2022-12-05
西環超Hit東南亞渡假風Ig-able Cafe + 高質野食!😍 呢間走東南亞風既cafe 想試好耐 仲要係屋企行5分鐘就到 但怕等位既我當然隔返一段時間先去食🤣 食物方面主要係泰式東南亞風味~娘惹喇沙老虎蝦扁意粉 ($138)喇沙sauce mix左d cream煮成醬 好creamy 好惹味!! 但唔會辣 我呢個唔食得辣之人都食得好開心 🤣 同埋意粉好掛汁 啖啖意粉都可以食到醬 pasta上面放左兩大隻老虎蝦 啖啖肉 🥰 Portion都好大就算男仔都唔會驚唔夠飽呀冬蔭蛋黃醬煙三文魚班尼迪克蛋 ($108)平時成日都食eggs benedict 但呢個係用左tom yum mayonnaise 未試過咁既配搭😋 好新奇好得意同埋意外地夾!!覺得用冬蔭整既mayonnaise 比平時就咁mayonnaise仲少左d膩既感覺 好中意😍 同埋佢個base唔係平時既muffin 而係croffle來架 !! 雖然上面有好多汁同配料但都無令到croffle淋哂 好出色😋Nutella榛子醬牛角包窩夫配榛子雪糕 ($78)係朱古力同朱古力 呢個combo can’t go wrong
娘惹喇沙老虎蝦扁意粉 ($138)
冬蔭蛋黃醬煙三文魚班尼迪克蛋 ($108)
Nutella榛子醬牛角包窩夫配榛子雪糕 ($78)
係朱古力同朱古力 呢個combo can’t go wrong 🤣 Croffle 外脆內軟 上碟時仲係微暖 配埋雪糕同nutella 醬 一凍一熱咁食 真係好正呀🥹
另外仲叫左 75% 朱古力咖啡 ($52)同Americano ($38)
冬天飲杯暖胃肥野最開心 ❤️ 所以揀左mocha 朋友就揀左americano
Mocha 唔會好甜 但係再加埋個甜品就有d漏🤣
食完先知原來cafe邀請左米芝蓮級數既廚師做顧問 唔怪得賣相同味道都咁高質!!
除左野食好食 仲係一間好岩打卡既café ~~ 推介大家去試試呀!🥰