2024-11-13 0 views
慶祝朋友生日,雖然有啲想食嘅嘢已經冇,但係佢哋都好好服務態度介紹唔同其他嘅嘢食俾我哋,知道我哋有小朋友需要一啲餐具嘅時候都會攞一啲合適小朋友嘅俾我哋,食物質素好好,最鍾意就係個避風塘魷魚,好Juice唔會好乾身,值得推介
2024-11-09 0 views
3個女仔叫左2人套餐食到中間已經食唔落,有food story 會員仲有淨價7折,加一以原價計算,成個餐連埋加一都只係$1030,抵到爛。服務超好,見我地食到中間,個主菜烏冬未上已食唔落,主動向我地提出,湯烏冬難以外賣取走,叫廚房安排轉成鰻魚飯,方便我們外賣帶走。非常體貼。
二人餐餐牌
2024-11-08
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
二人餐餐牌
2024-09-15 747 views
在 K11 內有許多食肆。我在地下那一層的轉角處發現了一間日式餐廳。到達時是 6:30pm,餐廳並不擁擠,我選擇坐在一個角落。這家餐廳主打串燒,但因為天氣炎熱,我決定點了一份魚生和三色醋漬蕃茄。這個三色醋漬蕃茄非常清涼可口,尤其在炎熱的夏天,吃下酸酸甜甜的蕃茄,加上啫喱的襯托,讓人感覺特別醒胃。魚生的味道也不錯,我還叫了一碗熱騰騰的白飯來搭配。當我準備離開時,發現餐廳已經不知不覺間坐滿了客人。這讓我意識到,香港的食肆其實是因為餐廳本身的質素和服務標準,才導致有些餐廳即使在低峰時期仍然有很多客人光顧。

2024-09-10
$300 (Dinner)
2024-08-22 1061 views
很好的用膳經驗。服務員很細心,很有禮貌。非常好的服務。他主動問我們冷氣是否舒適?雖然我們要求比較多。他仍然不厭其煩說服務客人是他的責任。環境好。食物好味又抵吃。
2024-08-21
$200 (Lunch)
  • 豚肉壽喜燒鍋
  • 幸之串燒七品盛
2024-08-18 920 views
第一次同小朋友去居酒屋慶祝生日,早前經電腦系統訂座,雖然已經確定了,職員仍然致電給我以確定時間,雖然有在電話中說慶祝生日,但餐廳聽完便算了,感覺只是希望你唔好甩底。食物整體不過不失,但係唔算熱,飯只是微暖的,加上坐的位置可能近風位,食物很快便凍了。上菜職員有禮,經常幫忙加茶。我最後在埋單的時候,雖然有同職員講我們的意見,但他表現出只是負責埋單,聽完後沒有回應,真的有點錯愕。似乎這間居酒屋並不建議用來慶祝生日,一般食飯聯誼是可以的。

2024-08-16
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 幸福串燒六盛合
2024-08-08 1159 views
一人高質晚餐枝豆 熱到有水蒸氣的鹽🧂是後加 調味及質感剛好多款水果串燒 燒得勁香又juicy 一啲都唔膩燒🌽 件件都沾滿牛油及蒜蓉 推介👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
一人高質晚餐

枝豆 熱到有水蒸氣的
鹽🧂是後加 調味及質感剛好

多款水果串燒 燒得勁香又juicy 一啲都唔膩

燒🌽 件件都沾滿牛油及蒜蓉 推介👍🏻

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • 蒜香粟米
  • 牛脷串
2024-07-29 1095 views
第一次嚟呢到食,係朋友介紹我嚟,話呢到嘢食同氣氛唔錯。加上自己同老公都想試好耐,就抱住黎嗰試下嘅心態過嚟。點知真係OK。個氣氛係正嘅,100分。食物都好食,但可以再好啲。因為個日有點忙,啲waiter急急腳行,但係知到我老公生日之後,都抽空送左兩份甜品俾我地仲幫我地影相。有時仲會同我地講兩句講下笑咁。著西裝褸肥肥地個位經理同埋好高個位哥仔同我地唱生日歌。滿足❤️

雞肉棒
芝士玉子燒
2024-07-26
雞肉棒
  • 芝士年糕
  • 玉子燒
  • 拉絲芝士玉子燒
2024-07-25 1165 views
今日自己一個人去食,點知d waiters 當我透明,舉手3次叫個男經理落單都扮睇唔到,結果要行出去叫佢落單,差!👎🏻👎🏻食物係ok的…但之後個4眼阿姐繞場一周加茶,偏偏唔加俾我,又係要好似求佢咁,先有得加茶…想問吓係咪一個人食飯就唔係客、就唔係生意,可以唔使理?😡😡
食物係ok的…
想問吓係咪一個人食飯就唔係客、就唔係生意,可以唔使理?😡😡
在K11商場逛街時,被餐牌上誘人的菜品照片吸引,便決定與朋友一起進入「幸福鳥」餐廳品嚐日式料理。整體用餐體驗不錯,首先要讚揚的是服務人員的熱情有禮。但由於沒有訂枱,只可以在吧枱就座。我們選擇了兩款午市定食 - 包含麵豉湯、沙律和溫泉蛋的套餐。「幸の串焼七盛合」🍖$208極上牛舌心、雞翼、雞腿肉、免治雞肉棒、豬肉串、冬菇和秋葵🍽️串燒種類豐富,肉質不錯多汁,惟略帶一些油膩感。「刺身定食」$208三文魚、油甘魚、深海魚、甜蝦和北海道帶子魚生新鮮,味道不俗,不過不失。整體餐點的份量相當豐富,兩人完全吃得很飽。價錢略貴,若以此作午膳價錢應可以有更高質的味道。環境:🏅🏅🏅🏅味道:🏅🏅🏅🏅性價比:🏅🏅🏅

「幸の串焼七盛合」

「幸の串焼七盛合」🍖$208
極上牛舌心、雞翼、雞腿肉、免治雞肉棒、豬肉串、冬菇和秋葵

🍽️串燒種類豐富,肉質不錯多汁,惟略帶一些油膩感。

刺身定食

刺身定食」$208
三文魚、油甘魚、深海魚、甜蝦和北海道帶子
魚生新鮮,味道不俗,不過不失。

環境:🏅🏅🏅🏅

味道:🏅🏅🏅🏅

性價比:🏅🏅🏅

「幸の串焼七盛合」
刺身定食
2024-07-07 1467 views
環境舒服,侍應有禮,日本居酒屋嘅感覺,選擇種類都多,有串燒,燒物及鍋物等...味醂魚干必叫之選,口感煙韌,送酒一流汁燒免治雞肉棒汁燒雞肉沾上蛋汁後,肉質更滑,口感豐富極上牛舌芯串燒得剛剛好,牛舌芯肉質爽嫩牛油香夠,少許鹽吊味,再厚身點口感更正醬油燒飯糰醬油味塗滿滿再燒,看似簡單,但燒到外脆焦香內裡煙靭,不錯飽腹之物拉絲芝士玉子燒蛋味香濃,入口嫩滑,玉子切開流出濃厚芝士,配埋紫菜同沙律醬,味道更有層次火焰帶子帶子新鮮高質,熱辣辣脹卜卜,帶子鮮甜,口感爽彈

味醂魚干
必叫之選,口感煙韌,送酒一流

汁燒免治雞肉棒
汁燒雞肉沾上蛋汁後,肉質更滑,口感豐富

極上牛舌芯串

醬油燒飯糰

拉絲芝士玉子燒

火焰帶子
帶子新鮮高質,熱辣辣脹卜卜,帶子鮮甜,口感爽彈

2024-07-02
Type of Meal
Dinner
2024-07-03 1152 views
朋友預約咗這間餐廳,於尖沙咀K11藝術廊,地點位置方便,星期二的晚上人客不多,我們首先叫了不同串燒,支豆,同埋燒銀鱈魚,一路慢慢食,一路傾偈至九時左右,環境安靜食物質素不錯,而且侍應會不停幫忙加熱茶,重點就係唔會有時間限制,讚!
2024-04-19 1040 views
店員態度好好 又有禮貌單係呢點 已經可以再泥👍🏼😊餐廳關10點 我差唔多9點入座都好好禮貌話我知幾點last order 叫我盡快叫野食事後仲請我食甜甜叫左幾串串燒 ,雞皮 雞肉棒 番茄燒肉等等都好食 雞皮推介,燒得啱啱好 又脆又香🤤雞肉棒 三個味都好好食🤭嗌咗三款精選刺身都幾厚 而且脂肪分布好好食呢個好滿足,價錢唔貴價錢上 ,兩個人食人均$500左右 都絕對夠食👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼日本嘢嚟講 仲要開喺K11 算抵食要支持吓香港消費
店員態度好好 又有禮貌
單係呢點 已經可以再泥👍🏼😊
餐廳關10點 我差唔多9點入座
都好好禮貌話我知幾點last order
叫我盡快叫野食
事後仲請我食甜甜

叫左幾串串燒 ,雞皮 雞肉棒 番茄燒肉等等
都好食 雞皮推介,
燒得啱啱好
又脆又香🤤
雞肉棒 三個味都好好食🤭

嗌咗三款精選刺身
都幾厚 而且脂肪分布好好
食呢個好滿足,價錢唔貴

價錢上 ,
串燒刺身
串燒刺身
  • 燒飯團
  • 免治軟骨雞肉串燒
  • 幸福鳥(免治軟骨雞肉串燒)
  • 三點刺身
2024-03-29 995 views
我係第三次幫襯哩間餐廳,三次都係同三兩知己聚餐,因為唔會好多人等,所以稍微食耐少少都唔會俾人趕(但注意佢有落場時間)事前我訂咗,因為朋友未到所以喺餐廳外等候,店員見入面仲有位都有善地叫我入去坐住先。因為我地會嘗試叫唔同嘢share,所以我都幾肯定lunch menu上都係安全嘅,但就唔會好驚喜。我剩係記得佢個汁燒魷魚好味,啲鬚仲脆脆地。某店員依然hard sell, lunch都好堅持俾個單叫menu我地睇下有咩想加,見到我地喺menu某頁面停留佢就會開始吹奏,仲會問幾次要唔要飲嘢又會介紹下牆上嘅特別menu, 因為佢相當有禮貌反而好難拒絕。(完全唔記得影相)

(完全唔記得影相)
$150 (Lunch)
2024-03-22 906 views
每次黎幸福鳥食lunch都係食串燒七盛合 ($198) set lunch有齊沙律、湯、飯、溫泉蛋串燒燒到好香口 調味啱啱好唔太咸雞翼拆開咗黎燒 食落好方便唔洗lun骨加小小錢就有埋野飲~餐廳員工好細心食完遞上濕紙巾抹手
每次黎幸福鳥食lunch都係食串燒七盛合 ($198)

set lunch有齊沙律、湯、飯、溫泉蛋
串燒燒到好香口 調味啱啱好唔太咸
雞翼拆開咗黎燒 食落好方便唔洗lun骨

加小小錢就有埋野飲~

餐廳員工好細心
食完遞上濕紙巾抹手

2024-03-01 860 views
食物很好 環境很舒服員工態度非常友善 會和顧客溝通 特別是職員金仔 細心了解我們的需要和普遍很多香港餐廳的服務態度很不一樣感覺很舒服自在讓我和朋友有一個輕鬆愉快的晚餐體驗
食物很好 環境很舒服

員工態度非常友善