈食愈惹味!Shack Stack HKD $90呢個漢堡係我每次必吃既!係Shack Burger同Shroom Burger的混合版。佢係將100%全天然安格斯牛肉漢堡扒煮至半熟,所肉味濃得黎又唔乾。再加埋生菜、蕃茄,仲有我至愛既鮮炸原隻大啡菇,一咬開入面有流心芝士流出嚟,真係好邪惡,但又食得好滋味。水牛城脆辣雞粒(10件)$58雞粒外層的麵糊非常薄,不會覆蓋住雞肉的味道,脆皮雞粒炸得很酥脆,雞肉的質地都非常嫩滑,油脂也被完全控制得很好,吃起來不會覺得太油膩。沾上自家製水牛城辣汁一起吃,更加惹味水牛城辣芝士薯條$43水牛城香辣芝士薯條啖啖都咁脆

水牛城辣雞堡

水牛城辣雞堡 $63

Shack Stack

Shack Stack HKD $90

水牛城脆辣雞粒(10件)

水牛城脆辣雞粒(10件)$58

水牛城辣芝士薯條

水牛城辣芝士薯條$43
水牛城香辣芝士薯條啖啖都咁脆口惹味,勁多芝士醬,不得不提佢個充滿蒜香味既秘製牧場醬,我覺得好好食,用佢直接沾薯條都超正!加埋辣粉簡直惹味到一個點!

開心果奶昔

開心果奶昔$63
作為開心果控,點都要試下呢杯開心果奶昔🥤!佢係用自家製雲呢拿雪糕🍨再混入意大利開心果醬,再加鹽味蜜糖同薄脆片去shake,再係Top灑上開心果碎及薄脆片!飲落味道濃郁開心果味,口感綿滑,仲食到薄脆同開心果碎,層次好豐富!

芒果熱情果美式檸檬水
食咗咁多肥膩邪惡野,飲杯檸檬水,真係超清爽,即刻refresh 番,但做到6月24號架炸,千祈唔好錯過!

2023-06-11 249 views
老公最鍾意食漢堡,幾本都周圍試無論堂食定外賣,都保持到應有既水準最近新出左水牛城系列,好特別之餘有驚喜喔。平時食開Shake burger,有時候換下口味都唔錯配搭返可樂或者其他,下午茶就咁就好嘆
老公最鍾意食漢堡,幾本都周圍試
無論堂食定外賣,都保持到應有既水準
最近新出左水牛城系列,
好特別之餘有驚喜喔。
平時食開Shake burger,有時候換下口味都唔錯
配搭返可樂或者其他,下午茶就咁就好嘆
2023-06-04 288 views
下午茶時間想食少少野,黎到沙田Shake Shack見唔太多人就入去食個包飲杯野。近年多左外國快餐店進駐香港,Shake Shack就係其中之一。食品帶有少少歐美嘅隨性,漢堡黎講充滿美式風格。今次叫左Chicken Shack同ShackMeister Ale。 🍔麵包有烘過,雞胸外面香口裏面有肉汁。配料方面唔太複雜,簡簡單單有少少生菜青瓜,感覺幾清新。 🍺唔知點解每次見到餐廳同名啤酒就好想試下。叫得做ale,應該都係清爽帶有少少果香。睇真啲其實都係Brooklyn Brewery嘅出品,飲落無平時Brooklyn Brewery嘅啤酒咁厚身。

Type of Meal
Tea
2023-05-30 244 views
呢間美國紐約人氣漢堡🍔最近推出水牛城風味系列平時都大愛水牛城嘅味道假日即刻去試一試🤤🔸水牛城辣雞堡 $63呢個雞堡可以選擇雞胸肉或雞髀肉,我哋就揀咗雞髀肉。炸完之後嘅雞髀肉外皮好酥脆,雞肉嫩滑得嚟仲鎖住肉汁,食落好juicy。水牛城嘅辣汁同炸雞漢堡好夾,一啖咬落去口感好豐富。🔸水牛城脆辣雞粒 $43一份共有六粒,每粒都炸到卜卜脆。食落唔會有好油膩嘅感覺,雞肉嫩滑多汁,點埋水牛城辣醬食就仲惹味。🔸水牛城辣芝士薯條 $43Shake Shack嘅著條相當出色,扭紋形狀嘅薯條炸到金黃香脆。芝士醬更加係當中嘅靈魂,好味到停唔到口。🔸Lemonade $27飲落唔會好酸,甜度適中,啱晒喺呢個炎夏日飲,味道清新又消暑。
呢間美國紐約人氣漢堡🍔

2023-05-27
Type of Meal
Lunch
2023-05-27 205 views
之前一直都係食開佢嘅牛肉burger,最近出咗水牛城辣雞風味,梗係要嚟食下啦😍🍔水牛城辣雞堡可以選擇 酥脆雞腿 或者 雞胸肉!鬆軟薯仔麵包🥯夾住充滿甜辣濃厚嘅水牛城辣汁風味雞肉,配上秘製牧場醬、生菜、醃青瓜,食落真係好惹味,每一啖都好滿足🍟水牛城辣芝士薯條香脆波浪紋薯條灑上自家製水牛城辣粉,再淋上芝士,真係十分邪惡呀🤤辣辣地,芝香味十足,食到停唔到口!另外亦可以點埋秘製牧場醬🐣水牛城脆辣雞粒雞粒炸到外脆內滑,肉汁依然豐富,配埋惹味水牛城辣汁,惹味又香口🍋Lemonade用咗新鮮檸檬汁調製而成,味道好清新,甜度適中🥭Mango Passionfruit Lemonade芒果熱情果檸檬水,味道好香濃,唔會太甜,好有夏天的感覺整體嚟講有驚喜,期間限定嚟㗎,想食快啲去試下啦

🍔水牛城辣雞堡

🍟水牛城辣芝士薯條

🐣水牛城脆辣雞粒

🍋Lemonade
用咗新鮮檸檬汁調製而成,味道好清新,甜度適中

🥭Mango Passionfruit Lemonade
芒果熱情果檸檬水,味道好香濃,唔會太甜,好有夏天的感覺

整體嚟講有驚喜,期間限定嚟㗎,想食快啲去試下啦
🍔Shake Shack🍔呢一間來自美國紐約嘅人氣漢堡品牌 @shakeshackhongkong 今期出咗新款式 係我鍾意嘅辣味水牛城風味💓一於放工去試吓佢😍▫️水牛城辣雞堡可自選酥脆雞腿定雞胸肉 我比較鍾意食嫩滑啲既部份 所以揀咗雞腿肉 裏面有豐富嘅肉汁 配埋惹味水牛城辣汁 酸甜香辣 再淋上秘製牧場醬、生菜、醃青瓜 平衡左雞腿肉嘅油膩感🥰▫️水牛城辣芝士薯條招牌嘅香脆波浪紋芝土薯條 金黃酥脆 外脆內軟 灑上自家製水牛城辣粉 配秘製牧場醬 食唔停口🥰▫️Lemonade酸甜適中 檸檬味清新 爽口 夏天飲一流!
🍔Shake Shack🍔

▫️水牛城辣雞堡

▫️水牛城辣芝士薯條

▫️Lemonade
酸甜適中 檸檬味清新 爽口 夏天飲一流!
2023-05-08
$80 (Lunch)
2023-04-17 398 views
Shake Shack係一間好受歡迎嘅漢堡店,除咗佢哋嘅好味漢堡同炸薯條之外,仲有唔同嘅特色同埋服務。首先要講下佢哋嘅漢堡包。除咗用上新鮮嘅牛肉同埋新鮮嘅麵包之外,佢哋仲會特登煎過漢堡包,令到漢堡包更加香脆同埋更加好味。而且,佢哋嘅漢堡包真係好鬆軟煙靭,好過癮✨另外,Shake Shack係一間自助式點餐嘅漢堡店。入餐廳之後,你就要去櫃位點餐,點餐之後,你就可以搵定位等,等到餐點準備好之後就會用傳呼機叫你去拎餐。我覺得呢種自助式嘅點餐方式好方便,可以節省等候嘅時間🌟份量都好大,一個漢堡包同一份炸薯條就可以飽餐一頓。一句講晒,正呀🤣🤩

份量都好大,一個漢堡包同一份炸薯條就可以飽餐一頓。

一句講晒,正呀🤣🤩
2023-04-09 277 views
Chicken shack本身好有期望,但一拎上手,個包皮竟然係凍嘅😰😰… 不過雞肉還好,起碼係熱嘅😅😅,雖然係雞胸肉,但起碼唔嚡,不過就唔juicy … Vanilla chocolate shakes 好似食緊溶左嘅雪糕,係滑嘅,不過話晒都$4x.. 認真差過預期🙃… 至於chicken bites外脆內嫩,係唔錯嘅🤫…另外環境係石以嘅,不過啲檯就無咩人清潔…Anyway… 試吓都好嘅,咁就唔會再有期望😂

至於chicken bites外脆內嫩,係唔錯嘅🤫…

另外環境係石以嘅,不過啲檯就無咩人清潔…

Anyway… 試吓都好嘅,咁就唔會再有期望😂
2023-04-07 212 views
今日就黎試下Shake Shack😋今次就叫咗佢哋招牌嘅Shack Burger,牛肉肉質鮮嫩多汁,加上新鮮的蔬菜和醬料,味道好好👍好滿足!薯條就比較淋冇咁好食
今日就黎試下Shake Shack😋今次就叫咗佢哋
  • ShackBurger
2023-03-07 556 views
Comfort Food嚟講我都會覺得漢堡包薯條係排頭位😂去沙田一田行bb展前填飽個肚先~.📍Shake Shack.🍔 Shack Burger - juicy漢堡配埋芝士、蕃茄同生菜永遠都係最好食嘅配搭😋🧆chicken bites - 叫咗兩份,分別有兩個sauce,揀咗蜜糖芥末同BBQ,雞粒唔會炸到乾爭爭,BBQ sauce甜甜地幾正😌🍟fries - 係波浪薯條呀🤤點茄汁無得輸🤟🏻🍋lemonade - 健康啲又唔想飲熱野嘅我就揀咗飲呢個lemonade😆酸酸地好飲喎🥤milk tea shake - 好想飲milk shake嘅我又唔飲得🥹老公就點咗呢杯好有特色嘅奶茶味奶昔,飲落茶味都幾出喎~

📍Shake Shack

🍟fries - 係波浪薯條呀🤤點茄汁無得輸🤟🏻

Shake Shack提供單點漢堡包、小食及飲品。以前第一次食Shake Shack係一個好鍾意食漢堡包嘅朋友介紹,好耐無食,同朋友經過沙田新城市廣場新開分店,就好想幫襯。呢間分店地方大、座位多,整體感覺整潔乾淨,我哋亦座得幾舒適。➺➺甜辣蜜糖脆雞堡$63雞肉外皮香脆、有厚度,咬落有口感,配上鬆軟煙靭麵包、新鮮蔬菜、惹味醬汁,各種材料好搭配,好好味!➺➺ Shack Burger$58牛肉新鮮、牛味濃郁,加上生菜、蕃茄片、厚厚一層半熔芝士,感覺清新,平衡返牛肉嘅少少油膩感!一大啖咬落去,食齊晒全部材料,真係好滿足,食完仲係意猶未盡!➺➺ Milk Tea Shake $45Shake Shack嘅奶昔係餐廳嘅經典飲品,但我竟然第一次試,呢個milk shake奶味好突出、非常濃郁,口感細滑,味道豐富!我下次都要再飲佢!➺➺香辣蜜糖脆雞粒$56炸雞粒外皮酥脆內裏嫩滑、夠油脂唔會乾爭爭,點上秘製甜辣蜜糖醬一齊食,特別滋味,食完一粒又一粒!而且價錢都合理,必食推介!要讚一讚餐廳服務唔錯,遇到嘅店員好友善、熱情,仲迅速處理咗我哋點餐嘅問題。

➺➺甜辣蜜糖脆雞堡$63

➺➺ Shack Burger$58