Hiring
Monthly
$17,000-$23,000
Monthly
2020-07-22 145 views
蛋,全部都係蛋,去到門口就已經見到好多太陽蛋,連天花板上面嘅燈都可以整成太陽蛋,佩服佩服好耐都冇食過咁好食嘅滑蛋豬扒飯啦,平時喺日本料理食嘅豬扒同滑蛋撈埋一齊之後,通常豬扒塊皮一啲都唔脆,但呢度就啱啱相反,豬扒做到好脆口,但係浴室一啲都唔鞋口,抵讚呢個意粉中間就圍住左隻流心蛋隻蛋震騰騰忍唔住要整串佢鮮橙色嘅蛋黃汁一湧而出將蛋汁撈勻成個意粉之後,令到個意粉再更加creamy啲,而橙色一粒粒嘅就係明太子,撈埋啲意粉一齊食會更加有口感,佢啲蝦都好爽身,係有煎過㗎最後我哋叫咗個甜品,建議大家食主菜食到咁上下要落咗個甜品先,因為整梳乎厘都需要25分鐘嘅時間梳乎厘其實用到嘅材料都非常簡單,但係好考功夫,呢度嘅梳乎厘係做到非常之有空氣感,食落軟綿綿,甜度都啱啱好,配埋旁邊嘅水蜜桃,再加上少少糖漿,好有夏日氣息
吉列豚肉滑蛋丼
呢個意粉中間就圍住左隻流心蛋
海蝦明太子忌廉意粉
隻蛋震騰騰忍唔住要整串佢
鮮橙色嘅蛋黃汁一湧而出
香桃焦糖班cake
2020-07-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150.5 (Tea)
吉列豚肉滑蛋丼
海蝦明太子忌廉意粉
香桃焦糖班cake
2020-07-20 64 views
呢間餐廳係用蛋做主題來做好多唔同嘅料理所以吸引咗我哋嚟食 😳😳因為天氣太熱所以我哋嗌左一杯菠蘿梳打佢仲有好大塊菠蘿入面亦都有菠蘿肉 口感好豐富 🍍🍍之後我哋叫咗南蠻炸雞佢炸粉唔係好厚所以層皮唔會好熱氣但係入面就啖啖肉 有五大嚿 食完已經好飽但係呢個只係前菜😂😂主菜到啦😳 係海鮮番茄蛋包飯 佢嘅汁有好濃郁嘅忌廉蕃茄同埋海鮮味 係精心熬製嘅🥳🥳配菜有蝦同埋魷魚 🦑 最重要係個飯入面都撈左啲菇同埋蕃茄碎粒 好有驚喜唔係淨係白飯第三個係漢堡扒上面有隻好sharp嘅太陽蛋 薯條即炸好食🥳🥳 漢堡扒肉質鮮嫩 係唔錯嘅配搭我哋仲叫咗玉子燒甜甜地又有水份係入面👍🏻👍🏻最後最好食嘅就係佢呢個甜品我哋叫咗黑糖珍珠菠蘿疏乎厘 佢嘅口感唔係太重空氣咁唔會入口就冇咗亦都唔會好似蛋糕太硬仲好香蛋味加少少蜜糖非常好食一定要試🍳🍳
呢間餐廳係用蛋做主題來做好多唔同嘅料理
所以吸引咗我哋嚟食 😳😳

我哋仲叫咗玉子燒甜甜地又有水份係入面👍🏻👍🏻

2020-07-19 49 views
係網上見倒呢間既TKG蛋好似好吸引咁當然要黎試試啦!yoho呢間唔太大 要等一等位不過好快就有位啦!五款玉子串燒呢個賣相好可愛 而家好好味添啊!最中意蟹柳同明太子味😋海蝦明太子意粉呢個非常失望賣相靚係靚但d蛋白撈埋d意粉食 好奇怪啊!!最後撥走曬d蛋白同埋個意粉係凍食的⋯唔知點解好酸 好奇怪😅
係網上見倒呢間既TKG蛋好似好吸引咁
當然要黎試試啦!
yoho呢間唔太大 要等一等位
不過好快就有位啦!

五款玉子串燒

呢個賣相好可愛 而家好好味添啊!
最中意蟹柳同明太子味😋

海蝦明太子意粉

呢個非常失望
賣相靚係靚
但d蛋白撈埋d意粉食 好奇怪啊!!
最後撥走曬d蛋白
同埋個意粉係凍食的⋯
唔知點解好酸 好奇怪😅
2020-07-16 67 views
疫情高峰,lunch緊係買外賣🤪行開YOHO,經過開業冇耐既日式食蛋專門店,見到外賣自取85折,仲送湯及沙律,今次緊係唔可以唔試啦☺️做咗半日野太肚餓,同事們見到吉列豚肉丼啖啖肉都想試,但因為怕外賣令吉列皮淋哂而唔敢試,但我諗反正要試,就試埋佢外賣吉列野既包裝功夫,所以叫咗吉列沖繩琉香豚滑蛋丼。落完單,在店外面涼住冷氣,隔住玻璃,望住廚房師傅整料理,等待中增添樂趣🤣廚房一整好就交比樓面立即包外賣,速度夠哂快!👍🏻經過15分鐘既路程,已經返到公司自己位開餐,見到滑蛋無直接舖係吉列上面,反而係舖係飯到,再舖上厚實吉列豬扒,盡力保持脆口,做法聰明,而且味道剛好、啖啖肉,好味!有下次😉———————————————————————溫馨提示:外賣盒每個加2蚊,我咁食就加咗4蚊
疫情高峰,lunch緊係買外賣🤪
廚房一整好就交比樓面立即包外賣,速度夠哂快!👍🏻
———————————————————————
溫馨提示:外賣盒每個加2蚊,我咁食就加咗4蚊

吉列沖繩琉香豚滑蛋丼
2020-07-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$78.8 (Lunch)
吉列沖繩琉香豚滑蛋丼
2020-07-08 76 views
見間餐廳開左一排都無食過,又見佢夜晚外賣都有85折,今晚就比個機會佢!原本話要等廿分鐘,留埋電話落去行左一陣一田就打來話有得食! 我同老婆買左個親子丼和煙肉意粉。 我就食意粉,個意粉撈埋隻蛋,勁creamy! 老婆就激讚個親子丼,2個餐都好好食~

老婆就激讚個親子丼,2個餐都好好食~
親子丼
煙肉意粉
2020-07-08
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$75 (Dinner)
親子丼
煙肉意粉
2020-07-05 79 views
第一次來到這間餐廳食飯,到了門口很多人等位,比我感覺很新鮮,因為全部食物都是以蛋做食材。知道會這間餐廳會很多人,所以,一早就取了電子飛,但。。都要等好耐。終於,入了餐廳,因為,2人關係,點的食物不多,但因第一次來,就括出去了,都點了五樣食物,包括:明太子筷子捲、終極TKG生雞蛋伴飯、招牌玉子燒、親子井同埋香桃焦糖班㦸。點完餐,諗住問侍應要水,點知回覆係可以係餐廳比錢加水,我即刻下,最後,無要了野食都算快到,因為2人關係,食食下開始有點飽,我地叫得太多飯了,其實,減少一個飯都可以。令我最掛念的是終極生雞蛋伴飯,因為外表好靚,食落去感覺軟棉棉,溝埋豉油冇得輸,其他,食物感覺一般,價錢略有點貴。環境不是太寬敞,一般餐廳環境。當天,人流旺,服務員忙個不停,招待都Ok,如果,等位時間唔耐都可以再食其實食品。
下,最後,無要了
2020-06-30 162 views
俾舖頭嘅裝修吸引咗,全間都係蛋,蛋燈蛋枱,燈顏色嘅凳皮嘅配襯,全部日系好靚等左二十分鐘有枱,叫左海蝦明太子忌廉意粉,吉列炸蝦滑蛋丼同草莓鮮奶, 諗住睇下食物嘅份量之後再叫期間限定草莓班戟落完單過咗十分鐘,隔離枱嘅顧客鼓譟話叫咗大半個鐘食物都未黎,叫職員催單,原來成張單漏咗,全枱四個人的食物都無落,要重新叫過,之後經理保證即做,枱客先無走人諗住我地叫嗰啲野無乜機會中伏,點知食物差,安排更差明太子忌廉意粉等45分鐘仲未黎,漏單仲死撐吉列炸蝦滑蛋飯淋好多豉油,再用蓋焗住等上抬,淋晒,一夾就甩晒炸皮,而且好咸,三條蝦挨左兩條已頂唔順,好失敗已無意欲加單試班戟,好失望

諗住我地叫嗰啲野無乜機會中伏,點知食物差,安排更差
明太子忌廉意粉等45分鐘仲未黎,漏單仲死撐

已無意欲加單試班戟,好失望
2020-06-30
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
上個禮拜六定禮拜日,我哋12點就到,第七定第10張枱入去,嘢食等咗九個字。期間明明有沙律同埋餐湯可以上住先,但係店員就話要成set上,一定要你主動問佢先至識得拎俾你。所以呢我哋活生生餓咗九個字。仲要佢話限時一個鐘,等到嘢食都九個字,計埋食嘢點都要個半鐘係咪啊!真係好嬲呀!唔單止我哋枱係咁,隔離枱枱都係咁!等咗好耐嘅沙律同埋蕃茄湯。沙律係幾新鮮,蕃茄湯好濃好酸爽!櫻花latte,顧名思義就係櫻花溝下鮮奶咁,我就唔知乜嘢係櫻花味嘅,佢似係少少士多啤梨味啦。味道都算係咁啦,都可以接受!冇錯未上主菜就上咗呢份班戟。個次序顛倒晒!但其實我係幾欣賞呢個甜品,好soft好甜空氣感足又唔會空虛。不過成餐最唔鍾意就係呢一個全間店最gimmick嘅TKG蛋!TKG蛋其實都幾出名!即係生雞蛋,日本人好鍾意撈飯食。香港人呢就應該少啲食生雞蛋。而呢一隻雞蛋特別在於佢個蛋白係整成蛋白霜,睇落好似喺舊雲上面擺咗個太陽咁,不過成件事就係好睇唔好食。因為蛋白霜個質地真係唔係人人接受到,將佢撈埋喺啲意粉度好似食緊鹼液咁,味道鹹鹹腥腥咁,講起都唔開胃。我諗呢間野買到咁貴純粹因為佢啲蛋係可以乾淨到可以生食。我真係諗唔到點解可

唔單止我哋枱係咁,隔離枱枱都係咁!

等咗好耐嘅沙律同埋蕃茄湯。沙律係幾新鮮,蕃茄湯好濃好酸爽!

我諗呢間野買到咁貴純粹因為佢啲蛋係可以乾淨到可以生食。我真係諗唔到點解可以咁貴。

2020-06-21 149 views
過熟蛋包飯的雞蛋料理過江龍😥餐廳佈置呼應雞蛋專門店的主題,餐桌和天花掛飾也是雞蛋的可愛造型及配色1️⃣明太子三文魚忌廉蛋包飯$98 造型可愛的旋風式蛋皮蓋在白飯上,小量的明太子置於中央,表面輕灑胡椒粉。一旁的明太子忌廉汁加入了適量菠菜和份量適中的三文魚柳;🥚雞蛋味道確實有日本蛋的濃郁蛋香🍳可惜蛋皮煮得過熟、質感已變得很結實,並非期望中的半熟蛋效果;飯底也只是普通白飯和3-4粒雞肉粒🍚;忌廉汁的明太子味較淡,無法突顯明太子鹹香的惹味精粹;整體讓人失望2️⃣蕃茄忌廉湯 +沙律(午市套餐)(是日餐湯可選味噌湯/蕃茄湯)🍅日式蕃茄湯濃稠、香甜開胃,味道不錯🥗沙律配上的是沙律醋—————————————————————環境:6 /10服務:5.5 /10衛生:6 /10味道:4 /10性價比:低回頭率:20%
過熟蛋包飯的雞蛋料理過江龍😥

1️⃣明太子三文魚忌廉蛋包飯$98
明太子三文魚忌廉蛋包飯

2️⃣蕃茄忌廉湯 +沙律(午市套餐)
(是日餐湯可選味噌湯/蕃茄湯)
🍅日式蕃茄湯濃稠、香甜開胃,味道不錯
🥗沙律配上的是沙律醋

—————————————————————
環境:6 /10
服務:5.5 /10
衛生:6 /10
味道:4 /10
性價比:低
回頭率:20%
$108 (Lunch)
2020-06-19 105 views
士多啤梨班戟$88,新鮮出爐,好好味卡邦尼意粉,尚算ok5款玉子串燒$68,適合打卡影相,味度一般燒牛肉蛋包飯$118,牛肉都算多,醬汁同牛肉好夾,蛋味都算濃豚肉滑蛋丼$88,不過不失,可以不試

士多啤梨班戟$88,新鮮出爐,好好味

卡邦尼意粉,尚算ok

5款玉子串燒$68,適合打卡影相,味度一般

豚肉滑蛋丼$88,不過不失,可以不試
2020-06-19 48 views
极上生鸡蛋碎金枪鱼拌饭,不枉等半小时入座,再等20分钟上餐。样子好看又好食。尤其是个番茄忌廉汤,有番茄茸的,味道感觉无得顶。都很喜欢吃日本餐,呢个冲绳鲜鸡蛋特色饭都几特别。
2020-05-26
欣賞完鳳眼藍花海,窩夫與蝦子餅去了元朗形點,想光顧Tamago-EN,5時50分到達已經要取票等位,等了約35分鐘才能入座。餐廳不提供免費飲用水,窩夫與蝦子餅每人點了一杯廚師推介的飲品。窩夫好幾個月沒有喝過珍珠奶茶,便點了原味珍珠奶茶($35),不知是否因為少冰少糖,味道麻麻。窩夫較喜歡蝦子餅點的鮮果水果茶($48),水果的種類和份量都很多,有西柚、紅肉火龍果、荔枝和楊桃等。終極TKG生雞蛋拌飯($39)用的是最新鮮的雞蛋,將蛋白發至蓬鬆軟嫩,加點日本醬油及飯素,與白飯拌勻來吃,十分滋味,值得一試。大阪燒風八爪魚捲($78)令人聯想起燒八爪魚丸,將粉漿換成蛋漿,多了一份蛋香,雞蛋不會燒得太乾,放在中間的八爪魚粒十分足料。宮崎和牛漢堡配太陽蛋($128)的和牛漢堡很厚身,水準不錯,薯條有進步的空間。還未吃完主菜,菠蘿黑糖珍珠梳乎厘班戟($98)便送來了,賣相要扣分,到窩夫與蝦子餅吃的時候,應該已經錯過了最佳的進食時間,梳乎厘班戟的質地叫人失望,焦糖菠蘿表層脆脆的,口感和味道都更有層次,不過每塊班戟上只得半片菠蘿,與餐牌上的圖片不符呢。
原味珍珠奶茶

鮮果水果茶

終極TKG生雞蛋拌飯

大阪燒風八爪魚捲

宮崎和牛漢堡配太陽蛋

菠蘿黑糖珍珠梳乎厘班戟

2020-05-17
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$240 (Dinner)
鮮果水果茶
終極TKG生雞蛋拌飯
大阪燒風八爪魚捲
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥚 @ 🌟 TAMAGO-EN たまご園《👽食神大媽生日食唔停系列》.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:🍛 燒牛肉蛋包飯 HKD118🥞 香桃焦糖班戟 HKD98 🍑🐙 大阪燒風八爪魚卷 HKD78🐷 豚肉滑蛋丼 HKD88🥤 珍珠奶茶 HKD35.👽 大媽系蛋控,未食飯,淨系見到咁多🥚嘅裝修,已經足夠令大媽瘋狂啦 🤩 呢個蛋包飯兩個字講完:超值 😆 好多牛肉、好味醬汁、重點超級好味蛋蛋 😍.大媽亦超級鐘意食 🐙 而蛋蛋煮得剛剛好唔會過老,裡面包裹住超級多同大粒嘅 🐙 好滿足呀!😋.🐷 豚肉滑蛋飯就不過不失,普普通通。.🥞 班戟無空氣感,醬料唔好味亦不足夠,香桃系罐頭,人造糖漿味重,以價錢黎講絕對有比佢更好的選擇,不過尚算可入口。.🙅‍♀️ 但珍珠奶茶超級難飲,價錢亦比其他同類餐廳貴,絕對不推薦!🙅‍♀️.總而言之,為了裝修,值得去打卡!吃的話,只要不點甜品,基本上都挺不錯哦。😬.📍 元朗朗日路9號形點一期2樓2060號鋪☎️ +(852)2640-2488.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
🐷 豚肉滑蛋丼 HKD88
🥤 珍珠奶茶 HKD35
燒牛肉蛋包飯

大阪燒風八爪魚卷

🐷 豚肉滑蛋飯就不過不失,普普通通。
豚肉滑蛋丼

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
燒牛肉蛋包飯
2020-06-07 181 views
新開張,今晚約咗朋友一齊黎試,可惜好失望😔大約等左個幾鐘先有位👫👫🏻等待期間,我地係佢個開放式廚房度望下入面嘅製作情況。誰不知越望越心寒😨🤯入面有位職員帶住手套製作食物,明白少不免都會掂到啲嘢食,但問題係⋯佢不停周圍摸!!!經常用手抹額頭d汗💦,又不停撓頭髮,摸呢度個度,最後用返隻手去摸食物🤬經過觀察,決定唔會點佢整個幾樣野,包括Pancake!!😢一心諗住食完正餐,試埋Pancake做甜品,但實在唔想試另類鹽味🤮TKG生雞蛋拌飯 $95 🍚🥚加咗兩樣topping (吞拿魚碎、醬油漬三文魚)每款加$28 ,價錢有點貴,而且不值🤨三文魚只係普通刺身粒,只係得10粒左右💸👎🏻拌飯味道唔錯,拌埋雞蛋、醬油、飯素,幾香甜,隻蛋好有蛋味,好新鮮👍🏻😋蛋白泡就冇咩味道,純粹有玩味😂埋單後已即時向店鋪職員反映廚房情況,希望店舖可以改善衛生情況,由其現時疫情期間,應該更加注重衛生😤
新開張,今晚約咗朋友一齊黎試,可惜好失望😔

經過觀察,決定唔會點佢整個幾樣野,包括Pancake!!😢

TKG生雞蛋拌飯 $95 🍚🥚
加咗兩樣topping (吞拿魚碎、醬油漬三文魚)
每款加$28 ,價錢有點貴,而且不值🤨
三文魚只係普通刺身粒,只係得10粒左右💸👎🏻

蛋白泡就冇咩味道,純粹有玩味😂

2020-05-29
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$95 (Dinner)
開左一排既新餐廳,見周末夜晚得閒就過黎食下。點知人流依舊多,排左一個鐘左右先入座。整體食物味道合格,但質素未夠好。店員都有禮貌,不過上菜個Flow就有待改善。先黎既係一份小食,亦係餐廳主打既玉子燒,有好多種唔同口味。🔸 大阪燒風八爪魚捲 $78即叫即做,熱辣辣整起個樣幾有誠意。木魚碎係面仲郁緊,加上大阪燒醬汁味道唔錯。玉子燒夠滑,可惜餡料八爪魚得極少,有D失望。你無睇錯,第二樣黎既係甜品....明明落ORDER既時候講左「後上」黎左唯有照食啦...其實仲有個主菜蛋包飯未黎🔸 焦糖香桃梳乎厘班戟 $98賣相無MENU上影得咁靚。廚房仲要出漏左合桃,之後補返俾我有D好笑。梳乎厘班戟係幾鬆軟,但膨漲程度未夠堅挺。Cream打得實得滯...整體都有改善空間。係店員追單既情況下,無幾耐終於出到份正餐。🔸 海鮮蕃茄忌廉蛋包飯 $108上菜勁大隻碟,差唔多佔左張枱既一半。對比之下,搞到D份量好似好少咁。食物味道OK,海鮮未夠多。溫度只屬微暖,唔夠熱,減左分。環境: 6.5/10味道: 5/10
開左一排既新餐廳,見周末夜晚得閒就過黎食下。
點知人流依舊多,排左一個鐘左右先入座。
整體食物味道合格,但質素未夠好。
店員都有禮貌,不過上菜個Flow就有待改善。

先黎既係一份小食,亦係餐廳主打既玉子燒,有好多種唔同口味。

🔸 大阪燒風八爪魚捲 $78
即叫即做,熱辣辣整起個樣幾有誠意。
木魚碎係面仲郁緊,加上大阪燒醬汁味道唔錯。
玉子燒夠滑,可惜餡料八爪魚得極少,有D失望。

你無睇錯,第二樣黎既係甜品....
明明落ORDER既時候講左「後上」
黎左唯有照食啦...其實仲有個主菜蛋包飯未黎

🔸 焦糖香桃梳乎厘班戟 $98
賣相無MENU上影得咁靚。
廚房仲要出漏左合桃,之後補返俾我有D好笑。
梳乎厘班戟係幾鬆軟,但膨漲程度未夠堅挺。
Cream打得實得滯...整體都有改善空間。

係店員追單既情況下,無幾耐終於出到份正餐。
🔸 海鮮蕃茄忌廉蛋包飯 $108
上菜勁大隻碟,差唔多佔左張枱既一半。
對比之下,搞到D份量好似好少咁。
食物味道OK,海鮮未夠多。
溫度只屬微暖,唔夠熱,減左分。

環境: 6.5/10
味道: 5/10
2020-05-24
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)