Restaurant: Tasty Hotpot Palace (Kimberley House)
Terms & Details:
2024-04-13 161 views
香香宮煮,一間融合宮廷風格同現代感嘅火鍋店,一入門就見到個龍椅,好有氣派,影張相留念先至算!店家提供嘅醬料選擇多到爆,想點搭配都得,真係可以大展廚藝。講到食物,首推「昭陽公主椰子雞湯鍋」,湯底濃郁得嚟唔膩口,啲雞肉鮮嫩得黎唔柴,再加上免費加湯,真係心滿意足。再試「艾莎公主牛肉寶盒」,七種牛肉各有特色,雪花肉質細膩,入口即溶,美味非常!「伊比利亞橡果豬」同「松露芝心墨魚丸」都係必試之選,豬肉鮮嫩不柴,墨魚丸咬落去鮮味爆炸。響鈴拼盤裏面嘅蛋黃味更加係好選擇!食完熱辣辣嘅火鍋,一杯自家製嘅竹蔗茅根最啱,清新解膩,仲有助消火。

以古代宮廷為主題嘅火鍋店越開越多間,要講真係裝修到食物器皿都完全突顯到主題嘅,非«香香宮煮»莫屬。門口已經有龍椅打卡位,入到去所有裝修枱櫈同擺設都充滿着古代宮廷風情,食物器皿上枱嘅時候都係好靚可以打卡!📸🍲昭陽公主椰子雞湯鍋 $308✰打邊爐最緊要係個湯底,呢度嘅湯底選擇好多,椰子雞鍋用椰青水配合三黃雞,加咗番薯蜆提鮮,個湯底超好飲超甜!打邊爐之前要先飲兩碗😂 雞件好厚肉好嫩滑~ 烚啲乜嘢都覺得甜咗好好味😂🐮艾莎公主牛肉寶盒 $498✰寶盒一打開就冒出仙氣🌫️😶‍🌫️ 打卡必食!📸✰可以試勻七種牛肉:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花。油花好靚!🐷伊比利亞橡果豬 $188✰器皿加擺盤都係打卡必食推薦😆 估唔到豬都可以咁軟嫩,肥瘦比例均勻,絕對唔輸俾啲牛肉!🌯香香宮煮響鈴拼盤 $98✰有鹹蛋黃響鈴同埋普通即炸響鈴,鹹蛋黃響鈴熱辣辣就咁食,香脆鹹香,勁邪惡😆✰普通響鈴就用嚟打邊爐。🍡手打鮮牛丸(4粒) $72✰充滿肉汁嘅鮮牛丸,烚熟咗之後咬落去肉汁咇出嚟🤤✰手打丸可以揀四粒或者八粒。🥬豆苗 $58✰非常新鮮同埋鮮甜,而且份量好大兜好多。🍺Stella

🍲昭陽公主椰子雞湯鍋 $308

🐮艾莎公主牛肉寶盒 $498
✰寶盒一打開就冒出仙氣🌫️😶‍🌫️ 打卡必食!📸

🐷伊比利亞橡果豬 $188

🌯香香宮煮響鈴拼盤 $98
✰普通響鈴就用嚟打邊爐。

手打鮮牛丸

🍡手打鮮牛丸(4粒) $72
✰充滿肉汁嘅鮮牛丸,烚熟咗之後咬落去肉汁咇出嚟🤤
✰手打丸可以揀四粒或者八粒。

豆苗

🥬豆苗 $58
✰非常新鮮同埋鮮甜,而且份量好大兜好多。

🍺Stella Artois 500ML $88
🍺Hoegaarden Tumbler 500ML $88
✰呢度有生啤供應🤩🤩 打邊爐最鍾意就係啤一啤!🍻
✰除咗啤酒仲有其他清酒、紅白酒。

💵2人食👩🏻‍🤝‍👨🏼人均約HKD$770
手打鮮牛丸
豆苗
打邊爐引又起,一向喜歡「香香宮煮」既雞湯湯底好足料,最鍾意先飲幾碗,然後再打邊爐,最近佢哋喺金巴利道開咗新分店,裝潢跟老店一樣充滿宮廷風味,而且地方更大更寬敞,即刻去朝聖一下先👍🏻👍🏻▪️平陽公主消暑冬瓜瑤柱鍋本來一心諗住點雞湯鍋,但去到又突然間改變主意,想試吓未食過嘅,就點咗呢個冬瓜瑤柱鍋,大冬瓜配上瑤柱,雞肉,蟹柳,素翅等食材,湯底原來係用清雞湯去熬製,湯頭一樣係超級鮮甜,真係要飲多幾碗先再打邊爐👍🏻👍🏻▪️艾莎公主牛肉寶盒 出場時用一個寶盒,放上八款高質牛肉,而且有特別冒煙效果,賣相極佳,牛肉分別有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,每款有着不同嘅口感,非常高質,一次過能夠食晒八款牛嘅不同部位,真心推薦牛魔王必食▪️伊比利亞橡果豬橡果豬脂肪滲透肉內,肉質清晰呈現大理石紋般嘅油花,入口充滿油香,其脂肪主要是不飽和脂肪酸,肉味芳香濃郁▪️陳年花雕醉雞鮮雞帶‎啖啖酒香 ,用雞湯滾熟之後,雞味濃郁,肉質幾嫩滑,好味▪️手打蟹子墨魚丸(四粒)墨魚丸口感爽口又彈牙,竟然食到粒粒墨魚肉,加上蟹籽更加鮮味▪️自家製即炸魚皮炸魚皮即點即炸,炸得香脆好香口,好厚身,所以

▪️平陽公主消暑冬瓜瑤柱鍋

▪️艾莎公主牛肉寶盒

▪️伊比利亞橡果豬
橡果豬脂肪滲透肉內,肉質清晰呈現大理石紋般

▪️陳年花雕醉雞

▪️手打蟹子墨魚丸(四粒)
墨魚丸口感爽口又彈牙,竟然食到粒粒墨魚肉,加上蟹籽更加鮮味

▪️自家製即炸魚皮
炸魚皮即點即炸,炸得香脆好香口,好厚身,所以口感非常好,無論就咁食或者放湯一樣咁正

▪️自家製足料竹蔗茅根
用一個古代宮廷嘅茶壺裝住,竹蔗茅根自家製非常足料,清甜解渴又可以清熱氣 ,打邊爐飲一流
  • 伊比利亞橡果豬
  • 艾莎公主牛肉寶盒
  • 平陽公主消暑冬瓜瑤柱鍋
朋友話好好耐冇見約出嚟食餐飯🤗知道我喜歡食牛🐮所以約咗去尖沙咀香香官煮打邊爐🤩因為冇時間限制又可以慢慢傾下計👍香香官煮裝修都幾靚走宮廷風🤩門口張大龍椅仲可以打卡影相😊用餐環境乾淨舒適😍湯底我地叫咗一個花膠雞鍋🐣艾莎公主牛肉寶盒🐮流心芝士鮮蝦丸🦐伊比利亞橡果豬🐷香香響鈴拼盤同埋南非鮑魚😍花膠雞鍋(半隻雞)🐣呢度既雞鍋裡面就有幾件花膠係裡面🤩店員叫我地等湯底煲滾咗飲返碗雞湯先開始打邊爐🤗湯頭飲落濃郁感覺好滋補啊👍雞件入口夠嫩滑🙌艾莎公主牛肉寶盒😍鍾意食牛嘅一定會好滿足😊裡面有有油脂分佈均勻安格斯😊重牛味手切本地牛🐮彈牙新鮮牛展😉爽脆牛黃喉🥳爆汁牛肉粒☺️薄切牛舌花🤩同埋頂級雪花肥牛😊肉質又鮮嫩和口感的豐富😎🦐流心芝士鮮蝦丸以新鮮蝦肉打成內部擁有豐富流心芝士🧀當咬落去時熱騰騰的芝士會溢出來🙌好好食🤤伊比利亞橡果豬🐷其肉質豐腴口感鮮嫩多汁🤩食落仲帶有微妙堅果香味☺️肥瘦均勻一啲都唔覺得肥膩😊香香宮煮響鈴拼盤熱辣辣可即食🤤其中黃金響鈴加入咸蛋黃炸成☺️好香口呀😉另一款就加入湯底5秒索哂啲雞湯就食得🥳南非鮑魚廚師已經切走哂內臟🤗超方便食用😎飲品點左兩杯大hoegaarden🍻同朋友邊傾邊食真係冰涼爽快

花膠雞鍋(半隻雞)🐣

艾莎公主牛肉寶盒😍

南非鮑魚廚師已經切走哂內臟🤗超方便食用😎

2024-03-24 213 views
出外用膳,除咗講求味道之外環境都好重要,有時候尋浪漫,有時候追潮流,今日我想沉浸一吓、當一晚公主!尖沙咀的「香香宮煮」火鍋店,悉心佈置,于人有置身宮廷之感,食物方面亦以公主為名,非常適合剛好公主病發作的我!幸好另一半配合,全晚坐着等吃!美人鴛鴦鍋:昭陽公主椰子雞湯鍋、特色卜卜蜆鍋 $326正好各取所需,我喜歡飲椰子雞湯,老公想食蜆。椰子雞湯果然清甜,充滿椰子香,被椰子油浸浴過的雞肉亦特別滑。蜆肉新鮮,飲兩碗湯,食晒啲湯料,已經飽咗三份一!艾莎公主牛肉寶盒 $498乾冰營造效果,仙氣逼人,感覺牛肉份外新鮮。牛肉補盒有七款:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、雪花肥牛、牛皇喉、牛肉粒、牛舌花,口感各異,牛肉是火鍋的亮點,牛魔王大滿足!伊比利亞橡果豬 $188這個豬的肉質有意外驚喜,相當有質素,柔軟無筋,豐腴有咬口。香香宮煮響鈴拼盤 $98熱辣辣,廚房剛炸,其實無需點鴛鴦,因為大家爭著吃鹹蛋黃響鈴,灼兩秒即吃,亦脆亦帶汁。紫菜櫻花蝦豬肉丸 $72我說得對了,在一衆手打丸中我揀了紫菜櫻花蝦豬肉丸,此丸味道豐富,口感有層次。美濃水蓮 $88台灣高雄美濃生產的水蓮正是時令,特有品種,爽口翠綠,
美人鴛鴦鍋:昭陽公主椰子雞湯鍋、特色卜卜蜆鍋 $326
正好各取所需,我喜歡飲椰子雞湯,老公想食蜆。

艾莎公主牛肉寶盒 $498
艾莎公主牛肉寶盒
乾冰營造效果,仙氣逼人,感覺牛肉份外新鮮。

伊比利亞橡果豬 $188
伊比利亞橡果豬
這個豬的肉質有意外驚喜,相當有質素,柔軟無筋,豐腴有咬口。
香香宮煮響鈴拼盤 $98
紫菜櫻花蝦豬肉丸 $72

美濃水蓮 $88
台灣高雄美濃生產的水蓮正是時令,特有品種,爽口翠綠,與別不同。

自家製足料竹蔗茅根 $78
清甜解熱,個壼也與別不同!
自家製足料竹蔗茅根
2024-03-21
$765 (Dinner)
自家製足料竹蔗茅根
2024-03-21 83 views
香香宮煮剩係尖沙咀都有2️⃣間分店,我地揀咗新開既金巴利中心分店😊。店內裝潢充滿中國色彩🇨🇳,座位非常闊落,空間感十足,店員服務有禮貌勤快,會細心介紹食物,自動清理枱面及加湯👍。昭陽公主椰子雞湯鍋 $308奶白色的雞湯底🐓味道香濃,加上大量椰子片🥥,椰子🥥香味越滾越出,令整個湯底味道更加香濃又清甜。雞件熟上約7️⃣分鐘,肉質非常嫩滑,味道鮮香😋。艾沙公主牛肉寶盒 $498寶盒入面包括7️⃣款牛肉🐂(包括頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黄喉、牛肉粒及牛舌花)。頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、雪花肥牛都帶雪花紋,非常新鮮,口感軟嫩🥰,有牛味之餘仲有陣陣油脂香😋。牛肉粒及牛展口感細膩緊緻,牛味更香濃😋。牛舌口感軟滑無筋,有陣陣牛肉味😍。牛黃喉感非常爽脆滑溜,點埋醬汁食更加好食🤗。伊比利亞橡果豬 $188橡果豬🐖脂肪渗在肉內,口感軟嫩,肉味香濃有陣陣油脂香味,十分好味😋。松露芝心墨魚丸(4粒) $72肉丸口感鬆軟,每一口都有陣陣松露味🍄,隨後一陣芝士🧀香味滲出,熱辣辣仲有種流心效果添😍。香香宮煮響鈴拼盤 $98分原味及鹹蛋黃味,原味已經好食😋,加咗鹹蛋黃嘅響鈴,多咗陣鹹香味

昭陽公主椰子雞湯鍋 $308

艾沙公主牛肉寶盒 $498
牛肉粒及牛展口感細膩緊緻,牛味更香濃😋。
牛舌口感軟滑無筋,有陣陣牛肉味😍。
牛黃喉感非常爽脆滑溜,點埋醬汁食更加好食🤗。

伊比利亞橡果豬 $188

松露芝心墨魚丸(4粒) $72

香香宮煮響鈴拼盤 $98
分原味及鹹蛋黃味,原味已經好食😋,加咗鹹蛋黃嘅響鈴,多咗陣鹹香味,更加好食🤤。

香香宮煮餃子拼盤(4粒) $88
包括黑松露蟹肉餃、韭菜豬肉餃、蟹黃餃及苗菜帶子餃4️⃣款餃子),全部都皮薄餡料飽滿,味道鮮味各具特色,黑松露🍄蟹肉餃🦀及蟹黃餃🦀尤其鮮香。

Hoegaarden Tumbler 500ml $88
Stella Artois 500ml $88

火鍋飲啤酒🍺真係最佳嘅配搭。

2024-03-14
Type of Meal
Dinner
原來打邊爐都可以打得好浮誇,「香香宮煮」喺尖沙咀開咗新分店,呢間火鍋店聽到裝修走宮廷風,空間感十足,入到去真係好似自身宮殿咁!等緊我地一齊化身做公主同埋王子食呢餐拉!👸🏻🤴🏻🐓雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻 )$328花膠雞湯裏面嘅膠原勁多,我哋喺未煮啲雞落去之前已經飲咗一碗嘅雞,啲雞係用新鮮三黃雞,肉質好幼嫩!配上濃郁嘅湯頭,係完美嘅組合! 🐖伊比利亞橡果豬 $188伊比利亞豬出名就係食佢嘅果香味,加上豬肉嘅大理石油花紋,肉質肥瘦適中😍🐄艾莎公主牛肉寶盒 $498呢一個牛肉寶盒打開嗰一下好震撼,好似打開咗公主嘅寶盒咁,內容物有7款牛咁多:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,牛肉味香濃,啱晒牛魔王食😈🦑松露芝心墨魚丸四粒 $72呢一款墨魚丸夠晒特別出邊未見過呢一款手工制嘅墨魚丸,松露味超重,裏面又有流心芝心餡!🪵香香宮煮響鈴拼盤 $98呢個拼盤嘅響鈴係兩款口味,分別係原味同埋鹹蛋黃,極度推薦鹹蛋黃味,同埋佢係新鮮的咋,拎上枱嘅時候仲係熱辣辣!😍🐟深海龍躉片 $138龍躉片好新鮮又鮮甜,而且勁厚肉,好好食🥹🎋竹蔗茅根水 (一渣) $78估唔到連竹蔗水都係自家製

🐓雍穆公主·花膠雞湯鍋(半隻 )$328

🐖伊比利亞橡果豬 $188

🐄艾莎公主牛肉寶盒 $498

🦑松露芝心墨魚丸四粒 $72

🪵香香宮煮響鈴拼盤 $98

🐟深海龍躉片 $138
龍躉片好新鮮又鮮甜,而且勁厚肉,好好食🥹

🎋竹蔗茅根水 (一渣) $78
估唔到連竹蔗水都係自家製,放落去靚靚嘅紫砂壺入邊,儀式感滿滿!
2024-03-13
$400 (Dinner)
  • 艾莎公主牛肉寶盒
  • 雍穆公主·花膠雞湯鍋
2024-03-17 64 views
餐廳以中式宮庭為設計, 感覺古色古香, 卡座位闊落, 坐得好舒適。𓊈艾莎公主牛肉寶盒 $𝟺𝟿𝟾𓊉牛肉寶盒包括7款牛肉; 頂級安格斯牛肉, 手切本地牛肉, 新鮮牛展, 頂級雪花肥牛, 牛黃喉, 牛肉粒同牛舌花, 一次過可以試好多款唔同嘅牛肉部位。𓊈晉陵公主麻辣鴨血鍋 $𝟸𝟶𝟾𓊉麻辣鴨血鍋可以根據口味選擇辣度, 鍋裡面有鴨血, 豆卜, 木耳絲等, 樣樣都好入味。𓊈伊比利亞橡果豬 $𝟷𝟾𝟾𓊉橡果豬肥瘦均稱, 肉質嫩滑, 好好食!𓊈松露芝心墨魚丸 $𝟽𝟸𓊉墨魚丸外皮混合松露粒, 中間仲有流心芝士, 味道香濃, 口感又彈牙。𓊈香香宮煮餃子拼盤 $𝟾𝟾𓊉餃子拼盤有韭菜豬肉餃, 黑松露蟹肉餃, 蟹黃餃同鳳尾鮮蝦雲吞, 款款都皮薄餡多!𓊈香香宮煮響鈴拼盤 $𝟿𝟾𓊉有原味響鈴同鹹蛋黃響鈴, 個人非常鐘情鹹蛋黃響鈴, 鹹香惹味又香脆!𓊈Stella Artois $𝟾𝟾 ✧ 烏龍茶 $𝟸𝟿𓊉有多款啤酒可以選擇, 唔飲酒亦可以選擇烏龍茶。

𓊈艾莎公主牛肉寶盒 $𝟺𝟿𝟾𓊉

𓊈晉陵公主麻辣鴨血鍋 $𝟸𝟶𝟾𓊉

𓊈伊比利亞橡果豬 $𝟷𝟾𝟾𓊉
橡果豬肥瘦均稱, 肉質嫩滑, 好好食!

𓊈松露芝心墨魚丸 $𝟽𝟸𓊉

𓊈香香宮煮餃子拼盤 $𝟾𝟾𓊉

𓊈香香宮煮響鈴拼盤 $𝟿𝟾𓊉

𓊈Stella Artois $𝟾𝟾 ✧ 烏龍茶 $𝟸𝟿𓊉
有多款啤酒可以選擇, 唔飲酒亦可以選擇烏龍茶。
$500 (Dinner)
香香宮煮尖沙咀金巴利新分店, 佈置古色古香, 金碧輝煌, 古典宮廷風格,典雅寬敞,空間感十足,九宮格的醬油配料,金黃色爐具,充滿復古風,店員穿上古裝服飾, 好配合餐廳主題, 火鍋料擺盤精緻,門口更放了一張金光閃閃龍椅, 食飽後, 給客人打卡留念。椰子雞鍋湯底濃稠金黃雞湯,超級足料,湯內有肥美的雞件及豐富椰子片,慢慢熬煮出香濃的雞湯, 香氣十足, 先喝一碗熱湯再打火鍋,比想像中更鮮甜, 啖啖椰子甜香,充滿雞汁精華, 雞件好滑嫰,用來做火鍋湯底 , 認真一流。艾莎公主牛肉寶盒拼盤賣相吸引, 仲份量十足有: 🔸️頂級安格斯牛肉🔸️手切本地牛肉🔸️新鮮牛展🔸️頂級雪花肥牛🔸️牛黃喉🔸️牛肉粒🔸️牛舌花打開飄出白煙的大木盒, 看到不同款式 的牛肉, 真令人心動。頂級安格斯牛肉及頂級雪花肥牛, 雪花滿佈, 油脂豐腴,讓人垂涎 , 只需淥一會便可, 肉質柔軟綿化, 肉香迷人 , 品嚐到肉汁豐盛的口感。 顏色鮮紅的新鮮牛展 , 肉質鮮嫰多汁,牛味香濃。一口size牛肉粒,油潤柔軟,咀嚼間釋出滋味的肉香。最特別是罕有的牛黃喉,是牛心室的血管, 十分爽脆, 認真一流, 沾上醬油, 份外滋味。 牛舌花, 鮮味爽口。

椰子雞鍋湯底

艾莎公主牛肉寶盒
拼盤賣相吸引, 仲份量十足有:
🔸️頂級安格斯牛肉
🔸️手切本地牛肉
🔸️新鮮牛展
🔸️頂級雪花肥牛
🔸️牛黃喉
🔸️牛肉粒
🔸️牛舌花

手打蝦丸一款(4粒)
大顆的手打蝦丸, 等顏色轉為橙紅色, 大口咬下, 充滿嚼勁, 加上脆卜卜的蟹子 提鮮, 鮮味加倍提升。

伊比利亞橡果豬
伊比利亞豬稱讚有 “豬肉界和牛” 的美譽 ,以橡果育成,自由放牧,肉質超級軟嫩,肉汁豐沛 , 純樸的肉香,油香四溢。

香香宮煮響鈴拼盤
香炸的脆響鈴,顏色金金黃黃, 口感香脆, 放在湯中數秒吸嗦湯底,半爽半軟糯的口感,十分誘惑, 特別喜歡鹹蛋黃口味,充滿誘人的鹹香, 更添風味。

陳年花雕醉海蝦 $98
大隻花雕醉海蝦海蝦, 挺身厚肉, 灼熟後的蝦肉,鮮味爽彈, 帶著淡淡酒香。

竹蔗茅根一渣
竹蔗水用上龍的造型紫砂茶壺, 夠曬氣派, 入口生津清甜,清潤喉嚨,適合打邊爐時清熱下火。

最近得知香香公主煮在尖沙咀開設新分店。 今日和朋友前往試他們的新分店。 餐廳以宮廷風為主。不論是門面,餐廳內,或是餐廳的裝潢,都非常帶有宮廷風,滿滿的特色。職員好快已經把醬料送到。餐廳已QR code下單,非常方便。餐廳嘅職員非常細心,會不時詢問我們的需求。最後我們叫了以下食品。1.雍穆公主•花膠雞湯鍋(半隻)($428)他們的湯底有10多款選擇,我們選了這個滋潤補額的湯底,濃濃的骨膠原,雞味非常濃郁,雞肉嫩滑,肥瘦適中。2.艾莎公主牛肉寶盒($498)非常打卡的一道牛肉拼盤。用上乾冰製造煙霧彌漫嘅效果,一打開有七款不同的牛肉部位。包括有:1. 頂級安格斯牛肉:肉嫩有口感的安格斯牛肉2. 手切本地牛肉:油花分布平均的手切本地牛肉3. 新鮮牛展:濃郁,有嚼口的牛展4. 頂級雪花肥牛:油花分布平均的雪花肥牛5. 牛黃喉:非常爽口的牛黃喉,有驚喜6. 牛肉粒:牛味最濃的牛肉粒7. 牛舌花:我最愛的牛舌3.伊比利亞橡果豬($188)有一道非常打卡的橡果豬,食落去非常軟嫩。4.手打蟹子墨魚丸(四粒)($72)非常彈牙的手打蟹籽墨魚丸,內有墨魚粒,配上勉強的脆卜卜蟹子,
最近得知香香公主煮在尖沙咀開設新分店。
今日和朋友前往試他們的新分店。
餐廳以宮廷風為主。
職員好快已經把醬料送到。
餐廳已QR code下單,非常方便。
餐廳嘅職員非常細心,會不時詢問我們的需求。
最後我們叫了以下食品。
1.雍穆公主•花膠雞湯鍋(半隻)($428)
2.艾莎公主牛肉寶盒($498)
非常打卡的一道牛肉拼盤。

1. 頂級安格斯牛肉:肉嫩有口感的安格斯牛肉
2. 手切本地牛肉:油花分布平均的手切本地牛肉
3. 新鮮牛展:濃郁,有嚼口的牛展
4. 頂級雪花肥牛:油花分布平均的雪花肥牛
5. 牛黃喉:非常爽口的牛黃喉,有驚喜
6. 牛肉粒:牛味最濃的牛肉粒
7. 牛舌花:我最愛的牛舌
3.伊比利亞橡果豬($188)
有一道非常打卡的橡果豬,食落去非常軟嫩。
4.手打蟹子墨魚丸(四粒)($72)
非常彈牙的手打蟹籽墨魚丸,內有墨魚粒,配上勉強的脆卜卜蟹子,正
5.香香宮煮響鈴拼盤($98)
打邊爐不能錯過響鈴拼盤,有兩款不同的響鈴,其中一款係鹹蛋黃味,可以即食。
6.竹笙($88)
最愛的竹笙,配上濃郁的雞湯,每一口都係香濃的雞湯。
7.自家製足料竹蔗茅根($78)
降火的飲品,非竹蔗茅根莫屬
2024-03-11
$400 (Dinner)
2024-03-09 27 views
天氣凍咗就想打邊爐 咁啱今日喺尖沙咀收工Search到呢間近近地又咁多好評 一於試吓佢!入口喺金馬倫道紅茶冰室對面 上一樓就係入邊嘅裝修好似一個宮廷咁 我見到有延禧宮 幾趣緻仲有一個位俾人打卡 可以着嗰啲衫坐喺嗰張凳度八點幾九點先食都仲有好多人連啲碗筷都係粉紅色 果然就係公主嘅待遇個肚兜就係圍裙 應該用咗好多心機設計清清地叫咗個椰子雞湯底 好多椰子 隻三黃雞都好滑😙我食咗好多舊 椰子味好濃 後尾發現原來入邊仲有硯架 唔怪得咁鮮甜🥳花雕醉蝦 用嚟做前菜都幾開胃 好入味 食到飽飽地食一隻都幾舒暢🥳艾莎公主牛肉寶盒有唔同種類嘅牛肉 牛舌 骰子牛 肥牛都有唔同嘅口感 好好味🤪蟹籽蝦丸呢個有驚喜 手打丸果然就係唔同啲 好彈牙👍🏼伊利比亞橡果豬朋友比較喜歡食牛肉 我就鍾意食呢個豬肉多啲薄薄地一片肉質好鮮嫩 食落口唔會嚡 超正😍響鈴拼盤有本身已經即炸嘅響鈴 仲有用鹹蛋黃炸嘅響鈴我每樣食一條就鍾意本身嗰隻多啲 👻竹蔗茅根一jar超得意 好似啲古時候嘅酒咁 好多份量都幾抵😆咁樣兩個人大概$1300左右 非常唔錯👍🏼
天氣凍咗就想打邊爐 咁啱今日喺尖沙咀收工
Search到呢間近近地又咁多好評 一於試吓佢!
入口喺金馬倫道紅茶冰室對面 上一樓就係

咁樣兩個人大概$1300左右 非常唔錯👍🏼
  • 伊比利亞橡果豬
  • 自家製足料竹蔗茅根
2024-03-07 15 views
💠昭陽公主椰子雞湯鍋🥥🐓好足料💓超級鮮甜滋潤 😬湯底有新鮮椰子、三黃雞,仲有番薯蜆,湯底好濃郁,飲湯都飲左幾碗😍雞肉都好嫩滑!💠松露芝士墨魚丸(4粒)🦑好爽口彈牙😃整粒墨魚丸都散發黑松露濃郁嘅味道,配埋芝士🧀真係好夾好好味😋🤤💠伊比利亞橡果豬🐷大理石紋嘅油花分布得好平均🤩食落口有獨特嘅香味,肉味極濃郁,好滿足❤️💠艾莎公主牛肉寶盒🐮寶盒一開就好吸睛🤩滿足哂鍾意食牛嘅我💓🥰😃有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛𦟌、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花😊我覺得最好味嘅係頂級雪花肥牛😋肉質鮮嫩可口,牛味好濃厚👍🏻💠香香宮煮響鈴拼盤😊有原味脆響鈴,又有鹹蛋黃味嘅炸黃金響鈴😌脆卜卜,第一次食鹹蛋響鈴鹹鹹香香😍好好味!💠香香宮煮餃子拼盤(4粒)🥟有唔同餡料四種口味😬包括有韭菜豬肉餃、黑松露蟹肉餃、蟹黃餃同埋鳳尾鮮蝦雲吞!皮薄餡嫩又多汁,口感好豐富🤤😍💠自家製足料竹蔗茅根😍清甜解渴😊打邊爐飲啱晒😍🎀餐廳舒適寬敞,裝修好靚,行宮廷風😊仲以古代公主為主題🤩上菜速度都好快!🌟 香香宮煮 (金巴利中心)📍 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖
💠昭陽公主椰子雞湯鍋🥥🐓

💠松露芝士墨魚丸(4粒)🦑

💠艾莎公主牛肉寶盒🐮

💠香香宮煮響鈴拼盤😊

💠香香宮煮餃子拼盤(4粒)🥟

💠自家製足料竹蔗茅根😍清甜解渴😊打邊爐飲啱晒😍

🌟 香香宮煮 (金巴利中心)
📍 尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖
2024-03-05 46 views
是日又係打卡好日子~📸扮得靚靚 與愛拍照嘅朋友一齊嚟到尖沙咀嘅火鍋店「香香宮煮」🫕像個古代公主般打返個靚邊爐😍位於金巴利中心嘅新店由入口開始已經充滿氣派裝潢走中國宮廷風 以紅色為主調就連店員都穿上古代衣裳 店鋪空間寬敞 枱櫈夠大夠闊坐得好舒服昭陽公主椰子雞湯鍋($308)以新鮮椰青水加上番薯蜆提鮮味道清甜滋潤三黃雞肉質鮮嫩爽滑煮得耐依然滋味非常👍🏻艾莎公主牛肉寶盒($498)呢個寶盒不得了一打開 煙霧源源不絕地飄出 仙氣非常💨 無論係拍片定影相都一樣澎湃😲寶盒入面有👇🏻頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛雪花非常多種類 嗜牛之人必試👍🏻👍🏻最鍾意雪花肥牛 牛味極之濃郁 一試難忘😍​手打蟹子墨魚丸($72/4粒)墨魚丸口感相當彈牙 加上粒粒蟹子令口感層次更上一層樓伊比利亞橡果豬($188)10片擺成豬肉片擺成漂亮的花狀再加上乾冰襯托 顯得格外吸引橡果豬油花呈大理石紋理 肉質甘香馥郁😋 即炸黃金炸響鈴($98)響鈴本身已經好邪惡仲要加埋金黃色嘅鹹蛋黃醬炒香叫人點抗拒!職員特別提醒呢碟響鈴可以即食 唔使再放入鍋中淥熟令我有啲唔慣🤣響鈴口感超級鬆脆🤤加上鹹蛋
是日又係打卡好日子~📸

裝潢走中國宮廷風 以紅色為主調
就連店員都穿上古代衣裳
店鋪空間寬敞 枱櫈夠大夠闊
坐得好舒服

昭陽公主椰子雞湯鍋($308)

以新鮮椰青水加上番薯蜆提鮮
味道清甜滋潤
三黃雞肉質鮮嫩爽滑
煮得耐依然滋味非常👍🏻

艾莎公主牛肉寶盒($498)

呢個寶盒不得了
一打開 煙霧源源不絕地飄出 仙氣非常💨
無論係拍片定影相都一樣澎湃😲
寶盒入面有👇🏻
頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、
頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛雪花
非常多種類 嗜牛之人必試👍🏻👍🏻
最鍾意雪花肥牛 牛味極之濃郁 一試難忘😍

​手打蟹子墨魚丸($72/4粒)

墨魚丸口感相當彈牙 加上粒粒蟹子
令口感層次更上一層樓

伊比利亞橡果豬($188)

10片擺成豬肉片擺成漂亮的花狀
再加上乾冰襯托 顯得格外吸引
橡果豬油花呈大理石紋理
肉質甘香馥郁😋

即炸黃金炸響鈴($98)

響鈴本身已經好邪惡
仲要加埋金黃色嘅鹹蛋黃醬炒香
叫人點抗拒!
職員特別提醒呢碟響鈴可以即食
唔使再放入鍋中淥熟
令我有啲唔慣🤣
響鈴口感超級鬆脆🤤
加上鹹蛋黃嘅香味 令人食個不停

自家製足料竹蔗茅根($78)

打邊爐咁熱氣 當然要飲返竹蔗茅根清清熱
拿 足唔足料我就睇唔到
不過 個茶壺就好架勢咁話喎!
會唔會太型呀😎😎

牛骨髓($88)

實不相瞞 好少食肉臟嘅我
今次係第一次打邊爐食牛骨髓🤣
口感滑溜 幾近入口即融
配上醬汁就更好食

2024-02-29
$600 (Dinner)
2024-03-02 23 views
未試過喺古代皇宮打邊爐咁過癮😂聽講仲可以租借古代服飾cosplay宮女,玩味十足。期間限定:鴛鴦滷水濃湯鍋味道醇厚,回味甘甜。黑滷水味道濃郁加入花椒、八角、桂皮、小茴香、南薑、沙薑、香茅等20多種香料。白滷水就以鹽調味,吃起來較清新。鴛鴦形式,一濃一淡,可以時刻按照心情自由配搭。艾莎公主牛肉寶盒一打開寶盒,仙氣飄出。充滿各式各樣嘅牛肉,頂級安格斯牛肉和手切本地牛肉牛味香濃,牛肉粒有咬口,最喜歡牛黃喉的爽口~還有牛展、牛舌花。一個寶盒試盡多款高質牛肉,絕對值得一試。伊比利亞橡果豬平時甚少叫豬肉,因為驚會好鞋😉呢款比到驚喜我,肥瘦均勻,少少油花,又嫩又好吃。香香宮煮響鈴拼盤輕輕浸一浸,吸盡湯底嘅精華,又保持鬆脆。手打蟹子鮮蝦丸鮮蝦丸真材實料,最開心係食到蝦粒,可能係手打的關係,比急涷蝦丸彈牙好多。蟹黃餃呢款餃子唔多餐廳有,一咬下去係爆汁蟹黃,蟹味滿溢,推介!最後點了一渣竹蔗茅根下火,估唔到會用古代嘅器皿盛住咁有趣!

期間限定:鴛鴦滷水濃湯鍋

香香宮煮響鈴拼盤
輕輕浸一浸,吸盡湯底嘅精華,又保持鬆脆。

手打蟹子鮮蝦丸

蟹黃餃
呢款餃子唔多餐廳有,一咬下去係爆汁蟹黃,蟹味滿溢,推介!

最後點了一渣竹蔗茅根下火,估唔到會用古代嘅器皿盛住咁有趣!
2024-03-01 21 views
尖沙咀新開分店香香宮煮✨💓🍴🦥🥂🥥以宮廷設計為主題的打邊爐專門店,尖沙咀區域再開一間新分店,位置方便,餐廳環境有卡位、有房間,都寬闊好坐。餐牌上所有的食材也細心設計出與公主相關的菜名,別有心思!湯底方面選了椰子雞湯《昭陽公主椰子雞湯鍋》$308新鮮椰青水配合三黃雞,再用番薯蜆提升鮮味,非常滋潤,三黃雞的份量也有足料,每件雞件也大塊,且雞肉口感嫩滑,番薯蜆也是大大粒!《伊比利亞橡果豬》$188必吃之選!好好味的豬!橡果豬脂肪渗透肉內,肉質清晰程大理石紋般嘅油花,味清不燥,肉味芳香濃郁,有如牛肉中和牛的級數,非常值得吃!《艾莎公主牛肉寶盒》$498非常有驚喜的寶盒,以木盒盛裝著美味的牛肉拼盤,以煙霧彌漫的方式呈現在眼前,包括頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、 頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒和牛舌花,每一款都好吃,個人特別喜歡吃牛肉粒,牛味較濃。《紫菜櫻花蝦豬肉丸》餐廳自家製的手打豬肉丸,口味很獨特,是紫菜加上櫻花蝦的味道,咸香加上紫菜香氣,驚喜味道很特出!《香香宮煮響鈴拼盤》必食之選!有黃金咸蛋黃味和原味的響鈴,即叫即炸,新鮮香氣,掛一掛湯底,很!美!味!👍🏻《自家製足料竹蔗茅根》以古
尖沙咀新開分店香香宮煮✨💓🍴🦥🥂🥥

餐牌上所有的食材也細心設計出與公主相關的菜名,別有心思!

湯底方面選了椰子雞湯
《昭陽公主椰子雞湯鍋》$308

《伊比利亞橡果豬》$188

《艾莎公主牛肉寶盒》$498

《紫菜櫻花蝦豬肉丸》

《香香宮煮響鈴拼盤》

《自家製足料竹蔗茅根》
以古代壺盛裝住的自家製的飲品,足料的竹蔗茅根,鮮甜可口。

《豆苗》
蔬菜方面點了豆苗。