Restaurant: Tao Heung (Windsor House)
Info:

2023-03-04 583 views
總覽菜單評論相片關於主要結果評論全部點心28飲茶21侍應21態度20+5排序依據關聯性最高最新最高最低Henry Chung2 則評論11 分鐘前新內用 | 午餐23年3月1日吃午膳,枱號26。從未遇過如此差劣的服務態度,女侍十問九不知,装盲扮聾。餐具胡亂ㄧ堆放在枱上没分開好,四人只得三份餐具。要求多一份,女侍妳眼望我眼,要十多分鐘才有。剛開枱就給了2張開枱紙,26及26A。其中一張竟然已點了數款點心及列好應付價目。投訴時支吾以對,3名侍應都解釋不到,最後扣擾攘十多分鐘,一名(經理?部長?)才處理好。埋單要求餐盒,一身型比其他略為豐滿的中年女侍示意收到,但遲遲沒拿來,原來她竟然水過瓦背忘記了!總括食物水準ok, 但服務就超級差。萬萬没想到在銅鑼灣皇室大厦這樣的黃金地段竟有如此差勁的食肆,令我對稻香的印象打了一大折扣。這ㄧ間我是永不會再光顧的了。
總覽

11 分鐘前

內用 | 午餐

2023-03-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Lunch)
2023-03-03 466 views
嗱嗱嗱,今次真係抵食夾大件,我哋七個男人去稻香食一蚊雞雞煲,七人樓下就可以叫兩個,不過就一定要兩個煲都要一樣,唔可以一個揀酸菜魚另外一個揀雞煲。啤酒就全部半價,我哋七個人食咗兩個雞煲,叫咗好多好多打邊爐配料,配料就全部六折。🤷🏻‍♂️都係$1400 埋單😂飲咗24大枝順滑嘉士伯,真心抵。不過如果係要求有食物質素嘅你哋就千祈唔好去,因為去得一蚊雞煲就預咗啲質素一般。唔會有任何驚喜,當自己去食緊放題一樣。記得叫牛肉豬肉都唔使嗌最貴嗰隻最平嗰隻都其實音樂一樣。😝見到有啲阿叔阿婆食完一蚊雞煲就,埋單都係幾十蚊。🙈

2023-02-28 393 views
No kidding HK$1 for this 煲😲以前食過$1雞而家$1雞連埋4隻鮑魚或者$1呢煲酸菜魚有埋蜆、蝦、薯粉其他火鍋料、啤酒都6折額外點了豆腐、油麥菜、蘿蔔、滑牛、可樂,連埋茶錢、加一服務費,埋單HK$199不用$200/2位星期一至日 晚上8點半老友生日飯 🎂多謝介紹 會再encore(我已約定了🤫 聽晚會同老公試下另一款:$1雞煲連4隻鮑魚,雖然朋友話酸菜魚好食啲,但老公鍾意食雞多啲,聽晚試完再分享,敬請期待😚)

No kidding
HK$1 for this 煲😲

以前食過$1雞
而家$1雞連埋4隻鮑魚

或者$1呢煲酸菜魚
有埋蜆、蝦、薯粉

其他火鍋料、啤酒都6折
額外點了豆腐、油麥菜、蘿蔔、滑牛、可樂,
連埋茶錢、加一服務費,埋單HK$199
不用$200/2位

星期一至日 晚上8點半

老友生日飯 🎂
多謝介紹 會再encore

2023-02-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-02-08 551 views
而家稻香價錢貴咗好多~還記得以前的稻香其實幾好味!大事大節和屋企人來吃其實都不錯還記得新年嘅時候來吃價錢貴了很多但味道亦都比以前差所以真係有點失望加上他們人手不足令到服務態度差了!沒有人理會!還記得叫這個套餐!但是我的紅酒還沒有給我們呢
而家稻香價錢貴咗好多~

還記得以前的稻香其實幾好味!
大事大節和屋企人來吃其實都不錯
還記得新年嘅時候來吃價錢貴了很多
但味道亦都比以前差
所以真係有點失望

加上他們人手不足令到服務態度差了!
沒有人理會!還記得叫這個套餐!
但是我的紅酒還沒有給我們呢
2023-01-30 576 views
鄰居買咗呢盒蘿蔔糕送俾我,本來諗住煎嘅好食啲香啲,但一解開個保鮮袋就有好香嘅蘿蔔糕味,立即懶人廚房啟動💪🏻 拎個微波爐蒸盒出嚟蒸蘿蔔糕可以洗少啲嘢,哈哈💯果然就算蒸嘅都好好食,因為已經好香夠晒味,煎埋可能更好食但為勉生倉食得健康又可以懶,微波爐叮幾分鐘就食得✔️✔️✔️呢個咁好用嘅微波爐蒸盒子要加水就已經可以蒸多,喺Daiso買只係$12咋。除咗可以用來蒸蘿蔔糕之外,整雞翼蒸菜蒸海鮮我都試過✌🏻

新春大節,攞利是唔係問題,畢竟大家都望開工大吉,但個個員工只識攞利是而服務馬虎,就係大問題!第一日開工,諗住食餐好d 既 lunch, 見稻香有位,我地一班同事又未食過,諗住試吓啦,點知有伏,食物其實一般正常既,但落左單成個鐘都唔黎,見枱枱都催,但d 侍應既反應係:我都係幫你傳達架咋,催就催唔到架啦。。。。大佬呀,你做個樣都幫吓客人問吖,有冇攪錯呀!唔怪得食 lunch 時間銅鑼灣呢間都仲大把位,原來係有伏。真係冇下次!

真係冇下次!
2023-01-30
Type of Meal
Lunch
2023-01-24 381 views
門口要排隊明白因為新年,我等咗45分鐘諗住入去叫佢哋嘅孖寶套餐,一個鐘都未有得食,其實我只不過係嗌一個面遮!最重要係你問親個個都話唔知。最後叫我自己入廚房問,係咪short㗎😤真係嬲到震!

2023-01-08 591 views
今日喺皇室堡行完街,諗住食個點心。上咗嚟呢間稻香,叫咗個叉燒腸同生菜鯪魚球。味道同分量就正常我ok冇問題。諗住再叫多個燒味雙拼。首先我叫咗個油雞叉燒,等咗大概十零分鐘,佢先至同我講話冇油雞。咁我都冇所謂我就叫話轉切雞啦。又等左20-30分鐘,都係得個等字,再催下佢.... 又過多5-10 min. 佢又同我講無油雞,我開始懷疑自己係咪有老人痴呆.... 咁我唯有再同佢講多一次 “唔緊要啦,唔要油雞啦,我要切雞呀唔該"今次佢好叻仔,唔使一分鐘就送到但係戲肉嚟啦。我第一擔麵食落口,感覺要衝上雲霄。唔係好食到飛起,係咸到飛起。個喊度直頭係生痱滋用鹽水浪口嘅咸度。跟住我叫阿姐換啦。三分鐘後去攞過另一碗黎。個咸度係一樣嘅。最後我明白點用佢部自助斟水機,我自己過咗兩次水,啲麵先至食得。完!

叉燒切雞瀨
2023-01-08
2022-12-27 454 views
Worst service i ever seen. Dirty. Expensive.Make me in bad mood. Wont try again. That is why not many people eat here and no need to wait for tables …..
2022-12-26 379 views
本身想去樓上另一酒樓,但因要等位,母親大人建議去呢間試吓,點知中伏話推行手機點餐,點知特價孖寶介面沒有得揀,系統又唔識計,明揾笨,好彩自己係精明消費者, 會睇清楚先做,最後要用傳統入纸方式先得。另外,因每枱已用自助煲水機,所以全場得1名伙記,煲水機2次突然冇電到,伙計會話茶客唔好亂按係全場冇電到喎,關乜茶客事。好喇通番電又唔通知,所有嘢都係自己醒少少啦,所以冇服務嘅地方真係唔會再去囉嘢食一般啦,薑醋太酸太稀,豬手有毛。雞絲粉皮太爽唔滑。鮑汁雞腳正常。

2022-12-07 685 views
其實佢晚市都算抵食!咁樣食$500都唔使大大碟!足料!銅鑼灣算平!但唔明白特價例牌唔比打包~半隻燒鵝真係食唔晒!唔想浪費食物!職員唔比打包,加錢都唔得!真係好奇怪🥹🥹隔籬枱話係潛規矩🥲
其實佢晚市都算抵食!咁樣食$500都唔使
大大碟!足料!銅鑼灣算平!
但唔明白特價例牌唔比打包~
半隻燒鵝真係食唔晒!唔想浪費食物!
職員唔比打包,加錢都唔得!
真係好奇怪🥹🥹隔籬枱話係潛規矩🥲
2022-11-13 727 views
本身黎得飲茶 其實都預左無乜 service自己入黎 無人帶位 見到有枱就求期坐左 想搵人比個茶包我地 點知舉左好耐手都無人幫 禁我見佢地人手唔夠 又要睇住咁大個場 唯有自己行出去同佢地講 佢地就扔左包茶包比我地但係!呢d都唔係重點 係啲嘢食超級難食第一碟鳳爪排骨飯 諗住穩穩陣陣 個飯又爛又無飯味第二碟 日本魷魚粉絲 魷魚入面仲有啲黑色嘅嘢 粉𢇁啲味又苦第三碟小籠包 醋碟都唔俾我哋 直接將啲醋落去啲小籠包上面第四碟櫻花蝦腸粉 啲油炸鬼一啲都唔脆 好似擺咗喺度好耐咁 咬口剩係得啲油味 其他咩都食唔出第五碟燒賣燒賣啲肉好似尋晚已經煮熟咗 今日再拎出嚟番叮禁 好大隔夜肉臭味拎上嚟嗰陣 連帶子都分開咗 出面$10燒賣好食過佢結論係 我唔會再嚟食第二次。
本身黎得飲茶 其實都預左無乜 service

喺度好耐咁 咬口剩係得啲油味 其他咩都食唔出

第五碟燒賣燒賣啲肉好似尋晚已經煮熟咗 今日再
拎出嚟番叮禁 好大隔夜肉臭味拎上嚟嗰陣 連帶子
都分開咗 出面$10燒賣好食過佢

結論係 我唔會再嚟食第二次。

2022-10-15 952 views
而家啲酒樓愈來愈自助,好似呢間稻香就有一部自己煲熱啲水沖茶飲既機,部機會自己加水,所以無水時就唔洗舉手叫人加。呢間酒樓係用自助手機點餐的,只要掃QR code,就可以自己點餐,不用剔點心紙。🍚蠟味冬菇雞煲仔飯個煲仔飯上檯時滋滋作響,有好香既冬菇味同蠟味味,加埋啲豉油,真係好香好好食。♨️香茜叉燒腸呢個叉燒腸啲叉燒唔肥,啲腸粉皮又好好咬,味道唔錯。♨️鬆軟叉燒包個包的確幾鬆軟,啲叉燒都好好味。🐎奶皇馬拉卷個卷又有奶皇味,咬落去係好彈既蛋糕。♨️冬葉咸肉糭個糭都好綿,帶有淡淡糭葉既幽香。♨️香麻煎堆仔外面很脆,入面很軟糯。♨️功夫小籠包個小籠包好多湯汁。🦐原蝦燒賣皇燒賣好多汁,有足料既豬肉同蝦。♨️懷舊混醬豬腸粉多醬的腸粉上檯時好吸引,混醬咁嚟食,每條都充滿米香。🍳濃雞湯蛋餃用雞蛋嚟做餃子皮整的蛋餃,餡料係豬肉,食落好似煎蛋入面有啲豬肉咁。♨️上素蒸粉果粉果都有很堅韌的皮,內餡都很足料。♨️川汁抄手抄手很多汁,有啲唔會太辣既川汁,份外惹味。♨️七味豆腐啲豆腐係炸既,再加啲七味粉。個口感首先係脆,然後就滑既,啲豆腐富有豆味,食完一粒想再夾多一粒。

🍚蠟味冬菇雞煲仔飯

♨️香茜叉燒腸
呢個叉燒腸啲叉燒唔肥,啲腸粉皮又好好咬,味道唔錯。

♨️鬆軟叉燒包
個包的確幾鬆軟,啲叉燒都好好味。

🐎奶皇馬拉卷
個卷又有奶皇味,咬落去係好彈既蛋糕。

♨️冬葉咸肉糭
個糭都好綿,帶有淡淡糭葉既幽香。

♨️香麻煎堆仔
外面很脆,入面很軟糯。

♨️功夫小籠包
個小籠包好多湯汁。

🦐原蝦燒賣皇
燒賣好多汁,有足料既豬肉同蝦。

♨️懷舊混醬豬腸粉
多醬的腸粉上檯時好吸引,混醬咁嚟食,每條都充滿米香。

🍳濃雞湯蛋餃

♨️上素蒸粉果
粉果都有很堅韌的皮,內餡都很足料。

♨️川汁抄手
抄手很多汁,有啲唔會太辣既川汁,份外惹味。

♨️七味豆腐

2022-06-15 1911 views
星期六一大清早起床後就和父母👨👩及哥哥🧍‍♂️去銅鑼灣皇室堡5樓「稻香」飲茶🫖,提早慶祝父親節,我們一行4人叫了:1️⃣ 蝦餃皇 2️⃣ 蟹籽春蛋燒賣3️⃣ 功夫小籠包4️⃣ 時菜鯪魚球5️⃣ 鬆軟叉燒包6️⃣ 風味紫菜雲吞7️⃣ 脆皮雞粒角8️⃣ 香茜叉燒腸整體來講:味道不過不失

1️⃣ 蝦餃皇

2022-06-11
Type of Meal
Breakfast
2022-05-10 1455 views
伊麵份量少!而且食到有芽菜(感覺好似人哋食剩)!呢間第一次食,中伏了(其他分店都唔係咁)!😩😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫😫
龍蝦伊麵