Hiring
14 days ago
28 days ago
28 days ago
Restaurant: TamJai SamGor (Sai Yeung Choi Street South)
Info:

2024-11-23 29 views
劣評!!外賣自取,講到明叫佢分開2袋包裝,佢仲要強行將2碗麵+3個小食塞入一個連埋手抽位長45 cm都唔夠嘅背心膠袋入面。最頂癮係,佢覺得用膠紙封住咗個袋口就OK,完全唔諗住預人哋塞隻手指入去拎起袋嘢。點呀?要人成袋攬住返屋企呀?真係戇居無極限。

點呀?要人成袋攬住返屋企呀?真係戇居無極限。
2024-11-21
Type of Meal
Dinner
  • 人頭豬腦
以後唔會入去 垃圾第一次光顧,入座很久都無人嚟下單點菜,最後等左成10分鐘走左。 第二次光顧,客人好少,員工不分客人入座次序落單,遲來就落先,再要求下單,員工又走去另一台新客下單。 即時告知樓面另一員工亦無門,完全沒理會。
以後唔會入去 垃圾
2024-10-04
Type of Meal
Tea
晚上見到間鋪頭冇乜人,就入去嗌咗個外賣,張單仲係店長打嘅單,等咗好耐,見到比我後面啲外賣都出咗,就去問啲阿姐,佢哋話下一個就係我嘅啦,點知等到下一個又未到我,個店長先去睇單話漏咗,哇大佬,等成半個鐘先來話漏咗,三催四請先出咗個餐出來擺檯上,唔嗌號碼,個店長好冇禮貌一啲交代都冇,個老細請到呢啲員工簡直係來趕客嘅,呢間絕對唔會再來第二次嘅

TakeAway
2024-09-26 374 views
鐘意食健康養生米線的人有福了❣️譚仔三哥米線最近推出咗素食menu 非常適合注重健康嘅你健康就係好似羊咁食多啲草呀🥬*****************************🍜素菜卷大纖米線配姬松菇湯 清香嘅姬松菇素湯 浸滿豐富嘅素菜包括有主角素菜卷同爽口嘅淮山片素菜卷好出色 包咗好多料 健康得嚟仲好香口仲有蜂巢豆腐、車厘茄、雲耳、腐皮、芽菜、韭菜同酸菜竹笙素乍醬亦做得好像真 唔講都分不出係素㗎🍜素菜卷大纖蒟蒻麵配姬松菇湯 竟然有低卡嘅蒟蒻麵❣️只需要另外加$5面嘅質感爽口彈牙 食多啲都唔怕肥~🥗胡麻車厘茄海帶沙律巨量海帶索埋胡麻醬 非常滋味車厘茄酸酸甜甜 一齊食最balance啦~🍹蜜桃乳酸特飲 以蜜桃綠茶為茶底 再加入桃肉同低糖益力多LT味道酸酸甜甜 仲有助消化添
鐘意食健康養生米線的人有福了❣️

🍜素菜卷大纖米線配姬松菇湯

清香嘅姬松菇素湯 浸滿豐富嘅素菜
包括有主角素菜卷同爽口嘅淮山片
素菜卷好出色 包咗好多料 健康得嚟仲好香口

仲有蜂巢豆腐、車厘茄、雲耳、腐皮、芽菜、韭菜同酸菜
竹笙素乍醬亦做得好像真 唔講都分不出係素㗎

🍜素菜卷大纖蒟蒻麵配姬松菇湯

竟然有低卡嘅蒟蒻麵❣️只需要另外加$5
面嘅質感爽口彈牙 食多啲都唔怕肥~

🥗胡麻車厘茄海帶沙律
巨量海帶索埋胡麻醬 非常滋味
車厘茄酸酸甜甜 一齊食最balance啦~

🍹蜜桃乳酸特飲
以蜜桃綠茶為茶底 再加入桃肉同低糖益力多LT
味道酸酸甜甜 仲有助消化添

2024-08-18 273 views
雖然酸辣湯底很開胃,但抵不住番茄的誘惑番茄湯底番茄味不是很濃,但有鮮味,有芽菜、韭菜、酸菜墊底,豬潤滑嫩,酸菜爽脆酸甜,米線煮的啱啱好。如果番茄刨了皮,就更好了。
雖然酸辣湯底很開胃,但抵不住番茄的誘惑

2024-07-25 334 views
作為一個蕃茄🍅愛好者,最近lunch time去左譚仔分店,環境寬敞舒適,今次話試佢哋嘅蕃茄湯底,湯色鮮紅誘人,不會太重味恰到好處。湯底的番茄甜味與米線完美融合。值得一提的還有他們的麻辣豬耳涼拌。Q彈的豬耳片拌以麻香四溢的醬汁,口感爽脆微辣,非常開胃。豬耳的嚼勁十足,加上麻辣調味,一流👍🏻價格相當實惠,番茄湯底配牛肉只需51元,性價比非常高。而且,上菜速度也很快,非常適合與同事們一起用午餐。👍🏻
2024-07-02 486 views
-獨門三酸撈薯粉 $49唔係講笑,姐姐一放落枱已經聞到酸辣麻香味😍揀咗5小辣,三酸麻辣汁倒剩四份一左右,其實都好夠撈哂成碗薯粉~味道當然冇令我失望,兩種味道撈埋一齊,仲濃過食三哥酸辣🤣正!如果食得辣嘅人可以嗌其他辣度~另外配料共有四款咁多,加埋本身跟嘅兩個餸,香辣單骨雞翼+彈滑燕餃,其實都算大碗!唔夠食可以加其他餸👍🏼希望呢個系列可以keep住有🥺另外好似仲有條圍裙比你遮住件衫,撈嘅時候唔怕彈到啲汁,非常貼心👍🏼👍🏼
-獨門三酸撈薯粉 $49

2024-06-22 372 views
豬膶血淋淋。第一次喺呢間分店食,中午時間冇乜人。用app落order,過咗十幾分鐘都未有得食。一嚟到,咬落舊豬潤,好大陣血腥味,見到個切口有血水滲出都知仲係好生,所以即刻叫佢換。點知第二次煮完送到嚟,啲豬膶都係下面幅圖咁。唔會再食。
豬膶血淋淋。

唔會再食。
豬膶炸醬米線
2024-06-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
ㅤㅤㅤㅤㅤ聽聞譚仔三哥米線的三酸回來了,還升級了,就去試探究竟。🍽️ 獨門三酸撈薯粉 ($49)老牌陳醋混合麻椒及鮮辣椒製成的獨門秘製「三酸汁」,加上煙韌薯粉分開上枱,之後就開始「一混、二倒、三撈起」,按個人喜好加多減少,畢竟辣的地方就在醬汁中,碗中亦都滿滿配料,特別是全新香辣單骨雞翼及彈滑燕餃等。🍽️ 清爽涼拌豬肚配萵筍 ($20)豬肚入味,不韌,萵筍爽脆,冰冰涼涼。🍽️ 寒冰橙梳打 (原價 $16 加配價$12)食完薯粉辣得過癮,來一杯寒冰橙梳打,入面還有果肉,喝下去解渴亦都解辣。
ㅤㅤㅤㅤㅤ
聽聞譚仔三哥米線的三酸回來了,還升級了,就去試探究竟。

🍽️ 獨門三酸撈薯粉 ($49)

🍽️ 清爽涼拌豬肚配萵筍 ($20)
豬肚入味,不韌,萵筍爽脆,冰冰涼涼。

🍽️ 寒冰橙梳打 (原價 $16 加配價$12)
獨門三酸撈薯粉
清爽涼拌豬肚配萵筍
寒冰橙梳打
2024-06-12
$50 (Dinner)
獨門三酸撈薯粉
清爽涼拌豬肚配萵筍
寒冰橙梳打
2024-05-13 434 views
過橋米線黎到譚仔,一定要試呢個過橋米線。原因只係得一個,佢份量夠多,可以食得飽。牛肉鮮甜可口,不多不少。湯底我揀咗清湯,最適宜唔鍾意食嘅我。估唔到清湯又唔係完全冇味,都有少少鮮甜嘅感覺。豆腐卜都好爽口,味道不錯。配合埋側邊嘅芽菜,食米線之餘仲可以品嚐到爽口嘅滋味。牛丸都幾好味,彈牙又爽口。經常做運動嘅我,做完運動之後肚餓嘅時候,去譚仔食一碗過橋米線就最適合不過。會介紹比朋友黎,環境又大又舒適,下凂再黎!

過橋米線
黎到譚仔,一定要試呢個過橋米線。
原因只係得一個,佢份量夠多,可以食得飽。

牛丸都幾好味,彈牙又爽口。

2024-04-13
  • 過橋米線
2024-04-01 510 views
一向係譚仔三哥嘅fans,知道新推出「酸菜湯好Duck Duck 米線」,「烤烤味彩椒墨汁腸」,「芝麻奶蓋豆乳特飲」,第一時間試試佢!酸菜湯好Duck Duck 米線 $49今次有新配料「煙燻鴨胸」同「鴨腎花」,鴨腎份量十足,大件又有口感,食得好爽,煙鴨胸肉皮肉均勻,肉質都好嫩,配埋豆腐、酸菜等配料好豐富呀!酸菜湯味道夠酸又夠辣度,愈食愈上癮~烤烤味彩椒墨汁腸 $16呢個超推介三哥秘製的醬燒汁沾滿滿墨汁腸,食落香口,質感紮實又彈牙,一試愛上咗!黑芝麻奶蓋豆乳特飲豆味香濃,同芝麻奶蓋拌勻後,帶有黑芝麻香而且更順滑,大滿足呀!
一向係譚仔三哥嘅fans,知道新推出

酸菜湯好Duck Duck 米線 $49
夠酸又夠辣度,愈食愈上癮

烤烤味彩椒墨汁腸 $16
呢個超推介

黑芝麻奶蓋豆乳特飲
2024-03-27
$65 (Lunch)
2024-03-17 494 views
今日想食得清淡啲,就嚟咗譚仔三哥試佢哋嘅全素套餐。碗米線嘅份量仲好大添,整體食材都可以。最值得一讚嘅係佢哋嘅素炸醬,做得天衣無縫,好開胃。希望貴公司日後可以推出更多素食選擇。我叫咗碗素清湯底嘅素米線,配埋酥炸醬。米線嘅份量好足,食得好飽。素菜嘅種類都幾多,有菇類、豆腐、蔬菜等等。湯底嘅味道適中,都算夠味。素炸醬係呢碗米線嘅靈魂,好開胃同香口,食落口好有口感。呢碗素米線都好食不過湯底偏淡。希望譚仔三哥日後可以推出更多素食選擇,畀更多人可以享受到素食嘅美味。

2024-03-04
$68 (Tea)
素米線
見到話有火鍋,上到嚟話冇。火鍋仲要唔係間間分店都有。又唔寫邊間分店有邊間分店冇。咁點知究竟邊間分店先有得食呢?。轉燈搭車過黎食火鍋,又唔講幾多點截單如果火鍋會提早截單,係咪應該提早通知客人?搞到最尾要食米線
見到話有火鍋,上到嚟話冇。
火鍋仲要唔係間間分店都有。
轉燈搭車過黎食火鍋,又唔講幾多點截單
如果火鍋會提早截單,係咪應該提早通知客人?
搞到最尾要食米線
2023-12-04 600 views
我生活咗喺香港咁多年,基本上認識嘅人都冇人冇食過譚仔㗎啦,所以都唔知講啲咩好,不過希望佢哋可以keep住個水準, keep住有一個唔同嘅Menu,咁樣食嘅時候都會有一啲新鮮感喺度同埋我覺得會鍾意食辣汁嘅人,就會鍾意譚仔鍾意食辣粉嘅人,呢就會鍾意食另外一間

同埋我覺得會鍾意食辣汁嘅人,就會鍾意譚仔
鍾意食辣粉嘅人,呢就會鍾意食另外一間
  • 土匪雞翼
  • 過橋米線
  • 蒜泥白肉
2023-11-22 553 views
作為一個忠實三哥粉絲,每一個禮拜點都會食一次譚仔雞肉酸辣三小辣。雞肉嫩滑多汁,而且份量多,係減緊肥嘅一個好選擇。湯底屬於四川麻辣,將麻酸辣三種味道都平衡得好好,湯底唔會太過苦,食完啲米線仲想飲幾啖湯添!