2022-01-29
見有成半年冇食過壽司郎,今次特登10:30嚟到,點知都係要等一個鐘先有得入座😂好彩附近有街可以行下hea住等~🍽食物除左次次都會嗌嘅赤蝦同三文魚腩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)見新春期間限定好吸引,忍唔住嗌左好多嚟試下~ 再揀啲出嚟做review🤣⋯⋯👍🏻北海道產特大帆立貝 $39真係好大粒,接近有半隻手掌大,而且好鮮甜~👍🏻大切日本產油甘魚腩 $17雖然冇大拖羅咁肥但佢嘅油分都豐富,同埋有陣魚香味唔腥~👍🏻特大生松葉蟹腳 $27好大隻蟹腳可以啖啖肉~ 蟹肉唔霉係新鮮嘅,仲有爽甜味👉🏻極上水煮松葉蟹 $27相比之下熟嘅蟹腳就失色啲,冇咁嫩滑之餘覺得蟹肉有啲乾,雖然都係鮮甜嘅👉🏻蟹肉忌廉可樂餅 $17上碟時熱辣辣,但係同想像中嘅可樂餅有啲出入😂入面全部都係cream,好似將忌廉湯變成餡,就算得一個都食到好漏👉🏻濃厚蟹拌麵 $32賣相好似好濃郁咁,但係撈勻之後就覺得有啲淡,唔係想像中咁濃。不過麵質彈牙,唔會太淋👉🏻蟹肉茶碗蒸 $19有好多配料例如帆立貝、蝦、冬菇仲有粒銀杏😂啲蛋都好滑但係冇乜蛋香,同埋調味略鹹👎🏻辣味蟹肉軍艦 $12紫菜淋曬,調味就係將辣味三文魚轉左蟹肉,但係隻辣味將蟹肉嘅鮮甜掩蓋晒👎🏻大
🍽食物
⋯⋯
👍🏻北海道產特大帆立貝 $39
真係好大粒,接近有半隻手掌大,而且好鮮甜~
👍🏻大切日本產油甘魚腩 $17
雖然冇大拖羅咁肥但佢嘅油分都豐富,同埋有陣魚香味唔腥~
👍🏻特大生松葉蟹腳 $27
好大隻蟹腳可以啖啖肉~ 蟹肉唔霉係新鮮嘅,仲有爽甜味
👉🏻極上水煮松葉蟹 $27
👉🏻蟹肉忌廉可樂餅 $17
👉🏻濃厚蟹拌麵 $32
👉🏻蟹肉茶碗蒸 $19
👎🏻辣味蟹肉軍艦 $12
👎🏻大拖羅 $27
睇樣已經覺得佢好多筋,食落去都真係成口筋😅明明呢件係佢哋嘅招牌,但我感覺佢好似愈嚟愈差咁🥲
✨卡達拉娜
唔洗我推介大家都知佢有幾好味~食完壽司再食佢真係一個完美嘅句號(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
⛩環境
👍🏻坐卡位比吧枱闊落,放到成枱野都冇問題
👎🏻旺角店見到有蟲仔飛嚟飛去,有啲影響觀感
💁🏼♀️服務
👉🏻落單到攞野食全部都係自助形式,都冇咩服務😂
📝總評 6.5/10
其實壽司郎cp值都算幾高,不過無論佢開幾多間分店都好,條人龍都一定會好長😂想食真係要揀岩時候或者好有決心去食~下次可能等佢有新一輪期間限定先會食啦🤣
👛人均消費 ~$210(連加一服務費)
⏱60分鐘