2022-01-29 94 views
見有成半年冇食過壽司郎,今次特登10:30嚟到,點知都係要等一個鐘先有得入座😂好彩附近有街可以行下hea住等~🍽食物除左次次都會嗌嘅赤蝦同三文魚腩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)見新春期間限定好吸引,忍唔住嗌左好多嚟試下~ 再揀啲出嚟做review🤣⋯⋯👍🏻北海道產特大帆立貝 $39真係好大粒,接近有半隻手掌大,而且好鮮甜~👍🏻大切日本產油甘魚腩 $17雖然冇大拖羅咁肥但佢嘅油分都豐富,同埋有陣魚香味唔腥~👍🏻特大生松葉蟹腳 $27好大隻蟹腳可以啖啖肉~ 蟹肉唔霉係新鮮嘅,仲有爽甜味👉🏻極上水煮松葉蟹 $27相比之下熟嘅蟹腳就失色啲,冇咁嫩滑之餘覺得蟹肉有啲乾,雖然都係鮮甜嘅👉🏻蟹肉忌廉可樂餅 $17上碟時熱辣辣,但係同想像中嘅可樂餅有啲出入😂入面全部都係cream,好似將忌廉湯變成餡,就算得一個都食到好漏👉🏻濃厚蟹拌麵 $32賣相好似好濃郁咁,但係撈勻之後就覺得有啲淡,唔係想像中咁濃。不過麵質彈牙,唔會太淋👉🏻蟹肉茶碗蒸 $19有好多配料例如帆立貝、蝦、冬菇仲有粒銀杏😂啲蛋都好滑但係冇乜蛋香,同埋調味略鹹👎🏻辣味蟹肉軍艦 $12紫菜淋曬,調味就係將辣味三文魚轉左蟹肉,但係隻辣味將蟹肉嘅鮮甜掩蓋晒👎🏻大

🍽食物
⋯⋯
👍🏻北海道產特大帆立貝 $39
真係好大粒,接近有半隻手掌大,而且好鮮甜~

👍🏻大切日本產油甘魚腩 $17
雖然冇大拖羅咁肥但佢嘅油分都豐富,同埋有陣魚香味唔腥~

👍🏻特大生松葉蟹腳 $27
好大隻蟹腳可以啖啖肉~ 蟹肉唔霉係新鮮嘅,仲有爽甜味

👉🏻極上水煮松葉蟹 $27

👉🏻蟹肉忌廉可樂餅 $17

👉🏻濃厚蟹拌麵 $32

👉🏻蟹肉茶碗蒸 $19

👎🏻辣味蟹肉軍艦 $12

👎🏻大拖羅 $27
睇樣已經覺得佢好多筋,食落去都真係成口筋😅明明呢件係佢哋嘅招牌,但我感覺佢好似愈嚟愈差咁🥲

✨卡達拉娜
唔洗我推介大家都知佢有幾好味~食完壽司再食佢真係一個完美嘅句號(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

⛩環境
👍🏻坐卡位比吧枱闊落,放到成枱野都冇問題
👎🏻旺角店見到有蟲仔飛嚟飛去,有啲影響觀感

💁🏼‍♀️服務
👉🏻落單到攞野食全部都係自助形式,都冇咩服務😂

📝總評 6.5/10
其實壽司郎cp值都算幾高,不過無論佢開幾多間分店都好,條人龍都一定會好長😂想食真係要揀岩時候或者好有決心去食~下次可能等佢有新一輪期間限定先會食啦🤣

👛人均消費 ~$210(連加一服務費)

⏱60分鐘

壽司郎在香港愈開愈多,暫時我去過上環和長沙灣兩間。今次就來到旺角店,平日開門時間過來完全不用排隊!1月份的期間限定是【新春初売り】,除了蟹還有日本開運魚不過有幾款想吃的已經暫定供應了喔!✦ 日本真鯛配烏魚子 ($17) - 很有彈性的真鯛加上微鹹香的烏魚子,吃落沒有腥味,鮮味十足呢!✦ 辣味蟹肉軍艦 ($12)  - 就只剩下辣的味道,而且是偏鹹那種,所以個人不太喜歡。✦ 蟹肉茶碗蒸 ($19) - 本來就覺得壽司郎的茶碗蒸很惹味,現在再加上蟹肉碎就讓茶碗蒸更豐富更鮮甜囉!✦ 蝦三味 ($17) - 一碟可以食到刺身蝦、熟蝦和甜蝦,是每次來都必點,因為很抵吃!計埋今次終於收集到3個印章可以換公仔了!
壽司郎在香港愈開愈多,暫時我去過上環和長沙灣兩間。
今次就來到旺角店,平日開門時間過來完全不用排隊!
1月份的期間限定是【新春初売り】,除了蟹還有日本開運魚
不過有幾款想吃的已經暫定供應了喔!

日本真鯛配烏魚子 ($17)
很有彈性的真鯛加上微鹹香的烏魚子,
吃落沒有腥味,鮮味十足呢!
日本真鯛配烏魚子

辣味蟹肉軍艦 ($12)
就只剩下辣的味道,而且是偏鹹那種,所以個人不太喜歡。
辣味蟹肉軍艦

蟹肉茶碗蒸 ($19)
本來就覺得壽司郎的茶碗蒸很惹味,
現在再加上蟹肉碎就讓茶碗蒸更豐富更鮮甜囉!
蟹肉茶碗蒸

蝦三味 ($17)

蝦三味

計埋今次終於收集到3個印章可以換公仔了!
2022-01-27
Type of Meal
Breakfast
蟹肉茶碗蒸
蝦三味
壽司郎1月以螃蟹做主題新春祭,鍾意食蟹既我當然要去試下🥰11點左右攞飛,大約1點半入得,係附近行下,留意住app號碼籌,時間都過得幾快,今次新推出12款壽司及甜品,所以主力都試呢幾款😋.特大松葉蟹腳|$27松葉蟹都幾鮮甜,長度覆蓋醋飯,不錯,但性價比唔算高🙈蟹肉茶碗蒸|$19呢個幾值得食😆因為好足料,除左有蟹肉,仲有蝦、元貝、冬菇,啖啖都食到配料,蛋亦夠熱同滑嫩蟹肉忌廉可樂餅|$17超超超推薦😍壽司朗炸物一向有保證,可樂餅外層香脆,新鮮炸好,入面蟹肉忌廉好Creamy,直頭想encore多個辣味蟹肉軍艦|$12蟹肉加左辣醬,味道完全蓋過蟹味,$6一件唔貴,但我會留肚食其他壽司😂炸松葉蟹腳|$27呢款壽司比較失望😕上菜既時候蝦仲反轉左,唔係新鮮炸出,而且冇左蟹本身鮮味,好普通鯖魚押壽司第一次試押壽司,食既時候仲係暖,鯖魚冇腥味,中間仲有醃漬酸味,幾特別👍🏻飯亦冇壓到好死實巴斯克烤芝士蛋糕|$27蛋糕口感幾滑溜,有淡啖芝士香,生忌廉都幾好味😋
壽司郎1月以螃蟹做主題新春祭,鍾意食蟹既我當然要去試下🥰11點左右攞飛,大約1點半入得,係附近行下,留意住app號碼籌,時間都過得幾快,今次新推出12款壽司甜品,所以主力都試呢幾款😋
特大松葉蟹腳|$27
松葉蟹都幾鮮甜,長度覆蓋醋飯,不錯,但性價比唔算高🙈

蟹肉茶碗蒸|$19

蟹肉忌廉可樂餅|$17

辣味蟹肉軍艦|$12

炸松葉蟹腳|$27

鯖魚押壽司

巴斯克烤芝士蛋糕|$27
蛋糕口感幾滑溜,有淡啖芝士香,生忌廉都幾好味😋
2022-01-23
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2022-01-20 61 views
當壽司郎出咗蟹季🦀嘅時候,已經plan咗要去食!於是今日就約埋個friend一齊去try try🤓!原本想試嗰個特盛紅楚蟹海苔包,可惜太受歡迎,已經售罄🥲。-今日試咗濃厚蟹拌麵🍝、蟹肉忌廉可樂餅同埋蟹肉茶碗蒸。最有驚喜嘅一定係個可樂餅🤩,係即叫即炸,每次都新鮮熱辣🔥,中間嘅饀好creamy,而且仲帶有蟹肉嘅鮮甜味,好好食😋!令到我哋都忍唔住encore!個拌麵都唔錯,嗅落同食落都好濃厚😚,麵質彈牙,而茶碗蒸就係同平時一樣,只係多嘅啲蟹肉係面。
2022-01-20
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$135 (Lunch)
  • 卡達拉娜
2022-01-19 48 views
學校附近有壽司郎所以都成日食,壽司大部分都好味,喺度就唔多講啦🙈特別想推薦鯛魚蜆肉湯拉麵!!!冬天食真係一流,佢陣味有啲似薩利亞嘅蜆肉意粉, 個湯底好正❤️‍🔥唔會太鹹,同埋份量都幾足,都有幾多蜆,食完呢個拉麵,叫返一兩碟其他嘢都夠飽!朋友就好奇咩係白子,所以就叫咗白子壽司(冬日限定)嚟食,白子冇乜味,朋友形容咬開啲白子會有啲類似白膠漿質地嘅嘢流出嚟🙈🙈整體嚟講呢間壽司郎好好味,啲食材好新鮮,玉子壽司塊玉子好厚,值得一試!❤️‍🔥❤️‍🔥

1月8日第五波疫情爆發, 政府嚴禁晚市堂食, 可能這樣, 星期六旺角壽司郎排隊超多人。早上9:50到已排到出樓梯門口, 估計已有20人排,10:03已多20~25人排, 隊尾已到萬寧燈位, 10:08已轉彎了隊尾, 估計頭一轉入去食的機會較微。 所以最好10:05前來排, 較有機會開門即入座。 (本人目測建議)10:30可以入壽司郎, 但安排太混亂, 不停叫人入大堂取飛, 又未即時安排入座, 令到大堂塞了幾十人。 (又話怕病毒, 要分流??)陸續仲有客入取飛, 勁恐怖。 入了40人才叫1~5號飛, 再入人又再叫6~10。。。。。到我18號飛入座, 見門口大堂塞一大堆人等入座及取飛, 勁混亂。 《應該分流, 以防萬一有🤢》🥵🥴😷😷😷入座只可60分鐘堂食, 好像好趕, 點餐後2-3分鐘就來食物, 快快快。60分鐘內2人食了$515,$12 ×8 碟17 × 13碟22 × 227× 319$, 32各1甜品 - 卡達拉娜最好味, 芝士蛋糕麻麻😑😔👎蟹肉茶碗蒸清淡多海鮮, 蟹肉忌廉可樂餅酥脆,👍可樂餅, 蟹肉拉麵ok👍👍 其他壽司維持水準, 沒有太特別。 可能太多人, 水準真

入了40人才叫1~5號飛, 再入人又再叫6~10。。。。。

60分鐘內2人食了$515,

甜品 - 卡達拉娜最好味
, 芝士蛋糕麻麻😑

😔👎

蟹肉茶碗蒸清淡多海鮮
, 蟹肉忌廉可樂餅酥脆

👍

可樂餅
, 蟹肉拉麵ok
👍👍

其他壽司維持水準, 沒有太特別。

可能太多人, 水準真一般。

人流管制扣分。

早左落旺角行街,第一時間先去壽司郎拎飛先,11點半大約要等150張飛。感覺叫位都算快,畢竟真係有午市時段係多人食,所以行陣街都時間過得好快,CHECK埋手機APP 叫號! 個人覺得依個時段以旺角區黎講算係易排兼好就腳!! 必點拖羅、帶子、蝦壽司,依3款次次黎都必食! 17蚊有3隻蝦壽司真係好抵,一隻大牡丹蝦、甜蝦、熟蝦各一件! 另外都有點三文魚,但唔知點解次次黎都係三文魚腩,食得多都比較膩!另外都試炸物雞軟骨,味道麻麻地,都有陣雪味。食埋茶碗蒸就好滿足!!

2021-12-27 89 views
今朝上網睇一睇壽司郎個Apps,見到唔多人排緊隊,即刻去食返個豐富午餐先。都唔係第一次食,今次就重點講吓有咩推介,或者伏伏地嘅壽司啦。極力推介嘅有👍🏻👍🏻:海螺,油甘魚,池魚,白子壽司,大拖羅,香蔥赤蝦,吞拿魚蓉,栗子蛋糕一般般嘅有👌🏻:安康魚肝,海膽,鰻魚肝,醬油吞拿魚要改善:今日全部壽司軍艦嘅紫菜都好淋,有必要檢視下喺壽司郎,用中低嘅價錢,食到中高嘅壽司,呢啲就係高嘅性價比。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 8.5/10簡評 : 永遠都冇失望嘅高性價比壽司
一般般嘅有👌🏻:安康魚肝,海膽,鰻魚肝,醬油吞拿魚
要改善:今日全部壽司軍艦嘅紫菜都好淋,有必要檢視下
壽司郎,用中低嘅價錢,食到中高嘅壽司,呢啲就係高嘅性價比。
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 8.5/10
簡評 : 永遠都冇失望嘅高性價比壽司
2021-12-21 69 views
🌰栗子味卡達拉娜 $22之前都試過原味同埋南瓜味依舊係上層嘅焦糖太甜 口感軟滑似雪硬咗嘅栗子蓉但栗子味唔重唔同之處係呢款無餅底🍈蜜瓜味雪葩 $17造型好得意 用個細細嘅盎裝著係melona嗰種人造蜜瓜味😅但唔會難接受 食多幾啖覺得唔錯雪得夠硬 擺幾分鐘更加易不
栗子味卡達拉娜

係melona嗰種人造蜜瓜味😅
但唔會難接受 食多幾啖覺得唔錯
雪得夠硬 擺幾分鐘更加易不
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
栗子味卡達拉娜
2021-12-19 91 views
放假約咗朋友行街食嘢,朋友說不如去食壽司郎。自從興起了Omakase 這個概念之後,迴轉壽司都冇吃過了,反正有時間,一於去試吓😆樣樣試吓,再試吓期間限定*香蔥赤蝦大切油甘魚腩海螺雙極上鰻魚*蟹柳沙律醬熟蝦真鯛白鳥貝*醬烤帆立貝八爪魚北奇貝長鰭吞拿魚*北海道漬鯡魚卵軍艦甜蝦軍艦三文魚子軍艦飛魚子軍艦朋友推介一定要吃這裏的卡達拉娜點了一個時間限定栗子味,另一個是原味試了少少,除了甜味,栗子味唔算突出口感似有質地燉蛋,個人來說一般般我就揀了抹茶蕨餅芭菲食落更似雪糕新地味道唔差算係不過不失啦總括來說唔算好好,但又唔係差,朋友聚會來說都開心。可惜係用餐時間短吃得緊迫,唔算一種享受

樣樣試吓,再試吓期間限定

*香蔥赤蝦

甜蝦軍艦
三文魚子軍艦
飛魚子軍艦

朋友推介一定要吃這裏的卡達拉娜
點了一個時間限定栗子味,另一個是原味
試了少少,除了甜味,栗子味唔算突出
口感似有質地燉蛋,個人來說一般般

我就揀了抹茶蕨餅芭菲
食落更似雪糕新地
味道唔差
算係不過不失啦

2021-12-18 89 views
佐敦無左,好彩旺角即刻開份間😍平日去,12點拎飛,40分已經有位lu😚叫啲限定menu食先,之後可能會無。特盛天婦羅小帆立貝軍艦有啲似乾瑤柱🤩食落幾香口。寒平目一般,唔係好肥美。淺炸鹽漬鰹魚厚身大片,有薑蓉葱花配合幾好食😋食返大餐牌嘅嘢醬烤鰈魚鮨邊比起其他分店食過大片,依舊好食。三文魚子軍艦粒粒飽滿👍🏻蝦三味今次好新鮮,赤蝦鮮甜炙燒羅勒三文魚第一次食,之前都係食芝士,配三文魚都唔錯茄子田樂味增其他分店食世界過都係偏細,今次大片仲要炸得幾好👍🏻茶碗蒸足料,真係有蝦、帶子
佐敦無左,好彩旺角即刻開份間😍

平日去,12點拎飛,40分已經有位lu😚

叫啲限定menu食先,之後可能會無。

特盛天婦羅小帆立貝軍艦
有啲似乾瑤柱🤩食落幾香口。

寒平目
一般,唔係好肥美。

淺炸鹽漬鰹魚
厚身大片,有薑蓉葱花配合幾好食😋

食返大餐牌嘅嘢
醬烤鰈魚鮨邊
比起其他分店食過大片,依舊好食。

三文魚子軍艦
粒粒飽滿👍🏻

蝦三味
今次好新鮮,赤蝦鮮甜

炙燒羅勒三文魚
第一次食,之前都係食芝士,配三文魚都唔錯

茄子田樂味增
其他分店食世界過都係偏細,今次大片仲要炸得幾好👍🏻

茶碗蒸
足料,真係有蝦、帶子
2021-12-13
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
2021-12-18 71 views
香港人對壽司郎既喜愛程度,相信唔洗多講,睇佢每間分店都咁墟冚就反應到,夜晚想食壽司郎,真係要5點攞飛先會有機會食到,今次去左旺角店,6點幾可以入座一坐低就會自動mode瘋狂落單,每次都點到爆左,再點再爆,如是者重覆呢個動作好多次,適逢有季節限定「秋の惠み」,全部點晒試下先「秋の惠み」秋刀魚、北海道產沙甸魚、炙燒赤鯪、鰹魚、間八、炙燒伊佐木、赤蝦兩貫、雪花和牛雙味、三文魚三味有d魚平時食迴轉壽司店真係好少會見到,赤鯪、間八,伊佐木都好好食,仲有大拖羅都好肥美甜品北海道南瓜焦糖燉蛋蛋糕細細件,份量岩岩好,南瓜味都幾出蜜瓜雪葩蜜瓜味道好假,好似以前細個食個d吱吱冰既味道,我就麻麻好多人都覺得等咁耐唔值,但我暫時都覺得佢都仲係CP值高既,質素亦都唔差,又有時令魚,叫到放題咁都係每人$2xx, 要付出時間去等我覺得係正路既

「秋の惠み」

甜品
北海道南瓜焦糖燉蛋蛋糕
細細件,份量岩岩好,南瓜味都幾出

蜜瓜雪葩
蜜瓜味道好假,好似以前細個食個d吱吱冰既味道,我就麻麻

2021-12-13 81 views
今日收工放早就去咗排壽司郎 大概5點攞飛 其實半個鐘頭內都已經入得原來呢度有一個措施係叫左你張飛半個鐘頭內 都可以入座 咁都幾好 方便啲客人可以去行下街唔使坐喺度等咗咁耐已經唔知有幾多年冇食過迴轉壽司 呢度好方便係用個平板自己點菜 圖文並茂有好多季節限定嘅壽司我哋都點咗一兩款你試下由於之前喺其他日式店試過個秋刀魚覺得冇乜特別 所以就冇試到喇佢嘅海膽壽司都唔錯 個海膽幾香冇腥味估唔到佢嘅雞軟骨整得幾好食喎整體嚟講啲壽司都算合格 但冇乜邊款令人覺得好出色

已經唔知有幾多年冇食過迴轉壽司
呢度好方便係用個平板自己點菜 圖文並茂

有好多季節限定嘅壽司我哋都點咗一兩款你試下
佢嘅海膽壽司都唔錯 個海膽幾香冇腥味

估唔到佢嘅雞軟骨整得幾好食喎

整體嚟講啲壽司都算合格 但冇乜邊款令人覺得好出色
2021-12-13 92 views
今朝就碰吓運氣去旺角壽司郎排隊食個豐富早餐, 10:15到門口,已經有一條小小嘅人龍喺度,一開始都驚驚地入唔到去,好彩最後10:30開門嘅時候,可以喺第一輪入座。雖然壽司帶上啲壽司睇落都好新鮮,但係我最後都係落order咁樣叫,自我感覺良好。識叫一定係叫拖羅,同埋期間限定,日本嘢講求不時不食,見到今期有白子,立即點,白子👍🏻👍🏻👍🏻非常creamy,一向都係我嘅最愛之一。另外叫咗火炙魚邊👍🏻,佢配左紫蘇葉喺飯同魚中間,平衡左個油膩感。日本直送大油甘魚腩👍🏻,油脂豐富,非常滿足。今日嘅highlight,天然藍鯨吞拿魚腦天刺身👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,非常罕有嘅部位,冇諗過喺壽司郎都食到,入口即溶,有好少嘅根,不過完全冇影響呢個拖羅有幾咁完美。吞拿魚腩蓉軍艦👍🏻,魚蓉嘅油脂,同埋口感,真係好好食。最後結尾叫咗一個中拖羅,池魚,同埋一個雜錦刺身飯團,不過不失,完全對得住佢嘅價錢有餘。****************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 9/10簡評 : 果然係性價比最高嘅迴轉壽司店
日本直送大油甘魚腩👍🏻,油脂豐富,非常滿足。
吞拿魚腩蓉軍艦👍🏻,魚蓉嘅油脂,同埋口感,真係好好食。
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 9/10
簡評 : 果然係性價比最高嘅迴轉壽司
尋日打算試旺角店, 前面有200多組人等…等左一個幾鐘,恰著左就話過咗Number 30分鐘,我肯定唔過20分鐘, 員工態度惡劣, 又話過左睇唔返,搶左我張飛,叫我離開。
2021-12-11