🌟泰式辣肉墨西哥脆脆 $69份量都幾多,墨西哥脆片上面有滿滿嘅芝士同泰式辣肉,最頂再擠滿海量沙律醬,真係超邪惡😈啖啖惹味又唔會好辣😆🌟松露忌廉牛肝菌意大利粉 $95意粉軟硬適中,但就略嫌醬汁偏少同稀🥹唔太掛汁,食落偏淡同單調🥹少少失望🌟香烤美國肉眼扒(10安士) $295肉眼扒都幾厚,上面淋滿燒汁,可惜我哋叫medium rare,但切開已經係8成熟🥺有肉味但肉質偏韌🙁不過另上超大桶嘅薯條就炸得幾好😛🌟焦糖麵包布甸 $68好少Cafe嘅甜品會有麵包布甸😋麵包布甸呈金黃色,上面仲有一層脆焦糖面,切開好軟熟,食落有蛋香味,不過就有少少偏甜😳配上雲呢拿雪糕一齊食都幾夾🤓螞蟻人會鍾意!🌟抹茶鮮奶🍵 $40抹茶鮮奶都做得幾滑同creamy,茶味唔算好濃,但至少唔會太甜🌟茶酒 $68呢杯係茶味Vodka加檸檬汁🍋嘅組合🤣飲落酒味唔算濃,好似檸檬茶咁好易入口✨

🌟泰式辣肉墨西哥脆脆 $69

🌟松露忌廉牛肝菌意大利粉 $95

🌟香烤美國肉眼扒(10安士) $295

🌟焦糖麵包布甸 $68

🌟抹茶鮮奶🍵 $40

🌟茶酒 $68
Dining Offer
Tasting Event
狠喜歡餐廳嘅田園風格,舒服自然💕 好適合朋友聚會、約會,打卡一流🤭🎈香烤美國肉眼扒(10安士) $295Grilled U.S. Rib Eye ( 10oz)Medium Rare嘅香烤美國肉眼扒粉嫩、肉汁多厚度剛好份量十足👍🎈香辣蕃茄意式肉腸長通粉 $95Italian Sausage Penne Spicy Cherry Tomato Sauce香辣又酸甜幾惹味開胃長通粉偏軟掛滿香辣蕃茄汁更好味🎈辣脆雞翼配茘枝醬 $58Fried Spicy Chicken Wings with Lychee Dipping雞翼外脆內嫩配清甜嘅荔枝醬口感不油膩🎈THE PONT 法式野莓吐司配雪糕 $79"THE PONT" Berry French Toast with Ice Cream焦香金黃嘅吐司淋上糖漿配搭埋雲呢拿雪糕及新鮮莓果甜而不膩、冰涼清爽🎈焙茶鮮奶 $40Hojicha Latte茶味甘香茶與奶嘅比例恰到好處🎈Snow Motion $68(Vanilla Vodka, Lemon Juice, Yogurt)Cocktail 嘅乳酪味突出清甜不錯!

🎈香烤美國肉眼扒(10安士) $295
Grilled U.S. Rib Eye ( 10oz)

Medium Rare嘅香烤美國肉眼扒

茶與奶嘅比例恰到好處

🎈Snow Motion $68
Cocktail 嘅乳酪味突出
清甜不錯!
$350 (Dinner)
估唔到朗豪坊入面都有個神秘後花園🌸🌴呢間Cafe主打西式美食 環境優雅舒適 係鬧市中放鬆好地方✨.➿假日套餐➿包是日餐湯/田園沙律1️⃣南瓜栗子湯 配搭幾特別 有好多栗子粒粒 香甜帶鹹香🎃🌰2️⃣沙律菜新鮮爽脆 柚子醋酸酸甜甜 好開胃🥗.📌意式海鮮比薩多士伴田園沙律 $118以烘過嘅多士取代薄餅底 有驚喜 麵包冇比餡整淋晒 外脆內鬆軟 輕盈又有口感🍕海鮮幾豐富 有蜆肉, 魷魚, 蝦仁仔同原隻蝦🦑🦐加埋芝士一齊焗 面頭微微焦脆 鹹香又拉絲🧀醬汁唔係搭配千島醬 而係蕃茄醬 同海鮮又幾夾 酸酸甜甜 好開胃🥫伴碟仲有柚子醋沙律🥗.📌全日早餐 $128估唔到咁有份量😍酸種麵包搽左牛油烘 超脆口 陣陣麥香同微酸🥖兩隻太陽蛋煎得幾靚 蛋黃流心 蛋白邊焦脆 蛋味濃🍳兩片厚切煙三文魚卷成玫瑰花 肥美肉嫩 但偏鹹🍣牛油果醬好軟滑 酸酸地 夠清新🥑走左煙肉 有好多蘑菇🥓走過油 好乾身 爽脆香口 菌味仲好濃郁🍄脆皮蜜糖腸甜甜地 唔會好重口味 食到豬肉香🐽仲有清新柚子醋沙律 超豐富🥗.📌明太子大蝦意大利粉 $108明太子醬鹹鮮味濃 帶微辣 加埋鹹香芝士碎 好惹味🐟🧀意粉雖然幼身 但唔會好淋 仲更掛汁 相當creamy

➿假日套餐➿
包是日餐湯/田園沙律
2️⃣沙律菜新鮮爽脆 柚子醋酸酸甜甜 好開胃🥗
是日餐湯/田園沙律

📌意式海鮮比薩多士伴田園沙律 $118

📌全日早餐 $128
估唔到咁有份量😍

📌明太子大蝦意大利粉 $108
明太子醬鹹鮮味濃 帶微辣 加埋鹹香芝士碎 好惹味🐟🧀意粉雖然幼身 但唔會好淋 仲更掛汁 相當creamy 仲食到粒粒明太子卜卜咬口🍝 蝦有五隻 都真係幾大隻 肉質爽口唔霉 冇雪藏味🦐
明太子大蝦意大利粉

📌THE PONT法式野莓吐司 配雪糕 $79
吐司賣相好吸引 煎到金黃色 擺盤都好靚🍞味道偏向港式西多重牛油感 唔係法式多士嘅蛋奶香 較油膩🧈雲呢拿雪糕應該係雀巢🍦醬料有: 朱古力醬, 焦糖醬同士多啤梨醬 加埋朱古力珠 都幾甜🙈好彩有香脆杏仁片, 酸甜士多啤梨同藍莓中和吓🍓🫐
THE PONT法式野莓吐司 配雪糕

➿套餐包括咖啡或茶(凍或熱)
1️⃣跟餐茶-香橙檸檬茶
揀左烏龍茶底 茶味夠濃 加入香橙乾同鮮橙片 橙味都幾出🍊
2️⃣跟餐咖啡
咖啡濃醇甘苦 唔錯☕️
咖啡/香橙檸檬茶

3️⃣凍蘋果肉桂茶 +$19
跟餐可以半價轉配非酒精飲品 揀左烏龍茶底 飲落唔太覺有肉桂味 茶嘅甘苦較突出 蘋果同橙片上面都沾左肉桂粉 水果幾香甜🍎🍊
凍蘋果肉桂茶
THE PONT法式野莓吐司 配雪糕
咖啡/香橙檸檬茶
凍蘋果肉桂茶
2024-01-29 58 views
想教班前搵間靚餐廳食lunch,揀左位於朗豪坊嘅The Pont ,估唔到呢間位於鬧市嘅後花園,食物水準都唔錯。主食叫咗香辣蕃茄意式肉腸長通炒同煙三文魚牛油果牛角窩夫,長通炒同肉腸等配料份量好足,每啖都有好多芝士碎,長通粉亦夠彈牙,煙三文魚同牛油果都新鮮,調味相對較濃,可惜牛角窩夫略為稔身唔夠鬆化。飲品係一上枱就好香嘅Baileys coffee同幸福花園,即士多啤梨杏仁乳酪沙冰,粉紅色士多啤梨沙冰配奇異果片,味道唔會太甜,顏色非常夢幻。特登留肚食甜品,因為甜品就幫呢餐加到好多分喇♡係我最鍾意嘅超creamy Tiramisu!表層Tiramisu 細滑香甜,底層係脆脆麵包粒同杏仁片,撈埋一齊食可以享受到另一種口感,外型仲係好適合打卡嘅可愛小盆栽🌱用Openrice網上訂Tea time有75折,所以好抵食。

次次約親朋友食飯,去得最多都係旺角,因為食完飯仲可以行下街。不過旺角都係都人來人往,想搵個安靜嘅地方食吓飯都好難。喺朗豪坊行完街,發現原來2樓有一個秘密花園設計嘅餐廳,餐廳用咗好多木造嘅家具和綠化嘅植物,喺呢度用餐有一種好似喺戶外花園嘅感覺,令人可以暫時忘卻煩惱。煙三文魚薯仔沙律 $85淡黃色嘅薯仔蓉,外層軟身又有爽脆嘅口感,配搭煙花味十足嘅三文魚片,咸中又開胃。蕃茄水牛芝士沙律 $85鍾意食草嘅我一於唔好俾佢停,試埋第二款水牛芝士沙律。用咗好多新鮮嘅蕃茄切粒,蕃茄酸中帶微甜,配搭幼滑嘅水牛芝士就芝味無窮。青咖喱雞肉意大利飯 $98意大利飯硬中帶軟,夠哂嚼勁。而雞肉預先醃製過,吸收晒青咖喱嘅味道,內層肉質都唔會乾身。泰式烤黃油雞 $175依款黃油雞會即時烤製,所以要預留最少30分鐘。可以見到雞皮充滿油光,食落極之香脆又多肉汁。飲品方面不妨可以試吓幸福花園和神秘果園,兩款都好適合喺花園度享用㗎。THE PONT (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號舖

煙三文魚薯仔沙律 $85

蕃茄水牛芝士沙律 $85

青咖喱雞肉意大利飯 $98

泰式烤黃油雞 $175

THE PONT (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號舖

2024-01-16 89 views
旺角朗豪坊有很多食店,午市時段大多都要排隊入座,這間餐廳也不例外。餐廳門口放了午市套餐的餐牌,我朋友都覺得相當吸引,便排隊等候入座。飲品方面,我們隨餐半價轉特定非酒精飲品,分別是抹茶鮮奶和鮮奶咖啡。抹茶鮮奶方面,奶香較茶味突出,不會過於苦澀。鮮奶咖啡方面,雖然是朋友點的飲品,我也淺嘗了一口,也是鮮奶的味道較咖啡突出。朋友點了鮮茄意大利雲吞,旁邊配有沙律。我最期待的便是特級豬扒牛肝菌汁配薯蓉!豬扒肉質較淋身,不會太乾身肉質豐富,薯蓉非常棉密,吃個精光。甜品方面,我們點了意大利芝士牛角窩夫配雲呢拿雪糕,賣相相當精緻!

飲品方面,我們隨餐半價轉特定非酒精飲品,
分別是抹茶鮮奶和鮮奶咖啡。

抹茶鮮奶方面,奶香較茶味突出,不會過於苦澀。

朋友點了鮮茄意大利雲吞,旁邊配有沙律。

2024-01-14 1804 views
喺朗豪坊行街時 成日比呢間花園景餐廳吸引目光放假時又去咗旺角 今次終於入咗去試門口嘅打卡位真係幾靚 襯未有人揀咗個靚位坐今日又係打卡嘅一天💕******************************食物s:🍄蘑菇忌廉湯非常濃郁嘅忌廉湯 湯中有粒粒蘑菇🥓蜜餞辣肉腸(2條) ($38)泰式辣醬風味 足滿辣勁🐔泰式烤黃油雞配烤菠蘿(半隻)即叫即烤 需時約30分鐘雞肉烤得好香口 juicy多汁 帶有油香味雞肉嫩滑不老 調味恰到好處🍗水牛城雞翼伴薯仔沙律味道偏甜嘅水牛城雞翼 唔食得辣嘅朋友都食到薯仔沙律份量亦好多 味道唔錯🥪意式海鮮比薩多士伴田園沙律($135)賣相幾靚嘅比薩多士 面上有好多海鮮外皮兩邊烘得金黃香脆 中間鬆軟 🍎熱蘋果肉桂(半價$17)蘋果同肉桂味道好夾 仲有一大片甜橙 好足料🍊香橙檸檬茶水果片好多 有誠意🍓幸福花園帶有少少士多啤梨味 幾開胃******************************小結:港女最愛嘅打卡餐廳 環境幾靚可以影到好多靚相💕 最啱同好姊妹一齊嚟
喺朗豪坊行街時 成日比呢間花園景餐廳吸引目光
放假時又去咗旺角 今次終於入咗去試

門口嘅打卡位真係幾靚 襯未有人揀咗個靚位坐
今日又係打卡嘅一天💕

食物s:

🍄蘑菇忌廉湯
非常濃郁嘅忌廉湯 湯中有粒粒蘑菇

🥓蜜餞辣肉腸(2條) ($38)
泰式辣醬風味 足滿辣勁

🐔泰式烤黃油雞配烤菠蘿(半隻)
即叫即烤 需時約30分鐘
雞肉烤得好香口 juicy多汁 帶有油香味
雞肉嫩滑不老 調味恰到好處

🍗水牛城雞翼伴薯仔沙律
味道偏甜嘅水牛城雞翼 唔食得辣嘅朋友都食到
薯仔沙律份量亦好多 味道唔錯

🥪意式海鮮比薩多士伴田園沙律($135)
賣相幾靚嘅比薩多士 面上有好多海鮮
外皮兩邊烘得金黃香脆 中間鬆軟

🍎熱蘋果肉桂(半價$17)
蘋果同肉桂味道好夾 仲有一大片甜橙 好足料

小結:

港女最愛嘅打卡餐廳 環境幾靚
可以影到好多靚相💕 最啱同好姊妹一齊嚟
  • 泰式烤黃油雞配烤菠蘿
Weekend一個人出旺角,今次就食咗呢間都bookmark咗好耐的餐廳。餐廳好多花草植物,睇落好chill好清新🥰泰式烤黃油雞配烤菠蘿 $168呢個雞炸得好正😍雞肉好juicy好鮮嫩,雞皮好香脆,咬落有聲,仲有微微的焦香味,再蘸埋甜甜哋的sauce,味道好有層次。最欣賞佢連軟骨位都好淋好好食,好爽口。菠蘿好甜好多汁,勁好食🥰無諗到冬天都仲可以食到咁甜咁正的菠蘿🍍雖然呢度菜講明要等30分鐘,但絕對值得等。前菜 田園沙律黑醋汁偏酸咗少少,其他都唔錯,正常發揮。餐飲 香橙檸檬茶 果茶有香橙乾片同新鮮橙片,叫左少甜少冰伯爵茶底,清楚飲到橙的香甜,唔係好飲到檸檬味,當係橙味伯爵茶的話好好飲,叫少甜反而突出咗橙味同茶味,正呀👍🏻焦糖麵包布甸 +$28麵包布甸的蛋漿都幾香甜,配埋麵包感覺好飽滿😊雪糕都幾結實,都有用力先可以潷到,配士多啤梨糖漿都ok唔錯。THE PONT (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

泰式烤黃油雞配烤菠蘿 $168
雖然呢度菜講明要等30分鐘,但絕對值得等。

前菜 田園沙律
黑醋汁偏酸咗少少,其他都唔錯,正常發揮。

餐飲 香橙檸檬茶

焦糖麵包布甸 +$28
麵包布甸的蛋漿都幾香甜,配埋麵包感覺好飽滿😊

THE PONT (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊2樓32、33、35-37號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
Type of Meal
Lunch
  • 泰式烤黃油雞配烤菠蘿
2024-01-10 59 views
插上呢家店,叫THE PONT,實啱晒我哋尋日想揾啲特別嘅地方食下午茶。入去一看,內部裝修雅致到不得了,四圍都係好有feel既植物同藝術品,等食物上台前已經打咗數張靚相。先點嘅係突出門面嘅和牛牛油果醬漢堡,個漢堡真係幾過癮,和牛嘅肉感誘人,牛油果溫柔嘅滑順真係撲面而來。講吓那啲厚厚薯條,外皮炸得香脆,入口即溶,讚啦!🍔🍟講起肉類最愛,當然非香烤美國肉眼扒莫屬,簡直是肉食愛好者嘅夢想。肉質溫柔得來帶啲彈性,咬落去汁液四溢,一塊塊啖啖肉太滿足喇。😍 配嘅沙律清新爽口,真係夾!再來就係龍蝦汁大蝦蜆意大利粉,龍蝦汁香濃,大蝦彈牙香口,每一啖都食得出佢哋張力,啲意粉咬落半軟硬啱啱好,龍蝦汁幾惹味,攞嚟搞食真係靚仔。🍝甜品方面,THE PONT 法式莓莓吐司雪糕,簡直係視覺同味覺嘅雙重享受。果香同朱古力醬完美融合,啖啖都係幸福感。至於抹茶鮮奶和焦糖咖啡,一甜一苦,飲品上都係有誠意嘅。☕️🍵總括來講,THE PONT係個好地方,做嘅飯好食,環境靚,啱晒帶三五知己嚟打個卡,又或者約個朋友嚟傾傾心事。撇開啲食物唔講,呢種愜意既感覺,就已經值返個ticket價!

2024-01-10 48 views
呢間cafe門口用咗好多綠色植物去裝飾,所以幾舒服今次試咗佢哋嘅lunch menu 1. 凱撒沙律 $78首先lunch menu本身有包餐湯/沙律,因為唔想飲湯所以都照要沙灘,前菜嘅沙律係用黑醋,所以冇咁膩生菜都正常,新鮮,呢度嘅凱撒沙律有加温泉蛋,麵包粒都脆另外加$58 要咗個芒果croffle 啲醬太多太甜,令到croffle變淋,但係有啲過膩 普通另外lunch menu嗌特別嘢飲有半價優惠所以試咗杯接骨木咖啡咖啡味都正常,不過個接骨木味唔係好啱我口味
呢間cafe門口用咗好多綠色植物去裝飾,所以幾舒服

今次試咗佢哋嘅lunch menu
1. 凱撒沙律 $78
生菜都正常,新鮮,呢度嘅凱撒沙律有加温泉蛋,麵包粒都脆

另外加$58 要咗個芒果croffle
啲醬太多太甜,令到croffle變淋,但係有啲過膩 普通

另外lunch menu嗌特別嘢飲有半價優惠
所以試咗杯接骨木咖啡
咖啡味都正常,不過個接骨木味唔係好啱我口味
凱撒沙律
芒果croffle
接骨木咖啡
2024-01-04 67 views
第三次嚟呢間餐廳,鍾意佢環境夠大,小清新風,好啱拍拖/同朋友嚟傾計☺✨煙三文魚牛油果牛角窩芙 - 牛角窩芙好脆身,面頭超多料,有煙三文魚、牛油果蓉、青瓜同車厘茄,咸香得嚟又幾fresh😚伴碟仲有薯條🍟好豐富!✨香辣蕃茄意式肉腸長通粉 - 份量幾足,長通粉口感剛好,唔會太腍🍝✨香烤紐西蘭羊仔柳 - 好少可見到有羊仔柳,幾有咬口,冇咩羊羶味👍✨THE PONT法式莓莓吐司配雪糕 - 賣相好得💯,我地加錢轉左椰子雪糕,椰香味好真實🥥個toast用左好邪惡嘅丹麥吐司,牛油味幾香😋✨焙茶鮮奶 - 面頭有個心心拉花幾sweet,我地揀左少甜,飲到焙茶清香又唔會太甜☕✨黑芝麻香蕉乳酪沙冰 - 感覺幾健康,又有黑芝麻又有香蕉,裡面仲有好多奇亞籽😻

2023-12-30 50 views
超良好食嘢體驗,出餐速度好快!野食一級棒,同埋環境優美,非常合適打卡!睇之前啲cm話服務態度唔好,我又唔覺wor反而服務員服務態度好好,會同我地傾下偈添。唔知係咪因為隔離係salon。所以個個員工嘅頭都係五顏六色。哈哈。
2023-12-29 57 views
位於旺角朗豪坊的「THE PONT 」與Hair Corner髪廊集團旗下的品牌之一LOBBY結合,以「Secret Garden」為主題。餐廳環境寬寛及高樓底設計,裝潢以薄荷綠⾊作主調及走庭園風格,用上⼤量花海植物作裝飾,充滿多個打卡位🤩🤩餐廳主打揉合⻄式及亞洲風味的Fusion菜式,例如泰式烤黃油雞配烤菠蘿及⻄京燒三⽂⿂等。臨近聖誕節🎄,餐廳更推出Christmas Set😍,可以跟同事朋友及家人一齊黎慶祝聖誕節啦🎉🎉𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗺𝗮𝘀 𝗦𝗲𝘁 🎄$268🔹️頭盤 | 海鮮凍盤呢個海鮮拼盤有5款海鮮,其中包括大蝦🦐、煙三文魚、帶子、青口🦪及蜆,每款都鮮味十足😍🔹️主菜 | 香烤煙肉牛柳配扒大蝦 主菜包括牛柳、煙肉及大蝦😉牛柳肉質軟嫩又juicy;煙肉切得薄身,烹調後口感脆口;扒大蝦燒得香脆還保留juicy,蝦肉爽口彈牙,整體豐富又驚喜。🔹️甜品 | 聖誕焦糖燉蛋焦糖燉蛋的質感挺身,入口滑溜香甜,雞蛋味道濃郁❤️🔹️飲品 | 凍蘋果肉桂梳打蘋果清甜味香,味道酸酸甜甜;肉桂氣味芳香怡人且味帶辛、甘、熱,帶有獨特香氣,生津止渴👍白酒煮藍青口 $108青口吸收晒白酒同忌廉嘅味道🤗味道又香又滑,青口毋

𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗺𝗮𝘀 𝗦𝗲𝘁 🎄$268
🔹️頭盤 | 海鮮凍盤
海鮮凍盤

🔹️主菜 | 香烤煙肉牛柳配扒大蝦
香烤煙肉牛柳配扒大蝦

🔹️甜品 | 聖誕焦糖燉蛋
焦糖燉蛋的質感挺身,入口滑溜香甜,雞蛋味道濃郁❤️
聖誕焦糖燉蛋

🔹️飲品 | 凍蘋果肉桂梳打

白酒煮藍青口 $108
青口吸收晒白酒同忌廉嘅味道🤗味道又香又滑,青口毋須加鹽已經夠鮮味,再配上麵包蘸汁同食,滋味無窮。
白酒煮藍青口

松露醬薯條 $49
薯條炸到金黃色,熱辣辣又香脆可口,蘸埋松露醬,非常滋味。

青咖喱雞肉意大利飯 $98
 泰式地道青咖喱汁香濃惹味,唔會好辣,拌入口感creamy嘅意大利飯中,加上嫰滑嘅雞肉,好有驚喜!
青咖喱雞肉意大利飯

幻彩雲朵窩夫 $68
即叫即製!⽜⾓包窩夫保留了⽜⾓包酥脆的特⾊外,而且仲有⼀份厚實且酥軟的⼝感,窩夫上枱時熱熱的,面頭放有棉花糖☺️配搭埋拌碟嘅生果一齊食,食落不會太膩。
幻彩雲朵窩夫

香橙檸檬梳打 $42
香橙味道相當突出,解膩又齒頰留香🧉
香橙檸檬梳打,凍蘋果肉桂梳打

2023-12-18
$350 (Dinner)
海鮮凍盤
香烤煙肉牛柳配扒大蝦
聖誕焦糖燉蛋
白酒煮藍青口
青咖喱雞肉意大利飯
幻彩雲朵窩夫
香橙檸檬梳打,凍蘋果肉桂梳打
2023-12-19 66 views
最近去咗朗豪坊食晚餐見到呢間餐廳好靚就入咗去估唔到除咗餐廳環境好好之外食物質素都相當唔錯 性價比幾高💖❤️野菌忌廉湯$28野菌打蓉 味道濃郁 加埋黑松露 正!❤️煎帶子墨汁意大利飯$98呢個意大利飯上面有3粒帶子帶子煎到金黃色 放喺意大利飯上面面頭有少少芝士 味道剛剛好❤️香烤美國肉眼扒(10安士)5成熟 $295+松露醬$15肉眼扒肉質好 肉汁豐富 五成熟剛剛好跟餐仲有一桶薯條🍟份量好多😀送埋茄醬😋我地加咗$15要埋松露醬 好好食厚身薯條 炸到好香脆 熱辣辣 好滿足特別一讚係職員好nice 預先提我地呢個餐本身已經有跟薯條👍🏽❤️沖繩香檸苦瓜氣泡蜂蜜酒$68見到個包裝已經覺得好靚一飲勁好飲😋完全唔苦 蜂蜜味好清新淡淡嘅清甜味 好推薦👍🏽❤️抹茶鮮奶$40抹茶味好香 係純正嘅抹茶鮮奶絕對唔係得個樣 性價比都幾高❤️宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕$68(轉芋頭味雪糕+$9)牛角窩夫整得酥脆 加上宇治抹茶白朱古力好夾 甜度適中 唔會太甜👍🏽
最近去咗朗豪坊食晚餐
見到呢間餐廳好靚就入咗去
估唔到除咗餐廳環境好好之外
食物質素都相當唔錯 性價比幾高💖

❤️野菌忌廉湯$28
野菌打蓉 味道濃郁 加埋黑松露 正!

❤️煎帶子墨汁意大利飯$98

❤️抹茶鮮奶$40
抹茶味好香 係純正嘅抹茶鮮奶
絕對唔係得個樣 性價比都幾高

❤️宇治抹茶白朱古力牛角窩夫配雲呢拿雪糕$68
(轉芋頭味雪糕+$9)
牛角窩夫整得酥脆
加上宇治抹茶白朱古力好夾
甜度適中 唔會太甜👍🏽
2023-12-19 83 views
我好鐘意這間「The Pont」,旺角鬧市中的小綠洲,餐廳裝潢以白色、木色、薄荷綠為主 ,以綠色植物做裝飾,風格又清新又文藝,周圍的佈置充滿小清新氣息,環境坐得非常舒適,令人不禁Chill 起來。假日套餐配餐湯和飲品忌廉湯忌廉湯口感Creamy 全日早餐好豐富,有荷包蛋、煙肉、腸仔、煙三文魚、沙律、麵包,三文魚非常鹹香,沙律菜夠新鮮,麵包好香脆,份量都幾多。溫泉蛋凱撒沙律以半熟溫泉蛋搭配凱撒沙拉,鮮甜清脆的蔬菜搭配上香濃芝士的芝士碎,中間夾著香口的粒粒麵包方脆,清新又健康,口感豐富。特級牛扒竹碳漢堡漢堡好大個,一啖咬唔晒,竹碳漢堡口感鬆軟,牛扒有兩塊,都幾厚,牛扒有肉汁,再配上牛油果醬、蕃茄和生菜,可以減低油膩感,另外薯條用上粗身薯條,加上微微辣粉,好惹味。松露醬薯條份量都好多,即叫即炸,炸得金黃香脆,粗薯條好有口感,再沾上松露醬,香味撲鼻。香橙檸檬茶(熱)濃郁檸檬茶配上香橙味,味道好清新髒髒咖啡髒髒咖啡又名為「Dirty」,咖啡味濃郁,後韻又帶著順口的奶香。凍百利甜酒鮮奶咖啡有驚喜,百利甜酒鮮奶咖啡有奶香,又帶點酒香,口感順滑易入口。

假日套餐配餐湯和飲品

忌廉湯
忌廉湯口感Creamy

溫泉蛋凱撒沙律

特級牛扒竹碳漢堡

松露醬薯條

香橙檸檬茶(熱)
濃郁檸檬茶配上香橙味,味道好清新

髒髒咖啡

凍百利甜酒鮮奶咖啡