2022-10-18
之前旺角top個間執左以為冇得食,可能佢知我鐘意食,係沙田開左分店(仲要係火車站上面),好感動。今次都係食我嘅最愛:Banana Split同埋試Mango Fever (朋友話好食)Banana Split ($52)仲係咁好食,本人表示感動,佢上面最外層係朱古力脆皮,仲有大大粒士多啤梨同蝴蝶酥,底層係士多啤梨果肉,食過咁多次都覺得D生果好甜同新鮮(要讚呢間鋪識揀生果),乳酪雪糕唔會太甜,又唔酸,成杯嘅甜度balance得好好。Mango Fever ($68)之前未食過,食完覺得佢贏左Banana Split,最上層係芒果冰(雪葩)同棉花糖,中間係芒果布甸,最底係芒果果肉。佢嘅棉花糖同布甸好好食,所有配料都好夾,Banana Split會食到少少少少酸味,但呢杯係甜得啱啱好。我覺得雖然佢貴,但佢值呢個價位嘅。惟一唔好係佢冇得堂食,之前top都有幾張枱比人企/座住食。Overall好唔好食? 好食會唔會再幫襯?會,想試哂所有味
今次都係食我嘅最愛:
Banana Split ($52)
Mango Fever ($68)
Overall好唔好食?
好食
會唔會再幫襯?