2012-06-03 56 views
睇到報紙的優惠廣告,見到水車屋有甘笋既價錢食放題,一班同事米去試下.點知食到一肚氣,點解?首先係訂位,一星期前打電話book位,個位小姐話只接受3日前book位,之後電話一直打吾通(可能生意太好掛?吾憂做)廣告話早一日前現金落訂有龍蝦沙律,我地呢班貪少便宜既人,米叫人早一晚去落訂book位law.點知去到又話冇位,個位先生亦好禮貌對我同事話,不如你地等後補啦!到左第二日,我地約好左呢幾個同事,都諗住去第二間食.正想book位既時候,水車屋來電有枱比我地,心諗終於比我地等到!首先坐低叫左幾樣魚生,等左20分鐘先有幾件到,谷氣人齊問其中一位待應,係米有龍蝦沙律,佢話有等陣就上.又係等左好耐.......冇.戲肉來啦!一位穿黑衫既女人,吾知係經理定主任,(因為冇需要知,我地一定吾會再到)走埋黎,用一種好吾客氣既說話同我地講,係電話入面我講左有85折,冇話有龍蝦沙律送,態度極惡劣及囂張.如果吾係有小朋友係度.我一早同妳嘈啦!再講點食物方面,一係吾黎,黎既都重複上,搞到一台都係食物,搞到我地好似冇文化甘,一枱食吾完既燒物!比$受氣
,點解?

(可能生意太好掛?吾憂做)

不如你地等後補啦!

首先坐低叫左幾樣魚生,等左20分鐘先有幾件到,谷氣

如果吾係有小朋友係度.我一早同妳嘈啦!

比$受氣
Other Info. : 不過亦值一讚,魚生,刺生新鮮.其他侍應服務都很好!
2012-06-01
Dining Offer
Others
2012-05-27 52 views
與公司同事一行十多人聚餐.....同事提議水車屋, 因為多過十多人可以訂房.....我們的房間是'他他米'的水車屋放題有分2段時段....我們選擇下半段, 8:30開始...其實食物種類不是很多...但總算樣樣都有....貴精不貴多吧!!先來...一輪刺身....好多種類呀...而且好新鮮和肥美...喜歡食刺身的我.....真的很滿足吧....!!之後還點了炸物.....本人不是太大興趣, 但同事說好味和熱熱的....轉眼想試已經一掃而空了!!食評推介之人蔘鷄湯....所以每人一碗.....都可以一試吧....!!還有NOODLE, 串燒和甜品.....他們送餐時間都好好...我們不用等太耐...值得一讚吧!!地方夠PRIVAE 食物也好好...真是一個好的聚餐....會再來的

還有NOODLE, 串燒和甜品.....

他們送餐時間都好好...我們不用等太耐...值得一讚吧!!

2012-05-25
$250 (Dinner)
而家先寫好似有D遲,不過寫開就寫埋呢篇用既係報紙優惠,話說之前找極都找唔到水車屋特價,但係最近幾個月就好似月月都見佢搞促銷,唔通....(雖然聽講係30周年WO)2年前曾經同長輩食過,感覺相當良好,久久為之回味不己,最鐘意既係佢個人蔘雞湯.今次再去,首先係照例既排隊等開門,入到去仍然係坐地下,上菜紙得一張,不過種類上都足夠,只係唔明點解要用紫色底?深紫色底配黑色字會易睇D咩?係既話就唔見入單姐姐一日拎住張單紙好似照雞蛋咁望張單紙!不過呢個係老闆既個人喜好,唔關我地D食客既事。話說個日有個新人,最少佢地係咁講既,不過唔知係入左一日定係一個月既新人,上左單,第一輪好快到亦都好齊,水車屋既要求係一輪最多20項,太耐無黎,我呢種唔睇攻略既保守派於是適合既每樣點幾舊,三文魚仍然不錯,大大舊,其他刺身都OK,壽司我地無點叫,係叫左個蟹子手卷,不過其實D蟹子得上面有,下面全部都係飯然後悲劇由第二輪開始,等左好耐,人地點既都到齊,我地唯有追下單,追左幾次就同我地講話有個新人,可能寫錯單無計,又等左一輪,順便上埋第三張單,結果下場就係第二張第三張單一齊上.....食得好鬼辛苦,好似比人趕住食咁,大家都知
而家先寫好似有D遲,不過寫開就寫埋呢篇

不過呢個係老闆既個人喜好,唔關我地D食客既事。

無計,又等左一輪,順便上埋第三張單,結果下場就係第二張第三張單一齊上.....食得好鬼辛苦,好似比人趕住食咁,大家都知,食自助餐咁急既下場只有一個....

中途小插曲係一人一杯汽水既時候,不幸又再次降臨,係我快速解決左自己杯可樂之後,將魔爪伸向吾母既雪碧後,我
!!

"咁淡既?"整多啖都係怪怪地,唯有叫侍應黎同佢講杯野好似水咁淡,佢竟然好
咁反問返我:"呢杯雪碧黎嫁啵"

雪碧係淡既咩??????????????????????????????
定係你以為我唔知雪碧係咩味?!?!

講左一輪之後,佢地半信半疑拎左杯野去吧台....我唔知佢地係拎去搞化驗定係飲我口水尾,總之我得到一個回覆:"我地今日有個新人...."( 好耐好耐以前,有個新人叫白雪公主....)

哦,新人....新人可以將一杯雪碧變做梳打水?你以為我未玩過汽水機???話時話新人呢個詞係唔係同內地既臨時工一樣,係萬能白籍口?定係個新人得罪人多?

等多一陣終於有杯雪碧到手,聽D侍應自己講,應該係杯汽水機有問題。

最後雖然好飽,不過仍然堅持所有甜品同我上一輪

個燒波蘿唔錯,雪米茲...我都估到佢會比某公司個D袋裝迷你雪米茲...唔知點解好多日式料理好鐘意用個舊黎做飯後甜品

我最鐘意食個蒸蛋,同D昆布非常配搭,唔係我真係飽到欲仙欲死,我真係想叫多件。

最後,講下個期待既人蔘雞湯,比較遺憾,並無上次咁好食,當然有可能係我回憶既時候美化左,不過可以肯定份量上有可以做成量變以致質變既分別

雖然成篇好似鬧緊水車屋
,不過我之後都去食左一次,並無漏單既情況發生(雖然杯雪碧仍然係有D問題(淡,而且怪怪地)--不過可樂好正常),我相信個D應該係極個別既事件(佢地個日有新人...嘛),整體質素上仍然係不錯,有機會我會再去食!刺身水平都唔錯,熟食水平有D唔平均,個鴨胸第一單既時候唔錯

另外推介中午去食,感覺水準比較好

2012-04-28
$200 (Dinner)
Dining Offer
Others
  • 蒸蛋
  • 鴨胸
2011-09-25 31 views
由於母親大人生日,咁就諗住試試(因聽到某一位人兄勁鑽)一到座低,看看張order紙 ...............?!?乜得咁少???一問係得咁多,再想可能貴精不貴多言而..............................魚生----------三文魚 有根 點4次都一樣 差 吞拿魚=劍魚腩 ??? 但乜味都冇 帶子 約一毫子大 一大堆 其他都係乜味都冇 而海老是唯一能放入口的刺身壽司&手卷--- 魚生唔得 壽司&手卷何來OK哩燒物----------- 一隻手子數晒 而叫過3次左右 3 次所有食物也涷天婦羅 ------ 一個字 "粉"鐵版燒 ------ 一個字 "油" 老婆食完成晚一肚都係甜品 --------- 4樣 有三様唔得勉強叫食飽,走人1150左右 5人 有Q笨每人平$15食完比人投訴, 嘢食少又唔食 又唔好食 比多少少 已有餐好食一行出門口 見已食很多次的吉記放題 心裡很不是味兒此店真係 no more that's all
由於母親大人生日,咁就諗住試試(因聽到某一位人兄勁鑽)

乜得咁少???一問係得咁多,再想可能貴精不貴多

魚生----------三文魚 有根 點4次都一樣 差

吞拿魚=劍魚腩 ??? 但乜味都冇

帶子 約一毫子大 一大堆 其他都係乜味都冇

而海老是唯一能放入口的刺身

壽司&手卷--- 魚生唔得 壽司&手卷何來OK哩

天婦羅 ------ 一個字 "粉"

鐵版燒 ------ 一個字 "油" 老婆食完成晚一肚都係

甜品 --------- 4樣 有三様唔得

勉強叫食飽,走人1150左右 5人 有Q笨每人平$15

一行出門口 見已食很多次的吉記放題 心裡很不是味兒

此店真係 no more that's all
2011-09-23
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2011-09-18 25 views
我哋提早慶祝母親節呀,選咗一家人去水車屋晚餐,結果一家大細都食得好開心。服務生有禮,跟單準確。環境舒服坐位舒適。客人自己寫單,即叫即做。燒物 - 味道和火爐控制得不錯魚生 - 新鮮鮮味款式多粥好鮮甜美味,不太重味精。
我哋提早慶祝母親節呀,選咗一家人去水車屋晚餐,
結果一家大細都食得好開心。

服務生有禮,跟單準確。環境舒服坐位舒適。
客人自己寫單,即叫即做。

燒物 - 味道和火爐控制得不錯
魚生 - 新鮮鮮味款式多
粥好鮮甜美味,不太重味精。
2011-05-08
Mother's Day
  • 燒菠蘿
2011-09-01 22 views
早排跟舊同學慶祝生日, 由於主角想食日本放題, 因此攪手就選擇了這"水車屋", 相信這老牌食店有一定保證掛...... 由於有訂位, 因此不用等位。 招呼不差, 店員態度都OK友善。 但食物方面就比外面一些平價一點的放題還差,完全令我大失所望!吞拿魚, 鱆紅 - 冇鮮味可言, 真的.......完全冇味! 三文魚OK, 一般貨色 帆立貝非常之細粒,味道普通 天婦羅漿厚粉多其他熟食都算OK, 雞翼, 蒸蛋, 炒雜菜等都不錯。 老實說, 我們來這店原因都主要是為了食魚生。 雖則明白放題品質一定不會很高, 但付出這價錢總會想有一些合格的食物吧。 誰知道會這樣一般。

三文魚OK, 一般貨色
帆立貝非常之細粒,味道普通
天婦羅漿厚粉多
其他熟食都算OK, 雞翼, 蒸蛋, 炒雜菜等都不錯。

2011-08-18
2011-08-13 20 views
很久沒到水車屋,誰知今次是太令人失望。赤貝刺身剛解凍,六件全黐在一起,雪味勁濃。帶子刺身小得比一毫子還小,完全唔係嗰回事。海老刺身就連殼上,真攞命。串燒送上來是凍的,就連最簡單的可樂都是無汔的,價錢是60大元一杯。總括我的評語是一個字"劣"!
2011-08-13
2011-07-10 13 views
我一年前去過食幾好,諗住今次朋友gathering又去,點知.....我哋一行12人去食,結果失望而回, 首先無房比我哋,未能盡興咁玩,都唔緊要,我哋8:15pm入場,8:30已落order,但9pm先嚟咗小部份食物,如前菜,湯呀咁,終於我哋咪落多幾張order紙囉,結果又要半個鐘後先開始陸續有嘢嚟,果陣先似食放題囉.講到食物...真係好一般,比咁的價錢我覺得唔值,魚生: 一般,甜蝦唔夠新鮮,"mit"唔到殼,仲霉霉哋,和食: ok, 燒波蘿好食,其他食物都好味精吓 蒸旦好食,好滑天婦羅: 我哋落咗order後成個鐘都未有,後來再追先嚟,蝦可以,南瓜好食,芋頭"腎", 魚柳ok最後甜品:完全唔掂, 芒果布甸仲有粉未攪暈總括嚟講,我唔會有下次囉,

講到食物...真係好一般,比咁的價錢我覺得唔值,
魚生: 一般,甜蝦唔夠新鮮,"mit"唔到殼,仲霉霉哋,

和食: ok, 燒波蘿好食,其他食物都好味精吓
蒸旦好食,好滑

好食,芋頭"腎", 魚柳ok

最後甜品:完全唔掂, 芒果布甸仲有粉未攪暈

總括嚟講,我唔會有下次囉,
2011-07-08
$230 (Dinner)
但唔知係咪不景氣關系,三十年的老招牌也轉營加入放題行列,由於明天是小弟的牛一,我細妹決定請我去食一餐!人數:小弟、我老婆、我細妹(p.s.由於只可以上傳 8 張相,所以有些只有簡短文字介紹,沒有圖片,請見諒 )餐具都算整潔!環境我覺得 ok,見佢有房,有他他咪枱,係四人一般枱迫一點,可以話係同隔離果張痴埋一齊。。。落野大聲 d 都怕影響到人或比人聽到。。。但一打開張菜單。。。選擇小之又小。。。仲沒什麼吸引人的菜色。。。這個海膽手卷一坐定就送過黎,另每人只限叫一次,另外再叫的話,請多謝 HKD 100 大元一客 ~ 講真。。。食材唔算新鮮,絕對唔值咁o既價錢,但如果係行走中上路線,比人開會,公司食飯或宴客,咁既價錢就差唔多,即係比食左落肚都唔知食乜的人食就o岩喇!第一輪叫了小小刺身,三文魚在第一轉係 ok 的,起碼有三舊係腩位!金海老刺身我就第一次食,應該係有卵的蝦,食落有點一粒粒,幾好味!現在帶子唔知係咪貨源問題,好多都用了細細粒的小帶子或直頭減少這菜色,另外劍魚腩刺身。。。真係食唔到腩,只食到劍魚刺身 ~這是鐵板物。。。講真。。。一間老字號。。。燒出來的野好似一般家庭小菜咁。。。鹽
人數:小弟、我老婆、我細妹

餐具都算整潔!

太小選擇
這是鐵板物。。。講真。。。一間老字號。。。燒出來的野好似一般家庭小菜咁。。。鹽都無多兩粒。。。真係好難得囉。。。
另外賣相真係。。。。見到都唔係咁想食。。。
手卷。。。d 醋飯也是暖的。。。

蒜香墨魚咀。。。係無蒜味。。。

薑肉芝麻醬雞扒和三文魚扒,雞係無芝麻醬味。。。係三文魚扒好味!

雞腎串燒、蒜香雞中翼、香草燒鯖魚,串燒這類食到串燒汁味!唔會話燒得太硬!都幾好 ~ 雞中翼喎。。。我整既都好食過佢,仲差過一般家庭晚飯整既雞翼!鯖魚 ok ,好香的香草味同魚味!

鹽水枝豆幾好!溫粒粒!

芝麻八爪魚!老婆最喜愛!
第二轉刺身真係失色不小。。。可能一:第二張單入左。。。等了差不多半個鐘先有得食。。。影響哂心情。。。可能二:三文魚無腩。。。吞拿魚無乜味。。。

牛柳火焰壽司,幾好味,燒完唔會太乾,生熟剛剛好!
天婦羅類:一句講哂。。。漿落得太多。。。太厚。。。
日替布甸。。。食了一口。。。。放棄。。。是但去超市買番黎自己整都好過佢!

枺茶忌廉拌紅豆!這個好味道!

中華海浙和中華海草,同出面街買果 d 一樣,無驚喜。。。

好鹹的人參雞湯!

總結:今餐每人 218 再加一,但講真一句,老字號走高價路線的話,可能野食會好好味都未定,但如果做放題,佢完全唔得,食品款式小、手腳太慢(由於不是太多人,連我們在內大約 12 張枱、3 個壽司巴枱師傅、一個燒物師傅,但出菜速度係我食過最慢的一間)、服務態度一般,唔叫佢都唔會加茶(座了一晚,我叫過佢 3 次加茶),所以如果要食,我過隔離大吉食好過!30 分,老婆比 60 分!
2011-05-13
$239.8 (Dinner)
  • 鹽水枝豆幾好
  • 牛柳火焰壽司
  • 枺茶忌廉拌紅豆
2011-05-11 11 views
刺身:貝類的,如赤貝和刀馬貝最好;三文魚不錯(但因為生三文魚有蟲的關係,盡量少吃),吞拿魚不知道是不是較少人點的關係,一吃進口時竟然還有雪藏未解凍的感覺……帶子細得可憐,只有指甲般大……我沒有拍照,但其他人的相中也可見到。但最可怕的是甘海老,其實就等於平時的甜蝦,這味是我平常的至愛,但上桌時我呆了,因為竟然是帶殼的,而且蝦腹還有很多蝦春,每一隻都有……我覺得有點恐怖,吃了一口,覺得口感很「霉」,真懷疑這是不是甜蝦的品種,還是只是普通蝦……壽司:我一塊也沒試,朋友點了兩碟,好像叫什麼火焰XX的,飯底是紅糙米,這到底是創意還是弄巧成拙我不得而知,但朋友說難食。一開始時每人送了一件海膽手卷,海膽部分細得可憐,大概只有指甲般大,味道還沒嘗真就在口中消失了(也算是入口即溶的一種?)其他:串燒普通,不夠熱;三文魚頭上來的時候,根本不是頭,而只是魚身,炸物倒是不錯的,不太油。甜點:最好的竟然是甜點部分(相對而言)。抹茶紅豆很好吃,encore了一次,烤菠蘿也不錯,但其實也只是因為菠蘿夠甜。炸香蕉頗特別,不錯,最差的是布丁,跟自己在家用粉即開的沒有分別。服務倒是不錯的,尤其是經理級的。但食物真是不敢恭
刺身

壽司

其他:

甜點:

服務倒是不錯的,尤其是經理級的。
但食物真是不敢恭維,我覺得,OVERALL黎講都真係可以叫做難食。
2011-05-10
$220 (Dinner)
  • 赤貝,抹茶紅豆
2011-03-01 17 views
星期日,舅父請食放題。大約兩年前黎食過,大家對呢度嘅印象好好,於是今年再黎食過。不過今時唔同往日,食物質素差咗勁多!我地一行13人,坐長枱,環境好逼,同後面枱人背貼背,真係郁一郁都撞到人。而家d放題通常有幾張紙嘅食物俾你畫,但水車屋只有一張。款式少,連最basic ge 牛舌、酒煮蜆、炸年糕都無,無牛舌勁失望。食物質素都唔好,將貨就價,刺身新鮮度一般。小食嘅海踅同中華沙律不錯,海踅超爽,調味夠酸。原本張點菜紙有赤貝,但又話無貨。如果唔係一定食番回本。刺身有salmon, tuna, 劍魚、鱆紅、甜蝦、帶子、酢鯖魚、鰈魚群邊、馬刀貝。一輪輪,有時salmon 係腩位,超肥美!帶子細細粒,無鮮味,親戚仲話好腥添。鰈魚群邊好多魚油,仲好腥。馬刀貝好食,雖然唔算鮮甜,但大家都愛佢爽脆嘅質地。手卷方面,每人送海膽手卷,但聽聞唔多好食。蔥吞拿魚腩手卷就好好味,多蔥又多tuna,食咗2件。燒物、炸物全部都好普通,食完都樣野覺得回味。烏冬用cheap 野,一d都唔彈;燒物溫度溫溫吞吞,唔熱。蜆粥不錯,人參雞湯都ok, 不過咸咗少少。燒pineapple 都好,好清甜,但唔係chef嘅功勞,只係pine
星期日,舅父請食放題
大約兩年前黎食過,大家對呢度嘅印象好好,於是今年再黎食過。
不過今時唔同往日,食物質素差咗勁多!

而家d放題通常有幾張紙嘅食物俾你畫,但水車屋只有一張。
食物質素都唔好,將貨就價,刺身新鮮度一般。
小食嘅海踅同中華沙律不錯,海踅超爽,調味夠酸。
原本張點菜紙有赤貝,但又話無貨。如果唔係一定食番回本。
一輪輪,有時salmon 係腩位,超肥美!
帶子細細粒,無鮮味,親戚仲話好腥添。
1st round sashimi
手卷方面,每人送海膽手卷,但聽聞唔多好食。
蔥吞拿魚腩手卷就好好味,多蔥又多tuna,食咗2件。
燒物、炸物全部都好普通,食完都樣野覺得回味。
烏冬用cheap 野,一d都唔彈;燒物溫度溫溫吞吞,唔熱。
蜆粥不錯,人參雞湯都ok, 不過咸咗少少。
燒pineapple 都好,好清甜,但唔係chef嘅功勞,只係pineapple 當做。
燒物
大堆頭炸物
天婦羅
漏單情況都嚴重,秋刀魚畫過幾次,一條都無出現過。
燒鯖魚明明畫3客,就只出現1件。夠邊個食呀?
整體唔會令人回味,好過佢嘅放題仲有好多好多,大家都認為不會再來。
天婦羅
1st round sashimi
燒物
大堆頭炸物
2011-02-25 21 views
今日同太太諗住同外母大人餞行, 上黎OPENRICE睇下邊間好, 見到間嘢食評都算幾好, 水車屋個名以前又夠響, 所以諗住開開心心食返餐....見到刺身, 嘩! 正呀! 三文魚刺身又厚又夠肥, 吞拿魚刺身又無筋同渣, 天婦羅都熱辣辣又幾新鮮, 開頭都覺得冇黎錯...之但係後期呢, 開始漏單....不過好彩佢哋用電腦落單, 追都追得返之前未到既...但係後期D嘢越黎越差, 首先個所謂雞腎串燒, 黎到時我外母第一啖未咬晒落去, 就發現串燒凍冰冰, 而且有陣陣餿味 叫咗個侍應, 佢收走咗, 跟住返黎問我哋仲要唔要, 但係SORRY都冇句之後甜品燒菠蘿, 凍冰冰既, 而且有2件仲要係D釘起唔晒....炸香蕉, 外皮唔脆, 只係暖暖哋日X布甸, 味道似係芒菓布甸, 但味道都幾假囉.....整體選擇都算少, 但諗住好食既話少D都冇所謂, 結果食到成肚氣....虎頭蛇尾扣晒分以後都唔駛再幫襯了....

炸香蕉, 外皮唔脆, 只係暖暖哋

日X布甸, 味道似係芒菓布甸, 但味道都幾假囉.....

虎頭蛇尾扣晒分

以後都唔駛再幫襯了....
2011-02-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 三文魚刺身
  • 火焰赤米壽司
2011-02-19 26 views
情人節即將來臨~! 想慳少少又可以同另一半大擦一餐~~提早一日半日去食個放題或者自助餐~~自然係大家o既心水選擇啦雖然早已訂座, 但入場時仍人頭湧湧!門外並無列隊, 還好大家亦禮讓地一個跟一個進場, 並無推撞/口角事件發生 我地食o既係水車屋的<<下半場>> 意指8點15分至10點半之時段~~水車屋店如其名, 有日本氣氛的一間店, 我們被安排坐樓下的吧台~~裝飾較為老舊, 但座位之間留有足夠空間, 而不會令人"連隻手都唔知放係邊度好!"係時候講講食~~首次光臨, 面對餐牌卻沒有花多眼亂的感覺~以放題為名, 選擇並不算多, 大多只屬基本菜式, 並無花巧~~海膽手卷---菜單上註明一人一客, 首客免費, 我同男朋友當然係一人叫左一件試下啦~~誰不知, 紫菜雖香, 但海膽無味...... 很是失望首輪刺身---厚切刺身, 肉質彈牙, 味道算鮮~~一個讚 第二輪刺身---同樣厚切, 可惜已吃到雪水味, 相信係因為<<上半場>>及第一輪消耗太多, 新的刺身不夠時間解凍 彈!
情人節即將來臨~! 想慳少少又可以同另一半大擦一餐~~

雖然早已訂座, 但入場時仍人頭湧湧!

日式紅燈籠
係時候講講食~~首次光臨, 面對餐牌卻沒有花多眼亂的感覺~
很是失望
點菜單
無味的海膽...
首輪刺身---厚切刺身, 肉質彈牙, 味道算鮮~~一個讚

彈!
唯有一讚一彈, 打成平手
厚切鮮刺身
燒帶子+三文魚腩: 燒物相當"野味"!! 即叫即燒, 而且有炭香~~炭香不但不燥, 而且令肉質, 海鮮添加風味~~讚!
惹味燒物
炸天婦羅: 炸物也算是出色之作, 雖然跟燒物一樣, 製作需時, 但本人覺得是值得等的~~天婦羅外脆內軟, 外頭粉團不會太結&厚身, 鬆脆的表層可以輕易咬開而且沒有過多的油膩感~~唔怕熱氣的人真係可以encore多少少~~

火炙壽司系列: (共3款) 芝士帶子, 三文魚, 燒牛肉, 前2者都相當好味!! 熟度岩岩好~~帶子無變un, 三文魚入口即融~~誠意推介~~牛者, 尚算普通~~
火炙壽司系列
人參雞湯+燒菠蘿: 人參味絕無欺場~~! 雞湯味不算很濃, 略帶微甘~~是驚喜之作~~燒菠蘿則是本人十分喜愛的
非常多汁清甜~~nice~!!
人參雞湯 + 燒菠蘿:)
總括黎講~~水車屋味道算是不錯~~但款式不夠, 若能增添多少少選擇~~例如加大甜品類同燒肉類的選項~~款式多則更適合三五知己, 人數較多的團體來聚餐啦~~!

2011-02-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)
日式紅燈籠
點菜單
厚切鮮刺身
惹味燒物
火炙壽司系列
人參雞湯 + 燒菠蘿:)
2011-02-09 10 views
成日以為水車屋好貴, 原來有放題, $198一位咋比其他放題貴少少, 選擇亦唔算好多, 但質數好好多, 環境都算闊落刺身有十款左右 - 三文魚, 吞拿魚, 劍魚腩, 油甘魚厚切好味, 馬刀貝新鮮......帶子則十分細隻,1CM 左右....甜蝦要剝殼, 好麻煩其他食物都好有水準, 有天婦羅, 鐵板燒, 我覺得鐵板燒的蝦比天婦羅好味烤菠蘿, 同埋布甸都唔錯如果喜歡吃刺身的,我覺得呢個放題十分抵食
成日以為水車屋好貴, 原來有放題, $198一位咋

烤菠蘿, 同埋布甸都唔錯

如果喜歡吃刺身的,我覺得呢個放題十分抵食

2011-02-06
$220 (Dinner)
2011-01-13 15 views
為朋友慶祝生日有朋友食過話呢間抵食挾大件於事book左十一人一去到個門口無人等位心諗唔通唔好食, 不過朋友食過話好, 應該都唔會太差掛好啦, 到叫野食種類都算幾多由刺身,壽司....到鐵板燒,天婦羅都源源不絕叫幾多黎幾多, 鐵板燒同天婦羅黎既時候仲熱, 唔會冷冰冰我地十一個人, total食左起碼十碟刺身另外值得一提既係燒菠蘿用既係新鮮菠蘿係個面度輕輕燒一燒其中一個朋友每次叫廿件.....一個人食哂呢間野可以encore

為朋友慶祝生日
有朋友食過話呢間抵食挾大件
於事book左十一人

一去到個門口無人等位
心諗唔通唔好食, 不過朋友食過話好, 應該都唔會太差掛

好啦, 到叫野食
種類都算幾多
刺身,壽司....到鐵板燒,天婦羅都源源不絕
叫幾多黎幾多, 鐵板燒同天婦羅黎既時候仲熱, 唔會冷冰冰
我地十一個人, total食左起碼十碟刺身
吃不完的刺身
另外值得一提既係燒菠蘿