【佐敦】Studio Caffeine 最近鐘意蒲cafe,只要一放假就想嘆杯靚咖啡。呢間簡約工業風嘅cafe位於佐敦廟街,樓低好高,雖然舖位細但都不覺壓逼感。餐廳外面有兩排櫈做室外用餐,坐喺外面簡簡單單飲杯咖啡都幾有feel~咖啡方面輕輕失色,嗌咗一杯flat white正常發揮啦,不過iced latte就有啲偏淡,不過食物方面就非常有驚喜!✨超級全日早餐 $128 (高度推介!😍)呢個All day非常豐富,有沙律菜加新鮮生果,芝士大啡菇同煎得非常香脆嘅煙肉,炒蛋綿滑配埋鬆軟嘅牛油麵包食一流,仲有煙三文魚、紐倫堡腸、茄汁焗豆。一次過滿足晒咁多願望,而且樣樣都好高質,三文魚花又捲得幾靚,我敢講係暫時食過CP最高嘅All day 🤤🤤✨特色凱撒卡邦尼配意式煙肉 $118扁意粉先私心加分~卡邦尼加咗白汁,帶少少酸味,可能真係加咗caesar醬😳?用咗厚切意式煙肉,味道比起普通煙肉更濃郁,整體嚟講不過不失。✨Studio Caffeine 📍佐敦廟街284號地下
【佐敦】Studio Caffeine

✨超級全日早餐 $128 (高度推介!😍)

✨特色凱撒卡邦尼配意式煙肉 $118

✨Studio Caffeine
📍佐敦廟街284號地下

2022-12-02 184 views
小店位置唔開陽,如果唔係openrice睇到介紹,就甘經過應該唔會留意到。當晚有訂座,而且客人唔多,可以同閨蜜暢談一整晚。(小店沒有限時)All day breadfast上黎個陣熱氣騰騰,睇得出新鮮製作賣相好吸引,食材新鮮。可惜既係滑蛋唔夠滑,老左,口感"鞋"。整體都唔錯。西冷牛排沙律既西冷份量唔hea砌埋足足有一塊。麵包粒夠脆,無油膱味。建議蜜糖芥末醬可以多d。閨蜜叫左杯朱古力,朱古力都有拉花睇得出小店出品用心。甜品係培茶蛋糕捲,見到店員係一個外帶蛋糕紙盒拿出黎,可能唔係自家製? 不過只要好食,係唔係自家製我都唔介意。我本身中意食cream,覺得個蛋糕捲cream唔夠多。味道同口感唔突出,唔太推薦。聽講小店咖啡出名,拉花都好有特色,但我朝早下午都飲左咖啡,夜晚就無叫。環境,食物同價錢(唔收加一)中上水準,下次有機會會再試!!!

西冷牛排沙律既西冷份量唔hea

閨蜜叫左杯朱古力,朱古力都有拉花
睇得出小店出品用心。

2022-12-02 2074 views
同朋友喺九公游完水就食埋lunch先走,見倒哩間走簡約路線嘅cafe環境唔錯就入去試下。喺近門口收銀位落單同俾錢後,侍應之後就會送上食物。Studio Caffeine係一間精品咖啡店,佢地除左堂食,仲有賣多款黎自世界各地嘅咖啡豆。Cafe野食唔算太多款,主要提供All Day Breakfast、沙律、意粉同三文治,只要叫任合一款主食,都可以用半價加配飲品。單品巧克力($68/Reular) - 佢地嘅朱古力飲品有兩款,一隻係經典朱古力,係正常朱古力粉開,哩度單品朱古力貴啲,係用原粒可可豆沖泡,飲落可可味更濃,啱晒朱迷。抹茶拿鐵($50/Large) - 抹茶味香濃,咖啡味唔會太重太苦,奶泡幾綿密。超級全日早餐($128) - 哩度淨係All Day Breakfast都有三款揀,有肉有素,另外仲可以top up加配料。我哩款就最豐富,我覺得佢最特別係除左平時常見嘅腸、煙肉、煙三文魚同炒蛋之外,仲有生果,食完會冇咁滯。炒蛋幾滑,紐倫堡腸食倒香草味仲好彈口。大啡菇好厚肉juicy,上面仲加左芝士上去好邪惡。煙三文魚夠大塊同厚身,鹹度啱啱好,煙肉香口得黎唔會太硬,最後食返幾粒提子,清甜又

喺近門口收銀位落單同俾錢後,侍應之後就會送上食物。

單品巧克力
超級全日早餐

炒蛋幾滑,紐倫堡腸食倒香草味仲好彈口。
超級全日早餐
大啡菇好厚肉juicy,上面仲加左芝士上去好邪惡。
超級全日早餐

煙三文魚夠大塊同厚身,鹹度啱啱好,煙肉香口得黎唔會太硬,最後食返幾粒提子,清甜又消滯。
超級全日早餐
黑松露磨菇醬配帶子扁意粉($138) - 扁意粉上枱時好香黑松露味,意粉唔會太腍,每一條都掛滿creamy黑松露醬,上面有三大粒帶子,帶子燒到表面焦香,中間仲係半生熟。
黑松露磨菇醬配帶子扁意粉
Tiramisu($68) - Tiramisu咖啡味同朱古力味平衡得啱啱好,咖啡味香得黎唔會太苦,蛋糕亦唔會太乾,忌廉同蛋糕比例平均。
Tiramisu
朱古力栗子生乳卷($55) - 朱古力卷蛋入面包左朱古力栗子忌廉,蛋糕口感鬆軟,朱古力味都幾濃。
朱古力栗子生乳卷

總結,主菜飲品同甜品都冇令人失望,難怪平日都咁多人食,如果lunch time時間黎,11:30am打後已經開始多人,建議盡早黎。
$246 (Lunch)
單品巧克力
Tiramisu
2022-11-24 177 views
好少夜晚會去食cafe,覺得會食唔飽,但呢間夜晚都依然好多人幫襯,裝修得比較簡約,足夠光猛,坐得都算舒服! Menu主要都係啲比較健康嘅選擇,好似沙律、三文治同埋意粉,簡單好食又飽肚,嘢飲跟主食半價,仲要唔洗加一!------------------------------🥐◖超級全日早餐 ◗ $128佢嘅全日早餐超級豐富,有沙律菜、車厘茄、新鮮水果、煙燻三文魚、煙肉、紐倫堡腸、芝士大啡菇、炒滑蛋、秘製焗豆同法式奶油餐包,可以加$15轉做牛角包!特別鍾意個大啡菇,焗得鮮嫩多汁;滑蛋帶點牛奶味,仲有少少蛋漿嘅狀態,其他味道就正常,但勝在份量夠多,乜都可以試少少!🐂◖黑牛安格斯西冷沙律配蜜糖芥末醬◗ $128沙律上面有原塊安格斯西冷牛扒舖面,雖然佢係煎到全熟,肉質都依然多汁,咬落去濃濃嘅牛油香氣,唔會好韌。底層放咗大量沙律菜,撈埋蜜糖芥末醬,加上少少芥末籽,甜甜地幾fresh!🫘◖Tiramisu◗ $68自家製嘅Tiramisu灑上一層嘅可可粉,好靚!Tiramisu分咗兩層,佢係用自家烘焙嘅手指餅,吸咗單品濃縮咖啡冧酒醬,食落好濕潤,加上軟芝士夾心,唔會太甜,好邪惡好好食!🧀◖北海道芝
🥐◖超級全日早餐 ◗ $128

🐂◖黑牛安格斯西冷沙律配蜜糖芥末醬◗ $128

🫘◖Tiramisu◗ $68

🧀◖北海道芝士金磚蛋糕◗ $55
食落有少少似burnt basque嘅味,呢隻質地硬身creamy少少,奶味會偏重,但略嫌甜咗啲!

☕️◖焙茶拿鐵◗ $46
有大、細兩個size揀,上面有個勁精緻可愛嘅拉花!第一啖飲落去好有驚喜,焙茶味道好出,奶泡打得好濃厚,同燕麥奶超級夾!

🍋◖檸檬特飲◗ $40
正常味道,微甜解渴~

🌟Encore指數:9/10
2022-11-21 141 views
Studio caffeine一直都喺我cafe hopping嘅list入面,佢有三間分店,今日就黎到佐敦嘅分店試一試食物方面由all day breakfast,意粉到三文治都有,飲品方面都有唔少選擇,可惜嗰日去到已經係夜晚,如果唔係一定會試下佢啲咖啡韓式辣醬配五花肉意粉意粉用左韓式辣醬係一個相當特別嘅配搭,食落去原本都好夾,醬汁好惹味,而五花肉肥瘦適中,煮得好淋Egg Benedict with Parma ham包我揀左Panini,食落好軟熟,egg Benedict嘅醬汁調得啱啱好,配埋咸香嘅Parma ham食一流Earl grey tea涼涼地最啱飲杯熱熱地嘅伯爵茶Hojicha latte佢嘅拉花超靚,就算一路飲佢都唔會散,而且培茶味香濃唔會太甜

韓式辣醬配五花肉意粉

Egg Benedict with Parma ham

Earl grey tea

涼涼地最啱飲杯熱熱地嘅伯爵茶

Hojicha latte
佢嘅拉花超靚,就算一路飲佢都唔會散,而且培茶味香濃唔會太甜

Happy Friday收工去咗佐敦廟街「Studio Caffeine 」吃晚餐,係一間樓底高,而且裝修型格的咖啡店☕️餐牌上主要供應沙律三文治,全日早餐及扁意粉🍴另外仲有輕食、自家製甜品蛋糕及咖啡飲品等等,選擇好多元化超級全日早餐用料十足的ADB,有煙肉🥓紐倫堡腸、沙律菜,車厘茄、煙燻三文魚、芝士大啡菇、秘製焗豆、炒滑蛋、新鮮水果及法式奶油餐包。腸仔同煙肉鹹香滋味;炒蛋嫩滑且充滿蛋香;芝士大啡菇相當juicy;沙律菜同車厘茄都好新鮮哦紅燒花椒配牛腱扁意粉扁意粉口感軟硬適中,微微辣~紅燒花椒牛腱半筋半肉,有三片,大大塊,口感軟腍富牛肉香,炆燉得好入味,勁好食提拉米蘇傳統意大利軟芝士蛋糕Tiramisu🇮🇹餐廳自家製烘焙手指餅,浸泡了單品濃縮咖啡冧酒醬,香氣突出,與Mascarpone芝士相間,好芝味朱古力栗子生乳卷賣相吸引✨朱古力蛋卷口感鬆軟綿密,中間夾着朱古力奶油及栗子蓉,軟滑可口,甜而不膩,栗子及可可味平衡得恰當剛好經典朱古力可選凍飲或熱飲🍫朱古力香滑濃郁,冰凍甜美抹茶拿鐵拉花有心思❤️新鮮牛奶混合日本抹茶,散發着陣陣香濃抹茶味

紅燒花椒配牛腱扁意粉

提拉米蘇

經典朱古力

可選凍飲或熱飲🍫朱古力香滑濃郁,冰凍甜美

抹茶拿鐵

拉花有心思❤️新鮮牛奶混合日本抹茶,散發着陣陣香濃抹茶味
$200 (Dinner)
2022-11-11 149 views
想簡簡單單食個Lunch, 首要是要有好咖啡, 只因今日我們很早就起來去衝博物館,非但未吃早餐,連早上一杯靈魂啡都未飲。想起很久之前去過的一家咖啡店,不遠, 就在廟街,所以就來了。飢渴交迫易出事, 我們倆人都點了ADB, 我要了Classic, 朋友要了Monster版本, 有沙律同水果。咖啡照樣是Flat White。咖啡師很好, 兩杯的拉花不一樣,打卡拍照更好看。咖啡味道不錯, 雖然奶味特香濃,但仍能喝出咖啡香, 朋友很喜歡,不過我喜歡偏果酸味的。這裡的All Day Breakfast很大份。其實我們兩個人share也足夠, 畢竟晚上約了飯。我的Classic版本有煙三文魚, 芝士釀大啡菇, 炒滑蛋, 兩條不同的腸, 脆煙肉及一個小軟包開邊。Monster版本少了一條脆皮腸但有新鮮蔬菜沙律及提子, 營養天均衡, 但我這類食肉獸就是不需要,笑~。ADB的用料很不錯, 雖然很飽, 但我們還是吃的不剩。

2022-11-10
Type of Meal
Lunch
2022-11-10 901 views
今年第一餐生日飯朋友將個波交俾我,我就揀左位於佐敦 Studio Caffeine 近來都多左去依區,原因都只係為咗食。得知佐敦區越開越多Cafe ,點都要搵日試真啲,咁擇日不如撞日,就襯生日月份去撞下運氣。星期六午飯時間來到,只等了一張枱,客人交枱都幾快。餐廳以冷色為主調,裝潢上沒特別主題,基本上冇打咭位,客人都係去用餐,並非打咭點所以交枱也很快。採用半自助形式,客人先到收銀處付款再坐定定等食物奉上,成個程序也很流暢,上菜速度也挺快。美式全日早餐 $118車厘茄、煙熏三文魚、煙肉、紐倫堡腸、芝士脆皮腸、芝士大啡菇、炒滑蛋、秘製焗豆、法式奶油餐包。陣容絕對不弱,尤其炒蛋真心多,蛋色鮮黃,但非常可惜質感過老,超失望!反而「紐倫堡腸」有驚喜,香辣惹味;烘過的奶油餐包香脆 ,牛油味突出,可惜只得兩小件。意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉 $128蟹肉份量非常多,差不多完全蓋過意粉,基本上每口也吃到幼細蟹肉,但一不留神也會吃到蟹殼,鮮味不俗; 醬汁掛麵也致不太溜,意粉彈牙爽口,整體也好吃的。Tiramisu $68賣相麻麻,好似打左Botox 咁膠膠地;但味道又吾系喎,mascarpone chees

近來都多左去依區,原因都只係為咗食。

星期六午飯時間來到,只等了一張枱,客人交枱都幾快。

餐廳以冷色為主調,裝潢上沒特別主題,
基本上冇打咭位,客人都係去用餐,並非打咭點所以交枱也很快。

美式全日早餐 $118

意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉 $128

Tiramisu $68

賣相麻麻,好似打左Botox 咁膠膠地;
但味道又吾系喎,mascarpone cheese 打得軟滑,espresso 和酒味都出,
甜度適中,蓋面的朱古力粉夠豪爽,吾錯。

Cappuccino
Regular 份量偏小,正常拉花,奶泡欠棉密,不夠厚身,咖啡味偏淡,強差人意。

2022-11-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2022-11-08 149 views
Studio Caffeine係佐敦嘅良心cafe,除咗啡好飲,嘢食嘅水準都幾高,裝修後環境更加企理!超級全日早餐 $128配牛角包 +$15份量豐富,有香滑嘅炒蛋、爆芝嘅大啡菇、新鮮嘅蔬果、同埋甜美鬆軟嘅牛角包等,必點item!黑牛安格斯西冷沙律配蜜糖芥末醬 $128軟嫩可口嘅牛扒配新鮮嘅蔬菜,美味清新又夠飽肚!Espresso Tonic +$30Hazenut Latte +$25Order主食可以半價加配飲品!Espresso Tonic 微酸清爽!Hazenut Latte甜美怡人,兩杯啡同樣出色!Tiramisu +$34仲可以半價加購甜品,入口creamy,索滿單品espresso冧酒醬,yummy!

超級全日早餐 $128
配牛角包 +$15

黑牛安格斯西冷沙律配蜜糖芥末醬 $128

軟嫩可口嘅牛扒配新鮮嘅蔬菜,美味清新又夠飽肚!

Espresso Tonic +$30

Hazenut Latte +$25

Tiramisu +$34

2022-11-08 134 views
之前試過週末嚟,但超多人,全場滿座⋯⋯因為餐廳唔限時嘅緣故,等左半個鐘都唔知幾時有位,最後唯有放棄,轉場。今次咁啱放假,平日再嚟,終於試到喇👍🏻Veggie 素菜全日早餐 $108其實價錢唔算平,不過顔色賞心悅目👍🏻又健康!最鍾意係蛋夠滑,大啡菇好香,牛油果好淋好味道新鮮,同埋,竟然有青提😃雞肉配菠菜芝士醬磨菇牛角酥🥐 $78牛角酥款入面,呢個最吸引!牛角酥+芝士呢個組合,係有點邪惡🫢酥面同芝士有微微燒過,所以聞落都有陣炙燒嘅香味👍🏻啲料好飽滿呀,味道亦好夾,不錯👍🏻Mocha $46正常發揮啦,都唔錯整體而言,平日嚟係好不錯,最愛佢無限時,可以俾我哋無限girls talk!每人一百蚊坐足三個鐘都無俾人趕,仲想點?

之前試過週末嚟,但超多人,全場滿座⋯⋯

今次咁啱放假,平日再嚟,終於試到喇👍🏻

Veggie 素菜全日早餐 $108

其實價錢唔算平,不過
顔色賞心悅目👍🏻又健康!
素菜全日早餐    Veggie

雞肉配菠菜芝士醬磨菇牛角酥🥐 $78

牛角酥款入面,呢個最吸引!
牛角酥+芝士呢個組合,係有點邪惡🫢
酥面同芝士有微微燒過,所以聞落都有陣炙燒嘅香味👍🏻
啲料好飽滿呀,味道亦好夾,不錯👍🏻

雞肉配菠菜磨菇芝士醬牛角酥

Mocha $46

正常發揮啦,都唔錯
Mocha

整體而言,平日嚟係好不錯,
最愛佢無限時,可以俾我哋無限girls talk!
每人一百蚊坐足三個鐘都無俾人趕,仲想點?

2022-11-03
$100 (Tea)
素菜全日早餐    Veggie
雞肉配菠菜磨菇芝士醬牛角酥
Mocha
餐廳:Studio Caffeine (佐敦)地址:佐敦廟街284號地下Studio Caffeine @studiocaffeine 喺香港、九龍、新界各開咗一間分店,分別位於北角、佐敦同火炭,今次去咗位於廟街嘅佐敦店嘆返個Brunch☕️,原來唔經唔覺呢間店都開咗接近5年閒日未夠中午12點🕛,Cafe已經坐滿得7788,唔知大家喺俾佢哋嘅咖啡香吸引咗過嚟,定喺想試吓佢哋啱啱新出嘅Menu新款嘢食呢?無論意粉、牛角包定甜品都有新驚喜🎊,一試無妨✝️紅燒花椒配牛腱扁意粉 $138超級軟腍嘅牛腱一啲都唔嚡,紅燒嘅工序令牛腱上色、香味更加濃厚,最重要唔會煮到溶溶爛爛👍,加入蕃茄同四川花椒去煮,每一啖食落都有花椒嘅麻香,而且唔會太辣,嗰陣微香微辣嘅味道好吸引人想繼續食落去🤤✝️班尼迪蛋配巴馬火腿酸種麵包 $138將厚厚嘅酸種麵包烘至微微焦脆,加上火箭菜、一大塊鹹香味濃嘅巴馬火腿,再放上兩隻班尼迪蛋,切開班尼迪蛋,蛋黃以流心狀態滲透入去麵包層之間,每啖食落充滿綿綿蛋香🥚,的確幾好食😋,不過價錢定價就好似進取咗少少🤏叫咗杯Large size嘅Caffe Latte($23)同Mocha($25),叫
餐廳:Studio Caffeine (佐敦)
地址:佐敦廟街284號地下

✝️紅燒花椒配牛腱扁意粉 $138
超級軟腍嘅牛腱一啲都唔嚡,

✝️班尼迪蛋配巴馬火腿酸種麵包 $138
蛋黃以流心狀態滲透入去麵包層之間,每啖食落充滿綿綿蛋香🥚,
的確幾好食😋,不過價錢定價就好似進取咗少少🤏

叫咗杯Large size嘅Caffe Latte($23)同Mocha($25),叫主食跟飲品可以有半價優惠,即喺大概$20就可以飲到杯咖啡☕️!
所用嘅喺危地馬拉水洗咖啡豆,飲落較為Nutty,輕身得嚟帶有微微焦糖同杏桃香,最重要喺睇得出咖啡師對拉花嘅熱誠,
除咗每杯嘅拉花都唔一樣之外,拉花嘅仔細同精緻程度仲要有返一定嘅水準,睇吓呢隻雀仔同飛馬,真喺活靈活現,打卡一流📸
2022-11-01
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$170 (Lunch)
2022-10-31 137 views
這間位於佐敦的cafe,晚市主打意粉及全日早餐等,另外還有多款特色咖啡。超級全日早餐早餐十分豐富,有腸、煙肉、煙三文魚,芝士焗菇,沙律及提子等,炒蛋幼滑,煙肉及腸煎至金黃,焗菇十分juicy。黑松露帶子意粉意粉即叫即煮,新鮮熱辣,有淡淡的黑松露香及洋葱味,醬汁濃郁,每條意粉都沾滿了醬汁,十分creamy,帶子煎至兩面焦香,十分鮮甜。玄米茶豆腐生乳卷蛋糕鬆軟,有淡淡茶香,中間的creamy十分幼滑。冷滴咖啡&冷泡茶咖啡帶微酸味,泡茶清香去膩。

黑松露帶子意粉

玄米茶豆腐生乳卷
蛋糕鬆軟,有淡淡茶香,中間的creamy十分幼滑。

冷滴咖啡&冷泡茶
咖啡帶微酸味,泡茶清香去膩。

原本想去另一間cafe但太多人就輾轉嚟咗呢間💛小店, 剛好前面有客人交枱, 好快就入座可能近期生意太好, 當日得少量手沖豆可以選擇, 直到去櫃台落單先知, 有少許失望, 叫咗穩陣嘅Espresso Tonic同Ice Drip蟹肉牛油果蓉酸種麵包 - 蟹肉同牛油果蓉分量都慷慨, 麵包邊香脆內裡煙韌超級全日早餐 - Menu英文係Monster, 但只係比一般all day多咗新鮮水果同沙律菜佢哋麵包類係做得幾好, 印象最深係butter brioche, 非常香軟同重奶油味
蟹肉牛油果蓉酸種麵包

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
蟹肉牛油果蓉酸種麵包
2022-10-27 115 views
係佐敦行街果陣經過呢間cafe~睇下menu有all day breakfast 同埋意粉,啱晒正想食輕食嘅我🤭店內仲播緊廣東話歌好有親切感🤪◾️超級全日早餐 • $128本身all day breakfast乜都有啲,好豐富🤤因為兩個人食就加左法包$8同埋牛油果片$12,所有食材都好新鮮,麵包焗到好脆身,加埋牛油果同滑蛋勁正🤤🤤◾️白蒜白酒汁配青口·$128呢款意粉嘅醬汁比較薄身~並不厚重,食多左麵唔會覺得好漏!◾️Single Origin Chocolate · $34拉花好靚🤩🤩單品朱古力係指單一產地原材料製成,可以品嘗到可可最原始嘅味道,飲落果然同平時用可可粉沖嘅朱古力兩個層次~可可豆香氣停留係口腔~令人回味🤤◾️Ice Drip · $34◾️玄米茶豆腐生乳卷 · $55有驚喜嘅甜品!通常茶香嘅甜品經過烘焙都味道都唔會太突出,但呢款甜品玄米茶味出乎意外地突出,蛋糕濕潤,中間嘅豆腐cream輕盈軟滑,甜度低,十分啱我口味🤤

◾️超級全日早餐 • $128

◾️白蒜白酒汁配青口·$128
呢款意粉嘅醬汁比較薄身~並不厚重,食多左麵唔會覺得好漏!

◾️Ice Drip · $34

◾️玄米茶豆腐生乳卷 · $55
2022-10-24 109 views
呢度有室外室內座位,見到叫主食可以半價加購飲品好抵,於是同朋友嚟試吓~🍳 𝗘𝗴𝗴𝘀 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗮𝗿𝗺𝗮 𝗛𝗮𝗺 & 𝗦𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 $𝟭𝟯𝟴味道豐富有層次感,首先入口係荷蘭醬嘅酸味+流心蛋黃嘅稠密口感,然後係Parma Ham嘅鹹香味,最後係sourdough嘅甜酸味,而且麵包嘅口感唔錯,又香口👍🏻🦀️ 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆 𝗔𝗹𝗳𝗿𝗲𝗱𝗼 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 $𝟭𝟮𝟴蟹肉嘅份量好澎湃,味道都幾鮮甜;扁意粉口感彈牙幾掛汁,奶油芝士醬唔會油膩,食完都唔覺滯~☕️ 𝗣𝗼𝘂𝗿𝗼𝘃𝗲𝗿𝗣𝗮𝗻𝗮𝗺𝗮 𝗙𝗶𝗻𝗰𝗮 𝗗𝗲𝗯𝗼𝗿𝗮𝗵 𝗟𝗼𝘁 “𝗡𝗶𝗿𝘃𝗮𝗻𝗮” (𝟮𝟬𝟮𝟭) 𝗚𝗲𝗶𝘀𝗵𝗮 +$𝟲𝟬叫主食可以半價加購飲品,連手沖都得真係好抵🙌🏻🔸處理:氮氣浸漬日曬🔸風味:玫瑰果、紅莓、香檳、白提子、百里香、草莓、黑莓、蘋果酸🔸粉水比 1:16, 水溫 93°CBarista介紹呢隻嘅甜感比另一款同產區嘅“𝗘𝗰𝗵𝗼” 更出。風味比較𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁𝘆🍎 + 𝗳𝗹𝗼𝗿𝗮𝗹🌹 + 𝘄𝗶𝗻𝗲𝘆 🥂 有酸杯同甜杯,我比較鍾意後者,飲落酸度低啲、body厚啲。☕️ 𝗛𝗼𝗷

☕️ 𝗣𝗼𝘂𝗿𝗼𝘃𝗲𝗿

叫主食可以半價加購飲品,連手沖都得真係好抵🙌🏻

🔸處理:氮氣浸漬日曬
🔸粉水比 1:16, 水溫 93°C

☕️ 𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (𝗟) +$𝟮𝟱
網上見到有好得意嘅🐒拉花,於是落單時special request,好開心barista話ok😆 見到🐒偷🍑真係好正😂 味道都唔錯,帶有奶香味同埋焙茶嘅清香,兩者嘅配搭相宜😋

整體真係幾抵食,下次想試埋甜品🥰