2019-07-18 710 views
一直都想去食下懶人串燒,放上爐,唔洗點睇火,睇下電視傾下計就食得。FACEBOOK見到有免費龍蝦送,即刻試下。晚市收費成人$218一位每張枱都有計時器同串燒教學指南,不過其實燒燒下都唔記得左要計時食物方面:基本雞、牛、羊、豬都有齊,另有香腸、丸類、蔬菜等等。最喜歡的是雞軟骨和燒豬頸肉,香口惹味。之前有食評推薦的烤菇當日未有出現,期望下次會見到。飲品方面都有好多選擇,有酒精同非酒精類,最喜歡飲翡翠檸檬,清爽解渴。送的龍蝦厚身多肉。備有多種調味粉及燒烤醬汁
FACEBOOK見到有免費龍蝦送,即刻試下。
晚市收費成人$218一位
送的龍蝦厚身多肉。
備有多種調味粉及燒烤醬汁
一講燒烤 大家一定對巴希雅唔陌生但入到大尾篤咁鬼遠 仲要露天真係熱死辣辣今次新開張的燒烤店 近近地係太子就有 仲一次過滿足你幾個願望🥳1. 開住冷氣BBQ裝修較華麗 估唔到係黎燒野食sofa椅 坐得舒服2. 唔洗自己燒燒烤最怕自己燒得唔得匀循呢到提供自轉架 自動一路轉一路燒前後左右都燒到 上上下下都燒得熟無論係鮑魚定聖子做到焦脆效果3. 用料重本放送海鮮夠新鮮夠大隻爆哂膏既大隻龍蝦🦞哂夠彈牙既燒鮑魚鮮甜爽口既聖子生蠔 魚🐟 帆立貝 全部都好正現場仲有兩個大雪櫃 有其他配料任拎🍡🍢入面有豬頸肉 牛柳 雞軟骨 雞翼... 勁多已經串好左俾你既配料仲有茄子🍆 粟米🌽車厘茄🍅翠玉瓜🥒秋葵4. 打埋邊爐間舖好細心 準備左湯底俾心急既人類烚下烚住先可以係清湯/麻辣鍋真正係又燒又打得 想點都得仲有飲品無限量供應 計埋加一每人「$249」你話抵唔抵先?提提大家 只要四位或以上就有得送「海鮮拼盤」🤩 真心抵食—————————————————————————

一講燒烤 大家一定對巴希雅唔陌生

4. 打埋邊爐
間舖好細心 準備左湯底俾心急既人類烚下烚住先
可以係清湯/麻辣鍋
真正係又燒又打得 想點都得
仲有飲品無限量供應 計埋加一每人「$249」
你話抵唔抵先?

提提大家 只要四位或以上就有得送「海鮮拼盤」🤩 真心抵食

—————————————————————————
2019-07-17 422 views
$262就食到晚市既串燒加打邊爐,2人送埋龍蝦,4人仲送海鮮拼盤呀。餐廳主要分成兩大部分,分別係任食串燒區,同埋飲品區。首先係任食串燒區有多達20款串燒,安放係雪櫃任君選擇,揀左8款就開始返埋位開爐燒,卓上有燒烤指南同埋計時器,方便客人冇錦容易燒焦,燒左十分鐘,就茶左餐廳既提供既蜜糖燒肉汁同地獄韓燒醬汁落雞翼、雞腎一試。客人可360度放18款不同既食物落旋轉台,燒左10分鐘,香氣就傳出, 肉質彈牙, 4人送既海鮮拼盤有鮑魚、馬友魚、牛肉粒、 大帆立貝、蠔、貴妃蚌等等。餐廳有時間限制,但兩個鐘已經食到我地捧着個肚走。

餐廳主要分成兩大部分,分別係任食串燒區,同埋飲品區。

2019-07-16 208 views
夏天想燒嘢食,但係梗係唔想熱啦,而今晚終於可以試到自助燒串燒,有個爐俾你慢慢燒,仲自己識轉,可以一邊傾計一邊食,唔使掛住睇火都得😂串燒種類有好多,牛柳粒、黑毛豬串、羊肉串,都好好食。拎完串燒,就可以返埋枱慢慢燒喇!除咗自己拎嘅串燒之外,仲有開邊龍蝦,加少少蒜蓉落去燒,勁香!枱面上仲有燒烤指南,加埋你燒幾多分鐘,好細心。食串燒當然唔少得調味粉啦,每台都放好左一堆調味粉俾你揀,可以試足晒咁多隻味!飲品方面,除咗有啤酒汽水任飲之外,仲有梅酒同清酒飲添,真係可以飲飽食醉啦!

串燒種類有好多,牛柳粒、黑毛豬串、羊肉串,都好好食。

拎完串燒,就可以返埋枱慢慢燒喇!

枱面上仲有燒烤指南,加埋你燒幾多分鐘,好細心。

2019-07-15 46 views
今晚2人去只得一隻龍蝦每人半邊,一般無限海鮮得魷魚、多春魚,見到隔離有4個人便會有鮑魚、扇貝、魚塊、貴妃、貴妃蚌, 感覺4人以下唔抵死,連海蝦也沒有... 以為有大量海鮮燒絕對失望,4人就尚可接受,或純粹想燒下一般肉食也可接受。
2019-07-15
$245 (Dinner)
  • 魷魚
2019-07-11 284 views
大熱天時好想BBQ,估唔到依家真係可以實現唔流汗地燒野食!同朋友一齊去試下太子呢間新開的串燒放燒,見廣告有龍蝦送、清酒任飲,似乎幾吸引地點都算方便,就係地鐵站不遠,餐廳要上二樓,平日都算多人食,同朋友一早book左位所以唔使等就可以入座見到人地燒緊一排排串燒已經口水都流埋!原來四人以上惠顧都送海鮮!啲海鮮好正,就咁睇都好似好多選擇,同朋友講好下次要組四人團黎食海鮮!食物櫃入面有幾十款串好的串燒任拎,種類都算多元化,蔬菜有茄子、翠玉瓜、冬菇、菠蘿、秋葵等等肉類都有唔少選擇:雞肉、牛柳、豬肉、雞腎、羊肉、多春魚等等都一應俱全長方形既爐可以一次過燒十幾二十串串燒,初頭唔識用,後尾發現幾串燒上面既齒輪卡係個爐上面,串燒就會均勻咁自轉,放十分鐘到就見到啲食物燒到金黃色,過程非常治癒!同朋友傾住計 好快就有得食!快完成既時候塗埋啲醬汁,個人極喜愛地獄韓燒醬,夠辣夠惹味!仲有唔同的味粉比你調味二人都有龍蝦送龍蝦都算多肉,放上網燒十分鐘,塗上蒜蓉牛油再燒一陣就內要得飲品方面,有日本清酒同梅酒任飲,對於鐘意飲酒既朋友黎講會好開心!除左酒,飲品櫃都仲有好多飲品任拎,串燒點少得飲啤酒,呢度仲有兩款啤酒比大家
大熱天時好想BBQ,估唔到依家真係可以實現唔流汗地燒野食!

快完成既時候塗埋啲醬汁,個人極喜愛地獄韓燒醬,夠辣夠惹味!

仲有唔同的味粉比你調味

二人都有龍蝦送
龍蝦都算多肉,放上網燒十分鐘,塗上蒜蓉牛油再燒一陣就內要得

除左酒,飲品櫃都仲有好多飲品任拎,串燒點少得飲啤酒,呢度仲有兩款啤酒比大家揀!

整體呢間餐廳都唔錯,食物質素同種類可以,重點係令到食飯過程更有樂趣!兩個鐘頭眨下眼就過 ,下次再黎食佢既海鮮
一去到見到任食串燒區,款式眼花繚亂,揀左幾款就開始燒,台上有燒烤指南教客人點燒先係最惹味香脆。燒左十分鐘,我地就茶左餐廳提供既蜜糖燒肉汁同秘制沙爹醬落雞翼、雞腎、煙鴨胸試。燒烤枱既旋轉台令到食物唔只得一邊燒到,仲可放18款不同既食物落旋轉台,燒左大約14分鐘,陣陣香味傳出, 雞翼肉質嫰滑,咬落仲會爆汁添。試埋送既龍蝦,同蒜蓉醬好夾,龍蝦膏滿溢,色澤鮮艷,好惹味。飲品區方面有大約10款不同既飲品比客人選擇,服務方面,侍應會好細心咁教客人燒出最好食既海鮮,整體性價比都幾高,強烈建議4人同行食,因為會送貴妃蚌、鮑魚、牛肉粒、蠔、 大帆立貝、馬友魚等等,勁吸引。

試埋送既龍蝦,同蒜蓉醬好夾,龍蝦膏滿溢,色澤鮮艷,好惹味。

2019-07-08 7712 views
收工同朋友黎左食自助串串燒第一次食呢款自動串燒,呢間既平日晚市收費係成人$218一位我地兩個人去,每位會有半隻龍蝦每張枱都會有計時器同串燒教學指南任食串串主要分為三類:肉類、蔬菜類同丸類而每張枱都備有不同既調味粉同醬油當中既調味有辣有唔辣,肉類加上孜然粉之後分外惹味!!!而醬汁之中我至愛既係蜜糖燒肉汁,同雞翼真係絕配贈送既龍蝦無欺場啵,既新鮮又爽彈啲串串識得自動轉,可以食住咁同朋友傾計都唔怕會燒燶食完肉之後,除左要食返啲菜同勁多汁既菠蘿之外,仲有一樣野係必食架就係大大粒既綿花糖啦有冇酒精既飲品都係任飲架
收工同朋友黎左食自助串串燒

第一次食呢款自動串燒,呢間既平日晚市收費係成人$218一位

我地兩個人去,每位會有半隻龍蝦

每張枱都會有計時器同串燒教學指南

任食串串主要分為三類:肉類、蔬菜類同丸類

而每張枱都備有不同既調味粉同醬油

當中既調味有辣有唔辣,肉類加上孜然粉之後分外惹味!!!

而醬汁之中我至愛既係蜜糖燒肉汁,同雞翼真係絕配

贈送既龍蝦無欺場啵,既新鮮又爽彈

啲串串識得自動轉,可以食住咁同朋友傾計都唔怕會燒燶

就係大大粒既綿花糖啦

有冇酒精既飲品都係任飲架

Type of Meal
Dinner
2019-07-05 477 views
收工同朋友過來食飯,見過呢間餐廳介紹,感覺幾過癮,見價錢唔貴,所以想試試。原來係呢個位,有印象!潮鮮薈喺2樓,行樓梯會經過火鍋店。餐廳面積唔算好大,但幾闊落嘅坐得舒服,尤其是應該係新開冇耐。除左梳化位,仲有一般方枱,基本上4人座位主,完全唔逼。佢地仲有間大房,不過當日有人訂座,就見唔到可以坐幾人。每張枱上面有好多工具,話明自助燒烤,當然唔少得燒烤爐,靠兩邊發熱線燒烤,爐底加有水,基本上唔會有煙自由控制火力,不過基本上都要開到最大。仲有個timer,方便你計住時間。枱面上有多款醬料,例如豉油、沙嗲醬、韓燒醬同蜜糖燒肉汁,我最鐘意燒烤搽蜜糖,好有風味除左醬料,仲有調味粉,包括椒鹽、孜然、紅椒、岩鹽、淮鹽、七味粉。因為唔係每款材料都有醃,客人可以自己選擇加邊款調料,好方便。我諗有好多人同我一樣,又想去燒烤,但一來怕熱啦,二來又「懶」,連拎枝叉都唔願,呢度其實即係懶人燒烤,只要將串串放喺輸送帶上,佢就會自轉,燒到好均勻。收費方面連同服務費埋單無記錯係480蚊,嚐鮮價,放題120分鐘關於燒烤時間,枱面上有紙可以參考,但其實大家有bbq開,大約都感覺到時間嘅。配料方面全自助,凍櫃入面有哂一枝枝串好

自由控制火力,不過基本上都要開到最大。

仲有個timer,方便你計住時間。

配料方面全自助,凍櫃入面有哂一枝枝串好嘅燒烤,分肉類、丸類、蔬菜類等等。肉類有羊肉、雞腎、牛柳粒、雞翼、雞脆骨、豬柳、煙鴨胸、多春魚、腸仔、台灣腸等等,串得幾靚仔。

呢D串燒全部任食,自取不求人,食幾多拎幾多,夠哂新鮮。牛丸、獅子狗、芝士腸、蟹柳等一般燒烤配料。仲有翠玉瓜、秋葵、大菇等,有菜有肉。

新開張優惠,每位送半隻龍蝦,正
上枱時已經用油爆過,直接放喺串燒下嘅網上,燒大約10分鐘,然後搽D附上嘅蒜蓉,肉質有彈性,免費來講,唔錯。

然後我地隨便拎左D野來燒,乜都有D,燒腸仔最快啦,餓嘅可以頂頂先,頭尾會熟得快D,自行調較位置

台灣腸油到不得了,好脆朋友好鐘意。

其次我地鐘意雞翼同雞脆骨,唔會醃到好鹹,加少少孜然、辣粉,好食。不過起碼等左20分以上。

蔬菜類會快D,不過留意串與串之間唔可以話擺得太近,否則會kick住轉唔到,有D要燒得比較耐嘅食物,例如肉類。

兩個鐘頭時間,我地燒左幾十串嘅都有,開頭會食得急D,後來都係慢慢等。

等食途中可以利用火鍋醫肚,default湯底係麻辣,不過放心,味道比較淡。

鴨血、毛肚可以打邊爐,甚至乎其他串好左嘅配料都得嘅其實。

飲品任飲。

2019-07-05 280 views
天口開始熱 但係又好想燒嘢食喎 於是男朋友就book咗呢間朝鮮薈同我食 一解我想燒嘢食嘅痛苦凡入座嘅客人每位都可以送龍蝦半隻 如果四位或以上仲有海鮮盛肉盤送!!!餐廳分午市放題及晚市放題 晚市時段2小時任飲任食 若果七點半前離座更可享有優惠價錢每張枱上面都有一個自助旋轉燒烤爐 仲有一個電磁爐 同時可以進行燒嘢食同埋打邊爐 等緊燒嘢食嘅期間可以打住邊爐先湯底方面點咗麻辣湯底 可選大 中 小辣 湯底非常惹味而且濃郁 既麻又辛食品區全自助形式 鍾意邊樣拎邊樣 竟然畀我見到鴨血 鴨血配麻辣湯底簡直係一絕 質感又滑又帶點煙韌冰豆腐又係一定要食 唔好嘥咗個咁濃沃嘅湯底 吸湯一流 一咬落去即刻有爆汁效果仲有呢啲串串食物 鍾意燒嘅又得 鍾意用嚟打邊爐又得 自由發揮自助燒烤方面 串串放上架中 自動會旋轉 只需要等待就可以食得不定時幫啲串串查下醬汁 鍾意食辣可以加辣 要惹味嘅可以加沙茶醬火爐熱力溫度非常平均 完全唔會令到食物燒燶 或者燒得太乾 依然能夠保持肉汁 燒出嚟真係有bbq風味餐廳設有大量調味品這是人頭送的龍蝦份量 每人有半隻 仲有一兜蒜蓉 龍蝦需要放在爐中燒大概十分鐘先可以食 肉質彈牙 蝦頭有膏

食品區全自助形式 鍾意邊樣拎邊樣 竟然畀我見到鴨血
鴨血配麻辣湯底簡直係一絕 質感又滑又帶點煙韌

餐廳設有大量調味品

這是人頭送的龍蝦份量 每人有半隻 仲有一兜蒜蓉 龍蝦需要放在爐中燒大概十分鐘先可以食 肉質彈牙 蝦頭有膏 鮮甜無比

食物自助區放滿兩大個雪櫃嘅嘢食 選擇都幾多樣化 整體食物新鮮 無限量供應 職員手腳動作快 不停留意住雪櫃食物夠唔夠 而且經常幫忙執枱 及作一些溫馨提示 非常貼心
2019-07-04 244 views
今晚係太子見到呢間新開任食串燒店,好似好好玩咁,係自己轉既串燒爐!依家天氣咁熱,首先睇睇有咩飲品。除左有茶類、汽水等,仲有清酒同梅酒任飲呀!飲酒既人應該覺得好抵。之後店員同我地解釋一下邊度拎野食、同每人送半隻蒜蓉燒蝦呀!串燒種類都幾多:台灣腸、廚師腸、沙律丸、牛丸、蟹柳、獅子狗、午餐肉、紅腸、龍蝦丸、芝士腸肉類既選擇:豬柳肉、雞肉、鴨胸、魷魚、雞腎、多春魚、豬頸肉、牛柳粒、雞軟骨蔬菜類:秋葵、菠蘿、茄子、翠肉瓜、粟米、車厘茄、放係串燒爐度由佢自己燒,又冇煙,我同朋友就可以傾下計、睇下電視。見到串燒都咁上下熟,可以揀灑上多款調味粉 如 孜然粉、紅椒粉或者想有醬汁,可以揀三款醬汁。我最鍾意蜜糖燒肉汁,甜甜地。除左串燒燒烤仲有火鍋,湯底係麻辣火鍋,配料有鴨血、黑柏業、鮮鵝腸,仲可以將串燒既食材放落去打邊爐。

之後店員同我地解釋一下邊度拎野食、同每人送半隻蒜蓉燒蝦呀!

蔬菜類:秋葵、菠蘿、茄子、翠肉瓜、粟米、車厘茄、

或者想有醬汁,可以揀三款醬汁。我最鍾意蜜糖燒肉汁,甜甜地。

除左串燒燒烤仲有火鍋,湯底係麻辣火鍋
2019-07-02
$240 (Dinner)
2019-07-04 158 views
朋友約我去試新野,以為沒有什麼特別,都是普通燒烤。地方闊落,坐得舒服有糖無糖飲品任飲餐前小食,有西式沙律和中式雲耳2款任食今次這個模式,真係未試過,值得推介,乾淨企理無乜油煙,食物用鐵支串起,份量唔會太多,放在爐架上自轉燒烤,唔使睇火怕會燒焦,還有個計時器和時間表比你做參考,需時若干一目了然,very good 排隊一串串,整整齊齊,cute2個人只有龍蝦送,下次叫齊朋友,食海鮮拼盤補數龍蝦直接放在爐面燒十分鐘,然後加芝士蒜蓉醬, 惹味非常食物種類算多, 芝士腸 、紅腸、 豬、牛、羊、雞 必有, 牛丸、 爆醬丸子、 鴨血、 鵝腸、 豆腐 、台式香腸、 菠蘿、車厘茄……還送個打邊爐, 一餐兩個食法, 非常忙碌每樣食少少, 都好快飽,下次再食過
朋友約我去試新野,以為沒有什麼特別,都是普通燒烤。

地方闊落,坐得舒服

有糖無糖飲品任飲

餐前小食,有西式沙律和中式雲耳2款任食

排隊一串串,整整齊齊,cute

2個人只有龍蝦送,下次叫齊朋友,食海鮮拼盤補數

龍蝦直接放在爐面燒十分鐘,然後加芝士蒜蓉醬, 惹味非常

還送個打邊爐, 一餐兩個食法, 非常忙碌

每樣食少少, 都好快飽,下次再食過

2019-07-04 313 views
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 近排好大熱嘅懶人串燒 越來越多呢類嘅餐廳😌 因為佢滿足晒所有懶人既需求 佢只要你放一串肉係上面 就會自己轉自己燒😂 仲有個計時器係隔離 你見到交租就可以拎上嚟食🍡大部份食物都係自助 除咗食物之外 比較特別係佢嘅燒酒,梅酒 都係任飲😂 滿足晒我呢啲酒鬼🙋🏻‍♂️ 我哋兩位食 仲送咗隻龍蝦🦞添 -🍡2小時放題🍡($218)食物種類非常之多 有自己出去拎嘅食物 前菜 肉類 丸類 👍 😌 食物味道全部都正常 冇伏 幾好🙂 為咗令大家清楚要煮幾耐 佢仲特別有張紙 講晒每樣食物要煮幾耐😌之後就到重頭戲串燒 串燒種類非常之多 雞牛羊豬全部都有😌 連我最鍾意嘅雞腎,豬頸肉,多春魚 都有🤤 啖啖肉 食多幾串就應該可以回本🥳 仲有大家最鍾意嘅燒棉花糖😗雖然佢地都有幫肉調味 但都有提供醬汁俾大家 醬汁一共有三款 調味粉又有六款 包保大家一定搵到心水🥰 食完串燒仲有一個重慶火鍋 不過我哋實在太飽所以就冇食到-🎈太子太子道西104-106號璟璜大廈2樓平均傷害:$218
🇭🇰#香港捐窿捐罅記
🍡2小時放題🍡($218)
食完串燒仲有一個重慶火鍋 不過我哋實在太飽所以就冇食到
🎈太子太子道西104-106號璟璜大廈2樓