2008-07-14 10 views
上到去地方都叫ok.不過菜式好少...叫左火龍卷其實都係一般炸woo.個冷麵Salad係差...麵質似公仔麵都夠膽死.魚生叫合格囉.
上到去地方都叫ok.
不過菜式好少...

叫左火龍卷其實都係一般炸woo.
個冷麵Salad係差...

麵質似公仔麵都夠膽死.
魚生叫合格囉.
$120 (Dinner)
2008-06-26 5 views
知道呢間野有半價,,,,我同d fd一行8,9人去左夏雪食宵夜我地嗌左一碟什錦"次"生3碟三文魚shshi,,,等等d 壽司同"次"生既味道都係麻麻,,,,唯獨甜蝦"次"身叫做好味少少埋單550每人要成6十幾7十...我個人覺得好唔抵,,因為我地每人都唔係食左好多野,,,每人最多只吃了幾片"次"身,,,,7,8件suhi,,仲要係半價時段,,,都要6十幾7十,,,如果佢正價,,搵鬼食咩~其實同區有好多日本料理都比佢平比佢好~所以唔會再去呢間~!仲有一樣野要提既係,,,d座位啊,,地下啊,,,d碗碟都唔係好乾淨!!
我地嗌左一碟什錦"次"生
3碟三文魚shshi,,,等等
埋單550每人要成6十幾7十
...我個人覺得好唔抵,,
其實同區有好多日本料理都比佢平比佢好~
所以唔會再去呢間~!

• 甜蝦"次"生
2008-06-26 9 views
味道一般,不算太難食的。那個炸蝦壽司不錯。雖然朋友話隻蝦重熱,我就覺得....即係新鮮整啦!環境似cafe多d喎,d位好窄,成日踩到對面隻腳服務一般,因為地方唔算太大,都算多waiter同waitress.價錢中中,我地四個人點了一個2人餐同三碟壽司,一個小食同一個冷面 (個2人餐話可以半價點兩杯特飲,埋單睇一睇........半價完都成三十幾蚊一杯)衞生尚可,可能我地坐在廚房門口,個門口又無門的,所以........好奇怪 (我地食食下,朋友無端端大叫,原來佢被玻璃窗外的小強嚇親,我自己咁大個,都係第一次近距離睇到小強起飛^^)
環境似cafe多d喎,d位好窄,成日踩到對面隻腳

服務一般,因為地方唔算太大,都算多waiterwaitress.

$101 (Dinner)
2008-06-24 1 views
上星期同女朋友去食半價野,發現問題多多:1)首先,當本人於大約9:30,到該店登記位時,竟然可以見到一名男員工站出櫃台,休閑地在櫃台附近慢步。其次,在詢問期間,本人要多次詢問,該名員工才回答。2)大約9:50,上到2樓,另一名男員工在帶位上都不錯,可惜的是部份員工卻連基本的接待客人技巧都沒有,例如:歡迎光臨。3)位子過迫,自由的空間缺乏。4)點菜的時候,員工沒有向本人覆單,便走了。5)送餐的時間過慢,大約10:20才到,而且當時那裡客人不多。6)食物方面不俗,特別是牛肉鍋,湯底不會過咸,味道適中,唯一不足之處是那個大海老壽司,有番炸的感覺。7)本人極為不滿的是該店的服務態度,有幾名女員工更在聊天,本人多番向她們示意加茶,她們才理會,而結賬的情況都是一樣,更糟的是有一名短髲,頸背貼有大塊膠布的女員工連一句多謝,都沒有,收錢後便走了。唯一佳的是一名經理級的員工:CHI(中文叫支吧),做足所有基本功夫,細心!總括而言,該店食物平平,而最大的問題是服務,部份員工簡直是差劣,特別是收錢的員工,相信如果唔係有半價優惠,這間店都走入歷史...而我都不會再去光顧。
上星期同女朋友去食半價野,發現問題多多:

的接待客人技巧都沒有,例如:歡迎光臨。

3)位子過迫,自由的空間缺乏。

4)點菜的時候,員工沒有向本人覆單,便走了。

海老壽司,有番炸的感覺。

CHI(中文叫支吧),做足所有基本功夫,細心!

$70 (Last Night Supper)
  • 牛肉鍋
2008-06-16 3 views
昨晚本想吃日本放題,但附近一帶的選擇不多也不行,經過這裡,見十點後有特價(壽司,刺身,手卷,飲品都是五折,每人最低消費$60),又不是太多人等,就選定這裡了。分一樓二樓,我們是去了一樓。內裡是頗黑的,但就可以理解為有情調。燈光主要是照著檯面的。地方算大。有很大可容8人的卡位。餐牌上的選擇也不少,附以不少相片,煞是吸引。我和暖暖都很餓,便狂風式點了一堆壽司。例如:蝦天婦羅卷(好味!!),鰻魚,三文魚,彩虹卷(這個是4件的,味道也不賴),蛋,魷魚鬚(這個挺少魷魚鬚的),八爪魚等。師傅把壽司都排在一個個長型的碟子上,更美觀,賣相令我們食指大動。刺身則只叫了三文魚,半價後$15,只有三小片,這個有點貴啊。 另正價叫了一客暖暖至愛的雞軟骨,不是不好吃,但真的太熱氣,一吃過我就感到喉嚨在痛。五折後,真是抵吃,埋單$137,但個人覺得吃原價的話,是貴了一點。服務都可以,主動添水,勤快有禮。唯一不足的,是要想辦法趕走小蚊滋,我們一坐下時已發現一隻在附近,誰不知看著看著,原來有三數隻,越坐得久,就覺得腿的位置頗痕。後面的一pair,由坐下到埋單只是十多分鐘,是太餓吃得快,還是其他原因呢?
昨晚本想吃日本放題,但附近一帶的選擇不多也不行,經過這裡,見十點後有特價(壽司刺身,手卷,飲品都是五折,每人最低消費$60),又不是太多人等,就選定這裡了。

分一樓二樓,我們是去了一樓。

服務都可以,主動添水,勤快有禮。

三文魚刺身
第一碟來的壽司
第二碟來的壽司
三文魚刺身
第一碟來的壽司
第二碟來的壽司
  • 蝦天婦羅卷
2008-06-15 7 views
同媽媽吃午餐,點了一set九件壽司、熱情卷、加州卷、吉列豬扒拉麵、送沙津。九件壽司的飯都有怪味同起(散),反而卷的飯就無問題,豬扒好un,拉麵都算彈牙,沙津都好味,如果西抽去埋衣就好,價錢20-30元,服務員有禮,二人吃了92元
九件壽司的飯都有怪味同起(散),
反而卷的飯就無問題,
豬扒好un,
拉麵都算彈牙,
沙津都好味,如果西抽去埋衣就好,
價錢20-30元,
服務員有禮,
二人吃了92元
2008-06-10 9 views
上星期我地一行10人去左呢間餐廳, 不過宵夜時間真係好多人,等左成半個鐘先有位, 入到去個環境都唔錯.由於宵夜時段有好多野都50%OFF,所以我地就不停禁叫野食,多到都唔太記得,壽司刺身我就唔多食, 但係個海膽刺身,我D FD就話好正,好新鮮, 可惜就係,叫左一客之後就賣晒了,唯有下次一次ORDER 2客.不過我個人就勁鐘意食牛肉火鍋($49), 不過宵夜時間冇DISCOUNT,但我地都叫左2客, 個日式汁湯底好正,甜甜地,又唔會太過火,再加埋D牛肉,真係好正, 由於一客只有大約6片左右牛肉, 對於愛牛肉既我好唔夠, 於是就問個女WAITRESS有冇得加,佢好有禮貌同我講幫我問下可唔可以只加牛肉,之後佢同我講$20一客, 真係好平,我地就即時加多2客,而且個女WAITRESS(好似叫阿枝) 好細心,仲主動幫我加左D日式汁湯底,講真佢唔可以唔加俾我,因為因為$49一個火鍋,又要加牛肉,(雖然要俾錢), 但仲要加埋湯底, 真係有d唔好意思,出面人地都係幫你加d溒水就算啦!!真係抵讚!!仲有一個黑蜘蛛炒飯, d飯炒得唔錯, 一d都唔油,而且上面仲有蟹腳, 真係好好味.下次我一定會再去!!
等左成半個鐘先有位, 入到去個環境都唔錯.
由於宵夜時段有好多野都50%OFF,
所以我地就不停禁叫野食,多到都唔太記得,
壽司刺身我就唔多食, 但係個海膽刺身,我D FD就話好正,
好新鮮, 可惜就係,叫左一客之後就賣晒了,
唯有下次一次ORDER 2客.
再加埋D牛肉,真係好正, 由於一客只有大約6片左右牛肉,
佢好有禮貌同我講幫我問下可唔可以只加牛肉,
之後佢同我講$20一客, 真係好平,我地就即時加多2客,
講真佢唔可以唔加俾我,因為因為$49一個火鍋,
出面人地都係幫你加d溒水就算啦!!真係抵讚!!

仲有一個黑蜘蛛炒飯, d飯炒得唔錯, 一d都唔油,
而且上面仲有蟹腳, 真係好好味.
下次我一定會再去!!
$100 (Last Night Supper)
2008-05-25 12 views
叫左個2人套餐,有2個麵豉湯,2個沙律,1個麵&壽司刺身牛肉拉麵:好香,好味,雖然拉麵好似d即食拉麵咁壽司刺身:ok,海膽好鮮甜食物唔算好好味,分量偏少,價錢偏貴,但唔駛等位門口個侍應好似唔想做咁,一副趕客既樣子....
叫左個2人套餐,有2個麵豉湯,2個沙律,1個麵&壽司刺身

牛肉拉麵:好香,好味,雖然拉麵好似d即食拉麵咁
壽司刺身:ok,海膽好鮮甜

食物唔算好好味,分量偏少,價錢偏貴,但唔駛等位

門口個侍應好似唔想做咁,一副趕客既樣子....
$109 (Dinner)
2008-05-21 9 views
今日同朋友去旺角行街朋友們諗住去夏雪食 lunch我見 d 食評差到咁都有 d 驚but 大家好耐之前食過都覺得 okso 今次姑且試多次 我叫左日或咖哩雞排飯~ 連麵鼓湯 ( $ 30 )野飲要另加 $ 8 so 我無叫到 D 雞分量唔少... 但係無味 gei.....咖哩汁既味道都尚可但就唔係幾夠汁.....最後搞到我要同豉油 " 勞" 飯......朋友仔叫左日式焗豬排飯根據朋友仔所講 ~ 同埋我自己都食左啖d 汁真係好酸 ~ ! 完全冇番茄味豬排好細塊 ~ 而且,又冇味而最奇怪既就係佢竟然可以就咁放塊完整既芝士落碟飯到...塊芝士係一d都無溶到既..?想點呀...就咁咬 塊芝士 ma....???? 真係令我地好無奈囉....咁既 lunch....無野飲....得個麵鼓湯...仲要 加一.....盛惠 $33 ...真係唔會再去...
今日同朋友去旺角行街
朋友們諗住去夏雪食 lunch
我見 d 食評差到咁都有 d 驚
but 大家好耐之前食過都覺得 ok
so 今次姑且試多次

我叫左日或咖哩雞排飯~
連麵鼓湯 ( $ 30 )
野飲要另加 $ 8
so 我無叫到
D 雞分量唔少... 但係無味 gei.....
咖哩汁既味道都尚可
但就唔係幾夠汁.....
最後搞到我要同豉油 " 勞" 飯......

朋友仔叫左日式焗豬排飯
根據朋友仔所講 ~ 同埋我自己都食左啖
d 汁真係好酸 ~ ! 完全冇番茄味
豬排好細塊 ~ 而且,又冇味
而最奇怪既就係
佢竟然可以就咁放塊完整既芝士落碟飯到...
塊芝士係一d都無溶到既..?
想點呀...就咁咬 塊芝士 ma....????
真係令我地好無奈囉....

咁既 lunch....無野飲....
得個麵鼓湯...
仲要 加一.....
盛惠 $33 ...
真係唔會再去...
$33 (Lunch)
2008-05-20 17 views
晚市~味道:海膽汁豬扒飯係唔錯,唔錯在個汁,豬扒e樣食物本身冇乜特別,好彩佢整得唔UN~有個唔知乜海鮮意粉(類似茄汁),好差,醬汁屎,料又少,又唔係特別好味~火都黎~千其唔好嗌..........刺身壽司我2次去都冇乜食,因為唔係特別新鮮,冇乜特別,不過不失.小食方面算唔錯,幾多款.......環境:幾有格調,燈光ok,某d位同位之間會略迫,但整體ok;好多梳化位,另外亦都有唔少窗邊位,感覺舒服.抵食:夜晚閒閒地食六,七十蚊唔出奇,不過就唔多抵囉!唔係特別好味又唔係特別大份~總結:試過2次都係晚市,晚市應該都冇乜可能再去.........午時應該會試番一次先......
晚市~
味道:
小食方面算唔錯,幾多款.......
環境:
幾有格調,燈光ok,某d位同位之間會略迫,但整體ok;
好多梳化位,另外亦都有唔少窗邊位,感覺舒服.
抵食:

總結:
Type of Meal
Dinner
  • 海膽汁豬扒飯
(Non-member)
2008-05-14 1 views
前兩日同的同事去夏雪食午餐.發覺的嘢食都幾好味..價錢都OK.最值得一試就係海膽汁焗朱扒反同海膽雞軟骨.要等15-20等分鐘.不過午餐時間一樓個女侍應(妹妹仔)态度比較差,叫佢又係冇反應!!!其他食物都無問題
$45 (Lunch)
2008-03-17 3 views
食過夏雪2-3次.都係同同事&男友夜媽媽去食..食到佢地收鋪..d魚生都幾新鮮bow..但係麵食就好普通.牛肉烏冬太少牛肉..食左都唔覺!仲試過咖哩雞翼..怪怪地但幾好食..哈..怪人!叫左百幾蚊果隻船,,夜晚有半價..咁先抵食!大大件sushi,,兩個人岩岩好!記得有晚食到佢地就黎收檔..睇見個waitress係度洗掛係牆果個魚缸都危危地,,haha
食過夏雪2-3次.
都係同同事&男友夜媽媽去食..
食到佢地收鋪..
d魚生都幾新鮮bow..
但係麵食就好普通.牛肉烏冬太少牛肉..食左都唔覺!
仲試過咖哩雞翼..怪怪地但幾好食..哈..怪人!

2008-02-29
放左學, 同個FD去食~咩野黎架?見佢個環境OK, 仲做緊夜市price唉~ D 野又唔好食~埋單仲好似平時dinner 價咁~d 飯好散~ d野唔好食唔新鮮~算啦~ 呢架野.. 唔好去
放左學, 同個FD去食~
咩野黎架?
見佢個環境OK, 仲做緊夜市price
唉~ D 野又唔好食~
埋單仲好似平時dinner 價咁~
d 飯好散~
d野唔好食唔新鮮~
算啦~ 呢架野.. 唔好去
2008-02-27 6 views
食過兩次lunch,水準都幾穩定,都係麻麻地。一次叫左個好似芝士海鮮焗意粉,冇咩特別,同平日出面食的差不多。一次食壽司餐,好似有碗面豉湯,好似仲有個沙律,但都係冇咩特別,有點兒覺得可能百佳都搵到呢d味道,真係平平無奇。係d飲品好d,我覺得荔枝o個杯最好飲了。如果比呢個價,我諗好多地方都可以得到更好的。
食過兩次lunch,水準都幾穩定,都係麻麻地。

係d飲品好d,我覺得荔枝o個杯最好飲了。

如果比呢個價,我諗好多地方都可以得到更好的。
(Non-member)
同朋友去食lunch...有幾set可以選擇..每一set又可自由配搭刺身, 拉麵,壽司,等....我要左加州卷同類似豬骨拉麵咁上下既麵....我地一上到去...佢問都唔問下我地介唔介意搭檯..竟安排我地坐係一張長檯度...個張檯坐左4,5個人度...搞到我都唔係咁好意思坐低tim....好似阻住人地咁..then..我地落單個陣...我叫左兩次先有人理我..d野食味道都ok..己呢個價錢來講..但係碗麵真係太小啦...個碗就鬼咁大...d料小多可憐.得一塊薄到唔薄既唔知咩野肉....overall食物ok...唔計份量小..同d侍應有d唔理你之外....係可以一試..主要原因係lunch好抵食!!ps.有加一
我要左加州卷同類似豬骨拉麵咁上下既麵....
then..我地落單個陣...我叫左兩次先有人理我..
d野食味道都ok..己呢個價錢來講..
ps.有加一