Restaurant: The Flame Bar & Restaurant
Terms & Details:
2022-10-01 240 views
星期日既觀塘少左份忙碌感,黎到呢間係亞太中心既The flame bar食返個lunch慢活一下.主菜前有餐包配沙律或餐湯.香草醬長通粉配蝦份量相當滿足!長通粉煙韌彈牙,通粉上既坑紋掛滿香草醬,每啖都充滿青醬香.青醬帶獨特羅勒香,配搭充滿鮮香,肉質又彈牙既大蝦幾match!意粉面上灑上少少芝士碎,令意粉香味更濃厚.炭烤澳洲M4西冷配燒汁充滿炭烤坑紋既西冷牛排望落已經相當吸引,7成熟既牛排唔會烤得過火.切開牛扒,內裏仍然帶有肉汁.牛排質感嫩腍且結實,配上燒汁或簡單咁灑上黑椒都同樣夠香.旁邊既薯條即炸,熱辣辣得黎又夠香脆!

主菜前有餐包配沙律或餐湯.

香草醬長通粉配蝦

Type of Meal
Lunch
  • 香草醬長通粉配蝦
2022-09-29 197 views
The Flame Bar & Restaurant 📍觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖觀塘新開酒吧🍸西餐廳✨裝修型格✨環境清幽✨有室外同室內位置😃餐廳一入係酒吧位✨岩哂同朋友飲野另一邊係餐廳位~有卡位😁坐得好舒服今日中午來試下Lunch Set包沙律/是日餐湯+跟主菜同餐茶~是日餐湯🥣南瓜湯🎃好creamy好滑濃郁南瓜味帶點洋蔥🧅甜味沙律🥗菜、蕃茄好新鮮~幾開胃炭烤澳洲M4 西冷配燒汁 $188 叫左medium,熟度岩岩好🙌烤網紋靚~食落炭燒味好出肉質粉嫩~配埋薯條🍟配菜好夠食香草醬長通粉配蝦$138🍝喜歡呢道菜✨香草🌿味好出用上橄欖油、洋蔥粒🤭通粉口感爽口大蝦🍤已去腸非常細心餐飲叫左凍檸茶+凍咖啡呢到好啱同朋友邊食邊傾~收工仲可以過嚟飲番杯🥂
The Flame Bar & Restaurant
📍觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖

觀塘新開酒吧🍸西餐廳
✨裝修型格✨環境清幽✨
有室外同室內位置😃

餐廳一入係酒吧位✨岩哂同朋友飲野
另一邊係餐廳位~有卡位😁坐得好舒服

今日中午來試下Lunch Set
包沙律/是日餐湯+跟主菜同餐茶~

是日餐湯🥣南瓜湯🎃好creamy好滑
濃郁南瓜味帶點洋蔥🧅甜味

沙律🥗菜、蕃茄好新鮮~幾開胃

炭烤澳洲M4 西冷配燒汁 $188
叫左medium,熟度岩岩好🙌
烤網紋靚~食落炭燒味好出
肉質粉嫩~配埋薯條🍟配菜好夠食

香草醬長通粉配蝦$138
🍝喜歡呢道菜✨
香草🌿味好出
用上橄欖油、洋蔥粒🤭通粉口感爽口
大蝦🍤已去腸非常細心

餐飲叫左凍檸茶+凍咖啡

呢到好啱同朋友邊食邊傾~
收工仲可以過嚟飲番杯🥂
2022-09-26 169 views
街坊系列 – The Flame Bar & Restaurant 💚------------------------------環境: 餐廳新開業無幾耐😍整體好新淨企理面積好大,提供大量座位🥰仲可以揀坐戶外添設計原素加入左火🔥牆上更加模擬火既燈飾亦有大大幅既壁畫📸不忘可以食飯時打個卡------------------------------食物: 意式烤雞肉麵包配薯條 ($88) 🥖麵包外層烘到好香😋內裡依照鬆軟濕潤,唔錯唔錯雞肉煎得夠香得黎唔會令肉質太乾🥰好岩配麵包加埋大大塊既芝士同蔬菜😍食落味道香濃有層次炭烤西班牙有機豬架配白菌汁 ($168) 🍖豬架烤得好香,肉質嫰口仲超多肉汁🐷靚豬就係唔同用鹽同黑椒調味都好夠味😋醬汁都輕口味,以食材味為主薯條份量夠多🍟不過稍稍有點乾身同唔夠熱辣辣是日餐湯+餐包 (跟餐) 🍞小編試到既係椰菜花忌廉湯🤤味道濃厚,口感順滑亮點溫度夠熱,飲落舒服😝餐包夠鬆軟,味道正常咖啡 (跟餐) ☕味道正常,鮮奶有先加熱🥛唔會過度影響咖啡味道------------------------------服務: 店員人手充足😅但好似有點生手感覺不過非常勤快👍🏻會無

環境: 餐廳新開業無幾耐😍整體好新淨企理
面積好大,提供大量座位🥰仲可以揀坐戶外添

設計原素加入左火🔥牆上更加模擬火既燈飾

亦有大大幅既壁畫📸不忘可以食飯時打個卡

食物: 意式烤雞肉麵包配薯條 ($88) 🥖

麵包外層烘到好香😋內裡依照鬆軟濕潤,唔錯唔錯
雞肉煎得夠香得黎唔會令肉質太乾🥰好岩配麵包
加埋大大塊既芝士同蔬菜😍食落味道香濃有層次

炭烤西班牙有機豬架配白菌汁 ($168) 🍖

豬架烤得好香,肉質嫰口仲超多肉汁🐷靚豬就係唔同
用鹽同黑椒調味都好夠味😋醬汁都輕口味,以食材味為主
薯條份量夠多🍟不過稍稍有點乾身同唔夠熱辣辣

是日餐湯+餐包 (跟餐) 🍞

小編試到既係椰菜花忌廉湯🤤味道濃厚,口感順滑
亮點溫度夠熱,飲落舒服😝餐包夠鬆軟,味道正常

咖啡 (跟餐) ☕

味道正常,鮮奶有先加熱🥛唔會過度影響咖啡味道

服務: 店員人手充足😅但好似有點生手感覺
不過非常勤快👍🏻會無間斷咁幫客人添水,十分好

禮貌態度都好好😏如果熟手埋應該體驗更加好

環境: 8 /10
食物: 7.5 /10
服務: 7.5 /10
《📍The Flame Bar & Restaurant食評邊個話放工去Chill一定要去尖沙咀㗎?其實觀塘同樣有好地方🆗!小編為您發掘位於觀塘亞太中心新開張嘅The Flame Bar & Restaurant ,充滿現代設計感嘅裝潢,極具風格,亦提供舒適嘅室內打卡空間,中意打卡嘅您絕不能錯過📸!另外,餐廳除咗提供啤酒與小食,亦都提供創新嘅西式菜式,啱晒放工同朋友聚一聚,飲返杯冰凍啤酒, Chill一Chill🍻!🔸『香草雞肉闊條麵配蘑菇忌廉汁 - $138』成日食卡邦尼意粉覺得好悶?不如試下本店嘅香草雞肉闊條麵😎!除咗雞肉非常嫩滑,香草味非常突出,絕對唔係得忌廉味咁單調,而且香草配埋蘑菇忌廉汁簡直就係Perfect Match💯,濃郁得嚟又夠清新,絕對令您驚喜!但小編唯一覺得份量唔夠多,如果可以再多啲就更Perfect喇🥰!🔸『火焰北海道帶子配菠菜意大利飯 - $168』意大利飯粒粒分明,口感煙韌,每一口飯都係濃濃嘅菠菜味🥬🥬。而北海道帶子亦都非常足料,大大粒又好新鮮,但小編覺得菠菜同帶子嘅味道唔係好夾,如果可以加重多少少忌廉味,效果及味道可能會更好👍!🔸『 火焰牛柳粒配鴨肝 -

🔸『香草雞肉闊條麵配蘑菇忌廉汁 - $138』

🔸『火焰北海道帶子配菠菜意大利飯 - $168』

🔸『 火焰牛柳粒配鴨肝 - $248』
小編覺得必點嘅一定係火焰牛柳粒配鴨肝,唔單至買相夠靚(店員會預留時間比您影低淋上火焰嘅一刻),而且味道更十分出色😘!先講講牛柳肉質非常柔軟,完全唔韌,煎得啱啱好,無絲無筋嘅口感真係令您一舊接一舊!再配埋入口即溶💦、濃郁豐厚嘅鴨肝,令味道再昇華🆙,令人難以忘懷🤤!

🔸『炭燒澳洲穀飼牛西冷排(8oz) - $288』
小編簡咗西冷排為3成熟,澳洲穀飼牛含有些許脂肪,肉質非常柔軟,咬落口啖啖牛嘅香氣🐮!特別想讃一讃西冷排嘅配菜,大家平日都唔會留意嘅牛排配菜,今次竟然異常地出色,蔬菜非常之鮮甜,再加少許蒜鹽,咸香咸香咁,好味到小編搶住食呀🙌!

🔸『蕃薯條配啤酒套餐 - $148』
▶️配送Stella Artois啤酒杯一個(送完即止)
周末夜晚梗係要同朋友食薯條飲啤酒Chill一Chill,本店嘅蕃薯條酥脆香甜,份量都好足料,配埋由上好大麥和啤酒花釀成嘅Stella Artois,為晚餐畫上美好嘅開端🆒。而且現凡叫啤酒套餐,再送您Stella Artois啤酒杯一個,又食又拎,CP值超高呀!

🔸『朱古力心太軟 - $78』
▶️可在碟上加寫Happy Birthday(如有需要,請需電話提早預約)
朱古力心太軟唔夠流心,裏面嘅朱古力漿冇湧出嚟,而且綠茶雪糕同心太軟唔係好夾,令小編覺得有少少失望😢!

🤪iHungry肚餓指數:8.9/10分
  • 炭烤澳洲M4西冷配燒汁
星期日放假去觀塘行街👫🏻 聽人講呢度新開左間西餐廳,就一於試下佢啦~ 佢可以揀坐入面定出面,餐廳樓底好高,坐落寛敞舒適🛏️ 我地就叫左個set lunch ,包左餐湯/沙律🥗+咖啡/茶☕ 今日嘅餐湯係忌廉湯,口感好creamy,好好飲!😇🐷 烤西班牙有機豬架配白菌汁 $168佢係用左炭烤嘅方式去煮,煮完出黎令豬嘅油脂香味更濃郁,好厚身👍🏻不過肉質有少少柴口🫥 沾埋白菌汁WILL BETTER!! 薯條要讚一讚,炸得好脆🫶🏻🥬北海道帶子配菠菜意大利飯 $148意大利飯質感硬身,口感煙韌😌 飯入面加左好多菜碎,有好香菠菜味,就算小朋友唔鐘意食菜都會照食到🤓 有3粒帶子,都幾大粒,粒粒都煎到金黃色,JENG 💛  總括而言 (5個💛係最高)好味指數 : 💛💛💛🤍🤍服務態度 : 💛💛💛💛🤍環境打卡 : 💛💛💛💛🤍回頭指數 : 💛💛💛🤍🤍📍The Flame Bar & Restaurant 🏢觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖🕗星期一至日 08:00 - 21:30#觀塘美食 #觀塘必食 #西餐 #食好西 #美食

🐷 烤西班牙有機豬架配白菌汁 $168

🥬北海道帶子配菠菜意大利飯 $148

總括而言 (5個💛係最高)
好味指數 : 💛💛💛🤍🤍

🕗星期一至日 08:00 - 21:30

#觀塘美食 #觀塘必食 #西餐 #食好西 #美食
2022-09-11
2022-09-15 159 views
前排中秋節放假,就同咗屋企人去觀塘行吓街食個飯了~~今次去一間環境非常唔錯嘅Bar and Restaurant,仲有室外位可以選擇,天氣冇咁熱再去應該好chill🔥🔥-炭烤羊架配燒汁 $178羊架我哋order咗七成熟,烤得幾好,充滿炭香~羊架總共有兩舊,兩舊都係大大舊,好重羊味,帶有足夠油脂,仲有炸到金黃色嘅薯條同蔬菜真係大滿足💜💜-炭烤澳洲M4西冷配燒汁 $188牛扒同樣都係大大塊,我哋order五成熟,切開見到入面幾粉嫩,仲有肉汁~配仲燒汁食都幾夾!🔥
炭烤羊架配燒汁 $178
炭烤澳洲M4西冷配燒汁 $188
2022-09-14 157 views
難得中秋節🎑有3日假期。約下朋友出嚟觀塘行下街食下嘢。😋APM隔離嘅One Pacific Centre🏫入面有好多餐廳🍽,上咗幾層電梯🛗,見到有間西餐廳個環境好舒服💆🏻‍♀️就入去食個lunch啦🕑。有多款lunch set嘅主菜可以選擇。😉而lunch set包括軟綿綿嘅餐包 + 餐湯 / 沙律 + 咖啡 / 茶。🤩🫕 是日餐湯 - 薯蓉湯薯仔味道香濃,口感細滑。😍🥗 沙律食肉最好就係食返d沙律平衡下。😙車厘茄鮮甜,沙律菜爽脆。☺️🐷 炭烤西班牙有機豬架配白菌汁大大件豬架好厚身。有焦香味。🥸配埋白菌汁🤭更能帶出肉嘅味道。🫠伴碟嘅薯條🍟香脆,波波紅蘿蔔🥕精緻。🐮 炭烤澳洲M4西冷配燒汁叫咗Medium - 5️⃣成熟嘅牛扒,廚師👨‍🍳燒得剛好。牛扒上面個網紋🥩烤得好突出。炭烤味道 + 燒汁,味道🆙 飲品🥤☕️可以選擇凍/熱嘅奶茶、咖啡、檸檬茶 、檸檬水。
難得中秋節🎑有3日假期。
約下朋友出嚟觀塘行下街食下嘢。😋

有多款lunch set嘅主菜可以選擇。😉

🫕 是日餐湯 - 薯蓉湯
薯仔味道香濃,口感細滑。😍

🥗 沙律
食肉最好就係食返d沙律平衡下。😙
車厘茄鮮甜,沙律菜爽脆。☺️

🐷 炭烤西班牙有機豬架配白菌汁
大大件豬架好厚身。有焦香味。🥸
配埋白菌汁🤭更能帶出肉嘅味道。🫠

伴碟嘅薯條🍟香脆,波波紅蘿蔔🥕精緻。

🐮 炭烤澳洲M4西冷配燒汁
叫咗Medium - 5️⃣成熟嘅牛扒,
廚師👨‍🍳燒得剛好。
牛扒上面個網紋🥩烤得好突出。

炭烤味道 + 燒汁,味道🆙

飲品🥤☕️可以選擇凍/熱嘅奶茶、咖啡、檸檬茶 、檸檬水。

1K
2022-09-13 147 views
📍好多年前我曾經係觀塘附近返工👩🏻‍💻個陣時都🈚️依家咁多選擇呢🥳趁著放假❤就過去揾朋友食番餐先☺️聽講呢間係深🉐️呢邊上班族嘅喜愛添🥳🥳澳洲M4西冷配燒汁 $188🌈我好鍾意食牛扒🐃而食牛扒我就會食medium rare🔥呢塊牛扒肉質軟嫩、多汁又🈶️彈性❤油花分佈均勻🔥而且仲烤得好香添🥳跟埋薯條🍟就真係perfect🥳🥳🐚北海道帶子配菠菜意大利飯 $148🌈呢個北海道帶子配菠菜意大利飯超正呀🥳用新鮮嘅菠菜打成醬汁煮既意大利飯🥬口感煙韌有咬口❤仲一啲都唔「漏」添👍加埋北海道帶子🐚賣相靚靚📷味道唔錯呢🥳🥳✅lunch set已經包埋餐湯/沙律🥗同咖啡/茶☕️✅鍾意佢哋杯咖啡味道☕️咖啡味香而且口感濃郁❤鍾意咖啡嘅你都要試吓喔🥳

澳洲M4西冷配燒汁 $188

🐚北海道帶子配菠菜意大利飯 $148

🌈呢個北海道帶子配菠菜意大利飯超正呀🥳

✅lunch set已經包埋餐湯/沙律🥗同咖啡/茶☕️

• 炭烤澳洲M4西冷配燒汁
觀塘的亞太中心有好多食肆係商場食到悶時 就會走去個邊試下唔同野前排食到好性價比不錯的西餐廳Set lunch 款式選擇多 份量豐富岩哂週末食個滿足lunch之後出去玩一個下午🍴炭烤澳洲M4西冷配燒汁👉🏻烤得5成熟嘅M4西冷 牛肉汁飽滿 每一口都食到牛味濃 🍴炭烤西班牙有機豬架配白菌汁👉🏻炭烤豬架的油脂香濃郁 肉質爽口有嚼勁 👉🏻每份set lunch都跟餐包一客、是日餐湯或沙津和餐茶一杯👉🏻伴菜係跟香脆炸薯條和青菜 👉🏻最後仲可加$25一份是日甜品

觀塘的亞太中心有好多食肆

🍴炭烤西班牙有機豬架配白菌汁
👉🏻炭烤豬架的油脂香濃郁 肉質爽口有嚼勁

👉🏻伴菜係跟香脆炸薯條和青菜
👉🏻最後仲可加$25一份是日甜品
ᴛʜᴇ ꜰʟᴀᴍᴇ ʙᴀʀ & ʀᴇꜱᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ今個weekend去咗觀塘呢邊食lunch 係openrice見到呢間餐廳環境好似唔錯幾舒服 我地好幸運地有卡位坐 可以選擇坐入面或出面 餐廳樓底好高 坐落特別寛敞舒適 同朋友嚟傾計都係唔錯嘅選擇 呢度嘅每個𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁都有包到是日餐湯同埋𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 + 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗼𝗿 𝘁𝗲𝗮 ☕️ 今次嘅餐湯係大蒜薯仔湯 清清地配埋個又軟又熱熱地嘅牛油餐包好正🍲 🥩炭燒澳洲M4西冷配燒汁我地叫咗Medium rare 牛肉鮮嫩肉汁豐富亦有好香嘅碳燒味 唔落汁其實都夠味 不過點埋旁邊嘅燒汁更惹味 配埋薯條就剛剛好🐖 炭燒西班牙有機豬架配白菌汁豬架好厚身 賣相都好吸引 而且燒得好靚 唔會話好乾 薯條炸得好脆
ᴛʜᴇ ꜰʟᴀᴍᴇ ʙᴀʀ & ʀᴇꜱᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ

🥩炭燒澳洲M4西冷配燒汁

🐖 炭燒西班牙有機豬架配白菌汁
2022-09-06 113 views
觀塘一向多嘢食,今次呢間仲有戶外位置,相信夜晚想飲返杯都係個好地方Lunch set有🥣湯/🥗沙律、🍹飲品🐷炭烤西班牙有機豬架配白菌汁💰$168豬鞍好食,肉質厚,最鐘意近骨部位,香啲又腍啲,沾上白菌汁可增加濕潤度,味道更豐富🥩炭烤澳洲M4西冷配燒汁💰$188西冷要咗五成熟,烤得香,澳洲M4西冷好有牛香味唔會靭,配埋薯條好夠食💰$392/2ppl🚩The Flame Bar & Restaurant (觀塘) @theflame_bar 📍觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖

Lunch set有🥣湯/🥗沙律、🍹飲品

🐷炭烤西班牙有機豬架配白菌汁💰$168

🥩炭烤澳洲M4西冷配燒汁💰$188

💰$392/2ppl
📍觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖
2022-09-03
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$188 (Lunch)
2022-09-06 225 views
-{觀塘悠閑西餐🥩}🤤北海道帶子配菠菜意大利飯 🤤 ($148)菠菜汁真係有啲菜碎又有菠菜香😉仲要飯質有啲硬身煙韌口感🥳帶子正常size都煎得香口🤓👖褲評: 8/10🤤 炭烤澳洲M4西冷配燒汁 🤤 ($188)有種焦香味😎有肉味但西冷有啲啲嚡口 另外薯條係粗薯幾脆口😌整體都唔錯嘅😙👖褲評: 7.8/10假日嘅lunch set包餐湯 麵包同飲品😋另外見到有室外位 夜晚黎飲返杯幾chill!!性價比: 7.5/10服務: 9/10環境: 8/10🚩 The Flame Bar & Restaurant 🚩地址: 觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai觀塘
{觀塘悠閑西餐🥩}
🤤北海道帶子配菠菜意大利飯 🤤 ($148)

👖褲評: 8/10

🤤 炭烤澳洲M4西冷配燒汁 🤤 ($188)

👖褲評: 7.8/10

北海道帶子配菠菜意大利飯
北海道帶子配菠菜意大利飯
  • 炭燒澳洲M4西冷配燒汁
2022-09-05 96 views
平時去開觀塘都會去亞太中心搵食,亞太中心多左好多不同餐廳,今日我地去左The Flame Bar & Restaurant 位於亞太中心3樓303號舖,由觀塘地鐵站A2出口,步行約5分鐘左右就到達,非常方便。餐廳裝潢樓底夠高,設有室外位置,牆邊有火焰和壁畫做裝飾,空間感十足,型格得黎又有格調。我地點了兩個午市套餐午市套餐已包餐湯/沙律和餐飲。洋蔥忌廉湯&餐包超鐘意洋蔥忌廉湯的味道,飲落好Creamy 。炭烤澳洲M4西冷配燒汁 ($188)Medium 火喉剛剛好,澳洲M4西冷呈炭燒格仔紋,還散發出陣陣既炭燒味道,還保留到肉汁,口感軟嫩多汁另外配菜薯條亦炸得非常香脆。炭燒西班牙有機豬架配香菌汁($168)西班牙有機豬架一樣呈炭燒格仔紋,上桌就被炭烤蕉香味吸引,豬架夠厚身,肉質嫩滑,勁多肉汁,完全不柴口,非常有驚喜。凍咖啡&凍檸檬茶

我地點了兩個午市套餐
午市套餐已包餐湯/沙律和餐飲。

洋蔥忌廉湯&餐包
超鐘意洋蔥忌廉湯的味道,飲落好Creamy 。

炭烤澳洲M4西冷配燒汁 ($188)

炭燒西班牙有機豬架配香菌汁($168)

凍咖啡&凍檸檬茶

2022-09-04 92 views
唔經唔覺就到第2年既Anniversary, 我們仨依然好開心,平時有啲小衝突小爭拗,令到感情更加鞏固,對大家了解更加深,8月份太熱自問無冷氣係唔得,outdoor seats唯有冬天時先坐Potato Fries Twister好得意有4款可以揀Fries 脆薯格/旋風薯/幼薯條/番薯條,揀咗旋風薯原本以為好似韓國嗰啲咁,點知唔係,friendly reminder order少鹽薯味更突出,我們仨大食,呢個份量好滿足Penne pasta with sautéed prawnserved pesto sauce香草味真係不得了,配蝦特別出色,長通粉夠爽口Roasted US baby spareribs, corn on cob食哂所有嘢等咗陣,等咗30 minute 都係值得嘅,骨肉一切即分離,每一寸掛滿汁,薯條呢款更出色,粟米鮮甜

Potato Fries Twister

served pesto sauce
香草味真係不得了,配蝦特別出色,長通粉夠爽口

2022-08-28
Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
Parallel姐妹店 食材品質有保證餐廳露天位置 可供shisha整體空間寬敞 舒適共有十款Lunch set各配餐湯/沙律 咖啡/茶當日供應南瓜湯豐富南瓜香甜味同時有濃烈蒜蓉味口感綿滑今次試咗💙炭烤澳洲M4西冷配燒汁五成熟剛剛好既保持鮮美 又唔會過老幼嫩中帶少少咬口牛肉香濃 炭烤風味💙北海道帶子配菠菜意大利飯健康之選 🤍💛🤍💛 口味溫和帶子煎至兩面金黃 較乾身 十分厚實菠菜含有豐富維他命 同埋礦物質 降血壓意大利飯吸收所有材料嘅味道精華
Parallel姐妹店 食材品質有保證
餐廳露天位置 可供shisha