2021-03-01 558 views
🤤 最愛嘅良知gelato Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)Gelato 2球 $58(山渣&白桃)最後一日營業🈺️,梗係要專登過嚟撐場💛佢嘅榴連gelato係我最愛,但今次食山渣同白桃,味道依然好味🤤今日一別,真係唔知幾時可以再見👋🏻希望後會有期💛💛💛💛💛+💛
🤤 最愛嘅良知gelato

Geo條👅評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)

Gelato 2球 $58(山渣&白桃)

出名多口味嘅黃店Gelato💛 原來真係好多口味,啲味道仲幾特別😆😆有tear gas同勇者系列🤪 今日星期六去到都幾多人排隊,可能因為知道小店就快要結業🥺大家都黎支持吓💪🏻💪🏻💪🏻🍨開心果+豆腐($58)開心果味好香😚有少少果仁碎👍🏻豆腐清香,淡淡的豆腐味🥰整體好香好滑,值得支持☺️值得一讚,店員好有耐性比客人試味,等大家可以試啱先買🥰我買完八掛問下店員勇者系列係咩味,點知店員話唔答我,要比我自己試🙊我一試即刻「嘩!」😨比店員笑我🤣想知係咩味就要去試吓啦😉

開心果+豆腐
🍨開心果+豆腐($58)

• 開心果雪糕
2021-02-20 230 views
Sogno Gelato (荃灣)💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•自選味道三球Gelato $72 (薄荷朱古力、桂花、香檳)••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:每種味都好好食!自己最鍾意食嘅係桂花味!桂花味嘅雪糕真係未食過,食落清香而且一啲都唔甜,食到有少少乾嘅桂花,又有桂花香味,好食!朋友即係最鍾意薄荷朱古力味,隻薄荷味比較溫和唔會好苦或者好涼,每啖都食到朱古力碎,唔錯。而香檳味係雪葩嚟,口感同雪糕都唔一樣,食到酒味,同時唔會苦,都幾鐘意喔!••••••••••••••••••••••••••••••♥️特色:呢到最特別嘅一定係佢嘅tear gas味雪糕同埋勇者系列雪糕!勇者系列今日就係蒜頭同埋wasabi味,tear gas就重胡椒味,大家有興趣可以爭取時間去試吓!!••••••••••••••••••••••••••••••♥️小提示:店舖當日嘅味道賣完就無㗎啦!同埋定時都會出唔同味,所以
Sogno Gelato (荃灣)💛
♥️餐點:
•自選味道三球Gelato $72
(薄荷朱古力、桂花、香檳)
♥️食評:
♥️小提示:店舖當日嘅味道賣完就無㗎啦!同埋定時都會出唔同味,所以大家去嘅時候未必會有我今日食嘅味都唔出奇㗎!

♥️兔兔的話:好可惜二月尾就要結業啦,希望大家可以趕去試一試!店舖亦有做寄賣,大家可以去睇吓支持吓💛
建議: 荃新天地二期(近如心入口),上一層扶手電梯右邊就見到 ☺2月底就結業既雪糕店 Sogno Gelato,雖然可惜,不過珍惜淨底既時間🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️ 大家快啲去一起清下啲雪糕❤️ 仲有小小型市集,超多文宣周邊賣今次試左:榴槤+芫荽 配朱古力cone (HK$58+7)就甘拎上手唔係好覺榴槤味,不過靠近啲聞!!!超香濃!!!超鍾意榴槤既 #試伏專員 S君表示😍 一啖接一啖,口感好實在,食落超濃郁。之後再試試芫荽,荽荽真係唔係人人接受,就好似榴槤甘😂 K君表示正👍 雖然聞落無芫荽味,食落味道亦唔係好濃。不過淡淡既芫荽,食落真係好新鮮🤣 仲見到有啲芫荽𢇁❤️ 暫時試過既芫荽產品黎講,算係幾好食👍價錢上都唔算太貴,同質素成正比:單球 HK$38,雙球 HK$58,加 Cone HK$7

今次試左:
榴槤+芫荽 配朱古力cone (HK$58+7)
就甘拎上手唔係好覺榴槤味,不過靠近啲聞!!!超香濃!!!

價錢上都唔算太貴,同質素成正比:
單球 HK$38,雙球 HK$58,加 Cone HK$7
TakeAway
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分💛Sogno Gelato荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖-香檳+朱古力雪糕🍦sad 佢2月就唔做啦要食快d去試下😢😢gelato 味道都好特別我就揀左香檳味同埋普通朱古力味試下😁香檳味都好香酒味但係我無醉😁😁😁真係有飲香檳既感覺😊朱古力神奇地唔算甜同埋好濃好香☺️佢仲有其他特別口味(勇者系列同埋催淚彈味)🤪勇者們快d去試🤣🤣🤣-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
💛Sogno Gelato
荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖
香檳+朱古力雪糕🍦
🚽(5🌟滿分)
依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
TakeAway
荃灣呢間意大利雪糕店相信好多人都知,曾經嘗試過團購黎自救,但天氣凍同埋疫情下人人戴口罩😷係街頭食雪糕唔方便,終於捱唔住要結業啦😭。二月底結業前要繼續過黎懲罰佢!期待他日東山再起,除罩煲底見!-【勇者系列】Wasabi 味第一次見wasabi口味,一定要試下先啦!試半啖已經覺得辣,雖然唔會攻鼻,但我都係投降啦🏳️。.【勇者系列】🌶辣椒味(secret menu)比wasabi更辣,辣味更上一層樓!食完半啖要飲水🥵,食多幾啖分分鐘出埋汗,食雪糕食到流汗同飲水應該係新體驗黎😯。.抵唔住兩個重口味,最後揀左伯爵茶、榴槤、山楂雪芭同催淚彈味。伯爵茶:有淡淡伯爵茶嘅甘味,食幾多都唔覺滯。榴槤味:雖然食唔到榴槤果肉,亦無榴槤嘅香氣同質感,但味道真係十足十!咁樣就算同行者唔係榴槤都可以嘆果王啦😉。催淚彈:你懂的。香港人難以忘記嘅味道,不想回憶,未敢忘記,香港人加油💪🏻。山楂雪芭:酸甜味沖走胡椒味嘅刺激,最後一啖係甜味先似食緊甜品。生苦很苦但你要甜。-單球$38;雙球$58;三球$72;窩夫筒加$7
【勇者系列】Wasabi 味
【勇者系列】🌶辣椒味(secret menu)

伯爵茶:有淡淡伯爵茶嘅甘味,食幾多都唔覺滯。
單球$38;雙球$58;三球$72;窩夫筒加$7
2021-01-24
$58 (Dinner)
  • 催淚彈
聽到小店話就黎結業🥺告別期間係小店仲會有個寄賣市集仲有新年福袋買~大家一齊支持下💛.Sogno Gelato 🍨📍荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分.小店除佐主打gelato ~仲有juice smoothie hot drink 老闆仲好nice同我地講 可以試食佐先🙈仲送佐張黃金魔法卡比我🥺 超美的💕!!. ▫榴連💰單球 $38 雙球 $58 三球 $72除咗基本味 小店仲出佐好多創意口味睇你敢唔敢挑戰🤭Gelato食落無平時雪糕咁soft相對地無咁易溶😍 有d口感~榴連愛好者表示一食驚艷佐!!味道勁出 超幸福的 好似食緊榴連咁🤤🤤食佐一啖就返唔到轉頭🥰🥰.▫肉桂蘋果好似好少會有依個味 一食就覺得肉桂好出 幾特別個味道好清新 但反而唔係好食到蘋果味如果想試小清新味 依款都唔錯.▫️ 玫瑰荔枝依款偏沙冰咁既質感 雪葩咁🙆🏼‍♀️玫瑰味可能太出 所以荔枝味無定企😶有啲似山楂/梅味(?) 比起前兩款相對失色但都食得出整得好用心 一啲都唔馬虎💛
聽到小店話就黎結業🥺
告別期間係小店仲會有個寄賣市集
仲有新年福袋買~大家一齊支持下💛
Sogno Gelato 🍨
📍荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖
😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分
小店除佐主打gelato ~
仲有juice smoothie hot drink
老闆仲好nice同我地講 可以試食佐先🙈
仲送佐張黃金魔法卡比我🥺 超美的💕!!
▫榴連
💰單球 $38 雙球 $58 三球 $72

除咗基本味 小店仲出佐好多創意口味
睇你敢唔敢挑戰🤭
Gelato食落無平時雪糕咁soft
相對地無咁易溶😍 有d口感~
榴連愛好者表示一食驚艷佐!!
味道勁出 超幸福的 好似食緊榴連咁🤤🤤

有啲似山楂/梅味(?) 比起前兩款相對失色
但都食得出整得好用心 一啲都唔馬虎💛
肉桂蘋果&榴連
2021-02-01 133 views
佢係深黃店,最近好出名,不講我食野一向只睇質素唔理立場,試過先知好定壞。好應節,萬聖節有特別口味。就咁睇落啲色好啞色冇乜吸引力,全部都係普普通通嘅味道,睇左好耐好耐,最後揀左特別口味南瓜朱古力。朱古力味超濃,南瓜味我真係食唔到,如果只講味道嘅,佢係合格,不過不失,係好基本嘅黑朱古力味。嗯……呢個雪糕的確係好味,但真係冇乜大特別,冇咩大驚喜咁,同埋舖頭喺荃新天地第二期,人流比較疏落。如果有得揀都係揀返荃灣廣場嗰間。

佢係深黃店,最近好出名,
不講我食野一向只睇質素唔理立場,試過先知好定壞。

好應節,萬聖節有特別口味。

2020-10-31
Type of Meal
Lunch
2021-02-01 67 views
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黃到金既小店傳出2月底結業既消息🥺最後一個月 又點可以唔支持呢!🎗❶意大利雪糕🍦 $58/2球唔好睇少呢隻杯好似好細咁 但份量都好大😎今次就簡左熱情果同埋朱古力味🥰🟡熱情果食落口感似雪葩,味道偏酸🤡除左濃濃既果味之外仲食到熱情果一粒粒既果籽☺️食落好fresh 完全無罪惡感😈🟡朱古力🍫朱古力味道超濃厚😋好似食緊一排融左既朱古力咁👀食落口感就比較厚實但對於我呢個朱古力fans黎講真無得輸🤩Btw其實仲有好多勇者既口味同埋Tg味!不過我就淆底所以無試啦😛想挑戰既話快啲趁呢個月去試一試啦😎
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黃到金既小店傳出2月底結業既消息🥺
最後一個月 又點可以唔支持呢!🎗

❶意大利雪糕🍦 $58/2球
唔好睇少呢隻杯好似好細咁 但份量都好大😎
今次就簡左熱情果同埋朱古力味🥰

🟡熱情果
食落口感似雪葩,味道偏酸🤡
除左濃濃既果味之外
仲食到熱情果一粒粒既果籽☺️
食落好fresh 完全無罪惡感😈

🟡朱古力🍫
朱古力味道超濃厚😋
好似食緊一排融左既朱古力咁👀
食落口感就比較厚實
但對於我呢個朱古力fans黎講真無得輸🤩

Btw其實仲有好多勇者既口味同埋Tg味!
不過我就淆底所以無試啦😛
想挑戰既話快啲趁呢個月去試一試啦😎
2021-01-31 69 views
今日天氣開始暖返少少又係時候食雪糕啦(°▽°)好多味呀但有好多勇者系列聽店員講原來係wasabi味 大蒜味嘩 聽到都驚!最後我地揀咗催淚彈味 店員話即係黑椒味另一球就揀咗焙茶味 第一啖催淚彈味 嘩好黑椒呀~食到最後仲好辣!佢個種辣係由喉嚨辣出嚟!好有後勁 要一啖催淚彈味一啖焙茶味先中和到唔係勇者真係唔好試!焙茶味就好濃 好好味喎~其實想食埋朱古力味 但驚食唔晒就無叫了
今日天氣開始暖返少少又係時候食雪糕啦(°▽°)
好多味呀
但有好多勇者系列
聽店員講原來係wasabi味 大蒜味
嘩 聽到都驚!
最後我地揀咗催淚彈味 店員話即係黑椒味
另一球就揀咗焙茶味

第一啖催淚彈味 嘩好黑椒呀~
食到最後仲好辣!佢個種辣係由喉嚨辣出嚟!
好有後勁
要一啖催淚彈味一啖焙茶味先中和到
唔係勇者真係唔好試!
焙茶味就好濃 好好味喎~
其實想食埋朱古力味 但驚食唔晒就無叫了
2021-01-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$48 (Tea)
2021-01-27 67 views
.手工啤酒&開心果Gelato $58.𝙞'𝙢 𝙨𝙤𝙤𝙤𝙤𝙤 𝙞𝙢𝙥𝙧𝙚𝙨𝙨𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤 𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙧𝙖𝙛𝙩 𝙗𝙚𝙚𝙧 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧𝙨 𝙤𝙣𝙚𝙨 (𝙞'𝙢 𝙖 𝙨𝙪𝙘𝙠𝙚𝙧 𝙛𝙤𝙧 𝙖𝙣𝙮𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙚𝙚𝙧-𝙧𝙚𝙡𝙖𝙩𝙚𝙙👀) 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧 𝙧𝙖𝙣𝙜𝙚 𝙞𝙨 𝙞𝙣𝙘𝙧𝙚𝙙𝙞𝙗𝙡𝙚! 𝙘𝙤𝙧𝙞𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧, 𝙡𝙚𝙢𝙤𝙣 𝙩𝙚𝙖, 𝙖𝙣𝙙 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙩𝙚𝙖𝙧 𝙜𝙖𝙨 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧!! 𝙞 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙖𝙢𝙗𝙚𝙧 𝙖𝙡𝙚 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙘𝙞𝙩𝙞𝙗𝙧𝙚𝙬 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜! 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙧 𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙨 𝙢𝙖𝙡𝙩𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙤𝙥𝙥𝙮 𝙮𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙡𝙠𝙮, 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙗𝙚𝙚𝙧 𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙞'𝙫𝙚 𝙝𝙖𝙙🥺❤️ (𝙞'𝙫𝙚 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙤𝙪𝙩 𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙧𝙤𝙜𝙖𝙣𝙞𝙘 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝'𝙨 𝙗𝙤𝙢𝙗 𝙩𝙤𝙤) 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙤𝙛 𝙥𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙤𝙣𝙚 𝙞

手工啤酒&開心果Gelato $58
𝙞'𝙢 𝙨𝙤𝙤𝙤𝙤𝙤 𝙞𝙢𝙥𝙧𝙚𝙨𝙨𝙚𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙜𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤 𝙚𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙧𝙖𝙛𝙩 𝙗𝙚𝙚𝙧 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧𝙨 𝙤𝙣𝙚𝙨 (𝙞'𝙢 𝙖 𝙨𝙪𝙘𝙠𝙚𝙧 𝙛𝙤𝙧 𝙖𝙣𝙮𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙚𝙚𝙧-𝙧𝙚𝙡𝙖𝙩𝙚𝙙👀) 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧 𝙧𝙖𝙣𝙜𝙚 𝙞𝙨 𝙞𝙣𝙘𝙧𝙚𝙙𝙞𝙗𝙡𝙚! 𝙘𝙤𝙧𝙞𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧, 𝙡𝙚𝙢𝙤𝙣 𝙩𝙚𝙖, 𝙖𝙣𝙙 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙩𝙚𝙖𝙧 𝙜𝙖𝙨 𝙛𝙡𝙖𝙫𝙤𝙧!! 𝙞 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙖𝙢𝙗𝙚𝙧 𝙖𝙡𝙚 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙘𝙞𝙩𝙞𝙗𝙧𝙚𝙬 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜! 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙚𝙧 𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙨 𝙢𝙖𝙡𝙩𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙤𝙥𝙥𝙮 𝙮𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙡𝙠𝙮, 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙗𝙚𝙚𝙧 𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙞'𝙫𝙚 𝙝𝙖𝙙🥺❤️ (𝙞'𝙫𝙚 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙤𝙪𝙩 𝙞𝙘𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙧𝙤𝙜𝙖𝙣𝙞𝙘 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝'𝙨 𝙗𝙤𝙢𝙗 𝙩𝙤𝙤) 𝙡𝙤𝙫𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙨𝙩𝙚 𝙤𝙛 𝙥𝙞𝙨𝙩𝙖𝙘𝙝𝙞𝙤 𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙩'𝙨 𝙨𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨!
好出名既gelato小店,衝住芫茜味雪糕而去不過當日冇哂,但意外地發現左三款用城釀手工啤酒釀製而成既雪糕😍 amber ale好重麥味之餘帶少少甜,真係有啤酒花香果種回甘,滑得黎食落好refreshing,超級推介🥺❤️ 另外開心果味道幾香濃,合格! 佢地仲有好多其他限定味好似忌廉溝鮮奶、檸檬茶、香檳、催淚彈等等都可以問職員試~
amber  ale
開心果
amber  ale
開心果
2021-01-17 116 views
📍𝑺𝒐𝒈𝒏𝒐 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 (荃灣) 荃新天地2期入面原來有間好有特色既意式雪糕小店🍨,舖頭每日都會提供多種唔同特色口味既雪糕,除左普通既口味之外,仲設有勇者系列⚠️,例如有催淚彈味,芫荽味,同埋廿八味!自問係勇者嘅你又點可以唔去一試呢?💛而且入面有好多文宣同精品售賣,仲有大大幅花花牆,岩哂打卡,就算唔係去食雪糕都可以去睇吓㗎~𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:💛 雙球雪糕 - 開心果味、雜莓乳酪味 ($58)作為開心果迷嘅我就緊係要試開心果味啦,果然冇令到我失望!😄開心果味道好香濃,而雜莓乳酪味食落去酸酸甜甜,感覺好fresh!✨💛 雙球雪糕 - 曲奇味、香檳味 ($58)另一杯就叫咗比較普通嘅曲奇味,入面有好多曲奇粒粒!🥂而香檳味道好特別,好似真係飲緊一杯香檳咁,估唔到整成雪糕又幾得意喎!𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖Shop 85, UG/F, Citywalk 2, 1 Yeung Uk Road, Tsuen Wan
📍𝑺𝒐𝒈𝒏𝒐 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 (荃灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
💛 雙球雪糕 - 開心果味、雜莓乳酪味 ($58)

💛 雙球雪糕 - 曲奇味、香檳味 ($58)
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍荃灣楊屋道1號荃新天地2期UG樓85號舖
2021-01-16 88 views
“單球雪糕:雜莓乳酪味”($38)呢間喺荃灣賣gelato嘅小店做到2月底就結業🤧咁岩去開荃灣所以去支持吓!間舖嘅雪糕味道好有創意而且成日都有唔同款好似催淚彈(即係黑胡椒味),勇士系列廿四味仲有最排好hit嘅芫荽味🤣身為芫荽黨黨員當然想試吓,可惜已經賣哂😂試咗催淚彈味真係好重黑椒味最後都係揀返隻平實啲嘅雜莓乳酪味😆雪糕質地算綿滑唔會話重冰感不過如果莓味重返啲就好😛如果想食特別款嘅朋友真係要早啲去🤣我排排吓連廿四味味都賣哂😂
“單球雪糕:雜莓乳酪味”($38)

呢間喺荃灣賣gelato嘅小店做到2月底就結業🤧
咁岩去開荃灣所以去支持吓!
間舖嘅雪糕味道好有創意而且成日都有唔同款
好似催淚彈(即係黑胡椒味),勇士系列廿四味
仲有最排好hit嘅芫荽味🤣
身為芫荽黨黨員當然想試吓,可惜已經賣哂😂
試咗催淚彈味真係好重黑椒味
最後都係揀返隻平實啲嘅雜莓乳酪味😆
雪糕質地算綿滑唔會話重冰感
不過如果莓味重返啲就好😛
如果想食特別款嘅朋友真係要早啲去🤣
我排排吓連廿四味味都賣哂😂
🎉文末睇IG GIVEAWAY送Gelato意大利雪糕🍦💛今次介紹呢間主打意大利雪糕嘅良心小店 Sogno Gelato, 將會係2月底光榮結業🥺, 鋪頭仲有大量手作寄賣, 希望大家記得把握時間懲罰下! 亦期望後會有期!💪🏻💪🏻佢地提供好多款特色口味雪糕, 不時換款, 我地去時仲見到有個「勇者系列」4款口味🤣🤣 例如: Tear gas黑胡椒、芫荽、芝麻糊、蜂蜜白苦瓜等, 真係好特別又有創意😂! 可以叫店員比少少你試食下, 試岩再買都得!我地就揀咗"玫瑰荔枝"+"開心果"+"橘子"+"靜岡哈蜜瓜"口味, 份量都好大球, ➡️"玫瑰荔枝"味好有驚喜, 入口有好濃玫瑰香又唔會蓋過清甜嘅荔枝味, 必試呀!😍➡️"開心果"味就未算太濃, 奶味較出, 有少少果仁, 幾有咬口~➡️"橘子"味就好濃, 好似啪緊成粒橘子咁😆 酸酸甜甜, 仲食到果皮!➡️"哈蜜瓜"味甜度適中, 呢款係雪葩, 可能同埋橘子味一齊食, 所以哈蜜瓜味相對未算太出🔹 玫瑰荔枝 + 開心果 (單球$38, 雙球$58, 三球$72)🔸 橘子 + 靜岡哈蜜瓜 (哈蜜瓜味要+$20)❗️歡迎參加Giveaway或睇更多美食分享, Follow
🎉文末睇IG GIVEAWAY送Gelato意大利雪糕🍦

玫瑰荔枝 + 開心果

橘子 + 靜岡哈蜜瓜

🔸 橘子 + 靜岡哈蜜瓜 (哈蜜瓜味要+$20)

❗️歡迎參加Giveaway或睇更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比個like我地, 大家的支持好重要😚
➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/
2021-01-09
玫瑰荔枝 + 開心果
  • 玫瑰荔枝
  • 橘子
2021-01-12 123 views
Sogno Gelato 由開業到而家一直標榜意大利雪糕無添加而且佢哋款式超級多特色亦好有創意蜂蜜白苦瓜、TG味、芝麻糊味、黑胡椒味等等亦有熱飲、鮮榨果汁同多款沙冰雪糕單球$38、雙球$58、三球$72(杯Cone同價)🍦豆腐 + 朱古力🍦豆腐味每啖都超濃郁好似真係食緊冰凍豆腐花既感覺而朱古力幾軟滑唔係走雙重濃朱古力路線比較適合唔鍾意太重朱古力味而蓋過其他味嘅朋友相反如果你係比較鍾意食超濃朱古力的話可能就未必揀佢喇🍦柚子雪葩 + 栗子🍦當日唔多雪葩選擇不過好彩仲有柚子雪葩食落夠清新嗰日啱啱食完濃味午餐食佢就最爽栗子味好有驚喜唔係單啖啖栗子蓉但係竟然有栗子蓉嘅感覺配合雪葩出奇地夾
而且佢哋款式超級多特色亦好有創意
蜂蜜白苦瓜、TG味、芝麻糊味、黑胡椒味等等
亦有熱飲、鮮榨果汁同多款沙冰
雪糕單球$38、雙球$58、三球$72(杯Cone同價)

🍦豆腐 + 朱古力🍦
豆腐味每啖都超濃郁