2021-07-29 2182 views
好鮮甜,平日去唔多人,侍應好好禮貌。食到非常飽,好抵食。叫左2個龍蝦同2個肉蟹餐,另外可以自選5款海鮮,好鬼正。野飲另計,叫左2支藍妹。最後個湯好濃,海鮮粥加豬油炸同菜譜好味😋
好鮮甜,平日去唔多人,侍應好好禮貌。食到非常飽,好抵食。
$210/person 可選蟹或龍蝦,龍蝦要加錢。 啲蟹都算有啲蟹膏,肉質鮮甜,推薦👍🏻 另加5款海鮮,我就揀咗:1. 大尾魷👍🏻食得出好新鮮,彈牙富韌性,完全唔係平時打邊爐嗰啲水魷次貨。2. 蟶子 👌有小小臭,冇乜味道,不過尚可接受。3. 多寶魚👍🏻肉唔多但嫩口4. 鮑魚 👍🏻比西貢海邊啲遊客海鮮餐廳大隻,唔會好似橡筋咁,肉質好好。5. 海蝦(冇因為佢話呢批海蝦有啲霉,所以換多咗份鮑魚比我哋。 另外再揀8款配菜,我要咗:1. 竹笙👌2. 肥牛👍🏻超重肉味,肥瘦均匀,唔係行貨3. 萵荀👌份量略少4. 金菇👌5. 雞件👍🏻雞肉都係好鮮嫩6. 油炸鬼👍🏻7. 韭菜餃👎皮太厚,麵粉太重8. 腐竹卷👍🏻佢仲會送啲粟米,南瓜粒同芋頭粒畀你煲粥食,同埋有啲菜圃同莞茜,到最後煲湯集天地精華,啲粥索晒陣蟹膏味,想唔好食都幾難👍🏻👍🏻我最欣賞佢黐咗張煮食時間喺度畀你參考,make sure 唔會過熟變韌。———————————————————————既然咁好食點解都係要差評呢🤬首先我哋20:16嚟到,佢好快上咗道蟹。之後就冇了,只係不停嚟咗啲我哋冇叫過嘅食物,講完又講都係錯。可能佢太多客落
$210/person

可選蟹或龍蝦,龍蝦要加錢。
啲蟹都算有啲蟹膏,肉質鮮甜,推薦👍🏻

另加5款海鮮,我就揀咗:

1. 大尾魷👍🏻
食得出好新鮮,彈牙富韌性,完全唔係平時打邊爐嗰啲水魷次貨。

2. 蟶子 👌
有小小臭,冇乜味道,不過尚可接受。

3. 多寶魚👍🏻
肉唔多但嫩口

4. 鮑魚 👍🏻
比西貢海邊啲遊客海鮮餐廳大隻,唔會好似橡筋咁,肉質好好。

5. 海蝦(冇
因為佢話呢批海蝦有啲霉,所以換多咗份鮑魚比我哋。

另外再揀8款配菜,我要咗:

1. 竹笙👌

2. 肥牛👍🏻
超重肉味,肥瘦均匀,唔係行貨

3. 萵荀👌

皮太厚,麵粉太重

8. 腐竹卷👍🏻

———————————————————————

既然咁好食點解都係要差評呢🤬

首先我哋20:16嚟到,佢好快上咗道蟹。

之後就冇了,只係不停嚟咗啲我哋冇叫過嘅食物,講完又講都係錯。可能佢太多客落錯單,啲員工又新,都可以體諒😓

然後等到伴菜都上齊得七七八八,蟹以外嘅嗰5樣海鮮一件都冇嚟,呢個時候都食咗九個字。

覺得唔對路,問下個職員佢先大驚失色。

然後陸續上咗鮑魚,魷魚等,不過海蝦依然遲遲未到。

催完又催催完又催催完又催

21:40左右,同我講冇蝦,問換鮑魚得唔得。

都唔緊要,然後等隻鮑魚嚟又係等咗好耐。。。

等到大約21:50,眼見食肆十點限制就到,馬上要收舖,有人經過醒起先問一問,然後先攞過嚟,已經拿拿林烚埋隻鮑魚,仲係咁被催促,叫佢過嚟煲粥,個職員話:

「下!?你而家先講嘅?我哋就到10點唔整粥㗎喇🙄」

?????????????

我啲嘢三催四請,到last minute 先齊仲要時間煮,你同我講叫我食快少少同冇得整粥???

等隻鮑魚熟都要五分鐘啦⋯⋯

然後佢話都係幫我哋煲埋,不過只能夠外賣返去食,雖然我住得唔近,都冇辦法。

所以即使佢食物質素唔錯,我成個體驗都好差。

同埋佢塊地長期濕漉漉,啲煲就咁疊喺地下,廚餘又唔清潔好又係就咁擺地下,畀人觀感唔係幾好,希望可以好好管理下🤦🏻

聞說這裡的 粥底火鍋 主打海鮮 非常 新鮮到位 之前在 附近用餐 離開時經過 已是 8 時多 還很多客人在等位 很火的店 所以 決定 今晚來試試 🦀🦀 🦑🦑 🦐🦐沒有放題 每位$200💰 不設加一 魚蝦蟹 都有 可加每位$20💰 蟹改為龍蝦(可惜這晚全線缺貨)牛肉 豚肉 丸類蔬菜 選 8 款 火鍋吃完後 店員 會替你 加入 南瓜粒 芋頭粒 芫荽 冬菜粒 炸豬油粒 米粒 煮成海鮮味濃郁 綿滑靚粥 超鍋心 💕💕 象拔蚌 額外加的$30💰店家對 自家海鮮 很有信心 因為不夠新鮮(特別是貝殼類)粥底會 變味 變腥 煮不了海鮮粥的 🦪🦪雖然套餐 不包飲料 亦沒有 茶水供應 我認為合理的 因為涉及成本 做生意 須有利潤 況且飲品售價不高 10多元起 重點是 海產新鮮 沒加一 服務好 支持支持 👍👍👍

象拔蚌 額外加的$30💰

2021-06-17
$240 (Dinner)
  • 多寶魚
  • 海蝦
  • 花甲
2021-05-27 1975 views
雖然今個夏天真係好熱好熱☀️但係仲有股邊爐癮🤣呢間火鍋店200蚊就食到唔少海鮮🌊每位可以揀2款特選海鮮 同5 款海鮮😚仲要質素高夠新鮮👍🏻 CP值咁高難怪經常爆滿要一早訂位啦😅⭐️ 龍蝦 🦞⭐️ 肉蟹 🦀⭐️ 鮑魚 🐚⭐️ 多寶魚 🐟⭐️ 蟶子 🐡⭐️ 黑貝 🖤⭐️ 花甲 🤍⭐️ 海蝦 🦐海鮮全部都好新鮮👍🏻一開始先淥特別食到原本既鮮味🤩特別加左$20 升級做龍蝦😽 啖啖肉 淥完肉質都好爽口😍肉蟹好多肉 一絲絲好滑其他海鮮雖然份量唔大隻😅但係食到海水味 好彈牙值得一讚🥳 唯一美中不足係鮑魚有點韌😕 牆上好貼心咁貼左每種海鮮應該淥幾耐⏰ 咁就唔怕太生或太熟啦😂⭐️ 鮮雞件 🍗⭐️ 手打雞骨丸 🐔⭐️ 西班牙豬梅頭片 🍖⭐️ 牛丸 🐮⭐️ 金菇 🍄⭐️ 魚腐 🐠⭐️ 百頁 💛配料同樣質素不錯😋 雞件好新鮮重雞味 而雞骨丸好特別好有口感 豬肉片唔肥但好嫩滑😚比平時既肥牛好好多😅最後會將海鮮湯底加入南瓜芋頭蓉🎃 加上菜脯 豬油渣🥬煲成海鮮粥🍲 粥底同南瓜好綿加上海鮮既精華💙 啖啖鮮味 食曬都唔記得影低🍚
龍蝦

手打雞骨丸
西班牙豬梅頭片
百頁
2021-03-27 2852 views
朋友生日,有幸也請我,她極力推薦這間,反正我之前都聽聞呢家唔錯,很想試但一直都未有機會,所以就馬上答應。見到餐牌蟹和龍蝦任選一樣,如果選擇龍蝦每人加多20元,我們就選擇了龍蝦,海鮮任揀五樣,還有火鍋食物任揀八樣,餐牌內選擇甚多。每張枱旁的牆壁都貼上煮海鮮的時間,枱面也放了一個計時器,避免食客將海鮮煮得過時而失了鮮味,十分窩心。海鮮一樣一樣上臺,而每款都十分新鮮,鮮甜無比,食完海鮮再奉上我們選擇的火鍋配料,尾聲奉上芋頭粒和南瓜粒,放入粥水內同煮,最後再加上已煲好的一大碗棉粥、蔥菜粒、芫茜粒、豬油渣粒一同攪勻,一鍋美味、鮮味、和味的海鮮精華粥便完成,雖然食到尾聲大家已捧著肚,但見到這窩精華粥實在忍不住,每人食兩碗直到見煲底為止。
2021-03-26
Celebration
Birthday
  • 鮑魚
  • 多寶魚
🦀🦀每次諗起想食都發現walk in 冇得食終於book左去食$200/位冇加一食咁多海鮮真係好抵肉蟹 沙白蜆🦀自選揀左花甲 貴妃蚌 魷魚 鮑魚 仲有一種貝🦑🦐所有海鮮都好新鮮 新鮮到佢提醒大家蝦要夾住黎淥我對牛冇期望但都唔係咁差🐮其實食完海鮮同配料都好飽食到差唔多就會落米,煮粥 ,粟米,南瓜,芋頭一早就煮溶左重點係會落配料 :冬菜 ,菜脯粒,豬油渣,大頭菜,芫荽(走左)⭐️我本身唔好豬油渣 但呢到個豬油渣粒真係好好食!⭐️最後好飽成碗粥拎走左晏d食😋又食又拎味道:服務:環境:回頭率:性價比:
🦀🦀每次諗起想食都發現walk in 冇得食
終於book左去食

$200/位冇加一食咁多海鮮真係好抵

肉蟹 沙白蜆🦀
自選揀左花甲 貴妃蚌 魷魚 鮑魚 仲有一種貝🦑🦐
所有海鮮都好新鮮 新鮮到佢提醒大家蝦要夾住黎淥

我對牛冇期望但都唔係咁差🐮

其實食完海鮮同配料都好飽

食到差唔多就會落米,
煮粥 ,粟米,南瓜,芋頭一早就煮溶左

⭐️我本身唔好豬油渣 但呢到個豬油渣粒真係好好食!⭐️

2021-02-07
  • 鮑魚
  • 花甲
2021-03-12 1192 views
二月尾同家姐行完山食tea 兼晚飯直落😆😆😆!正呀喂!諗起姐姐公司附近有間鍋心,疫情後無去過了,難得限聚令剛放寬至四人,抱住試下心態睇下訂吾訂到位,打去訂即日訂三位20:00, 竟然有位。。滿心歡喜非常😆👏👏👏🤗一入到去。。感覺有點唏噓。。客人寥寥可數😔!之前一位難求,訂了位很多時都要再等15分鐘至30分鐘!相信疫情後很多食肆都是同一命運。。希望疫情穩定後。。大家多多支持食肆啊。。。食肆能繼續營運🙏🙇。。祝願各項各業都人人有工開🤗👏👏👏。。共渡時艱💪💪💪🤨!坐低點海鮮,食物配料。。我們要了蟹加沙白蜆!另海鮮選擇多寶魚,大尾魷,蠔,鮑魚和海蝦!配料點了至愛手打雞骨丸,貢丸,花膠,雞件,魚皮餃,牛丸,肥牛同西班牙豬梅頭片!餐另有栗米,芋頭粒同南瓜粒送的粥水鍋上了。。大滾先放蟹,熟了才放另一款海鮮,有張咭指引每款海鮮需要滾多小時間,非常準確。。。大家不用估估下😆😆😆!每款海鮮非常新鮮。。蟹雖然處理好先上枱,當放進粥鍋裡時都見到還動的🙈!蟹算鮮甜。。肉結實!今次沙白蜆非常鮮味,每隻漲卜卜😋大尾魷跟指引時間滾,剛剛好,吾韌。。鮑魚上碟時還郁的。。大隻啊在窩心先懂得用多寶魚邊邊,不多骨,肉質嫩滑。
二月尾同家姐行完山食tea 兼晚飯直落😆😆😆!正呀喂!

今次沙白蜆非常鮮味,每隻漲卜卜😋

大尾魷跟指引時間滾,剛剛好,吾韌。。

鮑魚上碟時還郁的。。大隻啊

在窩心先懂得用多寶魚邊邊,不多骨,肉質嫩滑。。讚啊!

雞件可能基於時間控制得好😆✌。。肉剛熟很滑有肉汁。。不過都要雞件新鮮才有此效果🤗!手打雞骨丸無得輸的。。每次必點。。咬落點點雞軟骨碎增加口感層次,過癮非常👍🤗!

蠔算是咁多海鮮中較遜色。。淥後縮小了但仍帶蠔的鮮味!

其他配料牛丸,貢丸保持爽口彈牙,魚餃仍美味,豬梅肉跟肥牛肉不肥,咬落有肉汁!

食鍋心要有準備,就係要留肚。。午餐,下午茶要食得輕盈點,否則就沒有餘位食粥了😆😆😆!登登。。超期待嘅南瓜芋頭海鮮粥來啦😆👏👏!每口都有南瓜香甜,芋香跟海鮮鮮味。。加上蔥,莞茜的點綴把粥味道層次再度提升😁。。。是夜大滿足!

以每位收$200不收加一,加埋三罐可樂每人$213,非常低食!在此艱難時期,還能保持如此質數。。很難得喔!愛食鍋心嘅fans ....掛住嗎?😏

幫我們調製粥的男侍應跟我們傾了一陣。。話而家樓面員工都是之前員工,大家希望同心合力可以渡過此難關!辛苦大家,加油啊💪😘😘😘!

疫情關係,鍋心有做午市時段可以由中午12:00, 無限時,可食到晏晝好似四,五點!仲話有時間想坐耐點吹下水都可以啊!(因以上午市資料是在22/2 那天晚上知的,如想去食同hea 下,最好致電鍋心查詢午市時段有沒有改動先啊)
2021-02-22
$213 (Dinner)
  • 手打雞骨丸
2021-03-11 794 views
岩岩去左北角窩心粥底火鍋到食晚餐坐底就見到對面卡位坐左2個媽媽同2個小朋友 開頭都冇野 好開心就簡野食直至到開始食野果陣 就係惡夢嘅開始食食下見到對面個媽媽直接係張卡位嘅櫈到 幫佢個小朋友換片換完條片 仲要完全冇任何包裝直接掉落地 又擺番上張凳度 再掉返落地就唔理 手都唔洗就直接繼續食野 講真 哩個情況我冇諗過係香港會見到 最神奇嘅係 哩間舖頭嘅staff係唔覺得有問題對於佢地公然換片 條有餡嘅片係張櫈到都冇人理 係我地同個staff講過 我地介意條片 同覺得影響衛生 個staff拎左條片去掉就算 都冇同果枱客反映過哩個問題正正因為咁 過左一陣 另一個媽媽就再係個位到幫佢個小朋友換片 而今次條有餡嘅片放埋係張枱到同啲食物一齊 而冇一個員工係對哩件事 出過一次聲反而仲繼續同哩枱客嘅小朋友玩好似完全冇問題一樣重申一下哩間店舖係內設多於一間洗手間 而佢地嘅小朋友都係識行識走唔係手抱bb 我相信 佢地係可以去洗手間處理換片哩件事見到咁情況 除左冇胃口食野之外 我會覺得哩櫈客係冇尊重過場合 同其他在場嘅食客而哩間餐廳嘅員工都有負責去維持店舖嘅衛生 而唔係選擇視而不見衛生對於一間食肆泥講係好重要
岩岩去左北角窩心粥底火鍋到食晚餐

見到咁情況 除左冇胃口食野之外
我會覺得哩櫈客係冇尊重過場合 同其他在場嘅食客
衛生對於一間食肆泥講係好重要
尤其是係疫情之下
如果一間餐廳嘅員工會覺得 同排泄物一齊食飯都冇問題嘅話 試問佢地平時會用咩準則去維持店舖嘅衛生 好難令人相信哩間店舖係整淨衛生
我唔會再去哩間店舖到食野
亦奉勸大家唔好幫襯

2021-03-11
$217 (Dinner)
2021-02-12 1408 views
年三十晚團年飯來個外賣粥底火鍋,之前食過幾次鍋心覺得抵食又好味,今次就同家人試試外賣☺️ 外賣無delivery,要自取,pack得好好,不過都幾重!$200/person有湯底,6款海鮮,8款其他食物,粥底同粥底配料,係超抵以下係4人份量,好足料!😊肉蟹🦀,蝦🦐,鮑魚,多寶魚都唔錯!☹️蚌同花甲好多沙,有d煲咗好耐個殼都唔開口,唔靚。食完海鮮加粟米芋頭南瓜落湯底跟住就食下其他野,好多選擇,可揀8款味道正正常常啦我最鍾意嘅係最後嘅粥,超惹味😋😋我覺得之前好食d,唔知同外賣有冇關。份量好足好夠飽!

以下係4人份量,好足料!
😊肉蟹🦀,蝦🦐,鮑魚,多寶魚都唔錯!
☹️蚌同花甲好多沙,有d煲咗好耐個殼都唔開口,唔靚。

食完海鮮加粟米芋頭南瓜落湯底

跟住就食下其他野,好多選擇,可揀8款
味道正正常常啦

我最鍾意嘅係最後嘅粥,超惹味😋😋

我覺得之前好食d,唔知同外賣有冇關。
份量好足好夠飽!
2021-02-11
TakeAway
$200 (Dinner)
《 疫情下之選!!!!北角外賣粥底火鍋 》天氣咁凍,緊係要瘋狂打邊爐啦!!!今次介紹返我屋企附近食過嘅一間抵食粥底火鍋。店主FB仲會有教要蒸幾耐,唔驚唔知要整幾耐~港島區嘅朋友要試下呀!!!🫕 外賣粥底火鍋套餐 $600套餐有齊各式不同海鮮,肉,丸同埋蔬菜,夾夾埋埋大概都有成16款食物。有幾款特別令我印象仲深刻 🦀🦞 龍蝦 (+$60):蝦膏十足,肉質爽甜彈牙。🦐 海蝦:蝦肉大大隻,爽口鮮甜。🪨 大蚌:夠新鮮有海味同時唔會腥。🐠 多寶魚:魚肉滑溜鮮嫩,最好食係哩個,大推介。🐣 雞軟骨丸:肉丸用料紮實,口感爽脆,肉味偏重。食到最尾留返小小湯整粥,粥仲配有南瓜粒、芋頭粒、粟米件。所有海鮮肉類嘅精粹匯集哂係一齊,再煮到綿綿口感,非常暖胃又好味。😋
《 疫情下之選!!!!北角外賣粥底火鍋
🫕 外賣粥底火鍋套餐 $600
🦞 龍蝦 (+$60):蝦膏十足,肉質爽甜彈牙。
🦐 海蝦:蝦肉大大隻,爽口鮮甜。
🪨 大蚌:夠新鮮有海味同時唔會腥。
🐠 多寶魚:魚肉滑溜鮮嫩,最好食係哩個,大推介。
🐣 雞軟骨丸:肉丸用料紮實,口感爽脆,肉味偏重。
TakeAway
相信大家都對鍋心粥底火鍋都唔陌生!不但係黃店,價錢、食物質素同份量都非常有良心💛💛絕對值得一試!🥘粥底火鍋套餐 $200/人(無加一🤩)🥘Ps唔包飲品*分咗五階去食*1️⃣階:選擇2個主要海鮮揀咗波士頓龍蝦+沙白蜆(呢個要加$20/人及book位時講定,如果揀肉蟹就唔使加錢)但絕對值得加!每人有半邊龍蝦仲要有蝦膏,肉質鮮甜彈牙!不過沙白蜆有一兩隻有啲沙少少扣分2️⃣階:自選5份海鮮揀咗鮑魚、海蝦、花甲、元貝、魷魚!全部都好新鮮!鮑魚夠大隻有咬口!魷魚好彈牙爽口!元貝比較失色有d細隻但味道還好!花甲有少少沙可以唔叫,海蝦正常!3️⃣階:海鮮粥蔬菜配料(南瓜粒、芋頭粒同粟米件)呢個唔使揀4️⃣階:自選八款配料有接近40款比你揀!我地揀咗自家製手打雞骨丸、西班牙豬梅頭片、即炸油炸鬼、萵筍、炸魚皮、竹笙、蟹粉包、芝士豆腐!全部份量都多絕不欺場!必食雞骨丸!免治雞肉版既雞軟骨好食!油炸鬼夠哂脆!蟹粉包、芝士豆腐都唔錯!反而竹笙麻麻!雖然好多但唔夠滑!5️⃣階:當食物已經煮熟晒,就可以叫店員加粥、芫荽、冬菜、菜脯粒、大頭菜粒、豬油渣粒!但記緊當店員途中會add水,唔好落咁多水!!否則個粥就唔夠濃味🥺唯一要挑剔係全部一

🥘粥底火鍋套餐 $200/人(無加一🤩)🥘
Ps唔包飲品

*分咗五階去食*

1️⃣階:
選擇2個主要海鮮

2️⃣階:
自選5份海鮮
揀咗鮑魚、海蝦、花甲、元貝、魷魚!

3️⃣階:
海鮮粥蔬菜配料(南瓜粒、芋頭粒同粟米件)呢個唔使揀

4️⃣階:自選八款配料

5️⃣階:

唯一要挑剔係全部一煲過,無分一層層蒸煮海鮮!但$220/人仲有龍蝦同咁多野食,算係十分唔錯!
好鐘意d staff好熱情!又有求必應!環境都ok!! 有卡位!記緊早點book位!(只有晚市)

Type of Meal
Dinner
2020-12-03 921 views
今日好友約左我去一間想去食既粥底火鍋到食飯。期待有什麼好吃的。200元一位。主要都係食同一個餐,只係選不同海鮮主菜既分別,有8樣自選既主菜,我們點了包括有肥牛,粟米餃,鮑魚,蠔,蝦,肥牛,汕頭牛丸,雞骨丸等。最愛吃的鮑魚,不算大只,但都好新鮮,夠鮮味。蠔1.5分鐘就食得,細細粒但都好飽滿。蝦好新鮮,送到黎都仲生既,好食彈牙。肥牛有6片,好靚,雪花夠靚。汕頭牛丸同雞骨丸都好食。最後服務員會幫你加粥水,再加粥底,服務員用心幫你整溶d 南瓜,芋頭同香料。粥料很多,口感豐富,味道夠,食完一定好滿足。最美中不足係,飲品要另外比錢。沒有茶水供應,要留意。

肥牛

肥牛有6片,好靚,雪花夠靚。汕頭牛丸同雞骨丸都好食。

最美中不足係,飲品要另外比錢。沒有茶水供應,要留意。

2020-12-03
肥牛
2020-11-17 828 views
之前系深水埗分店食過一次,覺得一般😥但朋友力推北角哩間,話食過好幾次都好新鮮所以就過黎試下!係真係幾新鮮!d鮑魚仲郁既🤩d蝦一開頭我見佢唔郁,以為死左😫結果一唸住放佢d入個煲度就全部反曬抗,一齊跳🤯好彩佢跳得非常準,一跳就跳左落個煲度😈蟹🦀️一般🤔 花甲有沙🥴如果要講有咩不足之處就係所有野食全部都要按次序上🤥因為同行友人唔食海鮮,見哩間店有其他野食,唸住友人可以食下其他野😸我地有同店員講哩個情況,希望可以儘量安排上埋其他野食,但最後係連其他臺號既非海鮮類都上埋我地都未有得食😪
之前系深水埗分店食過一次,覺得一般😥
但朋友力推北角哩間,話食過好幾次都好新鮮
所以就過黎試下!
係真係幾新鮮!
d鮑魚仲郁既🤩

d蝦一開頭我見佢唔郁,以為死左😫
結果一唸住放佢d入個煲度就全部反曬抗,一齊跳🤯
好彩佢跳得非常準,一跳就跳左落個煲度😈

蟹🦀️一般🤔 花甲有沙🥴

如果要講有咩不足之處就係所有野食全部都要按次序上🤥
2020-11-14 980 views
海鮮粥底火鍋套餐($200/人),真係自己買海鮮材料都唔止,最重要係啲海鮮樣樣都好新鮮,又無收加一服務費,絕對可以話係平靚正。我哋食8:30-11:00時段,早一日book定枱,等左一陣就有枱,入座不久,已經全場full哂。侍應服務態度幾好,啲海鮮係逐樣上枱,有2個半小時,可以有充足時間享用。每樣火鍋材料,都有烹煮時間建議。用餐廳提供的計時器,就算唔識煮嘢食,只要跟足建議時間,煮出嚟嘅海鮮,一樣非常鮮甜。至愛「鮑魚」、「聖子皇」、「象拔蚌」,必吃鮑魚聖子皇蟹象拔蚌多寶魚海蝦

至愛「鮑魚」、「聖子皇」、「象拔蚌」,必吃

聖子皇

蟶子皇

2020-11-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
蟶子皇
2020-11-13 672 views
呢間其實一路都想食,但係成日覺得時間唔好,就無食到。因為呢度分三個時段,第一個時段係5:45-8:30。5:45太早了吧,都未肚餓,又未放工。第二個時段係8:30開始。8:30才開始食,又好似要飽住瞓,肥死咩!另一個係宵夜時段,更加無本事食 今日特早放工,加上夠腳,即興試吓啦 湯底係粥水。先食海鮮,第一款係 肉蟹同龍蝦二揀一。龍蝦要加$20。因為在街食蟹有點麻煩,所以揀左龍蝦,每人有半隻之後7款海鮮揀5款。我哋揀咗呢啲 海鮮好新鮮好甜,完全唔需要調味 食完海鮮,要落粟米,南瓜,芋頭落去粥水度。跟住在廿幾種配料中揀8種。食晒所有配料後,員工會幫忙加粥底。配合冬菜,芫茜,豬油渣,菜甫,大頭菜來食,真係無得頂,超飽 另一樣加分同超讚位係員工十分有禮貌,超出預期,加上無加一服務費,所以食得好開心
呢間其實一路都想食,但係成日覺得時間唔好,就無食到。

今日特早放工,加上夠腳,即興試吓啦

之後7款海鮮揀5款。我哋揀咗呢啲

海鮮好新鮮好甜,完全唔需要調味
食完海鮮,要落粟米,南瓜,芋頭落去粥水度。

跟住在廿幾種配料中揀8種。

2020-11-13