作為新界東之友,位於沙田帝都酒店三樓,今年新裝修新開張嘅自助餐「The Palate 柏麗廳」,裝修設計新穎,打造粉紅打卡花海鳥籠,富輕奢少女風。🌴🌳🌾🌸🪻😍😍 今日晚市時段同姐妹聚餐,星期一至四全時段(18:00 - 22:00)新開優惠55折,只需$467,真系好抵食。👍🏻🦪🦞🦀冰鎮海鮮包括試齊即開法國生蠔、龍蝦、雪場蟹腳、多款沙律、芝士、火腿、冷盤。🐃🪿🦆即制佳餚,鮑魚海參花膠煲、芝士焗龍蝦、鵝肝吐司、美國極黑和牛壽喜燒、日本和牛肉眼鐵板燒、片皮鴨!仲有養生燉湯。🐟🐟逢星期二及三晚市7:30pm,日本直送原條新鮮藍鰭吞拿魚,即席分割!新鮮刺身仲有7吋長阿根廷紅蝦、帆立貝、三文魚、赤貝、八爪魚、醋青魚等等。🍸🍹香港自助餐少有的即時製作Cocktail 及Mocktail。🍷🥂紅/白酒/日本清酒/氣泡酒、果茶、冷泡茶、咖啡等也是無限提供!😲😲 最新推出夏日🥤傳統懷舊特飲,包括:雪糕紅豆冰,雪糕涼粉冰,傳統黑牛及雪糕梳打等。🍨🍨 Häagen-Dazs、Movenpick 雪糕、其他牌子嘅雪條。💣最重有榴槤蓉、榴槤炸彈、榴槤芝士撻、榴槤班戟、榴槤食品、榴槤甜品,多達十幾款。

2024-10-24
Type of Meal
Dinner
2025-03-16 0 views
媽咪生日,說想食這個下午茶。抱著他是帝都酒店的關係,就去吧~原來2+2關了之後,這家已經不再是帝都酒店的餐廳,是一家跟酒店沒有關係的餐廳。其實,他是否屬於酒店是沒關係的,但很多人都會覺得,他是帝都的酒店餐廳這個誤會。講返這個週末下午茶,2時半到4時15分的。有成人,老人,小童3個價錢。但在下午茶一開始,已經發現沒杯。在咖啡機旁沒有熱水杯。大約要15分鐘才有。茶包沒了沒人家。食品很快就空盤,要15分鐘才加。反而甜品區就不停加加加。但有一樣我發現到,他們很像把午餐時間沒有食完的甜品,重新放出嚟。唉~怎樣他都是一家5星酒店的餐廳,感覺比3星更加差。我很久沒有在香港見過要搶食的自助餐了😅😅😅😅😅😅
講返這個週末下午茶,2時半到4時15分的。
有成人,老人,小童3個價錢。
食品很快就空盤,要15分鐘才加。
反而甜品區就不停加加加。
唉~
怎樣他都是一家5星酒店的餐廳,感覺比3星更加差。
我很久沒有在香港見過要搶食的自助餐了😅😅😅😅😅😅
沙田帝都酒店3樓嘅呢間The Palate Buffet 柏麗廳,經常有唔同主題嘅自助餐,最近仲做緊優惠,開咗一段時間,一直都保持住高水準嘅自助餐服務,嘢食可以話係非常豐富同埋夠誠意~🐷 即開美國生蠔🦪
隻隻生蠔都係鬼咁大隻,好新鮮,口感唔錯,而且即叫即開,食得放心~🐷 冰鎮海鮮山🦀🦞
呢度海鮮嘅種類都幾多下~蟹腳、蜆、龍蝦、海蝦等,小編見到龍蝦一出,個個都行出去,我都唔執輸!龍蝦肉夠晒厚肉又爽口、多膏,蟹腳肥美,仲有好多工具俾大家攞返去個位度食蟹,非常貼心~🐷 即場烹煮🇯🇵日本和牛
和牛鐵板薄燒、塩麴燒等等,睇住啲師傅整都覺得好正,等候嘅時間已經聞到好香牛味,而且可以不停食~對食肉獸而言係一大福音!🐷 香煎芝士和牛漢堡
好少何喺自助餐嘅場合見到和牛漢堡喎!睇住師傅整,整好之後即刻攞返個位度食,熱辣辣,都幾Juicy~🐷 北海道白樺豚壽喜燒🥩
豚肉嘅口感唔錯,而且都係即叫即煮,醬油嘅味道甜甜地,幾好味架~🐷 一品鍋
一個一品鍋裏面就有齊鮑魚、花膠、冬菇、海參呢啲海味,而且個調味都好唔錯!個汁係正到小編想偷偷地攞返屋企攞嚟撈飯食!!🤣🐷 前菜 / 頭盤
爭啲唔記得講前菜添!有好多款唔同嘅

🐷 即開美國生蠔🦪
🐷 冰鎮海鮮山🦀🦞
🐷 即場烹煮🇯🇵日本和牛
🐷 香煎芝士和牛漢堡
🐷 北海道白樺豚壽喜燒🥩
🐷 一品鍋
🐷 前菜 / 頭盤
爭啲唔記得講前菜添!有好多款唔同嘅沙律、芝士、火腿,點樣配搭都得!!小編最鍾意食火腿包哈密瓜,食咗起碼五嚿。。。然後佢哋有幾款好精緻嘅撻仔,小編會話四款都好食!!真心值得每款都試吓~
🐷 刺身壽司刺身嘅選擇還好,冇話超級多,小編就真係不停食佢哋嘅八爪魚、三文魚同埋帶子,勝在夠新鮮~!
壽司嘅選擇就多好多,而且佢哋個擺盤擺得好靚,成個壽司Corner勁有心思設計!仲要都Fill得幾快下~
🐷 熱盤
熱盤有超級多選擇,最驚訝嘅竟然係有豬腳薑!冇諗過嚟食自助餐都有得食豬腳薑喎~佢哋豬腳薑又真係幾入味,同埋啲豬腳好似骨膠原滿滿咁勁厚肉~(唔係脂肪嗰種)
然後仲有紅油炒手,裏面蝦肉出奇地幾爽口~
青口嘅煮法亦都係非常特別,竟然有士多啤梨喺個煲裏面,但係食落去個味道又真係幾夾,個汁係甜甜地嘅~
仲有經典嘅卡邦尼意粉、鴨肝和牛炒飯等等,總有一款啱你食~
🐷 甜品
出面有幾十款甜品可以選擇,包括唔同嘅蛋糕、撻、大福、啫喱、曲奇、糕點等~小編都幾鍾意食佢哋個藍莓芝士撻,不過食太飽真係食唔落咁多嘅蛋糕啦~
仲有Movenpick嘅雪糕同埋Bulla雪條任食!
🐷 畫碟 朱古力 心太軟🍫
除此之外,最正嘅就係佢哋嘅朱古力心太軟~大家可以自己寫低想寫嘅句子交俾師傅,師傅除咗寫之外,仲要幫大家畫公仔,真心非常有心機啊!師傅仲畫咗隻chiikawa嘅usagi比我!!
🐷 飲品
飲品方面有多款經典嘅奶茶咖啡,仲有好多款唔同嘅茶,例如白桃烏龍茶、柑橘檸檬綠茶等等~似乎呢度都非常了解而家我哋最鍾意飲嘅嘢!!
除此之外,仲有紅白餐酒、起泡酒、日本Sake等!
🐷 Cocktail Station🍹
調酒師會推住架車仔出嚟即場調製Cocktail同Mocktail~如果大家唔飲酒嘅話,仲可以選擇飲其他~啱啱煲好嘅綠茶牛奶真係好啱呢個天氣飲,暖笠笠甜甜地咁樣~
自助餐|$ 𝟐𝟎𝟏-𝟑𝟓𝟎⎻⎻⎻⎻⎻⎻今晚食咩好?放題?不如食自助餐啦,但下下都六七百喎……等等,有一間𝟐𝟕𝟐蚊連加一就食到,仲平過放題??得唔得架,小編同你即管試試,去片!⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯🥘 餐點 🌕🌕🌕🌖🌑 𝟑.𝟗⎻⎻⎻⎻⎻⎻▻ 晚市自助餐 (星期一至五及公眾假期前夕𝟱:𝟬𝟬-𝟳:𝟬𝟬𝗣𝗠) (𝗛𝗞𝗗𝟮𝟳𝟮𝗡𝗘𝗧) ⎻⎻⎻⎻⎻⎻▻ 凍海鮮: 鱈場蟹腳山 & 即開生蠔 ★★★★★當晚凍海鮮有鱈場蟹腳、翡翠螺、熟蝦、青口。最吸睛係入門口右手邊既凍海鮮鱈場蟹腳山,十分澎湃!質素普遍達到自助餐平均水準,蟹腳驚奇地鮮美,唔係放題嗰啲既級數。竟然仲有生蠔🦪雖然比較細隻,但亦算鮮美,有海水鮮味。⎻⎻⎻⎻⎻⎻▻ 燒牛肉 ★★★★★ 🄼🅅🄿十分有驚喜‼️生熟程度剛好,入口有好濃既牛味,質素甚至比部分𝟔𝟎𝟎-𝟕𝟎𝟎蚊既自助餐更勝一籌,十分誇張。可惜食一塊就已經好飽🤣⎻⎻⎻⎻⎻⎻▻ 刺身 ★★☆☆☆刺身方面發揮一般。選擇有三文魚、八爪魚、𩶘魚、醋鯖魚、玉子。除左三文魚肥美之外,其他選擇都無咩味。感覺到餐廳想喺刺身方面減省成本,換來打造其他重點菜式。⎻⎻⎻⎻⎻⎻▻ 飲品 ★★★★☆選
自助餐|$ 𝟐𝟎𝟏-𝟑𝟓𝟎
[本文為全自費真實食評]
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
🥘 餐點 🌕🌕🌕🌖🌑 𝟑.𝟗
▻ 凍海鮮: 鱈場蟹腳山 & 即開生蠔 ★★★★★
▻ 燒牛肉 ★★★★★ 🄼🅅🄿
刺身 ★★☆☆☆
▻ 飲品 ★★★★☆
選擇甚多,有幾款果汁,亦都有咖啡機、酒水任飲,個人覺得算好有部誠意。
甜品 ★★★☆☆
有一定既選擇,整體水準中等。無咩邊款特別好食,但亦都無明顯伏位。值得一提此價位仍然有四種𝐌𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤口味供應,乃一大亮點。
👨‍🍳 服務 🌕🌕🌕🌕🌑 𝟒.𝟎
⎻⎻⎻⎻⎻⎻
服務員以及企檔師傅都專業有禮,食得自在。收碟及食物補充速度亦夠爽快,無因為價位而刻意扣減食材。
📸 環境 🌕🌕🌕🌗🌑 𝟑.𝟔
⎻⎻⎻⎻⎻⎻
餐廳裝潢具現代風,但座位安排緊湊,空間有點侷促。衛生有改進空間,尤其放鉸剪既碟有輕微污漬,略為影響印象。
🪙 𝐂𝐏值 🌕🌕🌕🌕🌖 𝟒.𝟖
⎻⎻⎻⎻⎻⎻
𝟑𝟎𝟎蚊以下的晚市自助餐,香港已幾近絕跡。喺呢個價位下,冷盤、牛扒、甜品亦有不俗的亮點,感受到餐廳的誠意。雖然有菜式感受到節省成本的感覺,例如刺身、較廉價的沙律、熱盤,但考慮到極為親民既價錢,絕對無投訴,值得再訪!
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
📍 柏麗廳 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭|沙田白鶴汀街𝟖號帝都酒店𝟑樓
⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻⎻
#香港 #美食 #自助餐 #海鮮 #牛扒 #蟹腳 #生蠔 #刺身 #甜品 #buffet #seafood #steak #crab #sashimi #dessert #親民美食 #foodie #沙田 #帝都酒店 #柏麗廳 #優惠 #gourmetmapp #shatin
2025-01-24
$272 (Dinner)
  • 燒牛肉
  • 鱈場蟹腳
  • 即開生蠔
2025-03-10 1591 views
今日同家人慶祝生日, 所以黎到沙田帝都酒店柏麗廳食自助晚餐!餐廳環境好舒服,空間又大,食物種類選擇夠多, 啱晒同朋友或者屋企人一齊黎慶祝特別日子🥰呢度嘅海鮮區真係不得了,有新鮮生蠔、龍蝦、長腳蟹、翡翠螺等,全部大大隻, 仲夠晒鮮味😳刺身同壽司區都一樣受歡迎,三文魚、帶子、八爪魚、虎蝦、油甘魚等刺身新鮮肥美😋,壽司款式又多,正 ❗️烤肉區都係亮點之一,有日本和牛鐵板燒、鵝肝多士、即切和牛、燒和牛壽司、壽喜燒,仲有中式燉湯,連鮑魚都有得食😍。熱葷區就有各式中式小炒、西式料理、咖喱、意大利粉等,味道唔錯,選擇夠多😛🍰甜品區有各式蛋糕、慕絲、布甸、水果、曲奇,連豆腐花都有❗️飲品方面都唔少選擇,有果汁、汽水、紅酒、白酒、日式清酒等🍹 一定要試埋可以DIY嘅🍫朱古力心太軟,仲可以喺隻碟寫字畫公仔,節慶一流🥰

呢度嘅海鮮區真係不得了,有新鮮生蠔、龍蝦、長腳蟹、翡翠螺等,全部大大隻, 仲夠晒鮮味😳刺身壽司區都一樣受歡迎,三文魚、帶子、八爪魚、虎蝦、油甘魚等刺身新鮮肥美😋,壽司款式又多,正 ❗️

生日前夕約上朋友一齊去沙田嘅呢一間自助餐食晚餐。餐廳裝修雅緻,座位及取食物的地方規劃得不錯,雖然人多但無人逼人的情況。佢哋分咗好多唔同嘅區域,例如刺身、冷盤、熟食、湯品、甜品等等,款式非常多,以下就挑幾款我地覺得值得一試嘅食物嚟介紹下。 🦞海鮮區凍龍蝦回本之選!大大隻嘅龍蝦,肉質鮮甜彈牙,外殼紅潤易拆,而且啖啖肉。凍長腳蟹蟹腳肉質細緻,入口鮮甜,帶少少鹹香味,一口咬落仲有少許海水嘅鮮味。 美國生蠔新鮮肥美,入口即感受到濃郁嘅海水味,帶有少少奶香,配埋少少檸檬汁,更加突出佢嘅鮮味。 🐟刺身刺身區款式非常多,當中我地最鍾意嘅係帶子、三文魚、八爪魚同赤貝。帶子厚切,鮮甜滑溜;三文魚油脂分布均勻,入口即化;八爪魚有嚼勁,赤貝帶少少海水甘香,整體很不錯。🥗 沙律區燒香草南瓜沙律南瓜經過烤製之後,再喺上面撒上香草,非常清新。 水牛芝士蕃茄沙律水牛芝士軟滑,配埋酸甜嘅蕃茄,好開胃。 🍲 熱食區節瓜蝦米粉絲煲節瓜煮到軟淋但唔會爛,粉絲吸曬啲湯汁,味道很不錯。 清蒸比目魚比目魚肉質嫩滑,蒸煮得啱啱好,魚肉鮮甜無腥味,加埋豉油同蔥香,簡單但非常美味。 大分和牛壽司和牛片肥瘦均勻,入口即溶,配

🦞海鮮區
凍龍蝦
凍長腳蟹
美國生蠔

🐟刺身

🥗 沙律區
燒香草南瓜沙律
南瓜經過烤製之後,再喺上面撒上香草,非常清新。
水牛芝士蕃茄沙律
水牛芝士軟滑,配埋酸甜嘅蕃茄,好開胃。

🍲 熱食區
節瓜蝦米粉絲煲
節瓜煮到軟淋但唔會爛,粉絲吸曬啲湯汁,味道很不錯。
清蒸比目魚
大分和牛壽司
和牛片肥瘦均勻,入口即溶,配埋少少醋飯,encore多次
薑蔥炒龍蝦鉗
龍蝦鉗肉厚實,炒得非常入味,薑蔥嘅香味滲入每一口龍蝦肉,食完一隻又忍唔住夾多幾隻。
北海道白樺豚
味道唔輸大分和牛,用壽喜燒湯汁洽煮過後,香甜香甜的,肉質彈牙,豬味濃郁。
煎鴨肝
油分豐腴,外脆內軟,加上脆卜卜嘅多士,雖然胖,但還是吃了不少。

🍮 甜品
自家製豆腐花
豆香濃郁,口感細滑,簡單配埋少少糖水已經非常滿足。
榴槤蓉
榴槤味非常濃郁,質地綿密,一大兜擺到任食,對榴槤控嚟講絕對係天堂,。
朱古力心太軟
外層微脆,內層朱古力流心濃郁,切開嘅一刻,朱古力醬澎湃而出,個人喜歡配埋少少movenpick雪糕,味道層次更加豐富,而且可以寫字,黎慶祝嘅話係好有氣氛。

🍹 飲品
選擇多元化,無論係茶類、果茶、酒精飲品,每日有限定嘅Cocktail或Mocktail,佢哋提供咗幾款特色飲品,個人好中意白桃烏龍茶同 柑橘檸檬綠茶**,兩款都非常清新解膩,飲完之後唔會覺得滯。
2025-03-04 1300 views
情人節除咗要同老公慶祝,我仲同咗老best慶祝㖭😛🥂🎉話說上星期去咗沙田帝都酒店The Palate食dinner buffet~可以用❗️大滿足❗️黎形容呀!未講食物質素,淨係一行入個門口已經夠晒浪漫🌸💐🪻🌺除咗花花花花花~仲有一大座 #士多啤梨山 🍓呢度擺設靚之餘,食物質素當然都impressive!所以我而家其實好後悔當晚掛住食👅....唔記得喺咁靚嘅位影多幾張相打多幾張卡📸🥹🥹🥹🤣首先講刺身先,新鮮之餘仲有多款不斷refill,帶子同埋蝦!鮮甜!必食!跟住隔籬就有 #龍蝦 同埋 #蟹腳 一樣都係鮮甜,仲好多肉同蟹膏添🤤唔可以唔提個 #燉湯 同 #火炙特長和牛壽司 ~呢兩款我encore咗3️⃣次,燉湯熱辣辣足料夠味;和牛壽司肉質鮮嫩薄薄地唔會漏,本身加埋啲醬汁,火炙完之後超juicy🤩🤩🤩講起就好想再食💖真係一定要試🤩另外即場燒嘅芝士漢堡亦都好正,仲有特別嘅 #cocktailbar , 呢個真係食buffet比較少見,有專人幫你即刻調酒,同朋友黎飲多幾杯傾偈零舍開心🍸同另一半飲又可以浪漫一晚🍹🥂飲咗幾杯之後我就繼續食辣呢度嘅熟食有好多特別款呀最後梗係唔少得甜品😗藍莓芝士撻,士多啤梨
情人節除咗要同老公慶祝,我仲同咗老best慶祝㖭😛🥂🎉

最後梗係唔少得甜品😗藍莓芝士撻,士多啤梨芝士撻,士多啤梨mousse cake,草莓大福,士多啤梨抹茶Tiramisu🍰🧁🍩全部我都覺得好吸引💖仲有男女老少都啱食嘅豆腐花同啫喱糖🤣當然唔少得仲有大量生果🍓🍎🍏🍐🍋🍓,我想買其實淨係士多啤梨我已經食咗數唔到幾多粒了🫢😝仲有movenpick雪糕🍨🍦個肚就算食,好似有咗五個月咁,都係堅持要食嘅🤣

餐廳靚食物正地點又方便
喺好嘅餐廳同鍾意嘅人一齊食飯,超開心大滿足🥳我已經決定快啲book多次,再同屋企人食先💖
2025-03-04 1479 views
平民級嘅價錢,酒店級嘅享受,真係估佢唔到!朋友生日話好想食自助餐,search下資料見到帝都酒店呢間“柏麗廳”平日lunch $198/1位(另收加一服務費)咁抵,即刻book位試一試😝環境唔使講,乾淨舒服,酒店級嘅級數,侍應又有禮貌,入到去感覺真係十分良好👍食物新鮮種類多,有現開生蠔、刺身、壽司、凍貝殼類、熟食、沙律、甜品、牛扒區......蘑菇湯極度好飲,好飲到我飲咗四碗😋熟食款式好多,獅子球、薑醋、小籠包、味菜鮮魷......另外,手工繪畫花碟配上心太軟,別具心意,又好味又有驚喜!咁嘅價錢有酒店級嘅享受,食物質素高,服務又好,真係超值!超值!絕對要介紹畀朋友去食,一定要encore🤭
平民級嘅價錢,酒店級嘅享受,真係估佢唔到!
食物新鮮種類多,有現開生蠔、刺身壽司、凍貝殼類、熟食、沙律、甜品、牛扒區......
另外,手工繪畫花碟配上心太軟,別具心意,又好味又有驚喜!

$220 (Lunch)
Celebration
Birthday
2025-03-02 1096 views
今日食左午餐 buffet,環境清幽安靜,人流唔多,職員態度友善親切,而價錢合理,每人三百幾蚊,性價比高。食物款式 選擇多,即開生蠔新鮮,心太軟可以請職員唧上祝福句和自己的名字,長腳蟹略嫌鹹了一點。碟和杯有點污糟,有汚漬和食物殘渣,有待改善。
2025-03-02
$350 (Lunch)
2025-02-23 1263 views
今日情人節黎到沙田帝都酒店嘅柏麗廳食自助餐,今次提早book 位,仲坐到卡位tim😉 餐廳裝潢典雅,空間寬敞,非常適合慶祝節日🥰🍽️自助晚餐提供超過百款環球美食,種類繁多,真係目不暇給🤩🌟🦞海鮮:新鮮生蠔、龍蝦、長腳蟹、大蝦等應有盡有,全部即開即食,鮮味十足😳🌟🍣刺身及壽司:三文魚、帶子、🐙八爪魚、虎蝦、油甘魚等刺身厚切肥美😋壽司仲款式多樣tim❗️🌟🍖烤肉:有必食吧日本和牛鐵板燒、鵝肝多士、即切燒牛肉、壽喜燒、中式燉湯等,連鮑魚都有得食😍🌟🍲熱葷:各式中式小炒、咖喱、意大利粉等,選擇豐富,味道仲唔錯ga😛🌟🍰甜品:甜品區係另一個亮點,各式蛋糕、慕絲、布甸、水果、曲奇等,連豆腐花都有❗️🌟飲品🍹選擇非常多,有果汁、汽水、紅酒、白酒、日式清酒等❗️最尾食埋可以喺隻碟寫字嘅"🍫朱古力心太軟",為今餐畫上完美句號🥰柏麗廳 📍沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓

🍽️自助晚餐提供超過百款環球美食,種類繁多,真係目不暇給🤩
🌟🍣刺身壽司:三文魚、帶子、🐙八爪魚、虎蝦、油甘魚等刺身厚切肥美😋壽司仲款式多樣tim❗️
🌟🍰甜品甜品區係另一個亮點,各式蛋糕、慕絲、布甸、水果、曲奇等,連豆腐花都有❗️
🌟飲品🍹
選擇非常多,有果汁、汽水、紅酒、白酒、日式清酒等❗️

柏麗廳
📍沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
2025-02-07 2268 views
食返隻長腳蟹,補補先😝每年新年團年都想同屋企人食得豐富過肥年🥰 咪咪鍾意食海鮮,豆豆鍾意食和牛~啱晒啦!今次一次過滿足所有慾望🤭位於帝都酒店嘅The palate,盡情咁食即開生蠔🦪🥰豐富海鮮區即叫即開日本生蠔,冰鎮龍蝦、長腳蟹腳、青口,蜆;刺身有赤貝、帶子、長達7吋阿根廷紅蝦都有😍任食!! 啱晒咪咪encore 再encore 🤭🐮🥩三大和牛 奢華盛宴和牛分別來自神户、松阪與山形和牛,有齊火炙日本和牛壽司、日本和牛燒牛肉、日本和牛風琴牛扒、日本和牛鐵板燒同和牛漢堡!想像唔到任食都有甘高質嘅和牛推介佐賀和牛鹽麴燒🥰即叫即燒,薄切和牛加上炸蒜片同日本蔥花,入口溶化,油香且不膩,正!火炙日本和牛壽司,和牛油脂豐富,火燒油脂融入壽司飯,更滋味!另外北海道白樺豚壽喜燒豚肉同樣高質,壽喜燒唔會太甜,豚肉肉爽味香!甜品區簡直係我嘅天堂🤭有士多啤梨山、多款蛋糕,就連涼粉豆腐花都有🤭滿足咗第二個胃自助飲品區汽水、果汁抑或餐酒都有😚屋企人食得咁開心🥳我都好想同大家分享!將預祝大家新年團年喜洋洋唷🥰柏麗廳 THE PALATE 📍沙田沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓#chantaljj沙田 #沙田美食#酒店自

豐富海鮮區

🐮🥩三大和牛 奢華盛宴
和牛分別來自神户、松阪與山形和牛,有齊

甜品
滿足咗第二個胃

自助飲品區
汽水、果汁抑或餐酒都有😚

柏麗廳 THE PALATE
📍沙田沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓

#chantaljj沙田 #沙田美食
#酒店自助餐 #生蠔 #龍蝦放題 #和牛放題
#團年飯 #新年飯 #性價比高 #酒店優惠 #節日限定
#新年快樂 #長腳蟹 #任食生蠔 #海鮮放題
2025-02-02 3262 views
新年同屋企人食啲乜嘢好?今日就同屋企人去咗位於帝都酒店嘅柏麗廳 THE PALATE 。今次佢哋嘅主題就係可以品嚐到三大和牛盛宴包括神户、松阪與山形和牛輪可以輪住咁任食啊。咁我梗係要講返入正題先啦,和牛嘅菜式分別有五款,我最鍾意嘅就係日本火焰特長和牛壽司,火焰燒完之後牛嘅油脂出晒嚟入口即溶超香。和牛漢堡亦都係非常出色,超厚切鋪滿咗芝士。另一方面和牛燒牛肉同埋鐵板燒都係絕對唔可以錯過,加咗香蔥同埋蒜,非常惹味。最後仲有日本和牛風琴牛扒,款式真係多到食都食唔完,淨係食和牛都已經夠晒正。唔好以為剩係得牛肉出色佢哋仲有北海道白華豚壽喜燒,好嫩口嘅豬肉,味道濃郁。除此之外佢哋嘅冷盤都唔輸蝕,生蠔龍蝦蟹腳不停refill,堆到成座海鮮山咁高,真係令人大滿足。最得意呢就係佢哋會有一個迷你酒吧仔,會調一啲果味嘅酒出嚟,除咗有凍飲之外仲會有熱飲,養生嘅我當然要飲番杯桂圓紅棗茶啦。甜品嚟講佢地款式好多成個corner都係,而最令難忘嘅當然佢哋會畫碟嘅心太軟,師傅真係好勁咩公仔都畫到出嚟,仲可以寫上祝福語句大家睇到都非常開心可以用嚟打卡。

🍽️ 四百幾蚊自助餐,有任食龍蝦、和牛、鴨肝、生蠔!到底喺邊度? 🍽️🇯🇵 日本和牛直送到港,多種食法,現登陸沙田柏麗廳山形牛、松坂牛、神戶牛嚟緊將會輪流登場,打頭陣嘅係山形和牛!❤️ 日本和牛鐵板燒:吸收晒所有醬汁,配埋洋蔥同蒜蓉,非常惹味。熱辣辣嘅鐵板燒美食,鮮味同Juicy口感更突出,加埋特調醬汁,濃厚嘅調味帶嚟充滿層次嘅味蕾衝擊!😋💙 日本和牛風琴牛扒:使用九州和牛,逆紋橫切,纖維紋路切割,有效切斷筋腱,令和牛更加軟嫩,每一口都更容易咀嚼,入口即溶。🧡 日本和牛燒牛肉 :肉質嫩滑,色澤粉嫩、油花分布均勻,熱烤後稍微沾點醬汁,鮮嫩嘅肉色真係難以忘懷。💛 火炙日本和牛壽司:肉質和油脂嘅絕妙平衡,鮮美柔軟,韻味悠長,口齒留香。💚 和牛漢堡:即席燒烤,柔軟瘦肉中夾雜細膩均勻嘅脂肪,口感細嫩,肉汁甜醇多汁,即燒和牛漢堡配上芝士片,美味無窮。另外,熱盤方面都非常出色:- 炒龍蝦鉗- 豉油雞- 原條蒸比目魚- 生炒糯米飯每日最少有20款熱盤,仲有大量海鮮任食,包括:- 龍蝦- 生蠔- 即切魚生- 芝士冷盤- 雪糕- 精美甜品仲有畫碟慶祝服務,呢啲全部都唔使另外加錢!真係好抵食!📅 星期一至四,晚上

🇯🇵 日本和牛直送到港,多種食法,現登陸沙田柏麗廳

另外,熱盤方面都非常出色:
- 炒龍蝦鉗

- 即切魚生
- 芝士冷盤
- 雪糕
- 精美甜品

仲有畫碟慶祝服務,呢啲全部都唔使另外加錢!真係好抵食!

📅 星期一至四,晚上7點半後真係好抵,各位牛魔王,行動啦!

📍 地址:
沙田新城市廣場 柏麗廳
2025-01-28 2334 views
任食日本和牛 抵食自助餐最平$433就可以任食多款日本和牛日本三大和牛:神⼾、山形及松阪和⽜輪番推出仲有冰鎮海鮮、即開生蠔、刺身、港式冬日熱葷、鮑⿂海參花膠⼀品窩、士多啤梨甜品塔等晚市仲有各式酒類飲品及Cocktail Station講講主打既和牛有咩食法日本和牛鐵板燒:洋蔥蒜蓉加醬汁燒,好惹味!和牛煎完勁油香!日本和牛風琴牛扒:即場切斷筋腱,食落更軟嫩更滑。日本和牛燒牛肉:油花好多,肉質嫩滑,鍾意大大塊厚切必食。火炙日本和牛壽司:舊飯吸哂肉汁和油脂,極邪惡。和牛漢堡:鐵板上即燒的和牛漢堡配上芝士!The Palate柏麗廳 地址:沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
任食日本和牛 抵食自助餐
最平$433就可以任食多款日本和牛
日本三大和牛:神⼾、山形及松阪和⽜輪番推出
晚市仲有各式酒類飲品及Cocktail Station

講講主打既和牛有咩食法

日本和牛鐵板燒:洋蔥蒜蓉加醬汁燒,好惹味!和牛煎完勁油香!

日本和牛風琴牛扒:即場切斷筋腱,食落更軟嫩更滑。

日本和牛燒牛肉:油花好多,肉質嫩滑,鍾意大大塊厚切必食。

火炙日本和牛壽司:舊飯吸哂肉汁和油脂,極邪惡。

和牛漢堡:鐵板上即燒的和牛漢堡配上芝士!

The Palate柏麗廳
地址:沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
2025-01-26 2053 views
今次呢個自助餐真係好值得介紹,沙田柏麗廳做緊一個以用上日本三大和牛做主題嘅自助餐,包括山形牛、松阪牛同神戶牛。 分三個時段食,最長時間都只不過係$509位,未睇內容已經覺得好抵!講返正題,和牛菜式總共有五款,包括日本和牛風琴牛扒、日本和牛燒牛肉、日本和牛鐵板燒、火焰日本和牛壽司同和牛漢堡。全部都係好出色嘅和牛質素,特別係有日本和牛風琴牛扒,簡直真係入口即溶!基本上你每樣食兩轉都已經差唔多回本😂 在這冷盤都一啲都唔輸蝕,包括有生蠔龍蝦刺身等等,市面呢個價錢真係好少會生蠔同龍蝦同時有。刺身仲有大大隻赤蝦同帆立貝呢啲相對貴價少少嘅刺身!而且另外一個highlight係有啲港式都入美食都幾特別,包括有生炒糯米飯、蛇羹、枝竹羊腩煲、鮑魚海參花膠一品鍋等,種類都幾多。除此之外,甜品方面一定要讚吓佢個心太軟,熱辣辣勁流心之餘,佢仲提供左留言服務,勁有心思,啱晒幫人慶祝生日!飲品方面有多款凍飲熱飲,7:30打後嘅時段更加有雞尾酒同紅白酒俾你揀!總括嚟講其實性價比真係唔錯,而且星期一至四仲會平啲,同埋老人家小孩仲要免加一,真係好啱一家大細去試吓!柏麗廳地址: 沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓電話: 2633

基本上你每樣食兩轉都已經差唔多回本😂

柏麗廳