2023-06-04 341 views
是日到了MegaBox逛逛,逛了段時間需要叉叉電,於是決定到位於6樓嘅Starbucks連鎖咖啡店,飲番杯野回下氣洋甘菊花草茶 $28紅西柚蜜糖紅茶 $38餐廳座位雖然唔太多,但環境尚算舒適。

洋甘菊花草茶 $28
紅西柚蜜糖紅茶 $38

餐廳座位雖然唔太多,但環境尚算舒適。
2023-05-14 141 views
今日嚟到MegaBox,周圍逛了一番,剛巧小朋友瞓了,我和老公兩終於可以休息,於是揀了這裏的Starbucks歇一歇,值得推介!❤️❤️❤️這間Starbucks是開放式,在商場側邊位置,但是因為開放式的緣故,枱面比較分散,散在不同角落,在不同位置坐,感覺都不會很壓迫,加上這裏可以直望MegaBox外面的景色,感覺更加舒適👍🏻👍🏻👍🏻不知是否心理作用,今天點了杯latte,望着外面的雨景,感覺咖啡都特別好味😋

平時行街飲一杯Venti 都要$5x, 今次飲2杯只係$53。真係好抵,記得用銀聯信用卡之電子付款:手機閃付,銀聯二維碼、雲閃付可享受買一送一😍優惠做到4月30日👍🏻Salt caramel coffee with cream $53Chocolate chips$50
平時行街飲一杯Venti 都要$5x,
今次飲2杯只係$53。

真係好抵,記得用銀聯信用卡之電子付款:
手機閃付,銀聯二維碼、雲閃付可享受買一送一😍

優惠做到4月30日👍🏻

Chocolate chips$50

2022-03-27
$53 (Tea)
2021-12-22 200 views
用生日優惠換咗杯咖啡再另外買咗支果汁比小朋友,一嚟望都無望就話冇我要嘅果汁,雪櫃明明有,同佢講佢先攞。。。之後杯咖啡沖好冇聽到有叫,我只係響counter背後如果有叫我一定聽到,都唔緊要,攞嘅時候順便問一句點解冇叫,個回覆只係「吓、叫左咖喎!」😑
2019-03-27 666 views
今日下畫難得有人請飲貴價starbucks, 可惜早餐已經嘆左杯Mccafe, 所以今次選擇飲佢TEAVANA系列的士多啤梨檸檬綠茶。可能係午後冇乜人,好快就拎得,特別吩咐要了少甜, 士多啤梨同檸檬撞埋一齊味道清醒, 粉紅色再配上杯上嘅櫻花圖案,好靚唯一唔好嘅就真係太多冰,好快就飲完,飲完仲有半杯冰粒

唯一唔好嘅就真係太多冰,好快就飲完,飲完仲有半杯冰粒
2018-10-19 755 views
一向我都好少飲咖啡,但係因為公司俾咗張Starbucks嘅$25coupon我,而且又就嚟過期,所以諗住用咗佢。咁岩megabox 又有間Starbucks,所以睇吓有咩飲。 MegaBox呢間Starbucks到算好大,座位分左兩邊坐。咁岩有期間限定,見到有雙重朱古力咖啡,今晚店員有推介,所以叫左一杯試下。有三種size可以選擇,分別係tall, grande 同venti。我一個人飲所以叫咗杯grande分量一個人飲啱啱好,不咖啡朱古力味好重,咖啡味唔算濃,而且比較甜
2018-08-02 310 views
今日特登來到九龍灣MegaBox去睇恐龍展覽,行到太累了,上到8樓見到有Starbucks就立即坐下,順便享受一杯moka coffee 加一件藍莓cup cake❤️店員將cup cake加熱了,到我手的時候,cup cake熱辣辣,香噴噴😁短時間我就消滅了這個cup cake! 不夠喉😝Starbucks最出名的就是摩卡咖啡,咖啡味非常濃郁,有超強嘅咖啡味真係超爽超正,熱辣辣嘅天氣,加一杯凍冰冰的飲品😍又可以提神👍🏻🤩
TakeAway
黃昏去咗行宜家傢俬,同左男朋友行咗兩個鐘,好攰所以上咗mega box 6樓既 starbucks飲杯野,因為宜家傢俬那邊太多人食嘢,又要企,好辛苦!呢一間starbucks好正,座位地方分咗兩邊,好寬敞,可能係黃昏時間,同埋喺商場比較高層,所以人唔係好多,坐喺度舒服到好似想瞓覺咁 感覺同氣氛都好正,唔使咁嘈,又唔會冇人,幾享受!我哋叫咗焦糖星冰樂 (Caramel Frappuccino) ~ 我男朋友至愛,我就第一次飲🤣🤣 我覺得好飲過朱古力星冰樂,因為佢焦糖味好重,唔會比沙冰遮蓋,又唔會太甜,有少少咖啡味,但係唔算太濃,如果唔係咁鍾意咖啡嘅人,應該都會鍾意呢一款環境真係好舒服,我哋仲要坐左成個鐘先離開
黃昏去咗行宜家傢俬,同左男朋友行咗兩個鐘,好攰

感覺同氣氛都好正,唔使咁嘈,又唔會冇人,幾享受!

環境真係好舒服,我哋仲要坐左成個鐘先離開

2018-07-29
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
  • 焦糖星冰樂
2018-03-20 257 views
這天跟老公🍋行山後,就想說找個地方休息一下才回家,對於兩個咖啡精☕️來說,Starbucks🌟的確是一個不錯的選擇,誰叫走到那裡都總有一家在附近嘛😂。落完了單付款時💸,店員才跟我們說因爲系統💻問題,不接受Starbucks App📱付款。我們剛從山上下來🏞,身上現金不足,又沒有信用卡、提款卡💳,店員就建議說我們先喝咖啡☕️,等大概30分鐘後再來付吧。說真的,這個行為是蠻窩心的💗。Latte☕️:咖啡跟鮮奶🍼比例適中,不過不失。Java Chip Frappuccino🥤:朱古力味🍫濃郁,加上香滑忌廉,何等罪惡的存在😈!總結:坐了大概一小時,系統是還沒有好的🤦🏻‍♀️,最後更要朋友從家中跑來救我們😅。說真的,這麼大的一家連鎖咖啡店☕️,連一個電腦系統💻也如此不濟,叫人對你的產品怎麼可能會有信心呢👎🏻?
Latte☕️:咖啡跟鮮奶🍼比例適中,不過不失。
左:Latte  //  右:Java  Chip  Frappucino

2018-03-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$46 (Tea)
2018-03-14 116 views
原來香港人真係好鍾意飲咖啡!!有D人更一日一定要歎番杯咖啡!!如果吾係一定覺得周身不自在!!而Starbucks一定係一個歎咖啡嘅好地方!!因為自助形式!!所以好自在!!但相反好多時會來不及清潔!!今日飲左草苺蜜糖花見忌廉星冰樂!!因我最鐘意粉紅色!!可惜有少許失望!!因為無乜草苺味!!好彩奶味都重!!嬴番D分!!我仲食左個豬肉卷!!加熱左好食好多!!不過太細個!!吾係好夠飽!!
2018-03-10 86 views
放鬆一下見到新出的粉紅色食物好開心啊😍草莓蜜糖花見忌廉星冰樂,飲落好像草莓奶昔,面頭有啲脆粒增加口感,好重奶味幾好飲。士多啤梨雪芳蛋糕顏色靚不太甜,不過只係得鬆軟冇咩特別。
2017-10-13 197 views
九龍灣人多工廈多,上下班時間多人到爆(間中會見到少來的人會好驚訝地在天橋上拍人潮照),中午更加是搵食艱難,所以我在此返工n年但外出吃飯的次數加起來不夠十次… 但難得有朋友來找我吃lunch當然要去啦。我通常很少在starbucks等地方吃正餐,因為覺得只吃三文治等不太滿足,但今次之後可以改觀了。 今天見到有新款食品:冷麵沙律。我們選了芝麻醬蕎麥麵燒雞沙律,除了望上去顏色繽紛外, 材料也很豐富:有沙律菜,秋葵,雞蛋,小蕃茄,燒雞扒,蕎麥麵。營養均衡之餘,味道亦很不錯而且能飽肚(很重要)再來一個芝腿牛角酥,加薯蓉批share完d食物再飲杯紅西柚蜜蜂紅茶(經典糖漿少一泵)及抹茶latte, 剛剛好滿足我估不到starbuck 午飯時間居然不用等位,下次我也可以主動出來享受一下這悠閒座午餐了

再來一個芝腿牛角酥,加薯蓉批

2017-08-10
$90 (Lunch)
2017-08-31 198 views
星期六約咗朋友傾計,唔想食大餐,只想靜靜地找間可以飲咖啡地方飲野傾偈,於是選了starbucks,當看著飲品餐牌時,我看到 starbucks有新嘅嘢飲~就是這款有燕麥在表面的 frappuccino, 即係星冰樂。 味道超級好飲一邊談天一邊飲這杯冰涼飲品,感覺超爽!Dark mocha 朱古力味濃, 不會太甜,味道剛剛好,非常好飲星冰樂表面有脆脆,與忌廉及dark mocha撈在一起非常match大家來starbucks一定要試一試這款野飲呀!

一邊談天一邊飲這杯冰涼飲品,感覺超爽!

大家來starbucks一定要試一試這款野飲呀!

Granola dark mocha frappuccino

• Granoladarkmochafrappuccino
  • Granoladarkmochafrappuccino
2017-01-28 204 views
行過Megabox,行足咁多層,哈,腳都軟埋,呢個時候偉大既Starbucks出現了,新一年出左兩款新飲品,我今日就試左其中一款:黃金芝麻焦糖脆趣鮮奶咖啡,聽個名係威係勢,試過先知!杯野一開白色的,面頭有層泡加少少Cream,中間仲夾雜左d黃金色好細粒既野,食落去有d似加細版既粟米片,再飲一啖兩啖三啖,努力咁飲都只是普通咖啡味,咖啡粉唔係好香,(其實頭先一打開蓋已經覺得無乜咖啡味)。杯野黃金我見到,芝麻同焦糖就?好似我無叫佢skimmed milk,如果唔係我諗完全唔甜,我想講係零焦糖味,至於脆趣我諗就係似粟米片d野啦!Um...加黎唔知做乜?~完,推介指數:0~
~完,推介指數:0~
2016-09-25 193 views
最近Starbucks新推Teavana 呢個系列💚同大家包膠一下先😉相信一班茶控 都心郁郁嫁啦!特濃咖啡鮮奶抹茶就至吸睛啦,分左兩層😀抹茶味比較甜身,而咖啡就帶苦甘😂mix埋飲味道就岩岩好,不過話明特濃咖啡,咖啡味真系好重☕️略嫌蓋過左抹茶味🙄#抹茶控 可能會有啲失望~日式焙茶嘅茶味都幾香濃,焙茶會吾會好苦🤔?相比咖啡鮮奶抹茶會比較甜身,飲起黎都幾舒服,食完油膩野飲都幾消濟🙂