Restaurant: SHANGHAI POPO 336 (iSQUARE)
Info:

2024-01-16 60 views
尖沙咀抵食高質上海菜🤩有時係尖沙咀行商場行到攰, 發現商場內就近有間裝修幾靚, 而且又坐得幾舒服既上海餐廳, 決定入去試一試😎打開menu, 菜式選擇多, 全部都係正宗常見既上海菜式😋 仲有我最愛既酸菜魚, 梗係order 啦. <鬼馬酸菜魚> {$208}😋 ~ 啖啖魚肉, 份量多, 而且仲配有薯粉, 油炸鬼同其他配菜, 越食越惹味.<蜜汁火方> {$122}😋 ~ 傳統上海必叫前菜, 感覺有點似食扁平鴨咁🤭 so yummy.<小籠包> {$46}😋 共有4隻, 多肉多汁皮薄, 入口有爆汁口感👍整體食物抵食又好味, 地點方便又坐得舒服, 絕對值得回頭再食.🥘餐廳: 上海婆婆336🍄地址: 尖沙咀isquare 6樓605-606號舖
尖沙咀抵食高質上海菜🤩

🥘餐廳: 上海婆婆336
🍄地址: 尖沙咀isquare 6樓605-606號舖

2024-01-11
$200 (Dinner)
2024-01-16 117 views
今日收工同朋友有個小聚,大家都未決定好食咩之際,有個朋友提議不如食上海野,我知I square入面有間好出名既上海野,大家都一致贊成食呢間!入到去已經見到開始多客入座,職員安排我地坐卡位,都幾闊落而且私癮度極高,小聚簡直一流。我地一掃個QR Code見到個Menu已經流晒口水,好快我地已經決定好要食乜!四小拼-小竹荀、肴肉、烤麩、小排骨我地網上見到呢個小食拼盤人氣度都幾高,可以試齊四款上海特色嘅小食,其中我最愛肴肉,之前從來無食過,肥瘦適中,口感特別。小竹筍爽脆,甜甜地好開胃,呢道菜作為前菜簡直係非常豐富。話梅花雕醉雞雞隻浸係花雕酒裡,食得出每一啖雞肉質都好鮮嫩,而且充滿花雕酒既香,簡直令到我地回味無窮。336上海小籠包 食上海野點少得小籠包,價錢親民,最重要質素極高,小籠包多汁到爆,而且皮薄餡多,湯汁亦都非常鮮甜。黃金四季豆本身都好中意黃金炒既野,今次叫左四季豆,炒到非常香,而且四季豆本身都好爽脆,簡直係提升左成個質素。雲吞酸辣湯朋友最愛食酸辣湯,今次加左雲吞,個皮吸晒酸辣湯個味,非常掛汁,而且雲吞都勁多餡,食完個雲吞重可以飲晒d湯,又唔會太過辣,岩晒我。上海炒年糕今次個MVP竟然炒

四小拼-小竹荀、肴肉、烤麩、小排骨

話梅花雕醉雞

336上海小籠包

雲吞酸辣湯

上海炒年糕

今次個MVP竟然炒年糕,炒得非常有鑊氣,佢連D配料都炒得好鬼香,年糕size岩岩好,食落非常彈牙,最緊要唔會覺得好油膩。

椰菜回鍋肉

估唔到入面有大量椰菜,而且回鍋肉份量都唔少,炒埋一碟非常惹味,如果配埋白飯就簡直一流,可惜太飽。

豆沙鍋餅

一上既時候已經切開左八件,細細啖可以慢慢品嚐下紅豆既味道,不過由於佢係即叫即整,所以打算叫既朋友食既時候要小心睇熱同埋需要預留少少時間整喔!
2024-01-16 35 views
上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場6樓605-606號舖收工同班同事約咗一齊食飯,大家不約而同都好想食上海嘢,最後去咗iSquare食呢間已經開咗好多年嘅上海婆婆336。四小拼(小竹荀-肴肉-烤麩-小排骨)前菜我哋揀咗四小拼,初頭以為前菜份量會好少,但估唔到四款小食每款份量都唔少,夠晒我哋四個人食,仲可以一次過試晒最特色嘅上海小食。酸辣湯雲吞酸辣湯雲吞可以滿足晒又想飲酸辣湯同埋又有雲吞食,雲吞有五大粒,連埋酸辣湯一齊食又意想唔到咁夾,酸辣湯唔算好辣,啱晒鍾意食微辣人士。336上海小籠包嚟到食上海嘢又點可以唔食小籠包呢,小籠包粒粒湯汁都好飽滿,而且肉多,熱辣辣夠晒出色。上海炒年糕不嬲都好鍾意食上海炒年糕,鍾意年糕嘅質地煙煙韌韌,味道有夠晒嘢味,幾個人一齊share嚟食就最適合不過。黃金四季豆平時食開欖菜四季豆,估唔到呢度有鹹蛋黃炒四季豆,每一條四季豆都沾滿晒鹹蛋黃醬,真係令人越食越開胃。話梅花雕醉雞估唔到雞嘅份量咁多,而且每一嚿都啖啖肉,充滿着花雕嘅酒香,超級濃味!
上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)

四小拼(小竹荀-肴肉-烤麩-小排骨)

336上海小籠包

上海炒年糕

話梅花雕醉雞

2024-01-15 39 views
同朋友去左isquare睇咒術迥戰展,睇完之後好肚餓,去左上面6樓食晚餐🥣上海婆婆336好大間,入去醫肚仔👅醉乳鴿醉雞就食得多,少有冷盤醉乳鴿乳鴿鴿肉滑溜,花雕酒香濃336上海小籠包(4隻)食上海菜,點少得去嗌小籠包,♨️熱騰騰小籠包,襯熱食,湯汁一口爆發,絕對係小籠包嘅精華所在👍🏻魚湯蒜子BB棠菜一啖可以品嘗嘅BB棠菜 吸收哂魚湯🐟嘅鮮味鬼馬酸菜鱼(跟油炸鬼)❤️好貼心,有得揀辣度,麻度我哋嗌小辣,小麻 唔會淡而無味,有少量辣椒 🌶️辣度係唔食得辣既人都食到👍🏻酸菜魚好好食 🤤個酸度都好夾 配埋薯粉食會更加突出兩者個味 食唔停🤣 配油炸鬼食 新鮮配搭✨效果都唔錯 點多d湯食口感會更豐富黃金炒飯鹹蛋黃炒飯,鹹蛋黃炒得均勻,飯粒粒分明,份量十足,同行4人,每人各食碗👍🏻流心椰汁小煎堆 (3粒)外脆內軟,咬入去有椰汁同西米流出嚟
同朋友去左isquare睇咒術迥戰展,

醉乳鴿
醉雞就食得多,少有冷盤醉乳鴿
乳鴿鴿肉滑溜,花雕酒香濃

336上海小籠包(4隻)

魚湯蒜子BB棠菜
一啖可以品嘗嘅BB棠菜 吸收哂魚湯🐟嘅鮮味

鬼馬酸菜鱼(跟油炸鬼)

❤️好貼心,有得揀辣度,麻度

我哋嗌小辣,小麻 唔會淡而無味,
有少量辣椒 🌶️辣度係唔食得辣既人都食到👍🏻

酸菜魚好好食 🤤
個酸度都好夾 配埋薯粉食會更加突出兩者個味 食唔停🤣

配油炸鬼食 新鮮配搭✨效果都唔錯 點多d湯食口感會更豐富

黃金炒飯

流心椰汁小煎堆 (3粒)
外脆內軟,咬入去有椰汁同西米流出嚟
2024-01-11 140 views
媽媽是上海人,前兩天媽媽跟通電話,無意間說起上海菜,她說很懷念上海的味道~今日給她一個驚喜,提早放工,帶她品嚐新派上海菜😊由於時間尚早,所以人流不是太多,餐廳闊落,兼設有多張大枱,圓枱~足夠多人飯局聚會👍蟹粉小籠包(4隻)絕對係上海小吃的代表~必食之選🔸皮薄餡嫩湯汁足🔸 一口咬下,蟹香四溢真係兩隻唔夠喉🙈酸辣湯雲吞🔸有五粒雲吞酸辣湯不算太辣,啱我口味但媽媽略嫌不夠酸🫢黃金四季豆🔸可根據個人口味選擇,我們選擇了「淋一點」🔸一上枱已經聞到陣陣鹹蛋香, 鹹蛋黃炒過更加惹味無窮鬼馬酸菜魚(跟油炸鬼)🔸油炸鬼同平時食開的不一樣,比較厚身,口感像喊味牛脷酥🔸蓮藕,薯仔,萵筍,薯粉配菜,好豐富~份量充足

蟹粉小籠包(4隻)
絕對係上海小吃的代表~必食之選
🔸皮薄餡嫩湯汁足
🔸 一口咬下,蟹香四溢
真係兩隻唔夠喉🙈

🔸有五粒雲吞
酸辣湯不算太辣,啱我口味
但媽媽略嫌不夠酸🫢

黃金四季豆
🔸可根據個人口味選擇,我們選擇了「淋一點」
🔸一上枱已經聞到陣陣鹹蛋香, 鹹蛋黃炒過更加惹味無窮

鬼馬酸菜魚(跟油炸鬼)
🔸油炸鬼同平時食開的不一樣,比較厚身,口感像喊味牛脷酥
🔸蓮藕,薯仔,萵筍,薯粉配菜,好豐富~份量充足
蟹粉小籠包

2024-01-09
Type of Meal
Dinner
蟹粉小籠包
2024-01-11 39 views
朋友好喜歡吃上海菜,適逢佢今日升職又加薪,我就嚟到isquare入面嘅上海婆婆336同佢慶祝一下。336上海小籠包四隻小籠包皮薄餡靚,一咬勁多汁擠出來,坐對面嘅朋友要小心砂鍋鬆花菜花菜煸得好香,配上蒜心,有爽又香。孜然牛肉牛肉好大塊又夠腍,孜然味好香啱曬我!鬼馬酸菜魚鬼馬酸菜魚入面有蓮藕、萵筍、榨菜同埋紅薯粉,超多配料根本唔需要叫白飯。魚肉嫩滑無骨。抹茶芋泥餅呢個餅煎得好香又夠脆,芋泥一咬就唧曬出嚟。
336上海小籠包四隻
小籠包皮薄餡靚,一咬勁多汁擠出來,坐對面嘅朋友要小心
砂鍋鬆花菜
花菜煸得好香,配上蒜心,有爽又香。
孜然牛肉
牛肉好大塊又夠腍,孜然味好香啱曬我!
抹茶芋泥餅
呢個餅煎得好香又夠脆,芋泥一咬就唧曬出嚟。
2024-01-11 22 views
呢間上海菜館走工業風路線, 裝修有特色, 卡位寬敞舒適, 空間感十足!主打傳統上海菜式, 食物選擇多樣化, 例如有上海小籠包、生煎包、素菜包、麻婆豆腐、上海粗炒、雲吞雞、豆沙窩餅、酒釀丸子等等🥢叁叁陸酸菜魚(辣)湯底充滿麻辣鮮香, 湯汁濃郁, 配料有鱸魚肉🐟、酸菜及爽滑彈牙嘅芋絲, 酸酸辣辣的, 令人開胃~🥢迷你素菜包食上海菜一定要試傳統包點, 仲要趁熱食!一共有4個, 包點好軟熟, 新鮮蔬菜內餡清香爽口!🥢清炒小白菜小白菜色澤翠綠🥬🥛生磨豆漿 豆味香濃, 飲落非常順滑, 而且唔會太甜。

🥢叁叁陸酸菜魚(辣)

🥢迷你素菜包

🥢清炒小白菜
小白菜色澤翠綠🥬

🥛生磨豆漿
豆味香濃, 飲落非常順滑, 而且唔會太甜。
2024-01-09
$200 (Dinner)
2024-01-04 51 views
上海婆婆336開在iSQUARE國際廣場嘅6樓,餐廳闊落好坐,環境裝修得雅緻,中午食飯都幾多人,菜式選擇都好多,仲提供老火湯同甜品。婆婆擔擔麵可以揀辣味程度,我揀咗走辣,所以湯底充滿擔擔麵麻醬花生味,湯汁晤算多,但非常濃郁,麵條熟度正好,Q彈掛汁,份量很足夠。松子魚松子魚上面鋪滿甜甜酸酸嘅醬汁和菠蘿粒賣相好靚,亦十分足量,惹黎周圍目光,魚皮炸得好脆,,肉質扎實口感嫩滑,入口酸酸甜甜非常開胃, 配合松子仁、毛豆,菠蘿粒,口感層次豐富。沙參玉竹螺頭湯好岩秋冬飲,清濕熱又清補,非常有營養。綠茶芋泥餅一碟三件,綠茶色好吸引,咬落有綿密芋泥,甜度適中,幾好味。

婆婆擔擔麵
麵條熟度正好,Q彈掛汁,份量很足夠。

松子魚

沙參玉竹螺頭湯
好岩秋冬飲,清濕熱又清補,非常有營養。

綠茶芋泥餅
一碟三件,綠茶色好吸引,咬落有綿密芋泥,甜度適中,幾好味。

四小拼-小竹荀、肴肉、烤麩、小排骨$118呢個小食拼盤一次過試到四款上海特色嘅小食😌竹筍甜甜地味道唔錯😆另外嗰啲其實唔係好知食緊乜嘢😂😂但係味道都幾香雞絲伴粉皮🐔$78麻醬可以揀多醬或者少醬😍見到呢盤巨量嘅麻醬就知好食😊仲要係個粉皮索晒啲汁😊麻醬應該有調過味偏甜😊另外有巨量嘅雞絲同埋青瓜絲🥒小排骨擔擔麵🥜$72排骨都炸得幾香😌表面加咗炸蒜🧄同埋調味粉😜d麵索晒啲汁😏所以有濃郁嘅花生醬味道😜同埋海量肉碎336上海小籠包$46一咬有爆汁嘅情況😙加埋佢個醋同埋薑😍非常好上海酸辣湯🌶️$48(碗)整體唔算好辣😍偏酸😂但係材料豐富😎食到有碎腐竹😊木耳同埋雞絲😚啱晒而家少凍嘅天氣

四小拼-小竹荀、肴肉、烤麩、小排骨$118

雞絲伴粉皮🐔$78

小排骨擔擔麵🥜$72

336上海小籠包$46
一咬有爆汁嘅情況😙加埋佢個醋同埋薑😍非常好

上海酸辣湯🌶️$48(碗)
2023-12-22 64 views
食上海菜第一時間諗起上海婆婆,Isquare地點方便坐得又舒服,而且整體價錢唔貴!我地叫左麻婆豆腐、小籠包,上海炒年糕、水煮牛肉!小籠包皮薄餡靚,有滿滿既肉汁,食既時候真係要細心品嘗個肉汁,加埋少少醋更添滋味麻婆豆腐唔會太辣,麻味都幾控制得幾好,最岩就係配白飯!水煮牛肉非常有驚喜,牛肉嫩滑而且入面仲有唔同配菜同紅薯粉,個汁又係撈飯一流炒年糕夠煙韌!整體黎講份量大而且價錢唔貴,人均百幾蚊,食物質素都幾高

我地叫左麻婆豆腐、小籠包,上海炒年糕、水煮牛肉!

麻婆豆腐唔會太辣,麻味都幾控制得幾好,最岩就係配白飯!

炒年糕夠煙韌!

整體黎講份量大而且價錢唔貴,人均百幾蚊,食物質素都幾高
-平時都幾中意食上海菜琴日行經尖沙咀就去試下😋/▫️涼拌茄子$58▫️前菜叫咗茄子,涼拌醬汁夠惹味茄子凍冰冰,質地軟腍又fresh又清新🌱/▫️砂鍋雲吞雞(位)$62▫️平時食上海菜好中意食呢道菜😋雞湯鮮甜,充滿濃郁雞味🐔有齊雞件同菜肉雲吞啱晒而家凍冰冰天氣暖暖胃🫶🏻/▫️上海粗炒$85▫️食得出充滿鑊氣🔥可以根據個人口味選擇少油少鹽等份量兩個人share啱啱好,麵條煙韌又足料👍🏻/▫️婆婆擔擔麵(辣)$62▫️中意食辣嘅朋友必試!唔算好辣,湯底濃郁較稠密麵條吸收晒湯汁,好惹味👍🏻/▫️336上海小籠包(4隻)$46▫️小籠包又係每枱客人都會點嘅菜式皮薄餡靚,包入面仲充滿湯汁😋/▫️洒釀丸子(每位)$38▫️最中意食嘅上海菜甜品🥰清香桂花香味,唔算好甜小丸子數量好多,粒粒都煙煙韌韌質地好好為成餐飯畫滿句號🫶🏻/性價比高,環境又坐得舒服👍🏻下次想食上海菜又多一個選擇😋
平時都幾中意食上海菜
琴日行經尖沙咀就去試下😋
▫️涼拌茄子$58▫️
前菜叫咗茄子,涼拌醬汁夠惹味
茄子凍冰冰,質地軟腍
又fresh又清新🌱
▫️砂鍋雲吞雞(位)$62▫️
平時食上海菜好中意食呢道菜😋
雞湯鮮甜,充滿濃郁雞味🐔
有齊雞件同菜肉雲吞
啱晒而家凍冰冰天氣暖暖胃🫶🏻
▫️上海粗炒$85▫️
食得出充滿鑊氣🔥
可以根據個人口味選擇少油少鹽等
份量兩個人share啱啱好,麵條煙韌又足料👍🏻
▫️婆婆擔擔麵(辣)$62▫️
中意食辣嘅朋友必試!
唔算好辣,湯底濃郁較稠密
麵條吸收晒湯汁,好惹味👍🏻
▫️336上海小籠包(4隻)$46▫️
小籠包又係每枱客人都會點嘅菜式
皮薄餡靚,包入面仲充滿湯汁😋
▫️洒釀丸子(每位)$38▫️
最中意食嘅上海菜甜品🥰
清香桂花香味,唔算好甜
小丸子數量好多,粒粒都煙煙韌韌質地好好
為成餐飯畫滿句號🫶🏻
性價比高,環境又坐得舒服👍🏻
下次想食上海菜又多一個選擇😋
2023-11-24 126 views
好耐冇食上海菜啦記得以前屋企樓下都有間上海婆婆琴日就去懷緬下🫶🏻⭕️ 336上海小籠包 ($46)❗️必點小籠包 一客四粒都算幾大粒 外皮唔會易穿咬開爆汁💦 飲完湯再成粒啪入口正😜⭕️ 黑醋排骨 ($88)全家最愛🩵 黑醋汁濃濃包住排骨汁醬做得較杰身 所以輕易做到拉絲效果⭕️ 咸檸檬扒鴨 ($168)鴨有半隻 份量好足料每舊都啖啖肉 咸檸檬🍋味唔算好出所以唔洗驚太咸👍🏻⭕️ 上海粗炒 ($85)好大份 配料夠多 而且麵質幾彈牙順帶一提 點餐app某啲食物仲可以選擇少油等大家食得健康啲💪🏻⭕️ 松子雞米叉子 ($98)以前食開京醬牛肉餡今次依個都ok 中間轉左做松子雞肉粒調味唔錯👍🏻 依個size細細粒仲可以塞到滿滿🤤⭕️ 黄金四季豆 ($78)💯推介❗️鹹蛋黃味十分突出四季豆軟硬度適中 每條都比鹹蛋黃完全包圍住食完完全冇好漏嘅感覺🤤⭕️ 流心椰汁小煎堆 ($28)一客三粒小點心 外層炸到金黃色內裏比較軟身 係椰汁西米口感好特別 而且唔會太甜⭕️ 豆沙鍋餅 ($55)食上海嘢必嗌甜品☝🏻炸到好乾身 外皮好脆一咬豆沙餡必哂出黎😍⭕️ 高力豆沙 ($58)食上海嘢必嗌甜品✌🏻好鬆軟 蛋白感♾️內裡豆沙綿密 好味😋期
好耐冇食上海菜啦
記得以前屋企樓下都有間上海婆婆
琴日就去懷緬下🫶🏻

⭕️ 336上海小籠包 ($46)
❗️必點小籠包 一客四粒
都算幾大粒 外皮唔會易穿
咬開爆汁💦 飲完湯再成粒啪入口
正😜

⭕️ 黑醋排骨 ($88)
全家最愛🩵 黑醋汁濃濃包住排骨
汁醬做得較杰身 所以輕易做到拉絲效果

⭕️ 咸檸檬扒鴨 ($168)
鴨有半隻 份量好足料
每舊都啖啖肉 咸檸檬🍋味唔算好出
所以唔洗驚太咸👍🏻

⭕️ 上海粗炒 ($85)
好大份 配料夠多 而且麵質幾彈牙
順帶一提 點餐app某啲食物仲可以選擇少油
等大家食得健康啲💪🏻

⭕️ 松子雞米叉子 ($98)
以前食開京醬牛肉餡
今次依個都ok 中間轉左做松子雞肉粒
調味唔錯👍🏻 依個size細細粒仲可以塞到滿滿🤤

⭕️ 黄金四季豆 ($78)
💯推介❗️鹹蛋黃味十分突出
四季豆軟硬度適中 每條都比鹹蛋黃完全包圍住
食完完全冇好漏嘅感覺🤤

⭕️ 流心椰汁小煎堆 ($28)
一客三粒小點心 外層炸到金黃色
內裏比較軟身 係椰汁西米
口感好特別 而且唔會太甜

⭕️ 豆沙鍋餅 ($55)
食上海嘢必嗌甜品☝🏻
炸到好乾身 外皮好脆
一咬豆沙餡必哂出黎😍

⭕️ 高力豆沙 ($58)
食上海嘢必嗌甜品✌🏻
好鬆軟 蛋白感♾️
內裡豆沙綿密 好味😋

期待下次回訪✌🏻
  • 高力豆沙
  • 黃金四季豆
  • 黑醋排骨
2023-11-24 91 views
上海婆婆336設店於尖沙咀I square ,位置就腳而且極近地鐵站,中式裝潢令餐廳格調同空間感都大增。上海婆婆335主打傳統上海菜,砂鍋雲吞雞、松子魚、上海小籠包等等,價錢合理份量足,性價比高👍🏻👍🏻黃金炒飯炒飯粒粒都金黃色,每粒都完美裹上鹹蛋黃😍鹹香十足又唔會死鹹,炒飯仲加左大量火腿粒同蝦仁,真材實料夠哂4個人分添咸檸檬扒鴨 (半隻)傳統上海功夫菜👍🏻$168有半隻鴨都幾抵食,鴨先烤勳過再加上自製咸檸檬🍋醬汁,有少少似話梅醬,酸酸甜甜好開胃🤤鴨件已經切成細件方便食用👍🏻雲吞酸辣湯食上海菜又點少得酸辣湯,我地仲升級做雲吞酸辣湯,估唔到雲吞咁大粒😲粒粒都爆餡,反而如果個酸辣再辣少少就更加好啦😆綠茶芋泥餅一客三件脆邊綠茶🍵煎飯內裏包住綿滑芋泥蓉,邊邊沾上粒粒芝麻更加香脆

黃金炒飯

咸檸檬扒鴨 (半隻)

雲吞酸辣湯

綠茶芋泥餅

• 黃金炒飯
2023-11-23 83 views
本人為大閘蟹的頭號粉絲🦀見到上海婆婆336最近大推的蟹粉撈麵,當然要試試啦!食蟹粉的好處就是,不用為拆蟹而大費周章。甘香的蟹膏,沾滿每一條麵條上🥰現在回看都想再吃😍另外蟹粉小籠包也是大大一顆,飽滿有肉汁,同樣大滿足。鍋貼也皮簿香脆,比坊間很多專門店還要出色。水煑牛肉雖然不是上海菜,但他們做得絕不馬虎,香辣過癮,份量也非常多,四個人才吃得完😳同場還點了蒜泥白肉和百合炒露筍,都是水準之上。總括而言,餐廳CP值高,坐得舒服,回頭率100

總括而言,餐廳CP值高,坐得舒服,回頭率100
2023-11-23 51 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️同屋企人食飯 食中菜就最好不過💁🏻‍♀️今次同大家介紹呢間係廣場入面裝修新潮既上海菜餐廳🔥食物質素穩定 價錢方面都幾合理🤏🏻❶ 鎮江肴肉 $78鎮江肴肉主要以醃製既豬蹄製造而成🐽睇落晶瑩剔透 同時肉色鮮紅❤️豬蹄嘅原汁原味完全保留住 食落清爽不膩🐷❷336上海小籠包 (4隻) $46小籠包一咬落去 湯汁隨即流出💥 湯汁濃郁同時又鮮甜👍🏻而且餡料所選用嘅豬肉都好鮮嫩🔅建議大家趁熱食 一旦凍左就可能會影響味道⚠️❸綠茶芋泥餅 (3個) $28綠茶芋泥餅既外層係綠茶口味既麻糬 內層就係芋泥💚外皮食落帶點嚼勁 內層就綿軟滑順🤓甜度岩岩好 值得一試~🦭❹水煮牛肉 $108以嫩牛肉炮製而成 牛肉鮮嫩多汁🐮湯底加入左大量啲辣椒同花椒 形成咗辣而香既湯汁🐄另外仲加入左萵筍、芽菜、薯粉等配料 令菜式更加豐富😆❺上海粗炒 $85上海粗炒可以request少鹽少油 感覺健康啲😙加入左肉絲、香菇、菜絲 炒炮而成👨🏻‍🍳食落充斥住豉油嘅香味 而且麵條靭度岩岩好🫶🏻大大碗 岩曬幾個人share一齊食😈

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

甜度岩岩好 值得一試~🦭

❹水煮牛肉 $108
以嫩牛肉炮製而成 牛肉鮮嫩多汁🐮
湯底加入左大量啲辣椒同花椒 形成咗辣而香既湯汁🐄
另外仲加入左萵筍、芽菜、薯粉等配料 令菜式更加豐富😆

❺上海粗炒 $85
上海粗炒可以request少鹽少油 感覺健康啲😙
加入左肉絲、香菇、菜絲 炒炮而成👨🏻‍🍳
食落充斥住豉油嘅香味 而且麵條靭度岩岩好🫶🏻
大大碗 岩曬幾個人share一齊食😈