講真有好多朋友仔一聽到串燒放題可能第一時間覺得食物好打有限,肯定腸丸果d下欄嘢,包括我自己都咁諗,但今次我錯了🤢呢間位於鵝頸橋旁邊既新開海鮮串燒放題店,有著聽落平凡既賣點,品質卻超乎想像地出色,何解?請看下回分解;本身閒日得兩個時段選擇,五半,八半各食兩個半小時,選擇有點少但兩個半鐘都相對兩小時多左食杯雪糕既時間,但係呢間店你唔會有興趣食雪糕因為食物品質太高,根本冇位(本人不代表女性立場,因女性消化系統比較男性複雜)本人是日同同事準時到場,由於新店所以不用等待立刻開爐,有多個套餐選擇但基本上只會選龍蝦套餐,因為各式套餐主要影響非任食既海鮮種類,而且各等級差個廿蚊三十蚊,何樂而不為?請記住海鮮非任食,串燒才是。D龍蝦新鮮到比人劏開左成半個鐘都仲識郁,我當堂嚇左一跳,你睇仲有幾多膏🥰帶子:大大粒燒完成粒可以完整夾出嚟,新鮮度十足,又彈牙又爽口蟶子:份量少左d,好食無砂係真既,但攝牙啦都唔夠😢鮑魚:店員早就去除排泄器官,直接燒,肉質飽滿絕對係食橡筋(回想之前某燒烤店竟然要客自已剪走排泄器搞到勁臭)店員主動幫手燒既龍蝦:肉質真心彈牙海水味仲殘留著,一d都唔霉,真心推介選呢個套餐食完海鮮唔夠喉,

海鮮龍蝦套餐
請記住海鮮非任食,串燒才是。
蟶子:份量少左d,好食無砂係真既,但攝牙啦都唔夠😢

食完海鮮唔夠喉,開始食放題串燒,主要以肉類為主,搵條菜食下都冇,頂多得個金菇杯🤯
普遍品質都平均之上,特別推薦:
澳洲一口牛:燒完肉味濃郁,保有肉汁唔會乾癟癟。
三式雞翼:土匪,蒜蓉,麻辣;隻隻都脹卜卜燒完好 juicy仲要入味先抵死。
泰式豬頸肉;肥肉瘦肉相間,做到半肥瘦,油香滿溢.
燒菠蘿:燒完都仲鬼咁甜又多汁,仲要唔使怕有筋,啖啖肉
連皮雞肉串:燒完層皮香噴噴肉質鮮嫩

兩個半鐘話咁快就過,食物品質遠超預期,但依然都有唔少問題

燒烤店普遍都有既問題:
1。爐面積同火力,呢度爐既火力夠但爐面面積係硬傷,建議兩人黎食就剛剛好

2。抽油煙機位置太貼近爐面,估計為咗減少令客人周身油煙味,但離開爐面得1x cm真係要隻手屈黎屈去都反唔係好到d食物(而且時間一耐都仲係成身味)

3。只為肉食獸而存在,蔬菜種類寥寥可數

4。冇酒飲🥲冇酒飲😭冇酒飲😱😱😱😱因為好重要所以講三次,暫時未有酒牌所以要飲要自行買上黎仲要保留收據以防法律責任

5。最後一項就係,即使場地只係半滿,即使不再離座攞野食,即使爐面食物未熟,夠鐘立即趕人。想食埋爐面果少少就準備好佢哋唔同人每2分鐘走黎吹一次同係你旁邊行黎行去,以新店而言真心之前做得幾好都破壞晒個最終印象.

總括黎講有下次但最多兩人黎,多過2個人可能未必食到滿足,希望不久既將來有酒飲,畢業串燒同酒係兩公婆,必須要係埋一齊。
海鮮龍蝦套餐
屯門大欖燒烤喺銅鑼灣開分店啦🥳🥳新店主打2.5小時串燒放題同活海鮮套餐,仲有多款炸物、小食、飲品可以任食任飲!!餐廳接受包場同預約舉辦派對,約埋班fd黎燒野食就啱哂👯‍♀️👯‍♀️-🦐高級活海鮮套餐B $308/位✨-我地揀左B餐,海鮮有蟶子、鮑魚、扇貝、蠔、蝦同沙白~~海鮮有魚缸飼養,全部都好新鮮!蝦肉口感爽彈,沙白、扇貝厚肉鮮甜😋😋可惜只係一人一份,如果有得任食就好🤣🤣食完海鮮就可以食串燒放題啦~~串燒選擇超過50款,包括有熊本一口牛、香蜜叉燒粒、泰式豬頸肉、香辣孜然肉串同牛仔骨等~~味道都唔錯,每款試啲都好夠飽❤️❤️當中推介熊本一口牛🐮!口感軟腍,油脂香十足🤤🤤而且採用明火燒烤🔥,唔洗燒好耐就食得!!餐廳仲有提供多種調味,包括蒜蓉牛油蜜糖、泰式青醬、孜然粉、辣粉等,十分貼心👍🏻👍🏻另外仲可以用qr code落單叫炸物小食~~有炸雪糕、炸燒賣、炸芝士、炸雞等,仲有蒜蓉燒茄子同燒韮菜🤩🤩燒茄子真心推介!燒得啱啱好,好惹味!!最後去自助區拎埋水果🍉同甜品🍮,作為今餐完結好滿足❤️❤️
屯門大欖燒烤喺銅鑼灣開分店啦🥳🥳
🦐高級活海鮮套餐B $308/位✨
我地揀左B餐,海鮮有蟶子、鮑魚、扇貝、蠔、蝦同沙白~~

可惜只係一人一份,如果有得任食就好🤣🤣

食完海鮮就可以食串燒放題啦~~
味道都唔錯,每款試啲都好夠飽❤️❤️

當中推介熊本一口牛🐮!口感軟腍,油脂香十足🤤🤤
而且採用明火燒烤🔥,唔洗燒好耐就食得!!

另外仲可以用qr code落單叫炸物小食~~

燒茄子真心推介!燒得啱啱好,好惹味!!

最後去自助區拎埋水果🍉同甜品🍮,作為今餐完結好滿足❤️❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀🦞高級活海鮮套餐✖串燒燒烤放題🐡⠀⠀⠀⠀⠀⠀為食豬除左鐘意食燒肉🥩,今次去試一間新開串燒燒烤放題,而小妹揀左Level2️⃣ (💰308加1) 高級活海鮮🐠套餐1set再加串燒放題💃🏻🍽️活海鮮類🐠呢度有魚缸飼養新鮮水產,即叫即劏保持新鮮,包括: 來自日本的令和の怪物生蠔,肉質厚身嫩滑、巨型原粒扇貝、虎蝦蝦🦐肉鮮甜爽口,沙白厚肉鮮美,蟶子同鮑魚😱🍽️串燒類逾五十款,串燒散發陣陣焦香,十分惹味。個人推介熊本一口牛🐮,🇫🇷式羊架,牛仔骨✅店方仲提供3️⃣種調味比客人配合自己口味 - 蒜蓉牛油蜜糖,泰式青醬,孜然粉辣粉🈵🍽️飲品類又係任飲爆多款嘅👏🏻,都係D汽水類同紙包,就🈚供應酒精類既⛔🔸總括黎講,呢度環境闊落舒適,食物質素高💯值得一試‼️另餐廳接受包場和歡迎預約舉辦派對 😍P.S. 位置唔太起眼,喺2000年廣場對面嘅冠景樓行樓梯上一層㊙️📣大欖串燒 Tai Lam Skewer @tailamskewer 📣📍 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室⏰ Mon-Thur 1730-2300⏰ Fri-Sun 1200-2300⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#跟著為食🐷食食食之銅鑼灣 #hkgirl
🦞高級活海鮮套餐✖串燒燒烤放題🐡

⏰ Mon-Thur 1730-2300
⏰ Fri-Sun 1200-2300
⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#跟著為食🐷食食食之銅鑼灣 #hkgirl #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #foodstgram #hkfoodblogger #allyoucaneat #bbqgathering #tailamskewer #銅鑼灣網燒 #hkbbq #銅鑼灣美食 #海鮮網燒 #任食串燒 #活海鮮 #生蠔龍蝦 #西澳 #日本生蠔 #黃店 #黃色經濟圈 #良心小店 #黃店推介 #香港美食 #🇭🇰 #hkig #銅鑼灣黃店 #cafe #打卡
2022-08-15 130 views
👩🏻喺IG見到唔少人食呢間放題串燒店。最正係有得燒活海鮮😻🦐🦪。✨高級活海鮮套餐 套餐B $308/位蟶子、鮑魚、扇貝、蠔、蝦、沙白+串燒燒烤放題海鮮拼盤質素超高🤤。蝦肉肉質爽彈,沙白厚肉得嚟有少少海水味。最好味係扇貝,鮮甜彈牙又唔韌。自助區有超過五十款串燒。比較推薦土匪雞翼,孜然粉同五香粉嘅味道都好重😋。牛仔骨超易燒得香口,肉質唔會太韌🤤。雞軟骨爽脆好味,不過就要自己調味喇。餐廳提供🧄蒜蓉牛油蜜糖、🇹🇭泰式青醬、🌶孜然粉辣粉三款調味。佢哋另一款「極上龍蝦活海鮮套餐」仲包括🦞西澳游水龍蝦同埋🦪令和の怪物生蠔。有水槽養住夠晒新鮮。仲可以預約包場開party🎉。下次試下先🤤!

✨高級活海鮮套餐 套餐B $308/位
蟶子、鮑魚、扇貝、蠔、蝦、沙白+串燒燒烤放題

2022-08-11 221 views
🔥新開串燒放題系列—▫️餐廳:大欖串燒 Tai Lam Skewer @tailamskewer▫️地點:全香港只有1️⃣間分店📍銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室▫️營業時間⏰:星期一至日12:00-23:00▫️價錢:~$100+—美味:🔥🔥🔥+0.85🔥環境:🔥🔥🔥+0.6🔥價錢:💰💰💰+0.7💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳+0.7👨🏻‍🍳—咁熱去唔到戶外bbq🔥🔥就去依間新開既燒烤串燒店食😁佢哋有魚缸飼養各種海鮮🔥明火燒烤特別有風味🔥有多過五十款串燒比我嘅選擇✔️提供三種調味 - 蒜蓉牛油蜜糖,泰式青醬,孜然粉辣粉—✅餐廳亦接受包場和歡迎預約舉辦派對—📍高級活海鮮套餐 + 串燒燒烤放題 價錢:$308(新價錢)如果想食好啲👉🏻可選擇:*「極上龍蝦活海鮮套餐」包括西澳游水龍蝦,還有來自日本的令和の怪物生蠔* ✔️海鮮:蟶子鮑魚、扇貝 、蠔 、蝦、 沙白-蝦肉鮮甜爽口-沙白、鮑魚厚肉鮮美整體來講,海鮮好fresh😁rm唔會有沙— ✔️串燒:多過五十款串好晒🔥好方便拎同燒黎食😆似足去bbq💜推薦串燒💜-羊肉串-煙肉蕃茄-司華力腸(+蜜糖)-牛油🧈粟米🌽-蒜蓉金菇-芝心丸-五花腩—#好西 #打卡 #日
🔥新開串燒放題系列

環境:🔥🔥🔥+0.6🔥
價錢:💰💰💰+0.7💰
服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳+0.7👨🏻‍🍳

🔥明火燒烤特別有風味🔥有多過五十款串燒比我嘅選擇
✔️提供三種調味 - 蒜蓉牛油蜜糖,泰式青醬,孜然粉辣粉

✅餐廳亦接受包場和歡迎預約舉辦派對

📍高級活海鮮套餐 + 串燒燒烤放題
價錢:$308(新價錢)

✔️海鮮:蟶子鮑魚、扇貝 、蠔 、蝦、 沙白
-蝦肉鮮甜爽口
-沙白、鮑魚厚肉鮮美
整體來講,海鮮好fresh😁rm唔會有沙

✔️串燒:多過五十款
串好晒🔥好方便拎同燒黎食😆似足去bbq

💜推薦串燒💜
-羊肉串
-煙肉蕃茄
-司華力腸(+蜜糖)
-牛油🧈粟米🌽
-蒜蓉金菇
-芝心丸
-五花腩

#好西 #打卡 #日本燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #銅鑼灣美食 #刺身 #tailamskewer #銅鑼灣網燒 #hkbbq #銅鑼灣美食 #銅鑼灣燒烤#海鮮網燒 #海鮮燒烤 #任食串燒 #allyoucaneat #bbqgathering #串燒
#活海鮮 #龍蝦 #生蠔龍蝦 #西澳 #日本生蠔#amy_in_cwb #刺身
2022-08-07 217 views
有日傾計得知有個朋友係尼間餐廳番工,就有人提議今個星期日去尼間餐廳食晚餐,個位朋友幫我地book位,平時都好少去銅鑼灣咁遠,依家先知大欖串燒吾係大欖🤣揀左1個海鮮餐,之後自己拎食物同飲品,食物同飲品款式種類好多,然後就埋位燒野食,由於有d人好肚餓,所以覺得個爐吾夠位燒,未熟曬又夾起,有少少擔心佢地肚痛🤣用餐時間都好長,可以食飽休息下再食,不過我就覺得無炭爐個種燒出尼咁好食🤔不過價錢可以接受既
有三個套餐由$268-358,我就食左$288包海鮮每人一隻蟶子、鮑魚、扇貝、日本蠔、蝦及兩隻沙白串燒就有超過五十款選擇🎉150分鐘任食海鮮都幾新鮮👍🏼 日本生蠔肉質厚身嫩滑、大蝦鮮甜爽口、沙白厚肉多汁、鮑魚都大隻明火燒烤都幾好玩又有冷氣吾會熱辣辣☀️雞軟骨、豬頸肉、羊架、土匪/麻辣雞翼、一口牛粒 都好惹味😋加上芝士拉絲更正翠玉瓜烤完都好多汁、冬菇都好岩做串燒可以自己調味,有蒜蓉牛油蜜糖、泰式青醬、孜然粉、辣粉前菜都好好食,烤菠蘿鮮甜多汁、烤茄子好入味🍆、雲耳微辣爽口、炸地瓜球外脆內軟👍🏼飲品種類都好多,多款紙包飲品亦有清熱的茶飲選擇(可以清下熱氣食多幾條串燒😆)

串燒就有超過五十款選擇🎉150分鐘任食

明火燒烤都幾好玩又有冷氣吾會熱辣辣☀️

翠玉瓜烤完都好多汁、冬菇都好岩做串燒
可以自己調味,有蒜蓉牛油蜜糖、泰式青醬、孜然粉、辣粉

2022-08-05 180 views
好耐之前去過大欖燒烤,好好食😆以家有分店,大欖串燒,梗係要去試下😝入到去,裝修幾舒服,有卡位座 nice! 呢度主要食串燒燒烤放題+新鮮生猛海鮮套餐🤩🎏價錢分咗3級,最平$268,睇下你想食咩海鮮啦!最平就已經有4 款海鮮,同任食串燒共有53 款,仲有飲品自已任拎✨❤️ 如果你揀最貴嗰個「極上龍蝦活海鮮套餐」就可以試到西澳游水龍蝦,還有來自日本的令和の怪物生蠔,肉質厚身嫩滑!我今日就食咗🐟🦐 高級活海鮮套餐+串燒燒烤 ($288)呢款海鮮套餐包括有蟶子、鮑魚、扇貝 、生蠔 、蝦、 沙白✨蝦肉鮮甜爽口,沙白厚肉鮮美生蠔好肥美,鮑魚都好爽口💕!我見佢地仲郁緊㗎🙈 雖然感覺好殘忍,但係都證明佢哋真係好新鮮!同埋全部都有魚缸飼養嫁!🍢串燒自助區可以仼你拎,有超過五十款!特別鍾意🥩食香蜜叉燒粒 - 熱辣辣的叉燒甜甜地,好正!🥩咸牛脷串 - 十分厚切,咸香感重!🍡芝味牛筋丸 - 係會爆芝士嘅牛筋丸!🍡台式花枝丸 - 又甜又彈牙!另外,餐廳仲有提供三種調味醬,包括左蒜蓉牛油蜜糖、泰式青醬同孜然粉辣粉,方便自己調味😍餐廳係明火燒烤,特別有風味呢🍖🔥 燒串燒嘅時候散發陣陣焦香,超惹味!🥟小食除咗自己去出邊
入到去,裝修幾舒服,有卡位座 nice!

呢度主要食串燒燒烤放題+新鮮生猛海鮮套餐🤩🎏

我今日就食咗
🐟🦐 高級活海鮮套餐+串燒燒烤 ($288)

🍢串燒
自助區可以仼你拎,有超過五十款!
特別鍾意
🥩食香蜜叉燒粒 - 熱辣辣的叉燒甜甜地,好正!
🥩咸牛脷串 - 十分厚切,咸香感重!
🍡芝味牛筋丸 - 係會爆芝士嘅牛筋丸!
🍡台式花枝丸 - 又甜又彈牙!

🥟小食
除咗自己去出邊拎嘢食,仲可以掃QR code order 小食!
我自己就好鍾意食炸蠔同埋燒茄子 🍆佢地都係即叫即製,好熱辣辣!😋

我自己就覺得呢一個串燒放題,加埋海鮮都幾高質素!值得一試,我都好想再食呀😍

📍 大欖串燒 Tai Lam Skewer @tailamskewer
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
#活海鮮 #龍蝦 #生蠔龍蝦 #西澳 #日本生蠔
2022-08-04 144 views
“高級活海鮮套餐B”($288/位)大欖燒烤最近喺銅鑼灣開咗新分店大欖串燒分店主打海鮮套餐+串燒燒烤放題2.5小時放題套餐分成3個價位,分別在於海鮮類別我地就叫咗中間價錢嘅套餐B海鮮有蟶子,鮑魚,扇貝,蠔,蝦,沙白因為餐廳裏面有幾個大魚缸養住啲海鮮所以全部都超鮮甜🤤Size都好大隻😍仲可以去自助區拎啲調味自製蒜蓉牛油扇貝😛店員好貼心咁幫我地較細啲個爐嘅火因為驚啲海鮮水份高會係咁爆汁😝趁新鮮燒哂啲海鮮之後就到串燒放題時間🤩呢道串燒種類非常多,擺滿2大個雪櫃好多串燒都好有特色好似泰式豬頸肉,韓式甜辣雞肉串,土匪雞翼等明火燒烤燒出嚟特別香口🔥加埋蜜糖真係十足十喺bbq場燒嘢食咁😝最正係連燒方包都有🤣除咗自助區嘅串燒仲有啲用qrcode落單嘅炸物同燒物炸雪糕,炸燒賣,燒韭菜,茄子等等都好高質😋食到咁上下係時候拎啲水果同雪糕食吓🍉燒足2.5鐘真係食到好飽😆
“高級活海鮮套餐B”($288/位)

大欖燒烤最近喺銅鑼灣開咗新分店大欖串燒

分店主打海鮮套餐+串燒燒烤放題2.5小時

放題套餐分成3個價位,分別在於海鮮類別

我地就叫咗中間價錢嘅套餐B

海鮮有蟶子,鮑魚,扇貝,蠔,蝦,沙白

因為餐廳裏面有幾個大魚缸養住啲海鮮

所以全部都超鮮甜🤤Size都好大隻😍

仲可以去自助區拎啲調味自製蒜蓉牛油扇貝😛

店員好貼心咁幫我地較細啲個爐嘅火

因為驚啲海鮮水份高會係咁爆汁😝

趁新鮮燒哂啲海鮮之後就到串燒放題時間🤩

呢道串燒種類非常多,擺滿2大個雪櫃

好多串燒都好有特色

好似泰式豬頸肉,韓式甜辣雞肉串,土匪雞翼等

明火燒烤燒出嚟特別香口🔥

加埋蜜糖真係十足十喺bbq場燒嘢食咁😝

最正係連燒方包都有🤣

除咗自助區嘅串燒

仲有啲用qrcode落單嘅炸物同燒物

炸雪糕,炸燒賣,燒韭菜,茄子等等都好高質😋

食到咁上下係時候拎啲水果同雪糕食吓🍉

燒足2.5鐘真係食到好飽😆
位於大欖涌的「大欖燒烤」最近在銅鑼灣開設分店,終於都等到在市區開分店。一般要去燒烤都需要長途跋涉,依家就可以省卻時間,約埋三五知己一齊。最重要一點係,依家天氣咁熱,留係室內歎住冷氣食燒烤。​​​​​餐牌價錢分為三級制,由海鮮盤的款式而定,最平的 $268 已經有4 款海鮮,及任食串燒共有53 款,仲有飲品就係出面雪櫃自由任拎。🌟高級活海鮮套餐+2.5小時串燒燒烤放題 $288首先餐廳會上一個海鮮套餐海鮮拼盤包括:紐西蘭蟶子、大連鮑魚、北海道扇貝、福建九節蝦、青海沙白等等,每人一份,不過就無得添加。海鮮都幾新鮮,而且洗得幾乾淨。蠔同埋蟶子尤其出色,非常新鮮清甜,不過燒蠔或者其他有殼嘅食物就要需要多少少技巧。放題食品:多款串燒食物、前菜、熱盤、甜品及炸物,總共超過 50款。 串燒種類都幾多有雞翼,雞肉,豬肉,牛肉,海鮮等。仲有其他選擇例如蔬菜類,丸類及腸類等。食物有醃製好嘅,又有由自己調味嘅食物。醃製嘅食物味道近似燒烤嘅味道,別有風味。另外,有個專屬調味料位置備有蒜蓉牛油蜜糖同埋泰式青醬幫食物調味。明火爐火力足,就唔怕食物有排都未熟。而炸物類就需要掃碼落單,有炸生蠔,炸雞件,炸雪糕等。如果

🌟高級活海鮮套餐+2.5小時串燒燒烤放題 $288
首先餐廳會上一個海鮮套餐

放題食品:

明火爐火力足,就唔怕食物有排都未熟。而炸物類就需要掃碼落單,有炸生蠔,炸雞件,炸雪糕等。如果係需要師傅烹調嘅食物,等候時間會比其他長,例如燒茄子、燒菠蘿等。

至於甜品方面,就係自助區自取,有唔同類型嘅甜品供選擇。反而飲品種類都好多,多款紙包飲品,亦包括市面上較少見到嘅款色都有,基本茶類已經有很多選擇。

大欖串燒
📌銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
📍#銅鑼灣
2022-07-31 232 views
屯門大欖燒烤喺銅鑼灣新開業💛主打串燒燒烤放題+新鮮生猛海鮮套餐夏日炎炎同朋友仔嚟嘆住冷氣過吓燒烤癮就最啱喇💕價錢分咗3級,最平$268價錢差別在於海鮮款式同數量呀-🦐高級活海鮮套餐+串燒放題($288)呢款海鮮套餐包括有蟶子、鮑魚、扇貝 、生蠔 、蝦、 沙白全部有魚缸飼養款款都新鮮鮮美呀😍當中沙白厚肉鮮甜生蠔肥美鮑魚爽口呀💕🍢串燒自助區大約超過有五十款有丸類、雞牛羊豬肉、蔬菜等特別推介香蜜叉燒粒、鹽醬波蘭豬暔肉、台式古早味黑椒腸👍🏻另外仲提供咗三種調味醬...蒜蓉牛油蜜糖、泰式青醬同孜然粉辣粉可隨個人喜好調味喔!🍰甜品/水果有水果同甜品供應雖然款式唔算好多...但食完串燒個人熱辣辣食番件冰涼水果/甜品,夠晒爽呀❄️🥢小食除咗可以係自助區拎嘢食之外...入座時會有個QR code嘟一嘟就可以order小食而大部分小食都係以炸物為主!個人覺得一口西多士同椒鹽燒賣都好正呀❤️‍🔥西多金黃香脆煉奶同糖漿落得夠多,好滋味喔😋🧃飲品飲品款式都幾多有汽水、茶同紙包飲品當中有罐裝台灣製嘅荔枝烏龍茶平時食放題比較少見呢!試咗罐覺得唔錯,唔會太甜荔枝味天然清香💕-P.S 餐廳採用明火網燒放串燒上網果陣要比較小
屯門大欖燒烤喺銅鑼灣新開業💛
主打串燒燒烤放題+新鮮生猛海鮮套餐
夏日炎炎同朋友仔嚟嘆住冷氣
過吓燒烤癮就最啱喇💕
價錢分咗3級,最平$268
價錢差別在於海鮮款式同數量呀

🦐高級活海鮮套餐+串燒放題($288)
呢款海鮮套餐包括有蟶子、鮑魚、扇貝 、生蠔 、蝦、 沙白
全部有魚缸飼養
款款都新鮮鮮美呀😍
當中沙白厚肉鮮甜
生蠔肥美
鮑魚爽口呀💕

自助區大約超過有五十款
有丸類、雞牛羊豬肉、蔬菜等
特別推介香蜜叉燒粒、鹽醬波蘭豬暔肉、台式古早味黑椒腸👍🏻
另外仲提供咗三種調味醬...
蒜蓉牛油蜜糖、泰式青醬同孜然粉辣粉
可隨個人喜好調味喔!

🍰甜品/水果
有水果同甜品供應
雖然款式唔算好多...
但食完串燒個人熱辣辣
食番件冰涼水果/甜品,夠晒爽呀❄️

🥢小食
除咗可以係自助區拎嘢食之外...
入座時會有個QR code
嘟一嘟就可以order小食
而大部分小食都係以炸物為主!
個人覺得一口西多士同椒鹽燒賣都好正呀❤️‍🔥
西多金黃香脆
煉奶同糖漿落得夠多,好滋味喔😋

🧃飲品
飲品款式都幾多
有汽水、茶同紙包飲品
當中有罐裝台灣製嘅荔枝烏龍茶
平時食放題比較少見呢!
試咗罐覺得唔錯,唔會太甜
荔枝味天然清香💕
P.S 餐廳採用明火網燒
放串燒上網果陣要比較小心
唔可以放得太入
咪枝竹籤好易著火呀🔥
仲有生蠔唔可以燒得太耐🦪
若然overcook,蠔殼會爆喔❗️
2022-07-30 7080 views
喺銅鑼灣嘅新餐廳🌟大欖串燒🌟,💛係良心店大欖燒烤嘅分店!銅鑼灣新店主打串燒放題🍢,仲奉送海鮮拼盤🦐,由店內魚缸即叫即撈即劏,鮮!🤩🦐活海鮮套餐A $268/位海鮮拼盤有肥大肉厚嘅扇貝🤍、味道濃郁嘅蠔🦪、肉質爽彈嘅蝦🦐、同埋清甜無沙嘅沙白!😘🍢串燒喺自助區任拎任燒,有成50幾款,選擇極多!😍有醃製好嘅,亦有啲由自己調味嘅,枱面備有鹽、辣粉、同埋孜然粉,仲可以拎蒜蓉牛油蜜糖同埋泰式青醬!👍🏻明火爐火力足,好容易就燒到外焦香內嫩滑嘅最佳狀態!🥰以下幾款我都食過翻尋味:🌶韓式甜辣雞肉串 - 醃到入晒味,又香又辣,好惹味!👍🏻🐷泰式豬頸肉 - 一燒就出晒油,油香滿分,仲好爽口!🤩🥩牛仔骨 - 肉軟腍筋爽口,加少少鹽同埋辣粉已經超正!👅咸牛脷串 - 好特別,肉質似午餐肉,咸香感重!🧀芝味牛筋丸 - 會爆漿嘅牛筋丸!🤍台式花枝丸 - 甜美又彈牙!💛熟食/炸物大欖串燒嘅熟食同埋炸物都係廚部即叫即製,質素有保證!😋🍘炸忌廉牛肉餅 - 外脆內綿,十分滋味!🍍菠蘿 - 一咬即爆汁,香甜解膩!💛炸燒賣 - 卜卜脆,勁香口!

🦐活海鮮套餐A $268/位
海鮮拼盤

🍢串燒

🌶韓式甜辣雞肉串 - 醃到入晒味,又香又辣,好惹味!👍🏻

🐷泰式豬頸肉 - 一燒就出晒油,油香滿分,仲好爽口!🤩

🥩牛仔骨 - 肉軟腍筋爽口,加少少鹽同埋辣粉已經超正!

👅咸牛脷串 - 好特別,肉質似午餐肉,咸香感重!

🧀芝味牛筋丸 - 會爆漿嘅牛筋丸!

🤍台式花枝丸 - 甜美又彈牙!

💛熟食/炸物
大欖串燒嘅熟食同埋炸物都係廚部即叫即製,質素有保證!😋

🍘炸忌廉牛肉餅 - 外脆內綿,十分滋味!

🍍菠蘿 - 一咬即爆汁,香甜解膩!

💛炸燒賣 - 卜卜脆,勁香口!
2022-07-20 544 views
1)侍應服務有待改善,帶完位放個客係位就算,唔問要咩set,2個人用餐,枱上面得一套餐具都唔加返,最後客人主動問係咪要落set先同埋叫加返一套餐具。全程無侍應執枱,d碟、飲品罐同垃圾堆咗3大盤,d侍應見到都唔執,唔知點解⋯2)抽煙極需要改善,一入到埸已經煙霧彌漫,每張枱個抽煙機都抽得好差⋯⋯3)串燒食物款式少,熟食更加少之有少,海洋set嘅海鮮正常,但海鮮池一個海鮮都冇,唯有飲品款式多非常失望嘅體驗,試一次就夠🥲

非常失望嘅體驗,試一次就夠🥲
2022-07-18
2022-07-18 418 views
見到網上一直介紹這一間新開的串燒餐廳,找到機會新嘗試,整體食物的質素都不錯,但是海鮮份量偏小,menu 上的照片已經顯示是四人份量,我們一行三人點了A餐、B餐及C餐各一,上枱後,份量隨了龍蝦只得半隻,其餘海鮮食品每一款,感覺實在取巧!所以完全是要靠在外面拿取的肉類或蔬菜類才會填飽,即使串燒的肉類的味道還可以,大部份都是雪藏肉類兼選擇不多,而這個價錢相比其他日式放題,這裏就顯得不值兼價格有點貴!所以只此一次,不考慮再回頭幫襯了!

1。員工完全九流流,唔叫都唔幫手執野。2。野食普通到唔普通,燒烤最重要之一既蜜糖,竟然差成咁。3。個爐咁鬼細,逼人慢燒4。小小野食,就要人均400蚊,真係唔抵食。5。食物選擇無諗過少成咁 甜品又少,水果又少。如果大家有機會,真係唔好試。
1。員工完全九流流,唔叫都唔幫手執野。
2。野食普通到唔普通,燒烤最重要之一既蜜糖,竟然差成咁。
3。個爐咁鬼細,逼人慢燒
4。小小野食,就要人均400蚊,真係唔抵食。
5。食物選擇無諗過少成咁 甜品又少,水果又少。

如果大家有機會,真係唔好試。