2014-12-27 1052 views
點了五道菜消費金額520蝦餅—彈牙!不錯高麗菜苗(台灣叫法、正確名字忘了)—菜太老花椰菜蝦子(正確名字忘了)—少許芡汁!還行炒啐豬肉(類似打拋豬)瘦肉太多不夠香紅咖哩蝦—甜甜有奶味個人不愛芒果冰沙—好喝整體不會太油太鹹!不難吃!但沒驚喜!
點了五道菜消費金額520
蝦餅—彈牙!不錯
高麗菜苗(台灣叫法、正確名字忘了)—菜太老
花椰菜蝦子(正確名字忘了)—少許芡汁!還行
炒啐豬肉(類似打拋豬)瘦肉太多不夠香
紅咖哩蝦—甜甜有奶味個人不愛
芒果冰沙—好喝
整體不會太油太鹹!不難吃!但沒驚喜!
2014-10-17 1718 views
經同事介紹,所以今天來到了這間泰式食~不過先彈一彈,派票真的比較混亂...這裡的沙律和湯都是任飲任食的~而且各有兩款的XD不過個人不太喜歡就是了...飲品就只是跟餐的,感覺上真的沒有什麼特別~算是我幸運還是什麼呢?海南雞脾飯呢XD但沒有去骨,雖然不是必須的,但好像多數會去骨的吧~而且沒有湯的@@醬汁亦平別的地方來得少,但味道是可以的,少少酸辣~雞脾方面,肉稍硬,皮稍肥,但算是勉強合格的...飯是沒有什麼問題的,但也沒有什麼值得稱許的@@而午餐來說,上菜算是有少少慢的,但如果一批朋友來食應該會不錯的XD
經同事介紹,所以今天來到了這間泰式食~

不過先彈一彈,派票真的比較混亂...
這裡的沙律和湯都是任飲任食的~

而且各有兩款的XD

不過個人不太喜歡就是了...

飲品就只是跟餐的,感覺上真的沒有什麼特別~
算是我幸運還是什麼呢?

海南雞脾飯呢XD

但沒有去骨,雖然不是必須的,但好像多數會去骨的吧~

而且沒有湯的@@

醬汁亦平別的地方來得少,但味道是可以的,少少酸辣~

雞脾方面,肉稍硬,皮稍肥,但算是勉強合格的...

飯是沒有什麼問題的,但也沒有什麼值得稱許的@@

2014-10-10
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2014-09-24 1236 views
銅鑼灣在晚上,要找一個舒適的地方吃飯不是容易的事情。在金百利樓上,有著數間餐廳我常光顧。因為是樓上舖,所以相比起門面舖頭較容易有位,而且價錢也較為平宜;今天們去了這間,泰式食。這裏消費不貴,人均大約是 HKD160 左右,招呼好而且地點非常就腳,就在 Sogo 對面。環境不錯,我喜歡空間較大,傾計較舒服,不容易和陌生人同座。最怕是四人枱夾硬分開兩張二人枱扮作分枱其實是同枱但隔鄰卻是陌生人而消費可以去到五百元一位,甚麼情調也沒有,我最怕這些,而在中消費餐廳卻常見。而這裏消費不貴但卻有談話空間,我很喜歡。餐廳饒富特色,在大堂中間放了一架「督督」,讓我想起到曼谷的愉快旅程。我們叫了酥皮焗海鮮,所以加了這個薄餅,拿來點醬汁一流。粉卷味道平均,皮較厚。芋頭炒飯,有魷魚,腰果,味道也算不錯。這個酥皮焗海鮮,內裏有蝦,魷魚,魚柳,味道很好。打開還是熱騰騰,感覺很新鮮。椰青也不錯,椰肉可以吃。環境感覺闊大。整體而言,在崇光對面地點很方便,價錢很合理,有舒適談話空間而食物質素中等,我可以接受,久不久也可以來一次。

而這裏消費不貴但卻有談話空間,我很喜歡。
我們叫了酥皮焗海鮮,所以加了這個薄餅,拿來點醬汁一流。
粉卷味道平均,皮較厚。
芋頭炒飯,有魷魚,腰果,味道也算不錯。
這個酥皮焗海鮮,內裏有蝦,魷魚,魚柳,味道很好。
打開還是熱騰騰,感覺很新鮮。
椰青也不錯,椰肉可以吃。
環境感覺闊大。
2014-09-24
$160 (Dinner)
2014-09-06 1148 views
同屋企人一齊尼食晚飯 其實叫左好多野食,但因為太好食,所以唔記得影相xd 食到尾聲既時候有D口渴,所以叫左個椰青。飲落去凍凍地,好清甜好好飲,本身唔太中意飲椰青,但真係幾中意呢個仲有好多想食既野都未食,一定會再尼幫襯,一定會飲多次個椰青!!
同屋企人一齊尼食晚飯
其實叫左好多野食,但因為太好食,所以唔記得影相xd

仲有好多想食既野都未食,一定會再尼幫襯,一定會飲多次個椰青
!!
椰青
2014-07-16
$70 (Dinner)
椰青
2014-09-04 1016 views
》在炎炎夏天真的讓人懶得在街上找好東西吃呢。於是某一天的下午跟朋友逛街後,朋友提議去吃這一間,對於我來說,新的嘗試也是不錯的 ~~ 》位於金百利廣場 8 樓的《泰式食》,我倆在下午 6 點半左右到達,入座率大約一半,在旺區來說算是比較清靜呢。服務員領我倆到餐廳後面一張四人桌,正正對著廚房門...放眼一看沙發位或是前面一點的空桌子多的是,奇怪為什麼硬要帶我們去坐那麼礙眼的位置呢 ?算了不管了。看一下餐牌有什麼好吃的 ~~ 》不知道份量有多少,於是隨意地點了一些,兩個小吃一個主食還有兩個飲料。》待上菜 ~ 面前的盤子也滿有特色。》飲料先送上,左邊的是椰汁紅豆冰、右邊的是珍多冰。我喝的是椰汁紅豆冰 ~ 椰汁味道很濃郁,不過沒什麼紅豆味呢。價錢記得在 HKD$20 - 30 左右一杯,感覺不太值耶。》小食上菜了!先來的是軟殼蟹春卷 (HKD $75) 以 HKD$75 的菜來說我覺得是不太值得的 ... 上菜是春卷的溫度很微妙,似冷不冷,像是放久了涼了的感覺。咬上去一口,其實幾乎沒有咬出什麼味道,咬到蟹的話才會有少許蟹的味道,於是那盤泰式汁原來是這碟菜的精華 ... ( 不點醬汁的話就是什麼味
》在炎炎夏天真的讓人懶得在街上找好東西吃呢。
於是某一天的下午跟朋友逛街後,朋友提議去吃這一間,
對於我來說,新的嘗試也是不錯的 ~~

》位於金百利廣場 8 樓的《泰式食》,
我倆在下午 6 點半左右到達,入座率大約一半,
在旺區來說算是比較清靜呢。

服務員領我倆到餐廳後面一張四人桌,正正對著廚房門...
放眼一看沙發位或是前面一點的空桌子多的是,
奇怪為什麼硬要帶我們去坐那麼礙眼的位置呢 ?

算了不管了。
看一下餐牌有什麼好吃的 ~~
2072 views
》不知道份量有多少,於是隨意地點了一些,
兩個小吃一個主食還有兩個飲料。

》待上菜 ~ 面前的盤子也滿有特色。
》飲料先送上,左邊的是椰汁紅豆冰、右邊的是珍多冰。
紅豆冰(左),珍多冰(右)
》小食上菜了!
先來的是軟殼蟹春卷 (HKD $75)
軟殼蟹春卷
以 HKD$75 的菜來說我覺得是不太值得的 ...
上菜是春卷的溫度很微妙,似冷不冷,像是放久了涼了的感覺。
於是那盤泰式汁原來是這碟菜的精華 ...
( 不點醬汁的話就是什麼味道都沒有的感覺 =_= )

》第二個小菜就是沙嗲串燒,我們叫的是雞肉串 (四串),
價錢忘記了,大概在 HKD 60 左右。
咖哩串燒
嗯!這個有加分 ~~ 燒的肉嫩度剛好,
沙嗲醬料從上菜開始已經有很大的香味 ~~
點了一下真的很好吃!不太辣的沙嗲醬料 ~

》主菜上場了,就是皇宮大蝦蛋網炒貴刁 (HKD 90)!
可是想不到大蝦居然是這樣上場的啊哈哈 XD
皇宮大蝦蛋網炒貴刁
起初只是覺得它就是一個很普通、一個方形的蛋包麵 ...
可是之後才發現好像又有一點特別呢。
在麵的旁邊有三種配料:辣椒碎、砂糖、花生碎,
吃的客人可以按自己的喜好加配料,好像不錯呢!

不過我跟朋友不想吃太辣,於是選了甜甜的砂糖。
麵的本質本來就有少許的酸辣,加上砂糖真的不錯的感覺!

》吃完了上面的那些之後,我跟朋友都覺得好像不太夠,
如果又點了一個泰式的西米糕,HKD$32 四件。

比在外面買到的西米糕大顆一點,椰汁的味道也重一點,
但如果平均來說一件要賣 HKD$8 的話好像是不太值得。

》總結來說這一間店的食物並不是全部都合格,
環境跟服務還有進步空間才能對得起那個價錢,
如果始終留在原地的話,大部份客人像我都只會來一次就夠了。
2014-07-18
$120 (Dinner)
咖哩串燒
皇宮大蝦蛋網炒貴刁
2014-08-08 1180 views
話說今日同班朋友放咗工之後去咗銅鑼灣時代度場睇海賊王個展覽, 本身諗住睇完就不如喺附近解決la, 點知夜晚六點幾七點ge時間又正值放工時間, 所以食通天又冇位, 附近又冇乜好食, 所以就行咗去金百利嗰邊搵食, 然後有個人過嚟派張傳單咁就諗住一於試下...上到去好彩就有位, 然後點咗幾個菜, 冬蔭公, 豬頸肉, 蝦醬通菜,蟹肉炒飯...味道都唔錯, 特別個豬頸肉值得一讚!!!而且呢服務態度都唔錯, 所以都會再嚟(y)
2014-08-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2014-05-09 1759 views
同朋友係銅鑼灣有野搞(月近近地趁Break過黎快餐一頓又繼續南瓜焗魚柳飯一睇到個賣相就好想快d試下XDDDD好得意呀南瓜裝住食落有點南瓜既清甜味,醬汁唔會太鹹辣,反倒係好creamy魚柳冇雪味腥味,軟稔得黎又冇霉感汁料個份量比例剛好,撈埋飯啱啱好唔會過多搞到浸哂咁食完d料仲可以刮下南瓜黎食,清甜多纖維,突然健康番dd XD黃咖哩焗海鮮飯黃咖哩主要係香氣,味道黎講又唔會太激烈太濃烈足料架,無論係配菜定海鮮都剛好醬汁加料撈飯個份量個稠度調較得宜,唔會太重口味:^)焗完面頭仲有少少焦香,令整道菜多左種濃香味
同朋友係銅鑼灣有野搞(月
近近地趁Break過黎快餐一頓又繼續
南瓜焗魚柳飯
一睇到個賣相就好想快d試下XDDDD
好得意呀南瓜裝住
食落有點南瓜既清甜味,醬汁唔會太鹹辣,反倒係好creamy
魚柳冇雪味腥味,軟稔得黎又冇霉感
汁料個份量比例剛好,撈埋飯啱啱好唔會過多搞到浸哂咁
黃咖哩焗海鮮飯
黃咖哩主要係香氣,味道黎講又唔會太激烈太濃烈
足料架,無論係配菜定海鮮都剛好
醬汁加料撈飯個份量個稠度調較得宜,唔會太重口味:^)
焗完面頭仲有少少焦香,令整道菜多左種濃香味
$60 (Lunch)
  • 南瓜焗魚柳飯
人大咗,各有各生活方式。金蘭真係好難約,但今次約到兩個,可以放低身邊嘅小朋友,好開心呀!無骨鳳爪夠酸但唔夠辣,如果再多辣就好雞肉炒粉絲雞肉好大陣雪藏味,冇雞味粉絲炒得好食夠乾身燒豬手豬皮燒到好香口同脆,見到有肥膏,但食落口好香唔肥膩肉質都滑,唔太鞋口呢個下次可以再食生菜包饀料好重檸檬葉味,加埋生菜好新鮮,食落去好夾炒通菜夠辣啱晒我,因金蘭食唔到,所以差唔多我食晒,送飯一流青邁豬肉一食落,大家都覺得個味道唔啱食,怪怪哋。咁同口經理講,佢好好人竟然肯取消換另外一個餸俾我哋就係換咗呢個生蝦啦蝦真係好新鮮同彈牙,點個橙色汁真係好好食青檸梳打夠酸味,食晒咁多辣的食物,飲番呢柸,真係好滿足
人大咗,各有各生活方式。

無骨鳳爪
夠酸但唔夠辣,如果再多辣就好

雞肉炒粉絲
雞肉好大陣雪藏味,冇雞味
粉絲炒得好食夠乾身

燒豬手
豬皮燒到好香口同脆,見到有肥膏,但食落口好香唔肥膩
肉質都滑,唔太鞋口
呢個下次可以再食

生菜包
饀料好重檸檬葉味,加埋生菜好新鮮,食落去好夾

炒通菜
夠辣啱晒我,因金蘭食唔到,所以差唔多我食晒,送飯一流

青邁豬肉

就係換咗呢個生蝦啦
蝦真係好新鮮同彈牙,點個橙色汁真係好好食

青檸梳打
夠酸味,食晒咁多辣的食物,飲番呢柸,真係好滿足
2014-02-15 1969 views
晚上想吃泰國菜,不是太貴就是太多人。還好,openrice看到這間正評不少的。可是。。。中伏了-_-|||剛踏進餐廳,看見是很有特色的裝潢,門口放了一架小車子,像是到泰國旅遊會坐的小車子。可惜,我們一行二人只被安排在近門口的餐桌,未能看到整間店><我們二人總共叫了四道菜,包括冬蔭公、小食拼盤(蝦餅、魚餅、春卷)、生菜包、泰式炒粉絲(雞)。冬蔭公:剛入口只有酸味,辣味則慢慢出來,味道很好!小食拼盤:90元,本來覺得頗貴的,但份量很大 。 (當時還想...這間不錯,下次再來。。。) 吃一口蝦餅,梅梅的。。。但魚餅不錯,有香料味,可是有小骨在內。。。春卷皮脆脆的,不錯。生菜包:菜黃黃的,味道一點都不辣。。。豬肉碎的肉質及味道像煲湯豬肉。平常吃生菜包都不會剩肉碎,今次卻剩下了。。。炒粉絲:泰式?。。。是中式的吧!醬油雞炒粉絲,還加了雲耳。。。有趣的是偶爾會有一口有泰味,努力的吃了半碟便放棄了。。。 ( 其實,多加一片青檸會好很多。)臨走前,還被我們發現了那些特色牆上的小洞全部都住了小蜘蛛,滿佈蜘蛛網。。。幸好,到最後才發現-,-

冬蔭公:
剛入口只有酸味,辣味則慢慢出來,味道很好!
小食拼盤:
90元,本來覺得頗貴的,但份量很大

(當時還想...這間不錯,下次再來。。。)
生菜包:
炒粉絲:
( 其實,多加一片青檸會好很多。)

2014-02-12
$160 (Dinner)
  • 冬蔭公
2013-08-20 1430 views
今晚收左工!仲要同阿媽去銅鑼灣睇家私、因為屋企裝修!其實爆累、但無計、頂硬上!去IKEA前打算搵餐好野食!點知都係唔太滿意既一餐!入到餐廳。。。無乜人、好多空位、被安排到一個近窗口位置、仲好近一個自彈自唱既叔叔佢自己一個唱、所以我覺得嚴格黎講唔算live band仲要唱到好細聲、佢唱緊咩文既歌都唔知、不過甘都好、太嘈傾唔到計、安排佢係度都旨在營造下氣氛遮!餐廳環境都好有泰國feel喎!燈光暗暗再加上有點泰國佛像擺設、同埋地方都好大、適合大班人幫襯! 兩個人唔可以叫甘多野食、我們淨係擇有兩樣:1. 軟殼蟹南瓜 (真實名稱唔記得、但道菜係得呢兩樣野)軟殼蟹份量奇少!d南瓜原來係炸既!真係估你唔到其實味道都還可以、加上隻辣辣地酸酸地既汁、幾香口!炸到唔係脆卜卜、而係幾林媽鐘意脆點、我就無乜所謂、除非食薯條先鐘意脆點 2. 椰汁呢杯野收$30真係好唔化算啊!裡面全部都係冰之餘、仲要無味既!叫完後俾阿媽鵝左勁奈! 3. 南瓜炒飯呢個飯無乜味!阿媽鐘意佢個殼、因為有南瓜係裡面俾佢摑黎食!但佢話d南瓜都麻麻地、都係無乜味!我們仲吃淨好多、最後打埋包、俾我聽日帶 服務方面都唔錯、頻頻加水、唔趕時間既又
去IKEA前打算搵餐好野食!點知都係唔太滿意既一餐!
佢自己一個唱、所以我覺得嚴格黎講唔算live band
 兩個人唔可以叫甘多野食、我們淨係擇有兩樣:
1. 軟殼蟹南瓜 (真實名稱唔記得、但道菜係得呢兩樣野)
軟殼蟹份量奇少!d南瓜原來係炸既!真係估你唔到
媽鐘意脆點、我就無乜所謂、除非食薯條先鐘意脆點
 2. 椰汁
呢杯野收$30真係好唔化算啊!
裡面全部都係冰之餘、仲要無味既!叫完後俾阿媽鵝左勁奈!
 3. 南瓜炒飯
我們仲吃淨好多、最後打埋包、俾我聽日帶

服務方面都唔錯、頻頻加水、唔趕時間既又可以坐好奈!但食物方面真係唔係好得、仲要唔係平、兩個人加起三百、阿媽之後兩日都係度呻!有時好怕同佢食飯!
2013-08-06
$150 (Dinner)
2013-07-09 958 views
食過呢度嘅下午茶覺得ok但係喺下午茶嚟講有啲貴($4x)。聽人講set lunch同tea差唔多價錢仲有自助salad bar同餐湯任飲所以再嚟試吓。嗰日好多人等咗大半個鐘。餐湯有雞肉冬陰公同冬瓜湯。冬陰公唔辣不過都幾香,而且都幾多雞肉。Salad 有水晶粉青瓜雞絲沙律:普通,有啲辣仲有雜果沙律,就係平時嗰啲蘋果雪梨薯仔沙律醬撈埋一堆嘅沙律,不過食完啲熱嘢辣嘢之後食都幾舒服。餐就嗌咗海南雞飯同泰式炒金邊粉。海南雞飯:唔掂!雞有少少'玫',啲油飯先係最大問題,唔夠香不特止,仲要係未熟,煮得好腍但係仲係生米!金邊粉:個味ok,夠香,不過甜咗少少同唔夠乾身,不過整體算唔錯。之後salad bar岀咗炸蝦片,即刻好多人排隊攞,其實味都ok,不過又好似炸唔透咁有啲硬。最驚喜反而係杯餐飲,試咗杯泰式熱奶茶。未加奶之前試咗啖,覺得隻味怪怪哋同甜咗啲,落咗奶之後陣味又好香好夾wo。服務方面就普通,多數都係啲中年阿姐冇乜表情,不過有個後生女就好好笑容又有禮貌好主動幫人加水,喺咁忙嘅時間仲keep到咁好,俾個like你!
食過呢度嘅下午茶覺得ok但係喺下午茶嚟講有啲貴($4x)。

餐湯有雞肉冬陰公同冬瓜湯。

冬陰公
唔辣不過都幾香,而且都幾多雞肉。

Salad 有水晶粉青瓜雞絲沙律
普通,有啲辣

仲有雜果沙律

餐就嗌咗海南雞飯同泰式炒金邊粉。

海南雞飯
海南雞飯
金邊粉
:個味ok,夠香,不過甜咗少少同唔夠乾身,不過整體算唔錯。

之後salad bar岀咗炸蝦片

最驚喜反而係杯餐飲,試咗杯泰式熱奶茶

2013-07-05
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$55 (Lunch)
  • 泰式奶茶
2013-07-08 745 views
是晚第二次黎到呢度與友人飯聚。餐廳位於Sogo exactly對面既銀座式商廈,顧名思義,對於地道既香港人相信大家都知道意思即係要 1)經過一大班派傳單既師奶 2)成棟樓都係食野同埋 3)等lift等好X耐!Anyway,由於weekdays既關係人唔算太多,即使無book枱都可以搵到位!餐廳裝修非常之特別,除左typical既佛像同埋泰式擺設之外,重有特別喺泰國專程訂返黎既tuk tuk,非常之特別,攞黎影相絕對一流!炒通菜︰鑊氣十足,質素絕對拍得住大排檔既貨色。由於落左蝦醬同埋蒜頭既關係,炒菜喺上枱既時候真係好香,入口既時候配料更加可以令到菜既鮮味更能帶出黎,連平時對蔬菜麻麻地既我都食到停唔到口!青咖喱︰材料非常足,除左主角雞肉之外,青檸、蕃茄仔、白菜等等配菜一應俱全。最特別既地方係咖喱汁裏面放左椰汁,不單上令到咖喱既口感更加滑,更可以使味道更加香。至於俾多$10幾蚊加既薄餅絕對值得,唔單止煎得好香脆,口感亦都十分鬆軟,當點左咖喱放入口既時候香氣四溢,抵讚!濕炒雞粉絲︰由於用左粉絲既關係,相對河粉佢比較索油所以令到成碟野都幾「油腍腍」,呢度相信係比較失望既地方。不過,要讚一讚佢既用

青咖喱
濕炒雞粉絲︰由於用左粉絲既關係,相對河粉佢比較索油所以令到成碟野都幾「油腍腍」,呢度相信係比較失望既地方。不過,要讚一讚佢既用料,唔會好似坊間既一般泰式炒野咁,求其俾一堆肉落去炒,反而有一半都係蔬菜,咁樣做相對無咁鹹不特止重要更加健康D添!
濕炒雞粉絲
泰式拼盤︰以咁既價錢但只係得咁既size,我覺得有少少overpriced左。雖然係咁,食物既質素俾想像中好好多,魚餅同蝦餅一入口已經知道唔係求其將貨就價,一pat野溝粉整出黎既。炸既時候火喉剛剛洽到好處,入口既時候個皮鬆脆,「脆bok bok」之餘亦可以keep住juicy既口感,同埋肉既質感。不過,春巻就相對較為失色少少,只係得個脆字,「淡mou mou」乜野味都冇,好似只係食緊一舊粉包住一堆肉同埋蔬菜,好失望呀!
泰式拼盤
Overall食物同埋服務質素絕對可以稱得上係中上,只係價錢稍貴,幾樣野加埋已經要三百幾蚊,唔通即使係銅鑼灣樓上舖D租都加得咁誇張?
2013-07-08
青咖喱
濕炒雞粉絲
泰式拼盤
2013-06-20 577 views
因補慶祝老公的朋友生日,早一天便打電話訂座了。是一位男服務員接聽,都幾有禮貌。當天接近晚上6時,預先拿蛋糕上去雪。跟經理說想座位到時寬鬆一點,怎料晚上到達時,真的很合適。因為有8男一女,想坐得舒服D點左11樣東西,略略描述下吧1) 泰式鳳爪 --- 汁多味,但我覺得好辣2) 椰菜通 --- 普通的烚菜而已3) 炒蟶子 --- 個咖哩汁好好味4) 菠蘿炒飯 --- 好甜,但都好味5) 小食拼盤 --- 即炸即出,新鮮滾熱辣,但如果幫忙剪開會更好6) 有個椰子裝住D咖哩汁,撈白飯一流,但唔知咩名7) 泰式火車炒飯 --- 份量都多,以為得好少。8) 大蝦蛋包金邊粉 --- 吹左2次,等左30分鐘有多,但超好味9) 魷魚筒 --- 顏色比較淡,但我忘記了試吃10) 串燒 --- 肉幾夠份量,好快比D男士K.O晒服務員不停幫忙re-fill 水,都幾好。我Order了果粒水蜜桃汁,已經少冰,但都好淡。食到最後,Live Band 響起生日音樂,服務員拿蛋糕出來,略厭音樂不夠大聲,也忘了說壽星仔的名字。整體上,食物唔差,只係價錢貴左D。服務員做事有效率,值得一讚。
因補慶祝老公的朋友生日,早一天便打電話訂座了。
是一位男服務員接聽,都幾有禮貌。

當天接近晚上6時,預先拿蛋糕上去雪。
跟經理說想座位到時寬鬆一點,怎料晚上到達時,真的很合適。
因為有8男一女,想坐得舒服D

點左11樣東西,略略描述下吧

1) 泰式鳳爪 --- 汁多味,但我覺得好辣

2) 椰菜通 --- 普通的烚菜而已
3) 炒蟶子 --- 個咖哩汁好好味
4) 菠蘿炒飯 --- 好甜,但都好味
6) 有個椰子裝住D咖哩汁,撈白飯一流,但唔知咩名
7) 泰式火車炒飯 --- 份量都多,以為得好少。
泰式火車炒飯
9) 魷魚筒 --- 顏色比較淡,但我忘記了試吃

10) 串燒 --- 肉幾夠份量,好快比D男士K.O晒

服務員不停幫忙re-fill 水,都幾好。
我Order了果粒水蜜桃汁,已經少冰,但都好淡。

整體上,食物唔差,只係價錢貴左D。
服務員做事有效率,值得一讚。
Other Info. : 餐廳各有不同主題坐位,很有氣氛,環境不會太嘈,門口有一架車可供拍照。
2013-06-19
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 泰式炒蟶子
  • 菠蘿炒飯
  • 大蝦蛋包金邊粉
2013-04-12 403 views
泰式食 - 泰式炒金邊粉1. 粉夠煙韌2. 色香味俱全3. 個炒粉醬應該用了笳汁,酸咸甜度適中4. 有點辣增加食慾5. 有辣椒粉,砂糖,和花生碎供大家按過人口味添加6. 份量適中進食建議: 不用再加砂糖除非你想有脆口感覺 4.8 / 5 分其他要提的地方> 環境優雅,沙律同湯任筆,不過大家不要浪費食物。> 啲飲品黎得慢,早啲order好啲
泰式食 - 泰式炒金邊粉

進食建議:
不用再加砂糖除非你想有脆口感覺

4.8 / 5 分

其他要提的地方
> 環境優雅,沙律同湯任筆,不過大家不要浪費食物。
> 啲飲品黎得慢,早啲order好啲
2013-04-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$54 (Lunch)
  • 泰式炒金邊粉
2012-08-09 326 views
再次試金百利D餐廳,呢個又係睇落幾抵不過設每人最低消費唔記得$32定$35定$38午餐,都送沙律同湯任食,野飲一杯叫左香MON蝦球炒飯同豬頸肉炒出前一丁香MON蝦球炒飯,個汁幾好食,炒得泥有D汁濕濕地唔會太乾豬頸肉炒出前一丁,意外地好食~豬頸肉,入味!環境幾大,係侍應小左D,埋單都等左陣...食左$102,抵啦!
再次試金百利D餐廳,
呢個又係睇落幾抵
不過設每人最低消費唔記得$32定$35定$38

午餐,都送沙律同湯任食,野飲一杯

叫左香MON蝦球炒飯同豬頸肉炒出前一丁

香MON蝦球炒飯,個汁幾好食,炒得泥有D汁濕濕地唔會太乾

豬頸肉炒出前一丁,意外地好食~豬頸肉,入味!

環境幾大,係侍應小左D,埋單都等左陣...

食左$102,抵啦!
2012-08-08