6 day(s) ago 5 views
雞煲等左接近半個鐘先到。一上枱好似好大盆咁,但件件都係骨,又硬又唔入味。個雞煲盆唔比heat住,話個爐唔岩咁用,食到中途,啲雞已經開始凍啦。之後打邊爐,啲料又細碟又唔新鮮,絕對不會再去。
雞煲等左接近半個鐘先到。

之後打邊爐,啲料又細碟又唔新鮮,絕對不會再去。
2024-11-28 1633 views
Wonderful meal in Tst見住d鍾意嘅舖頭一間一間咁執,就知道飲食業真係好難做。個個都北上消費,留喺香港都需要勇氣。今日屋企人生日,嚟到尖沙咀打邊爐,佢哋嘅服務真係令我好滿意同埋深刻!由坐低開始,佢哋幫你齊人先叫起。主動幫你分4碗雞湯翅,同埋幫你剝蝦,中途加湯都唔使人叫,d waiter哥哥都好好人。我哋叫咗個四人餐,有牛肉有豬肉有丸有烏冬,仲有四支啤酒。另外加咗個象拔蚌刺身,好鮮甜好好味。一定會再幫襯
Wonderful meal in Tst

一定會再幫襯
涼拌鮑魚
象拔蚌刺身
4人餐
2024-11-27
$500 (Dinner)
涼拌鮑魚
象拔蚌刺身
4人餐
2024-08-26 4629 views
朋友外國返香港,想傾計打邊爐最佳選擇,兩位男店長都有禮,識講笑,怕我地第一次黎唔識,都好樂意解答同介紹,雞煲好足料,味道同配菜都超足料,叫了封門柳同其他小配菜打邊爐都好好食,現場播返好多經歷好聽嘅歌。
2024-08-22
$250 (Dinner)
2024-08-14 7493 views
第一次品嚐,食物品質不錯,味道幾好。座位亦都10分寬敞。唯獨美中不足是門口服務員態度不禮貌,我跟朋友都是分開進場,她的態度很差,不斷詢問我們有否訂位,就算最後核實了我們真的有訂位,都不給我們馬上進入仍然要我們在門口等候。除了這位服務員之外,其他服務員態度10分好,我很欣賞。食物品質及味道,亦都10分不錯。環境及交通,亦10分方便,附近很多停車場可以泊車。座位及枱面亦10分闊落方便多人聚會圍繞充不足是燈光可以在光一些,有些朋友覺得燈光偏暗。
除了這位服務員之外,其他服務員態度10分好,我很欣賞。
食物品質及味道,亦都10分不錯。

2024-06-22 9153 views
呢間火鍋店第一次試,但係真心推介可以encore我哋揀咗芝士雞煲個芝士係原個芝士即場加落去個煲度 見到嚿芝士就好治癒另外火鍋配料都相當出色揀咗牛拼盤 仲會即場燃點醉牛 睇住佢着火嗰刻正到撻其他配料丸呀餃呀都好高質而家仲有打卡送炸湯圓 個湯圓係即炸完全冇酒益味值得一提,餐廳唔收切餅費㗎 嚟呢度慶祝生日一流 🎂 另外餐廳裝修以城寨做背景值得係門口打卡仲要咁高質素嘅食材價錢還可以 所以一定要再嚟👍🏾👍🏾👍🏾
呢間火鍋店第一次試,但係真心推介
可以encore
我哋揀咗芝士雞煲
個芝士係原個芝士即場加落去個煲度 見到嚿芝士就好治癒
另外火鍋配料都相當出色
揀咗牛拼盤 仲會即場燃點醉牛 睇住佢着火嗰刻正到撻
其他配料丸呀餃呀都好高質
而家仲有打卡送炸湯圓 個湯圓係即炸完全冇酒益味
值得一提,餐廳唔收切餅費㗎 嚟呢度慶祝生日一流 🎂
另外餐廳裝修以城寨做背景
值得係門口打卡
仲要咁高質素嘅食材
價錢還可以 所以一定要再嚟
👍🏾👍🏾👍🏾
  • 炸芝麻湯圓
2024-05-25 9387 views
去左尖沙咀嘅城寨煲皇食晚餐,堂食。每人消費大約係500蚊。如果係外賣嘅話,我會揀自取或者送餐。今晚同我一齊食飯嘅係我個好朋友,我哋嚟緊開心嘅朋友聚會。我揀咗好多好食嘅菜嚟試下。首先,我飲咗花膠雞湯火鍋湯底,好鮮美,有花膠嘅香味。然後,我試咗個煲仔雞,味道獨特,雞肉嫩滑多汁。牛胸爽同牛頸脊都係我推薦嘅菜式,個牛肉好鮮嫩,口感好細緻。仲有羊肉、手打墨魚丸、紅薯粉、娃娃菜同花雕醉牛等等,每一樣菜都好好食,留低好深刻嘅印象。我揀呢間餐廳同呢啲食物嘅原因係因為我啲同事介紹咗俾我,而且仲可以有八折優惠。呢度嘅食物好好味,服務都好好,令我好滿意。食完好味嘅飯後,我仲買咗張九龍城寨電影嘅明信片留低個記念。今次嘅用餐經歷好開心,我會推薦呢間餐廳俾我嘅朋友,希望佢哋都可以嚐到呢度嘅美食。

• 海鮮拼盤
2024-05-14 6138 views
睇完九龍城寨之後深深入咗城寨坑😭❤️ 今日同朋友黎咗城塞煲皇食晚飯,不得不說淨係門面已經好有feel🫶🏻 霓虹光管加上懷舊舞廳嘅裝潢,好似真係置身城寨咁!.先食城寨雞煲!雞件好入味,配菜都好多種類,我地六個人食半隻好足夠,留肚打binlo😝😝.叫咗海鮮拼盤($498)、二人牛魔王拼盤 ($398)、牛骨髓($98)、蝦滑拼墨魚滑($138)等等,所有食材都好新鮮~ .快啲去體驗城寨邊爐啦🍲#hungrykuuu_hongkong #hungrykuuu_tsimshatsui #尖沙咀美食 #香港火鍋 #香港好去處 #香港美食 #hkfood #hkgoodwest #相機食先 #食好西

快啲去體驗城寨邊爐啦🍲

2024-05-14 3841 views
這餐廳正門在地面,沿樓梯向下走,餐廳在地庫。正門門面到樓梯的裝修也很特色,有老香港的情懷。餐廳環境比較暗,有卡座。來這裏主要是食火鍋,這次火鍋湯底選了 芫西皮蛋湯底 及 麻辣湯底:火鍋材料都很新鮮和夠凍,品質都很好。墨魚滑 和 招牌三寶丸十分彈牙 。這裏有黑牛栢頁,很爽口,牛肉,蔬菜都很新鮮。每碟的量不算多,但質素都好。小食方面,椒鹽雞軟骨炸很夠爽脆身,送酒很好,只可惜啤酒不夠凍,而這裏的炸粗條午餐肉炸得十分香脆,是令人滿足的邪惡小食。
這餐廳正門在地面,沿樓梯向下走,餐廳在地庫。
正門門面到樓梯的裝修也很特色,有老香港的情懷。
餐廳環境比較暗,有卡座。

火鍋材料都很新鮮和夠凍,品質都很好。

墨魚滑 和 招牌三寶丸十分彈牙 。
這裏有黑牛栢頁,很爽口,
牛肉,蔬菜都很新鮮。
每碟的量不算多,但質素都好。

而這裏的炸粗條午餐肉炸得十分香脆,是令人滿足的邪惡小食。

2024-05-04 3403 views
服務態度好 細心 食物質素良好 龍蝦象拔蚌新鮮爽口彈牙 雞也是新鮮的 椰子雞煲喝起來甜而不膩 二人牛肉魔王拼盤的牛肉有5款 每一個的有不同口味 讓顧客體驗不同的味覺 生日也有免費的甜點 服務員非常貼心
2024-05-04
Type of Meal
Dinner
2024-02-24 4857 views
一班朋友聚餐,從來未試過一齊打邊爐,見到這間餐廳網評相當好,於是訂了枱。未叫火鍋料前,先叫了幾個小菜下酒。涼拌花甲有淡淡的酒香及辣味,太受歡迎下,我們加單。其他炸物包括炸蝦餅,黃金魚皮,百花炸油條,椒鹽雞軟骨及炸雞翼,都香脆可口,非常適合飲啤酒。😋在叫城寨雞煲時,一心只是想食炒雞煲,店員卻說可以在食完餸後,加湯做火鍋湯底,令我免去揀湯底的煩惱。😅我們選的火鍋料包括牛肉拼盤,鮮斑片,鮮蝦,墨魚滑,蝦滑,梅菜肉丸,芝士腸,水餃,蘿蔔片,冰菜。牛肉拼盤新鮮又美味,鮮斑片及蹦蹦跳的鮮蝦受各人喜愛。😋👍甜品叫了炸湯丸。大家開心拜年敘舊之餘,享受了一個稱心滿意的豐富晚餐。😁
未叫火鍋料前,先叫了幾個小菜下酒。
甜品叫了炸湯丸。
大家開心拜年敘舊之餘,享受了一個稱心滿意的豐富晚餐。😁
涼拌花甲
鮮蝦
  • 鮮斑片
  • 牛肉拼盤
2024-01-30 4498 views
上星期男朋友一早訂咗位食呢一間火鍋!間舖嘅裝修幾特別,好有九龍城寨嘅味道😆仿九龍皇帝🫅時代的感覺咁呀~☑️城寨唦嗲鍋/爆茜皮蛋鍋沙嗲鍋湯底味道非常濃郁👍🏻足料香料調製而成,微辣適合我😍▶️莞茜皮蛋火鍋湯底都唔錯,皮蛋沒有蛋臭味,男朋友好鍾意!☑️城寨封門柳⋯肉味、脂肪比例、口感一食難忘。牛脂味和牛鮮味非常重,新鮮感滿滿!☑️台山蠔⋯肉質鮮美:台山蠔的肉質較厚實,口感爽脆,肉質豐滿。品質和口感十分佳。🈵白鱔片⋯上枱嘅時候魚片有光澤,睇落已經覺得好新鮮🤩⋯輕輕灼熟魚片嚟食,果然肉質鮮甜美味🤩食落去甘香鮮甜,好似成條新鮮嘅白鱔係口度咁呀😋⚠️黃金魚皮⋯食到魚皮加了咸蛋黃,好咸香。⋯魚皮又夠晒脆,就咁食都爽爆。Btw 餐廳有好多打卡嘅位置,推薦大家同一大班好朋友嚟食,座位寬闊舒服!🔅店員十分細心,每隔一陣子就過來幫我們收拾桌上的碟,又會主動加茶,加分❤️
上星期男朋友一早訂咗位食呢一間火鍋
間舖嘅裝修幾特別,好有九龍城寨嘅味道😆
仿九龍皇帝🫅時代的感覺咁呀~
☑️城寨唦嗲鍋/爆茜皮蛋鍋
沙嗲鍋湯底味道非常濃郁👍🏻
足料香料調製而成,微辣適合我😍
▶️莞茜皮蛋火鍋湯底都唔錯,皮蛋沒有蛋臭味,男朋友好鍾意!
☑️城寨封門柳
⋯肉味、脂肪比例、口感一食難忘。
牛脂味和牛鮮味非常重,新鮮感滿滿!
☑️台山蠔
🈵白鱔片
⋯上枱嘅時候魚片有光澤,睇落已經覺得好新鮮🤩
⋯輕輕灼熟魚片嚟食,果然肉質鮮甜美味🤩
食落去甘香鮮甜,好似成條新鮮嘅白鱔係口度咁呀😋
⚠️黃金魚皮
⋯食到魚皮加了咸蛋黃,好咸香。
⋯魚皮又夠晒脆,就咁食都爽爆。

2024-01-29 3314 views
成家人過黎天星大廈食飯,呢間叫城寨煲皇的餐廳裝修以紅色,深綠色和金色陳設為主,好有70年代feel。食物真真材實料又新鮮,創意特別好好味。🍲喇沙卜卜蜆今次食嘅喇沙卜卜蜆,真係一個味道驚喜🌟嘅組合。首先,湯底嘅濃郁香辣🌶正正好均衡了蜆嘅鮮甜,唔會搶咗海鮮嘅風頭,反而係提升晒整體嘅口感。蜆肉爽口彈牙,每啖咬落去都有海洋🌊嘅清新滋味,好似帶我哋去咗南洋嘅海邊,咸香中帶有點點甜,完美糅合。湯底嘅辣度仲有啲椰香🥥,夠哂厚度同層次,喺味蕾上起咗一場美妙嘅味覺舞蹈🕺。而且,湯汁並唔會太辣,任何唔太鍾意辣嘅食客都可以好享受。如果你有幸試到這個菜式,記得要喺啖湯之後,停一停,細嘗蜆肉散發出嘅海洋氣息。蜆嘅鮮味都絲毫無損,令人食指大動。喇沙卜卜蜆嘅每一啖都讓人感受到廚師用心嘅烹調手法和對食材嘅尊重🧑‍🍳。總括來說,這個喇沙卜卜蜆絕對值得一試,尤其適合鍾意新嘗試同海鮮愛好者😍,它肯定會係你嘅味蕾上嘅一場盛宴🎉。🐂火焰旺醉牛充滿酒香味火焰旺醉牛,肉又嫩又滑超級正,牛肉肌肉較重,有濃郁的牛肉味,酒令牛肉的味道更鮮甜,必食?🍡招牌三寶丸自家手打三寶丸,有墨魚丸,蝦丸,牛丸,每一種都超正。墨魚丸食到粒粒墨魚,有好香
🍲喇沙卜卜蜆
🐂火焰旺醉牛
🍡招牌三寶丸
自家手打三寶丸,有墨魚丸,蝦丸,牛丸,每一種都超正。墨魚丸食到粒粒墨魚,有好香的墨魚味,蝦丸非常彈牙,膠質十足充滿蝦鮮味。牛丸大大粒自家手打,充滿肉汁,有鮮甜牛肉味。
🥬油麥菜
鮮油麥菜大朵新鮮,清爽又多水份,仲有油麥菜獨有香味,好好食。用上喇沙湯底,辣辣地味道更豐富。
🐟白鱔片
白線片新鮮雪白,切到成朵玫瑰花一樣,非常名。魚肉彈牙又爽口,味道鮮甜,一陣就掃晒成碟。
2024-01-23 2827 views
呢度就係做火鍋既,食材目不暇給,非火豐富,裝修亦充滿心思,打卡必到好去處!🩵金箔活魚刺身食火鍋前先食個刺身開下胃,刺身特別高級,有金箔係魚身,魚肉非常爽甜,鮮嫩可口,嫩滑無比,好有質感,香甜甘香!💚胡麻醬冰菜開胃之作亦有沙律,係用胡麻醬涼拌既冰菜,冰菜好爽甜脆身,非常清甜,沾滿胡麻醬味道就更香!🩷台山蠔打邊爐一定要有啲海鮮,台山蠔就岩晒,大隻肥美,飽滿脹身,甘味豐腴!🧡火焰旺醉牛呢個火焰旺醉牛🥩實在係太正😋!牛肉質感超級嫩滑,入口即溶,每一片都吸收咗獨特嘅酒香和微微嘅辣味,係一種微妙嘅平衡。香氣四溢嘅醬汁令人一試難忘👅,辣椒🌶️和香草嘅加持下,層次感十足,真係畫龍點睛。用一點點薑絲提味🔥,我覺得呢道菜既創意又刷新傳統牛肉菜嘅常規。食材之間嘅互相輝映,將每種口感同風味提升到最高層次,令呢盤菜成為一場味蕾嘅狂歡節。食肉者嘅必選之選,佢完美嘅火侯控制🔥更係將新鮮嘅牛肉進行到極致嘅展現。噴火嘅畫面加上酒精嘅薰陶,不僅是味覺嘅享受,更是一場視覺同嗅覺嘅饗宴🎆!嚟到這家餐廳,如果唔試吓這道火焰旺醉牛,咁真係遺憾莫及🤦‍♂️!總括來講,呢盤醉牛係我近期食過最令人印象深刻嘅美食之一👍,絕對值得推介俾所有愛
🩵金箔活魚刺身
💚胡麻醬冰菜
🩷台山蠔
🧡火焰旺醉牛

嚟到這家餐廳,如果唔試吓這道火焰旺醉牛,咁真係遺憾莫及🤦‍♂️!總括來講,呢盤醉牛係我近期食過最令人印象深刻嘅美食之一👍,絕對值得推介俾所有愛好美食嘅朋友哋!
💛城寨龍鳳雞煲
呢個係四人份量,所以一定要多人黎食先食得晒,用佐原隻鮮雞煲出黎既湯充滿雞香油香,金黃色既湯底稠稠地粘口濃密,翅群大大梳,超滿足呀!
2024-01-19 2756 views
講左咁耐話想食火鍋🥹終於都有得食啦,聽聞呢間話好好食喎😌個個都咁講🥳不過都係最緊要好食姐🥳今次拉埋男朋友專登入黎尖沙咀,佢地講到咁正,一於係度食返次,呢度既環境都幾特別,比人有一種係專食火鍋而又好正宗既感覺,呢度既環境都好有特式😀象拔蚌刺身象拔蚌刺身🍣,,呢款刺身真係食到我心都曬,每次食都有驚喜。第一,象拔蚌嘅口感簡直一流👍,絲絲入扣、彈牙得嚟不失嫩滑,嚼勁十足。一啖落去嗰種鮮嫩同爽口🤩,簡直係口腔嘅饗宴。而且佢嘅鮮味🐚,完全無需任何花巧調味,一點點醬油同少少芥末已經足夠帶出佢嘅天然海味。重點係象拔蚌刺身嘅夠厚切,食落去真係感覺到佢嘅豐富肉質同獨特嘅海鮮香氣。睇落去透亮🌟嘅刺身片,擺明就係告訴你「我好食」!食嗰陣,個人仲可以感受到佢嘅鮮甜同稍微嘅海水味,質感一流。每次食嗰陣,都會驚歎佢嘅質量保持得好好👏。總結,象拔蚌刺身無疑係不可錯過之選。每當提起嚟,我已經流口水🤤,望住件刺身,心諗下次去到日本料理餐廳,一定要再點一份!所以如果你仲未試過象拔蚌刺身,千祈唔好錯過呢個美妙嘅滋味體驗啊!😋🎉😀黃金魚皮大部份人都鍾意食魚皮,呢個魚皮既調理仲加入左咸蛋黃,就咁食好爽脆,又可以放落火鍋度煮一陣😀
😀象拔蚌刺身

😀黃金魚皮
😀二人牛魔王拼盤
到左牛既主角出場,打邊爐既必食之選,呢度既牛肉好靚,好嫩好柔滑,好食到飛起,係高質靚牛
😀城寨龍鳳雞煲翅(四人份量)😊
呢個招牌鍋見到好多人食,成個鍋都好大份,仲有陣陣香,比得好足料!因為仲有成兜花膠,花膠已經預先整好,然後分開比我地😋
😀火焰旺醉牛☺️
呢度既牛好靚,好食到無得彈,質感好好非常好,要比個好評😍😍😍😍😍😍
2024-01-19 2328 views
💫喇沙卜卜蜆湯底比較少會見到有叻沙味,湯底入邊真係有蜆但數量當然唔係十分多啦~幸好大部份蜆肉都係冇沙的。💫城寨封門柳封門柳平時多數都係食西餐嘅時候先食,好似第一次打邊爐嘅時候食。但係牛肉肉質都係不錯的,唔會係好老嗰隻。💫無骨脆鯇片最鍾意食魚嘅時候係無骨的,脆肉鯇就真係適合我,啖啖肉!💫百花炸油條我係超級鍾意食呢個的,但係奈何喺屋企整手嫌麻煩咗啲。而家餐廳整埋比我食咁當然要叫啦!就係油炸鬼再加蝦滑係中間,口感係好正的!💫野菌雜菜盤純粹係諗唔到叫咩菜就叫個雜菜盤唔使煩!
💫喇沙卜卜蜆
💫城寨封門柳

💫無骨脆鯇片
最鍾意食魚嘅時候係無骨的,脆肉鯇就真係適合我,啖啖肉!
💫百花炸油條
💫野菌雜菜盤
純粹係諗唔到叫咩菜就叫個雜菜盤唔使煩!