2023-01-11 52 views
今日放工,想速食一個麵就返屋企休息,平平地就最好不過食米線。屯門虹橋呢邊有間幾出名既米線叫順酸辣粉,我知附近啲朋友都會黎買外賣。今晚我地兩個人一人一碗: 🔸️豬骨濃湯+鹵豆腐+新鮮豬潤+寬粉($51,8.3/10)湯底有炸醬,腩肉, 幾濃杰既豬骨濃湯底。鹵豆腐夠入味,新鮮豬潤都幾多。寬粉比較特別,唔係好多地方有得食。 🔸️胡椒豬骨湯+蘿蔔+手工韮菜餃+米線 ($48, 8.3/10)我朋友清清地叫左個胡椒豬骨湯底, 都好有胡椒味,幾温暖幾足料。蘿蔔清甜,韮菜餃又大大隻,唔錯。😊 ✏️總括而言,速食推薦,米線從來都係我comfort food 😁

2023-01-10 34 views
招牌酸辣紅薯細粉 $33除咗紅薯粉可選外,仲有寬粉/米線/麵可以揀,而佢哋嘅配料有:炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜丶蔥花、芫茜食親川辣類既紅薯粉,都一定要有酸菜同炸醬花生呢啲配料都係靈魂🤣揀咗蘿蔔、牛展同水魷做送🙈蘿蔔炆得好淋,清甜味道;牛展都好淋,同埋呢樣係好有營養嘅食材,含鐵、維他命B㗎 魷魚唔腥、爽口湯底方面係正宗嘅四川湯底,小編怕太辣就叫咗小辣,食得更加辣嘅可以再叫辣d,同埋真係超級大碗,配料又夠多😎飲品方面凍抹香奶茶-大大杯、味道抹茶嘅香味同奶味平均,味道方面唔會則重一邊👍🏻味道又唔會太甜,套餐+碳燒豬頸肉 $44豬頸肉燒到外層焦香,仲附上一啲泰式甜酸醬👍🏻香口野味,厚度適中,唔會好薄

招牌酸辣紅薯細粉 $33

揀咗蘿蔔、牛展同水魷做送🙈蘿蔔炆得好淋,清甜味道;
牛展都好淋,同埋呢樣係好有營養嘅食材,含鐵、維他命B㗎
魷魚唔腥、爽口

飲品方面

套餐+碳燒豬頸肉 $44
炭燒豬頸肉
凍抹香奶茶
炭燒豬頸肉
凍抹香奶茶
2023-01-07 36 views
順酸辣粉來到小店廚窗玻璃,便被展示的涼拌泡菜吸引。縱使屯門紅橋美食如雲,但想著還是來吸溜一碗酸辣粉🍜這家的酸辣粉性價比很高,便宜又大碗。✨招牌酸辣米線($33)配料滿滿!有炸醬、花生、芫荽、韭菜、芽菜、蔥花和酸菜,就算淨米線一碗也不單調。點了微辣,辣籽和紅油香味十足。✨豬骨湯寬粉配腩肉($33+$8)寬粉非常有驚喜,是透明的紅薯粉,但粗身許多。但非常彈牙軟糯,口感十足。腩肉是肥瘦相間的五花腩,待別在於腩肉帶著豬皮,咬下去會肥油會黏嘴哦😍✨蒜泥白肉($25)底下青瓜墊底,大把生蒜碎,調料汁口感偏甜。個人喜歡偏酸的口味,所以倒了點黑醋。✨求其豬扒($29)非常大塊,炸漿酥脆。享用期間,來店的客人絡繹不絕,老闆櫃位外賣訂單電話響過不停。看來小店深的紅橋街坊歡迎呢🤭
順酸辣粉

✨招牌酸辣米線($33)

✨豬骨湯寬粉配腩肉($33+$8)

✨蒜泥白肉($25)

✨求其豬扒($29)
非常大塊,炸漿酥脆。

2022-12-20 37 views
屯門景豐好多餐廳,有唔少隱世高質食肆順記出名酸辣湯,但依家咁凍我就簡左個胡椒猪肚湯面胡椒味好足,有少少辣,又有濃厚的猪肚湯咪,食完面飲完湯個人暖曬配料都好多選擇,唔怕無得簡
屯門景豐好多餐廳,有唔少隱世高質食肆
順記出名酸辣湯,但依家咁凍我就簡左個胡椒猪肚湯面
配料都好多選擇,唔怕無得簡
2022-12-17 34 views
返工叫外賣成日都會食呢間,因為夠平又好味,而且仲有小菜送,萵苣、蓮藕、木耳都有機會有,夠曬開胃😋平時最鍾意叫佢既酸辣湯幼薯,酸菜熬得入味,湯底夠酸,有時都忍唔住想飲埋湯🤣有啲同事就話佢啲菜飯好食,我就未食過,因為鍾意食粉麵多過飯,大家有機會都可以試下~
2022-12-13 45 views
順記新界屯門井財街6號富麗大廈地下B————————————————————————做街坊生意都夠做🤣電話響不停 好多外賣單食嘅都係簡單食材 整體嘅感覺係份量多 豬扒 雞扒大大塊 唔馬虎 係堅好食🤤最鍾意紅薯粉嘅彈牙感覺 老闆事事親力親為 有禮貌態度誠懇尼紅橋尼頭 記得周圍搵吓嘢食 好多有心小店存在,等待大家發現豬骨湯紅薯細粉豬骨湯底 少辣 過一過癮😹雞絲-龍蝦丸-生菜-牛柳粒 跟餐加配 豬扒$19 雞扒$19凍菜蜜-少甜
順記
豬扒 雞扒大大塊 唔馬虎 係堅好食🤤
最鍾意紅薯粉嘅彈牙感覺
老闆事事親力親為 有禮貌態度誠懇
尼紅橋尼頭 記得周圍搵吓嘢食
好多有心小店存在,等待大家發現

豬骨湯紅薯細粉
豬骨湯底 少辣 過一過癮😹
雞絲-龍蝦丸-生菜-牛柳粒
跟餐加配 豬扒$19
雞扒$19

凍菜蜜-少甜
2022-12-11 28 views
抵食 美味很大碗足料 無論辣椒 酸菜 炸醬 花生 芽菜點了中辣(很夠味 不過因辣椒油會較油紅薯寬粉滑身索汁 彈牙偏韌唯獨魚肉卷較細和少 但有咬口香口招牌酸辣粉獨照豬大腸大件軟淋入味另外賣鹵水也很美味!
抵食 美味

豬大腸大件軟淋入味
招牌酸辣粉  加豬大腸
紅薯寬粉

魚肉卷

另外賣鹵水也很美味!
熱拌紅薯寬粉  加魚肉卷
招牌酸辣粉  加豬大腸
1K
妹妹非常喜歡吃酸辣粉,是雲川燒的常客。今天來到另一間酸辣粉專門店,價錢比雲川燒更抵食,麻辣湯底同樣高質。📍位置:在景峰輕鐵站下車,過馬路後沿斜坡下,在甜品店的對面。🏠環境:裝潢如同一般粉麵店,座位安排不擠迫,一邊牆身貼鏡面,另一邊則是玩味十足的掛畫,整體舒服乾淨。🤵🏻服務:上菜快。🍽️晚市:提供午市、下午茶套餐,各式粉麵,麻辣小食。🥢招牌酸辣粉(寬粉、中辣)$33首先是份量大而足料👍🏻,配料有炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜、蔥花、芫茜,我們兩個女孩分享都吃不完😝,透明的寬粉彈牙十足,掛汁好🤩,最棒是連花生都好吃😍,炸過脆卜卜,很香口,配料都用心十足,抵讚❣️。🥢麻辣牛展🥩 $42個人非常喜歡😘這道牛展,份量雖然不多,大約七八塊,但每塊都是厚切又大😚,醬汁是超級麻辣,我一個人都可以吃完所有牛展,使人胃口大開😋。🥢麻辣撈水餃🥟 $37跟牛展應是同一個醬汁,每隻水餃都好巨型😂,餡是豬肉韭菜,餃皮是手工製,略為厚。🥤檸檬🍋利賓納(凍)$10很久沒喝了,很懷念的味道🥰!

🏠環境:裝潢如同一般粉麵店,座位安排不擠迫,
一邊牆身貼鏡面,
另一邊則是玩味十足的掛畫,整體舒服乾淨。

🤵🏻服務:上菜快。

🍽️晚市:提供午市、下午茶套餐,各式粉麵,麻辣小食。

🥢招牌酸辣粉(寬粉、中辣)$33
首先是份量大而足料👍🏻,

🥢麻辣牛展🥩 $42
個人非常喜歡😘這道牛展,份量雖然不多,大約七八塊,

🥢麻辣撈水餃🥟 $37

🥤檸檬🍋利賓納(凍)$10
很久沒喝了,很懷念的味道🥰!
2022-11-26
  • 麻辣牛展
2022-11-13 395 views
順酸辣粉在紅橋很受歡迎,晚上八時多,仍然見到買外賣和堂食的人絡繹不絕。今晚和朋友來吃個簡單晚餐,原來這裏的湯粉的確很美味!這裏的湯粉可以選擇湯底和粉麵,最出名的是招牌酸辣湯粉。另外也有飯餐,價錢也很經濟實惠。這裏的食物份量是大大碗的,有很多長期熟客來支持。朋友點的胡椒豬骨湯粉$33,跟餐加豬扒$19,加韭菜餃$9。驚喜的是裏面有三片豬頸肉,等於多了一款餸,豬頸肉爽口大片又香口,很美味;喝了一口胡椒豬骨湯,豬骨湯味濃,胡椒香辣配骨湯甜味,吃到出汗,天氣涼涼的,很適合來一碗暖身。韭菜餃皮比較厚,但肉餡新鮮有韭菜香;炸豬扒是這裏的招牌菜,炸得外層脆皮,十分香口惹味,豬扒肉質新鮮爽口,不會炸得太乾身,味道鹹淡適中,很有水準,份量也很大塊,推介!我點的八寶湯粉$56,酸辣湯底米線中辣,裏面有8款餸:肥牛、豬大腸、雞翼、墨魚丸、手撕雞、腩肉、生菜,湯底配料:炸醬、花生、芽菜、芫茜、蔥,非常適合饞嘴的大胃王。怎料是用個像洗面盤般的大碗上菜,份量之多,以這個價錢來說超值!先要讚讚廚房的心思,辣椒油特地落在碗的一旁,覺得太辣還可以自己調節。湯底酸辣味道非常平衡,不會濃得有嗆喉感覺,又能喝得出湯底的鮮甜味

先要讚讚廚房的心思,辣椒油特地落在碗的一旁,覺得太辣還可以自己調節。湯底酸辣味道非常平衡,不會濃得有嗆喉感覺,又能喝得出湯底的鮮甜味道,層次非常好,有驚喜的酸辣湯,整碗湯都給我喝光了!

8款餸裏面最喜歡豬大腸,炆得又淋又入味;還有腩肉是厚身大塊的,有口感而不肥膩,鹵得夠香軟;手撕雞非常大片,說是雞肉也不為過;炸醬非常好味,酸酸甜甜份量多,拌勻湯底與米線一起吃,增添惹味感覺;花生炒得很香,芽菜份量多,真的越吃越起勁!吃完大滿足!

吃過這一次,要給順酸辣粉滿分!米線份量多,湯底和餸菜味道好,豬扒推介要試,職員有禮更是bonus。比起虹橋另一家出名的川味米線,性價比更高,更值得支持,一定會再回頭,列入飯堂之一!
2022-11-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
屯門好多隱世米線店,係景峰輕鐵站落咗車行去果條食街就有間la!【順酸辣粉】酸辣湯底真係正到幾遠都想再去食多次果種!招牌酸辣粉 $33 配料:炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜、蔥花、芫茜店名都叫【順酸辣粉】一定要叫碗招牌酸辣粉試下,酸味十足,小辣都有辣味,下次可以試下中辣(我應該都食到),配料都好多,我唔食芫茜所以走芫茜,我加咗生菜同手工水餃(韮菜),生菜新鮮爽口,大大粒水餃餡料足,咬開啖啖肉!麻醬冷麵(不辣) $28配料:乾蒜、青瓜絲、芫茜除咗一碗碗熱辣辣粉麵,依到都有冷麵食,啱食有時唔想食熱麵嘅客人,麻醬+ 乾蒜夠哂惹味,爽脆青瓜絲增加口感,涼浸浸冷麵撈勻食好清新!招牌炸雞翼 $33大大隻炸雞翼一口都咬唔哂!鬆脆炸外皮入面係帶有d咖喱味雞翼,即叫即炸新鮮滾熱辣,價錢都幾抵食~凍抹茶奶香 $28奶香味十足,食到辣辣地解辣一流!順酸辣粉 - 屯門 📍地址 : 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖

招牌酸辣粉 $33
配料:炸醬、花生、芽菜、韭菜、酸菜、蔥花、芫茜

麻醬冷麵(不辣) $28
配料:乾蒜、青瓜絲、芫茜

招牌炸雞翼 $33

凍抹茶奶香 $28
奶香味十足,食到辣辣地解辣一流!

順酸辣粉 - 屯門
📍地址 : 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖
2022-11-01
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
  • 凍抹茶奶香
  • 招牌炸雞翼
2022-11-01 81 views
麻辣撈(大麻辣)辣腩肉紅薯粉 $43腩肉幾香辣,炸醬同辣醬撈埋食,味道咸中帶少少甜,唔算好麻,但對於唔食得辣既朋友仔來講,都算幾辣。花生炸過脆卜卜😋酸辣粉(少辣)魚肉卷、通菜 $46湯底酸得來又食到香辣🤤味道balance,炸醬幾香,撈埋湯汁一齊食更香濃😋,魚肉卷炸到好香口,食落彈牙,通菜酸菜吸晒湯汁,連埋薯粉一齊食都幾掛汁,愈食愈試癮☺️呢度既酸辣粉無出面咁油,有自家製既特色同味道,餸菜質素ok,高性價比👍🏻餐配豬扒+$19炸漿好薄,豬扒炸至外層酥香,咬落唔鞋口幾鬆軟,味道咸香,仲食到有d香料味,唔錯😋
麻辣撈(大麻辣)辣腩肉紅薯粉 $43

酸辣粉(少辣)魚肉卷、通菜 $46

餐配豬扒+$19
2022-10-10 152 views
今日晏晝去咗紅橋呢間💛順酸辣粉餐牌好多選擇 叫咗碗麻辣湯底米線 大大碗 連埋啲配料好豐富 呢個價錢 真係相當飽肚😝麻辣湯底配米線 手工水餃🥟(韭菜)、豬大腸、豆卜 $58 支裝豆漿+8配料:炸醬 花生 芽菜 芫茜麻辣湯底夠哂惹味 滷水豬大腸滷得好入味而且豬大腸好肥美 爽口又彈牙 韭菜水餃 餃子皮好煙韌 韭菜味突出豆卜索埋啲麻辣湯汁 簡直入哂味不得不讚配料花生 炒得好香同脆口全部配料連餸 真係相當豐富🤩💛 順酸辣粉 @shun_noodles 📌 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖#順酸辣粉 #酸辣粉 #米線 #屯門 #紅橋黃店 #午餐 #晚餐 #小店推介 #屯門黃店 #黃店 #黄色經濟圈 #屯門美食 #黃店推介 #懲罰黃店 #相機食先 #良心小店 #抵食 #Tuenmun #hkfoodie #foodie #foodieblogger #foodiehk #foodblog #hongkongfood #hkfood #foodstagram
今日晏晝去咗紅橋呢間💛順酸辣粉

全部配料連餸 真係相當豐富🤩

💛 順酸辣粉 @shun_noodles
📌 屯門青菱徑6號富麗大廈地下B號舖

2022-10-04 97 views
順都算係屯門出名嘅麵檔平時多數叫外賣今次黎到堂食~八寶湯粉 $56超級大碗 配料如其名有八款非常抵食 配咗米線同酸辣湯可以揀辣度另外豬扒跟餐只係$19一啲都唔會乾身好稔好好食不過碟口水雞(例牌)$48就一般般啦 味道足夠 但係好多骨 好少肉 唔多抵食
順都算係屯門出名嘅麵檔

不過碟口水雞(例牌)$48
就一般般啦 味道足夠 但係好多骨 好少肉 唔多抵食

• 求其豬扒
2022-10-04 97 views
每隔一排一定會番黎食依間嘅寬粉因為依到嘅寬粉煮得特別彈牙唔會過林今次男朋朋揀左胡椒豬骨湯底 加左辣腩肉同豬大腸湯底食得出好足料上菜已經聞到好香胡椒味 每啖湯都充滿胡椒個種飲落會辣喉嚨嘅感覺 遲下冬天飲完應該會好暖身豬腸洗得好乾淨 唔會每舊中間好有好肥膏第一次試依間嘅辣腩肉嘩!黎到個刻真係勁吸引 肉同肥均勻地一層一層咁交接住 睇到都流晒口水食落都好淋 但又唔會好漏好肥膩而我就叫左麻辣豬潤寬粉豬潤爽滑 唔會煮到過熟好粉 亦唔會一大陣內臟嘅餲味分量都幾多麻辣湯底有肉碎同花生 🥜 花生都好香脆湯底香濃 不過略嫌今次比較油另外叫多左個口水雞例牌依個就不過不失啦雞都算滑嘅 但就好似搭左比較多骨頭位同埋唔知點解今次啲粉叫左小辣但比平日辣多左好多所以我唔係好食得出口水雞嘅味😂😂😅😅不過順帶一提 大頭蝦嘅男朋友又倒瀉水真係超唔好意思侍應同老闆都即刻幫手搞到人地又拖地又抹枱 做多咁多野佢地都冇黑面 值得讚揚
每隔一排一定會番黎食依間嘅寬粉

胡椒豬骨湯底寬粉配豬腸辣腩肉
麻辣豬潤粉
口水雞例牌
2022-09-28 80 views
去左朋友屋企玩,突然之間又想食麻辣野,所以就去咗佢屋企樓下嗰度食,點知係隱世小店😱我哋兩個人唔係話好肚餓,所以就叫咗碗麵同埋啲小食share ,天氣熱熱地,最啱食涼麵💁🏻‍♀️仲超大碗,我地叫左豬頸肉同四川辣腩肉,真心好入味,喜歡食麻辣嘅朋友一定要試,小編同朋友都辣得好過癮😜,所以都叫咗豆漿解辣😉另外,我哋仲叫咗涼菜三拼,有好多選擇,我哋就叫做萵筍,豆卜,豬耳,都係超入味,食完之後要噴火😛最後小編仲見到都幾多人咪掠拌返屋企食,鍾意食辣嘅朋友都可以試吓😛