2024-11-27 3266 views
♥ 將軍澳人氣排隊西餐廳!木系小清新風🪴 ♥將軍澳中心這間西餐廳 Table 走木系小清新風🍀,很chill的感覺~ Table 廣受將軍澳居民歡迎,平日午膳及下午茶時間也大排長龍,而個人就比較喜歡她家的下午茶Menu,推薦百里香脆皮燒春雞及安格斯牛肉芝士漢堡,多汁好味!😋① 百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉 $78 🍗一切落去好多汁!真的有驚喜🤩 燒春雞外皮薄脆香,肉質嫩滑~② 安格斯牛肉芝士漢堡配美式炸薯條 $78 🍔麵包幾鬆軟🤩,安格斯牛肉漢堡扒加上融化的芝士,恰到好處~好滿足~③ 心太軟 $78 🍫流心程度剛好!私心希望朱古力味再濃郁點④ 熱玄米抹茶燕麥奶咖啡 $36 🍵朋友不太能接受濃重的抹茶咖啡,而這杯加入了玄米茶的調和,非常適合她👍🏻⑤ 熱櫻花燕麥奶玄米抹茶 $34 🌸咖啡上的花瓣是玫瑰,不是櫻花,應該改名為玫瑰燕麥奶玄米抹茶才對吧🤣④ 熱蘋果美式咖啡 $40 🍎加入用糖醃過的蘋果,所以帶點甜味⑤ 熱忌廉朱古力燕麥奶咖啡 $38 很有聖誕節的感覺~🎄📍 Table將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.#table #table
♥ 將軍澳人氣排隊西餐廳!木系小清新風🪴 ♥

① 百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉 $78 🍗

一切落去好多汁!真的有驚喜🤩 燒春雞外皮薄脆香,肉質嫩滑~

② 安格斯牛肉芝士漢堡配美式炸薯條 $78 🍔

③ 心太軟 $78 🍫
流心程度剛好!私心希望朱古力味再濃郁點

④ 熱玄米抹茶燕麥奶咖啡 $36 🍵

⑤ 熱櫻花燕麥奶玄米抹茶 $34 🌸

④ 熱蘋果美式咖啡 $40 🍎
加入用糖醃過的蘋果,所以帶點甜味

⑤ 熱忌廉朱古力燕麥奶咖啡 $38
很有聖誕節的感覺~🎄

📍 Table
將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G87及G90號舖
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.
#table #tablehk #將軍澳美食 #西餐咖啡店 #cafe #將軍澳cafe #將軍澳中心 #將軍澳餐廳 #香港美食 #香港探店 #香港必食餐廳 #西餐咖啡
  • 百里香脆皮燒春雞配輕盈牛肉醬意粉
2025-04-17 0 views
最近我去咗將軍澳嘅Table餐廳,真係食得開心!😄 每一間Table 既主題原來係唔一樣,將軍澳呢間係以Cafe嘅形式,我想試咗好耐。今次我哋點咗幾樣嘢,首先試咗黑松露蛋黃醬美式炸薯條,真係超正!粗身薯條外脆內軟,加埋黑松露蛋黃醬,食到停唔到口!🍟✨另外比佢個三色醬雞翼吸引咗,雞翼好大隻份量好多,超級脆但入面保留得好juicy,配埋三種醬汁各有特色,一次食到三種味度,勁開心!👍🏻再嚟就係炭燒頂級封門牛柳,五成熟煮到剛剛好,牛肉好嫩滑,好多肉汁,燒得好出色,配埋燒甜番薯同埋烤時令蔬菜,真係好滿足,整個組合簡直完美!🥩🥗最特別係招牌酒香乳鴿,乳鴿香肉好嫩滑,配上野菌黑松露意大利飯,仲有烤時令馥菜同牛肝菌忌廉汁,味道層次分明,好有驚喜!🍷🍚飲品方面,我試咗藍蝶花梳打,顏色靚靚,清新可口,仲有熱蘋果玫瑰花茶,佢面係粒粒蘋果肉,暖暖身心,真係好舒服!🌸🍏總之,Table真係一個好地方,食物質素高,環境又舒服,非常適合同朋友聚餐或者約會!下次一定會再來!再推介比大家!🥳

Dining Offer
Tasting Event
  • 招牌酒香乳鴿 配野菌黑松露意大利飯
  • 炭燒頂級封門牛柳
2025-04-14 0 views
Table是一間人氣打卡Cafe,餐牌採用開放式設計,整體以木系設計為主,環境舒適。餐廳係掃二維碼落單,提供小食,沙律,薄餅/烏冬/肉類等食物。香煎西班牙杜洛黑毛豬鞍架:豬鞍絕無添加激素,脂肪分佈平均,如大理石花紋,煎得香口,肉質嫩滑有咬口。配特製醬汁味道更提升。波士頓龍蝦冬蔭公汁扁意粉波士頓龍蝦冬蔭公汁扁意粉:半邊龍蝦肉質鮮嫩,仲未鮮紅色的蝦膏,扁意粉彈牙掛汁,醬汁味道酸甜帶少辣,味道開胃惹味。小食拼盤:有炸蝦、、炸釀豆卜、香腸、薯條、雞翼。全部都係即叫即炸,香脆可口,送酒一流。胚芽芒果沙冰(奶蓋):芒果味濃,加上胚芽和奶蓋,入口順滑又香甜。Gin with Lychee Honey Smoothie with Ice Cream:用金酒、檸檬汁、荔枝、荔枝糖漿、蜂蜜、香草冰淇淋調製而成,味道清爽解喝。

2025-04-14 0 views
將軍澳中心依間餐廳性價比好高!我同朋友下午茶時間去到都大排長龍,真係好期待。下午茶好多款式選擇,真係樣樣都想試。食物既質素相當高,餐湯係濃郁既南瓜湯,配香蒜牛油手工酸種包,酸種包烤到脆脆,好重蒜蓉味。(+$22)推薦意大利黑松露煙肉野菌忌廉蝴蝶粉,黑松露好香,忌廉汁夠CREAMY。($68)安格斯牛肉芝士漢堡配炸薯條,賣相吸引,份量大,牛肉JUICY,個包仲係脆架,都只係$78!另外ORDER左水果藍蝶花梳打,好靚既紫色,打卡一流。(+$21) 另一杯係玫瑰阿薩姆奶蓋茶,甜度適中,清新既玫瑰味,出色既奶蓋。($+20)下次黎將軍澳會再試佢既LUNCH SET!
將軍澳中心依間餐廳性價比好高!
下次黎將軍澳會再試佢既LUNCH SET!
2025-04-14 0 views
一進店,氛圍輕鬆愜意,適合休閒用餐。先說意大利黑松露煙肉野菌忌廉蝴蝶粉,上桌香氣撲鼻。黑松露獨特的香氣與煙肉咸香、野菌的鮮味完美融合,忌廉醬汁濃郁醇厚,均勻裹在蝴蝶粉上,每一口都層次豐富。搭配的雲呢嗱雪糕杯,奶香純正,甜度適中,為餐食增添了一份清爽。經典爆炸黑牛,蘇打與可樂的組合,氣泡在舌尖跳躍,味道新奇又上頭,很解膩。炭燒安格斯西冷牛扒薯條令人驚喜。牛扒炭燒香氣足,要的適中熟度,切開粉嫩,口感鮮嫩多汁,肉香四溢。薯條炸得金黃酥脆,外酥里糯。搭配的朱古力雪糕杯,濃郁的朱古力味在口中散開,絲滑香甜。滑州柑橘旺旺雪榚沙冰也很出色,柑橘的果香與雪榚融合,清爽冰甜,給味蕾帶來別樣享受。 這次用餐整體體驗很棒,菜品無論是口味還是搭配都可圈可點。環境與服務也不錯,是值得再次光顧的餐廳。
一進店,
氛圍輕鬆愜意,適合休閒用餐。

香與雪榚融合,清爽冰甜,給味蕾帶來別樣享受。

2025-04-03 368 views
[📍將軍澳|Table ]將軍澳中心既Table類似開放式既cafe,裝修幾好文青feel ,座位闊落,整體觀感都唔錯。叫左兩個主食,食物既質素都相當高。首先叫左個炭燒頂級封門牛柳,果然係頂級,牛柳煎得啱啱好,肉質嫩滑,七成熟都非常容易入口。牛柳帶有炭氣,簡單配烤過既蒜頭同埋配菜非常吸引。另一個叫左波士頓龍蝦冬蔭公汁扁意粉,龍蝦汁勁掛,食落口勁重冬陰功味,同埋都幾辣,意粉食落勁cream。龍蝦肉都算大嚿,意粉每一啖都有龍蝦味,扁意粉軟硬度適中👍🏻餐湯係南瓜忌廉,酸種麵包熱辣辣脆卜卜,好味。而家做緊優惠,咁啱今日係長薯條任食,好脆好香口,外脆內軟😋飲品燕麥鮮奶咖啡同凍檸檬茶,有機會下次試埋個甜品都幾吸引。
[📍將軍澳|Table ]

龍蝦肉都算大嚿,意粉每一啖都有龍蝦味,扁意粉軟硬度適中👍🏻

餐湯係南瓜忌廉,酸種麵包熱辣辣脆卜卜,好味。
而家做緊優惠,咁啱今日係長薯條任食,好脆好香口,外脆內軟😋

飲品燕麥鮮奶咖啡同凍檸檬茶,有機會下次試埋個甜品都幾吸引。
2025-03-27
Type of Meal
Dinner
2025-04-03 374 views
💡人氣排隊西餐廳呢間Table 走木系小清新風,環境寬闊,好舒服,而且周邊都種左植物,比人一種好放鬆的感覺。🥩炭燒頂級封門牛柳選用澳洲和牛封門部位,七成熟岩岩好,經過炭燒的烹調方式,外表微微焦香,內裡保持多汁的口感。仲有烤得好香口的薯仔,好味又飽肚。🍕 日式和風鰻魚薄餅 薄餅外皮酥脆,內裡包裹著香嫩的鰻魚,搭配特製的和風醬汁,令每一口都充滿濃郁的鮮味。🧇 焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕 窩夫外脆內軟,搭配香甜的焦糖香蕉,散發著濃郁的焦糖香氣。再加埋冰凍呍呢嗱雪糕,令到口感更豐富。🍸Gin Tonic with Grapefruit & Butterfly Pea魔法變色特調!蝶豆花天然紫藍色遇酸變粉紅,金酒+西柚糖漿的酸甜組合超清爽,Tonic氣泡感十足,打卡必點✨ 🍓Table水果茶🍍 新鮮水果現切,茶底好清香,有熱有凍可以選擇。
💡人氣排隊西餐廳

🥩炭燒頂級封門牛柳

🍕 日式和風鰻魚薄餅

🧇 焦糖香蕉比利時窩夫伴雪糕

🍓Table水果茶
🍍 新鮮水果現切,茶底好清香,有熱有凍可以選擇。

2025-03-25 574 views
🥰🥰係將軍澳搵朋友,順便食個晚餐又想坐下飲下野,所以就黎左e間餐廳食下🥳睇下餐牌除左西餐有嘅野之外,都仲有石鍋烏冬食😋岩哂鐘意食熱野嘅我🤩餐湯好高質,係蘑菇粟米湯配香蒜牛油手工酸種包😆🌺蒲燒鰻魚石鍋烏冬,烏冬滑滑🤤鰻魚口感彈牙肥美☺️🌺北海道刺身帶子海膽汁意大利粉,帶子用牛油煎香,味道好鮮味,意大利粉條條都掛到汁,帶濃厚忌廉味😍超creamy 😚🌺炭燒頂級封門牛柳配薯角蔬菜,牛柳份量好多,牛味好出,同埋好貼心幫你切埋😆🌼焦糖香蕉比利時窩夫伴朱古力雪糕,焦糖香蕉果味好香,比利時窩夫帶甜味,配搭朱古力雪糕岩好😉🌺玄米抹茶士多啤梨燕麥奶配雪糕&凍忌廉特濃朱古力,抺茶好香配埋士多嘩梨唔會太甜👍🏻特濃朱古力夠香滑❤️

餐湯好高質,係蘑菇粟米湯配香蒜牛油手工酸種包😆

🌺蒲燒鰻魚石鍋烏冬,烏冬滑滑🤤鰻魚口感彈牙肥美☺️

2025-03-24 460 views
今日傍晚經過呢間店見到已經開始有人排隊望吓餐牌都覺得啲嘢食唔錯就入嚟坐低試吓黑松露蛋黃醬美式薯條每次經過Cafe都會見到人食呢個惹味嘅薯條佢個醬俾得好多每條薯條都點到好夠味👅北海道刺身帶子海膽汁意粉如果鍾意食海膽汁嘅朋友仔一定超鍾意食呢個意佢海膽味好濃 帶子煎到啱啱好啲意粉又煙靭好味到停唔到口炭燒頂級封門牛柳 伴燒生薯 原個蒜頭呢度食嘅封門柳質素真係唔錯 叫咗五成熟燒到啱啱好唔會太韌亦都有好重嘅牛味 而且牛柳數量都幾多 性價比幾高然後薯仔點埋啱啱剩低嘅黑松露醬超惹味另外原個蒜頭又係 唔怕口臭嘅必食惹味之選招牌酒香乳鴿 配野菌意大利黑松露飯呢個乳鴿整得啱啱好塊皮係好脆 肉係嫩滑嘅然後最正係佢個野菌黑松露意大利飯味道好Creamy 同埋超級重黑松露味然後呢度嘅嘢飲係超多選擇咖啡熱茶沙冰梳打任君選擇我就揀咗Oreo香蕉奶昔佢有埋個朱古力嘅雪糕 飲落去亦都勁重香蕉味好似食咗隻香蕉咁樣👅👅另外仲叫咗黑糖薑母茶喺凍嘅天飲完即刻成個身都暖晒
今日傍晚經過呢間店見到已經開始有人排隊

好似食咗隻香蕉咁樣👅👅

另外仲叫咗黑糖薑母茶
喺凍嘅天飲完即刻成個身都暖晒
2025-03-24 399 views
呢間開放式西餐廳,成日都要排隊,今晚夜咗食飯先唔駛等,咁就要試下啦。自己掃二維碼落單,有小食,沙律,主菜可以有薄餅/烏冬/肉類等選擇。今晚就叫咗個石鍋照燒鷄扒烏冬 ($88),上枱時成鍋係滾住上,超級夠熱,內有粟米,木耳絲及日本魚蛋作配料,湯底就叫白鷄湯。味道幾清甜,帶點奶嘅香滑度。照燒鷄扒就係另上,都有成隻碟咁大塊,有D焦香位。甜甜地嘅照燒汁與啖啖肉嘅鷄扒,易食入口無難度。加$28可以另叫炸薯條,份量足2個人分享,條條都熱辣脆炸,沾D甜甜地嘅茄汁食,好食。仲可以用半價享用精選特色飲品,叫咗杯牛奶咖啡配燕麥奶都係$16,平過快餐店。絶對可以回頭。

照燒鷄扒就係另上,都有成隻碟咁大塊,有D焦香位。

甜甜地嘅照燒汁與啖啖肉嘅鷄扒,易食入口無難度。

絶對可以回頭。
2025-03-21 367 views
《小清新咖啡廳🍃》———————————————#Table 🍽️-餐廳位於商場中庭,採開放式設計,環境光猛,坐位亦好舒適,走木系自然style 🪵-🍝 刺身帶子海膽汁意大利粉北海道刺身級嘅帶子厚身有彈性,味鮮入口嫩滑,海膽醬略帶咸香,意粉煮得爽口彈牙又掛汁❤️-🥩 炭燒頂級封門牛柳嗌咗三成熟都好容易切開嚟食,牛味好香濃,油脂感十足,肉質有咬口,肉味濃郁,配搭埋醬汁同燒蒜一齊超正🧄旁邊仲有薯仔粒同菜伴碟,幾豐富~-🐔 三色醬雞翼小食都整得好出色,雞翼嫩滑唔會乾,炸到外皮脆卜卜❤️-🏔️ Table雪山最後我哋嗌咗個甜品,賣相極佳,滿滿嘅奶油忌廉堆滿成一個雪山咁嘅樣,上面滿咗馬卡龍、爆谷同雪糕,層次豐富😍
《小清新咖啡廳🍃》
———————————————
#Table 🍽️
🍝 刺身帶子海膽汁意大利粉
🥩 炭燒頂級封門牛柳
🐔 三色醬雞翼
小食都整得好出色,雞翼嫩滑唔會乾,炸到外皮脆卜卜❤️
🏔️ Table雪山
2025-03-18
Type of Meal
Dinner
2025-03-21 351 views
呢日黎到將軍澳呢間tabel, 呢間餐廳成日過左夜晚7:30 都見到有人排隊, 我地今日早左到所以唔駛等就直入, 坐左陣見到都好快滿座~ 好彩早黎! 呢度有D 做緊Promotion 既餐, 你亦都可以叫主菜再加錢叫main course! 我地就揀左啤雞香脆燒雞同埋封門柳! 再加左薯條、湯、伯爵茶芝士蛋糕, 藍莓芝士蛋糕同埋Table 雪山! 樣樣都好想試,又好肚餓所以就決定試哂佢! 先講下隻燒雞, 真係好嫩滑,燒得非常好! 好香啤酒味! 同埋個皮勁脆… 好好食! 仲要有薯仔粒伴碟, D 薯仔粒都好好食! 好正! 跟住個封門柳都好正, 好嫩, 我地叫左7成熟, 係我最中意既熟度! 佢唔會好UN, 仲好易咬,同埋勁香牛味又冇乜肥位, 真係必叫呀! 跟住就係芝士蛋糕,兩隻都好出色! 超好食! 好滑, table 雪山好誇張, 係勁多cream配雪糕, 仲有好多粒macaron ! 好誇張! 飲埋佢既抹茶燕麥奶同埋奶蓋, 真係勁勁勁滿足!一定要再黎食其他野!

2025-03-20 310 views
今日同朋友去將軍澳行街見到呢間環境都幾靚嘅西餐 啲嘢又唔係好貴 所以就入去試吓蒲燒鰻魚石鍋烏冬個石鍋烏冬嚟到仲係滾嘅 我哋分完啲烏冬之後 啲職員都好好 即刻加返啲湯俾我哋 驚我哋個烏冬唔夠湯 鰻魚都有好大塊 真係好抵食🤣招牌酒香乳鴿配黑松露忌廉意大利飯啲乳鴿真係好香酒味 唔洗點汁都好夠味 個黑松露忌廉意大利飯好Creamy 加埋啲牛肝菌忌廉汁 真係一流西京燒挪威三文魚扒伴十五穀米飯三文魚扒燒得好滑 好多汁 配飯真係好好食🤤仲要用十五穀米真係好健康👍🏻我哋仲跟餐配咗兩個小食一個係胡麻醬秋葵 另一個係是日餐湯配蒜香酸種包 今日個湯係南瓜忌廉湯 再加埋個牛油味好重嘅酸種包 好正🤤另外我哋仲叫咗一個小食 蜜糖芥茉醬番薯條 新鮮炸起 熱辣辣 而且有番薯嘅甜味 十分推介最後嘢飲我哋就叫咗一杯胚芽抹茶沙冰同另一杯Oreo香蕉奶昔😋

蒲燒鰻魚石鍋烏冬

招牌酒香乳鴿配黑松露忌廉意大利飯

西京燒挪威三文魚扒伴十五穀米飯

1988 views
2025-03-18 317 views
🤑甜品價錢約$100🪑 係商場ge open area 食 都幾chill 商場又唔會太多人行黎行去 weekend去等左一陣位坐得舒舒服服 價錢又唔算好貴店員幾貼心 臨走果陣 我地漏左野係位都見到 即刻提我地🫶🏻▪️砵酒野菜燴牛肋肉 配飯/意粉 $78D牛肉都幾多 而且幾腍 👍🏻 個醬又唔會好膩▪️唐揚炸雞北海道咖喱蛋蓋珍珠飯 $88呢個咖喱飯配唐揚雞都幾特別 平時都少見跟餐仲有杯飲品 性價比都幾高 今次試ge養生茶同果茶都唔錯

🤑甜品價錢約$100

▪️唐揚炸雞北海道咖喱蛋蓋珍珠飯 $88
呢個咖喱飯配唐揚雞都幾特別 平時都少見

跟餐仲有杯飲品 性價比都幾高 今次試ge養生茶同果茶都唔錯
2025-03-18 361 views
將軍澳都有出色既人氣打卡Cafe ?小編今次同朋友就埋帶大家黎到將軍澳,同大家介紹位於將軍澳中心既人氣打卡Cafe 一 Table @tablecafehk🌟炭燒安格斯西冷牛扒薯條 $118薯條炸得香脆,份量亦比得相當大方西冷牛扒肉味濃之餘,亦食得出炭燒香味🤤👍🏻👍🏻*+$22是日餐湯 香蒜牛油手工酸種包🌟紅絲絨蛋糕 $38紅絲絨蛋糕除左好適合用黎打卡,蛋糕本體口感亦非常鬆軟🤤👍🏻👍🏻🌟英倫紳士炸魚薯條 $68炸魚既炸衣輕盈無負擔,食埋薯條都吾會覺得太邪惡🤤👍🏻👍🏻🌟香橙手搖咖啡 $36香濃咖啡帶一絲清新橙香🤤👍🏻🌟Table雪山 $78口感輕盈既蛋白霜入面包住朱古力雪糕🤤👍🏻📍Table地址:將軍澳中心G樓G87及G90號舖]
將軍澳都有出色既人氣打卡Cafe ?

🌟炭燒安格斯西冷牛扒薯條 $118
薯條炸得香脆,份量亦比得相當大方
西冷牛扒肉味濃之餘,亦食得出炭燒香味🤤👍🏻👍🏻

*+$22是日餐湯 香蒜牛油手工酸種包

🌟紅絲絨蛋糕 $38

🌟英倫紳士炸魚薯條 $68
炸魚既炸衣輕盈無負擔,食埋薯條都吾會覺得太邪惡🤤👍🏻👍🏻

🌟香橙手搖咖啡 $36
香濃咖啡帶一絲清新橙香🤤👍🏻