Hiring
Salary negotiable
24 days ago
2021-12-03 639 views
5點去到 排隊排咗2個鐘(´・_・`) 雖然排好耐但好抵食同壽司好高質 特別推介蟹膏軍艦 好鮮甜好好食 另外好多甜品都好好食 白桃芭菲同芝士蛋糕都好推介! 順帶一提海膽壽司好難食有陣腥臭味
2021-12-02 547 views
這家壽司郎最就腳,但就排最耐隊,還未找到有什麼黃金時間。三文魚三味可一次過試三款三文魚。三文魚腩壽司和火炙三文魚腩壽司都是我的大愛,很油潤很香。滿滿的三文魚油香。拖羅容軍艦味精比教清,唔算好肥美,口感就唔會太鬆散。食咗好多款,好滿足。
這家壽司郎最就腳,但就排最耐隊,還未找到有什麼黃金時間。

三文魚三味

拖羅容軍艦
味精比教清,唔算好肥美,口感就唔會太鬆散。

食咗好多款,好滿足。

2021-10-02
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
2021-11-21 469 views
喜歡壽司郎食物品質高,最簡單嘅大吞拿魚腩,赤蝦,帶子,新唔新鮮,一食就知。食咗咁多次,都冇一次失望😋款式選擇又多,小肌,鯖魚押壽司,白烏貝,油金魚天身,外面好少有,唔使來來去去都係食嗰幾款壽司😋價錢又真係好抵食,$12既選擇超過50款,大部份都有兩件,價錢相當貼地!中吞拿魚腩 中吞拿魚腩同大吞拿魚腩個分別真係好大,要入口即溶,有魚油香,食返大吞拿魚腩,覺得太油就可以揀返赤身。中吞有D 高不成低不就。

中吞拿魚腩

2021-11-03 859 views
以下係我今日嘅encore list:🔺秋刀魚 $12🔺間八 $17🔺三文魚三味 $22 (三文魚腩, 厚切三文魚, 炙燒三文魚腩) 🔺北海道南瓜焦糖燉蛋蛋糕 $17🔺特選大吞拿魚腩 $27(❌秋季限定)秋刀魚魚片唔算厚身,但入口滑膩,細嚼下散發著魚脂香,肉質綿軟,再配埋魚片上嘅少少薑汁辟腥,好食🤗間八即係大鰤魚刺身,被認為係最高級壽司食材中嘅前3名之1,最好食用嘅季節係初秋。食落口,鮮美但不肥膩,帶有少少脆嘅口感,好特別🤩三文魚就一如以往咁新鮮肥美😙(無圖)焦糖燉蛋蛋糕幾重南瓜味🎃 焦香,creamy,又唔太甜,比起雪粑,更值得一試。最後,要講下個特選大吞拿魚腩,我已經即埸encore咗👻 刺身豐腴甘美,食落脂香四溢,但第2舊食到有啲筋😂
以下係我今日嘅encore list:

🔺秋刀魚 $12
🔺間八 $17
🔺三文魚三味 $22
(三文魚腩, 厚切三文魚, 炙燒三文魚腩)
🔺北海道南瓜焦糖燉蛋蛋糕 $17
🔺特選大吞拿魚腩 $27(❌秋季限定)

三文魚就一如以往咁新鮮肥美😙(無圖)

2021-10-29
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 特選大吞拿魚腩
  • 秋刀魚
  • 間八
  • 北海道南瓜焦糖燉蛋蛋糕
2021-10-28 795 views
Can understand why this is super popular. Offers good value, quick and tasty japanese food.The whole dining experience is seamless from ordering on the electronic tablet, from a varied menu, to the prompt delivery of food. This is a great example of 'fast food'.You do get a little carried away when the cheapest servings are $12 for sushi (2 pieces) and size is reasonable.My fave on this visit, was the minced tuna sushi and the tempura.You have to be patient as its super busy , normally with lots

minced tuna sushi

You have to be patient as its super busy , normally with lots of people in the queue.
Worth a try!

squid

Wagyu beef

saury sushi

salmon
mixed tempura
Extra fatty tuna
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$138 (Lunch)
minced tuna sushi
mixed tempura
Extra fatty tuna
  • Fatty tuna
  • Tempura
2021-10-24 711 views
喺附近番工,所以晚餐約朋友食壽司郎,點知四半攞飛,去到八點先食到,少啲耐性都真係等唔到佢嘅蝦同螺都好新鮮好好味,係必點嘅兩碟每季都有特選menu,推介時令美食,保持新鮮感,成日都想再去!
佢嘅蝦同螺都好新鮮好好味,係必點嘅兩碟

2021-10-10 878 views
最鍾意同每次必食嘅就係中拖羅,長鰭吞拿魚,螢光魷魚軍艦,帆立貝,油甘魚,炸蝦牛油果卷!壽司郎真係食極都唔厭!好掛住日本迴轉壽司!每次都係平日下晝三點後去通常等半個鐘就入得!仲有一定係儲印仔可以換禮物~

壽司郎真係食極都唔厭!
好掛住日本迴轉壽司
每次都係平日下晝三點後去通常等半個鐘就入得!
仲有一定係儲印仔可以換禮物~
2021-10-03 759 views
朝聖記 ~ #壽司郎 荔枝角店拎住個籌號,明明係要等百幾個,不過號碼一個接住一個咁叫,半個鐘就入得啦!❤️特選大吞拿魚腩❤️特選中吞拿魚腩❤️珍寶北海道產帆立貝❤️北海道產海膽❤️赤貝❤️北海道產炸甜蝦脆卜卜,可以成隻食哂落肚❤️白桃味芭菲白桃好甜,啖啖甜絲絲,感覺好幸福❤️炙燒特上海鰻❤️水煮松葉蟹✅炙烤齒鰹✅日本產頂級池魚✅炙燒芝士三文魚✅三文魚牛油果卷✅葱花吞拿魚軍艦✅炙燒芝士鮮蝦✅厚切燒鯖魚✅油甘魚✅長鯺吞拿魚✅吞拿魚✅豬骨拉麵❤️濃厚海膽拌麵✅鮮蝦天婦羅💡性價比高👍🏻未開舖就要等位真係有原因架!
朝聖記 ~ #壽司郎 荔枝角店
拎住個籌號,明明係要等百幾個,
不過號碼一個接住一個咁叫,半個鐘就入得啦!

❤️特選大吞拿魚腩
❤️特選中吞拿魚腩
❤️珍寶北海道產帆立貝
❤️北海道產海膽
❤️赤貝
❤️北海道產炸甜蝦
脆卜卜,可以成隻食哂落肚
❤️白桃味芭菲
白桃好甜,啖啖甜絲絲,感覺好幸福
❤️炙燒特上海鰻
✅豬骨拉麵
❤️濃厚海膽拌麵
✅鮮蝦天婦羅

💡性價比高
👍🏻未開舖就要等位真係有原因架!
2021-09-28 638 views
我覺得以同類型壽司店嚟講,壽司郎真係算好食。佢壽司款式都算幾多,食材亦都幾新鮮,甜品又幾好味😋 價錢算公道啦⋯⋯ 唯一就真係堅多人,有心理準備要等吓先至有得食㗎!
2021-09-25 696 views
壽司郎多人排隊係人都知,所以我哋三點幾就去到長沙灣分店拎飛,結果比預期中少人,等咗半個鐘就可以入去食。吞拿魚、海膽同埋蝦壽司都好好食,性價比高。值得一題帶子壽司,勁大嚿,而且輕輕燒過,我哋encore咗幾碟!去壽司郎一定要食甜品,我哋今次嗌咗四款,分別係季節限定嘅白桃芭菲、卡達拉娜、千層蛋糕同埋心太軟。白桃芭菲味道略為清淡,心太軟高水準,最好食都係卡達拉娜。最尾埋單$480,飽到連晚餐都唔使食🎉

最尾埋單$480,飽到連晚餐都唔使食🎉
2021-09-18 7736 views
網上看這店人氣超勁,等位是平常時。今日早上11:15去到已見很多人在門外等候,我張籌要等30個籌號才到,為了吃都只好等了。幸好只等了30分鐘就有位。全店有40個檯號,入座時有片座位卡給你,用餐時放檯面,結賬時交給店員。待應帶我們入座,因為第一次惠顧,待應向我們講解如何落單及取食等,表現有禮。店內用IPAD下單,第一次來吃,左按右按,看看有什麼好吃的,不過為了節省時間,看見想吃的就要立即下單,回頭再慢慢看其他食材。食物用輸送帶送到你檯旁,拿取方便。壽司款式很多,價格不貴,由12元,最貴也只是32元,可說是平民價。喜歡吃香口的食物,所以點了三樣炸物類的食物。炸雞軟骨,非常鬆脆,椒鹽味濃且送來時熱騰騰。南瓜天婦羅,四大片,炸得乾身不油膩,片片香甜,粉漿薄薄貼在南爪瓜面,脆口好吃。炸蝦天婦羅烏冬,兩隻大蝦放碗中,外脆內軟,漿粉適中,烏冬爽口彈牙,湯底不過鹹,整個烏冬夠熱好吃。壽司方面,我選了多款都是吞拿魚的,生七味潰長鰭吞拿魚、蔥花吞拿魚軍艦、炙燒吞拿魚扒、中吞拿魚魚腩配漬海膽、每份魚肉都鮮甜美味。出菜的速度也合理,不過都要快快食,否則很快夠時間要離座。

喜歡吃香口的食物,所以點了三樣炸物類的食物。

炸雞軟骨,非常鬆脆,椒鹽味濃且送來時熱騰騰。

出菜的速度也合理,不過都要快快食,否則很快夠時間要離座。
炸蝦天婦羅烏冬
炙燒吞拿魚扒
油甘魚
2021-09-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$122 (Lunch)
炸蝦天婦羅烏冬
赤貝
劍魚腩
炙燒吞拿魚扒
油甘魚
外賣壽司郎,甘就唔使排隊😆知道大家瘋狂排壽司郎,所以一直都好好奇究竟點解要排到甘?係咪有甘好味?今日終於有機會一試🍽兒童餐壽司餐🍣 共8件 $45甜蛋壽司🥚吞拿魚沙律軍艦🐟粟米沙律壽司 🌽八爪魚壽司腐皮壽司x2蟹棒壽司熟蝦壽司🦐🍽壽司飯再重d醋味會更好🍽甜蛋壽司🥚& 腐皮壽司呢兩樣都係我唔太好既款式如果鐘意食甜蛋同腐皮既朋友,我覺得係我食過有限既甜蛋同腐皮黎講係ok既甜蛋理所當然係幾甜😂佢都幾厚切同咬落仲係幾juicy,唔乾腐皮幾大塊,同樣又係甜,但甜味唔會蓋過得腐皮本身既味道🍽吞拿魚沙律軍艦🐟本身就好鐘意食吞拿魚沙律呢款整得好唔錯,有d壽司店會落唔夠沙律醬d吞拿魚仲係乾錚錚但呢款沙律醬同魚既比例好好,吞拿魚係幼細既,調味都好好👍🏻🍽粟米沙律壽司 🌽粟米好大粒多汁,都幾好味🍽八爪魚壽司正常 ,再厚切少少會更好🍽蟹棒壽司蟹棒係幾大條,屬於比較硬身個種味道同普通蟹柳差不多但就同偏乾身唔太like🍽熟蝦壽司🦐味道OK,比較薄身,無特別總括黎講$45 8件壽司送埋上門 CP值係ok既 但要排好耐隊食既話就唔需要囖💁🏻‍♀️
外賣壽司郎,甘就唔使排隊😆
今日終於有機會一試

🍽壽司飯再重d醋味會更好

🍽甜蛋壽司🥚& 腐皮壽司
呢兩樣都係我唔太好既款式
甜蛋理所當然係幾甜😂
佢都幾厚切同咬落仲係幾juicy,唔乾
腐皮幾大塊,同樣又係甜,但甜味唔會蓋過得腐皮本身既味道

🍽吞拿魚沙律軍艦🐟
本身就好鐘意食吞拿魚沙律
呢款整得好唔錯,有d壽司店會落唔夠沙律醬
d吞拿魚仲係乾錚錚
但呢款沙律醬同魚既比例好好,吞拿魚係幼細既,調味都好好👍🏻

🍽粟米沙律壽司 🌽
粟米好大粒多汁,都幾好味

🍽八爪魚壽司
正常 ,再厚切少少會更好

🍽蟹棒壽司
蟹棒係幾大條,屬於比較硬身個種
味道同普通蟹柳差不多但就同偏乾身
唔太like

🍽熟蝦壽司🦐
味道OK,比較薄身,無特別

總括黎講$45 8件壽司送埋上門 CP值係ok既
但要排好耐隊食既話就唔需要囖💁🏻‍♀️
兒童餐
Delivery
2021-09-03 633 views
壽司郎開左甘耐,夾埋今次我都係食左三次,雖然我真係好好好鐘意食壽司,但實在太太太難有位。印象中黃大仙店係唔洗等好耐,但有幾可會去呢。今日早收工,五點幾去到荔枝角學瑜珈,所以同朋友決定挑戰下,拎定籌,我地學完都七點,去到再等多15分鐘左右就有位。一去到即刻點番幾件中拖羅壽司、大拖羅壽司,等左甘耐位點可以唔食盡佢。雖然質素無得同高級壽司店比,但呢個質素,完全收貨。其中有一款拖羅壽司,上面係有海膽,海膽既質素都唔錯,係鮮甜,唔會有怪味同臭味。珍寶帶子壽司都唔錯,鮮甜爽口。食壽司之餘都要留肚食甜品,今次食左季節限定嘅白桃芭菲,白桃當然唔好期望係新鮮嘅桃肉,芭菲入面有牛奶味超濃既雪糕,仲有蛋糕同忌廉。如果唔係甘難等位,都想成日食。

如果唔係甘難等位,都想成日食。
2021-08-25 623 views
已經第唔知幾多次食壽司郎,印象最深刻就係第一次去食佢啲三文魚好鮮嘅橙色,有啲嚇親所以冇嗌過,今次終於嘗試返,見佢變返正常一般見嘅三文魚顏色,味道一如既往好食。今次食埋佢個期間限定芝士蛋糕,上面有焦糖脆脆正最後仲嗌多咗兩件
最後仲嗌多咗兩件
10:40攞飛,11:50先入座,已經限時一個鐘,可想而知有幾多人排隊啦。咁啱坐到卡位,闊落又舒服。自己落單,有高速列車(?)送壽司,或者可以自己喺迴轉帶上面攞壽司,豉油有幾款,綠茶,餐具一律自己喺座位到攞,非常方便。*炙燒芝士三文魚 $12芝士+蛋黃醬鋪滿成塊三文魚,燒到焦焦地,三文魚滑嫩,超級邪惡。赤蝦 $12$12一隻大赤蝦,鮮甜甘香,值得再食多一隻。南瓜天婦羅 $12意外嘅收穫!有四大片,麵衣厚薄適中,炸到又熱又脆,入面嘅南瓜軟熟,可惜南瓜唔夠甜,而且油咗啲。特選中呑拿魚腩 $17油脂感差啲,唔夠香,而且有啲韌。厚切燒鯖魚 $12外表望落去好一般,實際上係燒鯖魚定食in one壽司,燒鯖魚油脂十足又厚身,加埋蘿蔔蓉,非常清爽。炙燒鹽味三文魚 $12嘩~三文魚好厚身大件,入口第一個感覺好鹹,咬下咬下就冇咁鹹。炙熱信州味噌金華鯖魚 $12鯖魚依然好食,味噌淡口味,少少鹹,冇咩特別嘅地方。日本真鯛 $22因為本身鯛魚唔係濃味嘅魚,所以味道相對清淡,鯛魚本身都好新鮮。溫泉蛋烏冬 $27烏冬煙韌,醬油汁偏鹹,溫泉蛋讚!但蛋香味唔夠香,天婦羅碎俾醬油浸腍晒,仲有啲山藥泥同蔥花撈埋一齊食。朱
炙燒芝士三文魚 $12
炙燒芝士三文魚

赤蝦 $12
$12一隻大赤蝦,鮮甜甘香,值得再食多一隻。
赤蝦

南瓜天婦羅 $12

特選中呑拿魚腩 $17
油脂感差啲,唔夠香,而且有啲韌。
特選中呑拿魚腩

厚切燒鯖魚 $12
厚切燒鯖魚

炙燒鹽味三文魚 $12
炙燒鹽味三文魚

炙熱信州味噌金華鯖魚 $12
鯖魚依然好食,味噌淡口味,少少鹹,冇咩特別嘅地方。
炙熱信州味噌金華鯖魚

日本真鯛 $22
日本真鯛

溫泉蛋烏冬 $27
溫泉蛋烏冬

朱古力香莓芭菲 $32
雪糕係牛奶雲尼拿味(?),配埋苦甜布朗尼同酸酸地嘅冰凍莓類,非常夾,唔會覺得膩,下面仲有粟米片同埋朱古力慕絲,口感滿分。
朱古力香莓芭菲
2021-08-17
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
炙燒芝士三文魚
赤蝦