1K
2019-02-28 23 views
中環有一間充滿藝術的私房菜館,名為「四川菜大平伙」,餐廳理念是為了向大家提供一個平台令大家的生活品味及情趣得到提升,在享受美食之中也同時感受到藝術及生活品味態度。餐廳外觀已經很有藝術感,一進入餐廳兩旁已佈滿牆壁畫,一邊是星光大道,另一邊是藝術風味重的牆壁畫,還有在餐廳內播放著舊上海情懷的歌曲,像置身在藝術館一樣。菜式方面是四川菜為主,今次來到和朋友就點了中午二人套餐,食物包括有前菜手拍青瓜、夫妻肺片、是日例湯、麻婆豆腐、四川回鍋肉、粗粮娃娃菜及絲苗白米。先講前菜手拍青瓜清爽脆口, 夫妻肺片惹味非常, 辣味是有層次感, 先辣後麻。是日例湯是四川人的家常湯,用雞濃湯再配上番茄, 野菌及蔬菜,味道清甜順喉,清新又健康。麻婆豆腐必定要配絲苗白飯, 豆腐很滑溜, 麻婆醬汁不算太辣帶點鹹,所以配白飯一起進食十足夾。四川回鍋肉及粗粮娃娃菜也不過不失,很有四川風味。現在在facebook like他們的page,就可以免費送上甜品,是日甜品是腐竹薏米蛋, 非常滋陰清甜。

四川回鍋肉及粗粮娃娃菜也不過不失,很有四川風味。

2019-02-26 71 views
🔅🔅🔅週末最喜歡閒逛與男友去中環走走中環出名多特色店舖剛好在某段樓梯間發現一間寫有畫廊藝術館招牌再看清楚點竟然是四川餐廳隔離的那位即刻說很想試試看見咁有特色且嗜辣既我當然說好🔸餐廳係私房菜館所以座位不算多但空間也挺大牆身全掛滿畫作而且是人手畫超有藝術風格傢俬和其他擺設在暖燈下令環境濃罩一股藝術風🔹餐牌上款色選擇有很多二人至四人套餐或者單點話明四川菜當然都要叫辣的但又怕太辣員工提醒可選小辣即刻感覺體貼又窩心呀🥰🥰🔸<蒜泥白肉> 第一款前菜是平時都會常點薄切白肉片包住脆口青瓜配上特製黑醋汁和蒜泥超級超級超級好食!!🔹<麻辣鮮魷> 沒想到這前菜特有驚喜原本以為魷魚會是雪藏的一吃竟然爽口無比還有鮮味配上麻麻辣辣醬料更豐富口感食物新鮮就是分外滋味果然沒錯🔸<招牌大千雞球> 本人被招牌兩字所吸引就點了雞球是先炸過再用配料爆炒雞肉外脆肉很滑辣得夠香份量不多每人只有三塊這價錢來說頗貴了點🔹<王府手撕高麗菜> 炒蔬菜是很考功夫的要賣相新鮮不油膩乾枯這個高麗菜發揮了高水準吃起來菜很香很新鮮有水份辣椒乾更提升了辣的另一層次🔸<老成都擔擔
🔅🔅🔅

<蒜泥白肉>
第一款前菜是平時都會常點
薄切白肉片包住脆口青瓜
配上特製黑醋汁和蒜泥
超級超級超級好食!!

<麻辣鮮魷>

還可以欣賞自創畫作
🔅🔅🔅
麻辣鮮魷
2019-02-23 18 views
今日朋友帶路來到中環覓食,這間私房菜館就在一條窄巷向上行。 餐廳附近環境清幽,更特顯這間充滿藝術感私房菜館。從門口落地玻璃特色畫作,令人很想快點進入去欣賞其他作品。餐廳內牆壁上也掛上很多畫,令人享受美食同時也能欣賞不同藝術家作品。有提供散餐及私房套餐先送上一碟前菜椒泡鶉𪂹蛋涼拌蒿筍絲,刀工幼細,口感爽脆。蒜泥白肉每片薄薄豬腩肉捲著青瓜,口感特別又唔油膩。南瓜蝦球蝦球肉質爽口彈牙,大蝦球沾上濃濃南瓜茸,鮮甜美味。爵士炒麵海鮮份量多,調味好,夠鑊氣豆沙鍋餅豆沙唔甜又香滑

從門口落地玻璃特色畫作,令人很想快點進入去欣賞其他作品。

有提供散餐及私房套餐

先送上一碟前菜椒泡鶉𪂹蛋
涼拌蒿筍絲,刀工幼細,口感爽脆。

蒜泥白肉
每片薄薄豬腩肉捲著青瓜,口感特別又唔油膩。

南瓜蝦球
蝦球肉質爽口彈牙,大蝦球沾上濃濃南瓜茸,鮮甜美味。

爵士炒麵
海鮮份量多,調味好,夠鑊氣

豆沙唔甜又香滑
2019-02-20 46 views
果日老公跑完馬拉松,順便行行中環半山一帶,竟然半山都间川菜私房菜,一于入去休息下吃個午餐。餐廳內原來是畫廊,掛左好幾幅著名画家的真筆,充滿藝術氣氛,甘有氣氛吃午餐都是第一次餐牌設計都好特別,肚餓的關係,我地一口氣點左好幾個小菜,有滋味冬瓜球、手拍青瓜、魚香蝦球、家鄉小炒肉、甜品黃金滿屋、冬瓜球廚師好有心思雕到似水晶球賣相已好吸引,甜甜酸酸,加上小許紅辣,飯前吃這個好適合醒胃,手拍靑瓜,青翠爽口,魚香蝦球,蝦好新鮮,爽口彈牙鮮味十足,不得不贊的家乡小炒,五花腩炒至肉爽不油膩,加上紅辣椒青椒幾種配菜一齊快炒十分惹味,要加多碗白飯再吃飯后甜品黃金滿屋,黃金滿屋主要材料是粟米,煎至兩邊金黃,十分香甜可口,回味無窮,簡單的材料做出美味的甜品這一餐好滿意和滿足,我會再次光顧的。
餐廳內原來是畫廊,掛左好幾幅著名画家的真筆,充滿藝術氣氛,
手拍靑瓜,青翠爽口,
魚香蝦球,蝦好新鮮,爽口彈牙鮮味十足,
這一餐好滿意和滿足,我會再次光顧的。
2019-02-19 407 views
本來食左好大份早餐唔太餓 ,點知爬完上山 再搵下路即刻餓番😆一入到去先發現原來呢間係一間同好多藝術家合作嘅餐廳😍😍直情好似入左art gallery 咁😍😍就連菜單都好有特式係用手畫既 🎨🎨🎨個前菜滷水鵪鶉蛋🥚好好食好開胃不過當個椒麻牛肉🐂黎到,即刻搶晒風頭😍😍😍佢用牛展黎整 🐂所以好香好淋,食完好想即刻再食第二塊😋😋家鄉小炒肉🐷感覺有啲似回鍋肉,但食落去肥而不油,滋味滿分👍👍川汁乾燒蝦球🔥隻隻蝦🦐都好新鮮好大隻,感覺有少少似潮式crossover 川式,正 !!! 好食到食晒之後要用個芝麻大餅食埋d 汁😂😂😂一滴都唔想浪費😝😝😝其實個芝麻大餅本身就好好食😋好脆好香口 呢d餅好易會好油 ,但個廚掌握得好好👍🏻👍🏻👍🏻facebook like+share 再送糖水 呢個糖水一d都唔hea!!!!係木瓜雪耳糖水,好清甜好潤 😍😍😍食完川菜🌶總係想食番d甜野🍬Perfect Ending 😚😚

個前菜滷水鵪鶉蛋🥚好好食好開胃

facebook like+share 再送糖水

2019-02-18
Type of Meal
Lunch
2019-02-16 337 views
一向對小妹愛護有加既前上司近日轉左工,職位更上一層,所以話要請客賀一賀自己呢日佢話想去大館影下相,叫我陪佢之餘仲話順道請我呢位小後輩食個晏佢帶左我黎呢間充滿藝術氣息既川菜餐館,呢度四處都有大大小小既掛畫做牆身做裝飾,店内位置唔算好多,但就滿佈坐上客當中既有私房套餐,亦可隨心水喜好單點食物既然係上司請客,咁就當然由佢發板話事啦佢話咁耐無見又一場黎到,唔洗同佢慳,要散嗌啲正野俾我試佢先叫左碟酸甜帶有小小辣又冰涼既“滋味冬瓜粒”做開胃前菜之後知我口味既前上司仲叫左我一向愛吃既“酸辣桂花魚”添滿滿既一大鍋,未食落口都經已聞到個撲鼻既酸辣香氣,令我口水分泌激增桂花魚片滑嫩無骨,味道既酸又辣,當中既刺激滋味實在令人愈辣愈想食,而薯粉吸入湯汁後更是美味跟住佢再order左半隻“樟茶鴨”同樣係高水準既菜色,鴨肉札實咸香,皮脆肉嫩,我地仲笑言如果唔係仲有下場去影相,我地一定要嗌返杯添呀而我話想食下菜,所以就要左碟“王府手撕高麗菜”,帶辣而不嗆喉,亦唔會好油,對口味啊最後我地仲以一人一碗清心滋潤既“桂花酒釀圓子”作結,既清香甜美又解辣,正

當中既有私房套餐,亦可隨心水喜好單點食物

既然係上司請客,咁就當然由佢發板話事啦

佢話咁耐無見又一場黎到,唔洗同佢慳,要散嗌啲正野俾我試

佢先叫左碟酸甜帶有小小辣又冰涼既“滋味冬瓜粒”做開胃前菜

之後知我口味既前上司仲叫左我一向愛吃既
“酸辣桂花魚”添

跟住佢再order左半隻“樟茶鴨”

Type of Meal
Lunch
2019-02-14 25 views
餐廳裝修雅致,由牆上多幅出名嘅油畫裝飾點綴,到天花垂落嘅燈,都富有濃厚藝術色彩,新年後開市,當然唔少得揮春炮仗等等嘅飾物,到達餐廳時,已經有唔少人光顧,現場有大圓枱又有卡位,無論三五知己,抑或一家老少,都適合光顧當日舅父生日我同幾個親戚姨婆佢哋一齊去中環食飯。😊辣子雞這個菜好特別因為他們的雞肉是非常香滑但係同辣椒一齊炒,可以做到色香味俱全。非常辣但係竟然係好香同埋好甘香。舌頭有小小麻痹因為他們有麻辣的成分。夫妻肺片顧名思義這是一個很出名的四川菜。他們隨時可以把一個平凡的餸菜變成一個很有特色,舅父佢話當日佢要搭的士過嚟食都係值得。我自己嘅感覺覺得這間餐廳好特別係應該要去因為有好多藝術品同埋遊玩可以欣賞。

當日舅父生日我同幾個親戚姨婆佢哋一齊去中環食飯。😊

辣子雞
舌頭有小小麻痹因為他們有麻辣的成分。

夫妻肺片
顧名思義這是一個很出名的四川菜。

今日本身係同男主角黎影下果副牆既~ 影完一輪周圍行下果時發呢度有既門口好吸引! Goggle完一輪就決定入去食個lunch喇! 一入到去個格局OK高級既感覺之外仲有濃濃既藝術氣息! 牆身有好豐富既香港元素 (新到連高鐵都有! 勁呀!!)..除此之外,仲有D唔同既掛畫… 唔識畫畫既我當然好佩服人地畫得咁靚啦~~ Menu: 四川菜當然就離不開我最愛既回鍋肉、手拍青瓜、口水雞等… <<手拍青瓜🥒>> $128青瓜配上醋加小小蒜蓉,酸酸地且爽甜。因為店家去左皮,令到青瓜更爽口!醒胃得黎又鮮甜!!! 蒜蓉味唔會太濃而搭左青瓜既甜~而且呢份青瓜仲有一樣好重要既功能係當我食到好辣果時 --- 幫手解辣 hahaha <<蓉城口水雞🐥>> $218口水雞上面鋪滿左紅噹噹既辣椒蓉同花生粒.. 口水雞個汁甜甜地,雞肉都有味道,唔會骨肉分離 <<四川回鍋肉🐷>> $208好香, 因為腩肉係片薄切炒.. 咬落去唔會好費力.. 而且脂肪部分非常爽脆! 配菜就用左兩隻唔同既椒去炒.. 味道唔辣而且甜甜地.. 啱晒唔食

Menu:

四川菜當然就離不開我最愛既回鍋肉、手拍青瓜、口水雞等…

<<手拍青瓜🥒>> $128

<<蓉城口水雞🐥>> $218

<<四川回鍋肉🐷>> $208
配菜就用左兩隻唔同既椒去炒.. 味道唔辣而且甜甜地.. 啱晒唔食辣既朋友仔^^

<<干煸四季豆>> $180
平時我唔係好鍾意係餐廳食四季豆既, 因為通常都好爽硬.. 但呢度既四季豆清甜無渣,而且唔會過硬! 幾合我口味~ 好惹味…我竟然食左大半碟!!! 男主角都嚇左一嚇 hahaha送飯一流呀。

<<山城辣子雞🌶🐥>> $380
雞粒炸到好香! 配上一大盤既辣椒 食既時候好似尋寶咁, 大家食既時候要小心一點喔,食到花椒就成口都麻痹咗

整體黎講,呢度既菜式都好好味而且好好送飯!! 真係會忍唔住食多幾啖飯呀🍚🍚🍚

2019-02-10
$613 (Lunch)
  • 干煸四季豆
  • 手拍青瓜
  • 山城辣子雞
2019-02-12 43 views
Weekend約埋朋友一齊黎中環睇壁畫,嘉咸街沿路有好多好有藝術特色既壁畫,行行下見到一間充滿藝術氣息既餐廳,原來係食四川菜既!我地就係呢度食番個lunch 先!餐廳內都掛左好多畫,彌漫住藝術🎨氛圍中用餐,特別relax! 我地睇完menu就點左2個前菜,手拍青瓜$128 及夫妻肺片$198,手拍青瓜配蒜蓉,青瓜好爽口青甜,而夫妻肺片都好爽脆,辣得黎都好滋味!主菜就點左宮保雞丁$350,有少少微辣,雞肉都好嫩滑,仲配有青椒洋蔥很有穫氣!配白飯一齊食好正!四川回鍋肉$208辣既味道濃左少少,薄薄既回鍋肉好腍身!平煸四季豆$180 好清甜,都好腍身同好入味,配少量肉碎一齊食唔錯,但個味道都幾濃,送飯一流!😋😋食完之後繼續我地既藝術🎨之旅!😌

四川回鍋肉$208辣既味道濃左少少,薄薄既回鍋肉好腍身!

食完之後繼續我地既藝術🎨之旅!😌
2019-02-11 226 views
在中環除左出名食西餐外,原來食川菜都唔錯。環境舒適整潔,用上經典中式卓椅,加入不少畫作,藝術感濃厚,結合中國飲食和藝術文化的設計。有大枱,適合一家人或一班朋友聚餐。播着國語老歌,蠻有情調的。夫妻肺片($198)牛肚、牛舌都很新鮮,片片大而薄,又嫩又彈牙,不太辣,麻辣鮮香,帶少少甜味。手拍青瓜($128)蒜醋比例好,酸甜適中,蒜味不會很嗆,清甜爽脆,實在醒胃。麻婆豆腐($180)豆腐很滑嫩,帶甜味,不會超麻辣,吃不完,比較溫和,很好下飯。樟茶鴨($280/半隻)是四川名菜,煙燻味很濃,很香,鴨子雖然小小的,鴨味卻很濃郁,口味鮮咸,肉質扎實,推薦!干煸四季豆($180)十分香口,豆夠入味,加了豬肉和辣椒,越食越滋味。蕃茄豆腐蛋湯係四川家常湯,加了白菜,跟廣東滾湯有點像,湯味道不錯,是食材的原味,沒有加味精。Menu上沒有的,menu湯類都是大份的,這樣例湯就2個人也可以喝湯。
在中環除左出名食西餐外,原來食川菜都唔錯。

有大枱,適合一家人或一班朋友聚餐。

播着國語老歌,蠻有情調的。

夫妻肺片($198)

$500 (Lunch)
  • 樟茶鴨
  • 干煸四季豆
  • 夫妻肺片
2019-02-08 60 views
#fridayla_central⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀川菜通常翻上深圳必食😎系香港比較難搵到正宗既⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早前系中環恰好試左呢間藝術餐廳菜式果然正宗考究而且環境安靜怡人⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀啱嗮三五知己相聚😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀美食固然是一種藝術,而餐廳亦的確充滿藝術氣息,由大師王亥的名畫到各式各樣的藝術擺設,甚至餐廳的設計裝修,都讓食客感覺儼如置身藝廊之中用膳。(簡介取自其官網)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣樟茶鴨💲280💭食落質感似臘鴨,頗有茶味💭但味道偏鹹,兩個人食會漏⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣芙蓉三寶💲350💭蝦好新鮮,啖啖肉超爽💭蛋白滑溜溜😝💭好清新的一道菜😉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀3⃣乾煸四季豆💲180💭亮點是花椒,完全將味道昇華💭好惹味,送飯一流😍😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀4⃣藤椒木耳💲128💭小菜一碟,頗開胃😝💭再多點醋,就更醒神⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀5⃣蜂蜜淡白玉💲138💭好清新既蜜糖味💭配
#fridayla_central
而且環境安靜怡人
啱嗮三五知己相聚😍
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣樟茶鴨💲280
💭食落質感似臘鴨,頗有茶味
💭但味道偏鹹,兩個人食會漏
2⃣芙蓉三寶💲350
💭蝦好新鮮,啖啖肉超爽
💭蛋白滑溜溜😝
💭好清新的一道菜😉
3⃣乾煸四季豆💲180
💭亮點是花椒,完全將味道昇華
💭好惹味,送飯一流😍😍
4⃣藤椒木耳💲128
💭小菜一碟,頗開胃😝
💭再多點醋,就更醒神
5⃣蜂蜜淡白玉💲138
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #muffin #macarons #cheesecake #earlgrey #rose #lobster #salmon #rasberry #coffee
2019-02-06 101 views
原來四川菜不只有水煮等講求辣勁的菜式,也未必要中國風紅燈籠等裝潢掛飾,更可與藝術結合!說的是位於中環蘇豪區的一間四川菜館— 四川大平伙。農歷新年前夕,店外玻璃門畫滿了舞龍舞獅的喜慶圖案,店內環境幽暗,牆上掛滿畫作,與一般的中國風裝潢有別。前菜是手拍青瓜。兩個小菜分別是川汁干燒蝦球和干煸四季豆。蝦球非常爽口彈牙!啖啖肉確實讓人吃得痛快😋川汁並沒有太辣,反而帶甜味,濃度適中。干煸四季豆雖材料簡單,卻惹味十足!歸功於師傅的功架及調味功夫、火候控制,四季豆清甜無渣,又是另一道好吃下飯菜。最後還是嘴饞多點了兩隻成都鐘水餃試試,賣相似紅油抄手,內裡肉餡豐富,充滿肉汁 有驚喜!聽店員介紹原來餐廳老闆熱愛藝術,所以店內均掛上老闆的畫作以裝飾,亦好供客人欣賞,吃川菜看現代畫,真是一次有趣的經驗。
前菜是手拍青瓜。
手拍青瓜
兩個小菜分別是川汁干燒蝦球和干煸四季豆。
川汁干燒蝦球
干煸四季豆
成都鐘水餃

手拍青瓜
川汁干燒蝦球
干煸四季豆
成都鐘水餃
2019-01-29 66 views
周末去到荷里活道, 真係好熱鬧人山人海。 係呢條街睇完好多小店藝術品後,行到壁畫街對面既四川菜館。 朋友今次做東請我食飯。拍青瓜酸酸地好清甜好入味。 係我食過唔辣既最好味既青瓜首先有雜豆煮娃娃菜娃娃菜十分嫰口, 煮到入口即溶。 d豆都好有口感。 同個菜好夾。 炆牛腩呢個牛腩質素好靚。 有d根腱位好林好好食。 望落有d辣椒但食落都唔辣既。 送飯一流。麻婆豆腐呢個未食已經好香, 除左辣同有麻味。 豆腐又好滑。 呢度食完飯又可以仔細欣賞藝術品。 深遊客歡迎。 餐廳有能力將簡單既菜煮出水準。 店員好熱情。m

拍青瓜

酸酸地好清甜好入味。 係我食過唔辣既最好味既青瓜

首先有雜豆煮娃娃菜

炆牛腩

麻婆豆腐
呢個未食已經好香, 除左辣同有麻味。 豆腐又好滑。

m

出黎中環,多數都係食西餐今次有個識飲識食既朋友帶我黎食四川菜仲要係一間充滿藝術氣息既餐廳未入到餐廳入面,已經擺放了一個石像見到個餐廳名都覺係大文豪手筆呀🤣(講笑)門口仲有一個牌寫住米之蓮推薦嫁仲有日文字👍🏻👍🏻吸引日本客被安排坐係近門口位位置隔黎有一幅長畫,細看原來係畫緊香港嫁再參觀餐廳既另一角,都有幾幅掛畫座椅都幾有中國風格嫁先來一個蓉城口水雞辣得過癮又惹味,因為浸係紅油入面雞肉索哂d紅油,肉質而且幾滑嫩手指青瓜爽脆而且清新,因為口水雞濃味同辣岩岩好中和左辣味加入小小蒜蓉 味道不會過搶四川回鍋肉韭菜青嫩,唯回鍋肉有點過火喉又一推薦麻婆豆腐用黎送飯一流呀豆腐非常嫩滑,加入豆豉,味道更濃及香最後以一個清炒萵筍作結尾將萵筍切成絲食落口感更爽脆,不用加什麼調味都已經好好食👍🏻
出黎中環,多數都係食西餐
今次有個識飲識食既朋友帶我黎食四川菜
仲要係一間充滿藝術氣息既餐廳

未入到餐廳入面,已經擺放了一個石像
見到個餐廳名都覺係大文豪手筆呀🤣(講笑)

門口仲有一個牌寫住米之蓮推薦嫁
仲有日文字👍🏻👍🏻吸引日本客
被安排坐係近門口位

位置隔黎有一幅長畫,細看原來係畫緊香港嫁

再參觀餐廳既另一角,都有幾幅掛畫

座椅都幾有中國風格嫁

先來一個蓉城口水雞
辣得過癮又惹味,因為浸係紅油入面
雞肉索哂d紅油,肉質而且幾滑嫩

手指青瓜
爽脆而且清新,因為口水雞濃味同辣
岩岩好中和左辣味
加入小小蒜蓉
味道不會過搶

四川回鍋肉
韭菜青嫩,唯回鍋肉有點過火喉

又一推薦麻婆豆腐
用黎送飯一流呀
豆腐非常嫩滑,加入豆豉,味道更濃及香

最後以一個清炒萵筍作結尾
將萵筍切成絲
食落口感更爽脆,不用加什麼調味都已經好好食👍🏻
2019-01-27 52 views
三個妹子的午餐吃了1650,一個套餐加點一個水煮魚,不斷給我們加礦泉水,也不事先說水要收費,開了數瓶之後還問我們要不要再喝水最後礦泉水買單400。除了裝修有點偽文藝氣息,口味食材都不值這個價,其中兩個菜都因為鹹而退回去重新煮,再拿上來的菜品就口味正常許多。其他飲料也非常貴,單點的菜品幾乎都要400以上,總之這個品質和環境實在是不值這個價格,中午幾乎沒有什麼客人,加上我們只有三桌。想要吃好吃的性價比高的川菜絕對不推薦這家。