6 day(s) ago 103 views
今次又嚟到荃灣人氣串燒店「燒烤堂」,今次帶埋屋企人嚟到荃灣店二訪,未夠六點已經有人係度排隊等開門,可見受歡迎程度這裡串燒種類非常多有燒鳥|燒牛|燒羊|燒鴨|燒豚|手工心樹卷物|海鮮|燒魚|前菜|佐酒小食穀物|得意作|野菜|甜品我今次點咗以下食物✨豚肉節瓜波板糖(附月見) $38▪️蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)$48✨焦糖青蘋果鵝肝多士 $108✨雞皮墨魚滑 $38▪️浜燒日本活北寄貝 $58▪️牛油蒜蓉焗雜菇 $38✨明太子雞腿肉 $28▪️胡麻醬稻庭冷烏冬 $38✨厚切鹽燒牛舌拖羅 $48✨鹽燒白鱔 $48 ▪️孜然燒蒜蓉茄子 $36▪️牛油芝士焗蘆筍 $48▪️椒燒多春魚(4條) $32▪️海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28▪️泰式豬頸肉 $28▪️蜜糖燒菠蘿 $18全部都是即點即做,基本樣樣都好食冇伏味 ,✨是我個人真心推薦‼️現時日本生啤SAPPORO做緊全日買一送一$48杯

這裡串燒種類非常多

▪️椒燒多春魚(4條) $32
▪️海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28
▪️泰式豬頸肉 $28
▪️蜜糖燒菠蘿 $18
蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)
豚肉節瓜波板糖(附月見)
牛油芝士焗蘆筍
厚切鹽燒牛舌拖羅
胡麻醬稻庭冷烏冬
鹽燒白鱔

‼️現時日本生啤SAPPORO做緊全日買一送一$48杯

蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)
豚肉節瓜波板糖(附月見)
牛油芝士焗蘆筍
厚切鹽燒牛舌拖羅
胡麻醬稻庭冷烏冬
鹽燒白鱔
2024-11-15 999 views
燒烤堂成為左我地既老地方🤪呢種有超過100款串燒可以揀,有日式、港式、西式、四川、新疆、泰式、韓式既食物~食咗幾次都覺得依然高質素,呢度環境企理氣氛舒服,每一次嚟都滿座㗎🤓今次特別order咗焦糖蘋果鵝肝多士🌟鵝肝厚肉肥美,滿滿油脂香,加埋蘋果片同埋多士加埋一齊食,唔會令人覺得好膩,入口勁有滿足感🥰當然唔少得有厚切鹽燒牛舌拖羅喇😍牛肉嫩滑彈牙,每一次都會食㗎今次繼續每人一隻蒜蓉燒蠔🦪夠晒鮮甜飽滿大隻,滿滿嘅蒜蓉勁香口😎豚肉節瓜波板糖係蘸日本雞蛋汁一齊食🤓超特別,波板糖每一層都整得好靚,勁有心機啊❤️雞腿肉入口都好彈牙,大人小朋友都會好鍾意食🤤之前冇食過雞皮墨魚滑,原來好好食㗎😋墨魚滑好有魚味〰️勁彈牙好有口感,下次都要再食🤪牛油蒜蓉焗金菇係一定要嗌✨建議擺喺爐上面再燒多一陣,會更加香架小朋友一人一條牛油蜜糖燒粟米,勁大嚿勁Juicy😙我哋仲特登叫咗一份鰻魚炒飯,兩個小朋友都好鍾意食,炒飯嘅份量都唔算少,大家都食得好滋味😝焦糖鰻魚芝士玉子燒都係我嘅大推之選😍😍玉子燒面層嘅焦糖甜甜地,如果再擺喺保溫爐上面烘下會更加好食(但留意唔好燒太耐啊😆如果唔係啲焦糖就會溶啦😆)燒烤堂有幾間分店,但都只係會

雞腿肉入口都好彈牙,大人小朋友都會好鍾意食🤤

小朋友一人一條牛油蜜糖燒粟米,勁大嚿勁Juicy😙

燒烤堂有幾間分店,但都只係會開下午六點至凌晨12點,截單時間係每晚11點😗強烈建議大家一定一定要book位😌

@skewer.kitchen
📍燒烤堂
荃灣川龍街118號百悅坊12樓
2024-11-10
2024-11-15 1225 views
呢晚約咗三五知己嚟呢度食串燒,又叫到成檯都係串燒啦😙 不過呢次同之前嚟唔同,餐廳有提供一個鐵板暖住啲串燒,咁就唔擔心啲串燒凍咗唔好味啦👍🏻燒鳥♦️蜜糖燒雞中翼呢一碟勾起咗我細個去BBQ嘅回憶,雞中翼嘅外皮燒得夠乾身🐥♦️鹽燒雞軟骨呢度嘅雞軟骨粒粒飽滿,令人忍唔住一啖接一啖咁食。♦️鹽燒原塊雞皮雞皮非常香脆,而且整得夠薄身,唔會食到一啖油嘅口感。♦️明太子雞腿肉都幾推介大家試呢一個,底下嘅雞腿肉食落口夠腍,加埋面頭嘅明太子醬,帶點明太子嘅辛辣🌶️燒牛♦️中切鹽燒牛舌芯呢個牛舌芯食落口夠軟腍,即使係中切都幾厚身。♦️厚切鹽燒牛舌拖羅冇比較冇傷害啊,食完中切牛舌芯,再食呢個真係覺得牛舌拖羅好出色☺️ 好似入口即溶咁呀😮♦️鹽燒和牛牛小排油脂感豐富,而且牛肉味香濃,鍾意食牛肉嘅朋友一定唔可以錯過🐮燒豚♦️鹽燒豚肉荔枝卷呢個豚肉荔枝卷嘅配搭都唔錯,有荔枝嘅果香再加豚肉嘅肉汁🐷♦️福岡味噌松板豬松板豬juicy得嚟帶點口感,幾鍾意佢嘅味噌調味,甜甜地幾有驚喜。海鮮♦️椒鹽手釣墨魚鬚墨魚鬚幾爽彈,簡單椒鹽調味已經好吸引🦑♦️麻辣黃花魚春呢個黃花魚春唔會好腥,燒得幾乾身,口感特別,麻辣味道都幾刺激🤪♦️紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝紅蔥油

燒鳥
♦️蜜糖燒雞中翼
呢一碟勾起咗我細個去BBQ嘅回憶,雞中翼嘅外皮燒得夠乾身🐥
♦️鹽燒雞軟骨
呢度嘅雞軟骨粒粒飽滿,令人忍唔住一啖接一啖咁食。
♦️鹽燒原塊雞皮
雞皮非常香脆,而且整得夠薄身,唔會食到一啖油嘅口感。
鹽燒原塊雞皮

♦️明太子雞腿肉

燒牛
♦️中切鹽燒牛舌芯
呢個牛舌芯食落口夠軟腍,即使係中切都幾厚身。
♦️厚切鹽燒牛舌拖羅
♦️鹽燒和牛牛小排

燒豚
♦️鹽燒豚肉荔枝卷
呢個豚肉荔枝卷嘅配搭都唔錯,有荔枝嘅果香再加豚肉嘅肉汁🐷
♦️福岡味噌松板豬

海鮮
♦️椒鹽手釣墨魚鬚
墨魚鬚幾爽彈,簡單椒鹽調味已經好吸引🦑
♦️麻辣黃花魚春
♦️紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
紅蔥油真係令到呢一隻元貝畫龍點睛,蒜蓉粉絲呢個配搭係大人細路都鍾意嘅,再加一點紅蔥油真係香好多🙈
紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝

♦️蒜蓉燒蠔
呢個都幾抵食,一份有兩隻蠔,都算幾飽滿🦪
蒜蓉燒蠔

牛油蒜蓉焗雜菇
幾鍾意呢度嘅選擇唔係剩係得金菇,雜菇就啱晒我呢啲咩都想試吓🤪 而且店員好貼心將入面嘅金菇都剪成同其他菇差不多大細。
牛油蒜蓉焗雜菇

焦糖青蘋果鵝肝多士
見到有鵝肝,朋友就話嗌返份試吓。呢度嘅鵝肝同麵包嘅比例啱啱好,加上中間有日本嘅蘋果中和下肥膩感🍏 加埋用咗黑醋做調味,整體都唔會太過膩🍞

檸蜜牛油包
呢個真係我每次嚟燒烤堂都會食嘅食物,檸檬蜜糖酸酸甜甜,配埋頂頭半溶化嘅牛油🧈 真係邪惡得來又美味啊。
檸蜜牛油包

日本芝士年糕
呢個芝士年糕一份有兩粒,側邊仲配埋煉奶🧀
日本芝士年糕

Sapporo Premium Draft
食串燒點可以唔飲少少酒,餐廳做緊生啤買一送一優惠🍻 啱晒同朋友慢慢歎串燒 。
日本生啤

呢間串燒店真係非常有人氣,所以分店越開越多,呢間荃灣嘅新分店都keep到水準,真係要支持吓啊💪🏻
Dinner
🌟港鐵荃灣西站今晚去咗呢間全港有好多分店嘅串燒店 - 💁🏻‍♀️「燒烤堂」荃灣店 呢間分店就喺楊屋道街市後面ge百悅坊 地理位置好方便!3個人去食 找數$8xx 價錢都好親民!Menu做得好細心 每一小項都有標註口味 港式/日式/韓式/川式/泰式/新疆/仲有燒烤堂自家製口味🙊🙊👍🏻👍🏻剛剛落單 串燒都好快黎到 燒烤堂為每一台食客都準備咗一個熱爐 未食得切嘅話 可以將串燒放喺熱爐上保溫😊😊👍🏻👍🏻🧡#麻辣燒赤雞心 🧡#汁燒鮮雞肝🧡#明太子雞腿肉🧡#鹽燒原塊雞皮🧡#惹味爽口雞腎🧡#鹽燒三黃雞腿肉 🧡#中切鹽燒牛舌芯雞嘅不同部位都做得好出色 🧡#鹽燒A4宮崎和牛🧡#鹽燒和牛牛小排用鹽燒嘅方式 去烹煮和牛 可以帶出和牛嘅味道🧡#韓燒泡菜五花腩🧡#西班牙豬肋肉🧡#豚肉節瓜波板糖呢個波板糖 係心機之作 一層豚肉 一層節瓜 再慢慢將佢成一個波板糖🍭🍭🧡#鹽燒牙帶魚 🧡#雞皮墨魚滑🧡#椒鹽手釣墨魚鬚🧡#浜燒日本活北寄貝呢個北寄貝燒得啱啱好 好鮮味!🧡#味醂魚干🧡#牛油蜜糖日本番薯條🧡#尖椒皮蛋燒豆皮🧡#蟹膏燒飯團蟹膏嘅鮮味 配搭燒到金黃脆嘅飯團 好夾!🧡#蜜糖燒菠蘿🧡#川燒蒜蓉茄子🧡#蜜糖燒芋頭
🌟港鐵荃灣西站

呢間分店就喺楊屋道街市後面ge百悅坊 地理位置好方便!
3個人去食 找數$8xx 價錢都好親民!
🧡#麻辣燒赤雞心

🧡#鹽燒牙帶魚
🧡#雞皮墨魚滑
🧡#椒鹽手釣墨魚鬚
🧡#浜燒日本活北寄貝
呢個北寄貝燒得啱啱好 好鮮味!
🧡#味醂魚干
🧡#牛油蜜糖日本番薯條
🧡#尖椒皮蛋燒豆皮

🧡#蟹膏燒飯團
蟹膏嘅鮮味 配搭燒到金黃脆嘅飯團 好夾!
🧡#蜜糖燒菠蘿
🧡#川燒蒜蓉茄子
🧡#蜜糖燒芋頭

2024-11-13
  • 川燒蒜蓉茄子
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 明太子雞腿肉
  • 豚肉節瓜波棒糖
[ 燒烤堂 ]原來荃灣都有呢間連續串燒店!有超過100款串燒🔥🍢,口味有日式、港式、四川、新疆、泰式、韓式甚至西式。燒烏🐔✿ 麻辣雞軟骨 $18/串✿ 惹味爽口雞腎 $20/串✿ 鹽燒原塊雞皮 $22/串✿ 汁燒赤雞心 $22/串✿ 明太子雞腿肉 $28/串雞腎、雞心火喉燒得剛好,爽口有嚼勁👍;原塊雞皮超大塊,燒到脆卜卜好似薯片咁😮;雞腿肉都好嫩滑。燒牛🐮✿ 滑捋捋韓式牛骨髓 $28/串✿ 厚切鹽燒牛舌拖羅 $48/串牛骨髓配泡菜又幾夾,仲可以中位油膩感。除咗牛舌心仲有最貴嘅拖羅部位,肥美軟腍仲入口即溶🤤。燒豚🐷✿ 汁燒豬大腸 $24/串豬大腸外皮燒到脆卜卜,香口又邪惡。海鮮🦑✿ 雞皮墨魚滑 $38/串墨魚滑爽口彈牙,外層係脆口嘅薄薄雞皮,口感有層次👍。得煮作✿ 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/份鵝肝大塊厚身,份量足夠兩個人share食,配埋焦糖青蘋果甜甜地入口即化,✿ 尖椒皮蛋燒豆皮 $22/份平時都中意食尖椒皮蛋,用燒豆皮包住,口感又幾特別。殼物🍙✿ 明太子燒飯團 $38/個飯糰燒到外焦內軟,有明太子、飯素調味,澱粉質之選。野菜🍆✿ 孜然燒蒜芯 $12/串✿ 孜然燒蒜蓉茄子 $36/
[ 燒烤堂 ]

✿ 滑捋捋韓式牛骨髓 $28/串
✿ 厚切鹽燒牛舌拖羅 $48/串

燒豚🐷
✿ 汁燒豬大腸 $24/串
豬大腸外皮燒到脆卜卜,香口又邪惡。

海鮮🦑
✿ 雞皮墨魚滑 $38/串
墨魚滑爽口彈牙,外層係脆口嘅薄薄雞皮,口感有層次👍。

得煮作
✿ 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/份

✿ 尖椒皮蛋燒豆皮 $22/份
平時都中意食尖椒皮蛋,用燒豆皮包住,口感又幾特別。

殼物🍙
✿ 明太子燒飯團 $38/個
飯糰燒到外焦內軟,有明太子、飯素調味,澱粉質之選。

野菜🍆
✿ 孜然燒蒜芯 $12/串
✿ 孜然燒蒜蓉茄子 $36/條
孜然粉配呢兩種蔬菜無得輸🤣。

飲品🍹🍻
✿ 爆打香水檸檬茶 $32/杯
除咗無酒精飲品,日本Sapporo生啤🍻做緊買一送一優惠,$48就有兩杯。

總結🫦
荃灣店鄰近 荃新天地,位置都算方便,而且餐廳面積佔全層,座位夠多坐得舒服。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 川燒蒜蓉茄子
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒白鱔
2 day(s) ago 5 views
終於到我同朋友一齊食燒烤堂,開左好多分店都仲係好多人食🤣今次叫左好多野食~要同大家分享下燒鳥✨鹽燒三黃雞腿肉、明太子雞腿肉、鹽燒原塊雞皮及鹽燒雞軟骨三黃雞腿肉肉質鮮美,雞皮外脆內軟🫶🏻好入味😍燒牛✨鹽燒和牛牛小排及中切鹽燒牛舌芯牛小排保持到牛肉既鮮美,牛舌芯好脆口😆燒豚✨泰式豬頸肉好入味,真係好似食緊泰國菜🤤手工卷物✨牛油果豚肉卷、汁燒煙韌年糕卷、孜然豚肉芫茜卷牛油果豚肉卷唔錯,牛油果加豚肉好鮮美~孜然豚肉芫茜卷味道好香濃🔥海鮮✨雞皮墨魚滑、椒鹽手釣墨魚鬚墨魚好鮮嫩,雞皮好脆口~墨魚鬚好彈牙🫢得意作✨焦糖鰻魚芝士玉子燒、尖椒皮蛋燒豆皮、豚肉節瓜波板糖大推鰻魚玉子燒,鰻魚岩岩好,每一啖都好有焦糖香味🤤皮蛋豆皮好脆口,豚肉嫩滑多汁,節瓜清脆爽口,加埋生蛋一齊食好入味🫢穀物✨鰻魚炒飯、胡麻醬稻庭冷烏冬兩款都正常發揮🥳野菜✨牛油蜜糖粟米、牛油芝士焗雜菇、孜然燒蒜蓉茄子牛油蜜糖粟米係原隻粟米,好鮮甜🫢孜然燒蒜蓉茄子依個出色,好厚茄子肉,蒜蓉味唔會搶左茄子味😳甜品✨蜜糖燒菠蘿、日本芝士年糕菠蘿好鮮甜,芝士年糕好煙韌🤫燒烤堂 (荃灣)📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓
終於到我同朋友一齊食燒烤堂,開左好多分店都仲係好多人食🤣
今次叫左好多野食~要同大家分享下

燒鳥
✨鹽燒三黃雞腿肉、明太子雞腿肉、鹽燒原塊雞皮及鹽燒雞軟骨
三黃雞腿肉肉質鮮美,雞皮外脆內軟🫶🏻好入味😍

燒牛
✨鹽燒和牛牛小排及中切鹽燒牛舌芯
牛小排保持到牛肉既鮮美,牛舌芯好脆口😆

燒豚
✨泰式豬頸肉
好入味,真係好似食緊泰國菜🤤

手工卷物
✨牛油果豚肉卷、汁燒煙韌年糕卷、孜然豚肉芫茜卷

海鮮
✨雞皮墨魚滑、椒鹽手釣墨魚鬚
墨魚好鮮嫩,雞皮好脆口~墨魚鬚好彈牙🫢

得意作
✨焦糖鰻魚芝士玉子燒、尖椒皮蛋燒豆皮、豚肉節瓜波板糖

穀物
✨鰻魚炒飯、胡麻醬稻庭冷烏冬
兩款都正常發揮🥳

野菜
✨牛油蜜糖粟米、牛油芝士焗雜菇、孜然燒蒜蓉茄子

甜品
✨蜜糖燒菠蘿、日本芝士年糕
菠蘿好鮮甜,芝士年糕好煙韌🤫

燒烤堂 (荃灣)
📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓
4 day(s) ago 0 views
Ooo高質串燒店ooO燒烤堂最近是我比較喜歡的串燒店店內有多款串燒可揀 而且不一定辣的有港式、西式、日式、四川、新疆、韓式等最重要是食物質素及服務都很好OooooO蒜蓉燒廣島蠔 廣島蠔肥美肉厚蒜蓉加上海水味 燒得剛好 非常美味OooooO雞皮墨魚滑 很特別的口感 外皮脆薄 中間飽滿的爽彈墨魚滑 真係燒烤堂招牌OooooO豚肉節瓜波板糖豚肉及節瓜一層一層以波板糖形狀卷好再沾蛋汁食 又真係幾juicy 味道唔錯OooooO浜燒日本活北寄貝 燒得剛好 而且非常鮮甜😋OooooO雞腿肉識食當然食雞腿肉 OooooO焦糖鰻魚芝士玉子燒推介 玉子燒面層的焦糖 又脆又甜中間有玉子及鰻魚芝士 一次享受幾款美味OooooO牛油果豚肉卷 超級好食 味道好夾 叫左2次添OooooO蜜糖燒菠蘿 清新解膩 以它作甜品好完滿
Ooo高質串燒店ooO
燒烤堂最近是我比較喜歡的串燒店
店內有多款串燒可揀 而且不一定辣的
有港式、西式、日式、四川、新疆、韓式等
最重要是食物質素及服務都很好

中間有玉子及鰻魚芝士 一次享受幾款美味

牛油果豚肉卷
超級好食 味道好夾 叫左2次添

蜜糖燒菠蘿 清新解膩 以它作甜品好完滿

燒烤堂嘅串燒真係好多人讚,我地都嚟朝下聖先。一到6點,門口開始排滿人準備入座,座位寬敞,點餐紙超過百款美食,款款都勁吸引,佢哋嘅串燒真係好高質🍡明太子雞腿肉雞腿肉嫩滑多汁,加埋明太子醬,食落惹味🍡鹽燒原塊雞皮大過手掌嘅雞皮,雞皮炸得乾身香脆我,呢塊皮下次嚟一座底即刻點🍡鹽燒A4宮崎和牛A4和牛油脂感重,食落極重油香🍡秘制燒羊架燒得鮮嫩juicy,調配得岩岩好🍡汁焼豬太腸醬汁惹味濃郁配上彈牙嘅豬大腸,又係首選🍡雞皮墨魚滑用雞皮包住墨魚滑雞皮薄脆香口,配上爽口嘅墨魚粒,好特別🍡蒜蓉燒廣島蠔🦪(兩隻)滿滿蒜蓉燒得好惹味,肉汁juicy,蠔身漲卜卜🍡紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝蒜蓉+粉絲真係超入味,元貝爽口彈牙鮮甜🍢欖角蒜蓉粉絲燒蟶子新鮮嘅蟶子,蒜蓉粉絲燒絕對能帶出鮮味🍢鹽燒白鱔燒得香脆外皮,肥美的白鱔是首選要點🍢尖椒皮蛋烤豆皮豆皮包住香濃的皮蛋和尖椒,豆皮有咬勁,帶點香辣🍡鰻魚炒飯鰻魚炒飯醬汁惹味,米飯有咬,份量好多🍡牛油蒜蓉焗金菇牛油同蒜蓉完美結合,金菇健康之選🍡孜然燒蒜蓉茄子大過隻手掌,香氣滿滿,超級惹味🍢椰青叫了新鮮椰青清下味蕾,超爽燒烤堂食品款式多又好味,仲有好多間分店,地理位置又方便,絕對

🍡明太子雞腿肉
雞腿肉嫩滑多汁,加埋明太子醬,食落惹味

🍡鹽燒原塊雞皮

🍡鹽燒A4宮崎和牛
A4和牛油脂感重,食落極重油香

🍡秘制燒羊架
燒得鮮嫩juicy,調配得岩岩好

🍡汁焼豬太腸
醬汁惹味濃郁配上彈牙嘅豬大腸,又係首選

🍡雞皮墨魚滑
用雞皮包住墨魚滑雞皮薄脆香口,配上爽口嘅墨魚粒,好特別

🍡蒜蓉燒廣島蠔🦪(兩隻)
滿滿蒜蓉燒得好惹味,肉汁juicy,蠔身漲卜卜

🍡紅蔥油蒜蓉粉絲燒元貝
蒜蓉+粉絲真係超入味,元貝爽口彈牙鮮甜

🍢欖角蒜蓉粉絲燒蟶子
新鮮嘅蟶子,蒜蓉粉絲燒絕對能帶出鮮味

🍢鹽燒白鱔
燒得香脆外皮,肥美的白鱔是首選要點

🍢尖椒皮蛋烤豆皮
豆皮包住香濃的皮蛋和尖椒,豆皮有咬勁,帶點香辣

🍡鰻魚炒飯
鰻魚炒飯醬汁惹味,米飯有咬,份量好多

🍡牛油蒜蓉焗金菇
牛油同蒜蓉完美結合,金菇健康之選

🍡孜然燒蒜蓉茄子
大過隻手掌,香氣滿滿,超級惹味

🍢椰青
叫了新鮮椰青清下味蕾,超爽

燒烤堂食品款式多又好味,仲有好多間分店,地理位置又方便,絕對係飯聚之首選
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 鰻魚炒飯
4 day(s) ago 0 views
燒烤堂📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓荃灣百悅坊樓上嘅一間高質串燒餐廳,連平日夜晚都咁多人食。食物款式多,有分唔同口味,有啲仲幾特別。特別推薦幾款串燒俾大家💁🏻‍♂️大大份入口即融嘅焦糖青蘋果鵝肝多士、勁薄脆嘅鹽燒原塊雞皮、口感豐富嘅雞皮墨魚滑、爽口嘅手切新鮮牛胸爽、鮮甜嘅浜燒日本活北寄貝、賣相口感味道都好正嘅豚肉節瓜波板糖、爆多料嘅明太子雞腿肉。其實唔只以上呢啲,基本上樣樣都好食🤤啲食物味道真心出色,服務都好好,絕對會再嚟食😋
燒烤堂
📍荃灣川龍街118號百悅坊12樓

荃灣百悅坊樓上嘅一間高質串燒餐廳,連平日夜晚都咁多人食。

5 day(s) ago 0 views
燒烤堂 (荃灣) 好耐之前食過銅鑼灣間燒烤堂,覺得啲串燒好好食又唔貴,今天見荃灣開咗間新嘅分店唔使過海就同朋友再食!講吓環境方面,大過銅鑼灣果間好多,而且仲有卡位,有圓形既沙發枱,仲有房添,成個感覺闊落好多,位置又多,感覺好舒服。食物方面,款式種類十分多,牛豬雞海鮮蔬菜樣樣齊,心大心細嘅可以每款叫一串試下😋😋😋其中雞皮係必叫之一,鹽燒原塊雞皮,又香又脆,一人一塊都唔夠喉😋另外雞皮墨魚滑亦十分出色,燒香嘅雞皮包住彈牙嘅墨魚滑,諗返起都流曬口水呀🤤🤤雞腿肉今次試咗明太子味,雞腿肉燒得啱啱好,軟滑得黎配埋明太子十分惹味👍👍食咗唔少肉類串燒,都叫咗啲蔬菜類,尖椒皮蛋燒豆皮香口得黎又唔會好辣👅另外最驚喜係豚肉節瓜波棒糖,佢係一層豚肉一層節瓜咁包好卷起再燒,燒完真係好似波板糖咁,點埋個黑松露蛋黃一齊食,簡直係多重享受呀🤤🤤生啤有買一送一優惠,配埋串燒真係絕配👍
燒烤堂 (荃灣)

生啤有買一送一優惠,配埋串燒真係絕配👍

話說太耐冇去日本,Lisba介紹上次同朋友嚟呢間串燒店閒談好正,今次帶我來二人世界🍡🍢🤤估唔到啲嘢食、嘢飲價錢都好相宜👍🌟有好多款食物揀,味道出色,等我慢慢介紹俾大家有咩食先!🦪 蒜蓉廣島蠔、鹽燒白鱔、雞皮墨魚滑Lisba話上次試咗白鱔好正,一開始就落咗鹽燒白鱔,有驚喜,外脆內軟,有魚肉味,而我就叫咗呢個廣島蠔,勁大隻,入口仲好鮮味添!仲有好想同大家講一定要食佢呢家嘅雞皮製品,呢個雞皮墨魚滑真係不得不是,雞皮炸到脆卜卜加埋鮮味嘅墨魚滑出奇地夾,食完好難忘!🐷 豚肉節瓜波板糖、鹽燒豚肉荔枝卷、豬大腸呢間燒烤店最特別嘅係可以燒波板糖,呢個豚肉節瓜波板糖會點生卵一齊食🤤係日本食串燒好常見嘅食法,估唔到呢個combination咁正,豚肉荔枝卷又係好夾,有啲鹹有啲甜,口感一流,又係要講一講呢個汁燒豬大腸有幾正,豬大腸外皮燒到勁脆一啲臊味都冇,同平時食開嘅好唔同,果然日式豬大腸🤤🐮 手切牛胸爽、燃燒口切牛舌拖羅、燒羊架食完白肉當然要試吓佢哋啲紅肉,真係好開心,因為首設牛胸爽有陳陳嘅牛味,牛舌拖羅夠晒Rich😍大大件口感一流!羊架有羊臊味🤤🐏我鍾意!🐔 鹽燒三黃雞腿肉、鹽燒原隻雞皮、免治雞肉軟骨棒

🦪 蒜蓉廣島蠔、鹽燒白鱔、雞皮墨魚滑

🐷 豚肉節瓜波板糖、鹽燒豚肉荔枝卷、豬大腸

🐮 手切牛胸爽、燃燒口切牛舌拖羅、燒羊架

🐔 鹽燒三黃雞腿肉、鹽燒原隻雞皮、免治雞肉軟骨棒(付月見)
Lisba幾時嚟?呢度一定要食佢哋嘅脆卜卜燃燒雞皮,真係好驚喜,大家都一定要試吓🤤三黃雞腿肉夠滋味,最出色當然就係呢個雞肉軟骨棒,一大個免治牛肉棒點埋生卵一齊食🍢真係好滋味!

🍆 柑桔鹹蛋黃卷、黑糖燒菠蘿、孜然蒜蓉燒茄子
食咗咁多肉類,叫返啲蔬果中和下,估唔到蔬果燒完都可以咁正,蒜蓉燒茄子成日都食到,但係呢度嘅蒜蓉燒茄子係原條咁上,真係好抵食,最特別同埋出名嘅就係柑桔鹹蛋黃卷,酸甜得來又有鹹蛋黃嘅香味,脆卜卜夠晒特別,不得不提就一定係佢個黑糖燒菠蘿,燒完多汁配合埋黑糖真係絕配🤤

🍙 芝士年糕、明太子飯團
食咗咁多串燒同肉類,當然要食吓少少澱粉增加飽到咁,我哋叫咗芝士年糕同埋明太子飯團,兩個人share一份都飽到上心口,飯團外脆內軟內熱,唔怪之日本人咁鍾意食,芝士年糕配埋煉奶係我細細個最愛嘅味道😋

🍹 即打士多啤梨乳酸 + 青檸梳打
本身我哋想叫生啤全日買一送一,但係我兩個都唔係好舒服,最後叫咗杯乳酸同梳打,乳酸配串燒真係一流,酸酸甜甜又開胃🤤正!
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
  • 厚切鹽燒牛舌拖羅
2024-12-10 0 views
去開荃灣,去試左依間朋友力推既餐廳燒烤堂🍢 佢日式、韓式、港式、川式類型通通都有,仲有唔少自家創作既串燒,佢地既自家創作仲令我覺得出色👍🏻🤩 由其個豚肉節瓜波板糖,直頭因為佢想返去encore😂😂 啲野好食價錢都唔貴,性價比高🩷🩷🩷 🍢雞皮 脆卜卜食緊好香雞味既薯片咁 🍢雞皮墨魚滑 雞皮提升左墨魚滑既香味 需要encore🐙 🍢厚切牛舌拖羅 串燒必點牛舌 香嫰juice 🐮 🍢浜燒日本活北寄貝 有我最鍾意食嘅北寄貝 十分鮮味😋 🍢豚肉節瓜波板糖 豚肉同節瓜一層一層包住到黎燒,可以沾蛋汁食,一咬落口超級juice,真心好好食呀🤤🤤 🍢孜然燒蒜蓉茄子 媽媽又係大愛 十分惹味 🍢牛油燒粟米 帶小朋友佢必須要點呢個😂 🍢鹽燒雞腿肉 依個我個仔都食左兩串,除左粟米依個都係佢最愛 🍢蜜糖燒菠蘿 食串燒識食必須要叫,食到咁上下食返啖菠蘿,十分清新解膩 🍢明太子飯糰 最後點左個經典燒飯糰作結,必須要食呀😋

🍢雞皮 脆卜卜食緊好香雞味既薯片咁

🍢雞皮墨魚滑 雞皮提升左墨魚滑既香味 需要encore🐙

🍢厚切牛舌拖羅 串燒必點牛舌 香嫰juice 🐮

🍢浜燒日本活北寄貝 有我最鍾意食嘅北寄貝 十分鮮味😋

🍢孜然燒蒜蓉茄子 媽媽又係大愛 十分惹味

🍢牛油燒粟米 帶小朋友佢必須要點呢個😂

🍢鹽燒雞腿肉 依個我個仔都食左兩串,除左粟米依個都係佢最愛

🍢明太子飯糰 最後點左個經典燒飯糰作結,必須要食呀😋

• 厚切鹽燒牛舌拖羅
  • 豚肉節瓜波棒糖
  • 浜燒活元貝
2024-12-09 0 views
今日再次嚟到燒烤堂,由於之前體驗太好,所以再試試其他菜式😆😆🍢胡麻醬稻庭冷烏冬 $38涼涼哋的爽滑烏冬,配上濃厚的胡麻將食落去十分清新🍢尖椒皮蛋燒豆皮 $22很有趣的燒烤串,外面由豆皮包住皮蛋以及尖椒,食落去有淡淡的皮蛋味以及微辣,十分有趣😋🍢豚肉節瓜波板糖 $38這款亦是出邊未曾見過的燒烤菜式,以節瓜以及豚肉卷成類似波板糖的形狀,再點上日本雞蛋的醬汁,多種層次,包括豚肉的味道,以及以節瓜中和油膩👍🏻🍢秘製燒羊架 $48燒得很香,食落去亦會流出肉汁🍢孜然豚肉芫荽卷 $22豚肉配上芫荽味,令到味道更加濃烈🍢麻辣豚肉韭菜花卷 $24豚肉配上濃厚的韭菜味,再加上麻辣香味,芝麻辣亦可食到韭菜花的味道🍢手切新鮮牛胸爽 $22這款真是十分值得推介,剛上菜的時候燒得熱辣辣,食落去十分爽口,完全沒有油膩的感覺,亦食到牛胸爽的牛油滋味🍢中切鹽燒牛舌心 $28🍢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48不同厚度的牛舌,但亦不會燒得過熟或過沙,食落去剛剛好🍢鹽燒和牛牛小排 $48由小怕燒得剛剛好,咬落去十分juicy 🍢鹽燒三黃雞腿肉 $28外層雞皮脆卜卜,入邊軟滑可口的雞腿肉🍢鹽燒完塊雞皮 $22整塊雞皮穿得十分之好,一大

🍢胡麻醬稻庭冷烏冬 $38
涼涼哋的爽滑烏冬,配上濃厚的胡麻將食落去十分清新

🍢尖椒皮蛋燒豆皮 $22

🍢豚肉節瓜波板糖 $38

🍢秘製燒羊架 $48
燒得很香,食落去亦會流出肉汁

🍢孜然豚肉芫荽卷 $22
豚肉配上芫荽味,令到味道更加濃烈

🍢麻辣豚肉韭菜花卷 $24

🍢手切新鮮牛胸爽 $22

🍢中切鹽燒牛舌心 $28
🍢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
不同厚度的牛舌,但亦不會燒得過熟或過沙,食落去剛剛好

🍢鹽燒和牛牛小排 $48
由小怕燒得剛剛好,咬落去十分juicy

🍢鹽燒三黃雞腿肉 $28
外層雞皮脆卜卜,入邊軟滑可口的雞腿肉

🍢鹽燒完塊雞皮 $22
整塊雞皮穿得十分之好,一大塊而且整塊都很脆,沒有油膩的感覺,好像食緊薯片

🍢明太子雞腿肉$28
外面鋪上一層厚厚的明太子醬汁,食落去更加有日本風味

🍢汁燒赤雞芯 $22
雞心燒得剛剛好咬落去醬汁爆出來

🍢汁燒免治雞肉軟骨棒 $38
咬落去有雞軟骨,再點上日本雞蛋的醬汁,食落去更加鮮味

🍢鹽燒馬友 $128
這款亦是值得推介,整條馬友外層皮燒得10分脆,而入邊的肉十分軟滑,再配上自家製的醬汁,當中包括麵豉,豉油,辣椒油混合而成,是兩種不同的口味

🍻白桃烏龍茶 $18
🍻青檸菠蘿梳打$32

整體來說,這家燒烤店除了環境有日本風格外,而且菜式亦是十分新穎而且質素很高,值得推介😋

2024-12-08 0 views
四條女好耐都無一齊出動👩🏼‍🤝‍👩🏻👩🏼‍🤝‍👩🏻今晚終於齊人決定去食串燒🍖環境氣氛好啱一大班人邊吹水邊食整體每款串燒價錢合理款式選擇多 食物質素都中上‼️我地一致極力推薦‼️1️⃣ 牛油果豚肉卷 $𝟮𝟴2️⃣ 鹽燒豚肉豆苗卷 $𝟮𝟴3️⃣ 麻辣豚肉莞茜卷 $𝟮𝟮不論鹽燒醬燒 肉質都軟嫩多汁跟卷中食材都好夾 配牛油果真心正🙈4️⃣ 豚肉節瓜波棒糖 $𝟯𝟴餐廳推薦之一 的確很不錯肥瘦適中 一層肉一層瓜零肉膩感👍🏻配生蛋(內有松露)食落更滑溜惹味❗️不妨一試❗️1️⃣ 明太子燒飯團 $𝟯𝟴成Pat咸咸甜甜明太子醬係飯面😍飯團外焦香膽口內裏軟糯 可以⼀試2️⃣ 蒜蓉燒廣島蠔 $𝟰𝟴/𝟮隻𧐢身都幾肥美厚肉 燒得剛剛好 中間燒至仲有少少生蒜蓉份量適中 既能調味又不搶蠔鮮3️⃣ 雞皮墨魚滑 $𝟳𝟲本時都只食雞皮 今次試下新野薄身雞皮 食落淡淡雞香不油膩包住一大嚿爽彈墨魚滑4️⃣ 鹽燒三黃雞腿肉 $𝟮𝟴最喜歡啖啖肉無骨雞肉質嫩滑多汁又爽口 完全唔嚡💁🏻‍♀️另外仲叫咗༯ 鹽燒白鱔 $𝟰𝟴༯ 中切鹽燒牛舌芯 $𝟮𝟮༯ 浜燒日本活北寄貝 $𝟱𝟴༯ 鹽燒雞軟骨 $𝟭𝟴༯ 鹽燒原塊雞皮 $𝟮𝟮༯ 胡麻醬稻庭冷烏冬 $𝟲𝟬༯ 孜然燒蒜蓉茄子 $𝟯𝟲༯
四條女好耐都無一齊出動👩🏼‍🤝‍👩🏻👩🏼‍🤝‍👩🏻

༯ 即打士多啤梨乳酸 $𝟮𝟴
◡̈ 以上食評乃個人意見僅供參考
◡̈ 價錢僅供參考一切以餐廳為準
2024-12-06 0 views
12月又有好多朋友生日今次繼續食串燒慢慢傾偈為咗方便返屋企間咗間荃灣人氣串燒價錢唔係好貴,CP值都高,環境又坐得幾舒服最開心係佢哋個爐可以俾你暖住啲串燒未食嘅時候可以放上去保溫💚汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見),明太子雞腿肉,鹽燒雞軟骨雞軟骨棒保持水準明太子雞腿肉就味道啱啱好,唔會太鹹雞軟骨又好好咬口💚中切鹽燒牛舌芯,鹽燒豚肉荔枝卷牛舌燒得唔韌,荔枝加豚肉又係絕配💚雞皮墨魚滑,蒜蓉廣島蠔,味淋魚干,鹽燒白鱔雞皮墨魚滑超讚,雞皮好脆墨魚滑又大啖啖肉蒜蓉廣島蠔仲好多蒜蓉味醂魚干都保持風味,白鱔燒到好脆💚焦糖青蘋果鵝肝多士,焦糖鰻魚芝士玉子燒,豚肉節瓜波棒糖鵝肝絕對唔吝嗇,厚厚嘅鵝肝比青蘋果消滯所以食完個多士都唔會覺得好漏玉子燒上面有焦糖非常特別,加埋芝士鰻魚好夾豚肉節瓜味道好特別,仲大大嚿添💚孜然燒蒜蓉茄子,牛油蒜蓉焗雜菇蔬菜嘅份量都好大碟,全部都好惹味💚日本芝士年糕用芝士年糕做結尾真係非常啱年糕煙煙韌韌,加埋芝士又係絕配💚即打芒果乳酸,即打士多啤梨乳酸飲得出係即叫即打雖然加咗乳酸,芒果同士多啤梨味都好出
12月又有好多朋友生日
今次繼續食串燒慢慢傾偈
為咗方便返屋企間咗間荃灣人氣串燒
價錢唔係好貴,CP值都高,環境又坐得幾舒服
最開心係佢哋個爐可以俾你暖住啲串燒
未食嘅時候可以放上去保溫

💚汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見),明太子雞腿肉,鹽燒雞軟骨
雞軟骨棒保持水準
明太子雞腿肉就味道啱啱好,唔會太鹹
雞軟骨又好好咬口

💚中切鹽燒牛舌芯,鹽燒豚肉荔枝卷
牛舌燒得唔韌,荔枝加豚肉又係絕配

💚雞皮墨魚滑,蒜蓉廣島蠔,味淋魚干,鹽燒白鱔
雞皮墨魚滑超讚,雞皮好脆墨魚滑又大啖啖肉
蒜蓉廣島蠔仲好多蒜蓉
味醂魚干都保持風味,白鱔燒到好脆

💚焦糖青蘋果鵝肝多士,焦糖鰻魚芝士玉子燒,豚肉節瓜波棒糖
鵝肝絕對唔吝嗇,厚厚嘅鵝肝比青蘋果消滯
所以食完個多士都唔會覺得好漏
玉子燒上面有焦糖非常特別,加埋芝士鰻魚好夾
豚肉節瓜味道好特別,仲大大嚿添

💚孜然燒蒜蓉茄子,牛油蒜蓉焗雜菇
蔬菜嘅份量都好大碟,全部都好惹味

💚日本芝士年糕
用芝士年糕做結尾真係非常啱
年糕煙煙韌韌,加埋芝士又係絕配

💚即打芒果乳酸,即打士多啤梨乳酸
飲得出係即叫即打
雖然加咗乳酸,芒果同士多啤梨味都好出