2022-07-21 2768 views
最近男朋友升職請我食好西, 我哋揀咗呢間位於元朗嘅日本餐廳「舍利鮨」食午市嘅omakase廚師發板~ 我已經好幾年冇食過omakase喇, 今次難得嚟到元朗試呢個, 午市$780都算唔太貴, 升職食返餐慶祝!以下係我喺呢個omakase食咗嘅嘢:茶碗蒸首先有個熱嘅茶碗蒸, 清清個口腔開始食魚生🤪~活左口魚 & 左口魚魚邊一嚟就係超級鮮美嘅左口魚, 食落好香好肥美!😝平政魚平政魚嘅表面加咗少少柚子皮, 冇咁膩又開胃😙~帆立貝、赤貝兩個都好飽滿, 帆立貝仲有加上竹炭鹽, 甜甜鹹鹹好滋味😋~金目鯛第一次食呢種魚, 感覺好新鮮好清新!🤩昆布漬伊佐木、富山縣昆布漬白蝦沾咗昆布嘅伊佐木同白蝦好香又甜😋~磯煮八爪魚八爪魚都好清新!☺️深海池魚、池魚池魚好鮮又唔會腥!🥰燒目光魚鹹香味濃, 好惹味!🥳醬油漬中拖羅、大拖羅肥美到爆呀, 入口即化嘅感覺!🤪馬糞海膽超濃郁, 夠肥美! 份量又多😛干飄卷最後食咗個卷物, 餡多飯少, 加上紫菜好香口❤️麵鼓湯最後飲返個湯清清口腔, 好滿足😚

以下係我喺呢個omakase食咗嘅嘢:

茶碗蒸
首先有個熱嘅茶碗蒸, 清清個口腔開始食魚生🤪~

活左口魚 & 左口魚魚邊
一嚟就係超級鮮美嘅左口魚, 食落好香好肥美!😝

平政魚
平政魚嘅表面加咗少少柚子皮, 冇咁膩又開胃😙~

帆立貝、赤貝
兩個都好飽滿, 帆立貝仲有加上竹炭鹽, 甜甜鹹鹹好滋味😋~

金目鯛
第一次食呢種魚, 感覺好新鮮好清新!🤩

昆布漬伊佐木、富山縣昆布漬白蝦
沾咗昆布嘅伊佐木同白蝦好香又甜😋~

磯煮八爪魚
八爪魚都好清新!☺️

深海池魚、池魚
池魚好鮮又唔會腥!🥰

燒目光魚
鹹香味濃, 好惹味!🥳

醬油漬中拖羅、大拖羅
肥美到爆呀, 入口即化嘅感覺!🤪

馬糞海膽
超濃郁, 夠肥美! 份量又多😛

干飄卷
最後食咗個卷物, 餡多飯少, 加上紫菜好香口❤️

麵鼓湯
最後飲返個湯清清口腔, 好滿足😚
2022-07-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$780 (Lunch)
男朋友生日專登book omakase同佢慶祝,不過晚市已經full左,唯有轉食午市,有兩款套餐可以點,一係$480十二貫壽司,一係就$780,難得生日當然要食豪d🤣.食壽司前就先食個茶碗蒸,好滑幾正,磯煮八爪魚咬落去非常有彈性,煮得好入味,燒目光魚鹹香味濃,皮燒得好脆口🤤跟住就到我最愛既壽司環節,帆立貝表面加上竹炭鹽調味,池魚、昆布漬伊佐木、金目鯛都不錯大拖羅真係不得了😍唔洗咬都化開,油脂感充滿係口內,好想食多件!拍一拍件赤貝,佢好似仲識郁咁,勁新鮮,昆布漬白蝦唔會好咸,馬糞海膽好creamy,食到干飘卷就差不多最後了,好唔捨得🙁甜品係一球芝士雪糕,整體環境服務都不錯,食材新鮮,有機會都想試下佢地晚市🙈

2022-07-17
$780 (Lunch)
有朋友之前食過舍利鮨覺得唔錯,所以我bookmark左黎試下,點 知 中 哂 伏!首先,Book位時話要比$300 deposit,我地無所謂,但當日我地去到就話$480 set無海膽,咁 點 解 係 我 地 Book 枱 時 你 唔 講 ?咁既然伏已中,見佢地做生意咁唔老實,我地都無謂食$780個set,“平平地”食個$480 set算。【$480 ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ】- 9件魚 + 1隻甜蝦 + 1件赤貝 + 1件帆立貝 -Exactly 每件係咩魚我都唔記得了,因為件件嘅口感都差不多分別唔大,仲有幾件係用上漬嘅方法整,口感特別 … 霉。不過令我最Amaze嘅,係佢地用嘅赤貝同帆立貝,竟然只係平時凍肉鋪買到嘅果種平價貨色!咁… 我不如去食壽司郎算…Omakase嘅精髓,在於廚師懂得運用最優質同時令嘅食材,令客人可以好好享受一餐,但呢間壽司店簡直係侮辱緊日本嘅職人精神!
有朋友之前食過舍利鮨覺得唔錯,
所以我bookmark左黎試下,
點 知 中 哂 伏!

首先,
Book位時話要比$300 deposit,
我地無所謂,
但當日我地去到就話$480 set無海膽,
咁 點 解 係 我 地 Book 枱 時 你 唔 講 ?

咁既然伏已中,
見佢地做生意咁唔老實,
我地都無謂食$780個set,
“平平地”食個$480 set算。

【$480 ʟᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ】
- 9件魚 + 1隻甜蝦 + 1件赤貝 + 1件帆立貝 -
$480  lunch  set

Exactly 每件係咩魚我都唔記得了,
因為件件嘅口感都差不多分別唔大,
仲有幾件係用上漬嘅方法整,
口感特別 … 霉。
$480  lunch  set

不過令我最Amaze嘅,
係佢地用嘅赤貝同帆立貝,
竟然只係平時凍肉鋪買到嘅果種平價貨色!
咁… 我不如去食壽司郎算…
$480  lunch  set

Omakase嘅精髓,
在於廚師懂得運用最優質同時令嘅食材,
令客人可以好好享受一餐,
但呢間壽司店簡直係侮辱緊日本嘅職人精神!

2022-07-09 168 views
老公生日去食omakase ,搵個元朗一間近排幾多人介紹既試下。入到去環境唔錯,以木系才主調,一場有三個主廚熱辣辣茶碗蒸,好鮮味😍左口魚同赤貝,師傅叫我可以食埋旁邊既食用花,味道幾得意
過去兩年,不論是社會,還是疫情的因素,不多不少也影響到我們享受美食的心情,甚至剝奪了外出用膳的機會。對上一次享受廚師發辦,已經忘了是何年何時,只記得還能跟姊姊和母親結伴一起,母親跟師傅說:「好食呀好食呀!」 此情此景,不知何日復再。 現在那可恨的「食飯條件」, 使得這次只能跟姊姊相對食。 唉! 小妹生日,也是母親受難日,卻不能帶她「威一下」…… 話說回來,能再次試試新的 OMAKASE, 也是令人滿心期待的!陰雨天, 於 中午時間走到 元朗世宙那花圃旁的舍利鮨,看着那簡潔的門戶, 甚是有一種洗滌心靈的感覺。一從趟門走進去,就隱隱約約聽見充滿日本風情的背景音樂。 侍應熱情地邀請我們入座,馬上給我們倒茶,為我們放好細軟。姊姊很闊綽,不假思索便馬上點了 $780的 OMAKASE(lunch)。沒聊到兩句,很快便遞上了第一道菜——茶碗蒸。軟滑的蛋中,混合着小蝦,吃得可香呢!然後便是蠔了,已經不記得是什麼蠔來的,可能是近來常常 在不同地方也吃到好吃的,因此並沒有什麼特別,只是 平常吃到的蠔再配上柚子風味罷了。再者,是刺身,有貝和左口魚, 燒了燒的左口魚 也是充滿油香的。接着那幾款,真的不好意思
沒聊到兩句,很快便遞上了第一道菜——茶碗蒸。
茶碗蒸、蠔、花刺身
軟滑的蛋中,混合着小蝦,吃得可香呢!
深海池魚和其他
接着那幾款,真的不好意思, 對魚的品種沒有太大研究, 加上師傅比較斯文,聲音不算很大,記得 第一是深海池魚,然後是油甘魚的朋友……
帶子手卷、章魚刺身
帶子手卷來了, 本來期待它應更鮮甜, 卻感覺平平無奇。
八爪魚!我們最害怕的刺身。 姊姊吃下去時, 也尷尬地說了句:「 呢個都幾有趙口……」
拖羅、海膽、集合了各種魚的卷物
始終, 手握壽司來說,我們也是最喜歡吃中拖羅,原來燒過的, 更加油香四溢呢! 但是飯有點酸,搶過了魚本來的味道,而且 接下來上菜的品種好像也大同小異,因此 吃完後,感覺只是吃了油甘魚的、 某些貝類刺身的、吞拿魚的、海膽和兩款熱食。
焙茶雪糕、水蜜桃口味小蛋糕
這次最令人滿意的,就是他們的服務了! 第一,侍應都非常有禮親切; 第二, 桌上的茶不會變冷,因為侍應會及時為你再添茶; 第三,用餐過程很輕鬆,不會有餐廳因需要交枱接下一台客人,而需「速戰速決」的情況。 意想不到的是, 竟然在吃廚師發的 時候,還可以吹蠟燭呢! 侍應有細心觀察,還跟我說了生日快樂!
平心而論,在食物方面,沒有給我就像以往吃 OMAKASE 時, 驚訝不同的魚竟然也可當刺身的震撼感,有些更是味道相若,不算出色, 因此這個價錢可叫奢侈呢!但是看出他們也是用心經營的,希望他們能夠日益進步。 若他們能夠尋求突破,我也願再試一遍!
Celebration
Birthday
拖羅、海膽、集合了各種魚的卷物
焙茶雪糕、水蜜桃口味小蛋糕
特別推薦大家✅Lunch Omakase(Steam Egg➕Appetizer➕Grilled Dish➕Sashimi➕Sushi➕Sushi Roll➕Soup➕Dessert)💰$780🥚【茶碗蒸】- 一如以往咁滑👶🏻🦪【生蠔】- 好鮮甜,連埋醋啫喱食,可以突出蠔本身嘅鮮味,但略嫌有d細隻,大隻d會更好😌刺身:1️⃣【深海池魚】- 好鮮2️⃣【八爪魚】🐙 - 好煙韌得嚟又好爽甜,有個好特別嘅醬,有少少食雞煲嘅感覺,麻麻哋😋Sushi:1️⃣【章紅魚】- 日本產味道會濃d,雖然係白身魚,但食落個油脂感都豐富2️⃣【劍魚腩】- 用咗醬油漬、柚子胡椒去調味,食落都幾肥美3️⃣【炙燒金目鯛】- 有肉味、油香,炙燒咗會提升咗一個層次,好有油香 4️⃣【關池魚】- 有淡淡嘅魚香,加咗瑞士蔥,香味為主,味道唔會太搶5️⃣【白蝦】- 富山縣特產,好鮮甜,冇加豉油,唔會蓋咗佢嘅甜味 6️⃣【帆立貝】- 鬆脆嘅紫菜,包住大大粒嘅帆立貝🐚,燒過嚟係半生熟,食落外層熱熱哋,內層係一絲絲、生生地好正,好新鮮🤤7️⃣【炙燒梳子魚】- 香港叫竹纖、漁民叫海狼,魚皮燒過,有油香,塗上麵豉醬,帶輕微辣8️⃣【鰹魚】- 醬油漬,加咗蒜蓉,不過唔會好辣
特別推薦大家
✅Lunch Omakase
💰$780

🥚【茶碗蒸】- 一如以往咁滑👶🏻

刺身
1️⃣【深海池魚】- 好鮮

Sushi:
8️⃣【鰹魚】- 醬油漬,加咗蒜蓉,不過唔會好辣
9️⃣【赤貝】- 鮮甜爽口、鐵質豐富,上面加咗少少青檸汁,辟一辟腥味
1️⃣0️⃣【野生拖羅】- 沖繩縣,野生拖羅係雜食性,顏色會深色d,有少少咬口,記得要咬耐d,愈咬愈香,魚油會慢慢滲出來🥰,食落有油脂感得嚟又食到拖羅本身嘅魚香,比傳統粉嫩色嘅拖羅更加好食‼️‼️😭
1️⃣1️⃣【白海膽】- 嚟自北海道,好綿、又夠鮮甜 完全冇臭味,食落仲滑身,好似食緊雪糕咁
1️⃣2️⃣【素卷】- 口感似醬瓜,偏咸身

🥘【麵豉湯】- 唔會過鹹,入面嘅腐皮條都好食
🍨【益力多雪糕】- 唔會過酸,比較溫和,不過一食就知係益力多味,得一種雪糕唔洗揀,個雪糕應該次次唔同☺️

*係值得山長水遠去食⛰️😭
**要早2️⃣weeks book枱✌🏻
***除咗上面提及嘅💰$780 Lunch Omakase,另外仲有💰$480 Lunch Omakase (Steam Egg➕Sushi 12pcs➕Soup➕Dessert)
****除咗朗屏,cwb都有分店😌
生蠔
炙燒梳子魚
野生拖羅
白海膽
2022-06-17 237 views
當日朋友生日,指明要食Omakase,搵到呢間近近地,大熱天時,當日早左十分鐘到,早少少到應該係美德嚟嘅,但唔比入,亦都唔可以係入面涼陣冷氣先,咁就係門口熱住等等佢開門邀請你入去先可以入之後坐低左,食食下發現其中一塊魚上有蟲蟲,好細隻蟲蟲,但都比我發現到。師傅即時幫我換,又一路解釋天氣熱,比較多呢啲昆蟲等等。是但啦,都係你講嫁啫一開始師傅都好安靜,好cool,唧都唔笑。相反對面個師傅談笑風生,另外個邊食客氣氛熱絡,真係羨煞旁人。我都係食餐飯啫,唔需要咁嚴肅嘅最後,可能見我哋後生,我哋嘅甜品都只係得一球雪糕,但隔離就有埋蛋糕,其中一個話食唔落,師傅都堅持要送埋比佢,咁所以………但明明係同一個師父主理。可以話係偏心嗎?味道都ok嘅,食材都唔係話差,食omakase 真係靠彩神,個日嘅經歷就麻麻啦。唯一值得超級讚揚,係服務,係員工服務,全程笑容滿面、態度友善,好到我都有啲唔好意思
等佢開門邀請你入去先可以入

2022-06-16 122 views
𓆜 舍 利 鮨 | 元 朗#simpuru元朗⋯好話說前頭,感謝友人力推及帶我見識🤭舍利鮨可以說是門檻較親民的壽司廚師發辦指的是餐品CP值高,店內氛圍輕鬆推薦給想嘗試Omakase卻又怕拘謹的菜鳥們Lunch Set分為$480/$780,我們是吃的前者套餐包括茶碗蒸|壽司12貫|熱湯|甜品⋯偏愛經微炭燒的梭子魚富油脂感,且有咬口北海道間八魚灑上檸檬皮,小清新的亦不錯蛇腹位拖羅也是富油脂且有口感醬漬類,於我面言則有點濃味~喜歡開心果仁雪糕!⋯好客的Wilson師傅(友人是熟客)知道我從未吃過白子,竟特意製作給我品嘗白子Risotto(?) 味道濃厚質感creamyご馳走様でした!⋯𝙊𝙍𝘿𝙀𝙍𝙀𝘿*茶碗蒸&湯*北海道間八魚*真鯛*帶子*梭子魚*赤貝*右口魚*中拖羅*甜蝦*深海池魚*醬漬赤身*醬漬鰹魚*三文魚籽海膽軍艦*拖羅 (蛇腹位)*白子Risotto(?)*開心果仁雪糕⋯@sushisharihk 🪧元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖
𓆜 舍 利 鮨 | 元 朗
#simpuru元朗

好話說前頭,感謝友人力推及帶我見識🤭
舍利鮨可以說是門檻較親民的壽司廚師發辦
指的是餐品CP值高,店內氛圍輕鬆
推薦給想嘗試Omakase卻又怕拘謹的菜鳥們
Lunch Set分為$480/$780,我們是吃的前者
套餐包括茶碗蒸|壽司12貫|熱湯|甜品

偏愛經微炭燒的梭子魚富油脂感,且有咬口
北海道間八魚灑上檸檬皮,小清新的亦不錯
蛇腹位拖羅也是富油脂且有口感
醬漬類,於我面言則有點濃味~
喜歡開心果仁雪糕!

好客的Wilson師傅(友人是熟客)
知道我從未吃過白子,竟特意製作給我品嘗
白子Risotto(?) 味道濃厚質感creamy
ご馳走様でした!

𝙊𝙍𝘿𝙀𝙍𝙀𝘿

*深海池魚

*醬漬赤身
*醬漬鰹魚
*三文魚籽海膽軍艦

*拖羅 (蛇腹位)
*白子Risotto(?)

*開心果仁雪糕

@sushisharihk
🪧元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖
2022-06-14 127 views
呢間LUNCH既性價比較高.所以LUNCH BOOKING星期六日要等2個月..為左慶祝.於是BOOK左DINNER🥰就可以快D食到~~第1次去就發現2位大師父好快就搬去CWB🙈門外已經好有日本既氣息🤗內裡裝修木系為主.好簡約.好有日本風🇯🇵而且比想像中大.坐得好舒服😍食物份量好足.刺身壽司好鮮甜.魚料好高質👍🏻初試熟成壽司.覺得好有驚喜.齒頰留香 🤤🤤真心覺得性價比高. 同枝磯自慢好夾🤩而且師父好好.一路食一路都有介紹食材.仲同我地傾下計成餐飯感覺輕鬆愉快🤣🤣💥石鯛💥毛蟹💥泥漿海賊 熟成3日💥平貝💥千葉縣金目鯛 熟成一星期💥賴尿蝦蒸蛋💥富山縣白蝦💥夷蝦鮑魚💥手釣小池魚💥梭子魚💥濃郁蝦汁 配河豚白子💥小肌魚💥鏗魚💥天草縣車海老💥中吞拿魚 (養)💥四國地海膽💥中吞拿魚 (天然鹿兒島)💥北寄貝💥半風乾沙甸魚💥鰻魚💥吉列太刀魚💥太卷
為左慶祝.於是BOOK左DINNER🥰就可以快D食到~~
第1次去就發現2位大師父好快就搬去CWB🙈

💥濃郁蝦汁 配河豚白子
💥小肌魚
💥鏗魚
💥天草縣車海老
💥中吞拿魚 (養)
💥四國地海膽
💥中吞拿魚 (天然鹿兒島)
💥北寄貝
💥半風乾沙甸魚
💥鰻魚
💥吉列太刀魚
💥太卷
2021-06-07
$1800 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2022-05-31 204 views
好耐都冇食過好食既廚師發辦(omakase),今日難得可以搵個藉口黎慶祝一下,就決定獎勵一下自己。門面裝潢簡潔乾淨,而入面就係一貫高級日本料理嘅裝修格局。首先出場嘅係干飄卷靜岡9 日熟成吞拿魚吞拿魚肉質肥美,油脂感十足。針魚魚味濃郁,鮮甜。秋山水產 外馬糞海膽入口有淡淡嘅海水味,海膽清甜得黎唔腥,用壽司飯去中和海膽嘅油脂感,而外層再包住脆脆紫菜,極品。白蝦蝦肉鮮甜,質感爽口彈牙。大尾魷爽口滋味,味道清甜。
門面裝潢簡潔乾淨,而入面就係一貫高級日本料理嘅裝修格局。

首先出場嘅係干飄卷

靜岡9 日熟成吞拿魚
吞拿魚肉質肥美,油脂感十足。

針魚魚味濃郁,鮮甜。

秋山水產 外馬糞海膽

白蝦蝦肉鮮甜,質感爽口彈牙。

大尾魷爽口滋味,味道清甜。
2022-05-30
Type of Meal
Dinner
2022-05-26 230 views
位於元朗嘅舍利鮨專門食omakase,住九龍嘅我都特登慕名而來🫶🏻完全無令我失望!門面一睇就係非常高級嘅感覺,環境裝修得好靚,位置可以睇到師傅嘅手藝,非常enjoy!!食物嘅部份,今次廚師發板大尾魷、白蝦、半天然深海池魚、車海佬、針魚以及秋山水產馬糞海膽。全部壽司刺身望落都晶瑩通透,新鮮就係基本,入口彈牙鮮甜!我最中意嘅就係車海佬,肉質彈牙帶用濃濃嘅鮮蝦味,一試難忘!舍利鮨確實係我食過omakase數一數二,非常推介!

舍利鮨確實係我食過omakase數一數二,非常推介!
2022-05-26 148 views
早排疫情咁嚴重都冇乜點出過街食嘢。今日見悶悶地搵吓元朗有咩好食😋好耐冇食過OMAKASE啦 !廚師發辦唔洗自己諗🤤-大拖羅 ,好鮮味,魚油比例好完美🥹好好味!又鮮甜又入口即溶-魚赤身,新鮮🤤又係好美味入口即溶嘅感覺-鮟鱇魚肝 ,可以用甘香幼滑,擺入口即化感覺黎形容😋-鰤魚,口感真係唔錯,大眾壽司店比較少食😋-鱈魚白子天婦羅,即叫即炸,正丫😊整體來講店舖好舒服又寧靜!好岩慶祝節日或者聚餐食😊

-魚赤身,新鮮🤤又係好美味入口即溶嘅感覺

-鮟鱇魚肝 ,可以用甘香幼滑,擺入口即化感覺黎形容😋

-鰤魚,口感真係唔錯,大眾壽司店比較少食😋

-鱈魚白子天婦羅,即叫即炸,正丫😊

整體來講店舖好舒服又寧靜!好岩慶祝節日或者聚餐食😊
2022-05-25
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$600 (Dinner)
2022-05-26 109 views
估唔到大西北都有靚裝嘅Omakase,今日食佢嘅晚市Omakase整體體驗唔錯,食物新鮮,好似白蝦、鰤魚同熟成吞拿魚赤身都唔錯。另外,基本款嘅江戶前玉子燒同生燒鰻魚亦都好食,唔會因為係普通款式而影響整體質素。另外,印象深刻嘅係稻草煙燻鰹魚,煙熏味道遮蓋左鰹魚嘅腥味,因為煙燻過都所以有兩種口感,比起就咁食刺身有一種比較特別嘅感覺!Omakase 師傅服務幾好,氣氛都唔錯,都幾啱拍拖或者同閨蜜兩個人嚟食

2022-05-24 89 views
舍利鮨,我嚟喇!!.之前係銅鑼灣分店試過,家下食過翻尋味!!去元朗總店試下先😋。.同銅鑼灣分店一樣,採用日式風格裝潢,環境優雅、舒適,令人置身於日本🇯🇵之中。.今次omakase 一樣充滿驚喜🤤,秋山水產嘅馬糞海膽鮮甜到不得了🤤,入口即溶,而且份量十足,可以慢慢品嚐😋。同樣秋山水產嘅馬糞海膽壽司🍣一樣都咁鍾意💕。.鰤魚🍣同半天然深海池魚🐟 都鮮甜味美,全因食材由日本漁市場空運到港✈️。.最後食埋甜品先完滿,哈蜜瓜🍈同香印提子🍇一樣都咁好味👍。哈蜜瓜🍈又甜又多汁,香印提子🍇大大粒,口感爽脆香氣濃郁。.好味指數:😋😋😋😋4/5推介指數:😋😋😋😋4/5抵食指數:😋😋😋3/5.🍽 舍利鮨 📍元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖
舍利鮨,我嚟喇!!

好味指數:😋😋😋😋4/5
推介指數:😋😋😋😋4/5
抵食指數:😋😋😋3/5
🍽 舍利鮨
📍元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖
2022-05-24 106 views
♡♡♡📍舍利鮨 (元朗)元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖真係不得不說係門口睇起嚟已經有高級嘅感覺🥹🫣😂,成個style都幾日本feel🤩,係暫時未去到日本嘅時候都可以止下癮🤤!覺得成個環境都幾靚,好似360度無死角係咩角度都會睇到師傅嘅手藝😜,成餐晚飯都幾enjoy成個過程🥰🥰~🍽大尾魷肉質口感爽口都幾彈牙,睇落都好通透明亮🤭,而且大尾魷都好厚肉🤤。🍽白蝦白蝦好晶瑩剔透!就咁影出黎都已經好靚😂😻~食落口都幾鮮甜爽口😽。🍽車海老車海老都幾大隻又啖啖肉都幾正🤤🤤~肉質都幾彈牙,蝦味都幾香濃😜。🍽北寄貝刺身口感同鮮度絕對係一流🤩🤩!貝肉又香又鮮甜,真係食完都唔夠喉😽。🍽渡蟹 蟹膏真係超好味好正🤩🤩!勁軟滑又濃郁!同埋都幾有鮮味而且都唔會有腥味🫣,因為食生食既時候就最怕有腥味,呢個無腥味得黎仲食到鮮甜味🤣,真係幾正😆😆~
♡♡♡
📍舍利鮨 (元朗)
元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖

🍽大尾魷