2024-08-26
雖然OPENRICE顯示落場時間係下午3時至5時30分,不過見門口掛住營業中既牌就照5時15分入去試下啦。入面既侍應就準備中,但都可以用餐。今次係第二次食,上次睇左OPENRICE食評,有人話二人套餐唔抵食,所以上次散叫食左$4XX。經過研究之後發現二人套餐抵唔抵食既關鍵係味道、份量、價錢之間既比例。第一次食過之後,已經確認佢既咖哩係上品,所以味道唔需要擔心,關鍵在於份量。由於二人套餐沒寫明份量,有D取巧既餐廳會全部當1份既意思,為左試下當中有沒陰謀,所以我叫左個二人餐。其實落單既時候侍應已經確認左,原來一齊都沒陰謀$318二人套餐詳細既意思其實係咁0. 免費脆餅(跟人數送)1. 可選 湯 或 咖啡角 (最多兩份)2. 蒜爆菜心(共一份)3. 鐵板咖喱雞5件 (共一份)4. 可選 牛、羊或雞咖哩 (共一份)5. 炒飯一碟6. 蒜香烤餅3件7. 自選飲品 (共兩杯)(可選酸乳)開餐前會有一次性濕紙巾抺手及提供免費樽裝水。免費脆餅當時沒諗住寫食評,所以沒影相,係薄薄既脆餅,可以點甜甜既洋蔥汁或微辣香草汁。咖啡角當時沒諗住寫食評,所以沒影相, 湯 決定支持小店,所以飲
其實落單既時候侍應已經確認左,原來一齊都沒陰謀
$318二人套餐詳細既意思其實係咁
0. 免費脆餅(跟人數送)
1. 可選 湯 或 咖啡角 (最多兩份)
2. 蒜爆菜心(共一份)
3. 鐵板咖喱雞5件 (共一份)
4. 可選 牛、羊或雞咖哩 (共一份)
5. 炒飯一碟
6. 蒜香烤餅3件
7. 自選飲品 (共兩杯)(可選酸乳)
開餐前會有一次性濕紙巾抺手及提供免費樽裝水。
免費脆餅
咖啡角
當時沒諗住寫食評,所以沒影相,
湯
決定支持小店,所以飲左幾淡先影。湯沒得揀,係忌廉雞湯,幾濃忌廉味,幾好味。不過上次飲既扁豆湯會更好飲,更有特色。
蒜爆菜心
炒得好爽甜,好重蒜香味。
鐵板咖喱雞5件
烤雞黎講竟然唔鞋,幾軟冧,本身味較淡,點咖喱食會仲好。
印度炒飯
就咁食會沒味,而且長米口感較絲苗米硬,只有撈咖喱汁後先發揮到佢既優點。
蒜香烤餅
就咁食定點汁都好食。
羊肉咖喱
羊肉好冧好彈,咖喱味好香。
芒果奶酪 超濃稠,好CREAMY,每飲幾淡加此水都唔覺得稀。
Other Info. :
幫襯一次後會送一張VIP咭,以後幫襯埋單時出示VIP會有85折,變相免左加一服務費。(咭上雖然寫8.5折,但應該係筆誤,實測過的確係85折,即15%OFF)