2024-07-26
. 📍#壽喜燒·肉屋呢間係我幾鍾意用嚟同朋友聚會嘅壽喜燒☺️環境好舒服,重點員工服務真係好好,介紹得好詳細,俾人嘅感覺真係同喺日本食一樣🤩當然食物質素都非常好啦!今次我哋就叫咗兩個特上套餐,而家有優惠凡係叫兩個特上或極上套餐哥享有88折優惠🥳❣️特上•薩摩牛壽喜燒 $498🤍前菜3小碟分別係明太子和牛卷、豆腐及北寄貝沙律。和牛包住蘋果,明太子嘅鹹味連帶蘋果嘅甜味食落好清新好驚喜🫶🏻北寄貝沙律都好新鮮好開胃!🤍4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 70g及 霜降A5薩摩牛切片110g今次餐廳安排咗肉眼, 店員會先幫忙燒肉眼同埋介紹一下之後可以點樣燒,枱面有壽喜燒汁同埋清水,可以之後因自己口味調校濃度。先將日本無菌蛋同埋蘭王蛋攪勻,肉眼切片煮到剛剛好,入口即溶,必須要沾蛋汁,再配一口白飯,絕配!今次嘅薩摩牛切片喺牛肩胛位置,由於餐廳每日係會新鮮宰一隻牛,所以部位有機會唔同,今次呢個牛肩胛油脂分布比較平均,味道濃郁,好好食。🤍野菜盛盒配菜有京蔥,大白菜,香菇,日式燒豆腐,芝士竹輪等,京蔥配牛肉必食組合,另外仲有粉絲特別襯呢個壽喜燒食,大白菜份量都好多,我哋就食唔晒😃🤍甜品柚子雪芭來一個完美總結,入面
. 📍#壽喜燒·肉屋
❣️特上•薩摩牛壽喜燒 $498
🤍前菜
🤍4%奇跡A5薩摩牛西冷/肉眼切片 70g
及 霜降A5薩摩牛切片110g
🤍野菜盛盒
🤍甜品
柚子雪芭來一個完美總結,入面會食到柚子皮,淡淡清新又帶點柚子皮的苦澀味,可以解
膩😄
🍹星紫流砂 $48
石榴+乳酸+蝶豆花茶,偏向日式,好清新嘅石榴汁,配搭甜甜的乳酸,幾開胃㗎,成杯紫色好靚可以打卡😍
🍹夕燒 け $48
芒果+蜜桃+百香果+四季春製成(芒果改咗橙汁),唔太甜,茶香味濃,可以解掉壽喜燒汁嘅咸味👏🏻
**另收加一服務費**
#hkfoodstep火鍋
#hkfoodstep壽喜燒
#hkfoodstep慶祝節日
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#尖沙咀美食尖沙咀 五百蚊有找 高質和牛壽喜燒邊到搵?
. ?...