2024-11-04 26 views
同我印像中既餐牌不同,因為佢地已經增添左好多不同款式既食物, 除咗普通茶仔成日見到既常餐之外,佢地仲有越南菜, 好奇心驅使下就揀左個撈打籃球,岩蓂依家啲天氣食。香茅雞扒撈ù$58熱杏仁霜瑞士雞中翼(5隻)$40

香茅雞扒撈ù$58

熱杏仁霜

瑞士雞中翼(5隻)$40
2024-07-29 456 views
多次用餐,此為最後一次。餐飲不實收費,諸多藉口收多你錢。套餐包括熱飲,但落單熱飲依然加收飲品價錢。向收銀員工反映時,只一味表示電腦顯示要加錢,即使menu指明包括熱飲,而所有熱飲價錢一概相同,依然不作出任何道歉或試圖解決問題的方法。而員工在落單時亦毫無任何提醒需要加錢,完全不承認錯誤,是非常差劣的用餐體驗。此外,其中一杯熱飲飲品為北海道3.6牛奶,其質素絕非大家飲用過的北海道牛奶,連屋仔奶的味道也遙遙不及。
2024-07-26
Type of Meal
Dinner
2024-07-14 667 views
員工對食客的行為態度極度惡劣、極需改善。話說14/7早上本人和兒子到店上用餐,其中一位束起短馬尾看似相對較年輕的女員工為我們落單,期間本人兒子因鼻敏感用紙巾處理鼻水,此女員工見狀即時退後最少三步,係最少三步,繼續為我們落單,可能因為退得太後之故,以致落錯晒單,到來的食物與所點的不乎。1. 我兒子處理鼻水時是有用紙巾的,並不是隨處噴射,何解對待我們好像是患上世紀絕症般,這是什麼服務態度?是什麼待客之道?香港的服務業不是死得不明不白的2. 如果員工真的咁討厭咁不能接受食客處理鼻水,為何不自己戴上口罩保護,而是用這種咁厭惡食客的惡劣態度處理,如果食店係咁不能接受食客處理鼻水,大可門外貼出告示「謝絕有鼻水人土入內進餐」
2024-07-14
$50 (Breakfast)
前身位置係紅茶冰室,後來變成紅島,前後兩間都食過,餐牌及食物質素幾乎一樣,但侍應阿姐就越嚟越差,今日簡直係氣頂!頭頂大葉風扇不斷吹,勁凍,叫阿姐熄一熄風扇,話焗,叫我地自己搵過個位,但又無位,後嚟搵第二個帶鄉音後生女侍應幫手熄風扇,就話唔開風扇地下會濕。其實理由已經唔重要,只係佢哋唔想熄啫。想投訴,鄉音女侍應就話自己係經理,係呢度最大嘅,同佢講就可以。搵鬼信你係經理?得,旺角大把好嘢食,一定要食你呢間?以後都唔會再幫襯!咁嘅服務態度,難怪香港侍應聲譽衝出國際,連新加坡都要抽水鬧埋一份,香港多得你地唔少,無生意唔好怪人,不過紅島又的確唔憂做。

得,旺角大把好嘢食,一定要食你呢間?以後都唔會再幫襯!

2024-06-18 549 views
昨晚與朋友食晚餐,我自己只想食菜同飲杯嘢,於是見到menu有蒜蓉炒菜芯,再見到底部寫住凍飲只需加$6,所以就咁樣落單啦。跟著見佢張單來到望一望,飲品竟然變咗$25,於是叫侍應問問是否搞錯,佢話單點菜芯冇得跟飲品。我跟住話咁你menu有商品說明條例與事實不符喎,因為係喺menu小菜那一頁內咁寫明跟飲品價錢,冇特別寫明單點菜不能跟飲品,咁即係誤導客人啦。侍應跟住話:‘’係呀,我哋會同老細反映,都知道咁樣唔得㗎!‘’咁即係明知道錯都唔改存心欺騙客人啦!我係咪應該舉報佢欺騙顧客?
咁即係明知道錯都唔改存心欺騙客人啦!

我係咪應該舉報佢欺騙顧客?
2024-04-10 523 views
水準嚴重下降,好好食並多次光顧,今次個白汁啲香草重手到好似落左成樽咁,除左香草無任何風味食到,個焗飯嘅汁多到痴線,但係個汁又好難食🤯成個飯不知所謂,$8x蚊竟然係咁嘅質素。其他朋友一致都認為紅島越嚟越差,以前我地係會約埋成班一齊食,到今時今日一定唔會再食。曾經好欣賞呢間冰室覺得佢地做得好有heart ,樣樣野都好味,食到嘩嘩聲。事隔幾個月搞到咁係米換左廚房?唔明白點解競爭咁大都可以越做越差,到底發生咩事?
水準嚴重下降,[曾經]好好食並多次光顧,今次個白汁啲香草重手到好似落左成樽咁,除左香草無任何風味食到,個焗飯嘅汁多到痴線,但係個汁又好難食🤯成個飯不知所謂,$8x蚊竟然係咁嘅質素。其他朋友一致都認為紅島越嚟越差,以前我地係會約埋成班一齊食,到今時今日一定唔會再食。曾經好欣賞呢間冰室覺得佢地做得好有heart ,樣樣野都好味,食到嘩嘩聲。事隔幾個月搞到咁係米換左廚房?唔明白點解競爭咁大都可以越做越差,到底發生咩事?
2024-04-06 353 views
非常差的餐廳。店舖有新餐單,其實上面好多菜都沒有,我叫了餐,等了半個小時之後,才跟我講沒有這個菜。店員不輕不重講了對不起,一點誠意都沒有。服務態度非常差。以後又再等半小時都沒有上菜。
非常差的餐廳。
店員不輕不重講了對不起,一點誠意都沒有。服務態度非常差。
以後又再等半小時都沒有上菜。
2024-03-31 331 views
在旺角發現一間跟紅茶很像的茶餐廳,今天很想吃西多士,下午茶餐從2:30開始,有兩款西多士選擇。想吃甜的選了阿華田脆脆西多,下次再試芝士西多,阿華田脆脆西多是在西多士表面灑上阿華田脆脆,兩塊多士中間抹上牛油,西多士本體是好吃的,外酥內軟,但因為只有在表面灑上阿華田脆脆,整個西多士沒有什麼阿華田味道,好像跟阿華田的關係也不大。這個套餐跟了薯角和飲品,我選了很喜歡的茶走,茶走有茶味但如果有多些煉奶會更好。
阿華田脆脆西多
阿華田脆脆西多
2024-03-18 302 views
今日食咗過午餐A(T骨扒跟飯),真令我大開眼界,塊T骨扒得一邊有肉,我真係未食過啲咁嘅T骨,仲以為比人食過,侍應態度唔好講,問多句都唔得咁。以前都有幫襯開,以後都唔想博。
2024-01-31 476 views
本身味道 ok,地方就腳,價錢唔算貴。所以以往都算常去但衰在廚房玩野所以一定不會再幫襯💢👎👎‼️話說買早餐,有時會有件扒因為食唔哂,會想豬扒另上就算無盒,入紙袋都無所謂有次同事幫忙代買,同樣要求另上返黎一開,都覺得搞笑唔止件肉响紙袋,連隻太陽蛋都响袋內...都算啦幾十元野唔好太 mean食完隻蛋,再開碗通粉...X,真唔係誇張通粉只得大約 4 外賣羹嘅份量另一碗湯,反而滿到就嚟瀉投訴,最多係情緒發洩一般餐廳都係意見接受,態度照舊 而且仲有 “ 下次食物加料 ” 嘅風險慳返啖氣好過所以最後唔單止我,而家連啲同事們都不再幫襯 當然人地都唔稀罕我地啲一百幾十但我地都一樣,尤其喺餐廳多到爛嘅旺角我地啲辛苦錢,唔係咁用的
本身味道 ok,地方就腳,
價錢唔算貴。
所以以往都算常去

但衰在廚房玩野
所以一定不會再幫襯💢👎👎‼️

話說買早餐,有時會有件扒
因為食唔哂,會想豬扒另上
就算無盒,入紙袋都無所謂

有次同事幫忙代買,同樣要求另上
返黎一開,都覺得搞笑
唔止件肉响紙袋,連隻太陽蛋都响袋內...

都算啦
幾十元野唔好太 mean
食完隻蛋,再開碗通粉...

X,真唔係誇張
通粉只得大約 4 外賣羹嘅份量
另一碗湯,反而滿到就嚟瀉

投訴,最多係情緒發洩
一般餐廳都係意見接受,態度照舊
而且仲有 “ 下次食物加料 ” 嘅風險
慳返啖氣好過

所以最後唔單止我,
而家連啲同事們都不再幫襯

當然人地都唔稀罕我地啲一百幾十
但我地都一樣,
尤其喺餐廳多到爛嘅旺角

我地啲辛苦錢,唔係咁用的
TakeAway
2024-01-27 488 views
今早想試下佢的早餐, 想食熱的湯粉, 叫左早餐A 鮑魚火腿絲過粉, 餐包加煎雙蛋, 熱奶茶, 先來通粉, 不過我個人習慣會食餐包先, 好軟熟幾好味😋, 兩只煎雙蛋煎得好靚😍, 食左佢d蛋白先, 再將兩只蛋黃放入通粉一起食, 通粉雖然放凍左, 不過湯底整得幾好味💓, 唔會太咸, 啱啱好👍, 撈埋蛋黃一起更好吃😚😚, 再飲埋杯熱奶茶, 雖然放凍左, 不過茶同奶比例都啱, 下次再來幫襯, 記得飲一啖先🤣🤣再下次試第二款😘😘
1906 views
2024-01-27
Type of Meal
Breakfast
2024-01-16 452 views
其實港式野都好好食🤤,路過見到大大每麵包同埋蛋撻,真係不禁地被吸引!呢間冰廳地方都幾寬敞,座位都舒服!餐牌都有好多唔同類型食品提供,估唔到仲有越南野及其他東南亞美食首先就叫左個葡撻同酥皮蛋撻食住先,熱熱地都唔錯,個皮都幾鬆脆叫個鮮蝦柚子沙律開開胃,蝦肉大大隻,柚子清甜加上酸甜醬汁夠開胃然後就叫左個札肉雞絲湯河,都幾地道,札肉爽口幾好味,雞絲係手撕雞,唔係絞碎哂果d,唔會鞋瑤柱蝦仁福建炒飯,好足料,炒飯夠乾身,加少少汁撈埋一齊岩岩好飲品都有好多特色飲品,我地叫左水蜜桃西柚特飲同菠蘿西檸乳酸,都幾出色呀!

呢間冰廳地方都幾寬敞,座位都舒服!

2024-01-14 441 views
早前來到呢間餐廳見到這條靚樓梯, 估不到屬於一間茶餐廳🍴的, 紅島冰廳旺角店有兩層分別地下及地庫。我自己平時都多去有茶餐廳🍴,無論是西多士、沙嗲牛面、芝士焗飯都是心愛食物!這間紅島冰廳原來有地庫層,環境夠大坐得舒服😌餐廳更有越式河粉、小食類,我點了款「越式米紙捲」 相當惹味厚牛油🧈菠蘿麵包🥯牛油🧈好厚,我都忍不住食完口又一口另外沙爺牛意粉、新鮮出爐的麵包🥯蛋撻都極吸引!紅島冰廳旺角旺角彌敦道594-596號地鋪
這間紅島冰廳原來有地庫層,環境夠大坐得舒服😌

餐廳更有越式河粉、小食類,我點了款「越式米紙捲」 相當惹味

厚牛油🧈菠蘿麵包🥯
牛油🧈好厚,我都忍不住食完口又一口

另外沙爺牛意粉、新鮮出爐的麵包🥯蛋撻都極吸引!

紅島冰廳
旺角旺角彌敦道594-596號地鋪
♡ 旺角抵食茶記|紅島冰廳 ♡-講到茶記 ~ 平時都會嚟紅島除咗鐵板餐同焗飯之外佢哋仲有好多港式嘅小食同麵包🥯- ♡ 焗豬扒飯 ♡ $68叫咗個午餐C ~ 仲包埋例湯好抵食😍 豬扒好軟腍 飯係炒飯底 茄汁都好夠😍 性價比勁高!-♡ 常餐 沙嗲牛肉麵 ♡ $55最鍾意就係食佢哋嘅沙爹牛麵真係冇得輸~ 仲有埋奄列 滑捋捋 😆 仲有熱辣辣嘅脆多士-♡ 法蘭西多士 ♡ $30黎親茶記 ~ 都要食西多士花生🥜粒好足夠 加埋牛油同糖漿 真係享受!-♡ 菠蘿油 ♡ $13菠蘿包勁大個,好香脆牛油🧈擺落去一咬 真係好邪惡!-♡ 百香果橙特飲 ♡ +$9跟餐只係跟$9咋 😍味道唔算好甜 酸酸甜甜好好飲!-♡ 龍鳳檸七 ♡ $30 我一定會飲佢哋嘅龍鳳檸樂/檸七好好飲👍❥#⇢店鋪資料:紅島冰廳 (旺角)旺角彌敦道594-596號地舖#
♡ 旺角抵食茶記|紅島冰廳 ♡
講到茶記 ~
平時都會嚟紅島
除咗鐵板餐同焗飯之外
佢哋仲有好多港式嘅小食同麵包🥯
♡ 焗豬扒飯 ♡
$68叫咗個午餐C ~
仲包埋例湯好抵食😍
豬扒好軟腍 飯係炒飯底
茄汁都好夠😍 性價比勁高!
♡ 常餐 沙嗲牛肉麵 ♡ $55

最鍾意就係食佢哋嘅沙爹牛麵
真係冇得輸~
仲有埋奄列 滑捋捋 😆

仲有熱辣辣嘅脆多士
♡ 法蘭西多士 ♡ $30

黎親茶記 ~ 都要食西多士
花生🥜粒好足夠
加埋牛油同糖漿 真係享受!
♡ 菠蘿油 ♡ $13

菠蘿包勁大個,好香脆
牛油🧈擺落去一咬

真係好邪惡!
♡ 百香果橙特飲 ♡
+$9跟餐只係跟$9咋 😍
味道唔算好甜 酸酸甜甜好好飲!
♡ 龍鳳檸七 ♡
我一定會飲佢哋嘅龍鳳檸樂/檸七
好好飲👍

#
⇢店鋪資料:
紅島冰廳 (旺角)
旺角彌敦道594-596號地舖
#
2024-01-07 300 views
星期六行完旺角,諗唔到食咩,我同屋企人又去左呢度開餐 , 因為紅島冰廳選擇多,原來佢哋最近仲推出埋​越式美食系列添,可以一邊食西式晚餐鋸扒,一邊食下「越南小食串燒」😋。晚餐有湯有飲品,主菜牛扒好大件,塊扒好軟腍,唔會煮到過,小朋友都好易咀嚼 ;而越南小食呢,就有「路邊烤雞肉串」同埋「豬肉串」, 肉質尚算嫩滑,建議趁熱即,都幾好食😋;再加埋「鮮蝦柚子沙律」,酸酸甜甜,都幾開胃呀!埋單$295,都算是抵食呀!​

埋單$295,都算是抵食呀!