2018-08-05 491 views
係旺角同朋友睇完戲經過,朋友話呢間既龍蝦同明太子玉子燒都好出名雖然一陣要番屋企食飯,但一場黎到又冇人排隊,決定買一份黎試下龍蝦沙拉$30即叫即整,等左幾分鐘就到手啦!玉子燒熱辣辣,上面既木魚飛下飛下咁一打開已經聞到好香既沙律醬同蛋味!用叉一吉落去,就feel到玉子燒好結實蛋漿半流心玉子燒入口嫩滑,有蛋香龍蝦肉唔少,彈牙有鮮味仲有木魚、紫菜同粟米配上燒汁同沙律醬加上拉芝既視覺效果,性價比高唔好睇少佢細細份,都幾飽肚架!

龍蝦沙拉$30

即叫即整,等左幾分鐘就到手啦!
玉子燒熱辣辣,上面既木魚飛下飛下咁
一打開已經聞到好香既沙律醬同蛋味!

用叉一吉落去,就feel到玉子燒好結實
蛋漿半流心
玉子燒入口嫩滑,有蛋香
龍蝦肉唔少,彈牙有鮮味
仲有木魚、紫菜同粟米
配上燒汁同沙律醬
加上拉芝既視覺效果,性價比高

唔好睇少佢細細份,都幾飽肚架!
2018-01-08
2018-08-04 208 views
.龍蝦沙拉玉子燒 ($30)食玉子燒最鐘意食就係佢個醬呢個有沙律醬 紫菜碎 木魚碎龍蝦玉子燒真係有龍蝦粒喺上面😍😍講下個玉子 佢係即叫即煎嘅 所以夠熱 亦都幾滑裡面仲有粟米同芝士 少少拉絲架😋😋聽講佢係由台北饒河夜市進註黎香港 相當值得試!(掃街不妨自備餐盒啊🥡😀😀)
龍蝦沙拉玉子燒 ($30)
食玉子燒最鐘意食就係佢個醬
呢個有沙律醬 紫菜碎 木魚碎
龍蝦玉子燒真係有龍蝦粒喺上面😍😍
講下個玉子 佢係即叫即煎嘅 所以夠熱 亦都幾滑
裡面仲有粟米同芝士 少少拉絲架😋😋
聽講佢係由台北饒河夜市進註黎香港 相當值得試!
(掃街不妨自備餐盒啊🥡😀😀)
TakeAway
2018-07-02 249 views
滿滿芝士拉絲卷蛋2018/06/30油麻地A出口行向旺角街尾,對著H&M嘅街道,集聚了不同的小食店及飲品店,在馬路邊的小店。可選擇不同的配料在卷蛋上,我選擇了培根玉米,但培根沒想像中香脆,培根有啲似火腿,冇煎香到金黃色。卷蛋有讓人起出望外,軟綿綿像枕頭一樣的卷蛋,最難得係叉落去每一啖都有綿密嘅拉絲芝士,視覺效果非常好,芝士控一定唔會失望。沙拉醬份量剛好,配合玉米培根,一個卷蛋都足夠飽肚,下次經過一定要再買黎食,非常值得推薦嘅街頭小食,如果有埋坐位,我會帶更多朋友去。
滿滿芝士拉絲卷蛋
2018/06/30

培根玉米卷蛋

2018-06-30
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
培根玉米卷蛋
2018-06-18 222 views
係Openrice見到呢個爆漿玉子燒好好食咁,是日經過一於去試吓!佢係隱藏喺威威小食中,唔多起眼,眼力少啲都搵佢唔到!對於明太子控嘅我,目標明確,第一次食梗係要試咗明太子爆漿玉子燒先啦。12款裏便最貴就係呢個,價值$32!鍾意食辣嘅朋友仲可以同佢講加辣,即係佢會預先幫你放七味粉喺裏面。佢地係即叫即做,因為冇咩人等緊,所以好快就有得食喇!嘩😍😍!!!!個樣好靚好吸引!!切開第一舊拎起,啲芝士流晒出嚟同埋係可以拔絲嘅, 淨係睇個樣已經覺得好好食!因為啱啱整起所以裏面好熱,忍唔住要馬上放一舊落口,超juicy超好味!個玉子燒整得好滑好滑,味道又啱啱好!裏面仲有我鍾意嘅粟米,但說好的明太子呢? !原來佢根本唔係明太子,只係飛魚子😑不過都好食既。呢間爆漿玉子燒真係值得一試嘅!不過如果夏天嘅時候,條街又熱人有多仲要企喺度等,等完又要企係人潮中度食都真係幾辛苦。

明太子爆漿玉子燒

2018-06-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
明太子爆漿玉子燒
繼第二站之後,繼續我們「掃街」嘅第三站,我們就揀咗旺角登打士街嘅「金蛋爆漿玉子燒」,因見到他們嘅招牌寫著係台北饒河街夜市非常有名嘅小食店,所以我們就買咗嚟食!他們共有12款味道,有鹹味或水果即甜味嘅選擇,而我們就揀咗龍蝦沙拉!由於係即叫即做,所以要等一等先有得食,等咗一陣終於有得食喇,熱辣辣嘅玉子表面舖滿晒木魚乾、紫菜碎、龍蝦同粟米粒,切開一半軟綿綿嘅玉子,就會見到入面有軟滑嘅芝士同半流心嘅蛋漿,而且拉出嚟係有絲嘅效果,再配埋燒汁同沙律醬一齊食,真係好正呀!
他們共有12款味道,
有鹹味或水果即甜味嘅選擇,而我們就揀咗龍蝦沙拉!
熱辣辣嘅玉子表面舖滿晒木魚乾、紫菜碎、龍蝦同粟米粒,
切開一半軟綿綿嘅玉子,
就會見到入面有軟滑嘅芝士同半流心嘅蛋漿,
而且拉出嚟係有絲嘅效果,
再配埋燒汁同沙律醬一齊食,真係好正呀!
2018-01-19
2018-01-22 575 views
台式小食有殺錯無放過!同朋友飯後還想買多樣小食過過口癮,廚窗內一共有12種口味玉子燒,太難選擇誰不知一買便每人一份!😀之前呢間一開都有條小人龍等著但現在去算是不用等了!但街上人來人往想快快買完到旁邊開餐呢!等待時跟老闆聊聊天她說食材大部份由台灣直送到港!雞蛋便用本地的!但整體來說味道應該挺有夜市的感覺吧!她推介我們兩隻口味一隻是龍蝦沙律一隻是明太子🙂龍蝦沙律味道雖然是大熱的款式但我認為是色了一點,龍蝦仔有點不新鮮而且配上蛋味道一般但明太子是不錯的一口接一口很快便吃完了!明太子似蟹籽但加上芝士好食☺️兩盒一打開滿滿的材料已鋪滿面層,由於太多材料吃不出蛋的香味!只品嚐到龍蝦跟明太子的味道!滑滑的蛋包的很實在所以好有口感!每份蛋蛋都是心機之作!日賣都成200份!可以一試!

龍蝦沙律味
龍蝦沙律味

明太子味

每份蛋蛋都是心機之作!日賣都成200份!可以一試!
2018-01-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 明太子口味
2017-11-21 605 views
咁多玉子燒~今日路過旺角見到呢間多人報導的玉子燒~試左店員推介的龍蝦沙律味~果然冇介紹錯😍😍😍玉子燒大大份~兩個人share仲可以留下肚食其他野~玉子燒都幾嫩滑,而且好多龍蝦沙律同埋好多芝士~岩曬芝士控~惹味到爆😍😍😍 不過因爲太多材料,唔會話特別重蛋香,但所有材料組合起來就好夾好正😋😋😋
咁多玉子燒~
今日路過旺角見到呢間多人報導的玉子燒~
試左店員推介的龍蝦沙律味~果然冇介紹錯😍😍😍
爆漿玉子燒熱潮開始減退,所以唔洗排隊等3分鐘即叫即整就食得喇。望到廚窗內一共有12種口味玉子燒,心大心細。唔知選邊款好最後,睇到超人氣呢3個字就決定要一份 龍蝦沙拉 口味 $30玉子燒都幾有份量,熱辣辣。 打開盒蓋時,最上層木魚郁郁下,隱約見到拌勻沙律醬嘅龍蝦仔肉。厚燒玉子嘅中間仲夾住拉絲芝士同粟米,視覺效果同飽腹感都滿分!
爆漿玉子燒熱潮開始減退,所以唔洗排隊等3分鐘
即叫即整就食得喇。

望到廚窗內一共有12種口味玉子燒,心大心細。
唔知選邊款好

最後,睇到超人氣呢3個字
就決定要一份

龍蝦沙拉 口味 $30
龍蝦沙律口味

厚燒玉子嘅中間仲夾住拉絲芝士同粟米,
視覺效果同飽腹感都滿分!

2017-11-09
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
龍蝦沙律口味
2017-10-21 450 views
路過MK ...旺角lee條路特別多小食野飲...特別多人同特別迫通常我寧願行出車路都好少行入去今晩咁啱條路冇咩人就行反入去行人路竟然發現新野我可以退到好後影到舖頭你諗下有幾少人displays 左唔同味道既玉子叫左個穩陣味道 try try -明太子味-老闆講明係魚卵並不是明太子😂😂商品說明條例黎講叫完要等三四分鐘因為即叫即做個膠盒熱辣辣要用紙巾墊一墊!!!一打開.... 香味四溢即刻試返先!!玉子好滑同香入面仲有cheeses!! 正👍🏻👍🏻我二話不說就食完😂😂😂推推推!!!
路過MK ...
旺角lee條路特別多小食野飲...
特別多人同特別迫

老闆講明係魚卵並不是明太子😂😂
商品說明條例黎講

叫完要等三四分鐘因為即叫即做
個膠盒熱辣辣
要用紙巾墊一墊!!!

一打開.... 香味四溢
即刻試返先!!
玉子好滑同香
入面仲有cheeses!! 正👍🏻👍🏻
我二話不說就食完
😂😂😂推推推!!!
明太子
TakeAway
明太子
2017-10-06 426 views
登打士街真係愈開愈多食店,掃街一流。雖然知道呢間玉子燒開左一段時間 不過一直未有機會試今次係附近睇戲 專登黎試下呢間台灣過江龍龍蝦沙拉玉子燒攞上手feel到熱辣辣  真係即叫即整  望落都幾足料玉子上面有 龍蝦肉,沙律醬,木魚片 仲有D栗米粒 口感豐富 所有野加埋幾好食幾夾  略嫌龍蝦肉冇乜味  明太子玉子燒芝士多到可以拉絲 但可惜冇芝士味而且上面一粒粒個D唔係明太子黎 似係蟹籽多D  成個ge味道較淡 完全食唔到明太子既鹹香  有少少失望 個人覺得龍蝦沙拉比較好食老闆娘 笑容親切  好有禮貌 一個玉子燒 賣30蚊都可接受  而且好貼心比埋紙巾你不過食材用料可以更加好 尚有進步空間鍾意食玉子燒 既朋友 不妨一試
登打士街真係愈開愈多食店,掃街一流。
雖然知道呢間玉子燒開左一段時間 不過一直未有機會試
今次係附近睇戲 專登黎試下呢間台灣過江龍

攞上手feel到熱辣辣  真係即叫即整  望落都幾足料
玉子上面有 龍蝦肉,沙律醬,木魚片 仲有D栗米粒
口感豐富 所有野加埋幾好食幾夾

不過食材用料可以更加好 尚有進步空間
鍾意食玉子燒 既朋友 不妨一試
2017-10-05
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
  • 龍蝦
這是旺角街頭H&M對面的金蛋爆漿玉子燒,我們選了明太子口味$32,味道和外形也不錯。即叫即做的玉子燒,非常新鮮熱辣。富有玉米但欠蛋香,幸好木魚絲、魚子、沙律醬和重點的拉絲芝士為這份玉子燒增添無限滋味。
這是旺角街頭H&M對面的金蛋爆漿玉子燒,
我們選了明太子口味$32,味道和外形也不錯。
即叫即做的玉子燒,非常新鮮熱辣。
富有玉米但欠蛋香,幸好木魚絲、魚子、沙律醬
和重點的拉絲芝士為這份玉子燒增添無限滋味。
2017-09-23
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$32 (Tea)
明太子玉子燒
聽聞台灣的👉🏻爆漿玉子燒👈🏻在香港🎉開幕了🎉身為愛食的我😋當然要來試一下主打即叫即整招牌是《龍蝦沙拉》同《明太子魚子》 試了ㄧ個台灣老闆娘😊推薦的🦐龍蝦沙拉到手熱辣辣,都幾大份,龍蝦肉都幾多足料👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻玉子蛋香 加上拉絲芝士,彈彈龍蝦肉同之前係日本食的玉子燒係不同的,幾有台灣夜市風味👍🏻👍🏻👍🏻龍蝦沙拉30蚊,其實都幾抵食👍🏻👍🏻👍🏻大家可以來試下
聽聞台灣的👉🏻爆漿玉子燒👈🏻在香港🎉開幕了🎉
身為愛食的我😋當然要來試一下

主打即叫即整
玉子蛋香 加上
拉絲芝士,彈彈龍蝦肉
龍蝦沙拉30蚊,其實都幾抵食👍🏻👍🏻👍🏻
大家可以來試下
2017-09-21
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2017-09-18 195 views
明太子玉子燒加辣,即叫即做,唔使好耐就有得食,熱辣辣,切開有拉絲芝士絲,但食落冇乜蛋味,同埋個蛋唔知點解咁出水?!滿心歡喜咁諗住食我鍾意既玉子燒原來只有空歡喜一場😭
2017-09-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2017-09-18 152 views
近月興起玉子燒. MK 仲新開左呢間專賣多款味道既玉子燒. 喜歡食雞蛋嘅外子. 少不免要同我一齊朝聖. 近晚上八點黎到, 唔駛等. 正.我地叫左個明太子味. 一個龍煆沙律味. 蛋層內係流心嘅. 但略嫌左蛋上嘅沙律醬太多. 完全掩蓋個蛋味. Over 左整體都係一個唔錯旺角(無油炸嘅街頭小吃😍😓😢)

近晚上八點黎到, 唔駛等. 正.

整體都係一個唔錯旺角(無油炸嘅街頭小吃😍😓😢)
2017-06-18
Type of Meal
Tea
2017-09-14 161 views
玉子燒好多人都以為得日本先有,但其實都算得上係台灣名物。旺角街邊一個唔起眼既轉角位有一間由中台夫婦經營專賣玉子燒既檔位。金蛋爆漿玉子燒聽聞係傳統台灣夜市做法,勁鍾意玉子既我終於有機會試一試了!多達十款唔同口味既玉子燒,真係睇到眼花撩亂,想全部都試哂。而且口味都好特別,好有台灣風味。今日就點左龍蝦沙律睇下$30係唔係真係食到啖啖龍蝦肉先。小店一律都會用外賣膠盒,如果即食就會比枝叉你。即點即做,拎上手真係熱辣辣出哂煙架龍蝦沙律玉子燒$30一份其實都幾大份,夠厚身,望落去都幾多蝦肉。用量毫不客氣甜滋滋的美乃滋,龍蝦仔實實的肉,木魚加上海苔粉係一個唔錯既配搭。認真,龍蝦仔比想像中多,而且好有咬口但就無咩蝦味!!加分既係美乃滋無論配咩食材都好夾,所以搭救到。雞蛋好嫩滑,偏鬆。唔係日本玉子會全熟,好紮實,而且加左糖會甜甜的。台灣玉子會比較似炒滑蛋,比較食到雞蛋本身既味道,而且好易入口。食到一半發現原來有粟米粒,但得幾粒,所以真係食唔出。如果唔係睇到都唔知,如果粟米多少少會令口感更加分。價錢雖然有少少貴,但其實食哂一整份都有飽肚感,而且都幾有營養同健康,所以我都幾推薦大家可以支持下滿懷理想既店主
玉子燒好多人都以為得日本先有,但其實都算得上係台灣名物。

金蛋爆漿玉子燒

聽聞係傳統台灣夜市做法,勁鍾意玉子既我終於有機會試一試了!
多達十款唔同口味既玉子燒,真係睇到眼花撩亂,想全部都試哂。
而且口味都好特別,好有台灣風味。
今日就點左龍蝦沙律
睇下$30係唔係真係食到啖啖龍蝦肉先。
龍蝦沙律玉子燒
小店一律都會用外賣膠盒,如果即食就會比枝叉你。
即點即做,拎上手真係熱辣辣出哂煙架

龍蝦沙律玉子燒$30

一份其實都幾大份,夠厚身,望落去都幾多蝦肉。用量毫不客氣

龍蝦沙律玉子燒
食到一半發現原來有粟米粒,但得幾粒,所以真係食唔出。
如果唔係睇到都唔知,如果粟米多少少會令口感更加分。
2017-08-30
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)